De samenvoeging van XS4ALL en KPN gaat door. We kunnen ons voorstellen dat u met een aantal vragen zit. Die beantwoorden wij graag.

Hoe zat het ook alweer?
KPN en XS4ALL worden samengevoegd. De ondernemingsraad van XS4ALL is het niet eens met dit besluit. Op 18 oktober heeft hij daarom beroep ingesteld bij de rechter. Donderdag 28 november was de hoorzitting bij de Ondernemingskamer.

Wat is de uitspraak?
De rechter heeft de bezwaren van de ondernemingsraad van XS4ALL afgewezen. Dit betekent dat de samenvoeging van XS4ALL en KPN doorgaat.

Wat betekent dit voor u?
Bij KPN houdt u straks de klantenservice en helpdesk die u gewend bent, uw FRITZ!Box-modem, e-mailadressen die op @xs4all.nl eindigen en kijkt u tv via dezelfde ontvanger. Hetzelfde geldt voor unieke XS4ALL-diensten zoals het malwarefilter, poortbeveiliging en DNSSEC. Dus onze inzet voor privacy en veiligheid zetten wij bij KPN gewoon voort. Beloofd.

Hou ik mijn ‘vaste’ IP-adres?
Ja. Bij KPN krijgt u een ‘vast’ IP-adres op dezelfde manier zoals nu bij ons het geval is. Op dit moment heeft u eigenlijk een ‘semi-fixed’ (semi-vast) IP-adres. Uw IP-adres kan namelijk bij verhuizing of wijziging in techniek, bijvoorbeeld van DSL naar glasvezel, veranderen.

Kan ik zelf alvast overstappen naar KPN?
We raden dit af. Als u nu overstapt naar KPN dan wordt dat gezien als een normale overstap. U krijgt dan een ander modem, u verliest uw e-mailadressen die op @xs4all.nl eindigen en alles moet opnieuw aangesloten worden. Kortom, veel rompslomp en unieke XS4ALL-diensten bent u, in ieder geval voor langere tijd, kwijt.

Wanneer gaat uw abonnement over naar KPN?
Dit gebeurt op z’n vroegst eind 2020.

Wat betekent dit voor de medewerkers van XS4ALL?
De medewerkers van XS4ALL gaan mee naar KPN.

Welke klantenservice moeten we vanaf nu bellen bij vragen?
U belt gewoon met onze Klantenservice op 020 398 76 66 (lokale gesprekskosten). We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur.

Hoe blijf ik op de hoogte over het samengaan van XS4ALL en KPN?
We houden u de komende tijd op de hoogte van alle ontwikkelingen. Via e-mail, ons blog en in onze nieuwsbrief. Zo kunt u op de voet volgen wat we doen.

Deel dit:

Reacties

 1. Henk no-kpn schreef:

  Het is toch niet te geloven !!
  Tot het laatste moment wachten en nu zeggen dat Xs4al mag blijven.
  Nee dit is Freedom proberen de nek om te draaien.
  Hier laat KPN zijn ware aard zien ! Zie alle reviews die liegen er niet om
  En uiteindelijk is straks Xs4all ook weg gestorven, denk maar dat dit tijd nodig heeft.
  Wat een van te voren opgezette strategie die door deze KPN stakkers is opgezet.
  KPN!! er zijn heeeel veel mensen die hier niet in trappen hoor.
  Ik in ieder geval niet !! en ik denk velen met mij…..

  • Hans schreef:

   Het bedrijf Xs4all wordt dus al per 1 maart opgeheven! ( zie mail van xs4all moet blijven)

   Het zal nog wel tot het eind van het jaar duren, voordat alle services overgezet zijn op KPN hardware, heb ik begrepen. Maar wel vervelend, dat de administratie al per 1 maart naar KPN gaat. Ik had graag voor die tijd opgezegd. Misschien maar eens vragen, of de voorwaarden van Xs4all nog gelden?
   Er zou immers NIETS veranderen voor xs4all klanten, meneer Kramer!

   Gelukkig heb ik me al in het eerste uur bij Freedom aangemeld. Zal hopelijk niet heel lang hoeven wachten, voordat ik bij KPN weg kan. Mijn email lees ik al 2 maanden bij Freedom en de rest zal z.s.m. volgen.

   Als KPN de xs4all klanten had willen behouden, had het beter ALLEEN het merk kunnen opheffen. DAT boeit de meeste klanten niet echt, lijkt mij.

   Zo te zien aan de koers van KPN zijn beleggers niet echt onder de indruk van het persbericht van KPN vandaag. Oftewel: de bezuiniging gaat gewoon door.

  • VictorA schreef:

   Tja, kennelijk denkt de business verantwoordelijke bij KPN dat als de naam XS4ALL gehandhaafd wordt de klanten toch blijven. Maar het gaat er ons XS4ALL-klanten om dat wij een competente, kleine en exclusief op topkwaliteit internet services gerichte zelfstandige techneuten unit willen behouden. Geen “massaconsumptie” dus voor ons.

 2. Henk no-kpn schreef:

  Ik ben klaar met dit forum.
  Wat ik wil zeggen wordt als spam gezien, zo erg is het al. !!

 3. Hans Stavermans schreef:

  Merk XS4ALL blijft toch bestaan?? Lees het bericht in het AD: “sterfhuisconstructie”. Beter kan ik het niet verwoorden.
  Mijn mail is al omgesluisd naar freedom, rest volgt hopelijk over een paar maanden

 4. Henk no-kpn schreef:

  Kijk nu eens !!!!!
  https://www.telegraaf.nl/financieel/656387770/kpn-internetprovider-xs4all-blijft-bestaan?utm_source=mail&utm_medium=email&utm_campaign=email
  Opeens KPN met de mededeling dat XS4ALL mag blijven.
  Dat is verlies toegeven, en bang klanten te verliezen.
  KPN wil Freedom een hak zetten omdat ze bang zijn heeeeeel veel klanten op korte en lange termijn te verliezen zoals het zich nu lijkt te onwikkelen.
  Freedom ik ga toch over, want dit gekonkel van KPN was toch te verwachten ?
  Door dit gelul is mijn vertrouwen in Freedom op geen enkele manier onder uit gehaald !!
  Wat een ballentent is dit zeg !!

 5. Annie gjzen schreef:

  Heel erg jammer ik ben een klant van het eerste uur,
  Gelukkig nog een jaar tot eind 2020 zijn we xs4all klant
  Ik heb nog 1 vraagje Spotify krijg je nu gratis , hoe zit het met KPN ?

  • Piet schreef:

   Nou ja gratis, … het zit er bij in.
   Bij KPN Hussel moet je er apart voor betalen. Dus ik vrees dat het op een gegeven moment niet meer in het abonnement zit. Volgens mij krijg je het voor een nieuw XS4ALL abonnement ook al ene tijdje niet meer.

 6. Hans schreef:

  Indertijd bewust NIET voor KPN gekozen.
  XS4ALL was wat duurder, maar daar stond een uitstekende service inclusief bereikbare en skilled klantenservice tegenover.
  Ik ga op termijn zeker overstappen naar een andere provider.

 7. Otto schreef:

  Onlangs gebeld voor wat vragen, eindeloos in de wacht gestaan. Dat had ik eerder niet en het was erg frustrerend.
  Feit is dat KPN en XS4All duurder zijn dan Ziggo, dat Ziggo meer kanalen en snelheid bied voor de mindere geld dus ik verwacht dat ik dit jaar overstap.

  • bart van zummeren schreef:

   bij ziggo weet niemand ook maar iets van hetgeen jij wilt weten… voorgetypte vragen en antwoorden… telefonische technische dienst is een lachterje; ze hebben veel storing… net zo goed buiten in de kasten als binnen; en dat het druk was en dat je voor de eerste keer zo te horen moest wachten had te maken met het feit dat veel mensen hun sympathie wilde duidelijk maken en dat ze het eigenlijk niet willen

 8. Alex van Empel schreef:

  Vanaf de start bij xs4all en ik wacht KPN gedwongen even af maar ik zal Freedom goed volgen en dan snel overstappen als het daar goed loopt. Maar ook Freedom kan tzt worden opgeslokt……

  Geweldig bedrijf xs4all, zo jammer dat het verdwijnt!!

 9. Wim schreef:

  Als eerste: XS4ALL-medewerkers, dank voor de jaren goede dienstverlening.
  Ten tweede: ik geloof KPN voor geen meter. Daar is al het nodige over gezegd. Daarom ook, zodra mogelijk, mijn overstap van XS4ALL naar Freedom. Via Freedom loopt nu al mijn e-mail, onder eigen domeinnaam die ik als founding member (nummer 350) bij mijn jaarbijdrage heb gekregen.dank, Freedom!)
  Inmiddels al bijna klaar met al mijn @xs4all-inloggen te wijzigen. Ook maak ik mijn relaties al bekend met mijn nieuwe e-mailadres. Zodra de mogelijkheid er dus is, oftewel wanneer Freedom begint met aanbieden, ben ik over.
  Ik heb veel vertrouwen in Freedom, ook op basis van de contacten die ik nu al gehad heb.
  Jammer dat het in deze wereld zo moet, jammer dat “winstmaximalisatie” als heilige graal gezien wordt. Ik heb geen zin daar aan mee te werken. Dat na meer dan 10 jaar XS4ALL-klant te zijn geweest.

 10. Paula schreef:

  Zolang de kwaliteit blijft zoals het is, blijf ik nog wel even. Freedom is me echt veel te duur.
  Echter, ook bij XS4ALL zijn de prijzen enorm omhoog gegaan de laatste jaren en ik zou het wel redelijk vinden om van KPN een flinke korting te krijgen, bij wijze van dank voor ons vertrouwen als blijvers.
  Helaas geen woord daarover in de uitleg.

  • Henk no-kpn schreef:

   Beste Paula,
   Van KPN een flinke korting krijgen ??????? Hahahahaha
   Droom lekker verder……..

  • wilco schreef:

   Freedom te duur?
   Hoe wet je dat, bij Freedom weten ze zelf nog niet wat de prijzen gaan worden. Kristallen bol?

   • Piet schreef:

    Ik denk dat die ‘Paula’ een trol / nepnieuws verspreider is met zo’n kristallen bol, waarschijnlijk groen van kleur.

  • Henk no-kpn schreef:

   Beste Paula,
   Freedom te duur ??????
   Waar heb je dat gelezen dan?
   Dat zal heus wel meevallen, en als je dit zegt doe je al aardig mee aan nepnieuws.
   Stop met suggereren.

  • Piet schreef:

   KPN trol lijkt het wel. Informatie verspreiden die kant nog wal raakt. “veel te duur” ?????? Dat kan je nog helemaal niet weten.

  • Piet schreef:

   Vergeet niet dat als je een vergelijkbaar Hussel abonnement neemt bij KPN als wat je nu hebt bij XS4ALL/KPN je rond de 10% duurder uit bent. Dus wat denk je dat er gaat gebeuren als de XS4ALL klanten zijn overgezet naar KPN …

  • Jan schreef:

   ‘Freedom is me veel te duur’? Ze hebben nog helemaal geen prijzen bekendgemaakt, dus hoe weet je dat?

   • Caroline schreef:

    Hahaha, ja inderdaad Jan, dat viel me ook op. Er is nog geen spat bekend van de prijzen bij Freedom.
    Ik sluit me overigens wel aan bij de opmerkingen en bedankjes richting xs4all. Fantastische club mensen die heel goed voor ons gezorgd hebben. Dank jullie wel jongens. We begrijpen als klanten heel goed in de spagaat waarin jullie nu zitten en de problemen en een stuk negativiteit die over jullie heen komt.
    Maar neem van mij aan, alle klanten staan achter jullie als medewerkers, het is het KPN management die hier de boel verklooit. Ik zag nog de opmerking in de pers over de Boeing 7 Max, dat deze ontworpen was door clowns aangestuurd door apen en gek, maar ik moest meteen aan KPN denken.
    Heel veel sterkte gewenst.

 11. Gerrit de Vries schreef:

  Freedom!!!!!!!!!!!!

 12. Hans Kerstkrans schreef:

  Ooit was ik klant bij Quicknet, super provider! Nadat ze zijn gefuseerd, is alles bagger geworden. Internet viel continu uit, klantenservice was zo dom, dat ze over kwamen als of de gemiddelde medewerker een IQ had van een pollepel… Een medewerker heeft zelfs opgehangen omdat hij mij niet verder kon helpen volgens eigen zeggen. En zo zijn er nog meer problemen die ik heb ondervonden. Later ben ik verhuisd naar XS4ALL. Ik betaalde meer dan de gemiddelde provider, en had minder snelheid dan de rest. Maar het internet was stabiel, en de klantenservice was prima in orde. Als er al problemen waren (enkele keren) dan was dit zo opgelost. En zo niet?! Dan bleven zij net zo lang helpen tot het wél was opgelost. En in de tussentijd dat we aan het wachten waren op installatie, spraken wij over koetjes en kalfjes, en was het gezellig aan de telefoon. Ik heb nog nooit zo’n top klantenservice meegemaakt als bij XS4ALL!

  Ik stapte een keer een KPN winkel in, omdat ik iets moest wijzigen aan mijn telefoonabonnement. Meneer beloof mij dat ik meer snelheid kreeg, voor een lagere prijs. Bijna alles is mondeling gedaan, en mijn vragen, die ik expliciet gesteld heb, omdat ik er al bij voorbaat geen bal van geloofde, werden keurig beantwoord.

  Ik: Maar u kunt mij dus die 100Mbits garanderen?
  KPN: Ja meneer, u kunt op uw adres 100Mbits halen.
  Ik: Als in, mijn downloadsnelheid zal dan dus ook 100Mbits worden?
  KPN: Jazeker, zelfs nog hoger, maar er is natuurlijk altijd verlies.
  Ik: Waarom red een andere provider dit dan niet? Want die komt namelijk niet hoger dan die 65Mbit die ik krijg…
  KPN: Ik kan het u garanderen dat u de 100Mbits gaat aantikken, en daarmee kunt downloaden.

  Uiteindelijk heb ik het gedaan, mede omdat mijn vrouw mee was, en hoorde ”minder betalen” waarop ik zei ”dan proberen we het wel”.

  De snelheid die ik haalde, was niet meer dan 45Mbits!
  Dus, contact opgenomen met KPN, ik wilde mijn contract ontbinden omdat zij mij beloftes hebben gedaan en deze nooit zijn nagekomen. Ze hebben gelogen, mij voor het lapje gehouden, mij bedonderd, opgelicht, beduveld!
  Nee hoor, contractbreuk kon ik vergeten, ik kon kortom gewoon het heen- en weer krijgen. En contractbreuk? Heb je het zwart op wit? Helaas had ik dat dus niet, want anders had het wellicht een ander verhaal geweest.
  Uiteindelijk is er een monteur langs geweest, die heeft het IS/RA punt vervangen, en splitter op splitter gezet met een kabel door mijn woonkamer (MIDDEN DOOR MIJN WOONKAMER!!!) en ik heb dus wéér contact opgenomen. Snelheid werd niet beter, kabel zag er niet uit, en alles door de woonkamer was gewoon waardeloos.
  Uiteindelijk nadat een monteur kwam, en al die splitters (4 aan elkaar dus) heeft vervangen, pair bonding aangemaakt heeft, en gezorgd heeft dat ik 60Mbits haalde i.p.v de 45Mbits. Was ik toch wat sneller uit, en was alles ook weer wat netter. Maar ik voel mij nog steeds in de zak gescheten door KPN. Ik heb toen ook gezegd ”voor mij never nooit meer KPN!” Ik heb ze voor mijn mobiele telefoon, daarvoor zijn ze prima hoor. Maar interwebz? Nee, never nooit meer. Dus als XS4ALL ook KPN wordt, is deze klant vertrokken. Nooit weer opgelicht worden door KPN.

 13. John Ricker schreef:

  Dit is een misstap. Ik heb geen enkele vertrouwen in KPN. Ondere deze omstandigheden is het maar goed dat de naam XS4ALL verdwijnt. Ik zal met pijn in mijn hart XS4ALL achterlaten voor Freedom….

 14. S schreef:

  Zooo jammer. Voor mij geen kpn meer. Dat geeft alleen maar problemen en veel irritaties. Xs4all was voor mij de beste, nooit geen problemen. Alleen laatste tijd wat trager.
  Als Freedom zo ver is ben ik van de partij!

 15. Hyve Ticeneck schreef:

  Ben in het verleden van KPN naar XS4ALL gegaan omdat ik alle problemen en slechte service van KPN zat was.
  Nu is XS4ALL door KPN opgeslokt, en ben ik weer terug bij af.
  Zodra ik een goede kans zie ben ik hier weg !

 16. BullyNL schreef:

  We hebben de factuur bonnen van Freedom waaruit blijkt dat we nummer 13641 zijn die zich aangemeld hebben als freedom member.
  Voor wat betreft E-mail varen we al meer dan 20 jaar (dat was mijn keuze want ik was al die wisselingen tussen providers meer dan spuugzat) een totaal andere koers betreffende E-mail, zo hebben we E-mail only van VDX met een @xs4….. gelijkend adres en heb zodoende dan ook verlengend daarbij een eigen E-mailserver draaien binnen de Linux File-server.

  ======
  Destijds onder dos gebruikte ik een programmatje DosRoute heette en onder Win3.11 for Networks had je toen WinRoute, waarbij je een mini netwerk kon samenstellen, werkte met 10 MB netwerkkaarten & 50 ohm kabels welke je aan beide einden moest shunten.
  Dit was inclusief alees zoals FTP, Mail, NAT firewall, Proxyserver, je kon er zelfs middels een centrale pc deze als firewall & proxyserver laten dienen om zo een totaal geheel gescheiden netwerk op te kunnen zetten.
  =======

  Even wat betreft de mailserver van freedom, je hebt maar 4 hoofd mail adressen en meer niet, er zijn wel alliassen maar op dit moment van schrijcven kan je met die aliassen nog niets versturen dan hooguit er alleen mee ontvangen – dus heb je totaal niets aan die alliassen dan alleen als ontvangst mogelijkheid en meer niet..

