Het is u waarschijnlijk niet ontgaan dat XS4ALL de afgelopen periode volop in de media is geweest. KPN heeft namelijk bekend gemaakt dat de dienstverlening van XS4ALL (en ook die van Telfort, Telfort Zakelijk en Yes Telecom) op termijn onder de vlag van het KPN-merk verdergaat.

We vinden het heel belangrijk om u te laten weten dat er voor u niets verandert.
Wij blijven ons elke dag voor meer dan 100% inzetten. U kunt van ons de beste dienstverlening, kwaliteit van ons netwerk en service blijven verwachten die u van ons gewend bent.

Uit alle reacties die we via allerlei kanalen hebben gekregen zien we dat vele klanten ons steun betuigen. Dat waarderen we enorm. Dank u wel.

Deel dit:

Reacties

 1. Marga schreef:

  Lees ik vandaag een stukje van de nieuwe Unilever CEO Alan Jope waar de heer Ibarra misschien nog wat van kan opsteken.

  “Oude massamodel is definitief voorbij. Massaproducten doen het nog relatief goed. Maar de parels zijn toch vooral de kleinere, onafhankelijke merken met een missie in het leven. Je moet ze niet opslokken in de eigen kolossale organisatie, maar hun de vrijheid geven om te kunnen blijven ondernemen als kleinere nichebedrijven. Hun het management laten behouden en ze alleen laten profiteren van het gigantische logistieke netwerk en marketingkracht van het bedrijf”

  Deze meneer van een grote multinational snapt het dus wel en misbruikt het woord emotie niet!

  • Rob schreef:

   Hoe dom kan je zijn ! Het onderstaande van Marga is perfect verwoord en speelt al jaren. Koninklijke PTT Nederland heeft door alle verkopen nog maar 1 markt en dat is Nederland. Dus hou de sterke zustermerken XS4All en Telfort,
   Jaag je klanten hierdoor niet naar de concurrentie !

   ==
   Lees ik vandaag een stukje van de nieuwe Unilever CEO Alan Jope waar de heer Ibarra misschien nog wat van kan opsteken.

   “Oude massamodel is definitief voorbij. Massaproducten doen het nog relatief goed. Maar de parels zijn toch vooral de kleinere, onafhankelijke merken met een missie in het leven. Je moet ze niet opslokken in de eigen kolossale organisatie, maar hun de vrijheid geven om te kunnen blijven ondernemen als kleinere nichebedrijven. Hun het management laten behouden en ze alleen laten profiteren van het gigantische logistieke netwerk en marketingkracht van het bedrijf”

   Deze meneer van een grote multinational snapt het dus wel en misbruikt het woord emotie niet!
   ==

 2. bert schreef:

  Ik heb een uniek e-mail adres,beginnend met mijn naam en dan 01.Daar ben ik trots op en wil daar geen afscheid van nemen.
  Vorig Jaar was ik wachtwoorden kwijt en deze konden via privacy redenen niet terug gevonden worden,gevolg Internet opnieuw vanaf het begin installeren,werd er geadviseerd door een klantenmedewerker van xs4all.
  Toen ging ik een beetje bibberen en vertelde aan de vriendelijke medewerker dat dit voor hem een hele moeilijke opgave ging worden omdat ik qua leeftijd echt een nono ben achter een PC.

  De medewerker vertelde dat hij dit ging oplossen en mij op afstand door heel het gebeuren ging leiden,dit heeft met strubbelingen naar ik meen bijna een Uur geduurd,gedurende deze tijd heb ik geen enkel moment van stress ervaren van de medewerker van xs4all als het fout ging,gingen we weer even terug en uiteindelijk is het perfect gelukt.
  Zijn er bij KPN ook van deze geweldige support medewerkers,ik betwijfel het,die inzet voor een dergelijk probleem zoals bij mij opgelost is gewoon ongekend en super.

 3. ptro schreef:

  Komisch dat je door een topman van KPN wordt weggezet als emotioneel sympathisant ……….. dat is precies wat mensen doen als ze de feiten willen verdraaien.
  Lees: https://xs4allmoetblijven.nl/nieuws/factcheck-veel-onjuistheden-in-persconferentie-kpn/

  Mijn steun heeft xs4alll en haar principes om iedereen ongeacht achtetrgrond een vrije toegang tot internet te geven ook wanneer er weer activistisch kabels moeten worden omgehackt op de PrinsHendrikkade……

 4. Christa Reijn schreef:

  Ik ben al jaren naar volle tevredenheid klant bij XS4ALL, en wil GEEN ANDERE PROVIDER
  Ik wil NIET NAAR kpn.
  XS4ALL is altijd super voor mij geweest, dus kpn bliijf er met je handen vanaf en laat XS4ALL ZELFSTANDIG doorgaan.
  Jullie raken denk ik veel klanten kwijt op deze manier met zo’n eigewijze man als meneer maximo ibarra, die pannenkoek werkt nog niet eens een jaar bij kpn en bakt er nu al een zooitje van.
  Als ze hem er nou eens uitgooien ipv werknemers en XS4ALL.
  XS4ALL MOET BLIJVEN

 5. Bert schreef:

  Bert says:
  Eerst klant bij KPN geweest. Zeer slecht behandeld tot aan de rechter toe. Gewonnen en overgestapt naar Xs4all.
  Wat een verademing.Als het Team besluit weg te gaan bij KPN en een eigen organisatie opstart ben ik een van de eerste die zich aanmeld. Nooit meer naar KPN. Neem mijn advies ter harte en maak je los van KPN.

 6. Edwin schreef:

  Ik ben bij XS4all vanaf het eerste uur, TOP kwaliteit. Als het KPN wordt ga ik weg. Kwaliteit van KPN is niet te vergelijken met dat van XS4all, en ik kan het weten. Ik heb 2 jaar bij KPN in Den Haag en Houten gewerkt. Waardeloos.

 7. Wil Fromme schreef:

  We zullen het hopen, maar veel vertrouwen heb ik niet. (Lid via de HCC)
  Ik heb al vast wat e-mail adressen bij gmail en outlook aangemaakt.
  De tv wilde ik van Ziggo naar xs4all omzetten, dus nu nog maar niet.

  Wil

 8. Paul Holthuizen schreef:

  Tja, wat kan ik zeggen? Ik ben klant sinds mei 1993 (got the T-Shirt) en al die tijd heel erg tevreden. Zelfs in het prille begin toen die paar modems onder de trap vaker wel dan niet in gesprek waren :-)

  Analoog inbellen, inbellen met een of twee ISDN kanalen, 8/1 ADSL, ADSL2, VDSL(2), pair bonding en glasvezel. Ik heb het allemaal (voor mezelf en voor anderen) aangevraagd, aangesloten, geupgrade, verhuisd en gebruikt.

  Inmiddels heb ik TV en telefonie ook bij XS ondergebracht. En ook dat werkt prima. En ja, ik realiseer me, dat maakt allemaal natuurlijk al lang gebruik van het fysieke netwerk van KPN. Maar toch. Voor mij is mijn provider een principiële keuze. Ik wil er een die van wanten weet. Die zich inzet voor behoud van net neutraliteit en privacy. Die niet meteen bij de eerste brul uit Den Haag of Brussel met z’n pootjes omhoog gaat liggen janken. Die kwaliteit levert en medewerkers heeft die weten waar het over gaat. Mensen die, als ze het eens een keer niet weten, het voor je uitzoeken en je nog terugbellen ook. Die het prima vinden dat je een eigen mailserver aan je lijn hangt, met een vast IP-adres en een bruikbare poort 25. Die IPV6 gewoon al jaren beschikbaar hebben. Die router/modems leveren die tot de beste en meest functionele behoren die je kunt krijgen. Log voor de aardigheid maar eens aan in zo’n KPN Experia box. Onvergelijkbaar met een Fritzbox. Voor al deze voordelen betaal ik graag wat meer.

  Als ik deze voordelen op termijn kwijtraak dan maakt het me ook geen zak meer uit of ik een KPN of een Ziggo abonnement heb, of eentje bij een van die andere vage (glas)providers waarvan er tientallen lijken te zijn in Nederland. Dat zijn vergelijkbaar kleur- en karakterloze, en dus volkomen uitwisselbare leveranciers van internet verbindingen. Met allemaal vergelijkbare producten tegen vergelijkbare prijzen met dezelfde rammelende support.

  Het voelt voor mij een beetje hetzelfde als toen de Postbank de ING werd. Ook toen werd beloofd dat alles hetzelfde zou blijven, en dat ik als klant alleen maar voordeel zou hebben van de grotere slagkracht van de combinatie, of gelul van die strekking. Dat heb ik even aangekeken, waarna ik mijn rekening heb opgezegd en ondergebracht bij een kleine bank met idealen, waar ik gewoon weer net zo lekker geholpen wordt als vroeger. Mensen aan de telefoon. Mail wordt beantwoord. Je bent een klant. Een klein beetje duurder ja, maar dat heb ik er graag voor over, en velen met mij, gezien de groei die die bank de afgelopen jaren doormaakte.

  Dat beschouwend vraag ik me af of de powers that be bij KPN beseffen wat ze eigenlijk weggooien. Het duurt JAREN voordat je een committed client base à la XS4ALL opbouwt. Als je zo’n cadeautje binnen je organisatie hebt dan zou je verwachten dat men daar een beetje voorzichtig mee om springt. Maar goed, er is ongetwijfeld onderzoek naar gedaan en het opdoeken van XS zal onder de streep vast aandeelhouderswaarde opleveren. (Misschien werkt die jongen van die Klaverblad reclame tegenwoordig bij KPN :-)

  Ik ben overigens erg benieuwd of er nog initiatieven worden ontplooid voor het optuigen van een nieuwe provider in de geest van XS. Ik ben zeker bereid om te switchen. Dat mag zelfs iets meer kosten!

 9. Chris schreef:

  Zelf geen lid/klant geweest van XS4All, behalve toen ik van Demon Internet over moest, en dat niet wou, toen maar iemand anders gekozen en toch bij XS4All ingeprikt. Was wel minder. Maar het scenario ken ik wel. Ik heb een tijd bij Concepts ICT gezeten, top club. Had je een probleem, bellen en je kreeg iemand die direct doorpakte. Poortje op, config anders, aan de telefoon opgelost. Concepts ICT werd Telfort (ja ook KPN, maar dan nog erger). Wat een drama. Maar met glas heb je ze minder nodig, dus zolang ’t werkt, maakt ’t me minder uit. Maar de hele KPN groep is lastig voor mijn netwerk, dus zit ik nu bij T-Mobile. Ook niet perfect, maar ’t werkt allemaal prima, goed forum. Kleine clubs zijn beter. XS4All heeft verbazingwekkend lang het KPN monster weten af te houden. Maar als XS4All naar KPN ook maar deels ijkt op Concepts ICT -> Telfort, dan vrees ik dat je het wel werkt. Grote club, vele standaard procedures. Voor de Telfort naar KPN ben ik hoopvoller, want die helpdesk is haast ranzig slecht, KPN is wel beter. Maar ja, het Experia spook heeft me verjaagd. Wordt nog lachen, Telfort Experia en KPN Experia zijn anders ingesteld. Wordt nog een helpdesk dingetje. Voor de zoeklustigen, Helden van Nu is misschien een optie. Is wel iets duurder dan KPN, maar daar heb niets gemerkt van de standaard aanpak. Was ik bijna bij ingestapt, maar door de combi voordelen van vast+mobiel bij 1 provider was ie net ff te duur voor mij. Een goede graadmeter in mijn ervaring is vragen naar de mogelijkheid eigen apparatuur te plaatsen. Hoe scheutiger men is met technische details en bereid mee te werken, hoe meer je kansen zijn op een helpdesk die probeert te helpen…. Was zo met Demon, Concepts ICT (prima), T-Mobile (redelijk tot goed, zeker in de fora), KPN (redelijk), Telfort (slecht). Helden van Nu was over de email prima, heel duidelijk, maar ik heb ze niet operationeel ervaren. Ik wens jullie sterkte, wat het is wel een instituut XS4All. En jammer dat het wordt opgelost in KPN.

 10. Toon schreef:

  Al heel lang klant bij xs4all na eerdere abonnementen te hebben gehad bij diverse providers. Voor mij alléén maar xs4all en géén ander meer. Wordt het tóch kpn…..dan maar geen internet meer. Balen………………

 11. Robert Jan van der Ploeg schreef:

  Ik ben al heel lang bij XS4all.en kan alleen maar zeggen dat ik zoooo tevreden ben. De service, kennis, geduld en klantgerichtheid zijn fantastisch. Als KPN XS4all gaat incorporeren in KPN zie ik al wat er staat te gebeuren: de meest slechte KPN service.
  Misschien moeten wij met zijn allen XS4all kopen en zorgen dat deze onafhankelijk wordt!!!!!!!

 12. Frank H schreef:

  U kunt van ons de beste dienstverlening, kwaliteit van ons netwerk en service blijven verwachten die u van ons gewend bent

  Dat is vast en zeker zolang het Xs4all is. Maar wordt het KPN dan is het KPN en dan snappen ze het niet meer, kan het niet meer. Is het zo ingebakken cultuur van V&D, wij kopen in en dat koopt U, de klant/consument het maar…..
  Zakelijk abonnement bij KPN en modem stuk….O sorry, is even niet meer op voorraad. Walg.. Het oude Ford! Iedere kleur mag je kiezen, zolang het maar zwart is!
  Xs4all opdoeken is voor deze klant, sinds 1998 en zeer tevreden, wegwezen naar andere….welke?

  Ligt de dikke jaarverlies-bonus al klaar voor de KPN CEO? Vast wel!

  RIP XS$ALL.
  Wel grappig dat de vier in hoofdletter meteen een dollarteken maakt en die waarschijnlijk het verlies voor KPN strak ook wel meetbaar gaat maken.

 13. Bert den Boer schreef:

  De reden om bij XS internet af te nemen zijn eerder al genoemd. De goede hardware, de fritzbox en e1750 reapeaters vormen een zeer goed werkende meshnetwerk.
  wanneer je de helpdesk nodig hebt lukt dat snel.
  wanneer dat weg gaat of veranderd. waarom zal ik dan blijven? Tv heb ik van ziggo ivm de handige smart card welke je in de tv steekt dus geen vervelende topboxen etc (gebruiken ook nog veel stroom).
  van ziggo krijg ik regelmatig aanbiedingen om tegen zeer lage prijzen ook internet (en tel) af te nemen twee jaar voor €240,— extra een stuk goedkoper.
  wanneer de xs kwaliteit verdwijnt ben ik ook weg.

 14. Michiel den Dulk schreef:

  Tja, en dan ben je in 2005 overgestapt van de sukkels van KPN naar XS4ALL en dan krijg je dit. Word je overgeleverd aan een klantenservice waar ze alleen protocollen kunnen neuken. Geweldig, hoor …
  Bij KPN moeten nog wat ontslagen vallen in de top. Een topbedrijf als XS4ALL gelijkschakelen met je minder winstgevende, slecht functionerende organisatie is gewoon dom en een vorm van slecht ondernemerschap. Get a life. Inderdaad, KPN sucks.

 15. Annemarie Sachs schreef:

  Als het echt KPN wordt, dan zeg ik tegen die tijd meteen op
  Ik gun het KPN niet
  Waardeloze klantenservice en geen ziel.

 16. Eric schreef:

  KPN kijkt naar de concurrent i.p.v. naar de klant!

  Al jaren als trouwe klant van xs4all ga ik mijn besluit overwegen, indien de overgang heeft plaats gevonden.

  KPN heb ik als organisatie niet hoog zitten. Naar alle waarschijnlijkheid ga ik niet mee. Wel een pluim voor de huidige xs4all medewerkers, voor de vele betrouwbare jaren.

  • Nand schreef:

   KPN Glasvezel krijgt op alle kwaliteiten (internet, telefonie en televisie), de tevredenheid en de klantenservice een 7,5 of hoger en laat de andere providers achter zich. Het is daarmee de terecht Beste uit de Test.

   beste alles-in-1-provider Q4 2018

   Ik weet ook niet wat ik moet.

  • Anton looije schreef:

   Ben het hele maal met Erik eens

 17. AngelR schreef:

  Oproep: stap nog NIET op als klant bij XS4ALL. Als KPN niks wil, zoeken we vanuit ‘XS4ALL moet blijven’ een alternatief! #workinprogress
  2:47 AM – 25 Jan 2019

  https://twitter.com/locuta/status/1088750108374650880

 18. richard stienstra schreef:

  Ooit van Klante Pruimen we Niet naar xs4all overgestapt. Een verschil van dag en nacht.
  Een weg terug is voor mij niet aan de orde. Heeft iemand een tip voor een alternatief?

  • Ton schreef:

   Helaas, alternatief is er niet, streep de 86% van XS4all maar weg, dan blijft de uni worst over, waarvan KPN wel een erg dure en slechte is.

 19. AngelR schreef:

  Arrogantie van de macht. Merknaam verdwijnt,verandert verder helemaal niets. Leer mij kpn kennen. Eerst rustig bericht van xs4all afwachten. Daarna stap ik over op xs4all 2.0 of een ‘2nd best’ provider. @kpn: dat staat vast.

