Vrijheid op het internet verliest vandaag. Wij, en alle andere providers, moeten een aantal IP-adressen en (sub)domeinen van The Pirate Bay blijven blokkeren. Dat heeft het gerechtshof van Amsterdam bepaald. Onze bezwaren, en die van Ziggo, tegen Stichting BREIN zijn daarmee afgewezen. XS4ALL blijft tegen het blokkeren van verkeer naar websites in het buitenland. Natuurlijk zullen we de uitspraak van de rechter respecteren.

Illegaliteit online moet bij de bron aangepakt worden. Een blokkade van internetverkeer is namelijk schadelijk. Want achter één IP-adres kunnen verschillende websites zitten. Als we zo’n IP-adres blokkeren worden al die websites ontoegankelijk. Ook als ze niks met de The Pirate Bay en illegaal downloaden te maken hebben. We kunnen niet checken welke websites er allemaal op een IP-adres staan. IP-adressen en (sub)domeinen van buitenlandse sites via de provider blokkeren lost het probleem ook niet op. Mensen die illegaal content willen downloaden wijken namelijk uit naar andere websites. Dat bleek uit eigen onderzoek. Kortom, het illegaal uitwisselen van bijvoorbeeld films en muziek gaat onverminderd door.

In 2014 was het gerechtshof in Den Haag het met deze conclusie eens. Toen werd geoordeeld dat een blokkade van internetverkeer niet effectief is. De Hoge Raad gaf het Amsterdamse gerechtshof later de opdracht dit opnieuw te beoordelen. Het gerechtshof in Amsterdam oordeelt nu dat de blokkade voldoende effectief is. Dat uitgeweken wordt naar andere sites maakt niet uit.

Deel dit:

Reacties

 1. Colin Smale schreef:

  Interessant dat een poging om een TPB-site te bereiken vanaf mijn XS4All glasvezel aansluiting nu in een pagina van Ziggo resulteert, t.w. https://www.ziggo.nl/yarrr

 2. Henk schreef:

  BREIN ga niet vechten tegen de bierkaai….ZINLOOS
  Besteed jullie budget aan nuttige projecten !!!

 3. Jaap schreef:

  Heeft dat brein wel in de gaten dat ze minder slim bezig zijn dan alle torrent gebruikers ???
  Hebben ze wel eens van VPN gehoord???….het lijkt er niet op.
  Je pakt hiermee alle ict sukkels nou nou wat een vangst zeg !!
  Brein kap met je blokkade want het heeft geen zin, de mensen zijn slimmer dan jullie denken !!

 4. Wil schreef:

  Zodra ik te horen krijg dat artiesten massaal een bijstandsuitkering aanvragen dan ga ik medelijden met ze hebben.
  Maar gezien het feit dat ze allemaal behoorlijk in de slappe was zitten, geloof ik niet dat ze nou zoveel te lijden hebben van de inkomstenderving door piraterij.
  De hele discussie rond de blokkade is zinloos zolang als incompetente rechters die totale digibeten zijn, vonnissen vellen die in de praktijk alleen een vrijbrief zijn voor allerlei instanties om ip-blokkades te eisen.
  Ben benieuwd wanneer een pedofielenvereniging een blokkade gaat eisen op websites van vrouwenbladen omdat daar wel eens een negatief artikel over pedofielen te vinden is. Of motorcrossers die eisen dat sites van natuurbeschermers geblokkeerd worden vanwege negatieve berichtgeving over motorcross. Of Brein die gaat eisen dat sites die freeware en trialversies aanbieden worden gesloten omdat je daar gratis spul kunt krijgen waardoor hun beschermelingetjes inkomsten mis lopen.

  • Bert schreef:

   Artiesten hebben massaal een bijstandstuitkering aangevraagd (TOZO). Een zeer bescheiden inkomen vanuit auteursrechten was vaak het enige dat nog overbleef in deze coronacrisis. Het idee dat alle artiesten rijk zijn, is volkomen uit de lucht gegrepen.

 5. tim schreef:

  @ Bart, ik wordt maar 1x betaald voor het werk wat ik geleverd heb, bij jou iedere keer weer dat slaat ook nergens op

  • Roel schreef:

   @Tim
   De meeste ‘makers’ hebben helemaal geen opdrachtgever. Die moeten leven van hun auteursrechten. Veel werk levert weinig of niets op. En sommig werk wordt vaak en soms jarenlang gebruikt.

