Misschien heeft u het al vernomen in de media. Het management van XS4ALL heeft vandaag een adviesaanvraag ingediend bij de Ondernemingsraad. Eerder dit jaar werd al bekendgemaakt dat KPN de verschillende merken wil samenvoegen tot één geheel. En onder de vlag van het KPN-merk.

De afgelopen maanden hebben het managementteam van XS4ALL en KPN, in samenwerking met de Ondernemingsraad, meerdere toekomstscenario’s voor ons onderzocht. Het management heeft de conclusie getrokken dat XS4ALL op laten gaan in KPN de beste optie is. Zowel voor klanten, medewerkers en de marktpositie.

In het voorstel zetten XS4ALL én KPN samen de klanttevredenheid voorop. XS4ALL-klanten houden de unieke en voor hen waardevolle kenmerken van onze dienstverlening. Dat is en blijft ons uitgangspunt. Ook zullen deze kwaliteiten beschikbaar komen voor bestaande en nieuwe KPN-klanten. Uiteindelijk willen we XS4ALL en KPN-klanten een nóg betere dienstverlening bieden.

Klanten gaan pas over naar KPN als het aanbod daar gelijkwaardig of beter is dan wat ze nu ervaren. Binnen KPN wordt een nieuw Klantcontactcentrum met Technische Helpdesk opgericht met experts van XS4ALL. Ook komt er een optie waarbij klanten een modem naar keuze kunnen gebruiken. Huidige XS4ALL-klanten houden gewoon hun vertrouwde FRITZ!Box-modem én e-mailadres.

De Ondernemingsraad kijkt de komende tijd naar de voorgestelde plannen en zal hierover advies geven. Ondertussen gaat onze dienstverlening door. Gewoon op de manier die u van ons gewend bent.

Zoals altijd zullen we u persoonlijk op de hoogte brengen als er nieuwe ontwikkelingen zijn. Hou xs4all.nl/blog in de gaten of meld u vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief via Mijn XS4ALL, onder ‘Contactvoorkeuren instellen’. Lees voor extra informatie het nieuwsbericht op kpn.com.

Deel dit:

Reacties

 1. Peter Q. van der Zouw schreef:

  Woensdag 25 juni 2019: NOS Teletekst 107
  ———————————————————-
  Maximo Ibarra weg als topman KPN
  ————————————————
  De bestuursvoorzitter van KPN, Maximo Ibarra, treedt op 30 september terug. Zijn vertrek houdt geen verband met de storing in het telefoonnetwerk van gisteren, meldt KPN.
  “Familieomstandigheden dwingen mij hiertoe”, zegt Ibarra. Hij werkt sinds 2017 bij KPN en werd vorig jaar de hoogste baas. De komende maanden blijft hij nog aan, tot zijn opvolging geregeld
  is. De Colombiaans-Italiaanse Ibarra gaat terug naar Italië. Daar wordt hij de nieuwe topman van het mediabedrijf Sky Italia.
  KPN is verrast door de aankondiging. De Raad van Toezicht betreurt het vertrek. ———————————————————————————————————–
  ———————————————————————————————————–
  1 oktober 2019. De Raad van Toezicht heeft nog geen nieuw talent gevonden. De overgebleven bestuursleden besluiten het idee om XS4ALL op te slokken in de ijskast te zetten.
  Xs4Allmoetblijven.nl heeft er geen vertrouwen in en besluit door te gaan met plan B. Ik breid mijn postbus DeBeste bij Protonmail.com uit. De veiligste e-mail dienst ter wereld is een uitstekend alternatief. Nu nog op zoek een betere internet aanbieder of wachten op plan B?

  • Egbert schreef:

   Uit de jongst nieuwsbrief van het comité ‘XS4ALL moet blijven’ n.a.v. het aanstaande vertrek van Ibarra in relatie tot Plan B.

   Beste XS4ALL-sympathisant,

   Ongetwijfeld hebben jullie vandaag het nieuws gehoord dat CEO Maximo Ibarra vertrekt bij KPN. Per eind september gaat hij terug naar Italië. In de praktijk betekent het aangekondigd vertrek van een CEO doorgaans dat hij of zij per direct geen verstrekkende besluiten meer neemt.

   Omdat het nog niet duidelijk is wie de nieuwe opvolger wordt en welke koers hij of zij zal willen varen, hebben we als actiecomité besloten om ons plan B even on hold te zetten. Qua release dan, want qua uitvoering achter de schermen zijn we nog steeds volop bezig. Nu met details, niet meer met de hoofdlijnen.

   In de tussentijd blijft ons advies hetzelfde: blijf gewoon klant bij XS4ALL. Er zal voor klanten voorlopig niets veranderen (de eventuele ‘migratie naar KPN’ is alleen in voorbereiding, maar nog niet in uitvoering), dus je kunt gewoon blijven zitten, je contract verlengen of door laten lopen: geen probleem.

   We krijgen veel reacties van XS4ALL-klanten en van sympathisanten die bij andere providers zitten die aangeven dat ze liefst sowieso voor een ‘plan B’ gaan, omdat ze geen vertrouwen hebben in KPN en vinden dat XS4ALL onder KPN al niet meer is wat het zou moeten zijn. Met dat laatste zijn we het eens, maar voor zowel personeel als klanten is het beste scenario nog steeds ‘XS4ALL blijft’, hetzij onder KPN-vlag (maar dan wel met meer ruimte dan nu), hetzij zelfstandig. Dat laatste zou natuurlijk het mooiste zijn.

   Zolang er nog een serieuze kans is dat XS4ALL kan blijven, zetten we daar natuurlijk op in. Dat is en blijft plan A.

   Maar: de zandloper loopt natuurlijk wel langzaam leeg. Door het vertrek van Ibarra is er weer even wat zand bijgekomen, maar of iemand die zandloper definitief op zijn zij legt, daarvoor is het nu te vroeg om over te kunnen oordelen.

   Dus: weet dat we niet alleen hopen op Plan A, we zijn er ook op alle mogelijke manieren mee bezig. En intussen gaan we vol door met Plan B. KPN zal ongetwijfeld snel een opvolger voor Ibarra kiezen en dan weten we snel meer. Als dat niks positiefs oplevert, dan gaan we alsnog snel live met plan B.

   Heb vertrouwen, er gebeurt meer dan we kunnen vertellen!

   Namens het actiecomité, …………

 2. H.C. schreef:

  Ben via HCC naar XS4ALL gegaan. Weet niet eens meer hoelang geleden. En nu naar KPN?? Ik wacht nog even wat wat planB wordt. Het nieuwe voorstel van het XS4ALL management is kennelijk gedicteerd door KPN. We zullen zien, maar KPN? Nooit!

 3. Gerrit schreef:

  Mochten er mensen zijn die via deze reactie ook serieus tweak overwegen als alternatief, pas op. Zoek maar eens op de reviews van deze partij. Zelf heb ik even via mail contact gehad met deze partij en mijn bevindingen zijn dat deze partij inderdaad op het gebied van service en ‘serieus genomen worden’ aardig tekort schiet. En dan ben ik nog niet eens klant. Dus die klachten die elke partij wel krijgt online (want iedereen die ontevreden is pak makkelijk online klagen) lijken naar mijn mening een kern van waarheid te hebben.

  • jan schreef:

   Denk dat je nergens een provider vindt zonder klachten ………….. zoek maar eens op andere providers is weinig beter …………….

 4. Peter schreef:

  Nou dat is dus ‘goed’ nieuws, Ibarra peert hem..Eerst zakken gevuld en nu terug naar de pasta! Wel eerst even je onzin plannen voor xs4all in de prullenbak gooien voordat je de deur uitgaat he, Ibarra?

 5. ReemZ schreef:

  Ja hoor, KPN op z’n best. Ook de NL-Alert ontvangen, mensen? Dit bedrijf kan niet eens HET NATIONALE ALARMNUMMER in de lucht houden, of we in geval van nood maar effe naar het politiebureau (voor mij twintig kilometer verderop in de ‘grote’ stad) of brandweerkazerne willen wandelen…

  En die beloven ons hetzelfde niveau van dienstverlening als XS4ALL? Schei alsjeblieft uit…

  • Simon Kossen schreef:

   Ik ben nog niet lang bij XS4All (1 jaar) na een hoop shit bij KPN, Telfort en OnsBrabantNet (intussen ook al opgeslokt door KPN).
   OnsBrabantNet was een bedrijf dat glasvezel introduceerde in Brabantse gemeentes.
   En nu wil KPN XS4All vernietigen omdat dit niet in het verdienmodel past, uit mijn ervaring weet ik dat zowel KPN als Telfort de klant niet op de eerste plaats heeft staan.
   Vorig jaar heb ik, toen nog klant bij Telfort, geprobeerd om een Fritz!Box modem rechtstreeks aan te sluiten, mooi niet dus, je bent verplicht om eerst het (inferieure ) Telfort modem aan te sluiten en dan de Fritz!Box, je had mijn meterkast moeten zien.
   Nog een voorbeeld, KPN heeft jarenlang de uitrol van het glasvezelnet gefrustreerd door hun kopernetwerk geforceerd op te waarderen om zodoende dezelfde snelheden te creëren als bij glasvezel, terwijl men donders goed wist dat niet ging lukken.
   En “plotseling” is glasvezel het nieuwe verdienmodel en daarbij kun je natuurlijk geen aanbieders als XS4All gebruiken.
   Dus als de ondernemingsraad ballen heeft dan wijst ze het voorstel af en gaat men verder met het zoeken naar een alternatief.
   Gegeven is natuurlijk wel dat KPN dwars gaat liggen, want zij bezitten het netwerk.
   Alternatieven als Ziggo-Vodafone en t-Mobile zijn van hetzelfde kaliber als KPN.
   Zolang de overheid niet ingrijpt in dergelijke maffiapraktijken zijn wij overgeleverd aan bedrijven zoals KPN.
   Zo kan ik nog wel even doorgaan maar ik denk dat mijn statement duidelijk is.

  • Angela schreef:

   Ik zou willen stellen dat dit weer een mooie aanleiding is om de complete telecom infrastructuur in NL weer te nationaliseren en onder te brengen in een semi-overheidsinstelling als Liander en de andere bedrijven die ons energienet beheren en onderhouden.

   • H.C. schreef:

    Doe er dan ook andere nutsbedrijven bij, zoals zorgverlening, postbezorging, energievoorziening enz. Allemaal geprivatiseerd, (kan het word bijna niet uit m’n strot krijgen) en het zou zoveel beter en goedkoper worden., volgens de beloftes van MR en consorten. Nou ja, wat diens beloften waard zijn weten we intussen.

   • Peter schreef:

    Precies, en dus niet in handen van een of andere Italiaan met grootheidswaanzin die zijn eigen zakken flink aan het vullen is.

 6. JJJansen schreef:

  Wel leuk dat iedereen het over die fantastische helpdesk heeft. Voor internet heb ik die in al die jaren namelijk nog NOOIT nodig gehad. Zo goed is XS :D

  Internet en TV van KPN ken ik als niet beter of slechter dan de andere merken. Internet van ZIGGO zou je niet moeten willen. Met een CI+ kaartje is hun digitale TV over de welvertrouwde coaxiale kabel verder prima. In mijn ervaring is de helpdesk van ZIGGO nagenoeg onbereikbaar. Als je dan eindelijk contact hebt, kunnen ze je niet helpen.

  Na al die tijd mag dan maar een duits bedrijf haar diensten gaan leveren. :(

  Bedankt voor een fijne online XS

 7. Richard schreef:

  Jammer ik ben al heel lang bij xs4all sinds eind jaren 80 maar ik zoek wat ander al we helemaal KPN worden. Ik wil niet is the evil empire.

 8. Johan schreef:

  Ik wacht rustig plan B af (xs4almoetblijven).
  Dat KPN doorgaat op deze weg is voor mij geen verrassing.
  Beter “ten hele gedwaald dan ter halve gekeerd” zullen we maar zeggen.

  Ik hoop dat er voor het XS4all personeel ook een plekje is ingeruimd bij plan B.

  Deze maand nog afwachten dus.

 9. Mike schreef:

  Alle berichten wijzen op een wegvallen van Xs4all. De meeste commentaren worden veelvuldig herhaald en ook ik sluit me bij de meeste aan. Na vele jaren (mijn klantnummer begint met een 1) geleden bij de rebelse xs4all te beginnen met mijn internet stapjes neem ik nu afscheid. Ik zie er niet van komen dat ze blijven bestaan ondanks alle voorzichtige mededelingen om de trouwe klanten te behouden.
  Zojuist een pakket afgesloten bij Tweak, vaarwel Xs4all.

 10. Nienke Feenstra schreef:

  In de 90-er jaren bij HCC-net aangesloten, en met trots nog steeds dat mailadres. Zal nu ook wel om zeep geholpen worden. Hoe heeft KPN dit management om kunnen krijgen om je bedrijf zo om zeep te laten helpen? Uiteindelijk zullen we wel alles door de s… gedouwd krijgen. De andere providers zijn geen haar beter, maar ik zal proberen me hiervan te verschonen. Sterkte gewenst!

  • Rien schreef:

   Je HCC mail adres is onafhankelijk van je provider als je alles goed hebt ingesteld.

  • Egbert schreef:

   Nienke schrijft: “Hoe heeft KPN dit management om kunnen krijgen om je bedrijf zo om zeep te laten helpen?”

   Dat is niet zo moeilijk Nienke, een deel van het huidig XS4ALL management is er door KPN in de voorbije maanden/jaren al neergezet. “Handlangers” van KPN dus die nu de opdrachten van het hogere KPN management uitvoeren en XS4ALL geruisloos proberen in te lijven. Zo ‘simpel’is het.

 11. Willy M schreef:

  En nu??? Welk alternatief is er? KPN? Never nooit niet oftewel NNN.

  Maar met een grote groep mopperaars hebben ze vast al rekening gehouden en uiteindelijk is het het makkelijkste om maar mee over te gaan. Na een tijdje zal XS4all poot dan verder worden geintregeerd en opgeheven, moeten we alsnog overstappen. Been there done that.

  Dus nu maar op zoek.
  Ik hoop dat er wat XS4all mensen het aandurven om zelf een provider-organisatie op te zetten. We weten dat zij het kunnen.

  • Roberto schreef:

   WTF heb ik net xs4all pro afgesloten en dan lees ik dat we kpn worden. Kan ik gelijk weer afzeggen die hap.
   KPN is niet een organisatie waar ik nog eens mee in zee wil gaan. KPN is voor mij een big vet nono.
   Fantastisch weer deze nonsens.

  • Egbert schreef:

   Gelezen; “Volgens ingewijden rekende KPN er aanvankelijk op dat 5 procent van de klanten zou vertrekken. Door alle ophef is die schatting naar verluidt bijgesteld naar ruim 25 procent”.
   25%, dat zijn ruim 62.000 vertrekkende klanten, hoe STOM kan je als bedrijf zijn!!

 12. Egbert Meppelink schreef:

  Had aan de Niels Huijbregts, functionaris gegevensbescherming bij XS4ALL, een vraag gesteld betreffende onze privacy bij de overgang naar KPN en kreeg (kan bijna niet anders) een een redelijk standaard antwoordt. Hieronder mijn reactie richting de heer Niels Huijbregts.

  Geachte heer Huijbregts,

  Dank voor uw reactie betreffende de privacy problematiek welk is- of zal ontstaan zodra alle gegevens van XS4ALL leden overgaan naar KPN. Dat KPN op dit moment een aantal (basis)gegevens van mij nodig heeft is evident, anders zou ik immers geen gebruik kunnen maken van hun VDSL netwerk.
  Echter, zodra mijn privégegevens die nu nog onder beheer van XS4ALL zijn, worden geïntegreerd in de database(s) van KPN (als provider) neem ik mij het recht voor zonder boete en/of afkoop mijn abonnement/overeenkomst met XS4ALL te beëindigen. Ik heb immers een rechtsgeldige overeenkomst met XS4ALL, niet met KPN.

  Ik heb, aangestuurd door de groep “XS4ALL moet blijven” die ik oprecht en van harte steun, mijn contactprofiel recent aangepast.

  Ik hoop van harte dat het toch niet zover komt, ben via XS4ALL – HCC en opnieuw XS4ALL vele, vele jaren lid van deze (onze) club. Als XS4ALL niet kan blijven bestaan wens ik niet gedwongen door een KPN (provider)deur te worden geperst, ik wil daarin mijn eigen keuze kunnen maken.

  Heel veel sterkte met jullie taken zolang XS4ALL nog bestaat en zie uit naar een gelijkwaardige vervanger.

  M.v.g. E. Meppelink

 13. John Daniëls schreef:

  Ik ben 85 en via de Hobby Computer Club HCC en hun hccnet.nl bij XS4ALL terecht gekomen. Als ik het moet gaan doen met @kpn of zoiets, ben ik vertrokken naar ZIGGO.

 14. Rob de Haan schreef:

  Kijkt het huidige management wel eens verder dan hun eigen bankrekening ? Mooie grote financiele bergen ten koste van hun eigen klanten.

  Al deze reacties zijn van mensen die deels al bezig zijn met overstappen. Hoe langer dit duurt hoe meer mensen toch weg gaan met als hoogtepunt tijdens de bekenmaking dat XS4all ophoudt te bestaan. Elke knuppel weet dat.

  Als manager zou ik mijn ogen uit mijn kop schamen als ik een dergelijk topmerk opdoek. Premium levert sowieso meer op maar dat hebben ze denk ik gemist tijdens opleiding en trainingen.

  KPN komt er bij niet in. Ik hoop nog wel op gezond verstand of een mooi xs4all alternatief. I am in. Mag best duurder zijn. Kwaliteit voor alles en daarnaast een goede maatschappelijke houding en niet die van de aandeelhouder die ten koste van alles een hoog rendement heeft staan. Meer, meer, meer wordt uiteindelijk altijd minder.

 15. Hans Heerings schreef:

  Wat een slecht plan van KPN! Hun beste provider-merknaam om zeep brengen en de klanten van Xs4all in onzekerheid brengen over de toekomstige kwaliteit van de dienstverlening, met name die van de uitstekende helpdesk.

  • 3twete schreef:

   Het lijkt wel in nederland of deze acties trends worden. Tijd voor buitenlandse providers van duitse kwaliteit.

  • Willem Sodenkamp schreef:

   100% gelijk, daarom ben ik ook bij Xs4all.
   Bellen en gelijk geholpen worden, top service.
   Daar kan KPN niet aan tippen ben ik bang voor.

  • Erik van Triest schreef:

   XS4all heeft gestreden voor onze privacy; KPN zou liefst alles van ons willen weten.
   XS4all heeft hart voor klanten; KPN vindt aandeelhouders belangrijker.
   XS4all heeft veel trouwe en deskundige medewerkers; KPN werkt met slechtbetaalde flexkrachten in volle callcentres.
   XS4all medewerkers helpen je tot je probleem opgelost is; KPN-medewerkers moeten targets halen.

 16. B Beumer schreef:

  Ik ben al 10 jaar klant van XS4ALL, en daarvoor bij mijn ouders ook internet via XS4ALL. Meestal erg tevreden (soms tegenvaller als A/V-DSL niet sneller kon) maar over algemeen erg tevreden. Het is ook voor mij heel verleidelijk om te zeggen dat ik XS4ALL wil en KPN slecht is, heel eerlijk ik heb geen ervaring met KPN ik weet het niet.

  Wat ik wel weet is dat op dit moment XS4ALL een aantal diensten bied die ik nodig heb.
  – reverse DNS op ipv4 en ipv6 (laatste met emailtje naar klantenservice)
  – fixed IPv4 adres en een IPv6 range. En dan bedoel ik echt fixed. geen DynDNS oplossing.
  – eigen server kunnen draaien.

  Ik heb geen provider gevonden die alle bovenstaande kan leveren. KPN niet, lokale providers via glasvezel niet, niemand! En voor de emailserver is dit een probleem. Door de overstap van KPN moet ik zometeen de mailserver ergens hosten. Geen ramp, maar wel achteruitgang.

  En ergens vindt ik dit heel erg jammer. Wat heb ik aan een kreupele internetverbinding die ik niet kan gebruiken om data te verstoken op de manier die ik wil, verantwoordelijk zonder anderen lastig te vallen? Waarom zou ik geen server thuis mogen draaien? XS4ALL lijkt het met me eens te zijn.

 17. J Post schreef:

  Zo bijzonder dat KPN zich niet druk maakt om dagbesteding de klanten van XS4ALL willen, maar dat ze tegelijkertijd wel steeds roepen dat ze de wensen van klanten zo belangrijk vinden. Voor mij bewijst KPN met het vasthouden aan de integratie alleen maar, dat ze mij niet serieus nemen. Voor mij is het dan ook binnenkort gedaan met XS4ALL, ik ga niet over naar KPN Premium. Al mag ik mijn modem houden … spiegeltjes en kraaltjes – daar trap ik niet in!

 18. Bert schreef:

  Geestig, Unilever heeft net aangekondigd meer merken te gaan voeren.
  Ongetwijfeld na eerst jarenlang van alles te hebben samengevoegd en gecentraliseerd, met het oog op kosten, efficiency, marketing,etc. De gebruikelijke strategie van grote ondernemingen.
  Of moet ik zeggen: de gebruikelijke mode in managementland? Want een echt idee lijkt er meestal niet achter te zitten.
  Zo gaat Nuon in Nederland nu Vattenfal heten, net als het moederbedrijf. Een miljoenen kostende campagne, zonder enige toegevoegde waarde voor de consument.
  En in plaats van het premiummerk XS4all uit te bouwen, of op z’n minst te handhaven, gaat dit tenonder in de KPN-eenheidsworst.
  Lekker makkelijk en kostenefficiënt qua marketing, hoor! We hebben nu nog maar 1 naam!
  Maar persoonlijk denk ik niet dat je voor ‘KPN Internet’ een premiumprijs kan vragen.
  Of dat ik die ga betalen.
  Ik wens het management van KPN veel wijsheid toe met hun ‘businesscase’.
  Ik wens het manag

 19. Dwight schreef:

  Xs4all moet blijven bestaan ze zijn de enige
  Provider die alles in de gaten houden
  Ze zijn vaak bekroond door consumentenbond en bij ondernemers zijn ze zeer goed
  XS4all bv moet blijven bestaan

 20. jAN schreef:

  Eerst wordt er gezegd dat ze met een plan B bezig zijn en dat er binnenkort meer nieuws volgt. Als dit dan dat plan B is dan vrees ik dat dit het begin van het einde is.

  • Egbert schreef:

   Dit is niet plan B Jan. Plan B komt van de actiegroep ‘XS4ALL moet blijven’ en staat helemaal los van KPN en XS4ALL! Hoop dat plan B snel van de grond komt.

 21. ErtjeTheFreeze schreef:

  Ook ik wacht even af wat er uit de actiegroep “XS4ALL moet blijven” komt. Naar de KPN ga ik zeker niet, want ik heb als IT-er en IT Security Officer heel bewust voor XS4ALL gekozen. Ik wil een provider die bewust bezig is met veiligheid en privacy en die een intelligente helpdesk heeft, niet een met de standaard uitvraagscripts, waarvan ik de eerste 15 vragen al zelf onderzocht heb.
  Ik ga de tip voor tweak.nl eens bekijken!

 22. jet schreef:

  Ook ik verhuis niet mee.
  KPN is in mijn ervaring log en niet integer/echt ! met mij als klant bezig.

  XS4ALL is Prima bedrijf met echt goeie helpdesk en technische dienst als ondersteunnig direct bij de hand. Ik hoef nooit lang te wachten.

  Een alternatief dat vaker in deze blog genoemd werd is
  tweak.nl/
  Ik heb de website bekeken en heb hen gebeld.
  Na een telefoongesprek met hen werd me veel helder. zie tweak.nl/overons.html
  “Wij zijn een echt familiebedrijf, ontstaan uit de community rond techsite Tweakers.net. Ons doel: vanuit de polder de laatste technologie op het gebied van internet beschikbaar maken voor een eerlijke prijs. ………………..Sindsdien zijn wij geëvolueerd tot een volledig internetbedrijf, met een aanbod voor iedereen die waarde hecht aan de laatste technieken op het gebied van internet, telefonie en televisie. ”
  Ik ga overstappen.
  wie volgt ?

  • Angela schreef:

   Nee, ik ga nog niet mee.
   Ik blijf bij XS4ALL zo lang dat kan, en dat is tenminste tot na augustus afhankelijk van wat er met het XS4ALL personeel gebeurt met de contracten.
   Daarna zal Plan B van het actiecomité de eerste optie worden en daarna pas Tweak.

   Vooralnog hoop ik dat XS4ALL op afstand zal worden gezet en de KPN stromannetjes de directie uitgeknikkert worden.
   Maar, met de accountants van Kan Pertinent Niets zal het vast wel eerst plan B worden.

 23. Ijet schreef:

  Ook ik verhuis niet mee.
  KPN is in mijn ervaring log en niet integer/echt ! met mij als klant bezig.

  XS4ALL is Prima bedrijf met echt goeie helpdesk en technische dienst als ondersteunnig direct bij de hand. Ik hoef nooit lang te wachten.

  Een alternatief dat vaker in deze blog genoemd werd is
  tweak.nl/
  Ik heb de website bekeken en heb hen gebeld.
  Na een telefoongesprek met hen werd me veel helder. zie tweak.nl/overons.html
  “Wij zijn een echt familiebedrijf, ontstaan uit de community rond techsite Tweakers.net. Ons doel: vanuit de polder de laatste technologie op het gebied van internet beschikbaar maken voor een eerlijke prijs. ………………..Sindsdien zijn wij geëvolueerd tot een volledig internetbedrijf, met een aanbod voor iedereen die waarde hecht aan de laatste technieken op het gebied van internet, telefonie en televisie. ”
  Ik ga overstappen.
  wie volgt ?

 24. Luut schreef:

  Ik sluit mij aan bij de diverse reacties hieronder. Als xs4all opgaat in KPN, ga ik op zoek naar een andere provider.

 25. Rik schreef:

  Ik heb niet alle reacties gelezen maar de toon is toch: we willen dat XS4ALL als zelfstandige internet provider blijft bestaan. Betrouwbaarheid, klant vriendelijkheid, professionaliteit en privacy/veiligheid staan hoog bij hen in het vaandel en hier heb ik al zo’n 20 jaar van genoten. Ik help wel eens kennissen met problemen die bij andere providers zitten. Dan merk je pas wat het betekent om bij de beste IP van Nederland te zitten.
  Ik hoop (ik denk: ijdele hoop) dat KPN het plan afblaast. Anders hoop ik dat de actiegroep “XS4ALL moet blijven” een alternatief kan bedenken. Overgaan naar KPN is voor mij geen optie dus dan ga ik op zoek naar een andere provider.