 20. Leon schreef:

  Enkele maanden geleden hebben wij XS4ALL gekozen omdat XS4ALL het beste bij ons past. Nu gaat het verdwijnen en KPN denkt dan werkelijk ons als klant te houden?
  Sorry maar wij denken van niet. Wij kozen XS4ALL vooral omdat wij NIET WILLEN KIEZEN VOOR KPN OF ZIGGO!
  DUS KORTOM KPN heeft nu klanten via XS4ALL die ze straks gaan verliezen.

  Das pas een goede marketing strategie voor de concurrentie

  • Jeroen B schreef:

   Ik geloof h e l e m a a l niets van dit bericht. Denk dat KPN op termijn 200.000 klanten gaat verliezen.

 21. Peter schreef:

  Er verandert NIETS. Maar intussen verdwijnt XS4ALL als merk en wordt het KPN.
  Dus verandert er TOCH IETS.

 22. Johan schreef:

  Helaas, na jaren van trouwe klant van XS4all en ook naar volle tevredenheid over XS4all lijkt het er toch van te komen: Afscheid nemen.

  De arrogante houding van KPN is een voorbode van wat ons te wachten staat als XS4all verdwijnt.

  Tegen beter weten in hoop ik dat het tij nog zal keren.

  Als XS4all opgaat in KPN zal ook ik geen enkele reden meer hebben om bij deze ISP te blijven.

  Wie het dan gaat worden weet ik nog niet.
  Misschien dat er een nieuwe ISP ontstaat die het gedachtegoed van XS4all overneemt en voorzet.

  @KPN
  Ooit gehoord van het gezegde: Je slacht je kip met gouden eieren?

 23. Marga schreef:

  KPN houdt vast aan het opheffen van de merknaam XS4ALL.

  Ondanks meer dan 45.000 bezwaren, gaat KPN dus gewoon door met dit onzinnige plan.
  Zodra er een andere optie is om over te stappen zal het hun duidelijk worden dat de klanten van XS4ALL géén kudde dieren zijn waar je gewoon over heen kunt walsen.
  Ik hoop echt dat de initiatief nemers in staat zijn om een weg te vinden om zelfstandig verder te kunnen en dat alle ondertekenaars dan ook echt overstappen.

  • Marga schreef:

   Voor het KPN management:

   457300 x € 70,00 x 12 maanden = € 38.413.200,00

   XS4EVER!!!!

   • Marga schreef:

    check:
    aantal ondertekenaars nu 49626
    maandbedrag ongeveer € 70,00 > 49626 x 70 = 3.448.340

    check:
    3.448.340 x 12 maanden = 41.380.080,00

   • Y. schreef:

    Ik zou je rekensommetje even checken. scheelt een factor 10.

 24. Ben schreef:

  Vraag me af wat de top van KPN bezield om alle klanten van hun premium brand in de armen van de concurrentie te drijven.

  Want laten we eerlijk zijn: als alles wat Xs4all is, kan en voor staat verdwijnt, dan moet je wel erg gek zijn om deze dure abonnementen zonder meerwaarde te blijven afrekenen. Bij Xs4all is technisch veel meer mogelijk dan ooit bij KPN mogelijk zal zijn. Zonder die mogelijkheden krijg je bij Liberty Global een veel snellere verbinding tegen een lagere prijs met een nagenoeg gelijkwaardig storingspercentage.

  Toch jammer dat met Xs4all ook de vele klanten verdwijnen die al decennia klant zijn…

 25. Peter van der Pouw Kraan schreef:

  45.316 ondertekeningen en ook vandaag nog geen enkele reactie uit de KPN-managementbubbel.

 26. Jos schreef:

  We zijn nu een stukje verder in de tijd. Ruim 45.000 handtekeningen onder de petitie. Ruim 400 meldingen hier, en een forum dat overloopt van kritiek.
  Behalve de nietszeggende mededeling boven dit blog en in de gele enveloppe (uiteraard KPN-gestuurd) geen enkele inhoudelijke reactie van KPN.
  Wat een blijk van ondernemend onvermogen, stupiditeit en hautaine houding!

 27. Leo Hengstmengel schreef:

  Neger change a winning team!!!

 28. Fred schreef:

  Als dit doorgaat ben ik weg.
  Anders krijg ik zoals vroeger weer zo’n kneus van KPN aan de lijn.
  Daar zit ik beslist niet op te wachten!

 29. Ronny Vos schreef:

  Sluit me aan bij onderstaande tekst

  Oproep aan alle medewerkers van XS4ALL:
  Gewoon samen een nieuw bedrijf beginnen met dezelfde normen en waarden als XS4ALL.
  Het zat alle (oud)leden toch al niet lekker dat KPN XS4ALL had ingelijfd.
  Klanten genoeg die meegaan voor een gezonde start.

  Gelukkig loopt mijn lopende abonnement af later dit jaar af, als kwaliteitsbedrijf XS4ALL niet blijft bestaan dan kunnen we misschien toch maar beter overstappen naar een goedkoper alternatief waar de kwaliteit gelijk is aan KPN. Ik zal later dit jaar toch eens gaan bellen met Trined en Ziggo.

 30. Rob schreef:

  Oproep aan alle medewerkers van XS4ALL:
  Gewoon samen een nieuw bedrijf beginnen met dezelfde normen en waarden als XS4ALL.
  Het zat alle (oud)leden toch al niet lekker dat KPN XS4ALL had ingelijfd.
  Klanten genoeg die meegaan voor een gezonde start.

 31. John Giskes schreef:

  Heilloos idee van KPN om xs4all te willen opheffen. Zonder xs4all ga ik niet verder met KPN! Als men bij KPN de waarde van xs4all niet ziet is dat een tekortkoming van henzelf! Als trouwe klant van xs4all met STOMHEID geslagen :-(

 32. Gio schreef:

  Al sinds 1993 lid van XS4ALL/Hactic met een 14k4 modem.

  Vele familie en vrienden door verwezen naar XS4ALL vanwege de EXTREME HOGE KWALITEIT (zowel technisch als sociaal zoals bijv. privacy en vrijheid van meningsuiting) voor een iets hogere prijs.

  Bij de overname van XS4ALL door de commerciele (en technische kneuzen) PTT/KPN werd er bedongen dat XS4ALL een “onafhankelijke dochter” zou blijven.

  Oprichter Felipe Rodriquez zou zich omdraaien in zijn graf als hij het voornemen van KPN om het XS4ALL label te vernietigen hoort.

  Schande. Schaam je diep KPN.

  En XS4ALL: Na 43.274 ondertekeningen van de XS4ALL blijft petitie is een reactie op de blog en via dezelfde spam actie via de email wel op zijn plaats!

 33. Edwin schreef:

  XS4ALL opheffen?
  Al sinds jaar en dag klant van XS4ALL. Als KPN dit doorzet heb ik reden temeer om ook andere diensten van KPN *op te heffen*
  Petitie getekend. Luister naar jullie klanten KPN. Het is nu wel welletjes met die ‘opschud-acties’ in het bedrijfsleven. Kom niet aan XS4ALL, haar werknemers en alles waar de organisatie voor staat. Daar hebben jullie ook al op afgedongen. Afgelopen nu!

 34. Engeltje schreef:

  Al bijna 42.000 mensen hebben de petitie ondertekend. Er is sinds vandaag een nieuwe actiewebsite:
  https://xs4allmoetblijven.nl/ Hier kun je ook de petitie tekenen en je aanmelden voor acties.
  XS4all blijft en niet alleen de naam, maar ook de inhoud en alles waar het voor staat.

 35. cuppens schreef:

  Misschien een idee om het brand KPN op te heffen en voortaan verder te gaan onder de vlag van xs4all… schept misschien wat eer vertrouwen bij de klant.

 36. Willem Koning schreef:

  Zeer bewust gekozen15 of 16 jaar geleden voor XS4ALL!!!
  En zou bijzonder balen wanneer XS4ALL verdwijnt in KPN en niet eigen gezicht houd.
  Voel bij XS4ALL geen nummer en ben bang dat dit bij KPN wel het geval zal zijn!!!

 37. Marie-Christine schreef:

  Zou het inderdaad heel jammer vinden. Heb indertijd heel bewust de overstap gemaakt en heb daar nooit een seconde spijt van gehad. Prettige en adequate service, waardoor alles beter en gemakkelijker loopt. Doodzonde als dat om zeep geholpen zou worden.

 38. Frank Teusink schreef:

  Ben overgekomen van Hacktic. XS4All is mijn provider. KPN en Ziggo heeft mij nooit overtuigd (ik moet met enige regelmaat mensen helpen die er niet uitkomen met de zwakke helpdesks van die bedrijven. Vond het prima dat XS4All overgemomen werd door KPN (anders hadden ze denk ik niet gered). Maar als XS4All als zelfstandig bedrijfsonderdeel wegvalt, ga ik experimenteren met kleintjes, of ga simpelwg voor de goedkoopste. Als anderen dat ook doen heeft KPN een premiumbrand vernietigd, en hebben ze trouweloze bulk abbonnees.

 39. Rene schreef:

  Als Kpn het helemaal op de spits drijft en ze zetten dit door , dan ben ik ook weg.
  Heb vorig jaar een jaartje bij Tweak Glasvezel gezeten die,hebben op veel plaatsen al een eigen glasvezel netwerk uitgerold en bereiden hun netwerk langzaam verder uit. Ik had daar de 1Gigabit verbinding met telefonie en tv (waar ik zelf de tv en telefonie nog niet echt goed vond , de snelheid en de services van hun waren goed).
  Ze zijn nu van Sparks TV naar Canal digital TV overgegaan zag ik. Deze provider werkt dus op veel plaatsen zonder kpn netwerk en wel met de Fritz!box 5490 en Canal Digitaal TV-ontvanger.
  https://www.tweak.nl/glasvezel/productoverzicht.html
  Als het tog XS4all blijft, dan blijf ik lid van deze enorm goeie provider.

  Ik wens alle XS4ALL medewerkers veel sterkte in deze moeilijke tijd.

  Groeten Rene

  • Engeltje schreef:

   Dank René voor de tip over tweak. Wat beviel je niet aan de telefonie? Want als dat nu ook beter is, dan lijkt dit wel een redelijke vervanger voor XS4all. Ik hoor graag van je.

   Hartelijke groet,

   Engeltje

 40. Peter schreef:

  En nu komt de aap uit de mouw:

  Als ik de heer Mijnhardt er op attendeer dat hij in zijn email aan de XS4ALL volgens mij zelf ook niet gelooft in wat hij schrijft “dat er niets voor u verandert. U kunt van ons de service blijven verwachten die u van ons gewend bent.” omdat hij dat direct laat volgen door “Als er in de toekomst iets verandert, dan ontvangt u daarover natuurlijk persoonlijk bericht.”

  Dan krijg ik van de XS4ALL helpdesk het volgende bericht:
  “Wij bedoelen dat op dit moment het nog niet duidelijk is wat er precies gaat veranderen. Voorlopig blijven wij onze diensten leveren zoals u van ons gewend bent.”

  Voorspelt niet veel goeds

 41. Ivo Bol schreef:

  Ik ben een trouwe xs4all klant. Het is onbegrijpelijk dat KPN dit sterke merk gaan opdoeken. Ik geloof er niets van dat niet ten koste zal gaan van de kwaliteit op langere termijn. Wanneer begrijpen bedrijven dat klanten iets meer willen betalen voor beter service en een beter product? Ik hoop dat KPN hierop terug komt.

 42. Marcel schreef:

  TRIEST!!! Maar mocht dit toch allemaal doorgaan gaan we dan ook MINDER betalen voor internet??? Aangezien het internet bij KPN iets goedkoper is.

 43. MWB schreef:

  Ik begrijp dat KPN meer ‘premium’ wil worden. Als ik alles zo lees zou het beter zijn als KPN zichzelf opheft en onder de pet van Xs4all verder gaat.

  Ik hoop voor alle trouwe klanten en medewerkers van Xs4all dat KPN het dwaze besluit te stoppen met Xs4all in de prullenbak gooit.

 44. Daniël schreef:

  Beste XS4ALL / KPN bestuurder,

  Na 37k ondertekeningen in de petitie (https://petities.nl/petitions/xs4all-moet-blijven?locale=nl) mogen we als klanten van XS4ALL wel een officiële verklaring verwachten.

  Gaat u luisteren naar uw klanten?

 45. Ron schreef:

  Het was voor mij slechts een kwestie van tijd voordat ik overstapte van Ziggo (of eigenlijk ooit Casema). Dat heeft nog best lang geduurd, maar in november 2018 stapelde Ziggo fout op fout waardoor ik zonder internet kwam te zitten en zo’n 20 medewerkers die me niet konden vertellen hoe lang het zou duren. Dan weet je pas hoe slecht een helpdesk bij zo’n bedrijf werkt. Typisch geval kastje-muur. Ik heb geen enkele andere provider dan XS4ALL overwogen en direct een abonnement afgesloten. Hoe groot is de teleurstelling nu na dit bericht…

 46. Hans schreef:

  Ook ik betreur het zeer als xs4all zou verdwijnen. Het begint met een naam die verdwijnt en dan sluipenderwijs gaan ook medewerkers weg en vervagen de principes. Uiteindelijk houd je een provider over die zich nauwelijks onderscheidt van de concurrentie. Dan gaat plotseling wel de prijs een rol spelen, terwijl ik daar bij xs4all helemaal niet mee bezig was.

 47. Frans schreef:

  Ik ben al jarenlang een zeer tevreden XS4ALL gebruiker. Zowel de naam als de organisatie van XS4ALL moeten blijven bestaan, samen met de vertrouwde dienstverlening en de kwaliteit.

 48. Paul de Rijk schreef:

  Al lid sinds er nog met een telefoonmodem (28k als ik mij goed herinner) nog ingelogd moest worden. Zal het betreuren als uiterst tevreden klant wanneer Xs4all zou verdwijnen.
  Misschien dan een reden om eens verder te kijken!

 49. H.P. van Kampen schreef:

  Laten we de merknaam KPN voor providers laten verdwijnen en daarvoor xs4all in de plaats nemen.
  Het sterkste merk moet doorgaan.
  Als xs4all onder de KPN vlag komt is het niet zeker dat alles bij het oude blijft.
  We krijgen ook maar één keer de kans om door te gaan met kpn of niet.
  Zolang de voorwaarden hetzelfde blijven is er niets aan de hand zou je denken. Dat is dan maar de vraag.
  Response tijden kunnen net iets langer worden. De antwoorden op vragen net wat formeler.

  Ik ben zo tevreden over xs4all omdat er weinig storing is en als je iets vraagt je altijd een deskundig antwoord krijgt.

 50. Bart Jansen schreef:

  Ben vanuit de “oertijd” (Lees: HCC tijdperk) aangesloten bij XS4All . Altijd tot volle tevredenheid en daar ben ik ook best een beetje trots op. Ik begrijp het Besluit van de KPN helemaal niet en zal t.z.t. zeker een andere provider overwegen!

 51. Peter schreef:

  En niet denken dat de heer Maximo Ibarra de geboden kans via linkedin om met een KLANT te praten aanneemt.
  Dat dat goud waard is snapt hij blijkbaar ook al niet.
  Nee gewoon blijven zwijgen, een arrogantie die uitstekend past bij KPN, maar in het geheel niet bij XS4ALL of nu liever XS4EVER !

 52. ILikeXS4all schreef:

  de KPN organisatie heeft niet het juiste DNA om te kunnen leveren op het gewenste niveau. Het is een bedrijfsvisie die niet past in deze stugge en inflexibele, oude ambtelijke, organisatie. Daarnaast slachten ze volgens mij een Gans met Gouden eieren en kost dit meer dan de zogenaamde synergie per saldo oplevert. Managers denken dat door veranderen altijd verbeteringen ontstaan, dit is niet een wetmatigheid. Ik stel voor dat KPN eerst haar eigen producten en services verbeteren naar een hogere kwaliteit en daarna kijkt of de merken vervallen moeten. Bewijs de klanten eerst dat het beter kan! Het is eenvoudiger een klant te verliezen dan een nieuwe te krijgen. Persoonlijk zijn mijn ervaringen met KPN in het verleden en heden zijn niet erg goed.

 53. AvW schreef:

  ’t Maakt niet uit wat hier gezegd wordt, KPN zal de opzeggers niet echt missen. Zal zelf iig nooit vergeten dat het ooit 8 maanden heeft geduurd om vast internet te krijgen bij KPN, door incompetentie van de helpdesk en de ‘interne communicatie’….die waarschijnlijk niet bestaat. Probleem is alleen dat ik van alle providers shit hoor, ik ben er dus bang voor dat ik weer bij KPN terecht ga komen. Slecht nieuws.