   Als een klant gebruik maakt van het werk van een maker is het voor de gebruiker kennelijk waardevol. Dan is het toch logisch dat die gebruiker er voor betaald.

   • Bert schreef:

    Klopt, Roel.
    En wat Tim voorstelt is dat een schrijver van een boek alleen maar voor het eerste exemplaar betaald wordt en verder niet. Als van iets veel exemplaren verkocht worden, is het toch redelijk dat de maker daarvoor betaald krijgt, Tim?
    Dat is waar ik het over heb, maar misschien is dat moeilijk voor te stellen als je in loondienst bent en elke maand geld op je rekening krijgt voor je werk.

 6. Willem Says schreef:

  De beste manier om controle te krijgen over een volk om hen uiteindelijk volledig te controleren, is hen telkens `n beetje vrijheid af te nemen. Om hun rechten met duizenden kleine en bijna onzichtbare stapjes te reduceren.
  Op deze manier zal het volk niet zien dat hun rechten en vrijheden worden verwijderd tot aan een punt waar deze veranderingen niet meer ongedaan gemaakt kunnen worden …..

 7. Waltee schreef:

  Hoog tijd dat de tussenpersoon verdwijnt. Jatten is natuurlijk niet netjes, maar opkomen voor de belangen van artiesten? Tuurlijk… Gedecentraliseerde oplossingen zoals blockchain, IPFS etc. gaan dit hopelijk faciliteren…

 8. Suas Koolfonk schreef:

  Het gaat er hier helemaal niet om dat ze pirate bay blokkeren het gaat er ier om dat de overheid probeert te bepalen met wie we communiceren. Als je 1 blokkade in stand kan houden dan kan je meerdere blokkades in stand houden.
  Het pirate bay blokkeren is onzinnig want er zijn zo veel manieren om toch nog aan die content te komen. Je maakt het alleen onmogelijk voor mensen die niet zo veel van computers weten. Wat wel erg grappig is om te zien is dat bij elke stap van de overheid om content te blokkeren van het open web er meer mensen naar het dark web komen. Want deze diensen zijn ook gratis en hebben allerlei content die je elders niet tegen komt. Wel even je computer heel erg goed dicht spijkeren.

 9. Klaas schreef:

  XS4ALL-blog 1 februari 2012: ‘Een zwarte dag voor het internet’: 317 reacties
  “XS4ALL”-blog 2 juni 2020: ‘Stichting Brein wint’: 11 reacties
  Rust in vrede, XS4ALL

 10. Bert schreef:

  Laten we het even over de kern hebben: sites die illegaal downloaden toestaan, stelen uiteindelijk van de makers van die producten. Tegenwoordig zijn er meer dan genoeg betaalbaare, legale alternatieven om alles te kijken en te luisteren wat je wil, dus een reden voor illegaal downloaden is er niet meer.
  Als er betere methodes zijn om de illegaliteit te stoppen dan een blokkade, dan is dat prima, maar dan moet een provider zich daar sterk voor maken. Nu lijkt het er elke keer weer op dat providers zich er met een beroep op de vrijheid van internet erg makkelijk van af maken: in het kader van de vrijheid moet ons niet gevraagd worden iets te doen tegen diefstal.
  Ik ben een van die creatieven die voor een deel leeft van auteursrechten en een redelijke behandeling, en betaling, van mij en alle andere makers van content lijkt me niet teveel gevraagd. Niets doen is echt geen optie. Het gaat om mijn levensonderhoud!

  • Wil schreef:

   Da’s nou weer zo’n typische Nederlandse kromme redenering. Omdat jij een product maakt dat gemakkelijk te kopiëren is moeten andere gebruikers opgezadeld worden met een blokkade van websites. Lijkt mij dat de verantwoordelijkheid om het spul tegen illegaal kopiëren te beschermen bij jou ligt.
   Nou lijkt het een beetje op: Omdat ik zo stom ben om nooit mijn deur op slot te doen moeten jullie nou allemaal verplicht over op nieuwe deuren en ramen die door onze overheid op slot worden gehouden.
   Alleen jammer dat er toch nog miljoenen manieren zijn om de maatregelen die jou je schijnveiligheid geven, te omzeilen.
   Dus onder de streep wordt er niks opgelost. Integendeel, de mensen wijken uit naar het betaalde Usenet waae ze nog veel meer illegaal spul binnen halen, want dat tientje in de maand moet er wel uit gehaald worden….
   Ondertussen staat Brein te bluffen dat er zo weinig van de Piratebay gedownload wordt, terwijl er tegelijkertijd aan de andere kant terrabytes per seconden illegaal op Usenet gedownload worden.