  Die van VDX zie je hier ==> https://www.vdx.nl/hosting/pakketten/e-mail-only is voor €42 incl btw gewoon klaar á 5 e-mail adressen en oneindig veel meer mogelijkheden zoals alias ontvangst & send mogelijkheden – en hoeveel aliassen heb je nodig – 500, 1000, of nog meer, totaal geen enkel probleem. Pas wel op met je opslag maar met POP moet dat toch geen probleem zijn, toch …..

  Dus de overstap is straks alleen maar internet & TV en meer niet.
  Eventueel een dongel huur voor mobiel 4G á 5G internet in de frits-box tijdens de overgang zodat men internet blijft behouden, dus dat beetje hinder overkomen we ook wel weer.

  Beetje nadenken en voorbereid zijn jongens.
  Immers, als je afhankelijk bent van stroom heb je ook maatregelen genomen, wij middels een aggregaat omdat we niet in een NOM woning zitten met zonnenpanelen helaas.

  Bully

  • Piet schreef:

   En ik was nr 2481 op 11 november!

  • Piet schreef:

   “Even wat betreft de mailserver van freedom, je hebt maar 4 hoofd mail adressen en meer niet, er zijn wel aliassen maar op dit moment van schrijven kan je met die aliassen nog niets versturen dan hooguit er alleen mee ontvangen – dus heb je totaal niets aan die aliassen dan alleen als ontvangst mogelijkheid en meer niet..”

   Heb ik geen enkel probleem mee, versturen vanuit diverse aliassen werkt uitstekend. Er zijn twee opties om het werkend te krijgen:
   – Aliassen ook als identiteit aanmaken onder hoofd mail adres
   – Inloggen met het alias email adres en dan het wachtwoord gebruiken van het hoofd email adres

   Let op: Als je PGP wilt gebruiken voor ondertekenen en/of encrypten bij een alias mail adres dan moet je die tweede methode gebruiken, anders heb je maximaal alleen de publieke sleutel van de alias.

  • BullyNL schreef:

   die €42 inclusief btw en op jaarbasis natuurlijk

 17. K vervoort schreef:

  XS4all.nl was en is nog steeds een BETROUWBARE club met een heel goede help-desk .

  We zijn nu overgeleverd aan een moloch die niet in staat is een goede CEO te vinden en dus een Belgische Springmadam wilde inhuren .

  Wachten op het tot leven komen van Freedom !
  Groet Kees

 18. Harry schreef:

  Alles is al gezegd. Vernieuwende en meedenkende zal verdwijnen en je wordt als klant één van vele. Ben benieuwd wat er van de belofte terecht komt. Alles bij het oude is standaard in het begin en daarna blijkt dit niets meer waard. Doen er vast niets op als je ze wijst op hun belofte, als je het al kunt aantonen dat het verslechterd is. Voorbeelden genoeg. Rustig aan het rondkijken en voorbereidingen treffen voor een overstap. Een premium merk met een goede reputatie en vaste klantengroep opheffen, ik blijf het een erg vreemde stap vinden.

 19. Jack schreef:

  Klinkt alsof er niets veranderd. Gek dat de OR dan tot de OK is gegaan. Dus het voelt alsof wij halve waarheden voorgeschoteld krijgen. Denk KPN dat ik naïef ben of zo?

  Ik zou dit soort toezeggingen liever in een brief van de CEO krijgen dan dat de communicatie afdeling van KPN deze blog xs4all in de maag heeft gesplitst.

  Ik had van de nieuwe CEO van KPN een eigen en helder statement verwacht. Dan kunnen wij gewoon verder.

  Jammer. Schijnbaar vindt hij deze klantengroep niet belangrijk.

 20. Jack Stevelmans schreef:

  Al jarenlang lid van eersy HCC en later XS4all en dit met zeer grote tevredenheid. Een top provider met een zeer professionele en klantvriendelijke helpdesk. Ondanks beloftes ben ik zeer benieuwd naar dit alles naar de overgang naar KPN. Wat mij betreft zo snel als mogelijk over naar FREEDOM.

 21. Anne Huting schreef:

  Freedom internet, er werkt een team van mensen die ook bij Xs4all hebben gewerkt, dus daar heb ik wel vertrouwen in. KPN, never!
  Het is nog niet zover, maar ik blijf me wel oriënteren om de beste provider uit te zoeken.

  Mijn enige provider is altijd Xs4all geweest, nooit behoefte gehad om te veranderen, ik vind jullie steengoed.
  Voor anderen weleens een iPad of een andere apparaat geconfigureerd met hun provider, verschrikkelijk
  slechte ervaringen, jullie zijn echt de beste.

 22. Ben van der Linden schreef:

  vcc en betamax –> vhs
  novell nds + edirectory –> microsoft active directory
  novell zenworks –> microsoft sccm
  os2/warp –> microsoft NT
  and final
  xs4all –> kpn
  allemaal bewijzen dat vaak de slechtste wint…..

 23. Epco B schreef:

  Als oud cistron klant bij xs4all gekomen, al heel veel jaren naar tevredenheid! Vanwege de super belabberde service van ziggo ook de tv naar xs4all en hetzelfde met telefonie van kpn naar xs4all gegaan. Kpn had mij 2maal ten onrechte afgesloten door kpn blunders, heel veel klagen en klachtenkompas werken niet voor kpn. Kortom kpn gaat ook deze klant verliezen zodra ze xs4all opdoeken. Kortzichtig besluit van spreadsheet en powerpoint riddertjes, alles ten behoeve vannhun cijfertjes. Sneu voor de xs4all mensen die met hart en ziel zich hebben ingezet. FREEDOM zal snel gaan groeien! Wat een geluk voor alle nu nog tevreden xs4all klanten, we kunnen naar FREEDOM!

 24. Rob de Haan schreef:

  De belofte van KPN is niets waard . Als er iets duidelijk is, dan is dit het wel. Belofte maakt voor KPN geen schuld en dat is een zeer slechte zaak en belooft veel slechts voor de toekomst.

 25. Bonno schreef:

  Ben indertijd van Ziggo naar XS4ALL gegaan om grote logge providers die absoluut niet klantvriendelijk zijn te mijden. Door deze fusie kom ik weer bij zo’n bureaucratisch bedrijf terecht. Het erge is dat ik geen kant op kan want als ik naar een andere provider overstap (zou niet weten welke), dan moet ik weer mijn emailadressen veranderen met alle ellende van dien.
  XS4ALL medewerkers, bedankt voor de probleemloze jaren bij jullie. Ik ben bang dat de service van KPN een stuk minder persoonlijk wordt!

 26. R. Vos schreef:

  XS4all jammer dat dit zo loopt jullie kwaliteit is uniek en altijd super, welkom Freedom (of Trined). Ik ben erg benieuwd naar de prijzen van Freedom en of jullie het oude XS4All kunnen evenaren. Tijdens opstart is dat vaak lastige opdracht maar ik hou jullie in de gaten. KPN the cashcow ik gok dat de kwaliteit in 2021 snel achteruit gaat.

 27. Theo v Hoogenvest schreef:

  Ik vind het jammer dat XS4ALL opgaat in KPN ben toen weggegaan bij KPN omdat je behandeld werd als een hond en je wist nooit wie je had gesproken en komt nooit verder als de mens achter de telefoon jammer , heet dit geen kartel vorming en dat mag niet volgens de staat . Maar dan voor de goede jaren aan al het personeel die alles voor je gedaan hebben op de bekende XS4ALL methode top was die ;-(((((

 28. Ellen van Dalen schreef:

  XS4ALL enorm bedankt voor het leveren van kwaliteit al die jaren!! Nooit geen storing gehad.

  • Ellen van Dalen schreef:

   O ja en dat jullie zo je best hebben gedaan om het bedrijf voort te laten bestaan. Dan heb je hart voor de zaak! Dan sta je ergens voor! Dan heb je ballen!

 29. Piet schreef:

  Even proberen met een Freedom adres. Hoe laag zouden ze gezakt zijn?

 30. Allan schreef:

  Alles is al gezegd.
  Ik wil de xs4all medewerkers bedanken voor de service al die jaren. Voor mij is het duidelijk:
  KPN klant -1
  Freedom klant +1

 31. klaas mirani schreef:

  Bedankt XS4ALL ! Ik ben er nog steeds doodziek van! In 20 jaar slechts 2 storingen gehad en een GIGA medewerking vd helpdesk. Gaan jullie door onder andere naam? Of moet ik mijn ziel nu verkopen aan de gigant KPN? Nogmaals ik ben er beroerd van.

 32. Wilco schreef:

  Wel grappig dat mijn eerste reactie niet geplaatst eerst, spam melding. Had freedom mail adres ingevuld.
  Is men nu al zover gezakt in niveau?
  Dit belooft wat voor KPN beloftes. LOL

 33. Wilco schreef:

  Beste XS4ALL medewerkers, dank voor de service die ik heb mogen ontvangen sinds oktober 1993.
  Ben al naar freedom, alleen KPN 06 nummer binnenkort nog naar T-Mobile en dan ben ik volledig weg.
  Mijn glasvezel bij CIF, dus internet inkomende jaar afgedekt. Hopelijk dat freedom ook met cif in zee gaat.

 34. Johan schreef:

  Ik hoor alleen negetieve geluiden over kpn.
  Maar denk even na er zijn drie provider in Nederland die eigen net werk hebben.
  Kpn ’t mobiel ziggo dus anderen provider huren zitten ook op die drie servers.
  Dus free – internet blijft op de server van kpn dus kpn houdt de macht links om of rechts om.
  In kpn is niet slecht zijn zelf nu goed koper krijgt het zelfde als xs4all zelf nog meer B. V met maart 2020 1gb internet tv kastje zelfs 4 k of zonder kastje maar tv smart app is je keus.
  Bij freedom internet gaat het zeker de eerste jaren niet gebeuren. Dus voor de zelfde kwaliteit in de enige provider kpn in niet zeuren al tijd over kpn mijn hele familie heb kpn werkt prima in nooit gezeik gehad.

  • Michael schreef:

   Neem mij niet kwalijk maar een 2e cs4all zal er nooit komen. Hen alle voor en tegens gewogen maar wacht nog even met Freedom. Ik zit nu al enige maanden bij T-Mobile een stuk goedkoper en ook mobiel daardoor veel kortingen die op alles doorwerken. Snelste provider van Nederland. Ok het is geen xs4all maar die komt ook niet meer terug. Ik kan T-Mobile aanbevelen. Succes mensen van xs4 all en ik wens jullie een goed toekomst maar niet bij KPN.Sterkte Michael

  • Piet schreef:

   En laten ze bij XS4ALL nou niet op de KPN servers zitten. Ze gebruiken alleen de infrastructuur van KPN. Als er problemen zijn dan is het ook met die infrastuctuur, heeft een of ander KPN monteur in de straatkast weer zitten rommelen met kabeltjes zonder precies te weten wat hij doet. Of is een defect aan een aansluitpunt in die kast.

   Houd mijn hart vast als we als XS4ALL klanten op de KPN servers worden gezet …

  • Henk schreef:

   Nou Johan veel plezier bij KPN, werk je daar soms ??

  • Wilco schreef:

   Niet helemaal waar er zijn ook leveranciers als cif. De andere namen weet ik zo niet. Maar een tiental zijn het ca.

  • Angela schreef:

   Success en veel plezier bij KPN…
   Mij niet gezien…..

 35. Peter Verbeek schreef:

  Tja, wat moet ik nog toevoegen aan alle reacties? Misschien een samenvatting:

  – Een ijzersterk merk de nek omdraaien, een beetje dom gezien alle reacties. Gewoon doordraven en doorduwen.
  – Een vakbekwamen helpdesk stoppen. Neemt de KPN helpdesk ook zoveel de tijd voor een klant?
  – KPN is op kostenreductie uit, dus sommige XS4All diensten zullen verdwijnen, waarschijnlijk al bij de integratie.

  Goed gedaan, hoge heren van KPN.

  • Angela schreef:

   Inderdaad verstand op nul en verder alleen maar naar cijfertjes kijken en zichzelf rijk rekenen…

   En KPN???
   Vorige eeuw was het dat het niet uitmaakte wat je met KPN deed, maar dat het tenminste een keer mis ging…
   Daarna werd het wel dat het tenminste een drie keer mis ging…

   Zelfs met de pair bonding hier bleef met van KPN volhouden dat wij al twee aderparen in huis hadden, terwijl er gewoon een kabel met twee adertjes uit ergens de 50’er jaren in huis lag…
   Vervolgens ging de lijn er uit, maar werd er vervolgens gebeld dat het graafwerk voor het lassen die dan niet doorging omdat ze vergeten waren de melding daarvoor te doen. Kortom, een weekeindje met Mobiel Internet (van XS4ALL wat snel geregeld kon omdat ik het pakket al had).
   Internet weer aangesloten.
   Toen er uiteindelijk gegraven ging worden was de monteur van de onderaannemer het met mij eens dat er geen twee aderparen in huis waren. Maar, gelukkig mochten zij zelf in dit geval beslissen voor het extra graafwerk en een nieuwe kabel naar binnen leggen.

   Ik blijkf voorlopig gewoon bij XS4ALL hangen, want alles werkt nu normaal, maar ik ga niet mee naar KPN…
   Founding member bij Freedom Internet hier.

 36. Wim Janse schreef:

  Diep treurig.

  Waarom verkoopt KPN XS4ALL niet, nu leeft er van alle kanten frustratie en stappen er mensen over, terwijl het een win-win situatie had kunnen zijn, KPN de financiële vergoeding voor de verkoop van een onderdeel, en gebruikers happy met een XS4ALL, al of niet volledig onafhankelijk. Als ondernemer kan ik KPN’s beslissing niet begrijpen.

 37. Jos Boersema schreef:

  Op naar Freedom ! Wat we van deze ellende met KPN kunnen leren is dat een Overheid nooit een enorm staatsapparaat in de markt mag gooien. KPN is in wezen de maximale corruptie van een publieke dienst, want hoe kan het erger dan dat bijvoorbeeld de Belastingdienst voor eigen winst belasting gaat heffen, of dat de politie voor eigen winst gaat werken (extreme voorbeelden ter verduidelijking). Dit is concurrentie vervalsing. Een bedrijf moet maar ergens starten, zoals Freedom nu doet, en zoals XS4ALL ooit deed. KPN mag helemaal niet eens bestaan. Het zou alsnog ofwel genationaliseerd moeten worden, en/of opgebroken in 100 stukjes of meer. Doordat KPN een ‘vals’ bedrijf is dat eigenlijk van ons allemaal is als Staatsbedrijf (onder leiding van de regering van Nederland), kregen zij de macht om XS4ALL te vernielen, en daarmee de markt te beschadigen. Een markt beschadigt als er goede bedrijven kapot gemaakt worden door truks zoals KPN heeft uitgehaald met overnames.
  Dat is het tweede wat geleerd moet worden: de meeste zo niet alle overnames van het ene door het andere bedrijf zouden illegaal moeten zijn, want het vernield de concurrentie en de dynamiek van de markt. Hoezo zijn bedrijven verhandelbaar ? Er zou een wet moeten zijn die dat verbiedt, en/of een maximum op de bedrijfsgrootte.
  XS4ALL heeft ook ‘fouten’ gemaakt, ze hebben namelijk aandelen uitgegeven, en dat was een groot risico want daarmee kon een ander bedrijf die aandelen misbruiken en het bedrijf vernielen. Geef nooit aandelen uit ! Het zijn parasitaire instrumenten, met dit soort schadelijke neven effecten. Met minder van dit losse Kapitaal in de markt, en zeker geen staatsapparaten die net doen alsof ze bedrijven zijn (corruptie dus, ook ideologisch), groeien bedrijven veel langzamer (op basis van gespaarde winst), maar dat is zekerder, en ze hebben minder te maken met dit soort ‘financiële’ rampen en truks, en daarom is er ook de ruimte om langzaam te groeien op basis van bewezen diensten / producten.
  Oja nu ik toch bezig ben … KPN heeft met een prijs die 7 keer boven de markt ligt mij duizenden euros gekocht met hun (ook nog eens slechte) eigen website dienstverlening. Het was wel weer eerlijk dat toen ik er eindelijk achter kwam, dat een helpdesk medewerker zei dat ik maar beter ook weg kon gaan (wellicht een XS4ALL medewerker die het allemaal met lede ogen aanzag). Best wel schandalig eigenlijk, mensen zo leegzuigen, en dan ben je niet eens een echt bedrijf maar een Staatsapparaat dat voor eigen rekening is gaan werken.
  Wat hebben jullie gekocht met mijn geld, KPN, lekker op vacantie geweest ? Nog een extra Rolex gekocht ? Er klopt zo veel niet van dit land, structureel niet, en het zal raar blijven gaan hier totdat er eens wat wordt opgelost en goed in elkaar gezet (de economie als systeem vooral). Ik snap niet dat het zo’n zootje is op systeem niveau, alsof mensen blind zijn en niet nadenken. Waar is de voorzichtigheid ? Hoe kunnen mensen denken dat je een vrije markt hebt, met dit soort mega-bedrijven, die elkaar ook nog eens zitten op te vreten en nog groter worden.

  Freedom !