 54. Peter Q. van der Zouw, Ugchelen schreef:

  Laat je geld spreken (of “Put your money where your mouth is”). De IJzeren Wet van de Oligarchie voorspelt dat KPN haar zin gaat krijgen. Er moet dus een nieuw XS4ALL komen. Het zou me niet verbazen als Marleen Stikker of iemand uit de kringen van De Waag daarmee gaat komen. Ik zeg om te beginnen € 1,- per maand daarvoor toe. Dit met terugwerkende kracht vanaf het begin van mijn lidmaatschap bij XS4ALL in oktober 2004. Dat is tot nu toe € 172,- in totaal. Als werknaam voor de nieuwe XS4All heb ik DeBeste gekozen.
  Doe mee en stuur het bedrag van jouw toezegging, eenmalig of periodiek, met je naam, woonplaats en gemeente (en als je dat wilt je alias) naar DeBeste@ProtonMail.com. Je naam komt alleen naar buiten met jouw toestemming, je e-mail adres blijft bij ProtonMail.
  Als eerste stap op weg naar de onvermijdelijke uitgang bij XS4ALL heb ik een persoonlijk e-mail adres bij Protonmail genomen. Dat is mijn (Voornaam, met de eerste letter van mijn tweede Voornaam en de eerste letter van mijn Achternaam aaneengesloten) bij ProtonMail.com geworden.

  Met vriendelijke groeten,

 55. MWB schreef:

  Ik ben al heel lang bewust klant van Xs4all. Goede service en ondersteuning ook al heb je die in de praktijd weinig nodig. Tussendoor ben ik even weggeweest maar weer terug gekomen. Ondertussen ook de petitie ondertekend. Op aanraden zijn ook familieleden bij Xs4all gekomen.

  Als Xs4all ophoudt te bestaan zal ik kijken naar een alternatief maar, gezien alle reacties zou het verstandig zijn als KPN Xs4all in de lucht houdt.

 56. Arnold schreef:

  Nog 654 handtekeningen en de petite voor XS4ALL heeft er al meer dan die tegen chemtrails en weermanipulatie! ;)
  https://petities.nl/petitions?locale=nl&sorting=biggest

  • Jaap schreef:

   Getekend. Als XS4ALL opgeheven wordt zoek ik ook een andere provider.

   • Arie schreef:

    Een andere provider zoeken, volledig mee eens. Wordt inderdaad zoeken, gezien de commentaren op andere providers. Xs4all was niet voor niets jaren de beste provider.
    Als iemand een goed(minimaal evengoed dan xs4all) alternatief heeft dan gaarne laten weten.

    Hoop overigens dat KPN nu eens geen blunder begaat en xs4all minimaal de 50 jaar haalt

 57. Thomas Roes schreef:

  Ik heb ze niet allemaal doorgelopen, maar KPN wil gewoon tegen de kosten van hun Opel (best prima auto) de bouwkwaliteit van een Mercedes bieden (jaren 70-80). Dat kan gewoon niet.

  Terug naar nu: PSA begrijpt dat een bepaald merk een range klanten heeft. Wil je een hoger segment aanspreken dan de Citroen klant, dan maak je een Premium merk, DS.

  KPN heeft het premium merk al. Vooral lekker houden zou ik zeggen.

  En die belofte dat er niets veranderd, dat gelooft toch niemand. Niets dat de veel opvalt, maar het doel is kosten besparen. Dat betekend straks b.v. een experia box.

 58. C.N. van der Spek schreef:

  Werd in 2005 door de overname van HCCNet klant van XS4ALL. Heb dat geen moment betreurd. Sevicedesk goed bereikbaar en professioneel, ook bij verhuizing. Zodra TV mogelijk werd heb ik Ziggo ook vaarwel gezegd. De eigendom van KPN heeft, tot mijn verbazing, nooit merkbaar invloed gehad op de service en kwaliteit van XS4ALL. Want KPN ken ik door de telefonie wel als een andere organisatie!! Die is zijn monopolist/overheidsverleden nooit echt kwijtgeraakt. Wat een gestuntel en gezeur! Dat gaat dus nu XS4ALL veranderen, misschien niet meteen maar binnen twee jaar moet er natuurlijk meer uniformiteit (serviceniveaus, hardware, pakketten, etc) binnen het bedrijf doorgevoerd worden. Waarom anders deze actie? Ik wens jullie veel succes maar ik ga op zoek naar een andere provider.

 59. Maarten schreef:

  Ik ben eind jaren negentig overgestapt van CompuServe (Inbelmodem naar BBS, forums etc..wie kent het nog?) naar XS4ALL.
  Dat was voor mij, net als vele anderen, een welbewuste keuze waar ik zeker iets meer voor wil betalen. Ik zie mijzelf niet als klant maar als Abonnee en ben er trots op dat mijn emailadres (nog) eindigt op ……@xs4all.nl.

  Het is ronduit tragisch dat bij er bij KPN een paar excelsheetmanagers rondlopen die, vanwege louter winstmaximalisatie, het nodig vinden om XS4ALL de nek om draaien. Wat XS4ALL (medewerkers) en hun klanten daarvan vinden zal ze kennelijk een worst zijn. Het is te hopen dat ze het afblazen of XS4ALL toch maar in de etalage zetten maar ik zie het er helaas niet van komen.

  Mocht KPN dit doorzetten dan ben ik zeker weg. Mochten medewerkers van XS4ALL een doorstart maken onder een andere naam dan meld ik me nu alvast aan.
  In ieder geval bedank ik XS4ALL van harte voor alle goede jaren, hun visie, gedrevenheid en kwaliteit, perfecte service en ondersteuning!

 60. Marwin schreef:

  20 jaar tevreden klant! Ik gebruik KPN zakelijk waarbij ik regelmatig met de helpdesk te maken heb. XS4ALL in 20 jaar tijd 2 keer: 1 x voor een verhuizing en de tweede keer na tien jaar een kapot modem.

 61. Arjan schreef:

  Inmiddels ook de petitie getekend.
  Vanaf het eerste moment dat er ADSL beschikbaar was, ben ik al klant bij jullie.

  in al die jaren maar 3 a 4 keer gebruik hoeven te maken van de helpdesk.

  XS4ALL mag niet verdwijnen

 62. Gerard Kuiper schreef:

  Jammer !
  Ben al jaren tevreden klant bij XS4ALL.
  Als dit over gaat in KPN ben ik weg.
  Mocht XS4ALL onder een nieuwe vlag doorstarten als eigen bedrijf blijf ik trouwe klant.
  Aan alle XS4ALL-medewerkers sterkte toegewenst, ik blijf jullie steunen.

 63. Kim schreef:

  Als het KPN wordt ben ik weg! Juist weggegaan bij KPN vanwege het vele doorschakelen en de incompetentie. Iemand nog tips voor een nieuwe provider waar goede service wordt gegeven? P.s. @KPN welke steun van XS4all klanten? Ik kan mij niet voorstellen dat er 1 XS4all klant hier blij mee gaat zijn. Run for your life!

 64. Dennis Vogt schreef:

  net mijn abonnement opgezegd en naar t-mobile over gezet. “Er vernanderd niets” is een mooi sprookje en houdt maximaal 12 maanden stand, darna ben je zoals elke andere klant van KPN een nummer en geen klant meer. Danduurt het niet meer lang, dan krijg je ook de vreselijke hardware van KPN opgedwongen en je kleine extras zoals een eigen hostname of vaste IP adres op je breedband verbinding word je weggenomen en je zit in eens op een fair-use policy “flat-rate” en mag geen servers meer achter je lijn draaien. Jammer dat KPN hiervoor gekozen heeft, maar ik breng dan nu al mijn abonnementen bij Magenta onder, was er toch alleen nog het Internet Abonnement wat er niet bij big Magenta zit en zo spaar ik nog met klantvoordeel

 65. nico swart schreef:

  Je emailadres zal wel veranderen in kpn.com, net zoals dat bij de andere werkmaatschappijen gebeurde, HetNet en PlanetInternet.

  • Peter schreef:

   Als dat klopt, dan zit ik daar even mee, want ik gebruik PGP en mijn publieke als privé sleutel is op de domeinnaam gebaseerd. Dat zou dus betekenen dat ik opnieuw een nieuw sleutelpaar moet aanmaken.

 66. Maurice Dirkx schreef:

  waar het moeder bedrijf KPN mee bezig is geen idee, als zij dat willen doorzetten zal de tijd uitwijzen maar dan pas ik er voor ik ben al ruim een jaar of 25 lid, de helpdesk is zeer deskundig en ik voel er niets voor om een experiabox in huis te hebben ivm dat het ding niet ducht en duurder uit ben dan nu het geval is, ik hoop en wens dat XS4ALL gewoon blijf bestaan.

 67. Peter van der Pouw Kraan schreef:

  Je kiest niet zomaar een bank, niet zomaar een energieleverancier en niet zomaar een internetprovider. De maatschappelijke trend is dat je erop let waarin je spaargeld wordt geïnvesteerd, hoe milieuvriendelijk je energie wordt opgewekt en wat de maatschappelijke betrokkenheid is van je provider. Ook daarom heb ik voor xs4all gekozen. Dat er voor een klant niets verandert als KPN xs4all de nek omdraait is per definitie onzin. Ook los van de techniek verandert voor mij als klant daarmee alles, want ik ben niet een klant van zomaar een provider maar klant van xs4all. Als het KPN wordt, ben ik weg.
  Peter van der Pouw Kraan

 68. Sjoerd schreef:

  Al ruim 14 jaar een zeer tevreden klant. Ook al zullen enkele honderden XS4ALL klanten weggaan, dan is de business case voor KPN nog steeds meer dan positief. De Italiaanse spreadsheet-manager heeft geen boodschap aan Nederlandse sentimenten. De aandeelhouder is koning, niet de klant. Ik zal in ieder geval donateur worden van Bits of Freedom, dan is er ieder geval nog 1 partij die zich inzet voor internetvrijheid.

 69. jan schreef:

  Al zo’n 20 jaar tevreden klant, super helpdesk nee “servicedesk” is het juiste woord. Altijd de tijd voor je nemen en oplossingen bedenken en vinden! Alles blijft hetzelfde…… jaja een jaartje misschien maar daarna “klaar”. Nee KPN kan dit niet maken. Xs4all staat voor kwaliteit, kennis, privacy en ontwikkeling, dit mag NIET verdwijnen!!!!

 70. Maria schreef:

  Alles is al gezegd, denk ik.
  Toch maar even: ik ben niet voor niks klant bij Xs4all.
  Als het werkelijk verdwijnt, geloof ik ECHT niet dat alles hetzelfde blijft.
  Ik heb ’n mobiel abonnement bij kpn, de helpdesk daar is BAGGER.
  Dus Xs4all weg, ik weg…

  BTW: teken ff de petitie? https://xs4allmoetblijven.petities.nl/

 71. Jan schreef:

  Het is net als wasmiddel. Alles komt uit 1 grote wasmiddel-tank. Leveranciers plakken alleen andere labels op de flessen. Zo ook bij internet.

  XS4ALL was altijd al KPN. Er verandert dus inderdaad niets.

  • DR schreef:

   Complete onzin. XS4ALL maakt gebruik van de KPN wholesale ‘pijp’ en alles wat daarachter zit is van XS4ALL zelf. Dat heeft het bijvoorbeeld mogelijk gemaakt voor hen om al zo vroeg native IPv6 uit te rollen. Alle diensten (dns, mail, shell) zijn enkel en alleen van XS4ALL.

 72. edwtie schreef:

  Het klinkt als standaardbrief……van KPN. niet van XS4all. Bij verandering van Xs4all naar KPN zal ik met grote spijt mijn abonnement moeten beëindigd na 22 jaar. De precieze datum ligt nu bij beslissing van KPN. Tenzij een actie om XS4all uit KPN te halen,doe ik elk geval mee.

 73. Bert Bouma schreef:

  Dit is alsof Volkswagen besluit dat Porsches voortaan ook Volkswagen moeten gaan heten, las ik de afgelopen dagen ergens. Goeie vergelijking, die duidelijk maakt over wat voor absurde kapitaalvernietiging we het hier hebben. Logischer zou zijn om alle internetactiviteiten van KPN onder het (ijzersterke premium)merk XS4All te brengen.

  Maar naamsverandering is slechts één ding. Als alles echt bij het oude blijft, wat maakt het dan uit? Verontrustender is dan ook wat voormalig XS-directeur Doke Pelleboer naar verluidt tegen de Volkskrant heeft gezegd: hij betreurt het verlies aan technische expertise dat gepaard gaat met de opheffing van XS4All. Hij vreest dus kennelijk dat alles niet bij het oude blijft.

  Ik kan me ook moeilijk voorstellen dat KPN ooit een helpdesk zal hebben die zo competent en geduldig is als die van XS4All. ‘Normaal’, dat wil zeggen: bij elke grote organisatie die ik ooit heb meegemaakt, wordt de helpdesk bevolkt door mensen die zelf geen antwoord op je vraag hebben en functioneert hij voornamelijk als een slotgracht om ‘lastige klanten’ op afstand te houden. Een helpdesk die echt helpt, zoals die van XS, kost natuurlijk ook echt geld, en omdat KPN XS wil opheffen in het kader van een stroomlijningsoperatie belooft dat weinig goeds.

  Ik ben bang dat er, onder invloed van alle steun voor XS, een soort sterfhuisconstructie komt: XS wordt niet opgeheven, maar er wordt niet meer geinvesteerd, kwaliteit en service verslechteren, en iedereen moet noodgedwongen alsnog zijn heil elders zoeken. Waarvan KPN dan hoopt dat men overstapt naar KPN.

 74. Peter S schreef:

  ben sinds de vorige eeuw abonnee, met reden. Met afstand de beste service. ik heb altijd veel respect gehad voor het inzicht en oplossingsgerichtheid van XS4all servicedesk, en dat terwijl ik zelf in de IT zit. XS4all’s inzet voor privacy en digitale rechten is ongeëvenaard. De techniek is robuust doet t bijna altijd. Afspraak=afspraak. supergoede emailservice en spamfilters. Zomaar wat dingetjes.

  Even de volgende analogie over XS4all’s helpdeskmedewerkers:
  Het is net als wanneer je bij de dokter komt na wat gegoegel over je klachten en denkt te weten wat je hebt. Terwijl je zelf ook nog eens in de gezondheidszorg werkt.

  XS4all moet blijven. Zelfs als ik iets meer moet betalen, het is het waard.

  • Joris Bogaard schreef:

   Deze mening ben ik ook toegedaan.
   Ik ben ook zo’n ‘early adopter’ die niet weg wil. Ik betwijfel echter of het logge KPN wel de XS4ALL service kan en gaat bieden…
   Ik zeg: Afsplitsen en alleen verder. Zoals jullie begonnen zijn.

 75. Kelly Franssen schreef:

  Mocht de club van XS4ALL onder een nieuwe vlag doorstarten als eigen bedrijf, houd ik mij van harte aanbevolen.

  Ik heb bijna 20 jaar terug bewust gekozen voor XS4ALL, en vind dit zorgwekkend. Dat er niks gaat veranderen geloof ik in de verste verte niet. Zoals al vaker hier in de comments vermeld, kán dat ook niet.
  Ik wens KPN veel succes. Ik ga kijken voor een alternatief, want dit soort praktijken daar spuug ik op.

 76. Luc schreef:

  Welke provider zouden jullie (andere lezers) aanraden wanneer KPN dit doorzet en XS4ALL wordt opgeheven? Ik zie Tweak en Solcon voorbij komen, maar met nog niet eens IPv6 springen ze er niet bijzonder uit. Is er nog een andere coole (misschien kleine) provider waar ik niet van weet? Misschien een of ander vriendenclubje dat voor de lol eigen provider speelt waar ik aan mee zou kunnen doen?

  • J.G. van den Berg schreef:

   Hoeveel medewerkers worden er bij jullie ontslagen ? Jullie zaten al onder de plak van dat KPN . Tzt zoek ik een andere provider . Weg bij KPN ! Waar zal ik heen ? Niet zo makkelijk . Geef mij een subversief advies ,

  • Tomas schreef:

   Solcon is onderdeel van KPN dus die kan in hetzelfde schuitje komen te zitten als Xs4all…

   Tweak heeft zijn eigen infrastructuur, ze zitten in de straat. Daardoor kunnen ze veel goedkoper leveren dan de providers die glas moeten inkopen bij de KPN. Probleempje is dat ze dit nog niet overal hebben. Ik heb alvast een questionaire ingevuld met mijn woonplaats in de hoop dat ze daar ook gaan uitrollen. Ze hebben inderdaad niet dezelfde insteek op technisch gebied als Xs4all. Daar was Xs4all helaas uniek in.

   Als Xs4all zelfstandig zou kunnen worden dan zou dat voor mij een absolute pre zijn. Een extra zelfstandig opererende organisatie zou ten eerste goed zijn voor het concurrerende effect, meer keuze voor de klant. Het zou ook een beetje tegengas betekenen voor het monopoly wat de KPN op dit moment heeft. Bijna alle providers zijn of worden door ze opgekocht en wanneer ze het alleenrecht hebben kunnen ze doen en laten wat ze willen en daar voor vragen wat ze willen. Monopolies zijn slopend voor een goed werkend kapitalistisch systeem…

  • Peter schreef:

   In ieder geval niet Ziggo. Dat is nog vele malen erger dan KPN.

   Wat mij betreft XS4ALL-zelfstandig. Dat kost me dan € 5,- ivm kpn/xs4all compleet, maar dat heb ik graag over voor een zelfstandig XS4ALL. Mochten ze op termijn TV en mobiel er bij gaan doen dan stap ik ook daarmee over naar XS4ALL-zelfstandig.