  Maar eerst provider onafhankelijke email adressen aanmaken.

 26. Ivo schreef:

  We Are the Börg Kramer. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.

 27. Johan schreef:

  Ik ben ook al jaren klant van XS4ALL. In de tijd dat ze nog geen glasvezel konden bieden, heb ik tijdelijk bij een andere provider gezeten, maar meteen zodra XS4ALL glasvezel bood ben ik terug gegaan en heb ik geen minuut spijt gehad van de terugkeer.
  Waarom voor mij XS4ALL? Ze zijn ontstaan vanuit de hackersorganisatie Hack-tic en zijn daarmee de pioniers op het gebied van internetbeveiliging.
  De service is uniek, geen enkele provider biedt mij een klantenservice/helpdesk op niveau aan, die geen standaard belscripts voor zich hebben. Ze hebben verstand van zaken en dat merk je op alle gebieden.

  Waarom zou KPN de kip met de gouden eieren slachten?
  Wat een vreselijk domme keuze om XS4ALL te laten verdwijnen.

  Ik blijf XS4ALL trouw tot het eind. Maar zodra de merknaam en/of de service merkbaar verdwijnt, ben ik ook weg.

 28. Ben schreef:

  Hier hebben we bijna 2 decennia Xs4all en nog KPN Mobiel uit de tijd van “Onbeperkt internet voor €2,50”.

  Wat hier met Xs4all gebeurd is echt not done. Je gaat toch ook niet de Deltawerken verkopen en hernoemen naar Trabajando Delta?

  Zodra Xs4all verdwijnt, worden hier ook alle andere KPN producten uitgefaseerd. Eenmaal weg bij KPN komt er ook nooit meer een KPN product de deur in. Het positieve advies om over te stappen naar Xs4all zal voortaan een negatief advies zijn om KPN producten te gebruiken.

  Met een oude Nokia zonder abonnement en zelfs zonder simkaart is het ook nog gewoon mogelijk hulpdiensten te bellen, de vraag is of zo’n KPN abonnement überhaupt wel echt nodig is.

 29. P Krediet schreef:

  Als klant van XS4ALL betaal je een stevig bedrag per maand voor een stevige dienstverlening en privacybescherming. Nu gaan we noodgedwongen over naar KPN, maar het maandbedrag zal wel het zelfde blijven.
  Kortom, de klant is slechter af. Erg jammer dit!

 30. Alex Brandenburg schreef:

  XS4ALL WEG, IK WEG!

 31. XS4Ever schreef:

  De lege cockpit omschrijving in het boek van Joris Luyendijk over de financiële sector in aanloop naar een crisis die ons bijna terug naar het stenen tijdperk had geworpen, is hier toch wel herkenbaar.

  Aandeelhouders en directieleden van dit soort bedrijven vertonen gedrag dat men bij ratten ook ziet: het liefst vreten ze in de schaduwen alles kapot en denken enkel en alleen aan zichzelf. En zo worden ze dan ook herinnerd: alleen beseffen ze dat pas later als ze terugblikken op hun leven en dat gaan vergelijken met een Jobs of een Musk.

  Xs4all is meer dan gewoon een provider, het is een symbool en heeft het maatschappelijk belang van diversiteit in dienstverlening. De directie van KPN wil eigenlijk alleen maar zoveel als mogelijk opslokken en deze eenheidsworst (liefst met alle vitale infrastructuur) doorverkopen aan de hoogste buitenlandse bieder. Uiteindelijk zijn we zo afhankelijk van internet dat de overgebleven megacorporaties de prijs zo hoog kunnen maken als ze willen. Iets wat de farmaceutische industrie nu al doet. In plaats van geen medicijn krijgen om beter te worden zullen veel mensen geen internet meer krijgen en afgesloten worden van de samenleving en zijn voorzieningen.

  Triest, dat je als directie daar aan mee wil werken.

  Jammer, voor de XS4all medewerkers die een baan hadden waar ze echt trots op konden zijn.

  Misschien is tijd om ons af te vragen of we ook zonder internet kunnen; in de toekomst blijft er niet meer zoveel over om naar over te stappen.

 32. Rob Koreneef schreef:

  Na jaren in de UK (BT), was ik blij dat ik weer voor xs4all kon kiezen. Ik ben een van de tienduizenden ‘leden’ die de petitie ‘xs4all moet blijven’ heeft ondertekend. Ik wacht dus met smacht op het alternatief, want ik ga niet met @kpn.nl achter mijn naam verder. Gelukkig heb ik sinds 2004 mijn gmail voor de meeste email lists gebruikt. Toch zal ik veel on-line registraties moeten herstellen en contacten moeten informeren over een nieuw adres.

  • Angela schreef:

   Gelukkig heb ik al heel lang eigen domains, een al ruim 20 jaar, dus heb ik geen mail probleem.
   Ik heb alleen het XS4ALL mail adres gebruikt met de hosting van de eigen domains, en dat is dus het enige dat ik moet aanpassen.

   De XS4ALL mailboxen worden wel gebruikt, want daar hebben we de twee prive mailboxen waar de echte prive mail via het eigen domain naar doorgelinkt wordt. Tenslotte is die 25GB mailbox dan heel mooi.
   Dus, we zullen de p-mail moeten verplaatsen.

   De overige 3 XS4ALL mailboxen zijn alleen backup.

 33. Sebo schreef:

  Weet iemand wat een eventuele (redelijk of op z’n minst acceptabele) vervanger zou zijn?

 34. Fried Anepool schreef:

  In 2007 door de overname van Demon bij XS4ALL terecht gekomen. Sindsdien een zeer tevreden klant met nog steeds een email adres met daarin het vertrouwde stringetje ‘demon’. Snap werkelijk niet waarom de KPN de goede dienstverlening en services van XS4ALL op het spel wil zetten. Ze gaan waarschijnlijk het kind met het badwater weggooien. Tegen beter weten in hoop ik dat de KPN tot inkeer komt en het A+ merk XS4ALL in leven laat.

 35. R. van Ooijen schreef:

  Het begin van de ondergang van een mooi bedrijf.

 36. Arnold schreef:

  Vooruitlopend op, ik hoop nog steeds van niet, moment dat het doek voor XS4all valt ga ik het volgende stappen maar vast voorbereiden:
  *Geen enkele verandering in abbonnementen voor internet/tv/bellen en mobiel bellen via KPN zodat ik de kortst mogelijke opzegtermijn houd.
  *provideronafhankelijk internet adres aanmaken
  *goed in de gaten houden met welke oplossing de actiegroep komt
  Belangrijk is voor het laatste punt wel of er voldoende mensen van XS4aii mee gaan werken.
  Het mag duidelijk zijn dat ik onder geen voorwaarde nog een bijdrage aan de winst van KPN wil leveren na het wegvallen van XS4all.

  • Peter Lek schreef:

   Hoe doe je dat, een “provideronafhankelijk internet adres aanmaken”?

   • ReemZ schreef:

    Hij zal wel een ISP-onafhankelijk emailadres bedoelen. Gmail en dergelijke.

 37. J.H. Maanen schreef:

  Ook ik ben in een grijs verleden – na enkele zeer slechte ervaringen met KPN overgestapt naar Demon en via deze tussenstap bij Xs4all terechtgekomen, waar ik prima ervaringen mee heb. Was mijn vorige ICT-verhuizing met KPN nog een regelrechte ramp, mijn vrij recente verhuizing verliep geheel vlekkeloos en ook de TV is prima verzorgd. Enkele vragen werden door de helpdesk voorbeeldig opgelost.
  Nu zou ik terug moeten naar KPN, die indertijd telefonisch onbereikbaar was en mijn mails niet beantwoordde. Een somber vooruitzicht. KPN heeft bij mij geen grammetje krediet. Komt er een alternatief ??

 38. CK schreef:

  Ooit was ik DEMON klant en daar werd de telefoon bij de eerste bel opgenomen en dat is bij XS4ALL beslist niet het geval. Toen kwamen er kleine veranderingen en bij navraag hoefde ik me geen zorgen te maken. Toen werd het een Nederlandse BV en kort daarna overgenomen door XS4ALL. Zoiets zal nu ook wel weer gebeuren. Ik deel de vrees van anderen dat KPN het wel gauw zal gaan doorverkopen. Waar blijven nu die goede mensen van XS4ALL? Zet toch gauw een nieuw bedrijf op en wij gaan allemaal mee! Dat blijkt wel uit de commentaren!

 39. CK schreef:

  Met de storing bij Ahold is maar weer bewezen dat het bij KPN een zooitje is! Dus is het duidelijk, wanneer XS4ALL KPN wordt dat ik naar een andere provider ga! Stoppen die overname!

 40. jeroen schreef:

  Ik ga hier niet verder argumenteren: KPN luistert toch niet. Gewoon wèggaan bij KPN.

 41. jan schreef:

  Besef wel dat als je naar xs4all alternatief gaat je op de kabel uitkomt en verlies je de hoge upload van glasvezel

  • Evelien schreef:

   En hoe vaak gebruik jij die ‘hoge’ upload ten opzichte van dezelfde hoge downloadsnelheid…
   Die hoge upload is alleen handig als je ook een flinker server hebt staan waar veel gebruik van wordt gemaakt.
   In geen enkele andere situatie is een hoge upload écht noodzakelijk.

   • ReemZ schreef:

    Gaming, streaming, torrent seeding (en nee, ik heb het niet over piraterij, maar over bijvoorbeeld Linux-distributies)…

 42. Suzy Szulyovszky schreef:

  Ik ben sinds 1995 klant bij XS4ALL. Niet bij KPN! Als XS4ALL weg is, weg ben ik ook. KPN kan nooit de service van xs4all garanderen. KPN, ZIGGO, grote lompe organisaties die kunnen nooit de enthousiaste mensen aantrekken, zoals de mensen van XS4ALL. Dus, KPN mag XS4ALL inlijven, maar met een uitstroom van grote deel van de XS4ALL klanten als gevolg. En hopelijk een uitstroom van XS4ALL personeel naar een nieuw provider! Hou XS4ALL Moet Blijven in de gaten!

 43. Bert schreef:

  Het idee om een nieuw/alternatief xs4all te gaan starten, spreekt mij erg aan. Waar kan ik mijn aanmelden? :-)

 44. Binne schreef:

  3 weken geleden besloten toch weer naar XS4ALL over te gaan.
  XS4ALL aangevraagd, allemaal moeilijk dankzij het verschrikkelijke bedrijf Gideon.
  Nou zag ik vorige week op tv dat de overname plaats vind.

  Ik twijfel nu nog of ik naar XS4ALL/KPN ga of dat ik toch bij Ziggo blijf (ook verschrikkelijk)

  KPN slechte ervaringen mee, netzoals Ziggo en vroeger UPC en CHELLO.

  Hopen dat een bedrijf opstaat dat zoals XS4ALL draait.

 45. Richard schreef:

  Sinds 1995 bij Xs4all en wil niet naar KPN – omwille van alle redenen waarom ik na al die jaren nog steeds lid ben van Xs4all en die hierboven al genoeg zijn genoemd. KPN is geen optie voor mij. Indien een andere provider opstaat met hetzelfde (privacy-)beleid en kwaliteit als Xs4all altijd heeft gehad zal ik gelijk overgaan.

 46. J.P. Dijkstra schreef:

  Ik ben al lid (yep, ik beschouw mijzelf als lid en niet simpelweg als klant) sinds, pak ‘em beet, 1992. Toen het nog hacktic.nl heette, en e-mail nog middels FIDO werd gedistibueerd. Een zeer tevreden lid, al deze jaren. Vooral in de beginjaren (het tijdperk van inbelmodems) was het veschil met de rest goed merkbaar. Lagere latency dan de concurentie, zoals World Online, HCC en Chello (zoals UPC’s internet vroeger genoemd werd). Heb indertijd metingen gedaan tussen de xs4all verbinding en de concurrentie voor een verbinding met een data centrum in stockholm. En de connectie via xs4all had een veel lagere latency, over precies dezelfde hops (!) als chello, world online en de HCC.

  Bleek dat xs4all, dankzij de hogere maand tarieven, meer bandbreedte voor haar klanten/leden reserveerde dan dat de concurrentie deed. Met als gevolg dat Telia (die de internationale trunk verzorgde), de rest harder kneep dan de data pakketjes van xs4all klanten. Toen kon het dus niet meer stuk. ;)

  Dat gezegd hebbende. Hoewel mijn internet verkeer via xs4all werd en wordt afgewikkeld, was mijn ADSL gewoon rechtstreeks van KPN al deze jaren, evenals de alcatel modem die destijds werd geleverd. Nooit problemen mee gehad. KPN heeft, over al deze jaren, de snelheid periodiek verhoogd zonder ooit de tarieven te wijzigen.

  Vorig jaar toch een vervanging in gang gezet (aangezien KPN stopt met ISDN binnenkort was daar geen keuze in), en de lijn laten omzetten naar VDSL met VOIP telefonie. En, lo and behold (hoewel niet onverwacht), er kwamen beren op de weg. Na omzetting deed de lijn geen mallemoer meer. Uiteraard contact genomen met de helpdesk (via mobiel, want geen internet is nu gelijk aan geen telefonie). Konden op afstand geen problemen waarnemen, maar zonden desondanks een monteur langs. Van KPN. Die de lijn in no time in orde had. Was in de wijkkast iets niet goed aangesloten geweest van de nieuwe VDSL verbinding.

  Wat echter minder was. Ik had nog zo benadrukt dat de verbinding op Annex B zou moeten blijven. Helaas, xs4all heeft hem toch omgezet naar Annex A. Nu denk je vast: nou en? Maakte voor mij nogal een verschil. Ik had namelijk een Bintec Elmeg modem, en die is Annex B. Die stond als ADSL modem op de lijn (als vervanging van de Alcatel) en was al helemaal voorbereid op de VOIP instellingen. Met dank aan de xs4all helpdesk die heeft geholpen dit mogelijk te maken. De modem heeft 2 interne S-bus aansluitingen, zodat mijn investering in ISDN toestellen niet waardeloos is in het VOIP tijdperk. En kent ook VDSL. Maar alleen als Annex B. Hetgeen dus niet werkt op een Annex A lijn …..Waardoor ik dus nogmaals een nieuw Bintec Elmeg modem heb moeten shoppen, ditmaal met het Annex A protocol.

  Voor mij is het derhalve een wait and see benadering. Goede ervaringen gehad met xs4all over deze jaren, maar ook nooit problemen gehad met KPN. Als er al wat was, werd dat snel en vakkundig hersteld. Waarbij mijn meest recente ervaring met KPN dus positief was, en die met xs4all negatief (want: extra kosten vanwege nieuw modem). Maar beide zijn heilig vergeleken met UPC/Ziggo.

 47. Olaf schreef:

  In de modem tijd, later isdn, bij xs4all begonnen Een jaar weggeweest naar de kabel omdat de KPN pas met ADSL kwam als er een alternatief was en weer terug naar xs4all met een nieuw e-mail adres. De oude stond toch op een chinese spam cd (lastig filteren). Nu hebben we xs4all via glasvezel, helaas is dat ook weer in KPN handen.
  De overgang naar KPN baart mij zorgen vooral het feit dat er absoluut niet geluisterd wordt naar de klant maar dat het stompzinnig management vooral zijn eigen zin doordrijft.

 48. Conny schreef:

  KPN en b.v. Ziggo heb ik absoluut geen vertrouwen in, ervaringen uit het verleden.
  Geen optie dus. Ik neem aan dat de deskundigheid en ervaring wordt meegenomen door het personeel van Xs4all.
  Tenminste: als de KPN het personeel van Xs4all overneemt en niet gaat ontslaan om het met KPN personeel gaat doen. Dan ben ik weg!

  • Peter schreef:

   “Ik neem aan dat de deskundigheid en ervaring wordt meegenomen door het personeel van Xs4all.”

   Verwacht dat er veel xs4all personeel uit eigen initiatief elders gaat werken. Die mensen zijn goud waard; Iets dat KPN duidelijk niet op zijn waarde schat, anders zouden ze de merknaam XS4ALL echt niet opheffen.
   Die waarde is niet alleen in technische kennis, maar ook in klantgerichtheid en filosofie. Dat gaan ze bij KPN nooit aan kunnen tippen, anders hadden ze dat al lang kunnen doen.

   Er zal wel wat anders achter zitten: KPN als één geheel kunnen verkopen aan een of andere investeerder, vriendjes van de CEO en/of andere bestuurders, die daarmee waarschijnlijk een extra bonus binnenslepen. En/of bemoeienis vanuit de staat, via bijvoorbeeld een zetbaas, die xs4all maar lastig vindt omdat zij in de weg staan van hun honger naar data.

 49. Peter schreef:

  Een firewall van KPN blokkeert normaal dataverkeer waardoor pinbetalingen niet mogelijk zijn. En het duurt uren voordat dat is opgelost, KPN helpdesk zeker.
  Dat voorspelt niet veel goeds.

 50. M van de Ven schreef:

  Phoe, ik moest wel heel ver omlaag scrollen om nog een bericht te kunnen achterlaten. KPN is voor ons no go. Wij zijn bijna 20 jaar geleden overgestapt naar xs4all omdat het de enige provider is die problemen oppakt en meteen fixt. Ook zakelijk heb ik, na diverse KPN-verhuisdrama’s, alles overgezet naar xs4all. Kwaliteit zit zo in de genen van dit bedrijf. Daar kan de oude monopolist KPN in de verste verte niet aan tippen. Dus waar blijft xs2all? Wij staan klaar voor de overstap.

 51. BJ schreef:

  Ziggo is geen alternatief, KPN is de grootste ramp.
  En nu dan? KPN gaat dit nooit op orde krijgen, nog los van die rotkastjes die ze je door de strot duwen.
  XS4ALL kan toch simpel blojven bestaan onder optimalisaties on gezamenlijk mgmt en staftaken ( toch allemaal overheadkosten)

 52. Ron schreef:

  Belazerd door Ziggo, Belazerd door KPN. Wat moeten we nu dan. En dan werkt die *hsedddm%^&*regering daar ook nog aan mee. Even more bastards. Zoek het uit, ik ben weg.

 53. Tiemersma schreef:

  IK lees pas hier dat emailadressen behouden zouden worden. En dat moet je geloven van mensen die alleen maar aan hun bonus denken. Dat duurt misschien 2 jaar en dan is je achtervoegsel @hetnet of zo. Dus tijdig uitstappen, wijzigen van adres moet je toch. Of wou je voor gek komen staan met het achtervoegsel @xs4all.nl ? NU nog trots , maar straks het toonbeeld van een tijdelijk voor het lapje gehouden overname-klant. En je mails via KPN servers en big data handel. Het lijkt wel of KPN de overname door derden aan het voorbereiden is. Komt er een fusie met een Frans staatsbedrijf of met een Mexicaan. OP tijd weg wezen, alles is beter dan het slechte imago van KPN.

 54. jan schreef:

  Ik heb vernomen dat tweak bezig is om xs4all klanten te kunnen verwelkomen er is een interne enquête gehouden welke extra diensten interessant kunnen zijn voor de huidige klanten en welke wensen zij hebben. Aangezien zij nog geen extra’s bieden nog zoals AV en Spotify ed wat kpn wel biedt.

 55. Otto Tati schreef:

  Het verdwijnen van de merknaam XS4All past in de strategie van KPN om zijn klanten “een nog betere gebruikservaring te bieden” en in de strategie om alle klantengroepen in de verschillende segmenten te bedienen die nu nog gebruikmaken van gescheiden merken, zoals Telfort, Telfort Zakelijk, Yes Telecom en XS4lAll.
  Op zich is dat een mooie belofte waarmee KPN erkent dat de service en dienstverlening van deze merken het op deze terreinen het beter doen dan KPN zelf en voor KPN duidelijk wat te winnen valt.

  XS4All werd al in 1998 door KPN ingelijfd en heeft zich de afgelopen 20 jaar kunnen doorontwikkelen tot de beste ISP van Nederland als een vrijwel autonoom opererende entiteit. Wat KPN heeft nagelaten te doen is om zijn eigen kwaliteit en servicelevel op hetzelfde niveau te brengen. Deze move moet hierin blijkbaar verandering brengen.

  Het uitfaseren van de ondermerken van KPN is vanuit de visie van de CEO dus begrijpelijk. Waarom zou je als KPN willen concurreren met je eigen submerken, naar de klant verwarring in stand houden en het ook gemakkelijker en goedkoper kan. Wat de bedrijfsvoering aangaat is er winst te boeken door vier managementteams op te heffen, door ondermeer vijf ondersteunende diensten samen te voegen en te besparen op straks overbodig geworden reclame- en marketinguitgaven.

  Toen ik medio jaren negentig op zoek ging naar een ISP werd ik door de nerds in de winkel waar ik mijn PC’s kocht gewezen op Demon Internet. Voor de particuliere markt was er in die jaren niet veel beschikbaar, maar door het eigenwijze en enigszins anarchistische karakter en de mogelijkheid een oneindig aantal e-mailadressen aan te kunnen maken was ik om. In 2007 werd Demon Internet door XS4All overgenomen, dat toen ook al van KPN was. Ook toen was ik verontwaardigd over deze brutale en agressieve overname. Achteraf gezien was dit een gouden greep en heeft de schaalvergroting bij XS4All geleid tot wat deze nu geworden is en een zeer tevreden klant opgeleverd. Vanaf dag 1 ben ik nooit 1 seconde offline geweest. Perfect werkende hardware, het doet wat het moet doen en meer. XS4All is ook een emotie en is onderscheidend. Mensen die een e-mailadres hebben van xs4all.nl zijn al vrienden van elkaar zonder dat ze een woord hebben gewisseld en voelen zich alleen al daarom met elkaar verbonden. XS4All is een statement, sterker nog een opvatting of overtuiging.

  Of KPN zijn strategische doelen zal bereiken moet nog blijken. Het is de vraag of KPN in staat zal zijn op het hoge niveau te acteren van XS4All. Zolang het vergroten van het marktaandeel wordt verkocht onder het motto van een betere gebruikservaring voor de klant is dit met name door de gebruikers van XS4All wel direct te controleren. Maar wat doe je als het tegenvalt en de vrees terecht blijkt dat je straks er alleen maar op achteruit bent gegaan?
  Het vinden van een alternatief voor de klanten van XS4All lijkt lastig te worden, want KPN is niet de enige aanbieder waarbij schaalvergroting ten koste gaat van de kwaliteit die gebruikers van XS4All gewend zijn en op zijn minst verwachten.

  Voor de ondernemingsraad van XS4All rest niets anders dan goede en fatsoenlijke afspraken te maken voor het personeel waarvoor bij KPN geen plaats meer is en maak goede afspraken voor het geval dit pas later blijkt.

  • John schreef:

   Beste. Over het algemeen met u eens, maar “Waarom zou je als KPN willen concurreren met je eigen submerken, naar de klant verwarring in stand houden en het ook gemakkelijker en goedkoper kan.” stelt u. Juist submerken maken het mogelijk om de klantenbestand uit te breiden. Je benaderd een gezin met kinderen niet op dezelfde wijze als een puber of een Opa, laat staan een ondernemer, een zzp’er, een nerd of een academicus of een ambtenaar. Allemaal mensen met andere wensen/eisen. Dat past niet in een jasje of onder een hoed. Juist daarom zijn wij als XS4ALL trouwe klanten zo verontwaardigd over de stand van zaken en willen alles eraan doen om de kwaliteit van XS4ALL te behouden, in onze vertrouwde niche te mogen blijven.

   • JozefNL schreef:

    Helemaal mee eens, maar veel CEO’s hebben niet veel inhoudelijk verstand van zaken. Het kan nooit wat worden als KPN XS4All van de kaart veegt. Mogelijk als er een nieuwe CEO komt uit de stal van XS4All.
    Toch moet XS4All een andere deskundige partner zoeken. Als het abo wat duurder wordt heb ik daar geen probleem mee. Maar dan wel zonder KPN invloed die het na een of enkele jaren nogmaals probeert. CEO’s zijn nu eenmaal door gebrek aan kennis hardleers.

 56. Marco schreef:

  Beste directie van de KPN,

  Denken jullie echt dat er nog klanten zijn die geloven dat het straks allemaal beter wordt.
  Dat het opheffen van XS4ALL helpt om dit te bereiken? Dienstverlening is geen aangeleerde truc maar moet in je zitten: in de mensen en in de haarvaten van de organisatie. Helaas heeft de ervaring mij geleerd dat dit geen standaard eigenschap bij KPN is. Langzaam maar zeker diensten onderbrengen bij XS4ALL zou wellicht tot meer klanttevredenheid kunnen leiden: want daar moet het toch om gaan?

  Naïef van me: het gaat er helemaal niet om dat de klant tevreden is. Aandeelhouders en echo’s van bestuurders die moeten klaarblijkelijk tevreden gesteld worden. Wat een kansloze partij is KPN hierdoor.

  Het wachten is op een provider die in de geest van XS4ALL de klant weer centraal stelt. Ik ben er van overtuigd dat de klanten naar deze partij toe zullen stromen.

  Nog een tip: stop ermee om het opheffen van XS4ALL (meerdere malen bekroond als beste provider) te verkopen als dat het beter is voor ons als klant. Iedereen die ooit met KPN iets te maken heeft gehad weet wel beter.

 57. Rob Roede schreef:

  Als KPN de naam XS4ALL laat varen, dan staat het dus vrij om een bedrijf te starten met de naam XS4ALL toch? Kom op huidig personeel van XS4ALL, mij als klant heb je.

  • Maarten schreef:

   De domein naam xs4all.nl alsmede een aantal varianten daarop, zijn eigendom van KPN, die gaat KPN zeker niet verkopen, sterker nog het oprichten van een nieuwe provider met een soortgelijke domeinnaam kan je juridisch in de problem brengen. Bijv. xs4usall.nl etc… KPN zal zich daar succesvol tegen verzetten.

   • Maarten schreef:

    @Frans,
    Klopt en XS4ALL is eigendom van KPN.

   • Frans van Zeeventer schreef:

    Volgens sidn.nl is XS4ALL.nl van XS4ALL, zie niks dat er link naar kpn

   • Maarten schreef:

    @Rob, Je kunt de ontwikkelingen m.b.t. het eventueel opzetten van een nieuwe provider in de geest van XS4ALL volgen op xs4allmoetblijven.nl, de verwachting is dat er deze maand nog nieuws hieromtrent naar buitenkomt. Een nieuwe domeinnaam is er denk ik al maar dat is aan de stichting appeltaart. Je kunt aldaar ook een donatie doen, alle kleine beetjes helpen.