  • Jos Boersema schreef:

   Correctie (Sorry.): Blijkbaar was het geen aandelen overname in dit geval, maar verkoop van XS4ALL. Desondanks gelden dezelfde argumenten: KPN zou niet moeten bestaan want het is een Staatsapparaat, en bedrijven moeten elkaar niet continue opvreten. Men zou zich ook kunnen afvragen of het bestaan van KPN als vals bedrijf de markt zo erg heeft verstoord, doordat ze met een extreem grote voorsprong beginnen op staatskosten, dat dit echte bedrijven zoals XS4ALL het leven bijna onmogelijk maakt, wat dan weer leidt tot verkoop. Wat ik ook slecht vind is dat zo’n bedrijf het gekochte bedrijf van een ‘dochter’ noemt. Hoezo dochter, je hebt het toch niet opgericht ?

 38. dRichardK schreef:

  Ik kijk het allemaal wel aan, ik neem aan dat KPN met een leuk welkoms kado komt. Verder ken ik naast XS4ALL en KPN geen enkel andere ISP die dezelfde kwaliteit kan leveren. Ooit begonnen bij BBNET, toen Casema, Tiscali, XS4ALL, ZIGGO, Vodafone/T-Mobile weer ZIGGO en nu bijna weer een jaar XS4ALL. Er zijn maar een stuk of 5 met een eigen glasvezel netwerk. Andere bedrijven maken dus gebruik van het netwerk van KPN.

 39. Peter Welter schreef:

  Beste xs4all-support medewerkers, bedankt voor alle jaren dat ik bij jullie zat. En ja, ik heb ook wel eens stomme issues bij jullie gehad, maar in communicatie ging het zo veel beter dan gedoe met KPN, Casema, WorldOnline en zo voort.
  Ik had en heb geen vertrouwen in KPN en ben me dus aan het voorbereiden voor de voerstap naar freedom. 2020 een nieuwe stap…
  Dag Jorg ‘Onzin Uit’ Kramer
  https://xs4allmoetblijven.nl/testimonial/brief-aan-jorg-kramer/

 40. Peter schreef:

  Voorlopig is Freedom een sympathieke belofte, meer niet. XS4ALL is nog steeds alive and kicking, zelfs als ze binnenkort een groene naam hebben. Freedom zal nog ervaring moeten opbouwen en zich moeten bewijzen. Reken maar op de nodige kinderziektes. Ik snap alle terechte emotie en scepsis, maar de enige die echt bewezen kwaliteit heeft is nog steeds XS4ALL.

  • Piet schreef:

   En net begrepen van xs4all: Belofte dat er niets veranderd na integratie KPN/XS4ALL is alleen van toepassing binnen contractstijd, laat die van mij al jaren op 0 staan met een opzegtermijn van een maand. Maximale contractstijd die een huidige klant kan hebben is een jaar. Dus zeker eind 2021 kan echt alles veranderen en is er niets meer over van de belofte van het KPN management.

   • Angela schreef:

    Beste Piet.
    Als je het verhaal dat er niets veranderd in de service en de aangeboden services zodra de boel door KPN geassimileer wordt, dan gelooft u kennelijk nog in sprookjes…

    De hele infrastructuur is niet compatibel, maar om alle klanten over te zetten naar de infrastructuur van KPN, daar hebben ze echt wel een jaartje of meer voor uitgetrokken.
    Gewoon apparatuur afschrijven, zelfs misschien wel versneld, en dan gaan de klanten gewoon stuk voor stuk overgezet naar de nu bestaande infrastructuur van KPN.
    Het enige waar ik van uit ga is dat ze dan de klanten nog wel met de Fritz!Box laten zitten, todat die vervangen moet worden… Dan wordt het weer de goedkoopste flutzooi die KPN voor een leuk prijsje kan aankopen.
    En dan is de laatste Experiabox zelfs nog redelijk…

  • Piet schreef:

   En ook nu, in dit vroege stadium, is Freedom al meer dan een belofte, je kan als founding member al krijgen:
   Eigen domeinnnaam met 4 mailboxen
   1 extra freedom mailbox
   Onbeperkt aantal email aliassen per mailbox
   PGP geintegreerd in webmail
   Domein forward
   Import externe IMAP mailboxen (ook de freedom mailboxen)
   Export mailbox in mbox formaat
   DNS instellingen
   Virtuele subdomeinen
   En bovendien nu al een geweldige helpdesk !!!

   Dus niet gegijzeld door je provider met je emails en overzetten xs4all mailboxen naar freedom/eigen domein een fluitje van een cent.

  • ReemZ schreef:

   En XS4ALL wordt opgeheven. Heb je dat nu nog niet door?

 41. Han Pronker schreef:

  Ik ben zeker van plan over te stappen op Freedom omdat ik de argwaan tegen KPN deel. Die argwaan is alleen maar versterkt door de overname van XS4All.
  Eén punt is nog wel het feit dat we nu twee voordelige abonnementen voor onze mobiele telefoon hebben bij KPN. Gaat Freedom daar ook iets in doen?

  • ReemZ schreef:

   Wat Piet zegt. Ga je toch voor mobiel effe naar T-Mobile ofzo, al is het maar voor een jaartje…

  • Piet schreef:

   Voordelig abonnement bij KPN, ja dat lijkt nu zo totdat je je KPN mobiel abonnement wilt verlengen: Je XS4ALL abonnement telt dan niet meer mee voor verdubbeling van data en de 5,- euro korting.
   Dat is de eerste verandering die KPN heeft doorgevoerd in tegenstelling tot hun belofte over dat er niets zal veranderen, “nothing means nothing”.
   Dus het argument om nog niet over te stappen naar Freedom als ze nog geen mobiel/data abonnement aanbieden vervalt.

   • Barry schreef:

    Je kunt beter je abonnement KPN mobiel niet verlengen maar stilzwijgend door laten lopen. Doe ik al jaren met alle voordelen van dien. Geen nieuw abonnement dus.

 42. Maarten schreef:

  Ik wil alle (echte) medewerkers van XS4ALL hartelijk bedanken voor de kwaliteit, inzet, ondersteuning en dienstverlening van de afgelopen 20 jaar.
  Het is diep triest dat zo’n prachtig bedrijf als XS4ALL, waar door jullie jaren aan is gebouwd tot wat het nu is, de nek om wordt gedraaid door een stelletje, op winstmaximalisatie beluste, technocraten.

  Vanaf nu ga ik de overstap naar Freedom Internet in gang zetten, donating founding member was ik al.
  Ik hoop velen van jullie in de toekomst daar weer aan te treffen.

  • Piet schreef:

   Dat zijn geen technocraten. Het zijn domme cijfertjes mensen die geen idee hebben wat klanten belangrijk vinden en geen idee wat innovatie inhoud. Ze zien een internet aansluiting als niets anders een commodity voor de ‘late majority’ en ‘laggerds’, volgens innovatietheorie van Rogers, en hebben geen idee hoe ze hun klanten die vallen onder de ‘innovators’ and ‘early adopters’ tevreden moet houden. Ze kunnen dan ook alleen op prijs concurreren, maar snappen niet dat KPN daar veel te groot en te log voor is. Verder lopen ze natuurlijk in voetsporen van de data-hongerige politiek en grote bedrijven mee.Kritiek daarop is niet toegestaan. Zie ook het linkedin profiel/CV van die Jorg Kramer, dat verklaart heel veel: MAVO – HAVO – ing technische bedrijfskunde – OU drs bedrijfswetenschappen – Nijenrode cursus
   Dus van techniek, innovatie en klanten geen enkel verstand en geen affiniteit.

 43. Arno Bakker schreef:

  Vreemd toch dat in mijn omgeving velen tevreden zijn over hun Internet bij de KPN.Veel van deze reacties zijn negatief over de KPN. Zelf, al 18 jaar bij XS4all, vind ik de kwaliteit en de technische kennis van de medewerkers bij XS4all minder dan vroeger. Zeker welwillend en vriendelijk, maar een iets minder oplossend vermogen dan voorheen. Dus of in vergelijking met de KPN de helpdesk van XS4all zich kwalitatief onderscheid van de KPN, ik weet het niet. Zelf wacht ik de ontwikkeling in de toekomst af.

  • Angela schreef:

   Tja, KPN is al verschillende jaren langzaam aan bezig om grip te krijgen op XS4ALL, en dat hebben ze nu helemaal voor elkaar met een stromannendirectie…

   Zelfs in de tijd toen Yellow Spaces nog bestoon waren we al met meerdere mensen die wezen op zaken waar we een invloed van KPN zagen, en die niet ten gunste was…

  • ReemZ schreef:

   Komt omdat er in de loop der jaren XS4ALL-mensen zijn vervangen door KPN-nietsnutten. Geleidelijk van binnenuit stelselmatig uithollen om een reden te creeëren de boel de nek om te draaien. Walgelijk uitgekookt dit…

   • J.C. Pronk-van Drunen schreef:

    Dat klopt helemaal.. de een na laatste keer dat ik de helpdesk belde kon hij mij niet helpen met een versterker voor het internet rnetde woorden van mevrouw u moet dat zelf regelen kon ik het er mee doen. Ik vroeg of dat normaal was dat ik nog nooit zoiets dag meegemaakt. En heb opgehangen. Na dat ik afgekoeld was weer gebeld en na wat vragen bleek dat ik dus een kpn medewerker had gesproken. Gelukkig ben ik met de laatste medewerker er uit gekomen.
    Ik hoop dat ik altijd een medewerker van xs4all.nl aan de lijn zal krijgen. Moet er niet aan denken wat een ellende je straks krijgt
    Bedankt servicedesk jullie zijn de toppers.

 44. Jos schreef:

  Ik heb geen vertrouwen in KPN, ben reeds founding member bij Freedom. Alleen als blijken zou dat het te leveren pakket door Freedom inferieur is qua omvang en prijs kijk ik het nog even aan, anders ga ik bij de eerste de beste kans over.
  Teveel ellende meegemaakt bij giganten als Ziggo en KPN.

 45. Henk Hamers schreef:

  Aanhangers XS4ALL beginnen aanval op KPN (Telegraaf vandaag)
  Als je dezelfde kwaliteit kunt leveren heb je daar geen last van.
  Freedom…..SUCCES

 46. Henk Hamers schreef:

  Via deze weg alle Xs4all medewerkers zéér bedankt voor alle geleverde service, geduld en vakmanschap.
  Hopelijk vertrekt de hele Xs4all club naar Freedom, want bij KPN wil je toch niet werken ? en bij Freedom is het een stuk gezelliger denk ik.
  Ik heb nog nooit zo veel vertrouwen gehad in een startende onderneming als Freedom internet, gewoon omdat ze in alle interviews bij o.a. Bnr duidelijk zijn over alle voornemens en beloftes.
  Ervaring in hoge mate aanwezig, maar een zéér grote klus.
  Ook een vraag aan de helpdesk van Freedom is mij duidelijk en begrijpelijk beantwoord binnen redelijke tijd terwijl het daar topdrukte is.
  Ook al wordt mijn pakket Internet tv en telefoon duurder bij Freedom dan kan mij dat niet boeien.
  Ik betaal liever meer voor iets goeds, alle waar naar zijn geld.
  Mijn email is al grotendeels om van gmail naar freedom.nl en over de namen op mijn domein ga ik nadenken.
  Het is fijn de mogelijkheid te hebben op deze manier te kunnen ontsnappen aan Kpn

 47. C Duvaloois schreef:

  Vind dit zwaar kut!!!! Als ik voor KPN zou kiezen had ik dit allang gedaan lijkt mij!!!!
  Ik verwacht dan ook dat er idd niets veranderd @KPN!!! Ik zit al jaren bij xs4all en nooit klachten gehad. Super goede service en waar voor je geld.
  Ik geef het een kans maar ben binnen een paar seconde overgestapt als er ook maar 1 ding veranderd.

 48. Piet schreef:

  Ik wijs KPN nog even op de belofte: Voor de klant zal er niets zal veranderen: “Nothing means nothing”, aldus Maximo Ibarra, de bestuursvoorzitter van KPN. En dat betekent onder andere (een lijstje dat KPN weigert te verstrekken):

  VDSL met pairbonding
  Fritz!Box met o.a. VPN server via eigen netwerk
  TV HD ontvanger (basis en plus) opnemen, terugkijken
  TV App
  Vaste telefoonlijn
  Mobiel data-only simkaart 1 GB/maand
  F-secure beveiliging
  Spotify premium
  XS4ALL key
  Hotspots KPN
  Vast IPv4
  Hostname op IPv4 thuisverbinding .xs4all.space (Let’s encrypt mogelijk)
  Native IPv6
  5 mail boxen 25 GB ieder, met 10 aliassen ieder
  Eigen homepage met hostname (.home.xs4all.nl)
  10 GB Cloud opslag voor homepage en data
  SFTP en ‘Remote Rsync over Remote SSH’ toegang tot cloud opslag
  Shell toegang
  News en newszilla
  XS4ALL Drive 10 GB (experimenteel)
  bSMTP
  Poortbeveiliging
  DNSSec
  Spamfilter
  Malware filter
  Eigen servers draaien op zelf te kiezen poorten
  Webhosting
  Colocation
  Reverse DNS

  En dan ben ik vast nog wat vergeten.

  • Edwin schreef:

   BRAS’en zijn redundant uitgevoerd (al meerdere keren profijt van gehad), enigste ISP die dit biedt
   Korte paden naar belangrijke netwerken

  • Henk schreef:

   Ja antivirus op 5 apparaten

  • Piet schreef:

   Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat Freedom gaat leveren en wat wanneer, maar op dit moment leveren ze voor founding members al een aantal zaken die XS4ALL niet levert:
   Eigen domeinnnaam
   Onbeperkt aantal aliassen per mailbox
   PGP geintegreerd in webmail
   Domein forward
   Import externe IMAP mailboxen (ook de eigen)
   Export mailbox in mbox formaat
   DNS instellingen
   Virtuele subdomeinen

 49. Piet schreef:

  Zo, ik ben klaar voor de overstap naar Freedom:
  – Al mijn accounts bij websites, instanties en organisaties (behalve xs4all zelf) omgezet naar een Freedom alias email adres op eigen domeinnaam. Als ik nog wat gemist heb kom ik daar de komende tijd vanzelf achter.
  – Automatisch antwoord ingesteld voor mijn xs4all mailboxen dat ik een nieuw email adres heb met verwijzingen naar Freedom.
  – De inhoud van al mijn xs4all maiboxen omgezet naar Freedom mailboxen op eigen domeinnaam. De tool die Freedom daarvoor aanbiedt is echt geweldig en werkt probleemloos. Soms moet je je oude overgezette inbox nog wel even via het ‘map’-menu zichtbaar maken. Dat tool werkt via het dashbord van Freedom voor elke mailbox op eigen domeinnaam.
  – Mijn adresboeken van de xs4all mailboxen geëxporteerd en weer geïmporteerd in de Freedom mailboxen op eigen domeinnaam.
  – PGP sleutels aangemaakt voor de belangrijkste email accounts op eigen domeinnaam. Public keys geupload naar key servers. Email ondertekening voorzien van PGP public key en fingerprint gegevens en standaard PGP ondertekening ingesteld voor die accounts. PGP public keys van mijn contactpersonen geïmporteerd.

  • Chris schreef:

   KPN houdt zich aan geen belofte of afspraak, dat bewijst deze actie ook weer.
   Bij het overnemen van XS4all heeft KPN indertijd beloofd dat XS4all verder onafhankelijk zou blijven, en ziehier wat er nu bekokstoofd wordt door KPN,
   Daarnaast is de service de afgelopen twee jaar bij KPN ook tot sterk gedaald, ook vwb “Vast Bellen” daarover levert KPN online ook geen factuur informatie meer als je geen “internet afnemer”bent bij KPN.De prijzen schieten de lucht in en op je factuur verdomt KPN het nu ook om te specificeren zodat de factuur oncontroleerbaar is geworden voor de klant.

   Kortom, ik vertrouw KPN voor geen cent meer, en daar is KPN zelf debet aan..

  • Wilbveen schreef:

   Goed gedaan.
   Ik zal dit zelf ook nog even regelen. En deel is al aangepakt.
   Nu nog afronden voor eind van het jaar. Daarna zo snel mogelijk de overstap maken, als freedom groen licht geeft met eigen internet, bellen, etc.

   Personeel XS4ALL bedankt voor de goede jaren maar een verlenging bij KPN zal er nooit komen.

 50. Antoin schreef:

  Ik heb dit al enkele jaren geleden meegemaakt. Ik zat op de eerste vrije glasvezel in Nuenen, met Edutel als provider. Prima service. Daarvoor zelf altijd bij diverse Internet Providers gewerkt. Vast IP adres, Native IPv6, en reverse DNS die je kon laten instellen. Gewoon Internet zoals het is gedefinieerd. Ik ben hier van afhankelijk aangezien ik meerdere INTERNET research projecten draai (Waar ook KPN van profiteert).
  Totdat Edutel werd overgenomen door KPN. Alles zou bij hetzelfde blijven,…..was beloofd….
  Op enkele dagen voor de overstap bleek ineens dat KPN van niet wist…Geen vast IP adres, geen IPv6, Geen open poorten voor mijn DNS, mail en andere nieuw ontwikkelde servers op de testbank, geen reverse DNS in te stellen….WATTE, vroegen ze bij de KPN verkoop/nohelpdesk…U bent de eerste die dit wil, dus u heeft dat niet nodig……Eehm, ja, ik heb dit nodig, en jullie ook,….Ik schrijf en beoordeel INTERNET RFC’s, en ik wil die wel graag even testen voordat ze worden gepubliceerd. Ik zou niet graag willen dat de KPN servers ineens onderuit gaan of worden aangevallen door security flaws in protocollen…
  Dus, toen maar overgestapt naar XS4ALL. Al jaren plezier van. En de innovatie kon weer door gaan…

  Ik zie in de vraag en antwoord van KPN niets staan over native IPv6 of reverse DNS, en geen compliancy beloften aangaande protocol wijzigingen. Waar ik bang voor ben is dat de BV Nederland straks geen goed opgeleide Internet mensen meer heeft, die in de praktijk hun kennis op kunnen doen. Dit zal uiteindelijk ook leiden tot de teloorgang van de Nederlandse Internet industrie, waar ook KPN straks geen goed opgeleid personeel meer kan krijgen, die in hun avonduren leren omdat ze het gewoon leuk en uitdagend vinden. Maar dat snapt een slechte sales manager natuurlijk niet. Die denkt dat alles te koop is. Je kunt je concurrent wel uit de weg ruimen als je zelf dat niveau niet kan bereiken om je persoonlijke korte termijn verkoop doelen te bereiken, maar als daardoor de gehele kwaliteit omlaag gaat ben je niet echt verder gekomen ten opzichte van nieuwe concurrentie. Visieloos.