 77. Evert van den Bos schreef:

  Er zal niets veranderen voor de klanten? Daar geloof ik niets van. Er verandert ALTIJD iets. Ik ben zo’n dertig jaar werkzaam in de IT en heb de nodige overnames meegemaakt bij grote IT bedrijven waarvan er een aantal verdwenen zijn. Eerst gaan we “mono branden”. Dan gaan we eens goed kijken welke dingen “dubbel” gedaan worden. Dan volgt er een ontslag ronde voor mensen die overbodig worden (vooral bij XS4ALL staf natuurlijk). We gaan ook goed naar het vastgoed van de bedrijven kijken. Vastgoed is duur dus we gaan hele afdelingen (wat er van over is) overbrengen naar KPN gebouwen. Uiteindelijk zullen de overgebleven klanten niets meer terug vinden van wat eens een fijne provider was.

  • Martijn Vos schreef:

   Ik vind het ook een eigenaardige belofte. Houden we ons @xs4all.nl email adres?

   En zal KPN voor onze digitale vrijheid vechten zoals xs4all dat altijd deed?

   Dat zijn eigenlijk mijn twee belangrijkste vragen. Als het antwoord hierop nee is, heb ik geen enkele reden om te blijven.

 78. Marco schreef:

  XS4ALL moet gewoon in Nederlandse handen komen, en niet naar zo’n pasta etende, niets wetende Italiaan, die alleen maar naar cijfers kijkt. Echt een manger type dus. Ik zou er dus zelfs meer voor over hebben, als het maar XS4ALL blijft. Heb Ziggo even voor 3 maanden (gratis) geprobeerd, ok, de snelheid is beter, dat is het enige minpuntje van xs4all, ik heb maar een 1/4 van de snelheid die ik zou kunnen krijgen, maar dan nog, bij Ziggo krijg je zo’n arm zalig zielig modem, waar je dus helemaal niets mee kunt. Dus, alles de deur uit, en dan denk je er vanaf te zijn. Nu, 6 maanden achtervolgen mij nog de facturen, jawel, van een gratis probeeraccount. Kortom, ook geen Ziggo dus, maar wie dan wel? Nou gewoon XS4all dus, alleen hoop ik dan wel dat er mensen opstaan bij xs4all die het heft in eigen handen neemt, en weer doorgaan als zelfstandige organisatie. Als het doorgaat, is dit het stomste wat KPN kan doen. Ik ga er gemakshalve maar vanuit, dat alles bij het oude blijft……je moet toch hoop hebben…..

 79. Angela schreef:

  Destijds ooit bij Demon gegaan omdat ik niets met ADSL van KPN te maken wilde hebben.
  Daarna XS4ALL Only.
  Ik was niet van plan ooit bij XS4ALL weg te gaan met dat de enige negatieve ervaringen met KPN gerelateerd zijn en dat de FB7581 echt geen goed modem is, daar is AVM echt volledig de tijl in gegaan t.o.v. de eigen FB7490 die ik had hangen.
  Tsja, sinds vorig jaar pair bonding, dus dan is het de 7581 of zelf weer een goede FB kopen.

  Met de bonding ging het ook goed mis. De eerste afspraak werd afgeblazen, maar inmiddels zaten we toen wel zonder Internet.
  Dat loste XS4ALL op door een Mobiel Internet pakket te verhogen.
  Met de 2e afspraak bleek ik correct te zijn met dat we geen twee pairs hadden. Deze mensen hebben een nieuwe kabel gegraven i.p.v. alleen een 2e pair lassen.
  Alles dankzij de goede (eh..) administratie van KPN.
  Toen ook weer een paar dagen Mobiel Internet voordat de aangepaste aansluiting werkte.
  Ja, dat alles door XS4ALL betaald.

  Nee, sorry. Ik ben bewust XS4ALL klant, en als KPN dan XS4ALL annexeert in hun bestaande structuur, dan ga ik elders kijken.

  Het is hier wel weer eens heel duidelijk dat KPN wordt geregeerd door accountants. Het gaat om de poen, net als toen ze toestemming kregen om Reggefibre volledig te annexeren. Alle glasvezel uitrol wordt nu gedomineerd door andere partijen, en voor KPN wordt er alleen als ze er eigenlijk niet onderuit komen glas gegraven.

  Sorry XS4ALL medewerkers, ik hoop dat de protesten hier zo luid zullen zijn dat zelfs de meest stomme accountant wakker zal worden.

  Ook geeft dit geheel maar weer eens mooi aan hoe het regeringsbeleid van flink wat jaren terug gefaalt heeft met alle privatiseringen. Het aanbod wordt er voor de klanten nog steeds slechter op, met een slechter wordende service tegen hogere prijzen.
  Oftewel, lang leve de kartels….

 80. Fries schreef:

  Petities en blogs in het Nederlands, het is de vraag of zo’n Italiaan die voornamelijk in het Italiaans communiceert, dat wel leest .. Het is akelig stil van KPN kant; Ze zullen wel denken het waait wel over met die vastgeroeste oude klanten, zoals blijkbaar de soortgenoten van het FD denken. Die snappen ook al niet waarom mensen zo lang klant zijn, denken dat het vastgeroeste oude van dagen zijn, die toch vanzelf uitsterven. Ze hebben het echt niet begrepen.

  Misschien dat een paar duizend berichtjes naar zijn LinkedIn profiel hem wakker schud.

 81. J.F. Brasser schreef:

  Wat een verschrikkelijk nieuws moesten wij via de media vernemen. KPN annexeert XS4ALL. Weer een goed Nederlands bedrijf dat om zeep geholpen wordt.

  Overnames gaan altijd gepaard met veranderingen en die pakken meestal niet goed uit voor de klanten/gebruikers. Kijk maar naar de Postbank die overgenomen werd. “Gaat u maar rustig slapen” en de volgende morgen werd er Duits gesproken.

  “Wij (KPN) vinden het heel belangrijk om u te laten weten dat er niets voor u verandert. U kunt van ons de service blijven verwachten die u van ons gewend bent”. Ja, slechte kwaliteit en rottige service met incompetente help-desk medewerkers met een bel-script. Niet de xs4all service die mij, een 70 plusser met een internet probleem, geduldig aan de telefoon helpen en nog in begrijpelijk Nederlands ook. Bij KPN proberen ze je zo snel mogelijk van de lijn te krijgen om gezellig met collega’s verder te kunnen kletsen. Of zoals bij Ziggo die gewoon zei dat mijn tv te oud was toen ik geen tv ontvangst had. Mijn tv was 1 jaar oud! Later bleek dat het aan hun doorgifte lag. Afschuiven is de nieuwe klantenservice.

  “Mocht er iets veranderen dan laten wij u dat persoonlijk weten”. Eerst via de media natuurlijk. Maar zo’n zin wijst erop dat ze van plan zijn om dingen te veranderen en meestal ben je daar als klant dan de dupe van.

  Ik wil geen duur abonnement blijven betalen voor matige service. Ik kan dan net zo goed naar een andere provider gaan met middelmatige service maar die wel goedkoper is. Wordt het KPN dan ben ik weg. Dank XS4ALL medewerkers voor jullie inzet al die jaren.

  Zijn er trouwens al xs4all medewerkers een nieuwe zelfstandige provider gestart? Dan wil ik mij daar graag aanmelden.

 82. JJ schreef:

  Aangezien KPN en XS af en aan onderdeel van elkaar geweest zijn heb ik er wel vertrouwen in dat het blijft zoals het is.

  Voor de consument blijft er alleen weer nog minder te kiezen over. De concurentie hier is ook écht moordend. NOT!

 83. Petra schreef:

  Tja, ik kan helemaal niets nieuws schrijven, alles lijkt gezegd. Maar wil wel de kanjers van XS4ALL een hart onder de riem steken: opgaan in KPN moeten jullie niet accepteren.
  KPN, de grote boze wolf die een prachtbedrijf gaat opslokken. Verslik je er niet in!

  Kunnen jullie niet een doorstart op eigen benen maken? Jullie hebben de kwaliteit, ervaring, kennis… Kortom: jullie kunnen het best wel! Doen!

  Enne, nee, het is voor mij alleen XS4ALL, geen KPN.

 84. Marieke schreef:

  Op dit moment hebben zo’n 28.000 mensen de petitie ondertekend (binnen 3 dagen). Ik heb geen idee hoeveel klanten XS4all heeft maar het blog laat zien dat deze schrijvers niet van plan zijn mee te verhuizen, net als ik. Dat aantal is voor KPN natuurlijk peanuts. Maar als de ondertekenaars van de petitie dat ook zouden doen dan is de inlijving van XS4all bij KPN meteen een enorme verliespost. Uitgaande van een vertrek van 30.000 klanten met een abonnement van zo’n €70 p.m. schiet KPN er op jaarbasis meteen ruim € 25.000.000 bij in. Dag Kip met de Gouden Eieren. Hoe dom kun je zijn?

 85. Jan schreef:

  Goed te zien dat al die honderden reacties hier dezelfde strekking hebben: dit KPN besluit is rampzalig. Laten we daarom allemaal de petitie tekenen op https://xs4allmoetblijven.petities.nl/
  Intussen ga ik me orienteren op een alternatieve kwaliteits-ISP. Kon nog wel eens lastig worden…
  Nu alvast bedank ik alle xs4all medewerkers voor hun jarenlange fantastische inzet en wens hun sterkte als ze door KPN worden “begeleid naar nieuw werk”.

 86. Leo schreef:

  Potverdorie, weer zo’n management eikel die denkt dat hij er verstand van heeft! Je hebt iets wat goed is en geld opbrengt en je voegt het samen moet iets wat ruk is; gevolg; alles wordt ruk. Erg onverstandig KPN, het zou beter zijn als je je eigen merk zou opheffen en je medewerkers in de leer zou sturen bij XS4ALL! Maar de klant is niet belangrijk, alleen het grote geld telt! En als je dan, nadat je de debiele en mislukte beslissing hebt genomen, na enkele jaren wordt afgerekend, ga je toch gewoon weg en ergens anders werken? Ook daar kun je de boel verprutsen en doe dat vooral tot je pensioen (jammer dat je er niet met je 50 uit kan)…….

  Erg slecht!

 87. Sjaak schreef:

  Ook bij mij ongeloof en een opstandig gevoel toen dit nieuws bekend werd. Na abonnementen bij TIP en HETNET bij de introductie van ADSL overgestapt op XS4ALL om nooit meer weg te gaan.
  Zoals hier al meerdere malen aangehaald is XS4ALL een eerste klas internet provider met een betrouwbaar netwerk, een uitstekende helpdesk (hoewel ik die in de 18 jaar dat ik lid ben slechts zo’n 4 keer nodig heb gehad) en een maatschappelijke betrokkenheid die uniek is in het Nederlandse provider landschap.

  Ik hoop dat de KPN dit onzalige besluit terugdraait, maar ben bang dat dit niet gaat gebeuren. In dat geval is het voor mij exit XS4ALL/KPN, alleen heb ik nog geen alternatief voor ogen.
  Diep in mij hart hoop ik op een management buy out zodat XS4ALL blijft voortbestaan en anders misschien stomweg over naar ZIGGO en me daar maar mee behelpen :-(.

  In ieder geval sterkte voor alle XS4ALL medewerkers, het zal voor jullie een zware tijd worden.

 88. Peter schreef:

  https://www.linkedin.com/in/maximoibarra/

  Zijn CV zegt alles:
  Heeft alleen verstand van cijfertjes, gaat prat op grote getallen. Zoals ik al eerder aangaf: een leeghoofd.
  Verstand van internet in al zijn aspecten en klanten heeft hij niet. Aangezien hij daar niets inhoudelijks over vermeldt interesseert het hem ook helemaal niets.
  Hij is daarbij blijkbaar trots op een recent artikel over AI van zijn hand, maar het is een volledig nietszeggend artikel; Een bassischool leerling kan daarover een vele malen beter verhaal schrijven. Ook al die andere artikelen van hem zijn erg triviaal en geven niet blijk van enige zinnige visie op internet en technologie.

  Afvoeren naar een of ander supermark keten zou ik zeggen. Handen af van XS4ALL!

  Ik heb hem een berichtje gestuurd via linkedin. Daar kan je hem een ‘MESSAGE’ sturen

  • anoniem schreef:

   Nadat er in Nederland geen krant meer bestaat met betrouwbaar nieuws en geen omroep met een betrouwbare visie, komt er nu ook een einde aan betrouwbaar internet?

  • anoniem schreef:

   Misschien is het besluit niet financieel maar politiek gemotiveerd?

 89. Bert-Jan schreef:

  Onderstaande mail heb ik vanavond naar de persafdeling van KPN gestuurd. Deze laat volgens mij weinig aan duidelijkheid over…..

  Geachte heer, mevrouw,

  Met grote zorg uw persbericht gelezen om te stoppen met verschillende merknamen binnen KPN, met name XS4ALL.

  Als jarenlange trouwe klant van XS4ALL wil ik u mededelen dat ik mijn abonnement onmiddellijk zal opzeggen zodra XS4ALL op welke wijze dan ook zal ophouden te bestaan als onafhankelijk onderdeel binnen KPN.

  De eigen filosofie, strijd voor internetvrijheid en privacybescherming voor haar klanten maakt XS4ALL een uniek merk. Een goed winstgevend onderdeel van KPN zelfs, dat KPN door kortzichtigheid de nek wil omdraaien.
  De medewerkers binnen XS4ALL hebben duidelijk veel meer kennis van zaken dan de medewerkers van KPN. Ik heb dat persoonlijk ervaren, daar mijn werkgever wel telefoon en internet via KPN afneemt en ik daar beduidend minder positieve ervaringen heb.
  Ook de klanttevredenheidscijfers (XS4ALL >80%, KPN 66%, persbericht XS4ALL0 geven al duidelijk aan dat opheffen van XS4ALL of integreren binnen KPN een totaal foute beslissing is. De imagoschade voor KPN in enkele dagen is al enorm en wordt alleen maar groter door vast te houden aan jullie onzalige plan.

  Duidelijk na bovenstaande zal zijn dat ik samen met vele duizenden bewuste klanten van XS4ALL niet zal accepteren dat XS4ALL verdwijnt en wij massaal bij KPN zullen vertrekken. Ook zullen wij niet accepteren dat er onder de naam XS4ALL een minderwaardig KPN-abonnement zal worden opgetuigd om geld uit de zakken van onvermoedende klanten te halen, zonder de onderliggende unieke bedrijfsfilosofie van XS4ALL te behouden.

  Met vriendelijke groet,

 90. Bert-Jan schreef:

  Ook ik heb bewust gekozen voor XS4ALL vanwege de filosofie van een vrij en open internet met privacybescherming voor de klanten. Daar betaal ik via mijn abonnement graag voor. Ook de service, kennis en ervaring binnen XS4ALL, zoals de klantenservice, maar indertijd ook een installatie van modem door monteur met de nodige “uitdagingen” tot volle tevredenheid, zijn ongeëvenaard. Niet voor niks staat er op de website een klanttevredenheid van meer dan 80%, tegenover 66% voor KPN….

  Als XS4ALL niet zelfstandig blijft binnen de KPN-groep (dus ook niet de merknaam laten voortbestaan over een KPN-product) zal ik op dat moment met pijn in het hart maar zonder twijfel mijn abonnement opzeggen.

  Ik moet ook nog naar een nieuw telefoonabonnement overstappen en overwoog tot gisteren een combi van KPN en XS4ALL te nemen. Dat telefoonabonnement gaat in elk geval niet meer door…

 91. Peter schreef:

  Er bestaat een naam bij degene die zich als manager wil profileren en na twee jaar wordt weggesaneerd vanwege grove managementsfouten. Wie is die man, wat is zijn profiel en achtergrond waarvanuit hij zo redeneert?

  Ik volg zijn redenatie:
  Ik ben manager bij KPN, ons merk moet in de markt worden versterkt. We moeten naar één grote brand om de concurrentie aan te kunnen blijven gaan. We moeten het bedrijf als geheel zien en ons concentreren op onze eigen brand.

  Er zijn vele voorbeelden van managers die hun stempel wilden drukken en grote bedrijven wilden reorganiseren met alle gevolgen van dien. Beter was geweest als KPN had besloten zichzelf op te heffen in XS4ALL.

 92. Jos schreef:

  Als het management van KPN nu nog niet begrijpt, dat hier een foute beslissing is genomen, en dus deze beslissing niet terugdraait, heeft ze het aan zichzelf te wijten als de klanten van xs4all gaan weglopen. Ik heb niet voor niets gekozen voor een van de meest betrouwbare, klantvriendelijke en internetvrijheidlievende providers!