   • Rob schreef:

    Verzinnen we een andere naam, geen probleem.

 58. Wouter schreef:

  Het is weer zoals altijd bedrijven zoals KPN (beursgenoteerd) die zich altijd de vraag stellen hoe ze de allerlaatste paar centen uit een onderneming kunnen wringen. Uiteraard veranderd er voor de klant helemaal niks (behalve dat de prijs weer 2,5 euro omhoog is gegaan) alles blijft precies hetzelfde. Dus ik moet geloven dat het enige wat er gebeurd is dat daar op kantoor balpennen en sleutelhangers worden besteld met een KPN logo? KPN faseert gewoon binnen de kortste keren alles uit wat zij te duur vinden; Fritzbox gaat eruit want het peppie en kokkie merk router van KPN zelf scheelt weer per klant, het zelfde gaat gelden voor de extra services. Ik weet niet of er binnen XS4ALL er nog werknemers zijn die werkelijk zo naïef zijn dat er helemaal niks veranderd, maar ik denk dat je maar beter je borst kan nat maken. Al bij teveel bedrijven gezeten die zijn overgenomen waar niets zou veranderen.

 59. Ewout schreef:

  Ik kan niet begrijpen dat iemand bij KPN denkt dat het opheffen van hun best bekroonde merk een goed idee is. Ik zit niet bij XS4ALL omdat het goedkoper is of sneller, nee ik zit hier omdat ze een geweten hebben. Idealen zelfs, die zul je niet vinden bij welke beursgenoteerde onderneming dan ook, en al helemaal niet bij KPN. Wanneer deze overname definitief is ben ik weg net als vele anderen. Geef mijn geld liever aan een andere gezichtsloze multinational.

 60. Paul schreef:

  Schande, de KPN top moet zich zo nodig weer verrijken. Sukkels. xs4all bedankt voor de goede service en betrouwbaarheid. Ex- klant soon, never KPN (Alleen maar slechte ervaringen gehad).
  Al jaren klant van xs4all.nl.
  z.i.d.s KPN.

 61. Rob schreef:

  Die adviesaanvraag lijkt me een wassen neus. Advies als or breng je uit op een voorgenomen besluit van de directie zodanig dat er daadwerkelijk invloed uitgeoefend kunnen worden door de ondernemingsraad. Aangezien het besluit kennelijk al genomen is is er van wezenlijke invloed geen sprake meer. Dus is de or al gepasseerd en wil het management vooral voorkomen dat er op formele en procedurele gronden bij de ondernemingskamer bezwaar gemaakt kan worden. Maar zelfs dan kan het alleen maar vertraging opleveren. KPN heeft blijkbaar haast. Erg naar voor de gedreven medewerkers van xs4all. Het is een prima ploeg die hun jarenlange goede werk nu waarschijnlijk verloren zien gaan. Erg jammer. Sterkte jongens en meisjes van xs4all!

 62. DS schreef:

  al bijna 20 jaar bij xs4all….daarnaast jarenlang de kpn ellende ervaren op ander gebied, dus nee bedankt, ik heb ooit gezworen niets meer met kpn te maken willen hebben en daar blijf ik bij…ik ben weg straks

 63. Z.s.m. ex-klant schreef:

  Heb mijn XS4ALL abonnement en e-mailadres geërfd van mijn moeder. Was ook uit puur sentiment erg aan ze gehecht en stond\sta pal achter hun idealen van privacy en onbelemmerde internettoegang. We waren al sinds jaren 90 (wellicht zelfs van het allereerste begin) bij XS4ALL. In de ouderlijke woning was internet vrijwel perfect, zelden storing. Wel eens een akkefietje gehad met XS, toen ik ze niet aan hun verstand kon peuteren dat ik mijn kapotte modem (toen nog betaald) ook gratis wilde als trouwe klant, aangezien ze het wel aan nieuwe klanten gaven en ik bij overstappen naar de concurrent wel een nieuwe kon krijgen. Helaas bakzeil gehaald.

  Bij volgende woning was verbinding huilen met de pet op. Iets van 2,5 jaar zonder overdrijven 13 (!) monteurs van Guidion, KPN en nog een bedrijf (VolkerWessels?) langsgehad wegens eerst geen, daarna haperende verbinding. Kwam erop neer dat het netwerk van KPN uit 1958 of zo kwam, feitelijk de oude draadomroep, en gewoon vervangen moest worden. Wat ook werd toegezegd maar niet gedaan, omdat KPN “zunig” is. Na nog een verhuizing en als negatief signaal overstappen op het allergoedkoopste abonnement van XS (en dat is nog bijna even duur als de kabel met veel hogere snelheid én tv-pakket inbegrepen en blijven ze vrolijk verhogen) is mijn internet redelijk. Upload supertraag en beperkt, download acceptabel.

  Ben eigenlijk alleen maar bij XS4ALL gebleven ondanks de ergenissen wegens:
  1. Puur sentiment en staan achter hun (losgelaten?) idealen.
  2. Het gedoe en eventueel risico om mijn oude @xs4all.nl mailadres op te geven (want wie krijgt dat adres uiteindelijk?) en op talloze sites en bij belangrijke instanties mijn mailadres te moeten veranderen. Met het risico dat bij degenen die ik vergeet ik ook geen wachtwoordreset kan doen, omdat het naar mijn oude adres wordt gezonden.
  3. De grote kans dat bij de kabel of de goedkoopste concurrent op het KPN-netwerk er weer problemen zullen ontstaan bij de overstap of het niet overal even betrouwbare netwerk van KPN, de bureaucratische macht achter de schermen.

  Maar nu ben ik toch echt om, ze hebben mij als trouwe klant genoeg geschoffeerd. Ik ga een eigen domein aanvragen, met eigen e-mailadres (spotgoedkoop per maand, had ik al eerder nagezocht) zodat ik niet meer gebonden ben aan één provider en ook bij klachten alsnog kan overstappen. Wellicht naar een nieuw XS4ALL als die dat waard zijn.

  Ook neem ik het de (voormalige) XS4ALL directie zelf de keuze om op de gaan in KPN kwalijk. Want het gaat er bij mij niet in dat die noodzakelijk was, gezien de hoge abonnementsprijs en trouwe achterban. Ben een groot voorstander van kapitalisme, vrije markt en het maken van winst (want het alternatief van een (staats)monopolie is nog grotere bagger). Maar op een vrije markt is ook ruimte voor organisaties zonder winstoogmerk, waar het simpelweg voldoende geld verdienen om kundig personeel goed te betalen en je idealen en klant te bedienen hoger staat dan een paar procentjes extra voor je aandeelhouders.

  Met teleurgestelde groet,

  Een z.s.m. ex-klant

 64. Peter schreef:

  Let op, ze beginnen al met eerdere toezeggingen af te zwakken:
  “kanten gaan pas over naar KPN als het aanbod daar gelijkwaardig of beter is dan wat ze nu ervaren.”

  Daar staat dus niet “… aanbod daar ten minste gelijk of beter is dan wat er nu geboden wordt.”

  Het gaat over ‘gelijkwaardig’ en ‘ervaren’. Dat zijn erg rekbare begrippen. Ze kunnen dus doen wat ze willen en dat wat ZIJ het gelijkwaardig vinden. Als het naar jouw idee niet klopt met jouw ervaring, dan is dat jouw probleem met jouw ervaring die dan niet gedeeld wordt door hen en zogenaamd ook niet door anderen.
  Typisch KPN om het zo te beschrijven. Ze hebben de cursus “hoe draai ik de klant een loer door ‘emotionele’ beloftes te doen” heel goed begrepen.

 65. Hetty schreef:

  Laten we hopen dat kpn de kwaliteit van service kan leveren als die van xs4all.
  Veel succes en sterkte.

 66. Peter schreef:

  Zie https://overons.kpn/nl/nieuws/2019/integratie-xs4all-in-kpn-adviesaanvraag-ingediend-bij-ondernemingsraad

  En de adviesaanvraag bevat ook nog een verhuld dreigement “Op dat moment gaat iedereen over naar KPN. In de periode die volgt, is er voor het overgrote deel van de medewerkers van XS4ALL een functie beschikbaar binnen KPN. Voor diegene waar dat niet voor geldt, zal KPN zich tot het uiterste inspannen om ook deze medewerkers van werk naar werk te helpen, binnen of buiten KPN.”

  Dus ben je dwars dan vlieg je eruit. Zie de arrogantie van KPN. Ik denk dat veel xs4all medewerkers heel graag gaan, naar plan B !!! Ik ga als klant graag mee !!!!!

 67. Peter schreef:

  “Binnen KPN wordt een nieuw Klantcontactcentrum met Technische Helpdesk opgericht met experts van XS4ALL. ”

  Ben alleen bang dat er niet veel XS4ALL experts overblijven. Er zullen er niet veel bij KPN willen werken.
  Met die expertise kunnen ze elders een veel betere werkgever vinden, die mensen zijn goud waard. En als je de ondernemingsraad van die medewerkers monddood maakt dan weet je wel wat er je als medewerker te wachten staat.

  DUS:
  Plan B, graag !!!!!!!!
  En dan wil ik best meer betalen en neem ik eventuele wijziging van email adressen graag op de koop toe.
  Wel met dezelfde features graag: Fritz!Box, zelf in te stellen, vast IP adres met eigen te kiezen hostnaam, poorten zelf configureerbaar, minstens 5 mailboxen met 10 email adressen elk, eigen website, SFTP toegang, shell toegang, veiligheidspakket (PC en van zijde provider), spam detectie, telefoon, mobiel internet, etc. etc.

 68. Wim schreef:

  … zeuren helpt niet …
  …iets DOEN wel !

  @ xs4all-OR :
  Beste (nog bestaande) OndernemingsRaad, hoeveel moet iedere klant van XS4ALL bijlappen
  om te zorgen dat deze hardwerkende klantvriendelijke deskundigen “los” van de Kwalitatief Penibele Nono’s verder kunnen ?

  Gezien de grote stroom reacties op dit bericht,
  denk ik dat het mogelijk moet zijn
  om “onze” XS4ALL door te laten gaan

  eventueel onder een andere naam, maar liefst met de vertrouwde naam.

  Laat maar weten op de website Xs4allMoetBlijven.NL
  (die wij allen gespannen volgen, denk ik)

  Hoe dan ook,
  aan alle XS4ALL-ers :
  oprecht bedankt voor jullie ‘support’ aan gewone mensen.

  Ga als xs4all er uit, nu het nog kan ;
  mijn steun hebben jullie !

 69. Peter K schreef:

  Ik blijf! Ik heb alle vertrouwen in de medewerkers van XS4ALL, en hun vermogen om hun expertise en klantgerichtheid in de nieuwe organisatie te behouden en verder uit te dragen. Zolang de technische mogelijkheden (zelf modem instellen, shell server, webdisk etc.) behouden blijven, blijft dit de beste provider met de beste mensen!

 70. Christina Bagijn schreef:

  Als XS4ALL kpn wordt, stappen we over.
  Stel voor dat XS4ALL lekker zelfstandig wordt.

  Al jaren de beste, dus zou niet moeilijk moeten zijn.

 71. kluut schreef:

  ‘Laat XS4ALL zelfstandig blijven’. Dat was het advies op de Vergadering van Aandeelhouders door deskundigen van de Vereniging van Aandeelhouders!
  Wordt door KPN volledig in de wind geslagen! R.I.P. KPN.
  Tijd voor plan B.

 72. W,S schreef:

  Allen schrijven hoe lang ze al gebruikmaken van XS4all.Wat nodig is: Weg met de marktwerking in deze handel.
  Het enige wat speelt is POEN en en verder NIETS. XS4ALL.NL. Neem de gelegenheid om door te gaan. De directie van KPN, wil dat er geld op de plank komt zodat de aandeelhouders en de Directie zich weer op hun borst kunnen slaan, Van ZO ZIE JE DAT HEBBEN WIJ EVEN GEFICKST
  Zoeken we een naam, Ja natuurlijk,Het was XS4 (voor) All. En die naam mag dan niet meer worden gebruikt !!!!!
  De nieuwe NAAM Heb ik zonder daarvoor enige moeite te doen XS2ALL.NL. Voor allen naar Toe allen. In wezen is het voor allen te zijn,naar toe allen. Zoals je een mail stuurt NAAR allen wordt het TOE allen. Dat is toch ook Nederlands ???.
  M.v.g W.s

  • Hans Dingler schreef:

   Mooie naam gevonden compliment

   • JozefNL schreef:

    Inderdaad prima bedachte naam. Laten we er nu voor gaan als xs’ers en de vertrekroute uit KPN nemen.

 73. Jan schreef:

  Een bericht wat ik niet gewend ben van XS4All. Ik kan mij niet voorstellen dat een directielid van XS4All een adviesaanvraag indient die is gedicteerd door KPN. Alle medewerkers onderbrengen onder de KPN cao is niets meer of minder dan een vijandige overname. Om zo de weerstand te breken van de medewerkers van XS4ALL is ongehoord. Wat hier gebeurt heb ik tijdens mijn OR werkzaamheden nog niet meegemaakt.

  In de vele jaren dat ik “Lid” van XS4ALL ben heb ik veel waardering en respect gekregen voor alle medewerkers die XS4ALL de goede naam hebben gegeven. Het is spijtig dat hun broodwinning nu zo onder druk wordt gezet. Zij worden voor een onmogelijke keuze gesteld. Nooit meer zullen zij hun vertrouwde werkomgeving terugvinden. Ik wens hen dan ook veel kracht in de komende moeilijke periode waar zij onmogelijke keuzes moeten gaan maken.
  Voor mij zelf is de hoeveelheid werk door het omzetten van het mailverkeer naar niet provider gerelateerde e-mail adressen daartegen afgewogen een kleinigheid.

  Ja, jammer ik moet zeggen dat ik de keuze heb gemaakt om XS4ALL te gaan verlaten. De ervaringen met KPN waren heel slecht. Vandaar de keuze, ondanks de wetenschap dat op afstand KPN eigenaar was, naar XS4ALL te gaan. De tactiek die KPN gebruikt om XS4ALL op te heffen is voor mij een extra reden om naar een andere provider te gaan zoeken.
  Ik zal altijd goede herinneringen houden aan de XS4ALL periode die voor mij de eerste stap naar www is geweest.

 74. Joke schreef:

  Tja. KPN. Niets over te melden dan een grote brok administratieve en communicatieve ellende.
  xs4all = kpn = wegwezen!
  Het beste voor klanten? Die conclusie geloof ik niet.

 75. Groene Beer schreef:

  Sinds 1995 ben ik bij XS4all, naar vole tevredenheid.
  In de afgelopen jaren ook verschillende bedrijven omgezet naar XS4all, vaak juist om van de slechte service van UPC of KPN af te komen. Worden ze nu weer terug gedwongen naar de slechte service van KPN ?

 76. orthelius schreef:

  Kollossaal Pecunia Nemen. KPN gaat voor de aandeelhouders en die willen geld zien, niet voor goed internet. Mijn ervaring met aanleg glasvezel in het buitengebied is na een jaar onderhandelen abrupt afgebroken door het bovenmangement. Niet te vertrouwen die KPN. Maak XS4all los als geldezeltje voor de KPN en ga zelfstandig verder..

 77. M.H. Veenendaal schreef:

  Voor mij never nooit geen KPN. Van die amateurs met hun call centers heb ik al zoveel jaren lang mijn buik vol gehad. Ik heb ze ongeveer een miljoen keer uitgelegd dat ze geen staatsbedrif met monopolie meer waren -maar dat heeft nooit geholpen. Die cultuur krijg je er nooit meer uit.
  Ik mijd KPN sinds een jaar of 10 als de pest en sindsdien gaat het een stuk beter met me. Ook mijn klanten (ik breng veel nieuwe klanten aan op ISP’s) zal ik nooit meer XS4ALL adviseren -en uiteraard geen KPN.

  Bedankt, XS4ALL, voor een flink aantal mooie jaren, maar zodra jullie je ziel verkopen aan de KPN ben ik weg. Leve Telfort!

 78. Jantje schreef:

  Wat maakt het nou uit of het xs4all is of kpn als ik maar kan internetten of Bellen. Xs4all was al onderdeel van kpn

  • Robin schreef:

   Tja, wat maakt het nou uit, Ferrari of Fiat. Als ik maar van A naar B kan. Ferrari was toch van Fiat.
   Dat is hoe dat klinkt.
   Alleen is in dit voorbeeld een betere keus gemaakt en heeft Ferrari zich een paar jaar terug juist ontkoppeld van Fiat.

 79. Theo schreef:

  Zo te zien zijn we hier in prima gezelschap! Ik deel mijn mening dan ook van harte met alle voorgangers.
  Ben abonnee van Xs4all sinds zij hier in de provincie zijn begonnen met aanbieden van internet, ik meen iets van 1996. Nooit één storing gehad in die tijd, en altijd correct geholpen bij vragen of problemen. Vriendelijk, deskundig, terzake en snel. Wanneer ik dat afzet tegen de ‘service’ van KPN, waarmee ik gedwongen was in mijn professionele carrière te dealen is dat zoiets als hemel en hel vergelijken (als je dan eindelijk een helpdesk aan de lijn kreeg: “Meneer, zit de stekker er wel in?”). Daar wil ik in geen geval meer naar terug, en een ander adequaat alternatief is er niet. Dan nog liever domweg over naar de goedkoopste schreeuwlelijk, dan weet je tenminste dat je niks te verwachten hebt.
  Ik begrijp niet dat het toch ooit zo verstandige en innovatieve management van Xs4all zwicht voor de loze beloften van een KPN-intrigant. Alweer verdwijnt er iets goeds en oorspronkelijks om plaats te maken voor grauwe bagger. Dat kan alleen maar om persoonlijk gewin gaan en daar wil ik niet aan bijdragen.
  Maar heel veel dank aan mijn oude vertrouwde Xs4all voor de geboden service en de plezierige samenwerking. Al koester ik nog een sprankje hoop dat het gezonde verstand zal zegevieren. Luister naar je klanten en niet naar de bazen!

 80. Joost schreef:

  Bullsh*t. Het beste paard van stal wordt naar de slager gebracht. KPN heeft geen idee waarmee ze bezig zijn en wat de waarde van het merk XS4ALL is. Helaas mag een OR over zaken als deze alleen advies uitbrengen, en is een besluit als dit niet instemmingsplichtig. Als OR-lid van een werkgever met een aandeelhouder die er ook wel eens naast zit kan ik me de situatie van de OR een klein beetje voorstellen (al is de situatie van XS4ALL veel ingrijpender). Sterkte jullie! En zodra “plan B” in de lucht is ben ik vertrokken, na 23 jaar XS4ALL.

 81. Willem Wazige schreef:

  Ik ben al sinds ’95 bij XS4ALL. Ik ben nooit teleurgesteld. Dat is niet wat ik kan zeggen van KPN.
  Toen KPN XS4ALL overnam kochten ze het vertrouwen, het merk, XS4ALL.
  Dit merk bij het grof vuil zetten zal een historische vergissing blijken. Maar nadenken is nooit KPN’s sterke kant geweest.

  Helaas. RIP XS4ALL.
  Bedankt voor de goede zorgen.

  Ik ga iets nieuws zoeken.

  • Bas schreef:

   Helemaal mee eens ! Na 20+ jaren abonnee van XS4ALL, ben ik nu weg. Het zijn allemaal mooie praatjes, maar wij als XS4ALL abonnees worden nu op een schofferende wijze voor de gek gehouden.

   • Rob schreef:

    Inderdaad, het was al erg genoeg dat XS4all onderdeel werd van KPN en nu gaat het helemaal weg. Als die loze uitspraken van ‘we blijven onze dienstverlening voortzetten’ is natuurlijk de grootste onzin aller tijden. XS4all klanten krijgen dezelfde waardeloze dienstverlening die KPN nu heeft, zo simpel is dat.
    Voor mij is het duidelijk, ik ga een andere provider zoeken.
    Bedankt XS4all voor de goede jaren, maar hier gaan onze wegen scheiden.

 82. ReemZ schreef:

  Bekijk het lekker met je KPN. Als deze flauwekul inderdaad doorgaat, ben ik weg. Die mooie praatjes geloof ik niet, allemaal marketingtrucjes.

 83. Lies schreef:

  Gisteren vernam ik via de radio in een interview dat xs4all weg gaat. HELAAS. KPN vind ik van slecht niveau, dat heb ik ondervonden en slechte service i.t.t. die van xs4all. .
  In dat interview werd echter verteld dat xs4all een eígen koers zal gaan varen, dus niet ophoudt te bestaan.
  Heb ik dat niet goed verstaan??
  En omdat xs4all zo goed de diensten verleent, waarom zou xs4all dan niet op eigen benen kunnen doorgaan?

 84. Anton Pieters schreef:

  Nooit meer terug naar KPN! Door (hele) slechte ervaringen met een van de meest klantonvriendelijke bedrijven van Nederland ben ik omwille van de kwaliteit overgestapt naar XS (ja ik weet het: een dochter van, maar wel met een eigen koers). Ik hoop dat enkele XS-medewerkers voor zichzelf beginnen met een “XS5all”. Ik mag geen reclame maken voor een andere provider, maar er zijn ooit eerder ontevreden medewerkers opgestapt en voor zichzelf begonnen. Dat is nu een (kleinere) provider met goede apparatuur (bv ook de Fritz!Box als modem), prima service en in een deel van Nederland zelfs een eigen netwerk. Je vindt ze niet in de (commerciele) vergelijkingssites op internet, maar zijn zeker het overwegen waard als je over wilt stappen. Ik heb mijn keuze gemaakt.

  • Hans Dingler schreef:

   Graag de naam van de kleine provider even mailen naar habd@protonmail.ch

  • Manfred schreef:

   Wie is de provider? Ook ik ben er klaar mee. Net nog over KPN klanten gegevens bij Huawei met de service desk gechatt maar ik heb wel geen vertrouwen in de nieuwe koers.
   Als je mij even de naam van de nieuwe provider geeft is mijn dank groot
   M

  • ReemZ schreef:

   Je maakt ’t niet makkelijk ze te vinden zo. Noem ze gewoon…

   • Sylvia schreef:

    Tweak.nl?

    Die hebben geen BBC.
    Het aantal mailadressen, en hoeveel gb daarvoor beschikbaar is, is me ook niet duidelijk.

   • jan schreef:

    Denk dat hij tweakers bedoeld

 85. bobby modderkolk schreef:

  Dat wordt voor elke klant van Xs4all ook een zeer flinke klus om overal waar je je mail adres hebt geregistreerd aan te passen. Na jarenlang klant te zijn bij Xs4all is dat op zeer veel plekken. Jammer dat het zo gaat lopen. Helaas zien we ook hier dat er niet geluisterd wordt naar de klant maar naar vermoedelijk het grote geld.

  Bye Bye

 86. Alfred schreef:

  Ik zit v/a 2005 bij de XS4ALL club. Nog nooit heb ik overwogen om te gaan veranderen. Maar dit punt is zo op zaterdag morgen 8 Juni wel in mij opgekomen. Ik bepaal zelf bij wie ik ga zitten, en KPN staat niet op mijn lijst. Recentelijk in het nieuws geweest hoe KPN zijn klant gegevens over heeft gegeven naar HUAWEI https://www.ad.nl/economie/omstreden-huawei-beheert-cruciale-data-kpn~a76484c9/ door een programma van die chinezen te gebruiken. (recentelijk in het nieuws geweest) Het is dan nog maar te raden hoe KPN met mijn overige gegevens om zal gaan. KPN staat wat mij betreft qua gedrag naar klanten, omgaan met klant gegevens, service / klantvriendelijkheid & passief gedrag als het gaat om internet ondersteuning voor particulieren met minimaal 4:0 achter. Kan ik het vergelijken als particulier. Jawel dat kan ik, ik doe ”onderhoud” aan aan aantal computers binnen de familie en zie / merk wat soms het verschil is van een internet provider. Zakelijk gezien, alle dochter ondernemingen bij elkaar vegen zodat je groter bent op papier & beurs zodat je makkelijker in de overname sfeer kan komen te zitten om over te nemen of overgenomen te worden. In beide gevallen is het de vraag wat er dan van gaat komen en met wie. Het eerste wat KPN vrees ik gaat afromen is waar XS4ALL.NL beroemd om is. KPN blender, nee bedankt. Probeer mij het maar eens andersom te overtuigen. Ik voel een glasvezeltje aankomen bij een ander als dit waarheid gaat worden.

  • Gkk schreef:

   L.S.
   Misschien toch maar een crowdfunding actie starten. Zijn we gelijk aandeelhouder en blijft er een mooi product op de markt. KPN zal Xs4all niet snel loslaten ,ze hebben er eens aardig voor in de buidel moeten tasten.

 87. Aftellen schreef:

  HI Jörg Kramer,
  Ik ben al sinds 1997 bij Xs4all. Nu internet + TV. En ik ga ‘pas over naar KPN’ wanneer ik dat zelf bepaal, en dat gaat niet gebeuren want KPN zuigt. Dan maar liever naar een andere shitty provider.

 88. Rob Zuiker schreef:

  XS4ALL heeft een historie en een eigen gezicht. Het is ook nog eens de best aangeschreven internetprovider van Nederland, en terecht. Ik ben al sinds 1996 klant bij XS4ALL en heb nog nooit de behoefte gehad aan een andere provider. Dat KPN uitgerekend dit merk de nek wil omdraaien is een onvoorstelbaar domme zet. Mij zullen ze in elk geval niet als klant houden. XS4ALL weg, dan ik ook.

 89. A. Gorter schreef:

  “In het voorstel zetten XS4ALL én KPN samen de klanttevredenheid voorop. “
  Kennelijk een kleine miscalculatie, gezien de eerdere reacties. Tijd om iemand te ontslaan? Zelden zoveel goodwill zien doorspoelen. Goodwill = €$£, KPN!

 90. CK Gouda schreef:

  Wanneer ik al deze negatieve berichten lees, waar ik me volkomen bij aansluit, begrijp ik niet wat het management van XS4ALL aan het doen is, wanneer iedereen roept WEG MET KPN! Kennelijk is de mening van de tevreden klanten die nu allemaal zullen weglopen van geen invloed op deze zeer domme beslissing

  • Jet Fan schreef:

   @ CK Gouda,
   Persbericht is afkomstig van Jörg Kramer, Deze meneer is directeur klantenservice van… KPN .