 51. PeterHS schreef:

  Helaas diep triest.

  Gelukkig kort abonnement voor telefoon en het alternatief wordt uitgerolt ( https://freedom.nl/ ). Mij al aangemeld want ik zit echt niet te wachten op de bagger service van KPN, deze maand.
  – Ik wil voor een bezoek met mijn gehandicapte schoonzus de KPN winkel bellen (toestel op voorraad). Helaas de KPN winkel heeft GEEN telefoon :-):-). Op mijn vraag waarom niet “anders worden we de hele dag gebeld met vragen”
  – Ga naar de winkel om de telefoon te bekijken met name de kleur. Helaas toestel zit vast op steun en kan/mag er door medewerker niet vanaf gehaald worden, als ik mijn hoofd vast op de vitrine leg dan kan ik wel wat zien. Is natuurlijk lastig voor mijn schoonzus in Rolstoel, reactie van medewerker “helaas”.

  En dit zijn de voorbeelden hoe KPN naar klanten kijkt, “Lastig” en “zo min mogelijk energie aan besteden”.

  PeterHS

 52. ReemZ schreef:

  Ik geloof er geen klote van. KPN, je liegt dat je barst.

  FREEDOM!

 53. J. Van Gent schreef:

  Het is onvoorstelbaar hoe de directeur van xs4all haar trouwe klanten voor de gek houdt. De samenvoeging heeft alleen een financiëel motief. Als alle service gehandhaafd blijft (zoals de goed bereikbare en persoonlijke helpdesk) of zelfs verbetert, waarom dan een samenvoeging? Het blijft echt niet bij het oude, maar we mogen wel het relatief hoge abonnement blijven betalen. Ben me snel aan het oriënteren voor een nieuwe provider. Freedom lijkt mij een grote kanshebber op mijn klandizie.

 54. Frank schreef:

  Je hoeft maar op de website van KPN aan te loggen om te zien dat dit nooit wat kan worden. Ik heb slechte ervaringen opgedaan toen ik, op aanraden van KPN, probeerde de nota’s van KPN vaste aansluiting naar mijn (Xs4all) mailadres gestuurd te krijgen. De link in de bevestigingsmail werkte niet. Je kan zoeken op de site tot je een ons weegt, de oplossing vindt je niet. Bellen met de helpdesk is een lachertje. Alleen al om te proberen uit te leggen wat het probleem is, lijkt een onmogelijke opgave. Na vele pogingen had ik een keer iemand (een Vlaming) gevonden die het probleem snapte en aangaf een ticket aan te zullen maken voor de software mensen. Als je dan dat ticket nummer wilt hebben als referentie dan krijg je dat dus niet. Ik zit zelf in de business maar dat heb ik nog nooit meegemaakt. En ik hoorde niets meer van KPN. Om de paar weken kreeg ik wel een herinneringsmail dat ik het mailadres moest bevestigen en niemand bij KPN vroeg zich af waarom Frank dat toch niet deed. Dat ging jaren zo door. Uiteindelijk was ik het zat en heb ik zelf, via een omweg, een oplossing bedacht die resultaat had. Nee, geloof me, KPN heeft het service gevoel voor klanten niet en zal het ook nooit krijgen.

 55. Kees schreef:

  De helpdesk blijft hetzelfde? Daar geloof ik niks van. Dan was dat hele opheffen niet nodig geweest.nee, het zal wel net als bij Telfort gaan… dus voortaan krijg je de KPN hepdesk aan de telefoon waar een of andere niet geïnteresseerde en niet deskundige telefoniste je probeert af te schepen in 2 minuten want tijd is geld.
  Nou dat gaat mij dus niet gebeuren. Ben ooit van pure ellende weggegaan bij KPN en zie nu weer bij mij moeder dat er nog helemaal NIETS is verbeterd bij de KPN klantenservice. Men weet niets, men kan niets en men mag daar niets. Je denkt toch niet dat ik de hoofdprijs wil betalen voor die beroerde service.
  Dat wordt dus Freedom internet in 2020. Jammer dat KPN zo’n goedlopend bedrijf weet te verzieken door pure kortzichtigheid.

  • roadrats schreef:

   Herkenbaar, ik probeer al 3 mnd een KPN internetabonnement dat ooit een inwonende student bij mijn inmiddels 92 jarige moeder afsloot, op te zeggen. Je krijgt niet eens een reactie van KPN, de maandelijkse KPN incasso loopt natuurlijk wel gewoon door…….

 56. J.C. Berndes schreef:

  Tsja, dit was te verwachten.
  Ik zag zoals zovele de bui al hangen en heb ondertussen ook meegedaan om Freedom een financiële steun in de rug te geven.
  Daarbij ook al wat e-mailadressen onder dezelfde noemer veilig gesteld.
  Zodra Freedom in de lucht komt ben ik ook zeker van de partij.
  Ik heb ook nooit een hoge pet van die kpn misère opgehad…
  Tot LaTeRz, tot Freedom.

 57. Jan schreef:

  Medewerkers van XS4ALL, bedankt voor jullie jarenlange inspanning en inzet.
  Ik hoop, dat velen van jullie, ons bij FREEDOM, ook weer zullen ondersteunen.

  Groeten, Jan

 58. Rogier schreef:

  Jammer deze uitspraak, de OR heeft haar best gedaan. Voor mij als klant hoeft deze ‘samenvoeging’ niet zo nodig, ik zie niet in wat ik er mee op schiet. We gaan het zien over een jaartje. De Fritzbox is met de laatste update al klaargestoomd voor KPN. Die zullen we als exs4all nog wel even mogen houden. Maar verder heb ik er weinig vertrouwen in.

  • Edward Tie schreef:

   even graag overstap. Fritz box krijgt nog EEN keer update: Freedom internet.. in 2020..

 59. Ed schreef:

  Zojuist heb ik ook een mail naar Jörg Kramer (directeur XS4ALL) gestuurd, als reply op zijn bericht van gisteren:

  Beste Jörg Kramer,

  U vraagt aan het eind van uw bericht “Wat vindt u van dit bericht?”.
  Daar wil ik graag antwoord op geven. Echter, het is helemaal niet mogelijk om op de normale manier op uw bericht te antwoorden middels een reply: er is een “noreply” adres ingesteld als “antwoord naar” adres.
  Dit is dan meteen al een voorbeeld waarom het moeilijk zal worden er vertrouwen in te houden dat het straks onder de KPN paraplu goed blijft gaan.

  Gelukkig heb ik uw KPN e-mail adres ergens gevonden, dus ik kan u nu toch nog antwoorden.
  Ik ben zeer teleurgesteld dat deze assimilatie van XS4ALL doorgaat, en overweeg sterk om over te stappen naar Freedom Internet zodra dit helemaal op de rails is (ik heb inmiddels al een Freedom e-mail account).
  XS4ALL was altijd een provider met een bijzondere status, opkomend voor en een voorvechter van het recht op privacy en een vrij Internet, en met een zeer goede service.
  Daarmee trokken ze veel klanten aan die zich juist daarmee konden identificeren.
  Ze werden ook heel vaak gekozen tot beste provider van Nederland.
  Ik ben ervan overtuigd dat u de meeste van die klanten nu zult verliezen, want KPN zal dit nooit kunnen overnemen.
  Dat zullen er veel meer zijn dan de door KPN geschatte churn (alleen die term al…) van 6%.
  De vele teleurgestelde reacties op de door u in uw bericht gelinkte web pagina https://blog.xs4all.nl/uitspraak/ spreken hier boekdelen.
  Het is echt een misser dat dit zo wordt doorgezet, en ik vind het onbegrijpelijk dat dit niet doordringt bij het verantwoordelijke KPN kader: er wordt alleen maar naar het financiële plaatje gekeken en niet naar het sociale aspect.

  Ik heb nog een vraag over de toekomst van XS4ALL bij KPN. U belooft dat er niets voor de XS4ALL klanten zal veranderen, en noemt dan deze voorbeelden:
  • de klantenservice en helpdesk
  • FRITZ!Box modem
  • e-mailadressen
  • dezelfde ontvanger
  • malwarefilter
  • poortbeveiliging
  • DNSSec
  • vaste ip-adressen
  Maar geldt dit dan ook voor bijvoorbeeld:
  • de eigen hostnames
  • de mogelijkheid zelf thuis servers te draaien
  • de zes e-mail boxen met elk tien alias adressen
  • de gratis Spotify premium
  • de F-secure beveiligings software
  • de shell access
  • de news en newszilla server
  En, in aanmerking genomen dat de vorige belofte dat XS4ALL zou blijven bestaan ook niet wordt nagekomen, belooft u dan nu écht dat dit niet zal veranderen, ook na 2020?
  Kunnen we KPN hier aan houden?

  Ik ben benieuwd naar uw antwoord.

  • Kitty schreef:

   Alles mag blijven? Zoals de modems? Vergeet het maar. De modems van Telfort worden nu al omgewisseld voor KPN modems omdat ze zogenaamd verouderd waren….daaaag.
   Halverweg 2021 zullen ze beginnen met de modems te verwisselen. let maar op.

   Ik geloof helemaal niks van KPN. Je kunt ze nu al op de leugens betrappen. Ik ben weg.

   XS4ALL medewerkers, bedankt voor uw trouwe diensten al die jaren. Ik hoop dat jullie naar Freedom gaan en daar weer jullie zelf mogen zijn i.p.v. de normen en waarden van KPN te moeten aannemen.
   Het ga jullie goed.

 60. Piet schreef:

  Zo, dus nu definitief al mijn email adressen bij diverse organisaties en websites gaan overzetten naar een Freedom, c.q.. eigen domeinnnaam email adres. Dan loopt het verlaten van KPN in 2020 zo makkelijk mogelijk.

  • Piet schreef:

   Alles omgezet, nog een hele klus. Meeste kan online, alleen KLM flying blue en Netflix moesten via chat en ANWB verzekeren via email.

   Nu een ‘vakantie’/automatisch antwoord toegevoegd aan mijn xs4all accounts (heb de links even anders geschreven, anders wordt het hier niet geplaatst):

   Dank u wel voor uw email. Die zal toch nog worden gelezen. Dit is een automatisch gegenereerd antwoord.

   Ik heb een nieuw email adres:

   Het nieuwe adres lijkt op het oude adres: Vervang het deel ‘@ x s 4 a l l . n l’ van het oude email adres door ‘@ eigendomeinnaam . nl’ om het nieuwe email adres te krijgen.

   De reden:
   Ik ben Founding Member geworden van Freedom Internet, de nieuwe provider.

   Freedom is een nieuwe internetprovider, waar je als klant ‘meekijkvrij’ internet krijgt via xDSL of glasvezel. De provider is ontstaan nadat KPN op 10 januari 2019 meldde XS4ALL op te willen heffen. Er werd een petitie gestart en actiecomité ‘XS4ALL Moet Blijven’ streed maandenlang voor behoud van XS4ALL. Toen duidelijk werd dat KPN haar plannen definitief ging doorzetten, werd dit ‘plan B’ uitgedacht: een nieuwe provider die zich inzet voor mensen, kwaliteit, vrijheid, privacy en veiligheid. Daar is de afgelopen tijd hard aan gewerkt en zo werd Freedom geboren!

   Freedom heeft een mooie missie: https:// w w w .freedom . nl / waarom-freedom

   Verdere informatie vind je op https:// w w w. freedom . nl

   Thank you for your email. It will still be read. This is an automatically generated answer.

   I do have a new email address:

   The new address is similar to the old address: Replace the ‘@ x s 4 a l l . n l’ part of the old email address with ‘@
   owndomainname . nl’ to get the new email address.

   The reason:
   I have become a Founding Member of Freedom Internet, the new provider in the Netherlands.

   Freedom is a new internet provider, where you as a customer get “view-free” internet via xDSL or fiber optic. The provider arose after KPN announced on January 10, 2019 that it would like to cancel XS4ALL. A petition was started and the ‘XS4ALL Must Stay’ action committee fought for months to retain XS4ALL. When it became clear that KPN was going to continue with its plans, this “plan B” was devised: a new provider that is committed to people, quality, freedom, privacy and security. A lot of work has been done on this recently and Freedom was born!

   Freedom has a great mission: https:// w w w. freedom .n l/ waarom-freedom

   You can find further information at https:// w w w. freedom . nl

 61. Piet schreef:

  Waarom niet nu?
  Ook ik ben niet blij met de overgang van XS4all naar KPN, mede vanwege jarenlange administratieve ellende met hun financiele administratie en de ISDN lijnen. Als dit bedrijf een ding niet kan is het wel het herstellen van eigen fouten, laat staan het verlenen van service. Maar uiteindelijk is er kennelijk maar een ding dat echt telt en dat zijn de cijfers. Ik ga nu met spijt in het hart een alternatief zoeken. Maar ik wacht het niet meer af omdat wellicht een vroeg (en hoger dan verwacht) signaal van vertrekkende klanten wellicht nog iemand aan het denken zou zetten.

 62. Mikel Ureov schreef:

  Vanaf het eerste uur klant bij xs4all geweest. Altijd wat meer willen betalen voor een kwaliteitsdienstverlening en de aangename bedrijfscultuur. Dat komt na al die jaren tot een eind, heel jammer en nergens voor nodig.
  Medewerkers en klanten Xs4all zijn TEGEN, toch gewoon doorzetten, ego directie is belangrijker dan de mening van degenen die het geld voor je verdienen en degenen die het aan je betalen. 6-20% van de klanten zal naar verwachting knp vertrekken, ik vrees dat dat heel veel meer zal zijn. Welke gek gaat er nu duidelijk meer betalen voor duidelijk mindere dienstverlening?
  Het is tekenend voor de mentaliteit binnen het management van KPN, klant is nummertje, cash-cow, en moet zijn bek houden. Denken jullie echt dat de Xs4all klant zo dom is om te blijven?
  Jullie belofte dat alles bij het oude blijft is een lege huls en ook als jullie het wel zouden menen, jullie gaan je er niet aan houden, dat heeft het verleden geleerd.

  Jammer, jammer en dom KPN.
  Sterkte voor alle xs4all medewerkers, vertrek naar een provider met de juiste bedrijfsmentaliteit als jullie de kans krijgen.

 63. Egbert schreef:

  Net gemaild naar de dir van XS4ALL die tot 7 jan.2020 onbereikbaar is ….:

  Geachte heer Kramer,

  KPN heeft nu het recht aan haar zijde om XS4ALL helemaal in te lijven.
  KPN is daarmee echter niet verplicht dat ook te doen!!
  Niet doen getuigt van wijsheid, wel doen getuigt van domheid.
  ——————
  Ik wens al het XS4ALL personeel ondanks alles goede feestdagen en bijzonder veel dank voor jullie support sinds ik via HCC bij jullie binnenstapte. Nooit spijt van gehad en weet bijna zeker dat Freedom mijn volgende provider wordt.
  Egbert.

 64. JJB schreef:

  Jammer. Had nog even gewacht met het aanvragen van een eigen domein om definitief over te stappen naar een goedkopere of betere concurrent, misschien wel dat nieuwe Freedom, maar nu is het dan zover.

  Ben al klant sinds het (bijna) begin in de jaren negentig en altijd de idealen van een vrij internet en privacy, en de hele ethische cultuur van harte gesteund. Ondanks dat het abonnement zelfs in goedkoopste vorm niet echt goedkoop was. Had de laatste jaren na verhuizing wel slechte ervaring met eindeloze monteurs (ongeveer 13 in iets van één a twee jaar) en loze beloftes. Wat in feite gewoon leek neer te komen op weigeren een roestig baggernetwerk van KPN uit 1958 of zo te vervangen.

  Heb toen al een paar keer gedreigd met overstap, maar nu alle idealen overboord gegooid zijn voor het grote geld en zelfs de illusie van zelfstandigheid verdwijnt ga ik niet voor één van de duurdere providers betalen aan KPN. Was sowieso een hele domme zet destijds (waarschijnlijk puur financieel) om XS4ALL over te leveren aan KPN.

  Ook al beschouw ik mezelf als vrij liberaal, zou er wellicht gewoon een hard verbod moeten komen op fuseren van bedrijven die meer dan bijvoorbeeld 10% van de markt bedienen, uitgezonderd (echt) failliete bedrijven. En een verplichting tot het onderbrengen van (quasi) monopolistische netwerken van KPN en ook die van de kabel, in een verenigingsstructuur waar vrije concurrentie en toetreding op mogelijk is, en die beheerd wordt door alle deelnemende leden samen die elkaar daarbij niet mogen benadelen. Anders krijgen we langzamerhand de oude bureaucratische staatsmolochen terug, maar dan zonder (de illusie van) politieke controle, burgers of gebruikers met inspraak, controle, concurrentie en dan nog mét winstoogmerk bovenop de monopoliepositie.