 93. douwek schreef:

  300+ reacties…. stoom afblazen en wonden likken. Uiteraard zal XS4ALL niet over een maand opgeheven zijn, maar het veilig en privé internetten staat in Nederland nu wel op de helling. Straks gaat de stekker eruit en moeten de duizenden voormalige klanten individueel op zoek naar een alternatief. Een deel zal ws lamgeslagen of teleurgesteld bij KPN blijven hangen.
  Het kan ook anders. Als we onszelf reeds nu organiseren, is er menskracht, kennis en spirit voorhanden voor een doorstart. Uitkopen, iets nieuws beginnen met bevlogen oud medewerkers of een andere kleine ISP overtuigen de XS-rol over te nemen. De naam tweak.nl heb ik eens horen vallen, maar zou ook een ander kunnen zijn.
  Het begint bij een groep XS4ALL-klanten die met elkaar de handen ineen willen slaan. Echter: hoe vinden we elkaar? De reacties onder dit blog zijn anoniem. Kan XS4ALL hier zelf een rol in spelen met een oproep voor een klantenpanel? Of de initiatiefnemer van de petitie (https://xs4allmoetblijven.petities.nl/, inmiddels al 25.000+ ondertekenaars!)? Goede raad is duur.
  Hierbij doe ik de aftrap: mail me, dan maken we samen een plan. Mijn adres is naam boven dit bericht + ons vertrouwde domeinnaam!

  • Peter Q. van der Zouw, Ugchelen schreef:

   Waarde Douwe,

   Zie mijn reactie “Laat je geld spreken” onder Peter Q. van der Zouw, Ugchelen van
   16 January 2019 at 06:47

  • Jacqueline schreef:

   Aan mij heb je niet zo veel, ik ben nog van de generatie van de Philips MSX computer en de matrix printer. Alles op computer gebied heb ik mijzelf moeten aanleren. Ik ben al blij dat mijn internet verbinding goed werkt, zodat ik mij verder kan richten op de problemen die wekelijks ervaar met Windows 10. Mijn kennis is dus maar zo zo. En alles veranderd al in een zo’n snel tempo. Ik had gedacht dat Alexander Klöpping misschien wat kan betekenen. Maar je idee vind ik wel goed. Dus techneuten sta op!!! En geldschieters die het goed bedoelen ook!! Een afsplitsing maken en met goede mensen verder gaan. Maar een handtekening kan ik natuurlijk wel altijd geven.

 94. Robert schreef:

  Echt begrijpen doen ze het nog steeds niet bij KPN (ze hebben echt nog steeds het idee dat zij de beste helpdesk hebben) wat een afgang.
  Nee we nemen een goed bedrijf over want die doen het zoveel beter als wij. Maar ach na een paar jaar gaat het wederom slecht bij kpn en willen de aandeelhouders weer betere resultaten.
  Jawel dan gaan we snijden bij onze dochters die we overgenomen hebben
  (IS ER NU WERKELIJK NIEMAND BIJ DE KPN DIE EENS DE VRAAG DURFT TE STELLEN waarom gaan klanten niet naar kpn maar naar al die andere bedrijfen?????)

  Let op KPN

  OMDAT daar de service altijd beter is dan bij KPN. wat denken jullie nu dat we dan maar gaan accepteren dat we in de service molen van kpn terecht gaan komen.

  en wederom wordt er weer een goed bedrijf omzeep geholpen door mannen en vrouwen die er blijkbaar geen enkel benul van hebben wat KLANTEN willen.

  ik ga in iedergeval maar eens opzoek naar een nieuwe provider.

  Even voor alle duidelijkheid, ik vind de producten van KPN GOED!
  Maar de dienst verlening hebben ze nooit goed begrepen als het gaat om techniek die verder gaat dan
  “mijn apparaat gaat niet aan…. stop de stekker er in, o we zijn bij vraag 10 we beginnen weer met vraag 1 )

  Nee kpn jullie zouden het zoveel beter kunnen doen om eens te begrijpen dat jullie van bedrijven als XS4all wat zouden kunnen leren.

 95. anoniem schreef:

  Interessant is dat ‘rechts’ blij is met het opheffen van Xs4all. Is hier sprake van een zuivering?

  • Peter schreef:

   Ik ben diagonaal. Ben ik nu ook schuldig?

  • Erik schreef:

   Waar baseer je dat op, ik als rechtse rakker en al 20 jaar XS4ALL abonnee hecht veel waarde aan vrijheid, privacy en innovatie en dus aan XS4ALL.

   • anoniem schreef:

    Op sociale media zag ik o.a. de term ‘hippies’ langskomen. Maar gefeliciteerd met uw keuze voor Xs4all! :-)

 96. Rembert Oldenboom schreef:

  Er wijzigt niets? Ok, ik geloof best dat de infrastructuur en producten hetzelfde blijven, dus inclusief de domeinnaam xs4all. Ik maak me helemaal geen zorgen over de continuering van de dienstverlening. Maar dat is niet alleen waarom ik bij XS4All zit. Ik zit ook bij XS4All vanwege de DNA, de filosofie, de visie, de motivatie en de cultuur van dit bedrijf, ondanks (!) dat het een KPN dochter is (en zeker geen label). Ik ben ook een van die dinosauriërs afkomstig van Utopia, 26 jaar geleden – de oorsprong van XS4All. Ik heb begrepen dat dit besluit bij XS4All zelf ook als een bom is ingeslagen, met grote onzekerheid bij de mensen. Ik wens hen veel sterkte. Maar ongetwijfeld zullen zij ergens een goede plek vinden, bij KPN of wellicht ergens anders waar wel ruimte is voor de XS4All-gedachte.

  De stap van KPN wordt gedaan uit kostenbesparing, wonderlijk want XS4All is op zich winstgevend. Die DNA, die filosofie, die visie, die motivatie en die cultuur zullen verdwijnen – het kan een efficiënte bedrijfsvoering in de weg staan. Daarvoor in de plaats komt de DNA, de filosofie, de visie, de motivatie en de cultuur van de KPN. En daar heb ik, als professional IT-man, de afgelopen jaren ook veel mee te maken gehad. Dat waren veelal geen aangename ervaringen. Ik heb er geen vertrouwen in dat de KPN daar iets in gaat veranderen. En dát is de reden dat ik mijn xs4all-abonnement, na zovele jaren, ga beëindigen. Ik wil overgestapt zijn voordat het platslaan van de organisaties daadwerkelijk plaatsvindt: ik wil nooit meer een factuur van de KPN ontvangen want dat impliceert dat ik weer in hun systeem sta. Quelle horreur.

  Ik ben al op zoek naar alternatieven, ik denk nu aan Tweak en aan Solcon (ook een KPN-dochter, staat hen op termijn hetzelfde lot te wachten?).

  Onlangs trouwens voor relatie gekeken naar een DSL abonnement: bleek KPN duurder dan XS4All.

 97. S. schreef:

  Spijt mij enorm dit te horen. Wij willen helemaal geen KPN, wat een klap in het gezicht.

  Beste mensen bij XS4ALL, veel sterkte en enorm bedankt voor de geweldige dienstverlening. Saluut o7

 98. Gert Jan schreef:

  Wat een rauw bericht
  Zo tevreden met XS4ALL over wat jullie leveren en hoe jullie het leveren
  Daar gaat de kleinschaligheid en vertrouwdheid van een mooi bedrijf met een geweldige ethos.
  Ik ben ooit bij KPN weggegaan en naar XS4ALL gegaan. Jammer dat hogere logica het wint van vanzelfsprekendheid en kleinschaligheid.
  Dank voor vele jaren goede samenwerking.

 99. Dick schreef:

  ja dus de meeste van de 20.000 XS4all abonnee’s zullen definitief weggaan bij KPN. Suggesties voor een alternatieve aanbieder?

 100. Anoniem schreef:

  Het lerend vermogen van bestuurders blijft in het algemeen laag, men blijft graag sturen op de mantra’s van centralisatie, monopolie, standaardisatie, etc. Het blijven boekhouders van de lage landen.
  Concurreren op Customer Intimacy waarbij kwaliteit meer gewaardeerd wordt dan kostprijs is niet bepaald Nederlands. Concurreren op de laagste prijs levert vooral verliezers op. Neem een voorbeeld aan Nespresso en sinds jaar en dag het merk XS4ALL. KPN is zo’n armoedige basis met dito technologie. Klanten kozen niet voor niets XS4ALL en zijn sinds jaren aangesloten bij deze provider. Daarmee is 10 januari een treurige dag geworden en wat een strategische keuze genoemd wordt …. men moet eens doorgronden wat strategie feitelijk inhoudt – mogelijk meer dan boekhouding.
  Medewerkers XS4ALL: dank voor de kwaliteit al die jaren en sterkte voor de toekomst gewenst.

 101. Bert schreef:

  Ja ik ga ook maar eens reageren, wat een ellende, helaas de “zooi” van KPN meegemaakt, omdat ik zo stom geweest ben om ooit eens over te stappen, helaas niet goed opgelet toen. Teruggekeerd op het oude nest , weet wel aandelen waren in handen van de KPN en netwerk hetzelfde, maar het gaat om de uitvoering, Ik weet het niet meer, wat ik straks moet doen, uiteraard wordt er uit efficiëntie oogpunt samengevoegd met alle gevolgen.

 102. anoniem schreef:

  Kan me nog uit het eerste jaar van mijn abonnement bij Xs4all herinneren (ergens in de jaren ’90) dat ik niemand kende die e-mail had en toen maar een paar organisaties ben gaan mailen om het uit te proberen.. :-)

 103. XS4ALL-fan schreef:

  Ik ben een fan van XS4ALL, altijd geweest.
  Dit KPN-gedoe voelt dan ook als een plotselinge klap in je smoel. En dat is niet leuk als je net een prettig slagroomgebakje zit weg te werken… Maar, dat zal jullie minder interesseren.

  Er is me iets opgevallen. En ik denk dat niet de enige ben.
  Als je de reacties in deze blog doorleest, is een zeer groot deel van de mensen overgestapt omdat ze niet tevreden waren over KPN. Ik vraag mij af hoeveel van die inmiddels meer dan 20-duizend petitieondetekenaars en -sters er net zo over denken.
  Ik zou me als KPN inmiddels toch wat achter de oren gaan krabben, want kennelijk broeit er nogal wat ontevredenheid omtrent de spullen die ze menen over ons, de fors betalende klant, heen te moeten strooien.

  Het neutraliseren van XS4ALL als kwaliteitsprovider is hierbij niet meer dan arrogant monopolistengedrag.
  Dat KPN beweert dat straks alles bij hetzelfde blijft (“uw mailadres blijft hetzelfde hoor….”) is natuurlijk een holle frase. Winstmaximalisatie is ook bij deze moloch de primaire missie, hetgeen altijd op gespannen voet staat met het leveren van (XS4ALL) kwaliteit. Aandeelhouders zijn uiteindelijk belangrijkere klanten dan de betalende afnemers van de KPN-spullen.

  Ik word geen KPN-klant.

  • anoniem schreef:

   Het enige dat ik daarop kan antwoorden is dat ik de afgelopen jaren, enkele uitzonderingen daargelaten, meer gemotiveerde Xs4all dan KPN medewerkers aan de lijn heb gekregen.

  • Jacob Veenhuysen schreef:

   KPN klant zijn we al sinds de overname, maar ik heb nog steeds een contract met XS4ALL en zal dat graag zo houden. Sinds de verwijdering van TV5 orienteer ik me al op alternatieven voor de tv ontvangst, maar een volledige KPN klant zal ik nimmer worden. Stuitend gedrag dat alleen afgestraft kan worden door met de voeten te stemmen. We zijn geen dode zielen!

 104. Dick Alstein schreef:

  Heb dit geantwoord op de e-mail:

  Het gaat mij niet om de service. Er zijn genoeg andere providers die een acceptabele service bieden.

  Ik ben destijds overgestapt naar XS4ALL omdat het zich altijd sterk heeft gemaakt voor privacy en voor een vrij en open Internet. KPN heeft dat niet, dat weet ik als ex-werknemer maar al te goed. Als XS4ALL verdwijnt zal ik op zoek moeten gaan naar een andere provider.

 105. CJW schreef:

  Er verandert niets, totdat er iets verandert!

 106. flora schreef:

  Hier de voorbode door Theo de Vries, voormalig algemeen directeur van XS4ALL:
  https://blog.xs4all.nl/over-xs4all-en-kpn

  • Peter schreef:

   Uit: https://blog.xs4all.nl/over-xs4all-en-kpn/

   “We hebben de afgelopen jaren teveel gefocust op groei door overnames, in plaats van groei door innovatie. Dat heeft veel tijd en energie gekost die we daardoor niet aan nieuwe diensten konden besteden. Zonde, want we weten nu dat groei door innovatie een veel gezondere groei is. ”

   Daar snapt zo’n CEO van KPN helemaal niets van! Die wil reizen, relaties leggen en onderhouden, lekker eten, zich laten zien, zich laten fêteren, pochen met veranderingen, alles onder één naam (anders snapt hij het niet meer) etc etc. Dan moet je overnames hoog in het vaandel hebben. Om te groeien met innovatie moet je verstand van zaken hebben en weten wat de klant(!!!) wil, niet wat de aandeelhouders willen, welk probleem de klant opgelost wil zien met het product dat hij koopt, dat is innovatie.
   En het is duidelijk wat de klant wil: XS4ALL.
   Al ruim 20.000 handtekeningen in minder dan 2 dagen tijd, en dat voor behoud van een merk, dat zegt heel erg veel.
   Wanneer zou dat tot zo’n leeghoofd CEO van KPN doordringen?

 107. Flip schreef:

  Dit kan KPN niet maken! Iedereen weet dat XS4ALL de enige echte goede, betrouwbare en veilige provider is. KPN heb ik toch echt mindere ervaringen mee. Ik dacht altijd dat XS4ALL redelijk onafhankelijk kon opereren, deels gebruik makend van de infrastructuur van KPN maar toch als onafhankelijk bedrijf, en dat merk je altijd in de extreem lage downtime bij een storing, de aangeboden diensten zoals mail en hosting, en de zeer bekwame klantenservice waar je altijd op kan rekenen. Erg triest als een of andere clueless bij KPN hier een einde aan maakt, ik ben dan in ieder geval als eerste weg.
  In ieder geval bedankt voor alle jaren super dienstverlening, wat er ook moge gebeuren!

 108. ron schreef:

  óf de nieuwe directeur/ceo van kpn is gewoon een klassieke marketinglomperik…óf hij heeft een geniale marketing ontketend..
  De naamsbekendheid/kwaliteit van xs4all is genoemd..

 109. Ellen schreef:

  Mijn ervaringen met XS4ALL zijn een stuk beter dan met de (voormalige) KPN zusters Het Net, Planet en KPN internet. (En met andere providers.) Trouwens: KPN heeft ook privacy flaters begaan met het klantenbestand.
  Was van plan om mijn XS4ALL abonnement uit te breiden met mobiel internet, maar stel dat nu uit.
  Diverse mensen heb ik geholpen met een XS4ALL aansluiting en ze zijn allemaal tevreden, onder meer over de nuttige telefonische service.
  War mij betreft moet KPN alles op het nivo van XS4ALL tillen, in plaats van af te zakken naar middelmatigheid.

  Dus KPN: gewoon XS4ALL handhaven en de kwaliteit verder verhogen.

 110. Rik Roos schreef:

  Ben XS4ALL klant sinds 2004 toen ik windows permanent van mijn computers verwijderde en overstapte op Suze Linux (toen nog gekocht in een mooie doos bij Donner boekhandel in Rotterdam).

  Grappig is altijd als ik mijn xs4all-email-adres afgeef, dat sommige mensen het adres met enig RESPECT uitspreken. Toch anders dan zo’n mondiaal google-adres.

 111. Tom schreef:

  Opheffing van XS4All leidt tot opheffing van mijn abonnement. Daarnaast gaat KPN bij mij onmiddellijk op de zwarte lijst en zal ik geen van haar producten meer willen afnemen. Ik hoop dat met het aantal reacties en de heftigheid van de reacties het KPN inmiddels duidelijk wordt dat het opheffen van XS4All niet op prijs wordt gesteld om het maar voorzichtig uit te drukken. Buitengewoon jammer dat een mooi bedrijf op deze wijze vermoord dreigt te worden. Ik wens alle medewerkers veel sterkte de komende tijd.

 112. Jo schreef:

  Ik vraag me af of reacties via dit XS4all blog uberhaupt wel gelezen worden door KPN….laat ze maar lekker samen klagen in hun linkse hobby blogje…): KPN al 6 keer gebeld vandaag op 0800-0402 via Facebook @kpn en twitter @KPNwebcare ze worden gek van me maar dat is nu juist de bedoeling! ik hoop dat meer mensen bombardementjes sturen met klachten, bel ze en vraag om uitleg…haha dat kunnen ze niet geven..Beleef KPN is hun motto…de mijne is KPN zal het beleven! Ik ben razend en hoop dat meer mensen ze gaan lastig vallen met vragen en klachten…Succes!
  Het lijkt wat heftig maar ja mijn roots liggen nu eenmaal in de opstand jaren 80…

  ( jammer de Lubach er niet is dan had hij net als bij de verlaat facebook actie ook nu zo iets kunnen doen met KPN/ xs4all )

  • Een tevreden xs4all gebruiker schreef:

   Als je dat nummer belt, krijg je geen persoon te spreken. Kil….kaal….vreselijk. Je krijgt een SMS met stappenplan of wordt doorverbonden met lange wachttijden. KPN-service kan ECHT NIET tippen aan die van xs4all. Wil ik naar KPN? Nee….beslist niet. De servicelijn alleen al bewijst mij dat het een koude…mechanische…gerobotiseerde organisatie is.