   • John schreef:

    Zou wel eens het “contract” van die Jörg Kramer willen inzien en met name het te bereiken doel om een flinke bonus aan het einde van de klus te kunnen ontvangen. Allemaal boeven onder elkaar.
    Kijk eens naar
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijke_KPN
    onder “Resultaten” en in dat overzicht kan je het beleid volgen.
    Bij KPN blijven lijkt mij eerder te kiezen om op het zinkend schip Costa Concordia met zijn dronken Kaptein over te gaan.

   • Peter schreef:

    Ja JA, zie zijn CV op linkedin, sinds januari algemeen directeur bij XS4ALL. Zetbaas van KPN dus. Zie ook zijn achtergrond en passie: interrim managment en Nijenrode. Nou dan weet je het wel. Bij zijn denkwijze zijn gezien zijn CV grote vraagtekens te zetten.

   • Egbert schreef:

    … de vorige directeur was te ambitieus en stond KPN in de weg om XS4ALL ‘op te ruimen’, afvoeren dus ….

    https://www.emerce.nl/nieuws/paul-naastepad-weg-xs4all

   • Martijn schreef:

    en pas sinds januari directeur van XS4ALL. wat is er met de vorige gebeurd?

 91. Harry schreef:

  Dit was dan de laatste beste provider van de consumentenbond. Zelfde dienstverlening binnen een grote organisatie? Gaat niet lukken, hoe kan één medewerker nu de cultuur van een hele afdeling veranderen. Het innovatieve verdwijnt of gaat fors meer kosten. Wat een rare zin “klanten gaan pas over als de dienstverlening gelijkwaardig of beter is”, alsof ik iets te kiezen heb, daarnaast wordt er gewoon een deadline van 1 augustus genoemd. Wordt mij een aanbod gedaan van oud versus nieuw zodat ik kan vergelijken? Hoe kan ik als klant controleren dat het aanbod gelijkwaardig of beter is? En als ik dat niet vind, blijf ik dan bij XS4all? Kan ik ergens een klacht indienen als blijkt dat KPN haar beloften niet kan waarmaken? Hier geloof ik dus gewoon helemaal niets van.

  • Peter Lek schreef:

   In het bericht van Kramer bovenaan staat “Klanten gaan pas over naar KPN als het aanbod daar gelijkwaardig of beter is dan wat ze nu ervaren. Binnen KPN wordt een nieuw Klantcontactcentrum met Technische Helpdesk opgericht met experts van XS4ALL. Ook komt er een optie waarbij klanten een modem naar keuze kunnen gebruiken. Huidige XS4ALL-klanten houden gewoon hun vertrouwde FRITZ!Box-modem én e-mailadres.”
   Dat geeft hoop, want:
   1. XS4ALL-klanten zullen nooit ervaren dat het bij KPN gelijkwaardig is aan, laat staan beter is dan bij XS4ALL, dus zal niemand om die reden KPN-klant worden
   2. de technische helpdesk bij KPN krijgt experts van XS4ALL
   3. huidige XS4ALL-klanten houden gewoon hun vertrouwde FRITZ!Box-modem én e-mailadres.

   Ik concludeer dat eigenlijk alles XS4ALL blijft. Laat dus XS4ALL ook gewoon blijven.

   • Vera1054 schreef:

    Het zichtbare is belangrijk. Dat is wat jij benoemt.

    Minstens zo relevant is wat XS4ALL aan de achterkant heeft betekent: zij zijn lopen al vanaf het begin technisch voor (de abonnementstarieven zijn echt niet alleen voor Fritzboxen, e-mail aliassen en een Servië desk met verstand van zaken) en hebben privacy op eenzame hoogte in het vaandel staan.

    En alleen al voor die achterkant ben ik straks weg. Heel ver weg.

 92. Raymond schreef:

  Sinds, ik dacht, 1997 klant bij xs4all tot volle tevredenheid. Wat ik hier lees over dat de klanten van xs4all op z’n minst maar als het even kan op nog betere voorwaarden over gaan naar kpn geeft enige hoop. Laat ik het zo zeggen: ik geef voorlopig kpn het voordeel van de twijfel. We zullen zien wat de toekomst ons gaat brengen maar als het toch slechter gaat worden -ik hoop het toch echt van niet- dan zal ik toch mijn heil ergens anders gaan zoeken.

  • Kitty schreef:

   Dat is ijdele hoop, Raymond. KPN is al sinds jaar en dag een bedrijf van veel woorden en beloftes maar nakomen doen ze niks. Ze willen je hiermee geruisloos laten overgaan en daarna komen de reacties waarom het een en ander niet gaat zoals bij XS4ALL. Mooi praten terwijl ze weten dat het leugens zijn. Al deze negatieve geluiden getuigen hiervan door de jaren heen. Er is en zal niks verbeteren bij KPN. Ja, de bonussen van de bobo’s rianter door dit soort, wat hun noemen, meesterlijke zetten. Straks verdwijnt deze ceo weer met een pracht van een gouden handdruk en komt de volgende met zijn ‘meesterlijke zet’. Wie dit betaalt? De klant! Jij straks dus! Met o.a. een zeer slechte klantenservice, want weinig kennis hoef je ook weinig te betalen. De apparatuur is zeker van mindere kwaliteit als die van KPN en ga zo maar door. Mogen we nu de modems houden? Let op, volgend jaar gaat dat niet i.v.m. dit en dat en zus en zo. Te zeggen heb je niks, net als nu. Je mag het proberen Raymond, maar je komt van een koude kermis thuis…..

 93. Wout schreef:

  Ik zal niet in wat voor een KPN jasje willen zitten. Ook al lang klant van xs, behalve een wat hogere prijs (maar je krijgt ook meer) is het dat waard geweest. Veel reacties gelezen en eens met zeker 80% er van. In de hoop dat er een goed alternatief komt voor dit goede bedrijf …..ik ga daarin mee, maar zeker niet naar KPN.

 94. Jet Fan schreef:

  Hoe een arrogant megabedrijf zo’n mooie parel als XS4ALL de nek omdraait, te triest voor woorden..
  Google eens “Jörg Kramer KPN” en dan weet je wat ons te wachten staat.

  Lieve mensen van XS4ALL ontzettend bedankt voor alle inzet en prima ondersteuning en voor alle jaren die XS4ALL maakten tot wat het nu is (was)

  Het gaat jullie goed en ik hoop dat we snel samen een appeltaart kunnen gaan eten met de doorstart als nieuwe provider.

  @KPN jullie moeten je diep schamen!!

 95. Bart schreef:

  280 personen die in deze reacties al aangeven dat zij opzeggen als XS4ALL overgaat naar KPN. 280 mensen die minimaal 60 euro per maand betalen en dus in een jaar minstens EUR 201.600,00 op leveren. Dan te bedenken dat 53.000 mensen de petitie van de actiegroep hebben getekend. Ik ben benieuwd met welke cijfers het management rekent om tot de conclusie te komen dat dit de beste stap is…

 96. Aad Hoekstra schreef:

  Veel mooiere optie: XS4ALL neemt KPN over….

 97. Aad Hoekstra schreef:

  Nou heb ik KPN er uit geflikkerd omdat KPN veel te duur is en de service en deskundigheid zwaar onder de maat. XS4ALL moet toch maar wel dat gele T-shirt aanhouden en lekker recalcitrant blijven. Gooi niet weg wat al 25 jaar de beste is. Veel slechter dan KPN kun je niet vinden.

 98. Robin schreef:

  Lief dat jullie ons de hoop proberen te geven dat het goed komt, maar de toon van de blog spreekt boekdelen. Ik krijg bijna het gevoel dat jullie jezelf moet in proberen te spreken. Maar laten we gewoon eerlijk zijn, we weten allemaal dat KPN nooit in de buurt van XS4ALL zal komen. Het is gewoon voorbij.

  De belofte: “Klanten gaan pas over naar KPN als het aanbod daar gelijkwaardig of beter is dan wat ze nu ervaren”. Zal dus gegarandeerd gebroken moeten gaan worden. Het is simpelweg niet mogelijk, maar xs4all blijven tot dit wel zo is zou betekenen dat xs4all dus voor goed blijft, en dat mag natuurlijk niet. Het zal dus hooguit op papier en in reclames ongeveer het zelfde lijken, met wat opgepoetste cijfertjes, maar het zal het in de verste verte niet zijn. KPN is van de mooie praatjes, en dat werkt op hun eigen publiek vast uitstekend, maar niet bij mensen die kwaliteit kennen. Iedereen weet nu al dat het aanbod “keiharde privacy voorvechter” straks verdwenen zal zijn. De belofte is dus bij voorbaat al gebroken. Beste provider award winnen, dat gaat ook nooit meer gebeuren. Het is gewoon kansloos.

  Dus, zoals anderen ook al zeiden: XS4ALL weg, ik weg. Het was een fijne tijd met een diep triest einde, maar het is niet anders.

 99. Martin Stoop schreef:

  Ben vrijwel vanaf het begin bij xs4all en veel van mijn omgeving ook tot volle tevredenheid. KPN zoals het nu is gaat het niet worden, dan ben ik weg!

 100. Otto Gerz schreef:

  Volgens mij hebben ze bij PwC een onderzoekje liggen over fusies van bedrijven. Op papier lijken fusies een win win situatie. Zoals ook nu het geval met KPN en XS4all. Maar in dat onderzoek staat heel duidelijk dat de meeste fusies mislukken. Fusies worden te mooi voorgespiegeld. Want laten we ons niet vergissen de rol van een fusie is geld verdienen en niets anders. Ze vergeten de wensen van de klant. Ze gaan voorbij aan de verschillende culturen die uiteindelijk gaan botsen. De arrogantie van KPN zal ze uiteindelijk parten spelen. Het tafelzilver van XS4all zal verdwijnen samen met een heleboel klanten. Het verlies is nu al zichtbaar want uit de verhalen van deze blog blijkt dat KPN zijn streken niet heeft verloren. Het soort klachten zijn allemaal oud en bekend. Daar komt bij dat deze blog tot stand is gekomen door mensen die de moeite hebben genomen (die hards) door iets van hun ervaringen te gaan schrijven over KPN en XS4all. Vergeet echter niet dat er een veel groter aantal is die helemaal niets schrijft maar die wel het plan hebben om te vertrekken. Zoals zoveel bedrijven maakt KPN reclame voor wat ze graag willen zijn maar nooit hebben kunnen waarmaken. Bij XS4all werkt dat andersom daarom is XS4all ook beter.

 101. Dick Hollander schreef:

  Ik zit al heel veel jaren bij xs4all. Tot tevredenheid. Als ik iets heb, krijg ik goed advies. Alleen met mijn mobiel nog bij KPN. Als ik ze bel stuit ik op bureaucratie, ondeskundigheid, monopolistisch gedrag. Ik ben een klant, ja, ik betaal, ja, Nou, dat interesseert ze geen reet. Het is gewoon een call centre. Dus kom op. Maak een goed alternatief en dan doe ik mee.

 102. Alice Jeltes schreef:

  Ik ben bij xs4all vanaf mijn eerste stappen op het internet, al meer dan 20 jaar. Als xs4all stopt, dan ben ik weg bij KPN .

 103. Katja schreef:

  Beste KPN
  Als jullie xs4all anexeren ben ik weg bij jullie. Ik zit bij xs4all voor een reden, een daarvan is xs4all is niet kpn. Ook mijn ouders zullen niet bij jullie blijven.

  Beste medewerkers
  Ik hoor verhalen over een nieuwe provider, mocht het zover komen ‘zie’ ik jullie daar hopelijk ook. En vooral ook de helpdeskmedewerkers die met engelengeduld en een goed gevoel voor humor mijn ouders van 80 helpen.

  Groet Katja

 104. Eric schreef:

  Ik ben juist sinds 16 april over van KPN bellen vaste lijn naar VOIP via XS4ALL. Inmiddels zijn we een kleine 2 maanden verder en heeft KPN noch de opzegging bevestigd noch het vooruitbetaalde deel dat buiten de abonnementsperiode viel gecrediteerd. Sterker nog, ze hebben inmiddels zelfs een volgende abonnementsperiode afgeschreven. Volgens hun ‘helpdesk’ moet ik maar wachten op de ‘slotnota’. En die komt als de termijn om te kunnen storneren is verstreken.
  Kortom, een draak van een onderneming, dat KPN. Eindeloos tarieven omhoog gooien en de klant op de laatste plaats stellen. Als XS4ALL echt verdwijnt verdwijnen wij ook. Bij ons komt geen klantonvriendelijk KPN meer binnen.

 105. Greet schreef:

  Ik ben klant van xs4all, en niet van KPN, jammer dat er geen gehoor gegeven wordt aan de wensen van klanten van xs4all en dat xs4all toch opgaat in KPN, maar dan zonder mij, ik heb niet voor KPN gekozen, hoop dat dit onzinnige besluit teruggedraaid wordt.

 106. Erik van Bessen schreef:

  Waar is het ?
  ‘karakteristiek’ en ‘eigenwijs’
  van xs4all opeens ?
  nu al opgeven ?
  tsssss
  ik zeg doei de mazzel !

  • Egbert schreef:

   Dat “karakteristiek’ en ‘eigenwijs’ van xs4all” is door KPN in de persoon van Jörg Kramer al de nek omgedraaid.
   Jörg Kramer, een KPN’er deelt nu bij XS de lakens uit en smoort al het ‘karakteristieke en eigenwijze’ dat zo kenmerkend is voor XS4ALL. Ik wens de XS mensen veel sterkte en dank voor het ‘karakteristieke en eigenwijze’ support in de voorbije jaren. Misschien treffen we elkaar rond een versgebakken Appeltaart ? Het zal een hele klus worden maar ik kom graag mijn puntje proeven zodra de nieuwe appeltaart gaar is.

 107. JB schreef:

  Na meer dan 20 jaar XS4ALL en 10 jaar volledig te zijn verlost van alles van KPN zal ik de eerste factuur met KPN erop niet meer meemaken. KPN is er vooral voor KPN en klanten komen op de derde plaatst. Niets in mijn contacten afgelopen jaren (namens derden) hebben mij het vertrouwen gegeven dat het een bedrijf is waar je klant wilt zijn.

 108. Jan Glastra van Loon schreef:

  Onbegrijpelijk, of misschien ook wel gewoon tekenend voor KPN, dat zij het over duidelijke signaal van de klanten van XS4ALL negeren. Een modern bedrijf zou zich in de handen wrijven als de klanten zich zo voor de leverancier inzetten. Waar kom je dat tegen? Echt onvoorstelbaar en dan de argumenten die worden aangevoerd. Dat is echt veel zeggend. Niets over klantbelang en klantgerichtheid maar alleen maar het belang van KPN.
  Directie en aandeelhouders, kom tot bezinning en keer dit tij nu het nog kan.
  Een trouw en zeer tevreden XS4ALL klant.

 109. AA schreef:

  “Klanten gaan pas over naar KPN als het aanbod daar gelijkwaardig of beter is”

  Kortom het gaat nooit gebeuren want dat halen ze gewoon niet.

  de grootse verbetering over alle jaren dat ik bij Xs4all ben was dat er ” XS4all only” kwam veel kpn gerelateerde problemmen werden zo redelijk opgelost.

 110. Frank Groen schreef:

  Ik weet genoeg… xs4all weg.. dan ik ook.

 111. Andre schreef:

  Als jarenlange klant van xs4all betaalde ik graag wat extra voor de services en extra’s ten opzichte van KPN. Zodra xs4all verdwijnt ga ik uiteraard mijn abonnement overwegen en zal de kans klein zijn dat ik voor KPN kies.

 112. Michel Vorenhout schreef:

  En nog wat punten van verschil tussen KPN en XS4ALL:

  – Consumenten modem t.o.v. solide modem/router
  – Moeilijk doen t.o.v. Gewoon omruilen als modem het niet doet
  – Wisselend IPv4 adres t.o.v. vast IPv4 adres
  – Geen IPv6 t.o.v. vast /48 blok
  – helpdesk… tja, lees die maar zelf hieronder…

  En na al die maanden dat we dit nieuws nu weten is er nog geen enkele toezegging dat KPN dit allemaal wel gaat regelen.
  Kijk maar hoe het gaat met alle reisbureaus die door de ANWB worden opgeslokt: uiteindelijk zit je allemaal in de auto of in de bus tussen de andere automobilisten… weg authentieke ervaring.

 113. anoniem schreef:

  Grappig dat het mailtje hierover in mijn Xs4all spambox terecht kwam.. :-)

 114. schinagl schreef:

  Valt er uberhaubt nog iets te reden? KPN heeft zn vingers al zo dik in de XS4all pap … Dat kan toch alleen maar mis gaan … ik zal bij xs4all blijven tot het bittere einde, maar ook hier geld, geen gedwongen KPN klant. Dat lukt misschien bij Telfort sheeple (overigens, heeft mijn moeder dit mee gemaakt, Telfort naar KPN, 5 dagen zonder internet, want de centrale was al omgeschakeld, maar de monteur had toch wat langer nodig.

 115. Frank Simons schreef:

  My deepest symphathy and condolences for the XS4All crew.

  Recommended XS4ALL Funeral Song:

  Time to say Goodbye (Andrea Bocelli / Sarah Brightman)

 116. Berry Van den Berg schreef:

  Jammer!!!! Ben niet voor nix weggegaan bij KPN het Klote Probeersel Netwerk met zn poorten blokken voor de veiligheid van de consument. Ik bepaal graag zelf wat ik blok en niet blok. Hopelijk gaan ze daar dan niets aan veranderen als het KPN wordt.

 117. Simon schreef:

  Zou het wel duidelijk zijn als je het zo stelt:
  “Volkswagen heeft besloten om het merk Porsche op te laten gaan in Volkswagen. De bekende modellen zullen voortaan een VW-badge dragen.”
  En jij denkt dat er geen klanten op de loop gaan? Of dat Volkswagen ineens veel meer klanten heeft?
  Vraag blijft; waar loop ik heen?

  • Caroline schreef:

   Simon, er is een plan B in de maak. Een nieuwe provider naar model van XS4ALL. Deze nieuwe provider kan zonder meer onze steun gebruiken. Blijf de website xs4allmoetblijven.nl volgen. Binnen een maand zou er meer informatie moeten komen.

 118. Jeroen schreef:

  Ben nu 17 jaar zeer tevreden lid van XS4All, maar blijf geen seconde langer dan noodzakelijk bij de “PTT”. Als één of andere idiote Spanjaard zonodig z’n bonus wil veiligstellen voor dit jaar (J Kramer en JK De Jager staan hard mee staan te applaudiseren vanwege hun bonus), prima, maar niet van mijn centen! Ik hou stichting Appeltaart (xs4allmoetlbijven.nl) wel in de gaten waar zij mee gaan komen deze maand, maar de PTT??? Nooit!!!

 119. Ad Kop schreef:

  Heel Nederland gaat naar de kloten.
  Niemand die dat nog kan stoppen.
  XS4ALL wordt genaaid door KPN waar het bij staat.

 120. asj van essen schreef:

  sja jammer weer dit KPN schijnt maar niet te willen snappen dat er een behoorlijk grote groep internet gebruikers is die echt een bloed hekel aan KPN hebben over het algemeen is het geen pre als je kpnners binnen haalt in je bedrijf nog nooit zo snel een goed loppend bedrijf naar de haaien zien gaan maar het process heefd gewerkt managers met totaal geen gevoel van het bedrijf waar voor ze werken laat staan intresse hebben er in allemaal ITIL ridders die het echt niet snappen voor mij heel simpel wil niks met ze maken hebben en zal dus opzeggen wetende dat ze al jaren hoofd aandeelhouder zijn .. sterkte damus en heren XS4All !!! en een goed weekend allemaal

 121. M de Beus schreef:

  Ongelofelijk dat ze dit door zetten bij KPN. Ongelofelijk stom. Het gaat ze minder winst opleveren en vooral in begin veel meer kosten (migratie kost veel geld, en klanten lopen weg). En dat terwijl andere merknamen WEL mogen blijven. Met zulke domme mensen wens ik geen zaken te doen.

  Voor vrienden verzorg ik decennia computers en dus ook internet. Ze hebben daar geen verstand van… Bewust gekozen voor XS4ALL vanaf het begin. Geen spijt want als ik niet bereikbaar ben (vakantie, etc.) helpt XS4ALL altijd goed. Bij andere providers incl. KPN is dit niet zo. Daarnaast biedt XS4ALL als 1 van de weinige (enige??) standaard als backup 4G aan, mocht er een storing zijn voor een dagje…

  Duidelijk is dat mijn vrienden niet naar KPN zullen gaan hoe dan ook. Voor hun ook geen probleem om (veel) meer te betalen voor een goede verbinding, service en mogelijkheden. Dat is voor hun belangrijker dan minder betalen…

  Medewerkers XS4ALL veel succes in je werk toekomst.

 122. anoniem schreef:

  Wat ik ook denk is dat netneutraliteit, privacy en klanttevredenheid niet van belang zijn bij dit soort topmanagers..
  Xs4all vinden ze wellicht een iets te alternatief imago hebben?

 123. njb schreef:

  Klanten hebben slechts één mogelijkheid om te stemmen: met de voeten.

 124. Peter Lek schreef:

  Ik haal graag wat teksten aan uit het bericht van Richard Grootbod van gisteren (6-6-2019):

  “1. … erna kwamen er andere providers, met minder oog voor klanttevredenheid, minder oog voor privacy, innovatie en minder oog voor de vrijheid die je als bewoner van deze planeet zou willen hebben. Molochen. Tech-reuzen. Gezichtsloze megabedrijven met geen andere werkelijke ambitie dan winstmaximalisatie voor de aandeelhouders. Zoals KPN.
  2. Dat KPN nu XS4ALL wil opslokken, wil laten oplossen in een volledig kleurloos, smaakloos merk dat geen uitgangspunten heeft, geen morele principes, dat is een stupide en immoreel idee.
  3. Het is geen goed idee om te tornen aan XS4ALL als zelfstandige provider. Daarmee verliest het merk zijn enige unique selling point. Want dat gaat mij om meer dan alleen bitsnelheid. Dat gaat om wie jullie zijn. Waar jullie voor staan.”

  Verder is het natuurlijk on-mo-ge-lijk dat KPN, goede service en klanttevredenheid ooit in een positief verband genoemd zullen worden.

 125. Frans R schreef:

  Meneertje directeurtje van KPN gooit de hele zaak door elkaar. Als iedereen straks in de shit zit loopt het management met een dikke …. rond. En lopen te verkondigen dat het heel mooi gegaan is. Directeurtje neemt een grote zak geld in ontvangst en gaat ergens anders het volgende bedrijf naar de kloten helpen.

 126. Teun Boschloo schreef:

  Hoe bestaat het dat een bedrijf zo slecht naar haar klanten luistert.. Ook ik ga voor de appeltaart!

 127. Montulet schreef:

  Als xs4all klant heb ik zojuist de migratie van de Telfort aansluiting van mijn schoonvader naar KPN apparatuur live meegemaakt. De werkwijze met Guideon is slecht, gooien wat kabels rond in huis en klaar. De Xperia10 box is waardeloos in vergeijk met de Fritzbox 7581. De betrouwbaaheid vd glasvezelaansluiting is veel slechter, met xs4all nooit uitval, met KPN al een keer in 14 operationele dagen. Als KPN deze service aanbiedt ipv de huidige xs4all service dan gaan er veel ontevreden klanten zijn waaronder ik.

  • John van den Broek schreef:

   Ik hoop dat het niet op de KPN manier gaat opereren. Kijk er met argus ogen naar. Ben over Xs4all zeer tevreden. Heb in het verleden zeer kort KPN gehad omdat ze mij vertelde dat je zelf de poortinstellingen kon wijzigen. Niets was minder waar met dat modem. Heb het direct weer ( met veel gedoe) kunnen stoppen. Wij hebben nu de Fritzbox en zijn daar zeer tevreden over. We gaan het meemaken. Als het slechter wordt stap ik over.

 128. anoniem schreef:

  Jammer..

  Ook sterkte voor de Xs4all medewerkers, ik vrees dat de sfeer er niet op vooruit zal gaan.. Ik heb zelf weleens een reorganisatie meegemaakt onder een gewetenloze manager en uiteindelijk aan het kortste eind getrokken..

 129. Vaste klant schreef:

  Ze zullen dat management wel dikke bonus geven en hop ineens zijn ze kpn minded. Geen woorden aan vuil maken. Is allang besloten. Jammer, laatste echte provider gaat eraan. Maar zoals de meeste hier, NOOIT van mijn leven rechtstreeks bij KPN. Dus… dikke doei!

 130. Jorrit schreef:

  Dit geeft maar weer eens aan hoe doof de directie is. Talloze trouwe klanten van XS4ALL geven aan hier niets in te zien en liever een andere provider te nemen dan mee te verhuizen naar KPN (waaronder ik), maar het maakt ze niets uit. Liever xs4all kapot maken dan het als dochteronderneming laten voortleven? Ik snap het niet. Het klinkt mij vooral in de oren als kapitaalvernietiging.

 131. C.R. schreef:

  Kunnen we eindelijk ook GoT gaan kijken! Thanks KPN….

 132. Jan schreef:

  ” ….. XS4ALL op laten gaan in KPN de beste optie is. Zowel voor klanten, medewerkers en de marktpositie.”
  Omgekeerde volgorde neem ik en het gaat over de marktpositie van KPN; opgaan in de massa van het nieuwe klantcontactcentrum van KPN is NIET de beste optie voor de klant.

  Welke en hoeveel opties zijn u geboden meneer Kramer?

 133. Arend schreef:

  Helaas, wat een slechte beslissing. Ook ik, mijn bedrijf en een collega-bedrijf zijn destijds van KPN overgestapt naar XS4ALL. Juist vanwege de slechte service, loze beloften en lage kennisniveau van (de medewerkers van) KPN. Op dit vlak was ik altijd heel tevreden over XS4ALL maar nu ik deze beslissing lees ga ik op zoek naar een andere provider want direct klant worden van KPN wil ik niet. Verder geloof ik ook niet dat de service van de logge KPN ooit op XS4ALL niveau zal komen. Jammer, jammer en nog eens jammer…….. ook nooit meer XS4ALL aanraden aan anderen.

 134. Jan v. L. schreef:

  Laten we vooral niet vergeten het personeel van xs4all een hart onder de riem te steken. Tenslotte maken zij de geweldige dienstverlening en de perfecte helpdesk.
  Dit voorstel van KPN hebben ze niet verdiend!

  De OR is nu aan zet. Aan hun de taak om dit voorstel van de directie ( m.a.w. KPN ) onderbouwd af te wijzen. Niet schromen om externe adviseurs in te schakelen en waar nodig de media te zoeken.
  Tenslotte gaat het om jullie mooie unit binnen KPN

  Natuurlijk blijf ik klant tot het einde!