  Het is jammer dat je je e-mailadres niet mee mag nemen bij een overstap (wellicht ook iets om wettelijk te regelen, net als mee kunnen nemen van een bankrekening of telefoonnummer) maar de moeite van een eigen domein aanvragen, zodat ik nooit meer aan een specifieke provider vastzit, en wat mailtjes uitsturen en logins veranderen heb ik er wel voor over om KPN duidelijk te maken dat dit soort inhalige, principeloze arrogantie niet zomaar wordt gepikt.

  Ben dan misschien geen al te marketingtechnisch onderlegd mens, maar dit uitschakelen van een “concurrent” waar je nota bene bakken met geld aan verdient dankzij de goede reputatie, ondanks massale weerstand van je eigen klanten, kan ook nog wel eens een commerciële flater gaan worden voor KPN. Vroeger liepen je KPN klanten weg naar jullie XS4ALL, waar je ook centjes aan verdiende. Nu lopen ze helemaal je winkelcentrumpje uit…

 65. Els schreef:

  I loved xs4all en I love freedom!
  Xs4all bedankt en veel succes voor jullie persoonlijk, in welk bedrijf dan ook.

 66. Jan schreef:

  Ik vraag mij oprecht af of kpn haar netwerk voor Freedom.nl gaat openen. Daar hebben ze er geen belang bij. Of zie ik het verkeerd?

  • Anne schreef:

   KPN is bij wet verplicht om derden toegang te verlenen tot hun netwerk.

  • jan schreef:

   Ik denk dat KPN een probleem gaat krijgen als zij andere providers van hun netwek zouden gaan weren. Dat zou misbruik zijn en monipolistisch gedrag. Ik zou er voor willen plijten om alle netwerkstructuren in Nederland in een nutsvoorziening onder te brengen. Dan zijn we ook verlost van de vraag is het wel of niet toelaten van providers toegestaan. Het probleem bij aanleg van glasvezel waar KPN eerst niet wil investeren en als er een alternatief wordt ontwikkeld dit tegen te werken is dan ook opgelost

   Ik hoop dat de ACM dit ook leest en eens gaat onderzoeken of dit idee geen betere oplossing voor de toekomst is.

 67. Maakt dat ook wat uit schreef:

  Man man, hier zitten allemaal van die schreeuwers dat ze weg gaan.
  8 van de 10 die dat hier nu roepen doen helemaal NIKS !!!
  Waarom hoepelen jullie nu al niet op naar een andere provider ??
  Ach ja dat is ook internet he, elkaar een beetje zwart liggen maken en na lopen praten.
  Heb nog een jaar de tijd, zie dan wel of en naar wie ik eventueel over zou stappen.
  Zolang freedom niks aanbiedt daarheen zeer zeker niet.
  Ik ga niet betalen voor een of andere crowdfunding.
  Ik betaal alleen voor een dienst en niet voor een belofte die mogelijk niet eens waarheid wordt.
  En zolang het geen eind 2020 is heb ik goede beloftes.

  • Angela schreef:

   Wat een ontzettende blaat opmerking….

   Nee, ik ben dan wel founding member bij Freedom Internet, maar ik ga ook voorlopig nog niet weg bij XS4ALL. Zolang de echte assimilatie niet in gang gezet is heeft dat ook geen enkel voordeel.
   Gewoon Freedom Internet de gelegenheid geven om de boel op te bouwen, en dan is het voor de assimilatie van XS4ALL door KPN vroeg genoeg om over te gaan.

   Eigenlijk hebben wij alle e-mail al heel lang op eigen domains, en zijn de XS4ALL mailboxen in gebruik als lekker grote persoonlijke mailboxen, maar dat is een kwestie van op een eigen domain een nieuwe mailbox aanmaken en de mail via Thunderbird gewoon overhevelen en in het eigen domain de binnenkomende mail naar onze nieuwe persoonlijke mailboxen redigeren (een mail adres, maar we hebben dat beiden in een eigen mailbox).
   Verder is het XS4ALL main adres alleen een administratief e-mail adres voor de XS4ALL mail, en het adres dat nu nog administratief voor de eigen domains gebruikt wordt. Dat laatste is het enige dat ik om moet zetten.

  • Jan schreef:

   Een beetje tegenstrijdig verhaal. Eerst roepen dat dat het allemaal schrewers zijn die niet weg gaan en dan zeggen ik kijk wel of ik ga vertrekken.
   Ik weet wel dat de intenties van vele schrijvers oprecht zijn. De grote aantallen aanmeldingen voor founding member bij freedom is daar het bewijs van. Ik adviseer je de site van freedom te blijven volgen. Dan kun je zelf gaan ervaren of je uitspraken terecht zijn en ik ongelijk heb.

  • Frank schreef:

   Kun je dat ook een beetje onderbouwen wat je hier allemaal beweert?
   Ik vraag me namelijk serieus af wie hier nu de schreeuwer is en waarom je je zo druk maakt.

  • Hans schreef:

   Nu overstappen naar een andere provider is niet handig: meestal zit je dan vast aan een jaarcontract.

   Freedom.nl biedt al een werkende e-mail service aan, zodat je ruim de tijd hebt om de verhuizing aan te kondigen.
   Ik lees en stuur mijn e-mail al via Freedom. Bij Xs4all staat alleen nog een forward met auto-reply.

 68. BullyNL schreef:

  voor de ECHTE reactie op de uitspraak van de ondernemingskamer BELUISTER dan deze opname,
  Die overigens iedereen had kunnen vinden als men handig was geweest

  https://www.bnr.nl/player/archief/20191223160830420

  Hier hoort men hoe het ECHT zit, komtom, het E-,ail bericht van deze Jorg is een FAKE bericht

  • Els schreef:

   Niet allemaal tegelijk naar Freedom, ze hebben het al zo druk! Toffe domeinnaam voor je e-mail adres :)

 69. BullyNL schreef:

  Voor iedereen die zich rechtstreeks tot Jörg Kramer wil wenden bij deze zijn adresgegevens:

  drs. ing. J.A.M. (Jörg) Kramer
  Executive Vice President Customer Service
  Algemeen Directeur XS4ALL
  KPN | Commercial | Amsterdam
  +31 (070) 3436573
  jorg.kramer@kpn.com

  Postadres:
  Directie XS4ALL
  Postbus 1848
  1000 BV Amsterdam

 70. BullyNL schreef:

  Dit is fake nieuws
  Jörg Kramer is geen directeur van XS4ALL maar van KPN alleen
  Trappen jullie daar nu nog steeds in, sufferds

 71. Klaas schreef:

  “Onze inzet voor privacy en veiligheid zetten we bij KPN gewoon voort. Beloofd.”
  In de reacties zeggen velen dat KPN deze belofte niet waar kan maken.
  Let wel mensen, het is niet KPN die dit belooft, maar XS4ALL. De club dus die straks niet meer bestaat. Er is dan dus geen partij meer die je ter verantwoording kunt roepen. Een loze belofte.

 72. Herman schreef:

  KPN komt ook met een Tech Desk, een telefonische hulplijn voor technische vragen die zeven dagen per week tussen 08.00 uur ’s ochtends en 22.00 uur ’s avonds bereikbaar is. De Tech Desk is een optie binnen het abonnement en kost 5 euro per maand. De dienst is geen vervanging voor de reguliere klantenservice, die blijft gratis beschikbaar.

  Het lijkt er op dat kpn voor geld gaat aanbieden wat voor xs4all standaard was een goede helpdesk. dan moet je straks 5 euro per maand betalen om hulp te krijgen anders kom je in het web terceht van de standaard helpdesk van kpn en dat wil je niet.
  Komt er op neer dat door de overname we straks 5 euro bij moeten betalen om de zelfde service te kunnen houden.

 73. Ed schreef:

  Inderdaad, alles in 1 maand tijd bij @xs4all laten “uitfaseren”, eigen domein bij Freedom ondergebracht. In Q2 helemaal over als founding member.

  Werknemers van XS4ALL, ontzettend bedankt voor jullie inzet in al die jaren.
  Houd het percentage bij dat hier openlijk afscheid gaat nemen dan weet je zeker dat je je gemotiveerd kan laten inhuren bij Freedom waar straks massa’s trouwe honden van klanten op jullie vaardigheden en vriendelijkheid liggen te wachten. Het XS4ALL schip is zinkende.

 74. Ben schreef:

  Heel jammer dat de geldwolven van kpn een prachtig, geliefd en winstgevend product om zeep helpen voor wat extra kpn-winst. Dat zegt al voldoende over de te verwachten toekomstige service voor XS4ALL leden die blijven zitten.
  Nu voor het eerst in m’n leven geinvesteerd in een bedrijf en meteen founding member geworden van Freedom.nl.
  Ik wens de XS4ALL medewerkers sterkte toe en mijn dank voor de vele jaren service.
  See you at Freedom.nl…

 75. Henk schreef:

  En wat denk je van de monteurs die bijna allemaal niet meer mogen werken voor xs4all en vervangen worden door KPN monteurs die geen kennis hebben van de xs4all modems.

  Landelijke 300 monteurs met langdurige ervaring met xs4all apparatuur en diensten die de KPN monteurs niet hebben kunnen niet meer de storingen oplossen.
  Een voorbeeld:
  Ik had een aanpassing gedaan van mijn abonnement. Pas in april kan er iemand komen om mijn NTU te vervangen (wat niet nodig is, fout in de KPN administratie). De impact van de overgang is al te merken. Je zal maar een storing hebben…

 76. N. Berg schreef:

  Altijd lid geweest bij Xs4all. Ik woon in een Ciff gebied, ik heb dus uiteindelijk mijn glasvezel via Caiway (wat een vreselijk bedrijf is dat) maar ik heb mijn Xs4all account aangehouden, al was het maar voor de emailadressen. Maar bij KPN wil ik absoluut niet thuis horen dus moeten ook mijn mailadressen er aan geloven. Puur zonde! Waanzinnig goed dienstverlening waar andere bedrijven nog iets van kunnen leren (en dat doen sommigen ook). Alles werkte bij Xs4all, ik had dan ook weinig contact met de helpdesk, ik was wel eigenzinnig (docent ICT) en had soms vreemde wensen. Een voor een met enorm geduld gerealiseerd. Geweldig deze samenwerken, helaas zal dat voor altijd verloren gaan.

  Mensen van Xs4all, het ga jullie goed. Ik ga op zoek naar een isp die zo dicht mogenlijk bij jullie in de buurt komt.

 77. F.H. schreef:

  Behalve alle technische kwesties (waar ik weinig kijk op heb maar ik maak me zorgen) …
  Door de samenvoeging kom ik bij een club (KPN) die viezige reclames, commercials maakt, die meedraait in de wereld van het grote geld.
  Jammer, jammer, jammer. Bah!

  • Hans schreef:

   En vooral ook graag je adres/telefoon/e-mail wil om je andere producten aan te kunnen smeren.
   Dat is (met name) de “strategische reden” waarom KPN xs4all niet wil verkopen.

 78. Arie schreef:

  KPN is onbetrouwbaar gebleken door de belofte “dat xs4all zelfstandig bleef” te verbreken.
  Het woord integriteit zullen ze niet kennen.
  “6 – 20% gaat niet mee” volgens de statistieken.
  Laten we daar met z’n allen 100% van maken; er wordt gewerkt aan een goed alternatief.
  Ik heb ruim 30 jaar geleden bewust voor xs4all gekozen. Jammer dat het zo moet gaan.

 79. Frans R schreef:

  Ik heb mijn email al omgezet naar een eigen domein , via freedom. Wachten is wat freedom aanbied. Belangrijk is bonding of glas via caiw. Tegen eind 2020 zal het wel duidelijk zijn. Dan is een overstap snel gedaan.

 80. Ernest schreef:

  Ik hield al rekening met kwijtraken van mijn xs4all emailaddressen na 15 jaar, maar stelde dit nog uit.
  De pleitnotas van OR en bedrijf waren de moeite van het lezen waard . ( zie xs4allmoetblijven.nl/nieuws )

  Ik heb bewust gekozen voor xs4all in 2005 en tolereerde kpn omdate ze xs4all de ruimte lieten om eigen koers te volgen.

  Mijn emailverkeer wordt vanaf 1 januari overgezet zodat ik later (hopelijk Q2 2020 ) weg kan zonder verstoringen.
  Overstappen naar kpn weiger ik.

 81. Martijn schreef:

  Dikke doei KPN. Ik hoop echt van harte dat alle XS4ALL klanten per direct vertrekken. Ik ben ook founding member bij Freedom en zal direct als het kan dan ook overstappen. Doodzonde dat het zo moet. Kwam van Ziggo, daar hals overkop weggegaan, omdat het redenatievermogen van de klantenservice daar verschrikkelijk laag is. Vervolgens Tele2 een tijdje gedaan. Slechte hardware, slechte klantenservice. Het was zo erg dat ik tijdens de gesprekken medelijden kreeg met de persoon aan de andere kant van de lijn die totaal niet wist waar ik het over had. Daarna XS4all. Wat een verademing was dat. Werkt iets niet? gaan we regelen! Die mensen snappen WEL waar je het over hebt en helpen je prima. Ik hoop dat Freedom in die geest doorgaat.

 82. xs4all gebruiker schreef:

  Vaarwel XS4ALL, zodra ik een nota ontvang met KPN erop of een jaar na mijn laatste wijziging ben ik weg.
  Als ik de ‘kwaliteit’ van KPN wilde had ik daar wel voor gekozen.

  Ik koos voor de xs4all mentaliteit waar een mens een mens is en geen nummer.

  De reactie van KPN ach als er 6 – 20% afvalt dan maken we nog winst…. DIT ZIJN JE KLANTEN ! Dit geeft dus 100% aan waarom ik dus niet blijf zitten en een ander kies.

 83. anoniem schreef:

  XS4ALL bedankt voor de goede dienstverlening tot nu toe! Maar ik zit erover te denken jullie in de steek te laten..
  Ik denk dat ik nog even wacht met overstappen, totdat Freedom.nl zich bewezen heeft.

  Jammer dat een merk met een slechte naam eigenaar is van een merk met een goede naam.. :-(

 84. Joep schreef:

  Mooi niet dus KPN! Ik ben niet voor niets met XS4all in zee gegaan en niet met KPN. Voor mij wordt het als founding member bij Freedom internet dus zsm met hen mee.

  KPN wil dit, de klant die zeer bewust en met goede redenen voor xs4all heeft gekozen absoluut niet!

  In maart 2020 sowieso opzegbaar en bij wijzigingen door KPN misschien zelfs eerder. Plus als founding member bij freedom internet al voorrang, dus ik zal waarschijnlijk niet vastzitten aan de door kpn zo gewenste samenvoeging. Gelukkig maar!

  • Hans schreef:

   Inderdaad, als we KPN-klant hadden willen worden, hadden we ons wel bij KPN aangemeld, niet bij Xs4all.

   Zouden ze dat bij de KPN-directie niet bedacht hebben?

 85. John schreef:

  Ik ben ook sinds 1995 bij de beste provider in Nederland. Ik hoop dat KPN veel problemen en ellende uit deze (mis)stap gaat oogsten. Ik ga over naar Freedom, ben al Founding member. Ik hoop dat de geest van XS4ALL voort gaat leven in Freedom

 86. Zaagbek schreef:

  Jörg Kramer, het is niet slim wat je doet. Een goeie koe breng je niet naar het slachthuis en goede ramen blindeer je niet. Zowel met KPN als met XS4all heb ik langdurig goede ervaringen. Of dat zo blijft, wacht ik af. Algemene direc teuren vertrekken meestal nadat puinhopen zijn gecreëerd en de knip is gevuld.

 87. Onno schreef:

  Ik zou heel graag het Advies van de OR/COR in zijn geheel willen lezen. En zijn strategie ten aanzien van het door de Wet op Ondernemingsraad vastgelegde artikel betreffende het Enquêterecht. Ook de tekst van het vonnis. Pas dan kan ik reageren

  • Hans schreef:

   De pleitnota’s van de rechtszaak kon je hier vinden:
   https://xs4allmoetblijven.nl/nieuws/verweerschriften-rechtszaak-online/

   • Hans schreef:

    KPN verwacht, dat 6% van de klanten vertrekt:

    “De business case gaat uit van een eenmalige churn als gevolg van de integratie van 6% van het klantenbestand van XS4ALL.”

    En: “churn van 20%” (“apocalypse scenario”) levert nog een positief saldo van “€ 2 miljoen”.

    Interessant, zo’n uitspraak van de Ondernemingskamer!

   • Hans schreef:

    Paragraaf 3.27 :

    “De business case die mede aan het besluit ten grondslag ligt houdt onder meer de verwachting in dat over een periode van vijf jaar kostenbesparingen gerealiseerd zullen worden van € 99 miljoen. Daartegenover staan integratiekosten en margeverlies als gevolg van het overstappen van klanten naar andere providers (churn) die € 46 miljoen bedragen. Dit levert derhalve per saldo € 53 miljoen op aan kostenbesparingen in de base case.”

  • Lilian schreef:

   De Ondernemingskamer stelt dat de bestuurder van Xs4all en de ondernemingsraad van mening verschillen over de voor- en nadelen van het besluit tot integratie en het door de ondernemingsraad voorgestane alternatief. Hierbij geldt ‘dat het niet aan de Ondernemingskamer is om te bepalen wie hier gelijk heeft’. Omdat het besluit tot integratie van 19 september 2019 is genomen door Xs4all en niet mede door KPN verklaart de kamer de ondernemingsraad niet ontvankelijk is in zijn WOR-verzoek.