 113. Marcel schreef:

  Strategische blunder!. Ik ben weg als xs4all weg gaat………

 114. Chris Engeler schreef:

  Stel dat iedere XS4ALL-abonee bereid is (vooralsnog) eenmalig € 10 of € 15 te doneren, ontstaat er dan niet (een aanzet om) een aardig startkapitaal om een hernieuwd XS4ALL te starten? Door de letter ‘O’ aan de naam toe te voegen (want ‘onze’ naam mag dan natuurlijk niet meer gebruikt worden), krijg je OXS4ALL, en die ‘O’ kun je beschouwen als de eerste letter van het woord ‘onverwijld’ – dus ‘onderwijld toegang voor iedereen’. Het Engelse woord ‘OX’ voor os of rund heeft de symbolische betekenis van een sterk merk, maar ‘rund’ heeft ook een toepassing als ‘stommeling’. En met deze toepassing verwijst OXS4ALL dan leuk naar het stomme en natuurlijk volstrekt ongewenste voornemen van KPN om onze enige echte, goede en betrouwbare ISP op te doeken.

 115. Ed Lubach schreef:

  XS4ALL zet die link naar de petitie op je homepage!: https://petities.nl/petitions/xs4all-moet-blijven?locale=nl
  Iedereen tekenen please!

 116. Zwanet Faber schreef:

  Please, laat xs4all bestaan! Ik wil geen ander internet dan xs4all; kost wel meer dan anderen, maar een heel goed antivirusprogramma inclusief (F-secure), goede service en weinig storingen.

 117. Marga schreef:

  Maximo Ibarra? Colombiaanse Italiaan. Eerste buitenlandse bestuurder bij KPN. Heeft kennelijk géén idee wat XS4ALL is en waar zij voor staan. Strategisch wordt dit een enorme blunder.
  Het eerste wat hij gaat doen is saneren, daarna geld opstrijken en weer vertrekken na de puinhoop. Verschrikkelijk dit te moeten aanzien als trouwe klant.

 118. Egbert schreef:

  Deze vergelijking dook eerder ergens op, kan deze alleen maar onderschrijven:
  Skoda – Volkswagen – Audi is als Telfort – KPN – Xs4all. En inderdaad, ik rij Audi in wil dat graag zo houden, evenals ….juist, XS4ALL!!!

 119. Wilhelmina schreef:

  10.05.40
  Het is u waarschijnlijk niet ontgaan dat er vandaag media-aandacht was rondom Nederland. Duitsland maakte vanochtend het voornemen bekend dat het bestuur van Nederland (en ook dat van Belgie en Luxemburg) op termijn onder de vlag van het Duitse Rijk verdergaat.
  We vinden het heel belangrijk om u te laten weten dat er niets voor u verandert. U kunt van ons het bestuur blijven verwachten dat u van ons gewend bent. Als er in de toekomst iets verandert, dan ontvangt u daarover natuurlijk persoonlijk bericht.
  Uit alle reacties die we via allerlei kanalen hebben gekregen zien we dat vele landgenoten ons steun betuigen. Dat waarderen we enorm. Dank u wel.

  • Jo schreef:

   Wat een goede vergelijking!! inderdaad KPN is een soort Duitsland maar dan wel zonder een goed bestuur, geen Duitse degelijkheid en blijkbaar ook geen bedrijfsinzicht…waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan? Ik heb er twee maanden over gedaan om mijn vaste telefoonlijn afgesloten te krijgen en kreeg daarna nog twee maanden lang rekeningen tot incasso aan toe terwijl mijn telefoon al afgesloten was…dat belooft wat als ze straks deze service voortzetten…en ik wil mijn xs4all email adres houden!!! geen @hetnet of zo!!! Is er geen jonge hond zoals Alexander Klopping die het over wil nemen…dit moet echt een revolutie worden want dit mogen we niet pikken!!! ik roep iedereen in mijn omgeving al op NU een abonnement te nemen bij XS4All en dan later als de plannen van KPN doorgaan massaal op te zeggen zodat ze het iig voelen!!!

  • Tineke schreef:

   Allescwaar xs4all voor staat maken ze waar. KPN niet. Als dit door gaat verliezen ze ons als klant

 120. Bas de Witte schreef:

  “KPN wil de onbetwiste kwaliteitsprovider zijn met de beste diensten, klantenservice en netwerken” ( https://overons.kpn/nl/nieuws/2019/kpn-zet-vol-in-op-kpn-merk) en besluit de provider die deze reputatie onbetwist al 20 jaar heeft om zeep te helpen? Was het wat betreft branding niet meer voor de handliggend geweest om het merk met de uitstekende reputatie te handhaven en het merk met het breed gedragen imagoprobleem af te stoten, in plaats van andersom?!

  Als KPN deze beslissing doorzet gaat ze dat zo veel schade toebrengen. Wat een onbegrijpelijk stomme zet. Dat wat er plaats vindt aan succesvolle technologische vernieuwing binnen KPN vindt mijn inziens volledig zijn oorsprong in activiteiten van xs4all en diens bijzondere user base. Hoe lang zouden we zonder Xs4all bijvoorbeeld op Mesh moeten wachten?

  Wat een zwarte dag voor de belangen van internetters. Wie gaat zich nu nog slagvaardig inzetten voor de vrijheid en belangen van het individu binnen het digitale deel van de wereld? Welke provider staat er nog aan onze kant tegen over de macht van de miljarden bedrijven en verzet zich tegen kortzichtige overheids maatregelen?

  Is er nog een kans dat het allemaal wel mee valt en dat de xs4all crew met visie en trots voor wat er in 20 jaar bereikt is zijn activiteiten kan voortzetten, met een eigen beleid maar zonder eigen naam? Eenvoudig zal dat niet worden. Misschien is het dan verkiesbaar voor een harde kern van xs4all medewerkers om in plaats van “naar nieuw werk te worden begeleid” een onafhankelijke ISP te beginnnen? Ik hoop het van harte en zal de eerste zijn om me als nieuwe klant aan te melden. Ook als de kosten een stuk hoger uitvallen dan nu bij xs4all/kpn.

  Sterkte aan alle op het hart getrapte xs4all medewerkers en idem gebruikers.

 121. Sourena schreef:

  Het Financieel Calculators en visieloze marketeerders van de conglomeraten zijn de dictatoren van deze tijd geworden. Als er geen binaire verklaring is voor service,wensen, loyaliteit, waardering en verdere humane eigenschappen, kunnen ze geen visie ontwikkelen. Wij moeten GROEIEN voor nu en voor altijd.
  Ik zal het jammer vinden indien de service niveau van xs4all in termijn zou dalen door het krimpen van aantal personeel en menselijke contact.

 122. Simon schreef:

  Vreselijk jammer.
  Wie weet een redelijk alternatief voor XS4ALL? Ik ben me aan het oriënteren.

  • Jo schreef:

   Niet doen Simon en Marinelle…blijf juist actie voeren via de petitie of facebook @KPN of twitter @KPNwebcare , Weggaan kan altijd nog…ze hebben onze steun nu juist nodig!!

   • Jo schreef:

    Goed idee was van Bas natuurlijk…:)

   • Jo schreef:

    Goed idee Simon, ik doe mee! De bakermat van opstanden lag vaak in Frankrijk en laat het maar overwaaien, we zouden met zijn alleen wel wat bozer mogen worden, alles lijkt maar geslikt te worden…verhogingen op alle kosten worden gecompenseerd door verhoging van het loon…nee echt? alleen bij 2 keer modaal…maar daar werkt deze regering ook voor…

   • Bas schreef:

    Tijd voor gele hesjes met daarop in huisstijl:

    >> WE WANT XS <<

  • Marinelle schreef:

   Ik ben ook aan het rondkijken Simon.

 123. EricV schreef:

  Al jaren bij XS4ALL en in volle tevredenheid.

  Als zelfstandig merk onder KPN:
  Mag XS4ALL onder de moeder KPN zijn ding blijven doen?
  Bijvoorbeeld zoals onder Unilever bedrijven als een Ben & Jerry’s zitten.
  Als ondertussen iedereen bij XS4ALL gewoon zijn ding kan doen qua netwerk security, service, eigen modems, etc…..dan gaat KPN zijn gang maar.
  Tja, had gekund. Kleine kans op een XS4ALL-Fairtrade-organisatie. De KPN-info op internet komt vrij stoer over.

  Welke strategie:
  Veranderingen zullen er altijd zijn en business is hard zegt men dan.
  Over de onderbouwing van deze actie hoeven wij als domme klantjes kennelijk ons lieve hoofdje niet te breken.
  Ik zal mij dienovereenkomstig opstellen. Wederkerigheid heet dat.
  Gaan we het gezellig houden, blijf ik gezellig.
  Gaan we ongezellig doen (alles KPN-iseren op de verkeerde manier) dan ga ik ongezellig doen.

  Situatie in een oligopolie:
  Welkom in het enorme land Nederland.
  Vodaphone, Ziggo, KPN hebben infrastruktuur.
  Deze strategische fysieke infrastruktuur is niet 100% uitgekristalliseerd en niet in handen van zoiets als een Tennet(uw elektra) of zoiets als Rijkswaterstaat (onze dijken).
  Bestaande uit overlappende mobiele netwerken 4G en 5G (ieder zijn eigen antennes, gekookte hersenen anyone?) en in de grond kabel en glas en DSL in allerlei verhoudingen en soms heb je niks.
  Uitrol van “glasvezel FTTH” bestaat als het mee zit uit softwarematig opgedeelde bandbreedte en soms wordt teruggevallen op opgeklopt koper ondanks andere beloften (fiber gemaakt van koperdraad is geen leugen maar “marketing”).
  Dit is geen chaos, dit is marktwerking.
  XS4ALL als provider lijkt tussen wal en schip te zitten, de klant dus ook.

  Alternatieve routes:
  XS4ALL en/of klanten, kunnen die zich organiseren?
  – Zichzelf aanbieden aan de markt of ergens anders onderdak zoeken. Desnoods onder een andere merknaam ( XS4EVER ). Houdt KPN de lege huls.
  Antenna?
  Deutsche Telekom?
  ASML?
  XS4ALL gaat die KPN van binnenuit herstruktureren, ik geef mezelf een enorremme bonus voor dit idee.
  – NL-politiek?
  Slaapt rustig verder. Hoezo MVO, privacy, heel Nederland op glasvezel, MAINPORT, marktwerking etc.
  Een aantal mooie dynamische hands-on mensen bij de KPN grijpen nu even naar het haar….helaas voor ons…het zijn kaalkoppige externe consultants en TOP-managers. Een paar van hun theoretische schetsen zijn genoeg om iedereen inclusief de lamzakkige Tweede Kamer het bos in te sturen. Het lijkt namelijk “technisch” en het gaat over “strategie”. En dat kunnen wij niet in NL.

  Tijdgeest:
  De vijand van mijn vijand is mijn vriend.
  Niet integer, wel de sfeer en logica van de huidige maatschappij.
  En komt er straks een moment komen dat de idealist zich aanpast aan het niveau van de probleemveroorzaker?
  KPN, ik zal u laten gaan met liefde.

  Bewezen wordt weer:
  Alles van waarde is weerloos.

 124. Hans de Wolf schreef:

  Vandaag tegen de stroefheid van @KPN cultuur aangelopen.

  Ik wilde overstappen naar een @xs4all Compleet pakket met KPN mobiel.

  Ik wil één abonnement met gedeelde databundel voor 2 apparaten (iPhone+iPad). Dat is toch niet raar tegenwoordig? Kan gewoon bij Vodafone. Kan niet bij KPN.

  Op hun site staat een onzinverhaal over “gemakkelijk MBs delen”. Het is niet gemakkelijk, maar juist omslachtig! Waarom zou ik speciaal steeds MB moeten overhevelen van één abonnement naar een ander? Waarom niet gewoon één abonnement met één databundel voor meerdere SIMs? Dat is niet meedenken met de klanten die iets anders willen dan een simpel standaardpakket.

  Ik hoop dat XS4ALL een positief effect kan hebben op KPN. Maar ik heb daarover mijn bedenkingen. Ik heb in ieder geval de petitie getekend!

 125. Maarten schreef:

  Misschien interessant: Documentaire over Rop Gonggrijp en het begin van XS4ALL en zijn visie op het internet van vandaag de dag.
  https://www.2doc.nl/speel~WO_VPRO_043409~gijs-groenteman-kro-2006-32-min-profiel-iedereen-op-internet~.html

 126. Bart schreef:

  Jammer voor ons, xs4all klanten, maar ook jammer voor jullie, xs4all medewerkers.
  Achter al die marketing kletspraat van die KPN-meneer Van Overbeke gaat natuurlijk wel een heel reorganisatie traject schuil die voor klanten en medewerkers niet veel goeds voorspelt.
  Jullie sterkte daarbij, wij kunnen (en zullen hoogstwaarschijnlijk) in elk geval nog op zoek naar een redelijk alternatief.

  Dit soort managers maakt meer kapot dan ons lief is.

 127. Josz-Vosz schreef:

  XS4all heeft durf en moed, dat wordt dus verpletterd (uiteindelijk).

 128. Pat. schreef:

  F#ck KPN! Bij de overname ging het ook al mis; klantenservice XS4ALL werd een puinhoop, opeens werden kosten in rekening gebracht voor downgraden abo na prijsverhoging, ellende! Gelukkis wist XS op te krabbelen ondanks de KPN invloeden. Nu vrees ik dat het echt verloren is. Ik betaal voor kwaliteit, KPN heeft bewezen geen kwaliteit te kunnen waarborgen.

 129. Twann schreef:

  Als het door gaat en kpn neemt over

  Gaan wij over naar ziggo.

  Ik ben hartstikke tevreden met xs4all.
  Niet met kpn slechte service gehad bij hun..

 130. Peter schreef:

  De arrogantie van een KPN woordvoerder ten top voorspelt ook niet veel goeds:
  “KPN blijft benadrukken dat er voor klanten niets verandert. ‘Zij blijven de diensten en kwaliteit ervaren zoals zij die gewend zijn.’ Ook mogen klanten hun XS4All e-mailadres behouden, meldt KPN.”

  Hoe zo “mogen”? Dus KPN staat iets toe als oppermachtig wezen, in plaats van dat de klant iets “kan” kiezen.

  • Eduard schreef:

   Voor sommigen maakt het waarschijnlijk niet zo veel uit ,maar anderen zoals mijzelf wil graag baas blijven over de modem zoals vaste ip adres, deck mogelijkheden, Fritznas, extern inloggen naar je modem via vpn enz.enz. ik denk niet dat dat mogelijk is bij de KPN te veel restricties zoals bij alle andere providers dus als XS4ALL wegvalt en KPN zeg er veranderd niets (ik geloof er geen barst van) kan ik net zo goed naar een ander provider gaan en misschien nog goedkoper (waarschijnlijk met minder snelheid is niet erg)

   • Eduard2 schreef:

    Ik ben abonnee sinds vanaf de tijd dat er ingelogd moest worden via de telefoon. Petitie had ik gelijk ingevuld

 131. emile schreef:

  Ik dacht dat bij de overname bedongen was dat XS4ALL zelfstandig zou blijven.
  De service van KPN is gebrekkig, het is een log en groot bedrijf met medewerkers die worden beperkt in hun handelen. Ik heb er jaren !!!! over gedaan om probleemloos om mijn rekeningen in te kijken en om een factuur te ontvangen. Op en gegeven moment kreeg ik geen factuur meer, maar een aanmaning. Om dingen te veranderen moet je je e-mail adres verifiëren. Helaas ging dat niet, dus na erg lang aandringen heeft men dat op het hoofdkantoor handmatig gedaan. Toch krijg ik nog steeds een mail dat ik mijn e-mail adres moet verifiëren.

 132. J. Elich schreef:

  XS4ALL is al van KPN, maar waarom die naam en de speciale services laten opgaan in het geheel? Ik ben al lid vanaf het begin, 25 jaar! EN ik wil niet naar KPN, Ziggo of hoe ze allemaal heten. Ik wil de steun en privacy en ondersteuning van XS4ALL. Wat een rotbericht aan het begin van het nieuwe jaar. Ben ook nog steeds boos dat Postbank is opgegaan in ING (wat een voordeel heeft dat opgeleverd!). Samenvoeging en nieuwe naamgeving is iets voor zorgverzekeraars, energieleveranciers, marketeers en graaiers.

  • Edje schreef:

   Ik vroeg me al af wanneer iemand de Postbank zou aanhalen. Een van de krachtigste merken destijds in Nederland. Volgens de marketing-goeroes was dat het domste wat ING kon doen: de naam Postbank op laten gaan. Het werd in 2007 de marketing blunder van het jaar genoemd. Grappig: ook toen werd er gezegd dat er voor de klanten “niets zou veranderen.”