 135. Jan-Paul schreef:

  Weer zo’n persbericht door de bekende marketing vaagvertaler gewrongen.
  Ik ben gelukkig met mijn achterdocht.
  Het kan alleen maar heel veel slechter worden.
  Wegwezen!

 136. L schreef:

  De oplossing is simpel, kpn moet worden overgenomen door xs4all dan heb je wat.

  Maar we wisten toch ook wel dat xs4all al van kpn is?

  In the Internet market, KPN provides Internet service under the KPN and XS4ALL brand names. Defunct subsidiary providers include Telfort, Planet Internet, Het Net, Freeler, Speedlinq, HCCNet, Demon Netherlands.

 137. Erik Wesselius schreef:

  Na het lezen van deze boodschap heb ik ook een boodschap aan Jörg Kramer, Algemeen Directeur XS4ALL Internet bv:

  U bent mij binnenkort kwijt als klant bij KPN-XS4ALL. Zodra Stichting Appeltaart een werkend alternatief in de lucht heeft ben ik weg.

 138. Ed (nog) bij xs4all schreef:

  Bah Bah Bah! In het belang van klanten… Bah! En die willen geld van mij?? Bah! Houdoe!

 139. Joke schreef:

  Ik ben er ook helemaal blij mee. Het is niet voor niets dat ik niet (nooit!) gekozen heb voor KPN vanaf het moment dat er iets te kiezen viel. En ik wil ook nooit meer klant van KPN worden. KPN staat voor mij gelijk aan onbetrouwbaar en onbereikbaar. Juist daar maakt XS4All het verschil. Ik vind het doodzonde!

 140. Maarten schreef:

  Geweldige grap!! Dit bericht kwam binnen in mijn XS4ALL SPAMBOX, daar waar het hoort! hahaha!

  Het is al ontzettend triest dat KPN een winstgevende zelfstandig opererende dochter met zo ontzettend veel meerwaarde voor haar klanten die daarvoor meer willen betalen, toch gaat inlijven terwijl het overgrote deel van haar medewerkers EN KLANTEN dat gewoonweg niet willen!

  Maar wat me nog veel meer tegen de borst stuit is de minachting van KPN naar ons, klanten van XS4ALL, het feit dat er meer dan 53000 handtekeningen gezet zijn tegen dit besluit wordt door KPN weg gebaggateliseerd en dat we worden benaderd met doorzichtige goedkope reclametaal zoals “er veranderd niets voor u” en bovenstaande persmededeling, alsof wij niet doorhebben dat dit volledig komt uit de hoed van KPN.

  Dus hoppa! ik maak weer een bijdrage over naar het actiecomite https://xs4allmoetblijven.nl/doneer/
  Ik ben zeker weg! Onder geen voorwaarde ga ik over naar KPN.

 141. Jeroen Nijenhuis schreef:

  Ik ben uiterst cynisch. De service van KPN (meer het gebrek daaraan) heeft me vaker tot het kookpunt gebracht. Het gaat nu dus echt gebeuren. Shit happens zeggen ze dan.met gevoel voor extreem understatement Uiterst vervelend, vooral als je steeds meer van de digitale wereld afhankelijk wordt.

 142. Chris schreef:

  XS4ALL WEG, IK WEG!
  Stichting Appeltaart, kom er maar in!

  Kopieer dit bericht als je het hiermee eens bent #letsmakeamove #historischeblundervankpn #hoemeerhoebeter

 143. Michael Rogge schreef:

  Ik heb honderden files bij XS4ALL ondergebracht. Moeten de URLs van al die bestanden nu veranderd worden?
  Krijgen we ook weer 10GB schijfruimte ?

 144. Bert schreef:

  Als je even googlet op Jörg Kramer zijn 7 van de eerste 10 hits open brieven aan KPN met klachten. Fijn dat deze meneer nu XS4ALL op hetzelfde niveau gaat brengen.

 145. Carla schreef:

  Toeval dat de mail van ‘het management’ in de box ‘ongewenste reclame’ terecht kwam? Als xs4all opgeslokt wordt door KPN is totaal onduidelijk of de kwaliteit gehandhaafd blijft. De KPN-monteurs die hier een jaar geleden probeerden een probleem op te lossen met de internetverbinding, waren zeer oppervlakkig opgeleid. Pas toen een oude rot in het vak langs kwam, zat er schot in de zaak. Het is absoluut bedroevend dat meer dan 50.000 tevreden klanten met een duidelijk statement door KPN genegeerd wordt als groep. Ik hoop nog steeds dat er toch een oplossing komt of een nieuwe xs4all-groep. Misschien een protestactie bij KPN Hoofdkantoor?? Ik bezin me op overstap als het allemaal doorgaat.

 146. T de Vries schreef:

  Door een verhuizing vorig jaar kreeg ik de kans KPN te lozen. Na jaren KPN ellende was XS4ALL een verademing: hoge kwaliteit en klantgerichtheid. Mijn huidige buren nu hebben recent ervaren dat die KPN ellende nog steeds bestaat. Het is de arrogantie van de macht waartegen de slappe KPN bazen geen weerstand kunnen bieden, net als vele andere neo-liberale graaiers. Jammer dat XS4ALL hier aan toe moet geven en in mee moet gaan. Ook voor mij geldt: XS4ALL weg, ik weg!

 147. C.J. Piket schreef:

  Ik wil helemaal niet dat XS4ALL opgaat in de KPN organisatie. Ik denk dat het juist NIET in het belang van de klant is. KPN kan XS4ALL beter zoveel mogelijk vrijheid geven. Dat is de beste garantie dat XS4ALL door kan gaan op haar eigen unieke wijze.

 148. Arend schreef:

  Na jaren klant van XS4ALL, heb ik wat omzwervingen gemaakt in internetproviders, vorig jaar weer terug naar XS4ALL. Wat een verademing! Fritzbox, prachtige router. Bellen én geholpen worden (ook met randzaken) door betrokken medewerkers, deskundig en servicegericht. Mogen wij alstublieft een aanbieder houden die dat hoog in het vaandel heeft staan. Gaat KPN dat bieden? Ik twijfel heel erg, maar goed voor nu is het niet anders en ik snap het management van XS4ALL wel. Ik wens ze heel veel sterkte!

 149. fjm schreef:

  Het zal toch niet zo zijn dat mijn privégegevens worden doorgegeven aan KPN??
  Ik ga er van uit dat ik van te voren wordt geïnformeerd zodat ik vervolgens mijn eigen beslissing kan nemen.

  Veel succes voor de actiegroep “Leve XS4ALL”.

 150. Herman schreef:

  Het ontmantelen van XS4ALL is de meest zeldzame domme beslissing van KPN.

  Gaat het oliedomme KPN ook door met het uitkleden van de dienstverlening en kwaliteit totdat ze hun eigen niveau bereikt hebben?

  Als er een andere XS4ALL komt: COUNT ME IN
  Zelfs tegen elke prijsstijging.

 151. Ron schreef:

  Na jarenlang ellende te hebben gehad van Ziggo (>512/128 via de CAI kabel) bleek na overgaan naar XS4All de 80 DSL verbinding van 80/25 beter te functioneren dan die van Ziggo. Tot op heden +3 jaar geen noemenswaardige problemen en een helpdesk waar je zonder tegenzin naar toe belt. “Klant is koning” is nog steeds van toepassing bij XS4ALL (in elk geval voelt het zo).
  KPN heeft mij 4,5 jaar ingehuurd voor een groot project. De richting die intern gevolgd wordt (reorganisatie op reorganisatie) geeft geen (of onvoldoende) vertrouwen. T

  oen ik hoorde dat in mijn woonplaats glasfiber kwam te liggen heb ik me ingeschreven en heb voor 12 maanden na aanleg me verbonden met een andere provider (XS4All deed hier niet mee) inmiddels doet KPN achteraf (inschattingsfoutje misschien over de toekomst van vaste lijnen?) wel mee en legt samen met e-fiber haar eigen glas in het zelfde geultje.

  Mijn intentie was en is om na het 1e jaar terug te switchen naar XS4ALL op het glas, maar dat is nu afhankelijk van de toekomst van XS4ALL. Vooralsnog zit ik nog bij XS4all tot de activering van het glasvezel netwerk in mijn gemeente..

  Ik vindt het spijtig voor de XS medewerk(st)ers. Chapeau voor jullie werk en dienstverlening als jullie als XS4ALL blijven bestaan blijf ik fan en waar mogelijk klant. (zakelijk en privé) ik kan zakelijk niet veroorloven om met mindere dienstverlening genoegen te nemen… Succes in jullie toekomst!

 152. Bart schreef:

  KPN geeft bij velen -en ook bij mij- nog altijd een nare rasmaak in de mond. Vanaf het begin dat in onze woonplaats Internet beschikbaar kwam (begin 2000, klein dorp, was “niet rendabel”) heb ik bewust voor XS4ALL gekozen.
  Een keuze waar ik om meerdere redenen nooit spijt van heb gehad. Ondanks alle mooie aanbieding van een KPN, Ziggo, noem ze maar op.
  De eerdere reacties lezende blijft er meer één advies over naar KPN: houdt de merknaam XS4ALL in ere. En vooral laten bestaan.
  Als mijn huidige abonnement zou worden omgezet naar een KPN-variant ga ook ik me hard achter de oren krabben.
  XS4ALL is gewoon telefonisch bereikbaar, zelfs tot 21u.
  KPN alleen via mail of na heeeeeele lange wachttijden.

 153. Tineke schreef:

  Wat ontzettend jammer! Tegen dit soort besluiten is nauwelijks op te boksen, helaas. Ik wens alle XS4all medewerkers sterkte en ga zelf even puzzelen hoe ik nu verder moet. Want KPN? Ik weet het niet… Waarom geen zelfstandige doorstart? Ik zou blijven!

  • Ans schreef:

   Ben ik het helemaal mee eens! De moloch KPN zal het eigengereide, kritische XSxs4all vermorzelen en haar uiteindelijk de eigen identiteit ontnemen.
   XS4all is juist de luis in de pels tussen de giganten en kan deze functie straks niet meer zo origineel vormgeven. Ik betreur de beslissing en vind het erg jammer.

 154. Paul Mekke schreef:

  We gaan er op vooruit…
  Uiteindelijk willen we XS4ALL en KPN-klanten een nóg betere dienstverlening bieden.
  Ik geloof er geen barst van na alles wat ik met KPN heb meegemaakt in het verleden.

  En wat gebeurt er trouwens met WebTV?

 155. Gert schreef:

  Ik heb al vanaf 1995 XS4All, de laatste jaren voelde je al dat KPN zich er meer mee ging bemoeien.
  Als het KPN wordt dan ben ik weg.
  Ik woon in Uithoorn en zit dan helaas aan Caiway, Ziggo heb ik al benaderd maar die kan hier niet leveren.
  Of T-Mobile, dan maar helemaal draadloos…
  Maar geen KPN, arrogant bedrijf!
  1 klant minder en ik ben niet de enige.

 156. Pieter de Graaff schreef:

  Het is jammer en niet erg vertrouwenwekkend dat de huidige OR van XS4ALL de oren laat hangen naar KPN. Een veeg teken.
  Mochten vanuit het huidige XS4ALL initiatiefnemers zijn die een nieuwe provider op gaan zetten dan hebben die mijn zegen en zou ik ze willen volgen en ruimschoots de kans willen geven zich te bewijzen. Daaraan zitten risico’s maar die ben ik bereid te nemen.
  KPN als provider is voor mij geen optie. KPN heeft in mijn ogen nou eenmaal geen solide reputatie en hun gretigheid om XS4ALL op te heffen maakt dat niet beter!

  • Eilko Nijboer schreef:

   de or laat de oren ook niet naar kpn hangen, dat doet het management. Waarschijnlijk gedwongen, per slot van rekening moet bij hen thuis de schoorsteen ook blijven roken.

   Ik hoop dat stichting appeltaart succesvol is met de start van een nieuwe provider! Dat lijkt op dit moment de enige hoop om de geest van xs4all voort te laten bestaan.

 157. Fossalta schreef:

  Wilde graag in m’n nieuwe appartement glasvezel van XS4ALL, maar voelde de bui al hangen toen de eerste berichten mbt opgaan in KPN in het nieuws kwamen. Heb nu voor een jaartje Ziggo genomen (wat verassend genoeg in 1x werkte) en hoop dat er snel een XS4ALL vervanger gaat komen.

  Die knuppels van KPN komen er bij niet in!

 158. Frank Bemelman schreef:

  Krijg ik een email met inderdaad dit voornemen, ondertekend door Jorg Kramer die zich ineens directeur waant van xs4all. Waar haal die griezel de arrogantie vandaan… Enfin, xs4all is nu nog xs4all. Als de dag des oordeels toch gaat komen, en dit ook KPN gaat worden, ben ik weg. Zelfs al is mijn nieuwe provider 100x slechter dan KPN, dan kies ik toch daarvoor. Want ik moet geen KPN, ik doe het niet, ik doe het niet.

  • Egbert Meppelink schreef:

   Jörg Kramer was tot voor kort directeur klantenservice bij KPN. Deze man is door KPN op deze post bij XS4ALL neergezet en informeert ons nu (als dir bij XS4ALL) over het reilen en zeilen bij XS4ALL. KPN zit al lang, nu ook al als directie, in de driverseat bij XS. Hij schrijft: ‘Het management van XS4ALL heeft de conclusie getrokken dat XS4ALL op laten gaan in KPN de beste optie is voor klanten en medewerkers’. Ja ja, het management van XS? het management van KPN zal ie bedoelen.

 159. Rj schreef:

  Ben sinds 1995 (weet het niet helemaal precies, maar zoiets moet het zijn…) tot volle tevredenheid klant bij Xs4all en nu dreigt KPN daar een einde aan te maken, ik stap zeker niet over naar een bedrijf dat zulke ongefundeerde en onverstandige beslissingen neemt. Wat ’n verlies voor het internet in Nederland, er verdwijnt een kritische ISP, die als het nodig was de daad bij het woord voegde. Stilletjes hoop ik dat er nog een kansje is dat dit onzalige besluit teruggedraaid kan worden.
  Ik wens alle xs-medewerkers sterkte in deze onzekere situatie.

 160. Cecile schreef:

  XS4ALL; ‘”It was fun while it lasted”. (20+ jaar)
  KPN: is écht geen optie
  Ik ga meer een buurten. Bye !

 161. Bert schreef:

  Ik wacht nog heel even op nieuws van het Actiecomité, zij hebben een plan B.
  Als ik mij daar ook niet in kan vinden dan ben ik genoodzaakt om per direct te vertrekken.
  Ik wens niets, maar dan ook helemaal niets met KPN te maken te hebben.

 162. Ineke van der Maat schreef:

  Toevallig hoorde ik gisteren op BNR over een nieuwe start met een andere naam, maar met dezelde dienstverlening.
  Komt daarom vandaag dit bericht van KPN?
  Kirsten Verdel van de actiegroep over een nieuwe ptoviderXS4ALL is dood, leve XS4ALL…maar dan anders

  KPN trekt de stekker uit internetprovider XS4ALL, ondanks een petitie die 53.000 keer ondertekend is en acties van XS4ALL-liefhebbers. Kirsten Verdel van de actiegroep ‘XS4all moet blijven’ meldt op Twitter dat er een nieuwe provider gelanceerd gaat worden. ‘We zijn de afgelopen maandag bezig geweest met een alternatief, omdat het unieke van XS4ALL bewaard moet blijven. Denk aan de technische meerwaarde en de helpdesk die bekend staat als beste van Nederland. En de visie op maatschappelijke waarde en hoe je met internet omgaat. Die elementen willen we in een nieuwe provider opnemen.
  https://www.bnr.nl/nieuws/economie/10380324/xs4all-is-dood-leve-xs4all-maar-dan-anders

  o JA.. uit de VS komt het bericht dat bij een zeespiegelstijging de op land gelegde internetkabels en knooppunten niet waterproof zijn. Misschien moet KPN eerst maar eens dat probleem oplossen.

 163. Patrick de Groot schreef:

  Deze brief geeft maar weer eens aan dat KPN haar XS4ALL klanten niet serieus neemt. De overgang naar KPN zal een reden zijn om naar een andere provider te gaan kijken. Ik bepaal zelf wel of KPN mij mag overzetten. XS4ALL is altijd wat duurder dan KPN, maar daar kreeg je wat betere apparatuur en een betere service voor terug. KPN gaat dat niet evenaren.

 164. Fred Daane schreef:

  Geen idee meer hoe lang ik al gebruiker ben van de diensten van XS4ALL, ik schat zo’n 30 jaar. Nooit de aandrang gehad te zwichten voor prijsaanbiedingen en grote beloften van concurrenten. Weinig hulp nodig gehad, maar had ik het dan was het altijd kundige hulp. Meestal waren mijn vragen veel meer dan een noodkreet. Ben een betere gebruiker van internet geworden met hulp van XS4ALL. Wat moet ik meer zeggen over de kwaliteiten van deze provider.
  Nu neemt KPN me iets af waarin ik vertrouwen had. Of KPN mijn vertrouwen waard is? Waarop zou ik dat moeten baseren?

  Ik zie het nu zo: in Nederland is er geen provider competent genoeg om XS4ALL over te nemen en kwaliteit lijkt weerloos.

  Ik wacht de ontwikkelingen af. Gaat het initiatief om een nieuwe provider op te richten lukken, dan ga ik met ze in zee. Ik zal ze de tijd geven om zich te bewijzen.

 165. Overgestapt schreef:

  Zojuist na 17 jaar afscheid genomen van xs4all.nl. Switch per medio juli naar T-Mobile . Ik laat me geen KPN opdringen.

 166. Bert schreef:

  Ik wacht nog heel even waar het Actiecomité mee komt.
  Als mij dat ook niet bevalt dan ben ik genoodzaakt om mijn abonnement per direct op te zeggen.
  Ik wil helemaal niets met KPN te maken hebben.

 167. Marc schreef:

  Ik had dan wel voor KPN gekozen als het inderdaad een beter optie zou zijn… Helaas de kleinere betere moeten opgaan in de slechte reuzen…. zit dan toch te denken om maar over te gaan stappen

 168. Arjo schreef:

  Totaal ongeloofwaardig. KPN kan deze belofte nooit en te nimmer waarmaken, sterker nog… heeft gezien de structuur, facturatie-uitbesteding en met het negeren van XS4All adviezen (en die van haar klaten) bij voorbaat laten zien ongeloofwaardig en onbetrouwbaar te zijn. Niet dat dat niet al bekend was over KPN uiteraard.

  Ook deze klant stapt eruit.

 169. Richard van der Pol schreef:

  KPN heeft een geschiedenis van domme keuzes en wederom gaan ze een domme keuze maken. Waarom al je labels samen voegen onder het label met de slechtste reputatie? Als je dan kosten wil besparen breng dan al je labels samen onder het label met de beste reputatie. Oftewel breng iedereen onder bij XS4all.

  Daarmee ben je in een klap af van de negativiteit die hangt rond kpn en ik weet zeker dat de techblogs alleen maar lovend over de fusie geschreven hadden.

  Maar goed ooit koos ik voor Xs4all vanwege waar het voor stond als het straks in het keurslijf van KPN wordt gepropt dan zie ik geen verschil meer en is voor mij nu ook het moment aangebroken om op zoek te gaan naar een nieuwe provider.

 170. Rob schreef:

  Het voorstel voor de toekomst van xs4all zat bij mij in de spambox…

 171. Jeroen schreef:

  Een zware vorm van overschatting?
  “(…) Klanten gaan pas over naar KPN als het aanbod daar gelijkwaardig of beter is dan wat ze nu ervaren. (…)”

  Als ik deze regel lees vraag ik me af of KPN dat ooit kan waarmaken. Hoge kwaliteit eigenzinnig maatwerk voor de massa? XS4all en KPN hebben volgens mij een heel andere doelgroep.
  Als ik de 178 veelal uiterst kritische reacties lees dan wordt duidelijk dat KPN geen gevoel heeft voor de XS4all-klant.

  Ik hoop dat het management van KPN deze blog goed gaat bestuderen. Er valt veel te leren, doen ze dat niet dan gaan ze hun belofte niet waarmaken. En dan zijn we weg …

 172. Sylvia schreef:

  Totaal ongeloofwaardige nieuwsbrief. Dat het opgaan van Xs4all in KPN het beste zou zijn voor zowel medewerkers áls klanten. Een leugen die Xs4all onwaardig is maar wel op het niveau ligt van KPN. Bah! Dit geeft prima aan wat we kunnen verwachten van zo een leugenachtige, dove moloch.
  Wij in ons huis vinden opgaan in KPN absoluut niet het beste. Xs4all moet zelfstandig! En als het niet in de huidige vorm kan, dan gaan we wel naar het hopelijk snel te vormen alternatief.

  • Egbert Meppelink schreef:

   Deze Jörg Kramer (ondertekenaar van de ‘Nieuwsbrief”) was tot voor kort directeur klantenservice bij KPN. Deze man is door KPN op deze post bij XS4ALL neergezet en informeert ons nu over het reilen en zeilen bij XS4ALL. KPN zit al lang, nu ook al als directie, in de driverseat bij XS. Hij schrijft: ‘Het management van XS4ALL heeft de conclusie getrokken dat XS4ALL op laten gaan in KPN de beste optie is voor klanten en medewerkers’. Ja ja, het management van XS? het management van KPN zal ie bedoelen.

 173. Kitty schreef:

  KPN, ik kan er weer boos om worden, krijg nog steeds 60 euro!! van jullie. Maar de klantenservice, of wat ervoor door moet gaan, kwam er niet meer uit, en dus nooit meer wat gehoord, alles werd genegeerd. Grrrr en nu moet ik er weer naar terug? Als ik bij XS4ALL de klantenservice bel, weten deze mensen meer dan ik. Ik kan in vakjargon spreken en ze weten waar ik het over heb. Bij KPN moest ik eerst IT lessen geven voordat ze begrepen waar ik het over had. Nooit meer! Het is beter voor de klant, pfffff, het stoom komt uit mijn oren. Denken jullie nou echt dat wij de beloftes die KPN maakt geloven? Over een half jaar komt er een andere verhaal, ja maar we moesten, konden, willen….Nee, als XS4ALL geen alternatief biedt dan deze olifant, die nog slomer en logger is dan een echte, ben ik weg. Heb geen zin om weer met de ellende van onkundige, niet meewerkende en klantonvriendelijke bagger van KPN te maken te krijgen. Ik hoop wel dat XS4ALL ons voortijdig op de hoogte stelt, dat niets meer mogelijk is dan alleen dit sterfhuis te betreden. Ik richt me nu aan de persvoorlichter van XS4ALL en niet die van KPN. Dat zijn uw trouwe klanten toch waard? Spring dan nog maar een keer uit de band en luister niet naar KPN om ons met zoethoudertjes binnen te houden.

 174. L. Waardenburg schreef:

  Ik blijf bij wat ik jullie al eerder heb laten weten, met KPN wil iok niets meer te maken hebben, ze komen de deur bij mij niet meer in.

 175. Jan Buyvoets schreef:

  Ik stam nog uit de tijd in de jaren ’90 dat XS4ALL nog Hack-Tic was. Rop Gonggrijp, Paul Jongsma, Felipe Rodriquez en Cor Bosman. Die kon je bellen, en dan werd je uitgenodigd voor de wekelijkse clubavond om de boel wat te schilderen. Ik werkte bij een groot bedrijf in de IT, en had een auto vol (gratis) computers over. Die kwam Felipe ophalen. “Kan ik ook lid worden”,”Ja hoor, geen enkel probleem” Jammer genoeg is het er nooit van gekomen. De overgang naar XS4ALL ging goed. Gaandeweg was het wel merkbaar dat XS4ALL onder invloed van KPN kwam. Je werd een nummer bij een moloch. Dat de naam XS4ALL zal verdwijnen lijkt me marketingtechnisch niet zo slim, en ik zie ook het efficiency nut niet zo. En als het dan toch moet, dan wil ik wel mijn XS4ALL mailnamen behouden en ook mijn klantnummer.

 176. Noor de Vries schreef:

  Ben het zo ontzettend niet eens met de directie van KPN. Hebben ze dan geen enkel managementboek gelezen? Een goed merk met tevreden klanten moet je niet willen wijzigen. Ok opteer voor een management buy out. Met de ongelooflijk trouwe aanhang van XS4ALL hoeven jullie niet bang re zij voor verlies van clientèle, die volgen jullie echt wel.
  Anders dan wanneer XS4ALL opgaat in KPN. Dat gaat echt wel klanten kosten.
  OR en medewerkers van XS4ALL, heel veel succes met de onderhandelingen.

 177. Hans Bezemer schreef:

  Oh, wat een liegebeesten. Geen blog van XS4ALL en feitelijk een pressrelease van het KPN management. Getuige:

  “De Ondernemingsraad kijkt de komende tijd naar de voorgestelde plannen en zal hierover advies geven. Ondertussen gaat onze dienstverlening door. Gewoon op de manier die u van ons gewend bent”.

  Het feit IS, dat men via een slinkse truuk probeert om de XS4ALL OR om zeep te helpen. Wat ze HEBBEN namelijk al gekeken en dit is hun reactie:

  “‘Op 5 juni heeft de Ondernemingsraad (OR) van XS4ALL de adviesaanvraag (met betrekking tot de toekomst van XS4ALL) ontvangen. Hierin kiest KPN zoals aangekondigd voor een volledige integratie van XS4ALL in KPN.

  In de afgelopen periode hebben wij als OR van XS4ALL een sensitiviteitsanalyse gedaan. Hieruit blijkt dat er substantiële risico’s bestaan die wezenlijke impact op dit plan hebben. Deze analyse is met KPN gedeeld. Daarnaast is de afgelopen weken samen met experts van Stratix een business plan gemaakt voor behoud van XS4ALL. In dit plan wordt waarde toegevoegd en blijven banen behouden. Desondanks wil KPN kiezen voor een integratie.

  Voor de integratie meent de bestuurder medewerkers op korte termijn gedwongen naar KPN over te brengen. Wij hebben gerede twijfel dat een eventueel integratietraject goed zal verlopen wanneer mensen onvrijwillig moeten overstappen. Eerder in het proces was hier ook geen sprake van. Tevens heeft de integratie volgens het plan tot gevolg dat de XS4ALL OR wordt opgeheven en wij niet langer voor het belang van de XS4ALL medewerkers kunnen opkomen.

  Omdat wij de aanvraag gisteren ontvangen hebben zijn we nog niet in staat geweest om een formeel standpunt te bepalen. Dit zullen we de komende periode doen aan de hand van gesprekken met KPN en de medewerkers van XS4ALL. Hierbij zijn de bovenstaande punten voor ons van groot belang.’”