   Ook een onderzoek naar het beleid en gang van zaken van KPN, zoals de ondernemersraad van Xs4all wilde, acht de kamer niet nodig: “er is niet gebleken van gegronde redenen om aan een juist beleid en een juiste gang van zaken te twijfelen.” Dat een belangrijk deel van het managementteam van Xs4all uit personen bestaat die in dienst zijn of waren van KPN is, acht de Ondernemerskamer, niet onwenselijk. In het vonnis wordt er op gewezen dat de ondernemingsraad van Xs4all op 1 februari 2019 zelf positief heeft geadviseerd over de benoeming van de algemeen directeur van Xs4all. “Het gaat erom of het management van Xs4all zich laat leiden door het belang van Xs4all en haar onderneming. De Ondernemingskamer heeft geen reden daaraan te twijfelen.”

   Met de uitspraak ligt de weg vrij voor KPN om verder te gaan met de beoogde integratie van Xs4all in KPN en het stoppen met de merknaam Xs4all. Critici van dit plan hebben het voornemen opgevat een eigen provider à la Xs4all op te richten: Freedom Internet.

   Door Olaf van Miltenburg
   Bron: https://tweakers.net/

 88. jan bierman schreef:

  Ik ben een van de eerste leden,ik ben verbluft dat dit zo maar kan(Als ik niet de zelfde ondersteuning heb(later in 2020,sorry dan ga ik naar een goedkopere provider)
  Ik vind het zwaar jammer dat het zo moet gaan.
  Ik ben teleurgesteld!!

  PS:KPN kan dit niet waarmaken!!!

 89. ljm schreef:

  Ok. 2020 wordt dus het jaar van de overstap. Ik heb ondertussen mijn prive freedom-adres al. We gaan ook wel wat zakelijke xs4all lijnen afstoten.
  Voor KPN: het was duidelijk wat de klanten wilden en vroegen. Als je zo doof bent voor je klant-wensen verdien je het vertrek van zoveel klanten. Het personeel heeft nog geprobeerd het tij te keren, maar ook daar was KPN doof voor. Het vervelendst vind ik dat ze met XS4ALL weer iets kapot maken.

 90. Rob schreef:

  KPN is en blijft onbetrouwbaar. Mensen die dat nu nog niet doorhebben. Freedom is de enige en juiste optie. Betrouwbaar voor goedkoop.

 91. Dick Hollander schreef:

  Ik heb zeer slechte ervaringen met KPN. De helpdesk van xs4all was prima, maar werd al minder goed bereikbaar sinds KPN zijn macht uitbreidde. Ik ga overstappen, denk ik.

 92. Claire Slingerland schreef:

  Bedankt XS4all voor al die jaren dat jullie niet alleen een provider waren maar ook streden voor een vrij internet en bescherming van privacy. Het is even een gedoe om alles nu te gaan overzetten naar Freedom Internet maar dat ga ik zeker doen. Beloofd.

 93. Rob Muller schreef:

  Mijn strategie is afwachten.
  Tot midden 2020 zal er weinig veranderen, hoop ik.
  Zodra freedom.nl operationeel is is dat een alternatief, de kwaliteit zal zich nog moeten bewijzen
  aandachtspunten voor overstap
  – spotify
  – vast IP adres
  – type (leen)modem
  – combinatie met mobiel abonnement KPN
  – news server
  – TV aanbod
  – vaste telefoon

  het feit dat KPN XS4ALL de nek omdraait spreekt niet voor de betrouwbaarheid van KPN.
  Ik hoop dat freedom een langer leven is gegund.
  Ik wens alle medewerkers van XS4ALL sterkte. En job security.

 94. Richard schreef:

  Het is natuurlijk erg vervelend, dat vind ik ook! Maar het probleem ligt mijns inziens veel eerder… namelijk toen XS4All besloot een dochter van KN te worden en daarbij blijkbaar geen (goede) afspraken hierover gemaakt zijn. Allemaal een geld spelletje… Zo jammer!

 95. Milja de Zwart schreef:

  KPN – arrogant bedrijf. Schrijft mij hopeloos ouderwets aan als heer, en dat veranderen kan niet, moet je eerst een account aanmaken. Je kunt ze ook niet bellen of mailen. Ze hebben me de stuipen op mijn lijf gejaagd met het bericht dat het beeld op zwart zou gaan als ik niet heel gauw een nieuw kastje bij ze bestelde. Bleek om de tweede aansluiting te gaan, die het nooit heeft gedaan bij mij thuis want het bereik achter is knudde. Moet ik bij dat bedrijf blijven? Dacht het niet… Wat gaan jullie doen, XS4ALL?

 96. Kees schreef:

  Dat “belooft” hier is een holle frase. Ik ben al jarenlang een zeer tevreden gebruiker van XS4ALL en wil beslist geen KPN abonnement.

  Ik heb al eerder een samenvoeging meegemaakt bij het opheffen destijds van Planet internet. Een grote rotzooi waarbij geen enkel contact mogelijk was. Ook toen zou alles volgens KPN zonder problemen verlopen, wat niet het geval was. Gelukkig was toen XS4ALL mijn redding. Maar nu wordt ook XS4ALL opgeheven!?!

  Blij dat er een opvolger voor het betrouwbare XS4ALL in de maak is met de naam Freedom. Vertel dit verder & wegwezen hier voordat het te laat is.

 97. moekotte fwm schreef:

  Ik ga nu op zoek naar een andere aanbieder. Ik heb in het verleden een mobiel abonnement van KPN gehad. Alleen maar ellende, dus ik wil absoluut niet weer terug naar het merk KPN

 98. Yvja schreef:

  Ik vind het weer vreselijk dat welke rechter dan ook ondanks de juiste bezwaren van de OR van XS4ALL gewoonweg weer negeren en ook nog menen dat hij/zij het juiste doen met hun foute beslissing.
  De uitspraak en waarop het gebaseerd is weet ik dan ook niet eens, maar weer wordt de foute KPN in hun gelijk bevestigd door deze rechter.
  Hoe oprecht is deze rechter dan wel, waarom heeft hij/zij dan toch VOOR kpn gekozen en weer niet voor een oprechte organisatie als XS4ALL.
  Want zo oprecht is kpn dus ook niet eens want de site van Assayya werd ineens totaal anders ingericht. Bepaalde artikelen mochten ook maar zomaar genegeerd worden door die kpn.
  Met dit soort van acties van die kpn kun je eigenlijk dus ook wel stellen dat de kpn blijkbaar geen bonafide maar een malafide organisatie aan het worden is?

  Denk er nu dan ook even goed over na, want ook de overige 98 reacties op dit besluit van deze rechter, is ook al niet prijzend voor het niet juiste kpn-systeem. Want waar is kpn dus eigenlijk bang voor nu, wanneer de kpn wel een bonafide organisatie is? Dan zou DE KPN ook niet zoveel ontevreden ex-klanten hebben gehad.
  Dan zou de KPN met vlag en wimpel kunnen waaien, maar nu, zoals het lijkt, dus blijkbaar helemaal geen vlag en wimpels voor een mogelijke foute kpn-organisatie?

 99. Bernard Wortelboer schreef:

  Ik heb geen vertrouwen in KPN, ik stap dus over. Dom dat KPN niet naar de klanten van XS4ALL wil luisteren.

 100. Bob schreef:

  Men “belooft” weer van alles, in de mail aan mij als klant. De beloftes van KPN hebben helaas geen waarde zo is gebleken, zowel in het geval van XS4ALL als in het geval van mijn onbeperkt mobiel internet abbo.

  En wie wordt hier nu eigenlijk beter van ?
  Niet de klanten, en ook niet de medewerkers. En KPN als bedrijf ook niet, want de mensen lopen straks massaal naar freedom.nl (heb inmiddels ook al een account). Er zullen wel een paar zakkenvullers aan de top zitten die hier dan persoonlijk beter van worden.

 101. Michel schreef:

  Tja. Het bedrijf waar ik bij werk zit bij KPN. Experia box, geen service, geen vast IP, geen instellingen.
  Prive al vanaf eerste maanden bij XS4ALL. Alles werkt thuis vele malen beter dan bij het bedrijf. En dat zou ik thuis ook binnen moeten halen?

  Natuurlijk gaat KPN nu geld besparen. TV reclame is erg duur. En het weglopende aantal klanten is al ingecalculeerd. Tja, financieel klopt het vast. Gelukkig leven we in een tijd waar sommige mensen wel om de inhoud geven.

  Voor alle mensen die hun oude provider URL/e-mail adres mee willen nemen: wees slim en koop voor paar euro per jaar je eigen domeinnaam. Dan heb je het zelf in de hand. Doet even pijn, maar dan heb je daarna ook wat.

 102. maria schreef:

  Jammer, met KPN was het altijd war sinds 12 jaar lid van xs4all en nooit last. Heel jammer. FF afwachten en anders maar over naar een ander.

 103. Mabel schreef:

  Jammer! Ik ben nog niet zo lang geleden overgestapt naar XS4all vanwege ontevredenheid over KPN, waar ik zo’n 20 jaar klant was. De klantenservice bij KPN is slecht (een medewerker die net een week in dienst is op de klachtenafhandeling zetten is natuurlijk vragen om problemen) en het bedrijf geeft helemaal niets om hun vaste klanten. Heel anders dan de goede contactmomenten die ik bij XS4all heb ervaren.
  Sterkte voor de medewerkers van XS4ALL.

 104. Ben schreef:

  1998: Xs4all wordt niet opgeheven, beloofd
  2019: alles blijft hetzelfde, de klantenservice en helpdesk die u gewend bent, uw FRITZ!Box-modem, e-mailadressen die op @xs4all.nl eindigen, malwarefilter, poortbeveiliging en DNSSEC. Dus onze inzet voor privacy en veiligheid zetten wij bij KPN gewoon voort. Beloofd.

 105. Carla schreef:

  Wat een idiotie. Zoveel blije klanten, medewerkers en een prachtig merk de das om doen. Sinds jaar en dag zeer tevreden klant van xs4all. Ik vind het heel vervelend dat ik mijn mailadres niet zal kunnen meenemen bij overstap.

  Misschien in plaats van Freedom Internet de naam xs4allpeople.nl ? Of mag er helemaal niets meer met de naam gedaan worden??

 106. Piet schreef:

  En voor alle klanten die vanmiddag om 12:28 een mailtje van meneer Kramer hebben ontvangen, eentje van het onbeschofte soort met een no-reply adres:
  Meneer is gewoon bereikbaar op jorg.kramer@kpn.com, maar zo te lezen uit zijn Out Of Office melding, ook direct met vakantie vertrokken tot 7 januari. In dat mailtje worden ook een paar telefoonnummers genoemd van andere medewerkers voor eerder contact en zijn eigen contact details:

 107. bas schreef:

  Bedankt XS4ALL…

  Hallo Freedom!

 108. Ruud schreef:

  Zie geen enkel comment die de stap van KPN toejuicht het is gewoon niet wat de klanten wilden. Dank aan alle mw/ers van xs4all voor hun vriendelijkheid en behulpzaamheid in de afgelopen jaren, altijd puik! Hoop dat jullie ook de mogelijkheid hebben om naar Freedom mee te gaan.

 109. Frans schreef:

  Niks maar dan ook niks veranderd in 20 jaar bij kpn (kleine letter is voldoende voor zo’n waardeloze club!)
  1 voorbeeld:
  Destijds werkzaam in Breda. Moest nieuwe centrale komen. PTT zat op zelfde industrie-terrein. Monteurs
  meldden zich aan balie en vroegen zich hard op af hoe ze de zaak aan elkaar moesten knopen…
  Ze waren nog niet op cursus Windows geweest, maar gingen al wel naar de klant voor nieuwe installatie…..
  Héél veel voorbeelden van.
  Zo is er boek over dat bedrijf te schrijven (ik houd me nu in !!)

 110. Jean-Paul schreef:

  Ben al meer dan 20 jaar een zeer tevreden klant van XS4ALL. En nu trekt KPN moedwillig de stekker uit XS4ALL?! Ze zijn mij binnenkort kwijt. Ik zal overstappen naar Freedom.

 111. Leon schreef:

  Helemaal volgens verwachting blijft KPN op alle fronten strijden om XS4ALL te killen. Eigenlijk was het ook een vreemde ontwikkeling dat XS ooit onder de paraplu van KPN terecht kwam. Ik vond het toen (1998?) al een verdachte transactie, maar de ‘belofte’ dat alles hetzelfde zou blijven *en* bij gebrek aan een alternatief ben ik tot volle tevredenheid blijven hangen.

  Heel, heel jammer dat KPN nu, 25 jaar nadat ik tekende voor XS4all, toch blijft volharden er een eind aan te maken. Het lijkt er verdacht veel op dat ze dat al sinds de overname in 1998 al van plan waren, want waarom precies na 25 jaar? ’t Zou zomaar kunnen dat dat precies de termijn is waarna de garantie XS4ALL te laten voortbestaan, afloopt?

  Maar laten we het van de positieve kant bekijken. Dank zei de halsstarrige koppigheid van KPN zal Freedom4ALL een vliegende start maken. Ik kan nauwelijks wachten

  Dank jullie wel, XS4ALL-ers. Het waren 25 mooie jaren.
  En tot ziens in 2020 bij de reïncarnatie. Als het moet bij Freedom, maar als de naam nog gewijzigd kan worden: bij “XS4EVER” misschien?

 112. Mario schreef:

  Even afwachten tot Freedom internet helemaal draait en op welk glasvezelnet en dan…… overstappen natuurlijk

 113. Walden schreef:

  Lang geleden, zodra het kon, heb ik met veel plezier afscheid genomen van KPN. De voorheen publieke provider die vanaf dat hij commercieel ging klanten slechts als melkkoeien en klantenservice als belangrijkste bespaarmogelijkheid zag. KPN belooft van alles wat klanten aantrekt, maar maakt vervolgens weinig waar. Ook is het de KPN die toen het kon voorop liep om grof te verdienen aan verkoop van eigen klantgegevens.
  Dat XS4ALL nu belooft dat alles blijft zoals het is zal zeker vanuit het hart gemeend zijn, alleen vergeet het maar dat KPN zich daar iets van aan zal trekken als de liquidatie een feit is. Op basis van de ervaring bij familie en vrienden ga ik er van uit dat KPN in het eerste jaar onder het mom van allerlei smoesjes sluipenderwijs het abonnement omhoog krikt, verbaas je niet dat het eind 2021 zo’n 150% is van de huidige tarieven. En vervolgens biedt KPN allerlei mogelijkheden aan om goedkoper “dezelfde service” te ontvangen, waarna je aan de geldhaaien van de privacyschenders van KPN overgeleverd bent. In de afgelopen dertig jaar is keer op keer aangetoond, dat de integriteit van KPN van niets en generlei waarde is.
  Als er een nieuwe provider opstaat die in de geest van XS4ALL de draad wil oppakken zal ik die van harte steunen, ook al lijkt het haast onmogelijk als integere nieuwkomer in de huidige markt een serieuze kans te maken.

 114. Jan schreef:

  Jammer, enorm jammer. Ik had echt gehoopt op een min-of-meer onafhankelijk xs4all. Binnen KPN, als nodig, of een doorstart op eigen benen of onder de paraplu van een andere club.

  Het mag niet zo zijn, wat vooral erg jammer is voor alle xs4all medewerkers die jarenlang zich ingezet hebben voor een vrij en veilig internet met uitmuntende service.

  Ik hoopte dat Freedom niet nodig zou zijn. Helaas. Ik stap over

 115. Madeleine schreef:

  Heel, heel erg jammer. Wat een arrogantie van KPN, hele bijzondere gang van zaken dit. Dank jullie wel mensen van XS4ALL, we zijn al heel erg lang een blije klant van jullie en gaan jullie met pijn in het hart verlaten. Dank jullie wel en veel sterkte! Wij gaan naar Freedom Internet zodra zij er klaar voor zijn.

 116. Sebastiaan Jacobs schreef:

  Zonder de bedoeling te hebben KPN te flamen: XS4ALL heb ik (en vele anderen met mij) altijd ervaren als heel erg goed. De helpdesk denkt “out of the box” mee met alle mogelijke problemen die je hebt, en het netwerk is stabiel en flexibel, zonder rare beperkingen. Ik ben altijd bereid geweest om daarvoor te betalen. Nu de kwaliteit van mijn provider flink omlaag gaat, vraag ik me af hoe ik dat terug ga zien in onze maandelijkse abbonementskosten. Wellicht dat iemand hier iets over kan zeggen?

 117. Michael Nieweg schreef:

  Déja vu…. ooit kwam Planet Internet steeds als de beste internetprovider uit de consumententests. Ik stapte van DDS over. Puike helpdesk. Werd overgenomen door KPN, waarna er een vergelijkbare constructie kwam als nu aan XS4ALl is toegezegd. De Planet-helpdeskmedewerkers werden steeds meer restricties opgelegd en konden, tot hun frustratie, niet meer hetzelfde serviceniveau bieden. Koos zo voor het toen iets duurdere XS4ALL. Duurkoop bleek hier een heel goede koop: een ware top-provider. Ook ik ga nu de overstap naar Freedom.nl voorbereiden. Ben founding member. Een domeinnaam heb ik al van ze gekregen. Ik dank de medewerkers van XS4ALL, voor hun deskundigheid, vriendelijkheid en snelheid.

  • Roel schreef:

   Van hetzelfde laken n pak: als kpn niets heeft geleerd van de puinhoop bij de planet overname n overstap, voel ik me ook vrij om te gaan. Ik ben al begonnen met ’t communiceren van n reserve email adres aan mijn relaties.