 133. Jacqueline schreef:

  Het zit me helemaal niet lekker. Gisteren heb ik dan ook mijn handtekening gezet onder het manifest om de merknaam van XS4ALL te behouden, maar het gaat mij niet om de merknaam, het gaat om het geheel, het gevoel. Mensen die kundig zijn en aan de wieg hebben gestaan, de betrouwbaarheid van XS4ALL, lossen dadelijk op bij KPN. Ik wil kundigheid, betrouwbaarheid en een goed gevoel hebben bij een provider. Dit gaat te groot worden en te commercieel. Zou het niet mogelijk zijn om een afsplitsing te maken, met mensen die er echt voor gaan. Zoals XS4ALL is begonnen, en nu weer opnieuw. Ik zie het niet zitten bij KPN. Er moet toch ergens wel een geldschieter zijn die wil financieren.

 134. Boudewijn schreef:

  KPN chef Ibarra in De Volkskrant van 1 december 2018: KPN-baas: „Klanten houden van simpele dingen – hebben geen zin om uit honderden mogelijkheden te moeten kiezen”. Jammer dat hij zo duidelijk laat zien dat hij niets begrepen heeft van het unieke XS4ALL klantenbestand! Ibarra: ALL XS4ALL customers consciously chose for XS4ALL and not for you. It’s all about choices! Let’s be crystal clear about that! Be prepared to explain your board that your synergies disappeared in a mass loss of loyal customers including me.

  • John Piek (journalist) schreef:

   Responding to Boudewijn, I would like to add for Mr. Ibarra, to enlighten him of the situation: only SIMPLE clients like simple choices. SIMPLE clients never are clients of XS4ALL. They choose KPN instead.

 135. Bas de Witte schreef:

  ‘KPN wil de onbetwiste kwaliteitsprovider zijn met de beste diensten, klantenservice en netwerken’ ( https://overons.kpn/nl/nieuws/2019/kpn-zet-vol-in-op-kpn-merk) en besluit de provider die deze reputatie onbetwist al 20 jaar heeft om zeep te helpen? Was het wat betreft branding niet meer voor de hand liggend geweest om het merk met de uitstekende reputatie te handhaven en het merk met het breed gedragen imagoprobleem af te storten, in plaats van andersom?!

  Als KPN deze beslissing doorzet gaat ze dat zo veel schade toe brengen. Wat een onbegrijpelijk stomme zet. Dat wat er plaats vindt aan succesvolle technologische vernieuwing binnen KPN vindt zo te zien volledig zijn oorsprong in activiteiten van xs4all en diens bijzondere userbase. Hoe lang zouden we zonder Xs4all bij KPN bijvoorbeeld op Mesh moeten wachten?

  Wat een zwarte dag voor de belangen van internetters. Wie gaat zich nu nog slagvaardig inzetten voor de vrijheid en belangen van het individu binnen het digitale deel van de wereld? Welke provider staat er nog aan onze kant tegen over de macht van de miljardenbedrijven en verzet zich nog tegen kortzichtige overheidsmaatregelen?

  Er verandert niets? Ook niet voor al die door xs4all ondersteunde maatschappelijke organisaties? De initiatieven op https://blog.xs4all.nl/category/xs4all-steunt/ worden vast overgenomen want KPN “verbindt mensen al meer dan 130 jaar door producten en diensten te bieden waarmee zij met elkaar in contact komen” (https://overons.kpn/)? Laat me niet lachen.

  Is er nog een kans dat het allemaal wel mee valt en dat de crew van xs4all zijn activiteiten kan voortzetten? Dat de mensen met visie en trots voor alles wat er gedurende 20 jaar bereikt is niet worden gerekend tot de “boventallige medewerkers”?

  Zo niet, dan is er misschien een boventallige medewerker die de kar wil trekken om volledig onafhankelijk verder te gaan? Of als nieuwe ISP waarbij het internet acces provider deel wordt uitbesteed? Er is mijn inziens een breed draagvlak. Persoonlijk zou ik best bereid zijn me te verbinden aan bijvoorbeeld een contract voor vijf jaar, 20% hogere kosten en enig vrijwilligerswerk op het vlak van c/java development en devops.

  Misschien wil KPN het domein hacktic.nl wel verkopen?
  Dan doen ze er hun eigen pronkstuk, hetnet.nl, er vast vast gratis bij ;-)

 136. mande schreef:

  Hoe kun je een vertrouwensmerk met hoogste provider scores nou aan de kant zetten?
  Het ziet er naar uit dat kwaliteit moet wijken voor het geld.
  Ik vraag me af hoe het zit met de targets van KPN: zitten daar wel kwaliteitscriteria bij en aan vast?
  Het lijkt van niet.
  Ik ben nu uit aan het kijken naar een andere vertrouwenspartner. Iemand een serieuze suggestie?

 137. Wim Aafjes schreef:

  Ben vanaf het begin al klant bij XS4ALL, tijdelijk even naar KPN gegaan, in verband met telefoneren, maar mijn i-mail adres blijven gebruiken bij XS4ALL, toen telefoneren bij XS4ALL ook mogelijk werd direct weer voor het totale pakket overgestapt naar XS4ALL, wat een ellende bij KPN hoop geld slechte service, KPN moet gewoon van die altijd nog heersende ambtenarencultuur af zolang dit niet gebeurt blijft het een slechte provider, en als we weer naar KPN moeten, met die nog steeds heersende cultuur, ben ik zeker weg. Het gaat weer om het groot kapitaal en daar is de consument dan weer de dupe van, misschien een idee dat XS4ALL KPN overneemt dan krijgen ze zeker en vast veel meer tevreden klanten.

 138. Nono Liem schreef:

  Beseft KPN wel dat door merknaam van xs4all op te heffen het vele zakelijke gebruikers opzadelt met veel kosten.
  Kosten en tijd gemoeid om alle accounts/mail adressen etc die zakelijk worden gebruikt te wijzigen. Dit geldt ook voor zaken zoals communicatie op internet/klanten/overheidsinstellingen/pensioen providers/ energieleveranciers/belastingdienst en nog veel meer.
  Hele systemen intern wijzigen etc.

  Niet doordacht. Niet klantgericht. Onverschillig ten opzichte van de kosten die een klant moet maken door deze wijzigingen. Kortom niet erg professioneel en erg onzorgvuldig.

  Ben al jaren klant van xs4all in tevredenheid en ook van KPN voor de mobile telefoon services ook in volle tevredenheid. Switched juist om die consistentie en betrouwbaarheid niet naar andere aantrekkelijkere aanbiedingen. Misschien toch nu wel het moment om dit goed te heroverwegen. jammer en begrijp (nog) niet de noodzaak hiervan.

 139. Arjen schreef:

  Als XS4ALL wordt opgedoekt door KPN, ben ik weg als klant (na 18 jaar).

 140. Peter schreef:

  Enige tijd geleden pair bonding willen hebben, dan moest ik bij KPN.
  Nee natuurlijk kan dat niet volgens KPN, allerlei smoesjes en van het kasje naar de muur, was geen klant bij ze etc etc, zonder de werkelijke reden te noemen: ze moeten een gaatje graven om het tweede aderpaar daadwerkelijk aan te sluiten.

  Uiteindelijk door hard ingrijpen van de XS4ALL helpdesk bij KPN toch de pair bonding gekregen, KPN moest gewoon even met de vingertjes in het zand, draadjes knopen en klaar.

  Weer een prima service van XS4ALL en een waardeloze van KPN. Dus als je nog pair bonding wilt, regel het nu, nu het misschien nog kan (als er twee aderparen binnenkomen in je huis).
  Mooi 100 Mb/s.

 141. Marchel K. schreef:

  Het gaat gewoon weer om geld boven kwaliteit. Aandeelhouderswaarde boven respect voor een top merknaam met dito kwaliteten. KPN snapt niks van klanten en hun behoeften… dat blijjt wel weer. Een eersteklas marketingmisser. Mocht KPN doorzetten met het plan ….dan verlaat ik XS4ALL.

 142. Pieter Wouters schreef:

  als de naam verdwijnd ben ik weg.

  Jammer…

  Sterkte voor het personeel!

 143. Liesbeth schreef:

  Jammer! Ik ben al jaren een tevreden XS4ALL klant en wil helemaal geen KPN klant worden. Ik hoop dan ook echt dat KPN hier vanaf ziet. Tijdens de Kerst vertelden familieleden nog over hun slechte ervaringen met Ziggo en KPN. Zal zo maar even laten weten dat XS4ALL geen alternatief meer is.
  Erg vervelend voor de medewerkers ook!

  • Onno schreef:

   Wat een ontzettende miskleun van KPN. Wij zitten niet voor niets bij XS4ALL en niet bij KPN. Prima service van XS4ALL, uitstekende provider. KPN is niets dan problemen en waardeloze service. Dat niets zal veranderen is natuurlijk kul, wanneer de merknaam verdwijnt zal ook bijvoorbeeld je e-mailadres gaan veranderen. Zijn al ruim 11 jaar klant bij XS4ALL. Als ze opgaan in KPN zijn wij weg.

  • Koos schreef:

   Sorry kan op de een of andere manier niet een bij directe reply.

   Protest tegen verdwijnen van XS4all als provider!
   XS4All is niet zo maar een provider. Het gaat om de cultuur, de omgang met klanten en dergelijke. Ik sluit mij in dit opzicht bij alle voorgangers aan. KPN breekt wel op hele vreemde manier in in mijn overeenkomst met XS4all.Ik heb de KPN inmiddels ook gemailed
   Kan XS niet uitgekocht worden?. Dat lijkt mij het beste. Wie doet het? Misschien moeten wij als gebruikers ook direct maar aandeelhouders worden.
   Gelet op de monopolie positie van Ziggo hier in Fryslan wou ik met de teevee ook maar overgaan naar XS4all. Dat doe ik dus niet meer…..
   Ik heb mijn telefoon ook nog bij KPN. Ook dat zal t.z.t bekeken moeten worden.

   Mensen van XS sterkte!

 144. Nico schreef:

  Ik ben niet voor niets klant bij XS4ALL, een bewuste keuze. De principes van XS4ALL – Zodra kpn iets wijzigt ben ik weg. De firewall in het netwerk zelf, spam- en malware filters, keuze in eigen hardware, de service moet blijven.
  Als er een nieuwe aanbieder komt, met XS4ALL principes en service, ben ik erbij.

 145. Jan schreef:

  Wat goed dat iedereen zo van zich laat horen! De media hebben het al lekker opgepikt en als we flink kabaal blijven maken kunnen de knuppels van KPN niet om ons heen. Teken de petitie, we gaan al richting 15.000.

  https://petities.nl/petitions/xs4all-moet-blijven

  #ALL4XS

 146. JW Koers schreef:

  Zonde, kapitaal- en merkvernietiging. Al 20 jaar abonnee. Ook fijne communicatie van KPN (not).
  Kunnen de oude eigenaren het merk/bedrijf niet terugkopen?

  Ben benieuwd naar het nieuwe initiatief van #publicspaces van Marleen Stikker.

  Verkoop je huid duur zou ik zeggen xs4all.

 147. Mulder schreef:

  Rop Gonggrijp werp je erin en help XS4all te behouden. Zoek financiers om XS4all uit te kopen en als onafhankelijk bedrijf voort te laten bestaan.

 148. Chris, blogger schreef:

  Wie aan XS4ALL komt, komt aan ons allemaal!

 149. Joris Ammerlaan schreef:

  Beste XS4ALL,

  Ik smeek jullie, ga alsjeblieft weg als dochter bij KPN, pas dan zijn ALLE klanten pas echt gelukkig!
  Demon en XS4ALL de enige GOEDE providers van Nederland, deze kan je toch niet laten vergaan!!!!

  Groet,
  Joris Ammerlaan.

 150. Albert schreef:

  Albert says:
  11 januari 2019

  A.U.B ook dit niet weer. Heb jaren geleden gekozen voor XS4ALL na hopen ellende van KPN en andere gasten. Nooit storing gehad, altijd netjes en snel geholpen en vriendelijk te woord gestaan.
  Nee, wordt weer een heel gezoek voor een vergelijkbare goede provider.
  Mocht het toch doorgaan….. alle medewerkers dank voor de goede service.

 151. edith schreef:

  Je vraagt je zelfs af of xs4all het zelf ook niet uit de media heeft mogen vernemen. Op NOS Teletekst was er volgens mij sprake van dat KPN overtollig geworden medewerkers zou helpen met het vinden van nieuw werk. Niet alleen een naamsverandering dus. Er zal een bonus te verdienen zijn met kostenreductie? Bij marktwerking anno 2019 gaat het niet om al dan niet tevreden klanten maar om al dan niet tevreden aandeelhouders.

  Desondanks hoop ik van harte dat er mensen zijn binnen (of buiten) xs4all die het aandurven opnieuw te beginnen met een weer zelfstandig xs4all: xs4ons? Want we willen wel allemaal weg, ik ook, maar waarnaartoe? Ik houd me aanbevolen voor goede tips, maar help liever een nieuw xs4all op de been. Misschien zijn er voldoende door inhoud en kwaliteit gemotiveerde financiers te vinden. Ik doe mee.

  En persoonlijk zie ik uit naar de ondergang van het neoliberalisme. KPN zal alleen verdwijnen door op te gaan in een nóg grotere moloch.

  • Lilian schreef:

   Goed idee! Werknemers van XS4ALL, verenigt u!!
   Kijk naar mogelijkheden om een herstart te maken.
   Ontzettend veel klanten van jullie hebben bewust gekozen voor XS4ALL. Voor jullie ondernemerschap, verdediging van de privacy en ontzettend goede service en kwaliteit. Ik denk dat met crowdfunding een prachtbedrijf op te richten valt. Jullie hebben de kennis en het enthousiasme. En vooral de verscheidenheid, het onderscheidend vermogen om dit te doen.

 152. Ron Willems schreef:

  KPN,… HOE HAAL JE HET IN JE HOOFD!.

  Wat een mateloze miskleun. Daar gaat onze missie! Weer een voorbeeld van de verloedering van onze maatschappij.
  Kennis en kunde wordt door dit besluit totaal genegeerd. We worden gedumpt in een horror onderneming (KPN)

  Als oud KPN er, ken ik het klappen van de zweep als geen ander. Het mateloze slechte beleid en het voortdurend ondermijnen van klachten van klanten heeft mij besloten om over te stappen naar een professionele organisatie tw. xs4all.
  De cursus “klant kloten” werd mij als oud medewerker voortdurend opgelegd. Ik ben blij dat ik altijd mijn rug recht heb gehouden en “mijn klanten” heb behandeld met mijn beleid. Vaak werd dit mij door Kpn niet in dank afgenomen.

  Ik vind dit besluit een horror scenario! Als dit daadwerkelijk doorgang gaat vinden dat ga ik mijn abonnement beëindigen( meer dan 10 jaar lid).

  Xs4all, hopelijk vinden jullie een oplossing!

 153. Een boze en teleurgestelde gebruiker schreef:

  Haast 15 jaar XS4all.
  Daarvoor het toenmalige Chello, de grootste ramp die je je toen kon bedenken.
  Ik was voor Chello een Telekabel gebruiker, ach dat werkte, dat was alles.
  Toen de stap in 2004 gezet, XS4all komt tot op heden zijn belofte na, stabiel internet zonder ellende.
  Als ik aan de kpn denk krijg ik last van angstzweet en hartkloppingen.
  Alles draait in deze wereld natuurlijk om geld, maar om nu een goed draaiend bedrijf de nek om te draaien, no way.
  Of het nu een dochter is of niet.
  Ik hoop de tijd mee te maken dat kpn eindelijk ter ziele is.

  Suc6 met de strijd vrienden van XS4all.

 154. Victor schreef:

  Feit alleen al dat het nieuws eerst met de media wordt gedeeld en dan pas met de klanten zegt m.i. genoeg.
  Ik ben destijds van KPN overgestapt naar XS4ALL en de manier waarop ik toen door moederbedrijf KPN ben behandeld en het warme bad wat ik bij XS4ALL heb ervaren, is voor de reden om straks op te stappen.

 155. Jeroen schreef:

  Vergissen is menselijk, domheid helaas ook. Wat een ongelofelijke strategische misser van KPN. De wanhoop straalt van deze strategische koerswending af en KPN neemt zelf niet eens de moeite meer dit fatsoenlijk uit te leggen. Hoofd Consumentenmarkt, neem je bonus en de Fyra en ga gewoon weg als de mening van honderdduizenden klanten je niets zegt. Ramkoers wat mij betreft. Handen af van XS4ALL!
  XS4ALLers ik leef met jullie mee. XS4ALL zal XS4ALL niet meer zijn. Mooie praatjes houden maar even stand, tot de volgende paniekaanval van de KPN directie. Jullie waren er altijd voor me, ook achter de schermen, ook die zeldzame keer dat ik jullie hulp nodig had. Wie koopt XS4ALL terug? Een crowd-funded management buyout dan maar? Ik doe mee. Heel veel geluk allemaal.

 156. Rob de Haan schreef:

  Krijg net een mail van de directeur van XS4all die ik terugvind in de spambox. Er verandert niets staat er in. Zelfs de mailbox vindt het ongeloofwaardig. Dat is wel duidelijk helaas.