   • Wesley schreef:

    Noem een goed alternatief voor films.
    De film/tv industrie is zo op winst berust, dat zo’n beetje iedereen een eigen streamingdienst a €10 per maand heeft.
    Het aanbod is beperkt, je kan kijken wat zij produceren/licenties van hebben.
    Als je dan bent van (als voorbeeld) specifieke anime, dan kan je nergens terecht.

    Ik praat het downloaden niet goed, maar ze kunnen zelf ook met een goed alternatief komen.
    Videoland: € 10
    Netflix: € 10
    Disney: € 8
    Apple+: € 5
    HBO: €?
    Amazon prime: €?

    Kortom als je van films/series houd wordt het een onbetaalbare zaak voor de gemiddelde Nederlander

   • Bert schreef:

    ‘“Je kan nog steeds mailen, posten, twitteren, produceren, publiceren en consumeren wat je wil. Je kan daar alleen niet gratis mijn spullen voor gebruiken.”
    Juist wel. Want dankzij het tientje dat ik niet betaal aan Netflix, Videoland of Spotify heb ik toegang tot alle content van Netflix, Videoland of Spotify en kan boven dien ook nog steeds gratis jouw spullen gebruiken en nog veel meer.’

    Ah, Wil, nu begrijp ik het. Jij bent zo’n dief. En er kennelijk nog trots op ook. Prima, maar kom dan niet met allerlei onzinargumenten om je slechte geweten goed te praten.

   • Wil schreef:

    @Bert.
    Het is geenzins bewezen dat er alleen illegale content op torrentsites te vinden is. Veel mensen die digitale content maken als hobby en die als freeware aanbieden maken gebruik van torrents om dat ter beschikking te stellen.
    Maar blijf die propaganda van Brein maar verspreiden om recht te praten wat krom is.
    Maar het maakt niet uit want uiteindelijk is de hele blokkade een wassen neus.
    Tenslotte:
    “Je kan nog steeds mailen, posten, twitteren, produceren, publiceren en consumeren wat je wil. Je kan daar alleen niet gratis mijn spullen voor gebruiken.”
    Juist wel. Want dankzij het tientje dat ik niet betaal aan Netflix, Videoland of Spotify heb ik toegang tot alle content van Netflix, Videoland of Spotify en kan boven dien ook nog steeds gratis jouw spullen gebruiken en nog veel meer.

   • Bert schreef:

    Zeker jammer dat er nog zoveel manieren over blijven om mij te bestelen, Wil.
    En best wel idioot dat er kennelijk mensen zijn die ervoor willen betalen om mij te kunnen bestelen, vind je ook niet?
    Dat tientje moet er wel uit… tsja. Waarom betaal je dan niet gewoon legaal voor je content? Netflix, Videoland of Spotify kost je ook maar ruwweg een tientje.
    Daarbij: diefstal goedpraten met het argument dat ik dan maar een beter slot op mijn deur moet doen, is pas echt krom. Het blijft namelijk diefstal. Als jij je auto op slot vergeet te zetten en hij is vervolgens weg, is-ie gestolen, toch? Denk dat jij dan aangifte doet en hoopt dat de dader gepakt wordt.
    Tot slot, iedereen die doet alsof de vrijheid op internet terminaal wordt aangetast door het blokkeren van websites die vrijwel uitsluitend tot doel hebben om de makers van content te bestelen, heeft het echt mis.
    Je kan nog steeds mailen, posten, twitteren, produceren, publiceren en consumeren wat je wil. Je kan daar alleen niet gratis mijn spullen voor gebruiken.

  • Minze schreef:

   Ik begrijp niet waarom een provider iets moet blokkeren op het internet, wat heeft die er mee te maken met het feit dat een buitenlandse site iets illegaals aanbied. Laat brein achter die site aangaan.
   Bij mij komt die maatregen over als, je mag niet telefoneren met de Mafia, dus sluiten we alle telefoon verkeer naar Sicilie af.
   Dit is toch ondenkbaar, maar op internet kan dat kennelijk allemaal wel.
   En wat dat help?