 118. Henk no-kpn schreef:

  Goeie spullen verbranden…..
  Dat is toch maf ???
  FUCK die KPN !!!!!

 119. Roland Breedveld schreef:

  Wat een misser, alsof Volkswagen opeens zijn top-merken Audi en Porsche onder eigen naam gaat uitbrengen.
  Ik stap dus over op Freedom.nl , net zoals velen, heb ook met de crowd-funding actie meegedaan.
  Heb ook begrepen dat veel XS4ALL medewerkers over stappen naar Freedom.nl, dat geeft mij veel vertrouwen in XS4ALL-Versie2.
  Wat een blunder van KPN, dit gaat jullie heel veel klanten kosten.
  Ook onvoorstelbaar dat de raad van bestuur niet ingrijpt om deze klunzendirectie af te zetten, daar zijn ze immers voor!

 120. Henk schreef:

  Ik werkte vroeger bij KPN in de opbouw van de primafoon winkels.
  Die zijn er niet meer, en raad eens waarom ??
  Blij dat ik ergens anders kon gaan werken toen.

 121. Harm Lok schreef:

  KPN haalt Xs4all gewoon uit de markt, enorm jammer. Garantie van een dergelijk beursgenoteerd bedrijf zijn niet veel waard.
  Met name het borgen van een internet / privacy alleen voor eigen gebruikers kan KPN gezien hun afspraken met overheden niet borgen zoals dit nu bij Xs4all het geval is. De overstap naar KPN ga ik zeker niet maken. Het personeel van Xs4all wil ik graag een hart onder de riem steken , geweldig hoe jullie opkwamen en daadwerkelijk service verleenden. Jammer dat de beste provider van nederland moet stoppen.

 122. W!m schreef:

  Wat KPN er van gaat maken weet ik niet, alle suggesties over KPN ten spijt kan het het natuurlijk ook gewoon doorgaan zoals het nu gaat ondanks dat een aantal mensen geen goede ervaring hebben met KPN. Die zijn er voor XS4ALL vast ook wel, maar die hoor je hier niet (denk ik) net zoals de mensen die wel goede ervaring hebben met KPN.
  Ik zelf ben al over naar Freedom omdat de spirit van XS4ALL, naar mijn verwachting, beter bij mij aansluit dan die van de KPN hoewel ik geen ervaring met de KPN heb, is mijn algemene indruk dat het bedrijf simpel te groot is om eenzelfde spirit als XS4ALL te hebben.

 123. Joris Ammerlaan schreef:

  R.I.P XS4ALL dank dat je er al die jaren voor me was met mooie boodschappen en technologische ondersteuning die KPN helaas niet in het juiste daglicht ziet. Ik hoop dat je in vrede mag rusten en met de wetenschap dat vele van jou de vlucht gaan wagen naar Freedom. Jammer dan KPN zijn halsstarrige koppigheid niet durfde op te geven en de zwakheid te tonen van een hele foute beslissing. Weet dat ik jou altijd in mijn hart zal meedragen en niet zal vergeten als ik volgende bij Freedom zit. Het gaat je goed in de nog korte toekomst die je hebt.

  Met pijn in mijn hart zwaai ik naar je.

  Vaarwel mijn vriend!

 124. Teleurgestelde gebruiker schreef:

  Ze zeggen wie gelooft wordt zalig.

  Laat mijn geloof in KPN nu gelijk aan 0 zijn.

 125. Rogier schreef:

  Diep triest. Grote fout van KPN

 126. Peter Lebbing schreef:

  Bedankt mensen van XS4ALL voor alles wat jullie bereikt hebben!

  En een deel van jullie zie ik weer terug bij mijn nieuwe provider straks, Freedom!

 127. Egberdien schreef:

  Misschien min of meer verwacht, maar een ongelooflijke teleurstelling. Ook bij mij ontbreekt ieder vertrouwen in KPN. Dit soort overnames lopen over van beloftes om daarna over te gaan in gebroken beloftes. De macht van het???
  Heb XS4all altijd beschouwd als uniek en wil me dan ook niet als een mak schaap een onzekere toekomst in laten leiden. Ik blijf graag op de hoogte van vervolgstappen van xs4all om zodoende op tijd over te kunnen stappen naar??

 128. John Nieuwkerk schreef:

  Je zal maar als ontevreden klant bij de KPN zijn weggegaan een paar jaar geleden (ik dus) kom je weer in die chaos bij de KPN terecht jammer XS4ALL maar ik ben op korte termijn weg. Ik had het meest uitgebreide pakket en ben elke maand +/- €110,00 kwijt aan abonnement kosten maar die gaan echt niet naar KPN. Helaas dus ik wens de medewerkers van XS4ALL heel veel sterkte en wijsheid naar de toekomst toe.

 129. Jan schreef:

  Het was te verwachten dat de ondernemingskamer de directie van KPN en XS4ALL ( bezet met KPN directieleden) in het gelijk zouden stelen.
  Het is zeer te waarderen dat de OR van XS4ALL van alles heeft geprobeerd om het tij te keren. Jammer dat zij er niet in geslaagd zijn. De ondernemingkamer toetst alleen het proces en niet de menselijke maat. Het is niet anders.

  KPN kan nu gewoon doorgaan met het door hen ingezette spel. Ze geven nu al duidelijk aan ook de techniek uit te kleden. Ik vrees met grote vrezen voor het niet van KPN afkomstige personeel. Garanties tot aan de deur bij KPN.

  Er is nu nog maar een groep die het verschil kan maken. Dat zijn de klanten van XS4ALL. Zij zijn niet gevraagd naar hun wensen door KPN. Zij bepalen namelijk nu wel zelf of ze genoegen willen nemen met veel minder dan dat ze gewend zijn bij XS4ALL of dat zij willen worden gedicteerd door KPN. In de persberichten wemeld het al van aanwijzingen, op basis van uitspraken van KPN, die de uitspraak van KPN, over er verandert niets, tegen spreken.
  Als een groot deel van de klanten van XS4ALL de moed hebben te vertrekken blijft KPN met een lege BV XS4All zitten.
  Dus klanten het is nu aan u om KPN te laten merken of hun ingezette beleid ook door de U wordt ondersteund.

  Heel jammer voor het geweldige personeel van XS4ALL die wel de kernwaarden onderschreven. Ik hoop dat zij een goede toekomst te gemoed mogen gaan. Hun kwaliteiten zijn zeker ook nog bij andere werkgevers zeer gewenst, dus hebben ze de keuze.

  Ik heb inmiddels al een groot deel van mijn mailverkeer omgeleid en ga zeker niet in zee met KPN

 130. Reinder Klein schreef:

  Zeer zeer slechte ervaringen opgedaan met de helpdesk van de KPN. Maanden geen internet en de klacht en beloofde nabetaling werden niet adequaat opgepakt. Een zeer hooghartige leidinggevende van de helpdesk aan de lijn gehad, echt schrikbarend de neerbuigende toon van hem. Nooit maar dan ook nooit meer KPN. Ik denk dat de directie van de KPN niet goed geïnformeerd is over het het niet functioneren van de KPN helpdesk.
  Al weer jaren bij XS4ALL, wat een wereld van verschil, zo aangenaam hoe je geholpen wordt en te woord wordt gestaan.
  Dus deze uitspraak betekent maar 1 ding, overstappen.
  Zo bijzonder dat de KPN dit enorme verschil niet ziet.

 131. A Kusters schreef:

  Dat is dan in 2020 zo snel als mogelijk naar freedom. De beloftes van KPN zijn nog minder waard dan het papier waarop het geschreven staat. Rest nog de echte XS4ALL medewerkers te bedanken voor de geleverde service en kwaliteit.

 132. Pieter Schultze schreef:

  Vreemd dat KPN-top niet luistert naar de klant. De reputatie van die onderneming rechtvaardigt deze arrogante houding geenszins (nog afgezien van het feit dat het sowieso altijd verstandig is de signalen uit de markt serieus te nemen …). Dom om zo’n waardevol merk zomaar overboord te gooien. ‘Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald’ luidt een oude wijsheid. Het is voor zowel KPN zelf als de medewerkers en klanten van XS4ALL te hopen dat de bedrijfsleiding van KPN alsnog tot inkeer komt. Maar alles lijkt erop te duiden dat het bestuur van KPN in zijn tunnelvisie persisteert … Niet de eerste stomme beslissing, dunkt mij zo …. En nu maar eens gaan uitkijken naar een alternatief voor XS4ALL (sorry guys …)!

 133. Gerrit Hulleman schreef:

  Prachtig om de reacties te lezen. De algehele mening deel ik. Toch wens ik de mensen van de core XS4All sterkte en dank hun voor hun goede en stabiele diensten al die jaren. Iedere echte Xs4all medewerker gun ik het beste, uitgesloten de KPN directie en KPN managers die boven hen zijn geschoven in die organisatie.

 134. Marja schreef:

  Het hele gebeuren getuigt mijns inziens van een volkomen gebrek aan visie!
  De Engelsen zeggen het treffend met hun gezegde ” NEVER change a winning horse”
  Nu wordt de top- provider XS4 all verkwanselt en gekoppeld aan KPN.
  Hoe dom en kortzichtig kun je zijn.
  Een bedrijf dat qua service en het waarmaken van beloften en afspraken niet kan tippen aan de geweldige kwaliteit van de techniek, klantgerichtheid en dienstverlening van XS4all.
  Ik wens KPN géén succes.

 135. Antonius Vos schreef:

  Jammer, zoals het er nu uitziet dat KPN/XS4all samengaat, voel ik me genoodzaakt om over te stappen naar tweak.nl
  Dit is andere concurrent op gebied van glasvezel. KPN werkt niet mee met glasvezel, of vraagt exorbitant abonnement.

 136. Jos Segers schreef:

  Ik wil niet naar KPN. Hoe zit het Spotify, Batched SMTP, Hostname en DNS entry’s? Die heb ik wel nodig!

 137. Doet er niet toe schreef:

  Er zijn heel weinig XS4ALL medewerkers die hier achter staan.

  XS4EVER

  en aan het kapitalistische, privacy-schendende en gierige KPN: ik zie jullie wel over 10 jaar als jullie failliet zijn.

 138. Ingrid schreef:

  Heb inderdaad geen vertrouwen in KPN. Hun service is echt onder de maat en beloftes komen ze niet na. Ik vind het echt heel erg dat xs4all moet worden overgrnomen door deze klantonvriendelijke magneet die zichzel dan weer rustig door verkoopt. Gaat allemaal om eigen belang aandeelhouders bij Kpn. Triest maar waar

 139. Piet schreef:

  En zie daar wat er nu door Farwerck wordt gezegd ” … Voorlopig verandert er niets aan onze dienstverlening voor klanten …”
  Nu komt de voorspelde aap al uit de mouw. Beloftes zijn bij KPN helemaal NIETS waard.

 140. René schreef:

  nu.nl vat het goed samen in de kop “KPN mag doorgaan met opdoeken van XS4ALL”.

  • Jakob schreef:

   Ik weet al wat ik doe, Nog even wachten op freedom internet en dan overstappen.
   Jammer dat zo’n mooi bedrijf verdwijnt en integreert in KPN. Voor mij geen KPN.
   Jammer van de voortreffelijke service van de helpdesk van XS4all.
   Werd altijd keurig geholpen.
   Het is niet anders.

   • ObiToo (Hans) schreef:

    Ik ga er van uit dat de XS4ALL medewerkers met hart voor hun werk, gaan overstappen naar Freedom. In dat geval zal de kwaliteit van laatstgenoemde alleen maar beter worden. Voor de eventuele opstartmoeilijkheden zal ik ze alle credits geven.

 141. Piet schreef:

  Hele slechte zaak.
  En ze nemen al vast een voorschot op het niet nakomen van een belofte, het vaste IP adres, dat bij KPN zo te lezen gaat veranderen ook als de techniek verandert en bij … noem maar op …
  Zodra Freedom de huidige snelheid op mijn adres kan leveren ben ik weg bij KPN. En voor die tijd zet ik rustig zo veel als mogelijk alles al over naar Freedom

 142. Rick schreef:

  Hoe zit het met mijn Spotify premium account die ik via Xs4all heb?

 143. Frank schreef:

  Ik ben pas sinds een paar jaar zakelijk klant van XS4all.
  Ik stapte over van een andere provider en had op dat moment geen voorkeur.
  KPN was mijn eerste (onbewuste!) keuze.
  Zes telefoontjes verder was het een bewuste keuze NOOIT zaken met KPN te willen doen.
  Wat een drama qua communicatie en afspraken nakomen. Verschrikkelijk.
  Toen op aanraden van kennissen naar XS4all: alles in één keer goed!
  En nu kom ik alsnog ongewild in de chaos van KPN terecht… Heel heel heel vervelend.

 144. René Jansen schreef:

  Erg dom van KPN – gewaarschuwd worden, keer op keer, en toch dom doorzetten. KPN is niet in staat deze vrijheid, aandacht en kwaliteit te leveren. We bezinnen ons op de overstap. Ook liet de rechtspraak zien hoeveel de constructie ‘ondernemingsraad’ waard is in dit land.

 145. Klaas schreef:

  Zeer spijtig, maar viel inmiddels te verwachten. Ik ben bij xs4all sinds 1996.
  Ik lees dat ik mijn @xs4all.nl adressen kan blijven gebruiken, ook na de overname door kpn. Dat valt alvast mee, al ben ik er niet zeker van dat dit ‘tot in lengte van jaren’ blijft kunnen.
  Maar waar ik niets over lees: blijven de url’s die beginnen met https://xxxxx.home.xs4all.nl ook allemaal bestaan na de overname? Vanwege de manier waarop mijn websites zijn opgebouwd is dat voor mij nog belangrijker dan behoud van de e-mailadressen.

  • Koen schreef:

   Die domeinnaam blijft van kpn en kun je niet meenemen bij een overstap.

   Misschien kun je nu al verhuizen naar je eigen (!) domein bij freedom en je bezoekers beginnen te informeren, search engines bij te werken, etc.

   Als een domeinnaam/url zo kritisch voor je is zou je sowieso niet onder het domein van iemand anders moeten zitten. Actie is sowieso nodig. KPN blijft niet nog 10 jaar dat domein ondersteunen.

   • Kristofer Skaug schreef:

    Is het bevestigd dat de xxx.home.xs4all.nl personal websites (voorlopig) ondersteund blijven na de overstap op KPN?
    Natuurlijk is het altijd beter om een eigen domeinnaam voor belangrijke zaken te hebben, maar ik heb deze website al bijna 20 jaar, en niemand had enkele jaren geleden kunnen bevroeden dat het enorm populaire XS4ALL zomaar zou verdwijnen. Er zijn wat langlopende zaken die door de jaren heen belangrijker zijn gaan worden dan eerst gedacht (o.a. URL’s die in tijdloos drukwerk zijn komen te staan). Vandaar, als ik zou weten dat deze URL’s binnen afzienbare tijd niet meer kunnen voortbestaan, moet ik nu al de maatregelen plannen.

 146. Johan schreef:

  Dan staat nu mijn besluit vast. Ik ga overstappen naar Fteedom.

 147. Jan schreef:

  Lachwekkend dat woordje “Beloofd.” Ik ken die beloftes van KPN. Talloze slechte ervaringen gehad met “diensten”, afspraken en beloftes van KPN, zowel op het werk als privé. Ben her en der mijn mailadres al aan het omzetten naar mijn nieuwe eigen domeinnaam. Komend voorjaar na precies 25 jaar afscheid van XS4ALL. Treurig allemaal dit :(

 148. Edward Tie schreef:

  mijn besluit blijft staan: In 2020 verlaten we al uit xs4all voordat xs4all wordt kpn.. 2020 is overgangsjaar waar we alle dingen gaan switchen……. opzegging is al op onderweg naar xs4all.

  • Hans schreef:

   Maar dan zit je straks waarschijnlijk bij je nieuwe provider vast aan een jaarcontract !

   Beter vast bij freedom.nl aanmelden, mailboxen overzetten en overstappen als zij er klaar voor zijn.

 149. Rob schreef:

  Jammer. Ik ken KPN vooral vanwege de vele storingen waarmee ze regelmatig het nieuws halen en van mijn kennissen die KPN mail gebruiken en daardoor vaak onbereikbaar zijn.Ben uit voorzorg alvast lid van Freedom.nl geworden.

 150. Kees van 't Klooster schreef:

  Hoe zit het met email adressen die eindigen op hccnet.nl? Ik lees alleen iets over xs4all.nl adressen.
  Bij de overname van hccnet door xs4all, mochten we onze hccnet.nl adressen behouden.
  Mag ik veronderstellen dat dit nu ook weer het geval is?

  • Rien Boluijt schreef:

   HCC net is provider onafhankelijk.

   • Angela schreef:

    Als ik het mij goed herinner, dan draait XS4ALL het hele mail en webserver gebeuren voor de HCC.
    De HCC zal dus ook dit jaar een knoop moeten doorhakken of ze dat door kpn laten overnemen, of een andere provider daarvoor zoeken.

    Gelukkig gebruik ik mijn HCC mail adres niet en staat in de website alleen een dubbel van wat ik elders heb staan.
    Dat laatste eigenlijk nog vanuit de tijd dat ik thuis een eigen mail- en webserver draaide. Die draait overigens nog, maar niet als primair.

   • Ewout Wajer schreef:

    Klopt, XS4ALL heeft in het verleden alleen de internet lijnen over genomen. De maildienst zit nog bij HCC zelf (Zover ik weet). Maar een beetje helpdesker van XS4ALL draaide zijn handen er niet voor om, om een HCC net-e-mail adres in te stellen voor een klant. Vraag me ook echt af of KPN dit ook gaat doen!