 178. Geert schreef:

  In zijn communicatie verdedigt algemeen directeur Jorg Kramer de KPN stelling “… dat XS4ALL op laten gaan in KPN de beste optie is voor klanten en medewerkers.”. Helaas is het kennelijk dit management niet langer gelukt de zelfstandigheid binnen KPN te waarborgen. Het lijkt me ook moeilijk binnen XS4ALL je visie op veiligheid en privacy overeind te houden als de eigenaar KPN die visie aantoonbaar niet deelt. Laatste voorbeeld is de facturatie van KPN die nu aan een chinees bedrijf is uitbesteed. Diverse privacy-gevoelige gegevens van miljoenen KPN klanten staan nu op Chinese servers. Het doorzetten van de aangekondigde actie is voor mij reden de relatie te verbreken.

 179. Wieger schreef:

  Al klant sinds 1995, altijd goed geholpen maar dat was zelden nodig, Ik heb zeer veel waardering voor alle andere activitetien van xs4all waarmee jullie je filosief daadwerkelijk waar maakten, iets wat je zelden ziet in het bedrijfsleven, maar wel bij XS4all.nl Hulde hiervoor en beloond met jaren lange klanten trouw en niet alleen van mij…..
  KPN krijgt er een hele harde dobber aan om dat zelfde niveua te gaan waar maken. Op voorhand heb ik er geen geloof in gezien het track record van KPN tot nu toe en hun door de jaren heen sterk wisselend beleid en visie en die moeten alsgevolg van de voorgenomen ingetegratie van XS4ALLl weer op de schop. En iedereen weet: een grote organisatie van koers en mentaliteit te laten veranderen op korte termijn is onmogelijk. Jammer, deze aanstaande teloorgang van ’s werelds beste internetprovider.

 180. Mart-Jan schreef:

  Verschrikkelijk!
  Ik heb er nog geen klant iets moois over horen zeggen.
  Eindelijk genoeg inkomen om over te stappen naar het beste van het beste, flikken ze je dit…
  Pfff….

 181. F.J. Ringoir schreef:

  Na vreselijk slechte ervaringen met het toenmalige UPC ben ik overgestapt naar XS4ALL, een gouden greep, de internetverbinding was/is uitstekend, de medewerkers hebben kennis van zaken en staan altijd klaar om te helpen. Als ik ook maar een klein beetje merk dat bovengenoemde zaken minder worden ben ik weg bij XS4ALL, dit gebeurt ook als de prijzen buitenproportioneel stijgen.

 182. Gerard schreef:

  Aan de op één na langste relatie in mijn leven komt nu een einde.Sorry XS4all, aan mij heeft het niet gelegen.
  Ik zal nog lang met plezier terugdenken aan de fijne tijd die we hadden. Maar ook vol onbegrip aan jullie onvergeeflijke blunder.

 183. kaka schreef:

  Ik heb ooit gezegd nadat ze maanden ten onrechte geld afschreven, nooit meer KPN. Ik ben al jaren en jaren zeer tevreden met XS4all. Tenzij KPN zichzelf ophijst naar XS4all-kwaliteit en klantenservice, wat ik eerlijk gezegd niet zie gebeuren, ga ik een alternatief zoeken.

 184. Hans Bezemer schreef:

  De fallout valt bij mij zelfs nog groter uit. Na pakweg 25 jaar bij XS4ALL zal het waarschijnlijk toch Ziggo worden. Ik heb nu nog een vaste lijn bij KPN. Waarom zou ik die dan nog behouden – immers: all-in-one bij Ziggo, TV heb ik er al, dus waarom zou de telefoon dan “los” moeten blijven bestaan. Bovendien heeft Ziggo ook nog voordelen als je hun mobiele dienst afneemt. Dus waarom zou ik dan mijn mobiel nog bij een bedrijf laten waar ik inmiddels een hartgrondige hekel aan heb en de extraatjes niet binnenhalen.

  Voor mij geldt het niet, maar er zijn genoeg mensen hier, die ook goede functies hebben en betrokken zijn bij corporate contracten. En dan zou dit toch NET de doorslag kunnen geven wie je het contract gunt.

 185. Arie schreef:

  Beste Jorg Kramer,
  Wat een schandalige nieuwsbrief. Vertel gewoon dat de enige drijfveer de beurskoers van KPN is. Het is een belediging richting de XS4ALL klant om te suggereren dat integratie in de toekomst ook zijn belang is en dat het unieke XS4ALL product zal blijven bestaan. Gelooft echt niemand.

 186. Bob schreef:

  Wat een onzin. KPN leunt op de directie, en de directie zingt het liedje van KPN. Post dan gewoon helemaal niets op het blog.

  Wie nu nog niet in de gaten heeft hoe de vlag er bij staat, heeft een trumpiaans waanbeeld.

  Het enige waar deze hele ellende goed voor is is de bonus van de directie, en van een of andere ogenkleppen marketing ‘specialist’ bij kpn die aan dit onzalige idee zijn lot verbonden heeft.

  De klant, is zoals altijd, gewoon de dupe.

 187. Erik M. Akkerman schreef:

  Ik heb vertrouwen in xs4all.
  Dat heb ik niet in KPN.

 188. Pim schreef:

  XS4All is voor mij een perfect en mooie leverancier met fijne, vriendelijke en hulpvaardige medewerkers met kennis van zaken. XS4ALL geeft mij altijd het Veronica gevoel in de tijd dat het schip nog op zee lag! Onafhankelijk tegendraads en vernieuwend. Mijn ervaringen met KPN zijn ook niet best, al is dit al weer een tijd geleden. Ik wens dat alle fijne medewerkers van XS4ALL blijven wie zie zijn want zij zijn tenslotte het gezicht en gevoel van XS4ALL. Dus, KPN management laat dit mooie bedrijf met zijn medewerkers verder glimmen en stralen en laat het merk en gevoel XS4ALL bestaan. Succes, ik blijf klant zolang het “Veronica”gevoel blijft bestaan, oké?

  • Ed Nieuwenhuys schreef:

   Jammer dat geld weer een rol speelt en dit mooie gedreven bedrijf opgaat in een moloch met regels en doelen dat meestal creativiteit doodslaat.
   Ik heb geen reden meer om na bijna 25 jaar klant te blijven. Jammer, dan maar weer op zoek naar de ‘goedkoopste’ aanbieder.

 189. Arjo de Koning schreef:

  KPN was voor mij hoogst onbetrouwbaar. Bij XS4all was de laatste tijd de invloed van KPN merkbaar. Dus ik hoop dat XS4all zelfstandig verder kan. Zo niet: ik ben weg.

 190. Ed schreef:

  Zodra de naam XS4ALL verdwijnt of ik zie ergens de naam KPN verschijnen, dan ben ik weg. NOOIT, NEVER, EVER iets met KPN!!

 191. Ivo schreef:

  “Het management van XS4ALL heeft de conclusie getrokken dat XS4ALL op laten gaan in KPN de beste optie is voor klanten en medewerkers.”
  Wat? Het beste voor klanten? Voor de medewerkers kan ik niet spreken, die durven waarschijnlijk hun stem niet te laten horen, maar hoe durft het management te spreken voor de klanten. De klanten, inclusief ikzelf, zijn zeer duidelijk tegen dit plan. Een schaamteloos bericht.

 192. Piet van Linden schreef:

  Het is doodzonde dat een Premium Brand , door de incompetente bedrijfsleiding van KPN de nek wordt omgedraaid. Werkelijk een Marketing Doodzonde.
  KPN is nooit verlost van het imago van een staatsbedrijf. XS4ALL stond en staat voor een beetje anarchie, iets wat beslist verloren zal gaan. Jammer, maar nieuwe kansen voor andere bedrijven. Want velen zullen vertrekken als KPN regels hier de norm worden.

 193. Ben schreef:

  Het was te verwachten…Al die logge, grote bedrijven weten altijd wel iets moois af te breken, alleen om het onder hun vlag te kunnen krijgen. Dat er gezegd wordt door KPN dat er niets gaat veranderen aan service en kwaliteit, dat gelooft zelfs m’n grootje niet.
  Zodra er een alternatief wordt opgestart voor XS4ALL, ben ik weg.

 194. Eelco schreef:

  Wat een beroerd plan! Al ongeveer 20 jaar abonnee van Xs4all en om meerdere redenen met andere producten juist weggegaan bij het vreselijk klantonvriendelijke bedrijf KPN. Dus helaas maar dan houdt onze relatie ook op :( Wachten dan maar op het alternatief van het comitte Dan maar!

 195. Chris schreef:

  Ik heb zeer slechte ervaringen met KPN. Kastje naar het muurtje sturen en het vervolgens afdoen met een mail te sturen waar je nooit meer wat van hoort.

  De communicatie nu geeft aan dat het alleen gaat om het merknaam, maar ervaring leert dat van het een het ander komt. Een bedrijf gaat niet meerdere dezelfde diensten hebben die door verschillende afdelingen uitgevoerd worden. Dus centraliseren. En gezien mijn ervaringen met KPN vermoed ik dat er bepaalde technische mogelijkheden die xs4all bied zullen verdwijnen, want KPN gaat zich niet aanpassen.

  Dus ik ga wel op zoek naar een alternatief en dat is niet KPN.

 196. jan schreef:

  Exit 4 All

  Bye bye

 197. Hans S schreef:

  Jorg Kramer, de beruchte directeur klantenservice van KPN, tekent als directeur XS4ALL….
  (Google zijn naam en oordeel zelf)
  Het einde is nabij, kennelijk.
  Hopelijk komt het actiecomité met een alternatief . Anders zal het wel kabel worden .

 198. Rob schreef:

  Hoe slecht ben je als manager als je een dergelijke weerstand zoals die nu plaats vindt compleet negeert? Hoe slecht bedien je dan de klanten? De man aan de top, betaalt door KPN, zegt dat het management dat het beste vindt. Arrogantie ten top. Het management is KPN. Ik had niets anders verwacht dan de arrogantie die KPN tentoonspreidt. Klanten zijn onbelangrijk. Aandeelhouders zijn belangrijk. Ook de gedachte dat XS4ALL staat voor vrije meningsuiting wordt de nek omgedraaid. Kan ik deze manager weg stemmen want mijn motie van wantrouwen heeft deze man dit vergeet? Stroman van KPN en niets minder. Deze man heeft geen xs4all hart eb alle medewerkers worden straks keuring in een afvloeiingsregeling op straat gezet. Diep en diep treurig. De klant is ook de dupe want het woord service is slecht een woord in de ruimte. Jammer dat een topmerk zo de nek om wordt gedraaid. Ik ben weg. Zeker weten.

 199. Ruud de Haan schreef:

  Lekker dan,ik mag hopen dat jullie kwaliteit niet ten onder gaat aan die knuppels van KPN als dat zo is ben ik heel snel vertrokken zowel prive als zakelijk.

 200. Hennie schreef:

  Management, hebben jullie alle reacties en feedback gelezen van jullie klanten?
  Waar een groot deel dus straks geen klant meer is, zo te lezen. Waaronder ik, zowel met KPN als Ziggo slechte ervaring. Hebben jullie eigenlijk wel namens jullie klanten gesproken?? Lijkt er niet op, de klanten zijn homogeen in hun visie over opgaan in KPN. Ze zijn het niet eens met jullie, management.
  Het voelt alsof jullie ons verkwanselen.

  Kunnen we een reactie krijgen van de actiegroep?

 201. Dirk schreef:

  Het lijkt erop dat ik mijn 25 jaar XS4ALL niet vol ga maken. Jammer en onbegrijpelijk.

  • Matt P. schreef:

   Dirk, ik las je comment en ik dacht fck, dat heb ik ook haha.

 202. David schreef:

  Ik ben ‘lid van het eerste uur’ (het t-shirt is inmiddels vergaan helaas), maar zit al een paar jaar noodgedwongen bij KPN (geen VDSL/Kabel hier) maar heb mijn e-mail adressen behouden. Ik hoopte binnen een paar jaar via de glasvezel weer volledig terug te keren bij XS4ALL. Heel jammer dat dit waarschijnlijk niet meer zal kunnen. Ik ken geen provider die zijn providerschap zo serieus neemt. KPN heeft vorige maand zonder waarschuwing mijn internetsnelheid tot 10% verlaagd en portforwarding uitgezet om iedereen een zo optimaal en veilig mogelijke internetervaring te bieden. En de prijs verhoogd. Ik kon niet wáchten om weer internet af te kunnen nemen bij XS4ALL. Waar zoveel mensen bang voor waren bij de overname door KPN gaat nu dus inderdaad gebeuren. Eeuwig zonde.

 203. danny mollevanger schreef:

  Ik denk dat de doelgroep die hier wordt OPGESLOKT, nou juist net het volk is dat dat uitgerekend niet wil.
  Die vervelende nare elite in Nederland (uch bah) een stukje kwaliteit ontnemen ze je ook al.

 204. Rob van der Most schreef:

  De teneur is kijkend naar alle reacties duidelijk: samenvoegen is een slecht idee. Zo slecht zelfs dat een grote groep zegt weg te gaan. Waarom buigen voor KPN als dit de meest ongewenste provider is. Ik ben na veel problemen en ergernis over de KPN laksheid, het gebrek aan kennis en, zo komt dat over, de onverschilligheid weg gegaan bij KPN en wil niet opnieuw in deze misère terecht komen. Ik verwacht van XS4ALL dat zij het belang van haar klanten beschermd en verdedigd en niet de weg van de minste weerstand kiest. XS4ALL moet zich wenden tot de minister en aandringen op het behoud van de pluriformiteit van de media en keuze vrijheid uit de aanbieders. Het ministerie had nooit de samenvoeging van ZIGGO en UPC en de samen voeging van KPN en XS4ALL moeten goedkeuren omdat beide combinaties een bijna volledig monopolie hebben op een technologie. ZIGGO op de coax kabel en KPN op de telefoon verbinding. Hierdoor worden de combinaties niet geprikkeld tot het leveren van service en daar zijn wij als klant de dupe van. Beide combinaties hebben al jaren een abominabele klantenservice organisatie, beloven van alles maar verbeteren niets. De Nederlandse bevolking heeft belang bij een goed werkend en concurrent Internet, de toegangspoort tot nagenoeg alles tegenwoordig. Het borgen van dit belang is een van de hoofd taken van het ministerie.

 205. Hans schreef:

  Wat een management waanzin. Alsof je driesterrenrestaurant De Librije op laat gaan in MacDonalds en dan durft te beweren dat MacDonalds Librije kwaliteit gaat leveren.

  Sneu voor personeel. Zie je Jonnie Boer al MacDonalds burgers bakken? Hopelijk zien ze kans zelfstandig door te gaan.

 206. Frans schreef:

  Dank aan het ‘management’ dat het deze kans biedt voor een goed nieuw alternatief.
  Moet denken aan afscheid van ABN AMRO, bevalt nog steeds uitstekend.

 207. Klaar met kpn schreef:

  Vandaag maar beginnen met prijsvergelijken. Dag xs4all. Na 15 jaar.

 208. Kees schreef:

  Never nooit dat ik mee ga naar KPN. Het probleem met KPN is: ze hebben een goed netwerk maar een waardeloze klantenservice en de interne organisatie is een grote wanboel.

 209. Ruud Wilstra schreef:

  Ik denk dat dit vooral voor het management een goede oplossing is. Voor de klanten is dit nog maar de vraag. Nog NOOIT zijn wij op zoek gegaan naar de goedkoopste provider maar juist naar de provider met de beste service en de laagst score in storingen. Nu breekt er voor de KPN klanten een nieuw tijdperk aan. Gewoon zoeken naar de provider die het goedkoopst is lijkt mij.

 210. Hans Looyschelder schreef:

  Mag ik deze vergelijking maken: China/KPN vs Hong Kong/Xs4all. Eerst beloven dat voor Hong Kong/Xs4all burgers/klanten alles bij het oude zal blijven, nee heus, dat zal worden gerespecteerd. En dan, met wat geduld, stapje voor stapje, inlijven. Je weet gewoon: het gaat gebeuren.

 211. Ben schreef:

  Ik ga het maar eens bij ziggo proberen..
  Heeft me neef ook en geen problemen mee.
  Me broer is naar online gegaan en dat draait ook als een zonnetje voor minder geld.
  Jammer maar helaas.

  • Bert schreef:

   Daar denk ik ook over, online gaan. Want ik wil nevernooit naar KPN terug. Ik heb alle providers geprobeerd, eindelijk vol tevreden bij xs4all.
   Ik moet uitzoeken hoe ik online ga.

 212. Johan schreef:

  Misschien klinkt dit vreemd, maar bij XS4ALL had ik het gevoel ergens bij te horen, een vrijgevochte club die aandacht had voor hun abonnees en zich altijd inzette voor de bescherming van hun privacy. XS4ALL onderscheidt zich van de rest doordat ze zo bevlogen zijn, en dat merk je in alles terug. Ze zijn vernieuwend, met een focus op het leveren van de beste kwaliteit. En dan de service, het was altijd prettig en gezellig om met iemand van de helpdesk te praten, gewoon een supergoede service. De slechte sevice is precies de reden waarom ik weggegaan ben bij KPN. Laat je aub niet opslokken door het logge en stugge KPN… Ik weet echt niet of ik er dan nog bij wil horen.

 213. Erik van den Berg schreef:

  Quote: “Het management van XS4ALL heeft de conclusie getrokken dat XS4ALL op laten gaan in KPN de beste optie is voor klanten en medewerkers.”

  Men verzuimt de belangrijkste motivatie te benoemen: ” ……voor klanten. medewerkers en vooral het management zelf”.

  KPN heeft me in 20 jaar al zo vaak dwars gezeten. Vreselijk bedrijf. Allemaal eilandjes (Lees; koninkrijkjes) die elkaar voortdurend dwars zitten.

  Tjee, moet ik weer op zoek naar een andere provider :-(

  XS4ALL is top.

 214. René schreef:

  Al 26 jaar mijn provider. Zonde van dit sterke merk en onbegrijpelijk, de beslissing om het op te laten gaan in KPN. Waar zijn de plannen voor een doorstart? Als dat er nog van komt, ben ik alvast klant! Sterkte aan al het personeel van Xs4all.

 215. H. Kalshoven schreef:

  Waar is plan B dan????? Dit wisten we all…

 216. Henk schreef:

  Zou het niet veel handiger zijn om de KPN klant naar XS4ALL te verhuizen? De KPN klant krijgt betere service, de XS4all klanten houden wat ze hebben, en iedereen tevreden.

 217. Hans S schreef:

  Na bijna 25 jaar XS4ALL is het ondenkbaar dat het nu KPN wordt…
  En als het ondenkbare toch gebeurt, dan echt zonder mij.

 218. Johan schreef:

  KPN wil gewoon van de goede service van XS4ALL af want dat is duurder dan het geklooi wat zij leveren. Als je een A-merk terug weet te brengen naar een C-merk en je houdt de meeste klanten dan hebben de bobo’s weer een vette bonus. De klant is bij KPN een noodzakelijk kwaad waar het bij XS4ALL nog steeds koning is.

 219. Nico schreef:

  Wiens idee was het dan ook om XS4ALL te verkopen aan die KPN gedrochten….?

 220. Michel Vorenhout schreef:

  En nogmaals: XS4ALL is de enige provider die wel aandacht aan privacy geeft. KPN gaat bijhouden welke TV programma’s je bekijkt, een NOGO bij XS4ALL. Bij KPN moet je eenheidsworst producten, gericht op de klanten die hun computer net kunnen aanzetten. Ik betaal al vanaf de beginmaanden met liefde voor net dat beetje extra en geen spyware acties.

  Realiteit in een gebied zonder glasvezel is wel dat je vastzit aan twee opties: KPN of Ziggo. De laatste een paar maanden voor TV geprobeerd, toen maar gestopt met TV kijken… zonder internet kan ik helaas niet.

 221. Barbara M van Amerongen schreef:

  ING heeft de Postgiro om zeep geholpen. Veel Nederlander hadden van kinds af aan een Postgirorekening mi was dat domweg kapitaalvernietiging. Ik mis girotel nog altijd.
  Even zo onbegrijpelijk is dat Xs4all nu wegens succes moet worden opgeheven.

  • Tiemersma schreef:

   Dit is het voorbeeld inderdaad: ING is mij kwijtsgeraakt met dat zeer slechte imago en slechte gedrag van ze. Zo raakt KPN mij ook kwijt.

 222. Lisette schreef:

  Ik zit al ruim 20 Jaar bij XS4all en wil dat zo houden maar besef dat dit dus niet meer zal kunnen jammer genoeg
  Dat zal gaan betekenen dat ik iets anders zal moeten gaan vinden want KPN is gewoon een NO NO.

  Ik hoop dat jullie plannen om met zijn allen een nieuw bedrijf op te starten realiseerbaar zijn want dan stap ik gelijk
  mee over.
  De enige andere optie die ik heb is ziggo en dat is nog erger dan dat kpn.

 223. Sjouken schreef:

  Ik wens jullie sterkte met de overgang naar KPN.
  Na het lezen van diverse reacties hierboven herken ik vele reacties van oud-KPN medewerkers,
  Het is een feit dat KPN zijn focus zet op speerpunten en de rest vrolijk afstoot. Ook mijn afdeling is op deze wijze verdwenen:(
  Toch wil ik bij deze alle XS4All-medewerkers een hart onder de riem steken.
  Het management heeft weer wat besproken en besloten op de golfbaan en jullie zijn de pisang.

  Ik ben nu enige tijd afnemer van XS4All en ik zal zeker niet weggaan!

 224. Hugo E schreef:

  Hoewel je door het kenmerkende gedram en de arrogantie van KPN deze beslissiing toch wel kon verwachten, valt deze beslissing bij mij toch nog zwaar.
  Getekend door de getacheerde zetbaas van KPN een bbrief met een onbegrijpelijke en huichelschtige inhoud!
  Onmogelijk waar te maken door KPN. Dus gewoon klantenbedrog.
  Heb helaas genoeg ervaring opgedaan met KPN om daar nooit meer klant te willen zijn.
  Dat een bedrijf als XS4ALL op deze manier om zeep moet worden geholpen bevestigd alleen maar dat er bij KPN niets is veranderd: een onmogelijk bedrijf waarin de klant slechts een betalend nummer is en alle klantgerichtheid ontbreekt!
  En waarin commerciële prietpraat in peperdure reclames steeds maar het tegendeel probeert te ventileren.
  Nooit meer klant van KPN!
  Liever een minder sprankelend alternatief dan een aan mij door de strot geduwde overheveling naar dit volstrekt klantonvriendelijke bedrijf.
  Veel dank aan de medewerkers van XS4ALL voor hun jarenlange positieve inbreng. Zij hebben XS4ALL die uitstekende reputatie bezorgd.
  Veel sterkte toegewenst. Helaas over enige tijd zonder mij.

 225. Richard schreef:

  Heel erg jammer!
  Voor dat iedereen wegloopt eerst maar eens afwachten nu waar het actiecomité XS4Allmoetblijven deze maand mee komt!

 226. fred schreef:

  Jaren geleden werkte ik, zeer kort, bij KPN en werd ontslagen, omdat ik problemen ging oplossen. Ik woonde toen overigens in België en een collega bij KPN adviseerde mij bij eventuele terugkeer naar Nederland XS4ALL te nemen om juist de service ellende van KPN, die wij maar al te goed kenden, te voorkomen.

  Helaas zullen veel mensen het mooie XS4ALL schip verlaten na overdracht, wat inderdaad voor deze wel erg foute club een reden zal zijn het kaarsje XS4ALL uit te blazen :(

 227. Bert schreef:

  Never change a winning team…
  Tenzij je manager bent.
  xs4all klonk altijd sexy, vond ik, kpn klinkt een lauw biertje.

 228. Ivo schreef:

  “Ziel” verkocht & verraden…

  Opgericht vanuit de de toenmalige ‘kraakbeweging’ als tegenbeweging voor een monopoly van de gevestigde providers. Dik verkocht aan KPN met een recente nieuwsbrief dat “XS4All” zijn eigenheid als onafhankelijkheid zou behouden. Zoals ik de reacties onderschrijf heeft “XS4All” niet alleen hun ‘hardware’ verkocht maar nu ook haar ziel & principes.
  Zelf ga ik wat internet terug naar “DDS’ (De Digitale Stad). Voor mijn TV zoek ik een alternatief…

  Mijn dank aan alle bloggers die de moeite hebben genomen te reageren!

 229. Eric schreef:

  Ik heb normaal weinig op met achterdocht, maar ik vrees dat de reacties die ik hierboven lees precies is wat KPN wil, want als al die leden vertrekken, dan heeft XS4ALL binnen de kortste keren ook geen bestaansrecht meer. Dan kan KPN vervolgens heel gemakkelijk zeggen dat het inderdaad geen zin meer heeft om XS4ALL overeind te houden, omdat het is uitgehold. De mededeling in het openingsbericht wordt daarmee eigenlijk een (tactische?) moordaanslag op XS4ALL.

  Ik vraag me af of ik daar door te vertrekken onbedoeld aan meewerk, ondanks dat ik helemaal niets zie in een abonnement in de vorm zoals KPN ze biedt.

  Ik hoop eigenlijk (maar misschien tegen beter weten in) dat er toch nog een oplossing gevonden kan worden, waardoor XS4ALL als eiland binnen KPN kan blijven bestaan. Als het werkelijk zo is dat men bij KPN aan de klant denkt, zoals ze beweert, dan zorgt ze dat dat gebeurt. De vele berichten die ik over de ervaringen met KPN lees maken me echter heel sceptisch.

  Maar ik vraag me toch af: als je KPN heet en je leest alle berichten die hierboven over je zijn geschreven, over alle slechte ervaringen, het gedrag naar de klant en de service, dan zou je toch wakker moeten worden? Dan kun je nog zo hard roepen dat je het allemaal zo goed wilt en zo goed voor je klanten zorgt, maar dan geniet je duidelijk nauwelijks vertrouwen. Ik zou me als management denk ik wel eens over mijn kop krabben, als ik alles las wat hierboven is geschreven.

 230. RH schreef:

  Voor mij geld: blijft het vaste IP adres?
  Ik draai een kleine server en dat is erg belangrijk.

 231. Wim schreef:

  Het management begrijpt het klaarblijkelijk niet. Als iets goeds (9) en iets minder goeds (5) samen gaan wordt het resultaat iets halverwege (7). Alleen de huidige klanten van kpn kunnen gaan profiteren die van xs4all absoluut niet. Heb eens met een probleem over televisieontvangst gebeld met de helpdesk van Ziggo, KPN en XS4all. Alleen de laatste bood mij een mogelijkheid die me geen geld zou kosten. De eerste begreep me niet eens trouwens. Dus slechte move. Houdt ik bij KPN ook de vervanging van mijn Fritz box bij nieuwe versies trouwens?