   Helemaal niets, je dupeert hiermee mogelijk andere sites en waarom mogen rechters dat zomaar beslissen.

   Je kan met het grootste gemak alles omzeilen door een VPN naar buiten je provider gebied of zelfs ander land op te zetten.
   Kan je die rechters niet gewoon aanklagen en zo’n vonnis laten herroepen vanwege hun ondeskundigheid.

  • ReemZ schreef:

   JIJ mag van mij best verdienen aan je harde werk, niks mis mee.
   BREIN mag van mij compleet uit elkaar vallen en dat opperhoofd van ze aan de hoogste boom.

  • patrick schreef:

   Nou…. als het om bijv. software gaat zit je totaal mis…. die bedrijfjes stelen…. en als jij daarvoor wilt betalen fijn voor jouw… software 20 euro, jouw gegevens 20000000 euro waard… dank u wel zeggen die bedrijfjes… je hebt geen idee hoe dat wereldje in elkaar zit… en al dit gepruts met blokkades etc. is allemaal bull….. dit is het jaar 2000 niet meer, laat die artiesten en film studios maar creatiever zijn dan… wie koopt er nog een cd’s dvd’s of iets? voor die paar mensen hoeven ze dat echt niet doen allemaal zonde van de moeite… is allemaal net zo mislukt als nog het steeds bestaande drm verhaaltje. heeft geen nut en zal nooit nut hebben..”illigaal” zal altijd blijven en zal nooit wat tegen te doen zijn….1000000000 mensen bij elkaar zijn iets slimmer dan 100 ontwikkelaars en bedenkers bij elkaar..wat men ook gaat proberen het zal niets uitmaken. komt ook nog bij dat de cracks, patches etc. minder schadelijk zijn dan de eigenlijke software(bedrijven) die alles van je jatten…en je geld en dus al jouw meest warde volle gegevens… laat ze dat eerst maar eens aanpakken…. koop jij maar een stukje software en je word jaren doodgegooid met reclame,spam, etc. en …goh hoe kan dat toch….. ook van bedrijven waar je nog nooit van hebt gehoord.

   • Bert schreef:

    @ Mart
    1) Ik ben geen trol en ook niet in dienst van Brein.
    2) Gefeliciteerd met je succesvolle carriere. Een vraag (en daarna hou ik er echt over op): als jij je werk online gratis ter beschikking stelt, waar leef je dan van?

   • Mart schreef:

    @Bert, misschien ben je het je niet helemaal bewust maar 1) dit gaat niet over of er wel of niet wat gedownload kan worden maar om het principe van het blokkeren van IP-adressen waar ook andere websites op kunnen zitten die niets met illegaliteit van doen hebben (zoals de mijne). Jij zit lekker vast in je nietszeggende mini wereldje en kunt daar niet buiten kijken en bovendien kun je en niet lezen en al zeker niet begrijpend lezen want het artikel van XS4all is toch echt duidelijk genoeg. 2) ik luister geen muziek en kijk zeker niet naar brainkillers als films en serietjes en velen met mij, misschien moet je dus je kleinzielige aannames even overboord zetten en niet alleen aan jezelf denken. Ik heb je reacties zitten lezen en het is echt te triest in wat voor “Brein cirkeltjes” je blijft praten en alle argumenten of omkeert of gewoon negeert, je kunt alleen maar denken in jatten, stelen en ik ik ik. Daarmee verleg je niet alleen (misschien doelbewust) de focus naar een bijeffect van de uitspraak en gaat de discussie niet meer waar het over gaat, je zet gewoon een heel leger aan mensen aan de kant die net zo goed recht van spreken hebben als jij en gezien je houding zou ik bijna willen zeggen: meer recht van spreken.

