Snel en supersnel internet, speciale diensten voor klein-zakelijke markt

XS4ALL gaat vanaf oktober diensten leveren via glasvezel. De provider richt zich behalve op particulieren ook speciaal op zakelijke klanten met een aantal diensten die op de zakelijke markt zijn afgestemd. Drie snelle internetpakketten zullen volgend jaar worden uitgebreid met een supersnel internetabonnement.

Triple Play

Naast internetabonnementen in verschillende snelheden biedt XS4ALL ook telefonie via glasvezel en een uitgebreid TV-pakket met ruim 50 zenders en 17 High Definition TV-zenders. De dienst wordt gratis door een monteur geïnstalleerd en biedt gratis een ontvanger voor een tweede TV-toestel. Bovendien zijn alle pakketten uitgerust met de vele extra’s die bij alle XS4ALL diensten worden meegeleverd: een hoogwaardig en energiezuinig modem met uitgebreide mogelijkheden (DECT basisstation, entertainmentcenter, etc), een internet security pakket, ondersteuning door de meermaals bekroonde helpdesk van XS4ALL.

Zakelijke markt

Voor zakelijke gebruikers ontwikkelt XS4ALL een aantal specifieke diensten. Veel kleinzakelijke internetgebruikers zitten nog vast aan hun ISDN-verbinding, in verband met pin-apparatuur en alarminstallatie die nog via deze verouderde dienst lopen. Overstappen op glasvezel was voor deze doelgroep tot nu toe lastig omdat er geen provider was die pinnen en alarmdiensten via het glasvezelnetwerk leverde. Bij XS4ALL is pinnen via glas direct mogelijk, vanaf volgend jaar kan ook de alarminstallatie via glasvezel op de alarmcentrale worden aangesloten.

500 Mbit symmetrisch

Internet via glasvezel is symmetrisch, wat betekent dat de upload- en de downloadsnelheid even snel zijn. XS4ALL biedt internet via glasvezel op twee snelheden: 50 Mbit en 100 Mbit*. Volgend jaar wordt bovendien een supersnel abonnement geïntroduceerd van 500 Mbit up- en download. Directeur Theo de Vries van XS4ALL: “XS4ALL maakte in 2000 de overstap van inbellen naar ADSL. We hebben toen gezien dat de – voor die tijd – enorme snelheid die daarmee mogelijk werd, de deur opende voor fantastische innovaties. Zowel het internet als de maatschappij zijn daardoor drastisch veranderd. Daarom gaat XS4ALL opnieuw supersnel internet bieden: volgend jaar zullen we komen met abonnementen van 500 Mbit en zelfs nog sneller. We zetten de deur naar de toekomst wagenwijd open!”

Dekking

XS4ALL maakt gebruik van de netwerken van Reggefiber en Glashart en kan momenteel bij zo’n 700.000 huishoudens diensten via glasvezel aanbieden. Dat aantal wordt snel uitgebreid: op diverse plaatsen in Nederland worden vraagbundelingscampagnes opgestart. Bij voldoende belangstelling bij voorinschrijving wordt dan een lokaal glasvezelnetwerk neergelegd.

* aanvankelijk werden drie abonnementen aangeboden: 40, 80 en 100 Mbit. Later is besloten het aanbod tot twee snelheden terug te brengen: 50 en 100 Mbit.

Deel dit:

Reacties