   • Ruud Boelens schreef:

    Wat wil dat zeggen in dit geval? Mochten we ‘meegaan’ naar KPN/Xs4all, blijven dan mailadressen met hccnet.nl in de lucht?

 151. cathy van esch schreef:

  ook deze dame gaat niet mee na kpn was heel blij met jullie en ga rustig om heen kijken welke internet provider ik ga nemen. Alleen jammer dat het weer een hoop extra geld en rompslomp gaat kosten. uiteindelijk in de slotsom dat de klanten de dupe zijn van dit alles

 152. Kees Flipsen schreef:

  Je kunt slechte keuzes maken en hele slechte keuzes maken.
  Dit valt zelfs buiten die categorie.
  Onbegrijpelijk.

 153. Martien Boogers schreef:

  Op 1-01-2020 loop mijn contract af bij xs4all en 1-04-2020 mijn contract van mijn mobiel bij KPN dus over 3 maanden is er niets meer van KPN in mijn huis.

 154. Rob de Haan schreef:

  Mijn brief ligt al klaar. Even wachten op freedom en hoppa. Schoolvoorbeeld hoe een A-merk naar de klote gaat door een provider (KPN) die denkt dat ze een a-merk zijn maar elke keer weer lager scoren.

  Btw. Loze beloftes ? KPN liegt elke keer weer dat het gedrukt staat. XS4all blijft bestaan, glasvezel en zo kan ik nog wel even doorgaan.

 155. Frans schreef:

  Heel jammer dat XS4ALL gaat verdwijnen, maar zolang ze nog bestaan blijf ik bij ze. Zodra XS4ALL stopt stap ik over naar Freedom, geen cent van mij naar KPN. Een eigen domein heb ik al jaren, dus zo moeilijk zal dat niet zijn. Ik hoop dat Freedom ook vaste IP adressen gaat aanbieden en een eigen mailserver met reverse DNS zal ondersteunen, maar mocht dat niet zo zijn dan zijn er genoeg mogelijkheden om voor een paar Euro per maand de mail bij een andere hostingprovider onder te brengen, of misschien gaat Freedom dat soort diensten ook aanbieden?

 156. Judith Brandon schreef:

  Ik ben teleurgesteld. Ik was zo blij met XS4all een provider die echt voor je klaar staat. Zelfs toen er een kabel was getroffen door een tracktor en wij de enige abonné’s waren die hierdoor getroffen waren. Petje af voor XS4all.
  Ik ga me beraden …. weet het nog niet.

 157. Peter Lebbing schreef:

  Ik heb een uur geleden een reactie achtergelaten met heel veel URL’s erin. Die staat hier nu nog steeds niet. Hij moet waarschijnlijk eerst goedgekeurd worden door een medewerker vanwege de URL’s. Hier mijn bericht zonder URL’s.

  Als je heel erg gehecht bent aan je @xs4all.nl adres maar niet mee wilt naar KPN, is er een optie die helaas niet genoemd wordt in [… XS4ALL Blog XS4ALL, KPN en Freedom Internet: hoe zit het? … ]

  Daar wordt onomwonden gesteld:
  Kunt u uw @xs4all.nl e-mailadres(sen) overzetten naar Freedom Internet?
  Dat is niet mogelijk.

  Je kunt als je echt wilt XS4ALL Pack nemen, kost wel wat:
  [… Wat is Pack? … ]
  [… Wat zijn de specificaties van Pack? … ]

  Dan kun je zelf je provider kiezen maar heb je voor € 15,25 per maand alsnog een pakket XS4ALL-diensten zoals zes mailboxen op @xs4all.nl met elk 10 aliassen.

  Persoonlijk zou ik kiezen voor een eigen domeinnaam zodat je nooit meer gedwongen wordt je e-mailadres te veranderen bij een overstap van provider. Nog afgezien van precies dat aanbod van FreedomNet, wist je dat een .nl-domeinnaam nog geen tientje per jaar kost? Dat is wel uitsluitend de naam, nog niet de servers die nodig zijn om van de naam gebruik te maken. Maar voor die servers kun je blijven rondshoppen zonder dat ooit meer je e-mailadres hoeft te veranderen.

 158. Bart schreef:

  Erg jammer, zeker als je de argumentatie lees dat XS4All zelf dit besluit genomen zou hebben.
  Mooi dat KPN een hoop belooft, maar alleen wie heel naïef is gelooft in zulke sprookjes. KPN staat nou niet bepaald bekend om haar klantgerichtheid. We gaan dus maar eens rustig afwachten of Freedom Internet wat wil worden en anders wordt het toch echt de lokale kabelaar onder het motto: Alles beter dan KPN.

  • Hans schreef:

   “dat XS4All zelf dit besluit genomen zou hebben”

   Dat is juist . . . nadat 4 van de 5 directieleden door KPN waren vervangen.

 159. Jurjen schreef:

  Onbegrijpelijke kortzichtigheid. Gelukkig heeft het actiecomité meer gedaan dan alleen protesteren dus een overstap naar Freedom.nl is m.i. de enige logische reactie.

 160. Jan Soullié schreef:

  Hoe zit het met de email-adressen die eindigen op demon.nl? Jarenlang heb ik een internationaal blad beheerd en ik stond er op dat mijn e-mail adres niet zou wijzigen. Ik heb een grote vrienden- en kennissenkring en die wil ik niet opzadelen met een ander adres!!

  • Simon schreef:

   Ook hier. Al de relaties, vrienden en familie kent onze mailadressen niet anders dan als A of B@C.DEMON.NL en nog wat varianten daarvan. En die DEMON adressen, die staan ook vaak geregistreerd bij bedrijven op websites om mee in te loggen of voor wachtwoordherstel.
   Het wordt echt een hoop gedoe met veel missers als we iedereen van andere adressen op de hoogte moeten stellen en zo ver moeten krijgen het oude te vervangen door een ander mailadres. Laat staan al die inlog data op websites…

  • Angela schreef:

   Wij zijn onze demon.nl mail adressen al lang al kwijt, maar gelukkig had ik toen al mijn eigen domains.
   Toen wij verhuisde konden we Demon niet meenemen omdat de DSL niet geporteerd kon worden en we moesten opzeggen en opnieuw aanvragen zodra alles stabiel was.
   Kortom, omdat we maar een aderpaar hadden moest daar de ISDN op geporteerd worden en hebben we voor Internet een tijdje Multikabel (nu Ziggo) gehad.
   Omdat Demon precies die tijd overgenomen werd konden wij niet meer terug naar Demon.
   Ik was toen niet bij XS4ALL omdat ik absoluut niets met “ADSL van KPN” te maken wilde hebben.

   Toen XS4ALL met XS4ALL Only kwam uiteindelijk toen naar XS4ALL over gegaan.

  • Peter schreef:

   Beste KPN, geef svp duidelijkheid over demon.nl

   Ik gebruik demon.nl nog steeds voor mail, in elk geval sinds 1998. Ik zou dus ook heel graag willen weten of demon.nl in stand wordt gehouden, of zal worden opgeheven.

   In het laatste geval wil ik een hoop mensen daarvan graag op tijd op de hoogte kunnen stellen.

  • Jan van Helvoort schreef:

   Dat zou ik ook graag willen weten. Ik gebruik mijn demon email adressen nog altijd.

   • Jeroen schreef:

    Ik gebruik mijn demon.nl website adres ook nog steeds. Ik was al boos dat demon werd overgenomen door het overgenomen KPN.

 161. Fred schreef:

  KPN en GARANTIES 2 dingen die niet samengaan,
  Ben al begonnen met een eigen domeinnaam aan te schaffen om op ieder gewenst moment over te kunnen stappen naar een andere provider

 162. Brit schreef:

  Ik zal ook overstappen na heeeel veel jaren.Was blij met XS4all en wil geen KPN.

 163. Ad Janssen schreef:

  Spijtig bericht. Ik ben founded member geworden bij Freedom Internet. Mijn mailadres heb ik overgezet naar @freedom.nl. Ik lees dat er al oud-medewerkers van XS4ALL werkzaam zijn bij Freedom in het kantoorpand in Amstelveen. Heb er alle vertrouwen in dat de waarborgen van XS4ALL terugkomen bij deze nieuwe provider.

  • Wilbveen schreef:

   Goede en begrijpelijk keuze. Nu wachten op internet via freedom. Telefoon is al overgezet naar voipgrid/voys

 164. Peter schreef:

  Da’s dan alweer een klant minder voor XS4All, euh ik bedoel KPN……
  Domme actie dit. Gezonde club met eigen identiteit om zeep helpen.
  KPN-beloftes zijn niets waard. Ik bedoel maar, deze actie zelf haalt al alle beloftes onderuit die ooit bij de overname zijn gedaan. Reken dus maar niet dat over nog een jaar er nog iets terug te vinden is van de XS4All-waarden….

 165. Bennie Wilmink schreef:

  KPN, belooft veel alles wat ze op koopt verdwijnt en in jet geheel wordt het service niveau slechter met een prijs dat steeds hoger wordt.

  Glasvezel tot aan de deur hebben ze nog steeds niet gerealiseerd terwijl en dat zou in 2005 al een feit worden landelijk.
  Andere diensten uitgefaseerd omdat deze ‘slechter’ wareb. Echter intnrnet heeft on meer problemen opgeleverd dab ze zou oplossen
  Betroubaar net werk met onbetrouwbare beheerder.
  XS4ALL was een van de partijen die zich staande heeft gehouden echter zo dom is geweest om op te laten gaan met KPN.

  Freedom internet wordt wellicht in de licht gebracht. En hoop dat dit op korte termijn gerealseerd is zodat de vrijheden gewaarborgt blijven.

 166. Adri schreef:

  Wat een vreselijk nieuws dit, wij zijn al jaren (ik zelf sinds 1993) vaste klant en worden nu gedwongen om in de meest slechte KPN cultuur mee te gaan draaien.
  Ik zet al mijn abonnementen die ik voor mij en diverse bedrijven waar ik voor werk direct om , geen KPN voor mij !

 167. Edwin schreef:

  Er wordt van alles beloofd door KPN….ja ja dat ken ik. In het verleden vaak meegemaakt dat beloftes niet nagekomen worden. Zoek naar eens op het forum van KPN naar niet nagekomen beloftes. Het staat er vol mee! Ik hoop echt dat Freedom een volwaardige provider wordt. Ik heb genoeg ervaring met de zogenaamde klantenservice van KPN…dat nooit meer!!

 168. Arnold schreef:

  Ik ga zo snel mogelijk mijn resterende aandelen KPN verkopen. Wanneer KPN faciliteiten die ik bij XS4All waardeer gaat stopzetten, stap ik over naar Freedom Internet. Ik wil zeker geen Experiabox in huis.

 169. Eric Visser schreef:

  Jammer, maar voor nu denk ik maar G0-With-The-Flow.
  Ben wel benieuwd naar mijn inclusive Spotify abonnement. Prijzen zien we later wel.
  Groet

 170. simon schreef:

  i’m not amused

  Alles moet en zal naar de klote bij KPN. Ik ben die bende zo beu
  Nooit heeft KPN enige moeite gedaan om glasvezel te leggen, ze hebben het altijd over gelaten aan andere partijen.
  Om vervolgens de boel over te kopen. Ik heb zo vaak moeten verhuizen ik ben er helemaal klaar mee.

  Ik ga liever naar ziggo dan dat ik mijn emaleadres laat wijzigen in *****.kpn.nl

 171. Peter Lebbing schreef:

  Als je heel erg gehecht bent aan je @xs4all.nl adres maar niet mee wilt naar KPN, is er een optie die helaas niet genoemd wordt in https://blog.xs4all.nl/xs4all-kpn-en-freedom-internet-hoe-zit-het/

  Daar wordt onomwonden gesteld:
  Kunt u uw @xs4all.nl e-mailadres(sen) overzetten naar Freedom Internet?
  Dat is niet mogelijk.

  Je kunt als je echt wilt XS4ALL Pack nemen, kost wel wat:
  https://www.xs4all.nl/service/diensten/internet/productinformatie/pack/wat-is-pack.htm
  https://www.xs4all.nl/service/diensten/internet/productinformatie/pack/wat-zijn-de-specificaties-van-pack.htm

  Dan kun je zelf je provider kiezen maar heb je voor € 15,25 per maand alsnog een pakket XS4ALL-diensten zoals zes mailboxen op @xs4all.nl met elk 10 aliassen.

  Persoonlijk zou ik kiezen voor een eigen domeinnaam zodat je nooit meer gedwongen wordt je e-mailadres te veranderen bij een overstap van provider. Nog afgezien van precies dat aanbod van FreedomNet, wist je dat een .nl-domeinnaam nog geen tientje per jaar kost? Dat is wel uitsluitend de naam, nog niet de servers die nodig zijn om van de naam gebruik te maken. Maar voor die servers kun je blijven rondshoppen zonder dat ooit meer je e-mailadres hoeft te veranderen.

 172. Swinden schreef:

  In 1 maand tijd mijn @xs4all al “uitgefaseerd”. Ik heb een eigen domein genomen en dat loopt al bij freedom. Heb er alle vertrouwen in dat ik in de zomer internet en tv bij freedom afneem.

  • Hans schreef:

   Same here.

   Mailboxen overgezet naar Freedom, opgeruimd bij xs4all, adresboek verwijderd.

   De vakantie-service van webmail.xs4all.nl is erg handig: automatisch doorsturen naar Freedom adres EN automatische reply met het verzoek adres te updaten. Ook reply-to header ingesteld, zodat antwoord op de automatische reply OOK naar Freedom adres gaat.

   En ruim de tijd om iedereen te informeren over de eerste wijziging in 25 jaar.

 173. Steffen schreef:

  Cruciaal voor ons is dat een Hostnaam met Reverse DNS blijvend wordt ondersteund.

  Dat is een must omdat vele andere mailservers de verzonden mail rejecten.

 174. Pieter Graste schreef:

  Heel erg jammer zo krijgt KPN wel een monopoliepositie, Ik denk er heel hard om over te stappen

 175. B Beumer schreef:

  Jammer om te horen maar het verbaasd me niet. Ook ik zal waarschijnlijk overstappen naar freedom internet omdat ik niet het vertrouwen heb dat KPN doorgaat met fixed IPv4 en IPv6 range en faciliteiten voor eigen (mail) servers. Tuurlijk moet freedom zich ook nog bewijzen en ik hoop dat ze dat lukt.

  :( XS4ALL…. Het was en is geweldig… jammer dat er een einde komt aan zo’n goede provider

 176. Sjaak schreef:

  Nu dat KPN zn gang mag gaan, eens kijken hoe lang deze comments open blijven staan. Want we weten allemaal hoeveel waarde zij aan vrijheid van meningsuiting hechten ;-)

  • Hans schreef:

   Ze zitten nu druk te tellen, gok ik.
   Ze rekenden op een paar procent opzeggingen, had ik laatst gehoord.

 177. Johan schreef:

  Jammer daat KPN dit toch doorzet, ook ik stad dan over naar Freedom internet

 178. Kees Vringer schreef:

  Jammer dat de rechter deze uitspraak heeft gedaan. En ook jammer dat KPN/directie xs4all dit doorzet. Tijd voor een andere provider.

 179. Karel Raker schreef:

  Dan stap ik, zodra het kan over naar freedom internet!

 180. Leon schreef:

  Blijven de IP-ranges ook?

 181. Patrick schreef:

  Hoe zit het met bijvoorbeeld een vast ip-adres? KPN biedt dit niet aan aan particulieren, maar ik wil wel geaag mijn vaste ip-adres behouden. En als ze daarin meegaan, welke garantie heb ik dat dat over 1, 2, 3, 5 , 10 of 20 jaar nog steeds kan en mag?

  • Angela schreef:

   Het IP-adres dat u nu heeft zult u ongetwijfeld nog wel even houden, dat is totdat KPN de apparatuur van het eigen XS4ALL netwerk gaat afschrijven en vervangen, an dat wordt het vervolgens vast wel een mooi standaard Dynamic IP- adres zonder IPv6 in de nu door KPN beheerde reeks waar dan uiteindelijk de nu door XS4ALL gebruikte IP adressen aan zullen worden toegevoegd.

   Het technisch niets veranderen zal in eerste instantie ook zeker wel het geval zijn, want daar heeft KPN niet de capaciteit en mogelijk als de echte XS4ALL techneuten niet mee gaan ook niet de kennis voor…
   Dus, wat nu draait in het datacenter van XS4ALL bij de voormalig kpn toren op de zuidas blijft in eerste instantie gewoon draaien, todat dat er storing is of apparatuur afgeschreven wordt.
   Dan wordt het gewoon de standaard kpn prut…

  • Jan schreef:

   Een garantie van KPN is niet echt wat waard. Kijk maar naar de garanties die KPN aan XS4All gaf in 1998.

   • Benno schreef:

    Precies Jan.

    Iedereen roept nu over Freedom internet (zal vast een goede club worden), maar wat XS4ALL altijd heeft onderscheiden van de meeste anderen is de kwaliteit van de techniek.

    XS4ALL had altijd hun eigen netwerk, ook al huurden ze de backbone in feite van KPN. Dat netwerk was en is rete stabiel en bovendien vrijwel zonder beperkingen.

    KPN marketing roeptoetert nu vrolijk dat dat allemaal hetzelfde blijft, maar ik hou mijn hart vast. Ben ook benieuwd wat er nu met de colo locatie van XS4ALL gaat gebeuren in Amsterdam. Je zult er je servers maar hebben staan.

    Voorlopig blijf ik nog wel even hangen bij XS4ALL, maar intussen wel vast rondkijken voor alternatieven die technisch gelijkwaardig zijn.