    Zoals bijvoorbeeld dat torrentsites juist vaak gebruikt worden door artiesten (zoals ik) om hun werk gratis ter beschikking te stellen. Zo zijn vele groot geworden (alweer zoals ik, ja, ik heb jou even als voorbeeld genomen, misschien begrijp je het beter als iemand ook alleen maar in ik,ik, ik spreekt). We weten ook wat voor smerige uitzuig organisatie Brein is, ze doen hun naam totaal geen eer aan want dommer dan hen, kom je ze niet snel tegen. Brein maakt de kleinere kunstenaars en artiesten kapot maar dat boeit niet, zolang zij er maar aan verdienen. Daar zijn getuigenissen van. Het is duidelijk dat je een digibeet bent, anders zou je beter weten. XS4ALL beweert nergens dat er van jou of wie ook gestolen mag worden, even wat minder hysterisch doen dus. Ze stellen wel -en terecht- dat anderen hier de dupe van worden zonder dat ze er iets aan kunnen doen of een andere weg hebben terwijl tegelijkertijd het stelen niet minder wordt en ook niet opgelost wordt. Stoppen met dat gejank dus en ga solliciteren bij die favoriete club van je als je er niet al werkt want we weten dat ze ook daar gebruik van maken. Herkenbaar aan het soort reacties en de hoeveelheid, ik heb jaren gewerkt in het stoppen van cyber-crime en heb daardoor erg veel met dergelijk soort ge-trol te maken gehad, 9 van de 10 keer is het een ingehuurde en 1 van de 10 keer is het natuurtalent. Doei!

    Aan de rest: gewoon negeren dus, beste medicijn tegen zulke figuren die hele discussie lamleggen door de aandacht af te lijden. Zal ik hierna ook doen.

   • Bert schreef:

    Ik heb het niet over software (of cd’s of dvd’s), maar over de muziek die jij luistert en alle films en series die je kijkt (via je (internet)kabel). Die zaken worden door artiesten gemaakt en die moeten daarvoor betaald worden. Net zoals jij ook voor je werk betaalt wil worden. Een deel van onze betaling bestaat uit rechtenvergoedingen en wie genoemde content illegaal downloadt, betaalt niet en steelt dus van die artiesten. Dat die in jouw optiek ‘creatiever moeten worden’, omdat ‘illegaal toch wel blijft’, is goedpraten van diefstal om vervolgens de bal weer bij de artiest neer te leggen. Maar ik hoor het graag hoor: welk briljant, nog door niemand bedacht verdienmodel heb je in gedachten om ons verlies aan inkomsten goed te maken?

 11. Arnold de Jong schreef:

  Ik ben geen jurist, maar kom tot het volgende: XS4ALL Internet B.V. staat nog steeds ingeschreven in het Handelsregister. Ik vermoed dat XS4ALL daarom nog steeds procespartij kon zijn. Anderzijds is er sprake van een Overgang van Onderneming, dus in elk geval is al het personeel overgegaan naar KPN. Wat er nog in XS4ALL Internet B.V. is overgebleven, weet ik niet, maar ik vermoed dat deze B.V. nu tamelijk leeg is. In elk geval is feitelijk XS4ALL inmiddels niet meer dan een merknaam, en een merknaam kan niet iets ergens van vinden. Het bedrijf dat dat wel kan is KPN, maar die zwijgt op haar websites (kpn.com, overons.kpn, kpn-international.com) in alle talen over deze kwestie. Ik maak er uit op dat het KPN zelf eigenlijk niet zoveel kan schelen. Maar hier op deze blog wordt er wel de nodige verontwaardiging uit de kast gehaald. Daarmee wordt de suggestie gewekt dat XS4ALL nog steeds, zoals vroeger, een organisatie is die een eigen stem heeft. Maar XS4ALL is geen organisatie meer. Mijn conclusie is dat hier een onderneming wordt geveinsd die niet meer bestaat. Ik beschouw dit als een vorm van misleiding, en vraag me af of dit geen klacht waard is bij de Reclame Code Commissie, of bij de Autoriteit Consument & Markt…

  • Roel schreef:

   KPN vroeg om de uitspraak van de rechter ná 18:00 uur. Dat is na beurs, want ze waren kennelijk bang voor een uitspraak die effect zou hebben op hun beurswaarde. Dat zegt toch genoeg over de verantwoordelijkheid van KPN ten opzichte van XS4ALL?

  • ReemZ schreef:

   Ik zou zeggen, laat het door een jurist toetsen, dit stinkt inderdaad gigantisch. De échte XS4ALL zou nooit hebben gesteld “wij respecteren het besluit”, maar “wij vechten het besluit aan”.

 12. Hans Bezemer schreef:

  Ik heb ooit al eens aangetoond, dat je met een link de hele boel kunt omzeilen. Op mijn blog heb ik daarover gepubliceerd. Ik wil niet weten hoeveel mensen dat linkje hebben aangeklikt. Zelf heb ik ooit het probleem opgelost door gewoon /etc/hosts te editten. Maar goed, als rechters dom (en corrupt) willen zijn, prima hoor.