 232. Hans B schreef:

  Heel erg jammer !!! Heb met allerlei diensten van KPN slechte tot zeer slechte ervaringen. Wat nu ? Ervaar wel dat waar de KPN varianten steeds slechter worden de service van Ziggo langzaam steeds beter wordt.

 233. Ton schreef:

  Tja, de alternatieven zijn niet beter dan KPN. Helaas zal de integratie van XS4ALL bij mij ook direct afscheid van de relatie zijn…

 234. Robin schreef:

  Na 15 jaar met ontzettend veel tevredenheid klant te zijn geweest stelt me dit bericht erg teleur.

  Ik maak regelmatig de “klantenservice” van KPN mee, en ik heb hier werkelijk geen goed woord voor over.
  Zelfs al zou er waarheid zitten in het opleiden van “experts” bij KPN zullen ze binnen de kortste tijd opgemalen worden in de bureaucratische nachtmerrie van een megacorp met als enige doel, passie, en drijfveer: de beurskoers.
  En wat een grootmoedig teken van goede wil dat we onze modems mogen houden, voor de 3 seconden die het duurt om alle overblijvers binnen te harken en al deze wasse neuzen weer volledig te laten smelten.

  XS4ALL was al deze tijd *mijn* provider.
  De enige die ik kon vertrouwen om op de zeer uitzonderlijke keren dat er iets fout ging (meestal mijn eige stomme schuld) me weer op pad te helpen, en te zorgen voor een rotsvaste verbinding met alle toeters en bellen die nergens anders te krijgen zijn.

  Deze beslissing, dit bericht, en deze hele situatie is diep, diep triest. En al helemaal na de oneindige reclame barrage over wat voor een geweldige provider XS4ALL wel niet is.

  Nu kan ik op zoek naar een nieuw thuis voor alle mensen die ik in de jaren XS4ALL heb aangeprezen. Bedankt daarvoor.

 235. boeitdat? schreef:

  Ook deze klant is vertrokken. Paar bobos met te veel salaris die de praktijk totaal niet begrjipen. Het lijkt Nederland wel.

 236. Esther schreef:

  Volgens mij bedoelt KPN dat het samengaan met Xs4all beter is voor KPN zelf. Niet beter voor Xs4all zelf of voor de Xs4all-klanten.
  Dat het blijkbaar met KPN niet goed gaat, wil niet zeggen dat Xs4all en haar klanten daar de dupe van moeten worden.
  Ik wil maar benadrukken dat ik altijd zeer tevreden ben geweest en tot op heden met Xs4all! En ben serieus bang dat het samengaan van Xs4all met KPN de kwaliteit er niet beter op gaat worden…

 237. Maya schreef:

  Al lang geleden heel bewust overgestapt naar xs4all vanwege de privacy en de principiële keuzes van het bedrijf. Bij problemen steeds weer verrast door de goede service en de kundige medewerkers. Ik ga zeker niet mee naar KPN. Het grote geld heeft het weer gewonnen! Ik ga op zoek naar een goed alternatief, maar dat zal niet meevallen. Xs4all bedankt voor veel goede jaren en alle medewerkers veel sterkte!

  • Gert schreef:

   Ik ben hier helemaal mee eens. Wij hebben zeer slechte ervaringen met KPN. Wij zullen dan ook direct vertrekken en op zoek gaan naar een alternatief. Bij Kpn op een asociale manier geholpen toen wij problemen hadden met de internet verbinding. Er is nooit een oplossing gekomen. Bij xs4all was het probleem direct opgelost. Bij xs4all zijn ze zeer klant vriendelijk. Een 10. Voor KPN hebben wij geen goed woord over. Erg jammer dat dit gaat gebeuren. Ik hoop dat het uiteindelijk niet doorgaat. Xs4all wees verstandig blijf zelfstandig!

 238. Rob Luchsinger schreef:

  Erg jammer allemaal. Ik heb alleen maar goede ervaringen met XS4ALL en haar medewerkers. Het management zal er wel goed uitspringen denk ik. De klanten en medewerkers minder. Het lijkt mij onmogelijkom de cultuur van XS4ALL in te bedden bij KPN. De tegenstellingen zijn daar te groot voor. Bij XS4ALL nu nog veel deskundigheid en betrokkenheid en bij KPN de bekende puinhoop. Ook de hoge ethische normen die men bij XS4ALL hanteert zie ik niet door KPN worden overgenomen. Typisch weer zo’n besluit uit de bestuurskamer waar het grootste gelijk van de spreadsheet geldt. Uit de motivatie blijkt al dat men de essentie van XS4ALL niet snapt. Ik hoop dat de OR in staat is weerwoord te bieden aan dit geweld.

 239. Scoobidoo schreef:

  Oh, hallo Ziggo.

 240. Bart schreef:

  Ben ruim 20 jaar klant van XS4all. Altijd tevreden geweest, maar dit voelt als een mes in de rug (wat m’n internetgebruik betreft.) Vond het niet erg wat meer te betalen voor m’n klantzijn, maar aan het eind van de rit word ik door jullie uitgeleverd aan KPN, als dank voor 20 jaar trouw klantschap? Voelt als verraad, hoe mooi jullie het ook proberen te verkopen.

  Ik blijf ook niet. Ik wil vertrouwen kunnen hebben in mijn leverancier. Dat vertrouwen hebben jullie geschonden.

  • Lisette schreef:

   Ik weet niet waar je dit allemaal vandaan haalt Bart maar dit is NIET XS4all Management’s keuze.

   Dit wordt ze opgelegd door KPN die bepalen en XS4all kan hier gewoon verder niets aan doen.

   Moet je niet XS4all de schuld hiervan geven die veraden je niet.

   De enige schuldige in deze zijn de geldwolven aan de top bij KPN die een top bedrijf
   willen vermalen tot eenheidsworst.

 241. Hans Sizoo schreef:

  Wie heeft er een echt goed voorstel om XS4ALL te redden, of minstens de helpdesk en de URL?

  Als ik, voor anderen, met de KPN klantenservice van KPN (maar ook Ziggo) bel, valt me steeds de enorm slechte kwaliteit t.o.v. XS4ALL op. Bij KPN hebben ze alleen script-voorlezers op hun “HelpDesk”.
  Nadat mijn telecom provider Debitel door KPN werd overgenomen, ging ik er ook al niet op vooruit, maar toen had ik tenminste nog een “overstapservice met behoud van telefoonnummer”.
  Mijn Internet provider vóór XS4ALL heb ik nog een jaar langer moeten aanhouden omdat het oude e-mail adres op internet bleef rondzingen. Dus waarom geen “behoud van @xs4all.nl”?

  • jan schreef:

   Volgens het KPN bericht blijft het xs4all.nl mail adres gewoon bestaan

 242. Esther schreef:

  NEE!!! Wat een ramp is dit zeg. XS4ALL heeft ons zo goed geholpen en KPN zo ontzettend slecht.

  Ik snap hier helemaal niets van. Hoezo beter voor klanten? Niemand heeft ‘de klanten’ iets gevraagd.

  Dus na 17 jaar is dit het afscheid?

 243. Ilona schreef:

  Zo bijzonder jammer dit nieuws. Ik ben tig jaar geleden overgestapt van kpn naar xs4all vanwege de ondeskundigheid en vooral het gebrek aan klantvriendelijk. Met xs4all nooit problemen gehad. Nu op zoek naar nieuwe provider, want ik wil echt niet naar kpn

 244. Julius Waller schreef:

  Gaan jullie serieus de xs4all adressen omzetten in KPN adressen?

  Ik ben een van de eerste klanten van Hacktic en dus xs4all.nl. Als het erop aankomt dat ik alle plekken waar ik mijn email adres als xs4all.nl heb opgegeven moet omzetten dan ga ik zeker geen 25/e pm betalen voor dat privilege.

  • J4ck1nth3b0x schreef:

   Hey Julius, lezen is niet je sterkste ding hè? die emailadressen blijven gewoon gehandhaaft.

  • jan schreef:

   Bericht van KPN

   XS4ALL en KPN zetten samen de klanttevredenheid voorop. Bij de integratie is uitgangspunt dat klanten van XS4ALL de sterke, unieke en waardevolle kenmerken van de XS4ALL-dienstverlening behouden en dat deze ook beschikbaar komen voor KPN-klanten. Vooropstaat dat door het samen gaan van XS4ALL en KPN de klanten uiteindelijk een nog betere dienstverlening en service krijgen. Klanten gaan pas over als het productaanbod gelijkwaardig of beter is dan dat ze nu ervaren. Binnen het KPN-aanbod komen daarom specifieke diensten. Zo zal er onder andere een nieuw Klantcontactcentrum met een technische helpdesk worden ingericht met experts van XS4ALL. Ook zullen er diensten worden ontwikkeld waarbij klanten bijvoorbeeld keuzevrijheid hebben bij de aanschaf van een modem. XS4ALL-klanten kunnen hun huidige modem en email-adres behouden.””

   • Sjoerd schreef:

    E-mail adres houden, maar voor hoe lang? Kijk naar planet.nl, hetnet.nl. Straks onsbrababantnet.nl. Ik kan in sommige sites niet eens meer inloggen omdat mijn oude adres erin staat waar ik niet bij kan. Heb daarna een Gmail adres aangemaakt, dan zit ik in ieder geval daar niet meer aan vast.

 245. Roel schreef:

  Helaas, na meer dan 20 jaar word ik gedwongen afscheid te nemen.
  Zojuist opgezegd per 1 oktober. Geeft me tijd om alles om te zetten.
  De blijvers bij KPN wens ik succes. Maar daar heb ik indertijd niet voor gekozen. Geen XS4all meer = geen klant meer.

 246. Peter schreef:

  Zowel voor klanten, medewerkers en de marktpositie.

  Sobere onderbouwing voor een ingrijpende beslissing, nooit problemen met Xs4all gehad, de problemen die ik wel heb gehad waren elke keer KPN gerelateerd, Jammer.

  Met groet en geen dank.

 247. Jan schreef:

  Waar ik eigenlijk wel benieuwd naar ben is als men ondergebracht wordt bij KPN blijft de infrastructuur waar xs4all nu mee werkt dan ook werken. Ik bedoel blijven we dan nog steeds gebruik maken van die infrastructuur?

  • A. Gorter schreef:

   Ja, niemand van de baasjes geeft natuurlijk antwoord, maar dit is precies wat ik wil weten – ik voel me verraden, maar zou, opportunisties en al, aanblijven als er exact dezelfde mogelijkheden bleven bestaan qua website, Unix toegang etc.. De kans daarop lijkt me klein, maar we wachten af. 27 jaar tevreden klant, sinds Hacktic… en als ik nu meteen vertrek dan speel ik KPN alleen maar in de kaart. Wat een trieste gang van zaken, is er echt niemand bij KPN die ziet wat ze kapotmaken? En hoeveel goodwill ze kunnen behouden en winnen als ze dit super-correct afhandelen? We zien de toekomst zonder vertrouwen tegemoet.

  • Gerard schreef:

   …wanneer het SIX SIGMA kwaliteitsniveau niet wordt gehandhaafd……dan zou dat nog een enorme blunder zijn. Ik zou zeggen dat is de norm…..met minder neem je geen genoegen!!

 248. PieterR schreef:

  Waarop is – in Gods naam- de conclusie van het management van xs4all gebaseerd, dat het opgaan van xs4all in KPN de beste optie is voor de klanten? Tot nu toe alle lof voor xs4all, maar dit is een strategische fout van het management die z’n weerga niet kent. Kan het management ons als klanten uitleggen, wat de voordelen zijn? De klanten kunnen overduidelijk wel uitleggen waarom het absoluut GEEN voordeel zal zijn.

  • Pascal schreef:

   Je zou zeggen, gezien de slechte naam KPN heeft, het logischer zou zijn als de KPN services over gaan naar XS4ALL, met hun excellente naam… maar ja, dan wordt de helpdesk overspoeld met oud-KPN klanten…

   Echt tragisch. Sinds het allereerste begin deel van de XS4ALL familie, ook al woon ik al 20 jaar in het buitenland, altijd trouw mijn email abonnement behouden. Dat gaat dan dus stoppen.

   Xs4All Werknemers, denk na en staak. Xs4All Klanten lopen allemaal weg bij overgang, dus geen werk voor jullie bij KPN. Vertel je managers dat ze op kunnen zouten met hun “het is het beste voor ons allemaal.” Of anders, ga maar vast solliciteren…

  • Gerard schreef:

   ..helemaal mee eens…een ENORME STRATEGISCHE FOUTE BESLISSING !!

   • jan schreef:

    Denk je nu werkelijk dat KPN wakker ligt van die klanten die eventueel opstappen, echt niet

 249. Bart van Herk schreef:

  Onvoorstelbaar en oerstom. Ik ben al meer dan 20 jaar lid van xs4all en altijd heel tevreden geweest; maar als xs4all verdwijnt ga ik NIET mee over naar KPN, hoezeer ik het ook haat alles naar de email van een andere provider te moeten overzetten.

 250. Gerard schreef:

  ……aandelen emissie…naar de beurs…

  • Fred schreef:

   Ach ach, wat vind ik dit erg. Ik ben nog niet zo lang bij XS4all, sinds 1997, dus pas 22 jaar. Juist omdat de medewerkers van de helpdesk zo kundig en klantgericht waren was dat voor mij een overweging om bij XS4all te blijven. Tussentijds even “vreemd gegaan” toen A2000 internet via de kabel ging leveren, maar heb toen m’n abonnement bij X aangehouden. Ik heb toen ondervonden hoe medewerkers van een helpdesk ook kunnen zijn: onwetend, dom en arrogant.

   Het zal niet eenvoudig zijn om een andere provider te vinden met de kwaliteit die XS4ALL altijd heeft kunnen bieden. KPN gaat dat zeker niet leveren en de medewerkers krijgen een andere manager boven zich. Leegloop zal het gevolg zijn en wij staan straks in de kou, hangen straks aan de lijn met een helpdesk bemand door onvoldoende ingewerkt personeel dat niet wordt afgerekend op kwaliteit maar op snelheid.
   Het was ook te mooi om waar te zijn. Vaarwel XS4ALL, dank voor de goede jaren.

   • Henk schreef:

    A2000 heb ik ook nog gehad, dat werkte prima toen ze nog een handvol klanten hadden. Het ging pas mis toen ze UPC hadden die, om hun overhead te financieren, in no time de dekkingsgraad van 2% naar 98% moesten opschroeven terwijl de techniek daar nog lang niet klaar voor was. Destijds met een van de techneuten daar gesproken, die had het management gewaarschuwd, maar kreeg te horen dat hij niet moest zeuren.

 251. Jan Willem Schaper schreef:

  Sluit mij graag hierbij. Wil geen onderdeel zijn van een onpersoonlijk concern als KPN. Ik betaalde graag meer bij XS4ALL. Ga zeker niet mee naar KPN.

 252. Gerard schreef:

  …maak de huidige abonnees aandeelhouder!

 253. Jeroen schreef:

  Ik moet trouwens terugdenken aan die ene keer rond de kerst dat KPN mij als Xs4all klant opbelde met de vraag of ik graag wilde overstappen. Overstappen… van Xs4all… naar KPN!!!

 254. Gerard schreef:

  …XS4ALL…moet gewoon zelfstandig verder…ik ben al minstens 15 jaar lid…kan me de tijd nog herinneren dat je moest inbellen…ooit 1 jaar weg geweest…omdat glasvezel kwam en er alleen andere aanbieders waren…zoals Lijbrand…schei uit…nooit bereikbaar…regelmatig downtime…

 255. Jaaky schreef:

  Defeat?
  De strijd nu al gestreden?
  Wat een immense teleurstelling.
  Ongelofelijk!
  Doe iets XS4ALL, Verzin een list!

 256. Jan schreef:

  Triest maar waar, ik ben al bezig met het omzetten van de xs4all e-mail adressen naar gmail …..is tijd om het zinkende schip te verlaten………..jammer

  • Jeroen schreef:

   Gmail… afschuwelijk, betalen met je privacy.

   Probeer dan Protonmail.ch of Posteo.de

   Het is normaal dat een service geld kost. Is het gratis, dan ben jij het product.

   • jan schreef:

    Is ook maar tijdelijk he ………moet toch even ander mail adres hebben

 257. JohanV schreef:

  Al ongeveer 15 jaar lid van deze goede club vanwege eerder genoemde argumenten. Nooit problemen gehad behalve een paar maanden terug. Bijna 5 dagen zonder internet, telefoon en TV gezeten. Had een knurft van de KPN op afstand onze verbinding uit gezet. Monteur komt 1½ uur na de geplande afspraak, belt een nummer van de glasvezel aansluiting door en in 1 minuut opgelost, prutsers. Weg bij die KPN! Ga een eigen domeinnaam nemen voor mijn mailadressen etc. Hoef ik straks bij een overstap niet hals over kop alle accounts te wijzigen. Bij de bouw van ons huis binnen alleen UTP laten aanleggen want beter dan glasvezel en XS4ALL kon je niet krijgen. Ziggo is helaas nu uitgesloten.

 258. Willem schreef:

  Helaas…
  XS4All was voor mij de perfecte provider.
  Klein, maar fijn. Daar had je mensen met verstand van zaken.
  Ik was even klant van KPN, maar bij problemen kreeg je daar gasten aan de lijn die een script afwerken, zonder enige inhoudelijke kennis.
  Ik wil niet naar KPN, dan maar een andere provider.

 259. Gerard schreef:

  € 48.000.000…..per jaar ..petitie 50.000 x 12 maand x 80 per maand

 260. Ad schreef:

  proces blijkt met dit bericht dus onomkeerbaar…Mijn besluit staat nu vast: ik blijf niet en stap, voordat ik in de KPN molen terecht kom, versneld over naar Delta.

 261. Gerard schreef:

  ….zijn er geen investeerders die dit op willen pakken om deze kwaliteit te handhaven?
  …ben zelfs bereid om dan meer te betalen…

 262. Robert Logger schreef:

  Ik ben maar alvast voorbereidingen aan het treffen om niet in de handen van KPN te vallen. Ik ga er nu maar van uit dat het nu echt over en uit is voor XS4ALL. Heel jammer.

 263. Henk schreef:

  Ik ben een oprechte xs4all fan, reeds 15+ jaar. Dit wordt helaas het moment om te heroverwegen. Zo veel, historisch weliswaar, slechte ervaringen met kpn. Ik ben graag beried premium te betalen voor top kwaliteit support en dienstverlening, maar bij kpn gaat dat vast en zeker niet lukken. Time for change dan maar denk ik zo. Maar eens kijken. Helaas, Henk

  • Henk schreef:

   Nog even oprecht hieraan toevoegen.

   Denk aan super internet en support, klantvriendelijkheid …..> xs4all.nl
   Denk aan alles tegengesteld ( ook op basis van ervaring )…..> kpn.

   Conclusie….> ruuuuunnnnnn

 264. F. Knuvers schreef:

  Mijn ervaringen met KPN zijn zo slecht dat overstappen verplicht wordt.

  • Henk schreef:

   Helaas, kpn en klantvriendelijkheid en support. Een oprecht MEGA drame

 265. Tom schreef:

  Zo jammer, ook ik ga binnenkort maar kijken naar een andere provider want ook ik ga niet naar kpn hoe “gelijkwaardig” het aanbod ook is.

 266. R.T. schreef:

  Geen reden meer om dit abonnement aan te houden als we naar KPN over moeten. Ondanks de al door meer mensen geconstateerde droevige internetsnelheid van dit helaas KPN netwerk (ziggo is echt veel sneller!!) nooit getwijfeld om bij XS4all te blijven. Goede service, prima helpdesk. Privacy beter dan bij anderen. Binnenkort verhuizen, had al geïnformeerd hoe en wat te regelen (weer prima geholpen), maar nu maar een andere provider uitzoeken.

 267. alberto schreef:

  Hear Hear. sluit me volledig aan bij elke bovenstaande reactie. Ook ik heb al besloten me niet te laten opslokken.

  Met z’n hoe velen zouden we zijn, voor wie straks daadwerkelijk de laatste e-mail vanaf haar/zijn xs4all mailadres een opzeggingsmail is ?
  Waarschijnlijk niet alle 50.000 die de petitie hebben getekend. 10.000? 20.000? Ik vrees dat zo’n aantal al lang door KPN ingecalculeerd is.
  Maar negatieve media-aandacht, social media, dat zal ze wel raken. Dus het blijft zaak de aandacht te zoeken. Dus: hop naar Twitter, Youtube, voor mijn part zelfs faceboek, mailtje naar de krant. etc.

  Van mijn kant: ik heb afgelopen weken succesvol een plan op mijn werk tegengehouden om ons zakelijk internet naar KPN over te doen. Zo werken dit soort dingen, mr. KPN.

 268. Gerard schreef:

  …juist de besten moeten het altijd ontgelden….al jaren klant….en zeer tevreden…ik zou zeggen…ga zelfstandig verder

 269. Stephan schreef:

  Beste Xs4all,

  In dat geval stap ik over naar een provider die 3/4de van de service biedt voor de helft van het geld. Het jullie hoed maar zonder mij.

 270. Martin Fredriks schreef:

  Beste Jörg,

  Je bent vergeten je andere functie te vermelden onderaan deze mail, ik citeer LinkedIn;
  “Executive Vice President Customer Service KPN & Director XS4all”
  In die volgorde…, dat plaatst je mail toch even in een geheel andere context…

  • Robbiez schreef:

   Wat een misselijk en achterbaks mannetje zeg!

   • Peter schreef:

    Ja zetbaas van KPN. Zie ook zijn hele CV dat verklaart heel veel. Ook de achterbaksheid,

 271. Pepijn schreef:

  Zo te lezen gaat dit een hoop (zeer trouwe) klanten kosten, mijzelf inclusief.

  Einde van tijdperk; meer dan 20 jaar lidmaatschap. Jammer en eeuwig zonde!

 272. Robbiez schreef:

  Ongelofelijk dat ze dit doorzetten. Ook ik heb de laatste 20 jaar niet gekeken naar andere providers en veel kennissen en familie laten overstappen naar XS4ALL. Maar als dit echt gaat gebeuren ben ik ook weg.

 273. Bart schreef:

  Jammer, ook voor mij gaat dit betekenen dat zodra dit definitief is ik op zoek ga naar een nieuwe provider. Ik betaal graag iets meer voor een premium provider zoals XS4ALL, en dat gaat KPN mij nooit kunnen bieden. Bij XS4ALL voel ik mij als klant koning, ik weiger om een nummertje te worden in de massa van KPN. Niets dan slechte ervaringen met de klantenservice van KPN, dat nooit meer. Vaarwel XS4ALL.

 274. Herman Engelbart schreef:

  Beste xs4all,
  Ik ben medicus en ik studeer theoretische fysica, maar desondanks ben ik leek in IT-land, en om eerlijk te zijn, vind ik dat eigenlijk nog steeds niet zo erg.
  Wat ik wel weet, is dat ik het vreselijk zou vinden wanneer xs4all teloor zou gaan! Voor mij betekent het namelijk een icoon. Ik was al bij jullie vanaf het eerste uur – ik had toen nog een ‘Commodore 64 (of was het 66?)’ pc. En ik heb zelden een organisatie meegemaakt die zo consistent was in een perfecte dienstverlening. Wie weet, zullen er fouten zijn gemaakt, maar ik heb daar zelf nooit iets van gemerkt. Integendeel, tot op de dag van vandaag geef ik een tien zonder iets achter de komma voor xs4all en haar service! En ik maak mij sterk of ik met een andere provider beter af zou zijn geweest; ik kan het mij slecht voorstellen, en zeker vraag ik mij in gemoede af of dat in de toekomst wel het geval zal zijn!
  Daarom, probeer het uiterste om xs4all in de lucht te houden dan wel op een of andere manier opnieuw leven in te blazen.
  Alle succes!
  Herman

 275. Martin schreef:

  Het is te triest voor woorden. Het management van XS4ALL is door KPN geinstrueerd deze onzinnige mail te sturen!
  Jullie laten de klanten in de kou staan!

  En jullie gaan er zo een hoop verliezen!

  Diep triest! KPN BAH!

 276. Gino Scheerens schreef:

  Shit, juist voor XS4ALL gekozen om van KPN af te zijn…
  Heeeel gelukkig met XS maar nu dit :0(
  En begrijp goed best directie’s… het is heeeel uniek dat zoveel klanten zo merk bewust en trouw zijn met XS4ALL .
  Jullie nemen een groot en onnodig bedrijfs risico om een grote zwakke broeder KPN te versterken met sterk kleiner XS organisatie. Meer dan voorbeelden genoeg dat dit nooit gelukt is ! Ondernemingsraad let juist hierop!!

 277. Tom schreef:

  Binnenkort dan maar eens kijken of er een andere provider bestaat die deze dienstverlening heeft en dat ik mijn eigen router mag gebruiken.

  It’s been a fun ride, but the road has come to it’s end.

  So long and thanks for all the fish.

 278. Ton Sonneveldt schreef:

  Bijna vanaf het begin bij xs4all en het is dieptriest dat het huidige management van xs4all zo naar de pijpen danst van de buitenlandse bestuurder van KPN, voor wie xs4all blijkbaar een lastige luis in de pels is die moet worden doodgedrukt. Hoop dat de actiegroep tegen deze actie van KPN met een beter alternatief komt. Ik heb veel mensen geholpen van KPN Experia ellende over te stappen naar xs4all. Ik wordt geen klant van KPN. Zonde van het xs4all email adres…

 279. Jur Kuipers schreef:

  Jammer.
  Verschrikkelijk jammer!

  Binnenkort naar nieuwe provider.
  Ik blijf niet.

 280. Lie R schreef:

  Heel erg jammer: worden we toch nog kpn, brrrr! Maar een beter alternatief zie ik voorlopig niet. Dus blijf ik nog even klant en volg de ontwikkelingen nauwlettend op.

  • Greetje Caneel-Hesse schreef:

   ook hier al zo lang klant en alleen maar tevreden. reclame gemaakt. Veel slechte berichten over KPN. kan XS4All zijn service behouden richting de klanten? Er is geen betere en daarom betaal je ook meer, maar met plezier daarvoor!
   XS4All, svp laat ons niet zitten. Zo ja, dan overstappen naar een voordelige provider en dan de slechtere service op de koop toe nemen, want die heb je bij de KPN ook.

 281. hans scheen schreef:

  ammer jammer jammer

  ik heb jaren geleden, nadat bleek dat mijn netwerk, TOOLnet niet levensvatbaar was, bewust gekozen voor XS4ALL en niet voor de KPN en nu….ik geloof niet dat de KPN de service zal en kan bieden die ik gewent ben van XS4ALL

  jammer

  vriendelijke groet

  Hans Scheen

 282. Fred schreef:

  Dit is een misleidend bericht. Eerst staat er “XS4ALL-klanten houden de unieke en voor hen waardevolle kenmerken van onze dienstverlening.”. En dit wordt direct gevolgd door: “Klanten gaan pas over naar KPN als het aanbod daar gelijkwaardig of beter is dan wat ze nu ervaren”. Jaja. En gij geleuft dat. En dan ook nog zeggen dat de ondernemingsraad zal adviseren. de KPN ondernemingsraad zeker. Xs4all heeft een eigen ondernemingsraad die KPN om zeep aan het helpen is. Dit is misleiding van de eerste orde. Een heel goed reden om een andere provider te gaan zoeken

 283. Rik schreef:

  Ik werd in september 1995 klant van Planet Internet. Na een jaar of drie stapte ik over naar XS4ALL omdat je daar qua internet meer kon en mocht. Bijv. je eigen server draaien. Voorop lopen. Experimenteren. En natuurlijk Bits for Freedom. KPN draaide Planet al eerder de nek om. En nu is het de beurt aan XS4ALL. Het alternatief? Dan toch maar naar Ziggo denk ik. Al gruwel ik daar ook van.
  (Wat gebeurt er met de XS4ALL emailadressen als het onverhoopt zover zou komen? Moet ik maar vast al mijn relaties melden dat ik een GMail adres neem?)

 284. Beer schreef:

  Idem.
  Geen haar op mijn hoofd die ook maar overweegt mee naar KPN te gaan. KPN heeft mij in het verleden op zo’n ongelooflijk onbeschofte wijze behandeld dat ik sindsdien nooit meer iets met dit bedrijf te maken wil hebben.
  Daarnaast begrijp ik niet hoe een bedrijf met een dergelijk achterlijke productportfolio en dienstverlening bestaansrecht heeft.

  • Henk schreef:

   Helemaal mee eens. Kpn weet oprecht niet wat support en dienstverlening is. XS4all als geen ander.

 285. Niels schreef:

  Nou, wat onwijs jammer! Ik ben niet anti KPN maar XS4ALL proberen te integreren, vergeet het maar. We betalen met liefde een hoge prijs voor een prima service en uitstekende diensten die gewoon goed werken, maar dit wordt einde verhaal voor ons, doei, pleitos, hartelijk dank aan de crew voor de mooie jaren en thanks for the fish. Er zijn al zoveel kleine providers voorgegaan (noem eens knoware, demon..) waar in een grote hut alle kwaliteit uit wegvloeide.. Echt heel erg zonde, vooral omdat de reden zo onbenullig is.

 286. XS4ALL lover schreef:

  Kut Provider Nederland = KPN
  KUT = Kwalitatief Uitermate Teleurstellend

 287. Rembie schreef:

  Doe het niet. Jammer dit na 19 jaar lidmaatschap, al was het niet meer dan een adres de laatste jaren. Ik houd nog vast aan dat laatste restje internet ideologie van weleer. Ik hoop dat Bits of Freedom het overneemt. Tot @bof.nl

 288. MG schreef:

  Jammer. XS4ALL stond voor kwaliteit.
  Klantvriendelijkheid. Privacybeleid. Bereikbaar. Houd XS4ALL apart voor haar specifieke klanten.

 289. Ruud schreef:

  Ook XS4ALL klanten krijgen binnenkort gewoon die chineze rukrouter en de eerst 30 minuten wachten helpdesk . Of ik zit te wachten op een xs4all emailadres wat een kul.

 290. Paul schreef:

  Volgens mij was ik klant 101 bij xs4all vele jaren geleden! Daar werd ik toen mee verwelkomt. Leek toen een hobbyisten club met gedreven mensen en een enorme passie voor Customer Intimacy! Wat een uitmuntende prestatie om je klantvriendelijkheid en kwaliteit zo veel jaren op ongekend onderscheidend niveau te behouden. Dat is echt TOP sport! Het gaat KPN echt niet lukken om daar ook maar een beetje van in de buurt te komen. Heb zelf KPN mobiel. Kwalitatief niet verkeerd, maar regelrecht drama als je problemen of vragen hebt. Mijn provider gaat het zeker niet worden! Heeeel erg jammer maar ik zal geen onderdeel worden van de nieuwe KPN dominantie.

 291. Michiel schreef:

  Jammer hoor, als met het merk XS4ALL, datgene waar het voor staat van de kaart verdwijnt (een gevoel en emotie), neem ik afscheid als klant. Als KPN de stekker uit XS4ALL trekt, trek ik de stekker uit de Fritzbox.
  XS4ALL als merk is een fijn gevoel, KPN als merk is dat niet. En ik ben een gevoelsmens.

 292. Toon schreef:

  Slechte ervaringen met KPN. Heb niet voor niets gekozen voor xs4all. 2 x al. Tussendoor een keertje kpn (wéér) geprobeerd……..nooit meer!!! Vriendin heeft nu ook kpn, maar als contract afgelopen is ze dolblij dat ze er vanaf is.

 293. uvdbijl schreef:

  Xs4all staat qua visie, support en extra services al jaren op nummer 1 (referentie: consumentenbond). Ook na overstap naar glasvezel (hier alleen mogelijk bij Caiway) ook abonnee gebleven van Xs4all vanwege deze additionele diensten, support en onafhankelijke visie. Zodra dit sterke onafhankelijke Xs4all merk verdwijnt in middelmaat van KPN, zeg ik mijn abonnement op. Erg jammer dit kortzichtige eenheidsworst-beleid van de huidige KPN-top.

 294. tot nog toe een trouwe klant schreef:

  “Het management van XS4ALL heeft vandaag een adviesaanvraag ingediend bij de Ondernemingsraad.”

  Het lijkt mij dat de OR op dit punt instemmingsrecht heeft in plaats van adviesrecht. Zonder instemming van de OR kan het plan in dat geval niet doorgaan.

 295. ArneA schreef:

  Ik ga er vanuit dat de laatste nieuwsbrief van xs4all in ieder geval een link bevat naar een aanmeldingsformulier voor een waardig alternatief!

 296. Jos schreef:

  Ik ben al heel lang klant van XS4ALL; vanwege aandacht voor privacy, de nadruk op kwaliteit (o.a. een fatsoenlijk modem), en een helpdesk bemand door mensen met echte technische kennis. Daarom mocht het ook wat meer kosten.
  We zullen zien of dat onder de KPN-vlag ook zo blijft, maar ik ben er niet gerust op: de Experia-Box welke bij familieleden staat is hopelijk geen voorbeeld van wat mij als XS4ALL klant te wachten staat…

 297. James schreef:

  Sinds 1994 bij xs4all maar als xs4all opgaat in KPN ben ik weg.
  Waar naar toe weet ik alleen nog niet.
  Ben maar vast begonnen al mijn accounts te verplaatsen van xs4all mail adres naar mijn niet provider gebonden adres.

 298. Inge schreef:

  Ik heb heel bewust voor XS4ALL gekozen vanwege de bijdrage aan de strijd voor een open internet. Als het me alleen om mijn huidige glasvezelaansluiting was gegaan was ik wel naar een veel goedkopere internetboer gegaan. Bewust niet gekozen voor KPN. Als XS4ALL opgaat in KPN zeg ik op. Tot dusverre is Tweak.nl voor mij een serieus alternatief.

 299. C schreef:

  Ben juist weggegaan bij KPN vanwege slechte ervaringen; het lijkt nu een boemerang te worden. Daar zit ik nu net niet op te wachten. Moet ik dan weer opnieuw switchen?

 300. Bart Severein schreef:

  Ik ben juist vanwege de slechte service bij KPN weggegaan. Als dit doorgezet wordt, zeg ik privé en zakelijk op.

  • Bart Severein schreef:

   Hier ook overigens ruim 20 jaar klant, overgestapt vanaf UUnet.

   • Bart Severein schreef:

    En moest zakelijk eerst KPN gebruiken een poosje. Nooit weer!

 301. Peter schreef:

  Ben 1 van de eerste 100 leden van XS4ALL. Heb het shirt nog I was online B4all. Ik hoop nog dat er een alternatieve XS4ALL opduikt de komende tijd. Ga zeker niet mee met KPN. Kpn kent geen innovatie en geen privacy wat ik wel vond bij XS4ALL. Jammer, ik blijf nog even hopen. Kom nog uit de tijd dat we bij XS4ALL moesten inbellen met een modem. Snelheden van 1200 en 2400 baud.

 302. Bram Troost schreef:

  Ik snap niet dat dit door wordt gezet ondanks de petities. KPN heeft oogkleppen op en de door KPN doorgeschoven directie van XS4ALL doet dit puur voor de beloofde bonus. Zodra XS4ALL stopt ga ik naar een andere provider, ookal ‘verandert er niets aan de dienstverlening’. Het gaat me niet om geld of garanties, ik wil gewoon de goede mensen en instelling van XS4ALL. Die op laten gaan in KPN dat gaat niet werken, het gaat om meer dan een stukje dienstverlening voor een x bedrag.

 303. Ben schreef:

  Ben bij KPN weggegaan vanwege de enorm slechte service en klantencontact. Ik wil echt nooit meer terug…. Als xs4all stopt en opgaat in KPN dan stapt ik meteen over, want slechter dan KPN kan niet dus alles wat ik dan pak is beter….. ik hoop echt dat xs4all blijft, zoniet dan wordt het ziggo denk ik

 304. Gerda de Vink schreef:

  Ben al jaren bewust lid van xs4all vanwege de service. Ga nu serieus zoeken naar een andere provider, want ik wil op geen enkele manier de manier van werken van KPN ondersteunen. Dank voor de service al die jaren, goede vaart verder, maar ik stap niet in dat bootje!

 305. Frank schreef:

  Philippe draait zich om in zijn graf……. jammer dat de directie van xs4all geen ruggengraat meer blijkt te hebben.

 306. PeterM schreef:

  “In het voorstel zetten XS4ALL én KPN samen de klanttevredenheid voorop. XS4ALL-klanten houden de unieke en voor hen waardevolle kenmerken van onze dienstverlening.”, zo wordt gesteld. Maar iedereen weet dat dat niet waar is. In zo’n grote organisatie staat de aandeelhouderstevredenheid immers altijd voorop. Daarna de directietevredenheid, dan de managerstevredenheid (targets) en daarna pas de klanttevredenheid.
  Het is nog maar de vraag of de experts van XS4ALL überhaupt mee willen naar dat nieuwe klantcontactcentrum. Uiteindelijk zakt alles weg in de standaard KPN middelmatigheid. Dat wordt onvermijdelijk.
  Wellicht een website aanmaken waarin alternatieven worden opgesomd en besproken?

 307. Matthew schreef:

  “Het management heeft de conclusie getrokken dat XS4ALL op laten gaan in KPN de beste optie is. Zowel voor klanten, medewerkers en de marktpositie.”

  Hoe ongelooflijk blind en arrogant kun je zijn? Na alle toestanden en uitspraken van Xs4all medewerkers, directieleden en zelfs mensen van KPN zelf. Dit is vast weer zo’n propaganda tekst die puur door KPN is geschreven in naam van XS. Net als de vorige nieuwsbrieven waar Xs4all zelf afstand van heeft gedaan.

  Zieke situatie.

 308. Max Bruinsma schreef:

  XS4ALL is al lang KPN, maar opereert tot nu toe als, in ieder geval voor de (tevreden) klant, zelfstandige unit. Dat blijft zo, volgens het bericht. Dat naakt het deste onbegrijpelijker dat KPN het enige onderscheid tussen het moederbedrijf en die ‘zelfstandige unit’ wil opheffen. Dat komt neer op een reputatievernietiging, vergelijkbaar met Volkswagen, dat Rolls-Royce overneemt en die wagens dan van het VW embleem voorziet, onder het roepen van “de kwaliteit blijft hetzelfde hoor.” Een oud Latijns gezegde komt op: “nomen est omen”! Dus, KPN, behoud XS4ALL als merk en als mentaliteit, niet alleen om ouwe lullen zoals ik, al vanaf het oprichtingsjaar klant, te vriend te houden, maar om een waardevolle mentaliteit in ieder geval als in-huis reservaat te beschermen voor jongere generaties die steeds meer gevoelig worden voor de idealen en zorgen die de oprichters van XS4ALL inspireerden.

 309. Rik schreef:

  Als dit doorgaat groeit KPN en welke grote bek wil dan een grotere bonus…….?
  Ik ben indertijd door een jonge hond klant van xs4all geworden. ”Dat was een club van jonge honden die het anders, beter deden”. Nooit spijt van gehad.
  Helaas al Bits of Freedom afstand zien nemen. Ga ik zelf ook over nadenken.

 310. alfred schreef:

  Ik ga opzoek naar de goedkoopste!
  Nederlandse providers zijn kruideniers, letten alleen op hun “kleintjes” daarom ondersteunen ze nog steeds de e-sim niet, bang dat je te makkelijk kunt overstappen, terwijl het bij de buurlanden gelijk is ingevoerd, XS for ALL wordt straks uitgekleed maar de prijs gaat omhoog.

  dan maar lekker “goedkoop” naar een concurrent.

 311. kees schreef:

  Jammer dat de directie van XSS4all niet door heeft wat leeft bij haar klanten. Maar ja, de €€€.
  Velen zullen zwijgen. een flink aantal zal niet het gedoe aangaan om te switchen van provider. Daar rekenen zij op. Daarom aan alle die dit lezen de oproep om de daad bij het woord te voegen en een andere provider op te zoeken.

 312. Otto schreef:

  Ik ben speciaal overgestapt naar Xs4all omdat het Xs4all is. Het is een bedrijf dat de klant voorop heeft staan en om die rede altijd enorm goed uit enquêtes komt. KPN komt dat niet dus er gaat voor ons als consument heel veel veranderen.
  Ik ben bereid om over te stappen naar KPN, als proef om te zien of ik daadwerkelijk niets merk van de transitie, maar allen als KPN mij een heel goed aanbod doet. Zonder dat ben ik zeker weg.

 313. Nelma schreef:

  Ik begrijp dat xs4all de eer aan zichzelf wil houden en nu net doet of dit een ideale deal met een grandioze samenwerking is, maar het is natuurlijk gewoon knielen in een bed vol stront voor de grote heer KPN. Geen zin in.

  • Maarten schreef:

   Nelma, Nieuwsbericht komt van Kramer en die is dikkedeur klantenservies bij KPN, XS4ALL wil helemmal niet opgaan in KPN.

 314. Jochems, Eric schreef:

  Ontzettend jammer dat XS4all op gaat in KPN; heb jaren bewust “teveel” betaald tov andere providers vanwege de perfecte service van XS.
  Altijd snel telefonisch bereikbaar en uitstekend geholpen.
  Voorlopig ga ik echt niet op zoek naar een andere provider want dat is niet zinvol en “ondermijnd” XS.
  Wordt er vast niet beter op als het helemaal KPN gaat worden.
  Telfort (ook KPN) gaat ook al verdwijnen wat betekent dat mijn mobiele abo automatisch overgaat naar KPN. Daar zijn gelukkig wel heel goede alternatieven voor

 315. e. swane schreef:

  Als een van de eerste vrouwen werd ik 25 jaar geleden lid van xs4all. Mijn voornaam volstond en volstaat nog steeds als email adres. Voor mij is xs4all de laatste betrouwbare pijler in een maatschappij die van winstbejag en gesjoemel aan elkaar hangt. KPN klantgericht en vriendelijk? Ik heb daar weinig vertrouwen in.

 316. Arjan schreef:

  Al ruim 20 jaar klant ondanks dat de beloofde snelheden niet gehaald worden (dankzij het KPN netwerk) of de hogere prijs tov andere aanbieders maar klant om waar xs4all vandaan komt en waar het voor staat of moet ik zeggen “stond”.
  xs4all was voor mij niet zomaar een provider, jarenlang heb ik tshirts van jullie gedragen omdat ik stiekem trots was om jullie als provider te hebben.
  Never nooit niet met KPN.
  De keuze voor een andere provider is al gemaakt, de overstap komt zodra er als kpn naar buiten wordt getreden.
  xs4all; bedankt voor deze mooie jaren maar de tijd om afscheid te nemen zal niet erg lang meer duren ben ik bang.

 317. Matthijs Thijssen schreef:

  Volgens mij willen we kwaliteit en service houden. Dan zit er maar een ding op: XS4ALL neemt kpn over en niet andersom! De macht van de grote getallen zou minder zwaar moeten wegen als kwaliteit en klanttevredenheid…

 318. Andre Berends schreef:

  “Het management van XS4ALL heeft de conclusie getrokken dat XS4ALL op laten gaan in KPN de beste optie is voor klanten en medewerkers. ” sorry?!?!?
  Als XS4ALL er zelf al zo over denkt, wordt het misschien wel tijd om deze (tot nu toe excellente) provider ajuus te zwaaien??

  Met andere woorden XS4ALL kiest zelf ook voor assimilatie in het machtige KPN?? Hebben jullie nu je eigenwaarde helemaal verloren?/ Waar is de actiebereidheid gebleven??

  • Arnold schreef:

   Er staat: “Het management heeft de conclusie getrokken dat”. Er wordt in het midden gelaten welk management die conclusie heeft getrokken. Ik weet bijna zeker dat het alleen het management van KPN is geweest. Zo liegen ze niet, maar wekken wel de indruk dat het management van XS4ALL die conclusie trok.

   Evenmin staat er dat dit een bericht is van een XS4ALL woordvoerder. Vroeger (toen die er nog was) ondertekende die met z’n eigen naam. Als je de blogs hier terugkijkt, dan gebeurt dat al lange tijd niet meer…

 319. jerry heij schreef:

  Ik ben het met alle berichten eens denk ook dat ik weg ga wil geen KPN verschrikkelijk

 320. Willem de Jonge schreef:

  De directeur van XS4ALL heeft er meer dan 18 jaar op zitten bij KPN en nu 6 maanden bij ons. natuurlijk wil hij zo snel mogelijk terug naar KPN maar dat is niet het beste voor ons als klanten en ook het personeel. Dit wordt weer allemaal op zijn KPN’s aangepakt. Ronduit teleurstellend. Ik kan niet wachten tot de plannen van https://xs4allmoetblijven.nl/ bekend worden.

 321. Jeroen schreef:

  Dit bericht klinkt als regelrechte propaganda uit de KPN koker. Dat het management tot dezelfde conclusie is gekomen als voordat de ondernemingsraad was geraadpleegd is geen verrassing. Die wilden in eerste instantie immers niet eens de ondernemingsraad raadplegen. Vazallen!

  Ook hier een trouwe klant. ~18 jaar klant bij Xs4all. Jullie hebben door de jaren heen voor mijn thuisverbinding al minstens 13000 EUR aan omzet van mij mogen ontvangen. Xs4all weg, ik weg. Heel simpel, zoals Duco ook zegt. VodafoneZiggo, ook zo’n monster van moloch zoals KPN, is met quad play nou eenmaal goedkoper dan KPN.

 322. Peter schreef:

  Ik zie helaas dezelfde patronen als bij de overname van een bijzonder presterend bedrijf door een hedge fonds. De kans dat het goed afloopt is nihil, maar de verkopende directeuren kunnen de mega bonus die ze krijgen niet naast zich neerleggen. Het lijkt alsof mijn xs4all directie de persoonlijke hebzucht boven de eigenzinnige kwaliteit en ethiek van haar organisatie stelt.
  XS4ALL was mijn eerste en enige provider. Meer dan 20 jaar. Het grijze T-shirt met de man met staartje, ik heb ‘m nog. En ik ben aangeslagen en de machteloosheid sloopt.

 323. J. Doubrava schreef:

  Jammer, dat ok op deze manier XS4ALL na vele jaren ga verlaten. Ben op zoek naar een andere provider.

 324. François schreef:

  Al heel lang klant bij XS4ALL en van mij had het zo mogen blijven heten. Maar de framing van een soort actiegroep die wordt opgeslokt door een grote geldwolf is me echt te simpel. Een goed sociaal plan graag voor de medewerkers, een heldere procedure en graag de service en kwaliteit die we gewend zijn. Dan blijf ik gewoon. Geen drama.
  En dóór!

 325. B.B. van Vliet schreef:

  Evenmin als de vorige schrijvers heb ik vertrouwen in het verKPN-en van XS4all. Ik ben juist naar XS4all overgestapt vanwege de kwaliteit en service en denk dat deze move van KPN alleen maar zal leiden tot verslechtering en/of prijsverhoging. Het is mij dan ook een raadsel waarom KPN hier voor kiest. Ik had eerder verwacht dat KPN haar internetklanten zou hebben ondergebracht bij XS4all.

 326. Anti-kpn en xs4all-lover schreef:

  een enige ding: afzetting uit xs4all: Stuur directie weg van xs4alll. Het lijkt wel op een soort propagenda van KPN. alsof Xs4all is bezet door KPN…het lijkt wel op begin van tweede wereldoorlog. Een verzetgroep xs4allmoetbijven gaat dus alvast doen…….

 327. Bob Saegaert schreef:

  De mensen van xs4all hebben de kwaliteit geleverd waar ik al jaren plezier van heb. Voor mijn bedrijf en ook thuis. Bij een probleem direct (verrassend snel in ieder geval) een vriendelijk, behulpzame en kundige medewerker aan de lijn. Wat de naam van het bedrijf ook is, als die mensen zo hun werk doen, houd en krijg je tevreden klanten. Goeie mensen zijn kostbaar (=waardevol). Bij een groot bedrijf als KPN gaan deze mensen vaak op in het geheel. Naar ik vermoed achter een kort servicenummer waar je je vraag moet inspreken en vervolgens een paar keer wordt doorverbonden. Ik ben al jaren tevreden klant van KPN voor het mobiele netwerk – het doet het altijd, maar als het een keer stoort of je hebt een vraag, brrr… de klantenservice van KPN bellen, nee geef mij dan maar een xs4all-medewerker.

 328. Peter schreef:

  Leuk bedacht en leuk gebracht, maar KPN heeft zich in het verleden al té vaak onbetrouwbaar getoond, zodat het geschetste toekomstscenario waarschijnlijk ook net zo gemakkelijk weer opgegeven wordt, wanneer het uitkomt.

  Hoe dan ook doet de slechte naam die KPN in de loop der tijd heeft opgebouwd, afbreuk aan de reputatie van XS4ALL en het XS4ALL-product, zelfs als dat alleen maar een ‘rebranding’ zou zijn (wat niemand gelooft). Onbegrijpelijk dat een veel sterker merk zo gemakkelijk opgegeven wordt.

  Ik wens jullie veel succes, maar ik verhuis niet mee naar KPN.

 329. Eve schreef:

  Fijn dat we onze modem mogen houden. Maar mij geeft het geen garantie. XS4ALL weg, ik weg. Heel simpel.

 330. Rien schreef:

  Hier gaat KPN geen klanten mee winnen als xs4all verdwijnt zoek ik een andere provider, zeker niet bij KPN.

 331. Me, myself and I schreef:

  Nieuwe ontwikkelingen waar je (wellicht) wel in geïnteresseerd bent staan natuurlijk op:
  https://xs4allmoetblijven.nl/
  :-)

 332. B.A.E schreef:

  Eens met Duco. Wil niets met KPN te maken hebben. Ben er van overtuigd dat ik sowieso mijn emailadres kwijtraak op den duur. of krijgen we de garantie dat dat niet gaat gebeuren?

 333. Richard Grootbod schreef:

  Beste XS4ALL-directie,

  Ik werd lid van jullie, ergens in 1994. In de jaren erna kwamen er andere providers, met minder oog voor klanttevredenheid, minder oog voor privacy, innovatie en minder oog voor de vrijheid die je als bewoner van deze planeet zou willen hebben. Molochen. Tech-reuzen. Gezichtsloze megabedrijven met geen andere werkelijke ambitie dan winstmaximalisatie voor de aandeelhouders. Zoals KPN.
  XS4ALL begon anders. Bleef anders. Dat KPN nodig was als partner, dat begreep ik. Dat KPN nu XS4ALL wil opslokken, wil laten oplossen in een volledig kleurloos, smaakloos merk dat geen uitgangspunten heeft, geen morele principes, dat is een stupide en immoreel idee. Ik verzet me daartegen. Het is geen goed idee om te tornen aan XS4ALL als zelfstandige provider. Daarmee verliest het merk zijn enige unique selling point. Als jullie XS4ALL alleen nog maar zouden gaan definiëren als een maximale klanttevredenheid, dan gaat de reden verloren waarom ik bij jullie klant ben.
  Want dat gaat mij om meer dan alleen bitsnelheid. Dat gaat om wie jullie zijn. Waar jullie voor staan.

  Dat is iets anders dan waar KPN voor staat, dat lijkt me duidelijk.
  Ik hoop dat dit onzalige plan teruggedraaid wordt en dan XS4ALL zichzelf blijft.

  Vriendelijke groet.

 334. Jan schreef:

  Ben bij KPN weggegaan vanwege de extreem slechte service. Ben niet echt blij met het voorstel en vind het een slechte ontwikkeling. Zou graag willen weten hoe KPN het service niveau van XS4all denkt te kunnen benaderen.

 335. aart van joolingen schreef:

  heel triest. Een tactiek van KPN om de klanten te winnen. Wanneer xs4all verdwijnt zoek ik een andere provider maar er niets beter dan xs4all.

 336. Michael schreef:

  Bagger voorstel van het xs4all management in loondienst van KPN
  Ondernemingsraad blijf geloven in de oorspronkelijke doelstelling dat de echte basis is van xs4all en haar trouwe klanten
  Bij de KPN is dat niet in goede handen omdat die andere basis waarden hebben.

  Ben op zoek naar een goed alternatief als KPN de baas wordt graag jullie voorstel !

 337. Duco schreef:

  Weet je, het is simpel. Xs4all weg, ik weg. Ik ben nu 12 jaat geen klant meer van KPN en dat ga ik graag zo houden. Veel succes met de betere propositie, maar dan wel zonder mij.

  • Fred schreef:

   Tja, ben nu ca 20 jaar bij xs4all. Management xs4all zal wel een bepaald soort opties hebben gekregen waar dit de beste van was. Dat zegt mij genoeg over KPN. Geen KPN hier. Ik ga maar eens een provideronafhankelijk emailadres aanmaken. Dat scheelt straks.