 13. Wim schreef:

  Op http://blog.XS4ALL.NL/tag/brein/ lees je de hele geschiedenis van de vele rechtzaken van XS4ALL en Ziggo tegen Stichting Brein…

  Heel korte samenvatting:
  Stichting Brein wil (alle) providers kunnen verplichten om IP-adressen te blokkeren
  XS4ALL en Ziggo beginnen hiertegen een rechtzaak (KPN B.V. doet niet mee)
  Aanvankelijk winnen XS4ALl en Ziggo het pleit: het blokkeren hoeft niet.
  (onder andere met argumenten: het is te omzeilen + je treft meerderen achter hetzelfde IP-adres)
  Stichting Brein gaat door tot het Europese Hof, maar dat Hof vindt het een Nederlandse zaak
  de Hoge Raad (de ‘hoogste’ Nederlandse rechter) oordeelt dat de zaak in Amsterdam moet worden overgedaan
  Uiteindelijk beslict de Amsterdamse rechter nu dus, dat Stichting Brein het recht heeft om providers te dwingen IP-adressen te blokkeren.
  Ziggo en XS4ALL zijn nu verplicht de gerechtskosten te betalen, daarbij maakt het niet uit dat XS4ALL B.V. nu is opgegaan in KPN B.V.

  Deze uitkomst van de rechtzaak heeft tot gevolg dat Stichting Brein nu elke provider kan verplichten bepaalde IP-adressen te blokkeren, dus ook Freedom, XS4ALL, en elke andere provider.

  Kennelijk hebben de hierbij meegenomen argumenten (te omzeilen en mede-getroffenen achter één IP) niet voldoende geholpen.

  Mijn tip: lees nog eens na op http://blog.XS4ALL.NL/tag/brein/

  Hopelijk helpt deze veel te korte samenvatting jullie,
  Xs4ALL-klant Wim

 14. Wim schreef:

  Geacht medemens,

  op http://blog.XS4ALL.NL/tag/brein/
  zie je de geschiedenis van deze langdurige zaak.
  Mijn veel te korte (persoonlijke) samenvatting is:
  – in Nederland komt een wet, die (alle) providers kan verplichten om IP-adressen te blokkeren
  – XS4ALL en Ziggo zijn het daar niet mee eens, en starten een rechtzaak om de wet weg te krijgen
  – de overige providers doen niet mee in deze rechtzaak, dus ook KPN B.V. niet
  – aanvankelijk krijgen de beide B.V.’s XS4ALL en Ziggo gelijk
  – er wordt geprocedeerd tot in het Europese Hof, maar die verwijst weer terug naar de Nederlandse rechter
  – hierna komt het geval voor de Hoge Raad, de ‘hoogste’ rechter in Nederland
  – de Hoge Raad beslist dat de rechtzaak in Amsterdam over moet worden gedaan
  – en in deze ‘herhalingsrechtzaak’ beslist de rechter nu dus dat de wet van kracht blijft
  – vanaf nú kan ELKE provider worden verplicht om (bepaalde) IP-adressen te blokkeren

  Achter één IP-adres kunnen meerdere mensen of meerdere mensen of organisaties zitten (kijk maar thuis, op school, op je werk). Met het blokkeren van één IP-adres tref je vaak ook partijen die niets verkeerd doen.
  En (inderdaad A. vO.) met een VPN kun je om zo een blokkade heen. XS4ALL heeft deze redenen vast wel gebruikt in de verschillende rechtzaken.

  KPN B.V. heeft nooit mee gedaan in de rechtzaak, dus nu Ziggo en XS4ALL de rechtzaak verliezen, zijn Ziggo en XS4ALL (nu dus KPN B.V.) verplicht tot het betalen van de gerechtskosten.

  Met het blokkeren zèlf heeft KPN B.V. kennelijk nooit moeite gehad, zij deden immers niet mee in de rechtzaak.

  Wil je meer weten?

  Kijk even rond op http://blog.XS4ALL.NL/tag/brein/
  Daar staat het geheel uitgebreider en preciezer weergegeven dan in deze veel te korte beschrijving.

  Hopelijk hebben jullie hier wat aan,
  XS4ALL-klant Wim

 15. AvO schreef:

  Klanten die gebruik maken van een VPN hebben geen last van een blokkade. Hoe dom kan een gerechtshof zijn?

 16. CB schreef:

  Hmm, in de huidige tijd is dit een interessante casus.

  Want:
  – Is in deze XS4ALL Internet BV aangeklaagd, of KPN BV/KPN NV?
  – Indien XS4ALL Internet BV is aangeklaagd, neemt KPN BV/KPN NV – in het kader van overgang van onderneming – de uitkomst van deze uitspraak over? Heeft KPN afspraken gemaakt over het ‘overnemen van verplichtingen in deze?’
  – Welke gevolgen heeft deze uitspraak voor Freedom Internet, die immers gebruik maakt van KPN Whosale?
  – Indien KPN in deze aansprakelijk is, welke gevolgen heeft dit voor andere ‘dochtermerken’ als Telfort en Yes Telecom? Is daar al over nagedacht?

  Hetgeen dus een ‘nadeel’ van het hele integratieplan is, los van het feit dat ik tegen elke vorm van blokkade ben. Je zadelt nu niet alleen de goedwillende XS4ALL-klant hiermee op, maar ook al het andere spul. Nu zou je kunnen zeggen ‘gedeelde smart is gedeelte last’, maar in deze casus vind ik dat aardig wrang.

  • J.w schreef:

   Aan freedom internet per email op 4 juni 2020

   Even een vraagje.
   gaan jullie
   The Pirate Bay ook blokeren net als xs4all.
   En zo ja blijft deze dan met vpn bereikbaar.
   Beste J.W. Zorge,

   Ik ga nu even de uitspraak lezen. Als wij er niet toe worden gedwongen, dan verwacht ik niet dat wij dat zullen doen. Dat is niet echt des freedom. 

   Maar ik denk dat er wel een wettelijke regeling volgt (als die er niet al is? moet ik even nagaan) die alle ISP’s met elkaar gelijk trekt en wij dan wel gehouden zijn om ons eraan te houden.  

   En wat de vpn betreft, ik zou zeggen probeer het even uit bij je huidge provider. Waarschijnlijk lukt het je dan wel.

   Met vriendelijke groet,

   Bibi

   Freedom Internet

   P.S. Wil je periodiek informatie ontvangen over o.a. beschikbaarheid van internetverbindingen, overige diensten, tarieven en onze andere initiatieven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief https://freedom.nl/over-freedom/nieuwsbrief

  • XS4ALL schreef:

   Ha CB,

   – Is in deze XS4ALL Internet BV aangeklaagd, of KPN BV/KPN NV?
   XS4ALL Internet bv is de procespartij.

   – Indien XS4ALL Internet BV is aangeklaagd, neemt KPN BV/KPN NV – in het kader van overgang van onderneming – de uitkomst van deze uitspraak over? Heeft KPN afspraken gemaakt over het ‘overnemen van verplichtingen in deze?’
   Ook KPN zal uitvoering geven aan de uitspraak, omdat dit zo is afgesproken in een eerder kort geding dat Stichting BREIN tegen providers had aangespannen. Alle providers blokkeren nu al op basis van de kort gedingvonnissen. Ook is de blokkade daarbij nu al dynamisch.

   – Welke gevolgen heeft deze uitspraak voor Freedom Internet, die immers gebruik maakt van KPN Whosale?
   Voor nieuwe of toekomstige providers moet Stichting BREIN weer een nieuw kortgeding aanspannen.

   – Indien KPN in deze aansprakelijk is, welke gevolgen heeft dit voor andere ‘dochtermerken’ als Telfort en Yes Telecom? Is daar al over nagedacht?
   Voor hen geldt hetzelfde als voor XS4ALL en alle andere providers waartegen een kort geding is aangespannen.

  • Jos schreef:

   De andere providers moeten ook al sinds begin 2018 the Pirate Bay blokkeren hoor. https://tweakers.net/nieuws/133953/ook-kpn-t-mobile-tele2-zeelandnet-en-caiw-moeten-the-pirate-bay-blokkeren.html

   • Piet schreef:

    Dus een achterhaalde uitspraak.
    De rechtspersoon KPN moest dat dus blijkbara al. Dan moet ook het XS4ALL het ook al sinds dat ze als B.V. (rechtspersoon) niet meer bestaan maar alleen een merk zijn van KPN. Er is dan ook geen ‘onze’ meer. Ook heeft XS4ALL nergens meer voor of tegen te zijn, ze zijn namelijk niemand meer.