 157. JM schreef:

  hallo,

  ik ben ook al jaren klant bij xs4all. prima provider waar ik eigenlijk altijd goed geholpen als ik problemen had. Niettemin wil ik wel kwijt dat door de jaren heen, de kwaliteit van de tv zenders mij tegenvalt. Ik keek heel graag naar de zender TV 5 Monde. Een prima internationaal zender.
  Sinds kort is deze zender verdwenen, er is in de plaats France 2 gekomen. Een verschrikkelijk pulp zender zonder inhoud.
  Bij de ‘ slechtere ‘ providers als TMobile, ziggo, etc.. kun je nog naar TV5 Monde kijken. xs4all volgt al jaren het beleid van KPN. Voor de service dat xs4all biedt zal ik de verdwijning van de provider betreuren.
  Ik baalde enorm toen KPN/XS4ALL, besloot om TV 5 Monde uit het aanbod van tv zender weg te halen.

 158. Joep schreef:

  Naast het verlies van alle hieronder al diverse malen genoemde immateriële zaken (publicatievrijheid, datavrijheid, minder big brother etc.) blijkt KPN met een vergelijkbaar pakket (tov smart, dus incl. F Secure en Spotify premium en 100b/s, extra mobiele data) ook nog eens duurder te zijn. Ben benieuwd wanneer de eerste verhoging komt om het prijspeil gelijk te trekken. De termen ‘er verandert niets voor bestaande klanten’ zal een gotspe blijken.

 159. Bob.R schreef:

  Hoy allen van xs4all…….
  Ik ben al abonnementhouder sinds HCC tijd mocht het doorgaan de fusie die kpn voor ogen heeft dan ben ik gevlogen.
  Service die xs4all bied kan alleen op dit pijl blijven door de brand zelf, want die stelt kwaliteit af op zijn klanten, daar heeft KPN lak aan.KPN Blijf met je tengels van een veilig xs4all af. …… KPN er in dan ga ik er uit………

  Steun petitie

 160. Couprie schreef:

  Ik ben mij altijd blijven herinneren dat ik in In de jaren tachtig als groentje en zonder veel feitelijke kennis van informatica een keer bijna drie kwartier met een deskundige van het toen nog zelfstandige XS4ALL aan de telefoon heb gezeten om allerlei uitgelegd te krijgen. Toen ik eindelijk zelf een website wilde hebben was de keus gemakkelijk. En nu zou mijn geliefde provider moeten opgaan in KPN? Ik dacht het niet. Probeer er iets op te vinden, jongens

 161. Eduardo schreef:

  Maak sinds 1993 gebruik van XS4ALL, eerst via werkgever, daarna ook prive abonnement genomen, toegeven, niet de goedkoopste wel de beste, bij de overstap naar TV van XS4ALL, monteur aan de deur gehad die het niet werkend kreeg, zelf bellen met helpdesk (meer dan 2 uur!) probleem gevonden en opgelost.
  Zoals gezegd, duurder maar veel beter. Als ik in de toekomst de ‘service’ van kpn krijg, dan stap ik wel naar de goedkoopste aanbieder (waar de service waarschijnlijk net zo is).

  Jammer, einde van een tijdperk….

 162. keverik schreef:

  Als de “ziel” van XS4all verkocht is zullen de klanten geen reden zien om een historisch eigen geluid (kwaliteit gerichtheid) te blijven ondersteunen. (als we voor een dubbeltje op de “virtuele” eerste rij willen zitten hadden we natuurlijk al ergens anders gezeten…)

  Ik ondersteun een nieuwe XS4all (zonder KPN), waar kan ik inschrijven?

 163. Barend schreef:

  Met zulke ‘vrienden’ (KPN en z’n ‘beleid’) heb je geen vijanden meer nodig. Sterkte gewenst bij het je te weer stellen tegen al die managende kantoorknuppels die weer eens hun doel zoeken. Wat een ellende.

 164. JM Tinbergen schreef:

  Dit vind ik een ramp. Ik ben weggegaan bij KPN omdat het er zo’n puinhoop was. Bij XS4all heb ik eindelijk een goed adres gevonden waar ik tevreden over ben. Ik hoop dat dit besluit ongedaan gemaakt gaat worden, want anders ga ook ik op zoek naar de concurrent.

 165. Peter schreef:

  Wat een ongelooflijke ramp.
  Al meer dan 20 jaar zeer tevreden klant van XS4ALL. Blij dat ik van KPN af was.
  Kwaliteit en service die we op zeker niet gaan krijgen bij KPN..
  De overname destijds was al spannend maar XS4ALL hield zijn identiteit en kwaliteit.
  Vorig jaar nog een KPN monteur over de vloer gehad ivm problemen met de lijn.
  Vooral koffie gedronken en na een paar uur geconcludeerd; “Ja ,zit in uw eigen Fritz modem, kan
  er verder niets aan doen”.
  Na veel frustratie via XS4ALL een Guideon monteur de KPN wijk centrale ingestuurd. Probleem opgelost.
  Gelukkig krijgen we er nu een KPN winkeltje bij om uit te huilen.
  Soepele On-line service van hoge kwaliteit, daar gaat het om.
  Mochten de XS4ALL specialisten zich afsplitsen. Laat het me weten. Zet gelijk mijn abonnement over.

  • Hans schreef:

   Ik kan mij alleen maar aansluiten op de reacties van deze overname. Ik durf stellig te bevestigen dat met de KPN’s , Unilevers, Shell etc. het verkoop praatje identiek is. “Er verandert niets voor u”, is een leugen. Het verdien model van deze bedrijven is gebaseerd op groei, aandeelhouders en verder niets. Met PSD2 zal ook onze data een cash cow worden die KPN zal doorverkopen. Ik kom vanwege mijn beroep bij veel groot tot middelgrote bedrijven die vrijwel hetzelfde zeggen over KPN: Arrogant, geen service, komen afspraken niet na, gaan zich volledig inzetten op Algo’s en de prijzen als monopolist sterk omhoog schroeven.
   Tof, BV Nederland!

 166. Jos schreef:

  Privé en zakelijk van KPN naar XS4ALL overgestapt vanwege de vele ellende en slechte ervaringen en veel te hoge fakturen. Nu doemt het rampscenario op dat het ongevraagd terug gedraaid wordt. Ondanks alle goede beloften heb ik er totaal geen vertrouwen in dat dit goed komt. De mentaliteit die ik zo waardeer bij XS4ALL ontbreekt gewoon bij KPN.

 167. C Maurits schreef:

  zeer slechte zet van KPN
  vanaf het begin bij Xs4all, voor mij de beste bijna nooit een probleem en als die er was (ook door mij zelf veroorzaakt) dan werd er niet eerder opgehangen dan dat de klacht was opgelost
  en een overname, uit eigen ervaring, is niet leuk
  veel sterkte voor de toekomst

 168. Peter schreef:

  Gisteren als klant een email ontvangen van de directeur van XS4ALL, de heer Mijnhardt,

  Dit is mijn reactie:

  Geachte heer Mijnhardt,

  Betreft: “… dat er niets voor u verandert. U kunt van ons de service blijven verwachten die u van ons gewend bent.”

  Dat gelooft u vast zelf niet en is het een leugen die u van uw baas de KPN moet vertellen.

  Dat u twijfelt an de waarheid daarvan staat al in de volgende zin die u toevoegt: “Als er in de toekomst iets verandert, dan ontvangt u daarover natuurlijk persoonlijk bericht.”

  Alsof we daar als uitermate tevreden klanten van XS4ALL ook maar iets aan hebben.

  Succes met het terugrdraaien van dit besluit of anders met het oprichten van een nieuwe zelfstandige XS4ALL.

 169. hamses schreef:

  Afgezien dat ik me slachtoffer van deze KPN zet voel is het brede plaatje interessant om te volgen. Linear tv kijken neemt af. Mobile data is inmiddels veel goedkoper dan vast internet voor 95% van de gebruikers. Zodra de nieuwe generaties massaal met hun voeten gaan stemmen word het zwaar weer voor clubs die draadjes tot aan de voordeur verkopen.

 170. Rene schreef:

  Weinig woorden voor dit beroerde nieuws als klant die al 22 jaar klant bij xs4all is. Mijn keuze voor xs4all is altijd geweest vanwege de speciale karakter van xs4all, niet alleen een provider van internet maar ook vanwege de maatschappelijke positie die ze altijd hebben ingenomen en natuurlijk de prima dienstverlening. In al die jaren kan ik het aantal keren dat ik ze heb moeten bellen, tellen op 1 hand! Stabiel en als er een probleem was, dan was het vrij snel opgelost. Alle beloften van KPN zijn nietsbetekenend want op termijn gaat daar toch niets van overblijven. Doodzonde maar de commercie heeft het gewonnen van de idealen.

  Ik wil de medewerkers van xs4all bedanken voor alle goede dienstverlening en veel sterkte wensen voor de komende period. Ik wacht vooralsnog af maar alles is nu open inclusief weggaan.

 171. Jan Jansen schreef:

  Als het actief handelen voor de bescherming van mijn/onze privacy wegvalt, zal ik geen reden meer zijn om bij XS4ALL te blijven.
  XS4ALL bedankt voor jullie inzet in onze community.

 172. Brenda schreef:

  Dit kwam aan als een klap, ben me nu aan het beraden wat te doen. Was altijd heel erg tevreden over de service en de vriendelijke hulp, die men bood. Ben inmiddels over de 70 en bijna 20 jaar klant van xs4all. Vertrouwen in KPN heb ik niet en ik ben bang dat de service erg achteruit zal gaan. Ik moet vrees ik op zoek naar iets anders en een heleboel mensen verwittigen dat mijn email adres gaat veranderen.

  • Egbert Meppelink schreef:

   Brenda, maak je wat dat betreft niet ongerust, je mailadres **@xs4all.nl zal niet vervallen of veranderen. Heel oude (ook ex. KPN) adressen als ‘planet’, ‘freeler’ en ‘wxs’ werken nog steeds. Overigens een ontzettend domme stap van KPN om XS4ALL op de nu bekendgemaakte wijze aan de kant te zetten. Sterkte gewenst aan de vrouwen en mannen van XS en dank voor jullie support!!

 173. John Piek (journalist) schreef:

  Dit is een historische blunder die de boeken ingaat, precies zoals toen Coca Cola hun receptuur veranderde om ervoor te zorgen dat het oprukkende Pepsi het hoofd werd geboden. Met dramatische gevolgen: met de staart tussen de poten werd vervolgens de oude receptuur in ere hersteld.

  In dit geval zal dat niet zo gemakkelijk gaan. Als XS4ALL eenmaal opgelost is in het oplosmiddel KPN, krijg je het er niet meer uit.

  Ik behoor volgens XS4ALL zelf tot de eerste 300 mensen die zich destijds bij Hacktic aansloten (mijn mailadres @hacktic.nl werkt zelfs nog steeds). Ik zou me niet kunnen voorstellen ooit bij XS4ALL weg te gaan.

  Maar, omdat ik met XS4ALL bijna alleen heel goede ervaringen heb, en met KPN meerdere echt rampzalige ervaringen door de jaren heen, zeg ik: vertrouwen komt te voet en gaat te paard.

  Zodra de naam XS4ALL door KPN vervangen is, stap ik privé en met mijn bedrijf op naar een andere provider. Ik ben meteen gisteren al gaan kijken naar eventuele alternatieven.

  • Arie Kluit schreef:

   Voorlopig niet bij de pakken gaan neerzitten! Op https://xs4allmoetblijven.nl kunnen we XS4all steunen in hun strijd om de eigen koers te blijven varen. Laten WIJ nu solidair zijn met al die XS4All medewerkers die ons altijd zo goed hebben geholpen.

 174. Astrid schreef:

  Dit is niet zo’n leuk vooruitzicht, wat gaat er gebeuren met mijn e-mail adres…mijn modem…. de goede helpdeskservice? Komt er een mannetje bij me langs om dat allemaal te veranderen als de hardware veranderd moet worden, ik heb de ballen verstand van al dat technische gedoe, daarom ben ik bij XS4ALL. KWALITEIT EN SERVICE.
  Alleen als er een “KPN-PREMIUM” of een “PRO” versie komt (zoals eerder voorgesteld door iemand) wil ik blijven. Anders zijn ze mij kwijt als klant, dan maar naar een goedkopere en weten dat het “minder” zal zijn.
  Ook wil ik aandelen kopen als XS4ALL zelfstandig door wil gaan….. ik blijf het nieuws volgen.
  Aan alle medewerkers van XS4ALL, heel veel sterkte, ik weet hoe het is om overgenomen te worden door iemand met een zak geld en geen verstand van zaken, dat doet zo zeer om al jouw harde werk en inzet naar de knoppen te zien gaan.

 175. Barend schreef:

  100% tevredenheid laat je niet overstappen. Gaat het door? Ben ik weg.

 176. Nick Brok schreef:

  Ik ben een tijdje klant geweest bij de meest arrogante internetprovider van Nederland: Ziggo! In de drie jaar drie modems kapot! TV was het enige wat betrouwbaar is, meerdere malen wordt je modem gereset terwijl je aan het telefoneren bent. Niet af en toe maar wel meerdere keren per week/dag. Daarom ben ik naar XS4ALL gegaan, die ook als enige provider snelle DSL verbindingen levert. Er is geen glasvezel op mijn adres, dus alternatieven heb ik niet. Als XS4ALL ophoudt betekent dat voor mij einde internet! Ik ben een intensieve gebruiker met eigen servers, wat bij XS4ALL gewoon mogelijk is. Niet zo snel als kabel, maar wel stabieler. Advies aan de mensen van XS4ALL: blijf onder de vlag van KPN ZELFSTANDIG!

 177. Maarten schreef:

  Doe het niet…

 178. bart schreef:

  het stomste wat kpn kan doen … hun kroonjuweel wegsmijten.
  ik heb zelden een probleem gehad met xs4all, maar die enkele keer dat ik echt een probleem had werd ik behandeld als ware ik de koning zelf (ook dankzij kpn, het moet gezegd). Je voelt je een elite-internetgebruiker.
  steeds bewust gekozen voor xs4all, vanwege hun hoge standaard, kennis en privacybescherming … ook vanwege Bits of Freedom
  Als xs4all ophoudt dan ga ik maar eens even rondkijken waar ik dan nog terecht kan … misschien eens aan “big brother” vragen aan welek provider ze de grootste hekel hebben ;)

 179. Niempje schreef:

  XS4all, 5 fantastische jaren bij gewerkt. De beste provider en dus altijd klant gebleven. Ik ken de jaren nog dat je voor een appeltaart dingen kon regelen bij de echte techies. En dat we wisten dat we het enige KPN onderdeel waren dat winst maakte, en hoeveel pijn dat deed binnen KPN dat een anarchistisch zootje ongeregeld het niet alleen technisch, maatschappelijk, en qua service beter deed dan het moederbedrijf, maar ook financieel. Onze vrijheid mochten we houden maar de knarsende tanden waren duidelijk te horen in elke boodschap. De moeder heeft er lang over gedaan de dochter om zeep te helpen, maar zet nu dan toch echt door zo lijkt het. En natuurlijk verandert hierna alles, wat KPN ook beweert. Wat een shit beslissing.

 180. Zesessen schreef:

  Dit is nu al de beste 1-aprilgrap van 2019!
  Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

 181. Ben Eman schreef:

  Kort en duidelijk, als xs4all opgaat in kpn ben je mij kwijt als klant. Wanneer die geweldige helpdesk en de idealen van xs4all worden losgelaten en alleen de commercie van kpn overblijft dan ik net zo goed naar een goedkopere partij.

  Dom idee van KPN.

 182. Etienne Schets schreef:

  De dag waarop ik post van KPN krijg ipv XS4ALL is de dag waarop ik m’n abbo opzeg, na 25 jaar bij XS4ALL gezeten te hebben.

 183. H. Bakker schreef:

  Heel slecht nieuws’ voor XS4ALL voor het internet in Nederland en voor mijzelf. Geweldige XS4All service houdt mij tot op heden verbonden via de koperdraad. Als ik dan noodgedwongen toch overgeleverd wordt aan middelmatige service dan maar via de snellere kabel. Geen enkele reden om KPN te belonen voor deze belachelijke aktie. Glasvezel hebben ze ook niet geleverd.

 184. Yorick schreef:

  Totaal onbegrijpelijk dit! Waar XS4ALL goed en betrouwbaar is en hart voor zijn klanten heeft, heeft KPN al diverse malen bewezen precies het tegenovergestelde te zijn. Het ergste is dat de eigen medewerkers dit weten en dit ook zo tegen klanten zeggen.

  Dit kan nooit goed gaan. Ik ben (tot groot verdriet, na 20 jaar trouwe klant) ook absoluut weg als dit doorgaat!

 185. TF schreef:

  Toen in 1998 XS4ALL werd overgenomen door KPN, waren we er al bang voor… toch nog 20 jaar kunnen profiteren van de kwaliteit van XS4ALL. Heel erg jammer dat het nu toch afgelopen is (en dat we dat via de media moeten horen). Beste medewerkers van XS4ALL, dank voor de goede service al deze jaren. Ik moet denk ik maar op zoek naar een andere provider, want mijn ervaringen met de KPN-moloch zijn niet bepaald goed.

 186. Ton schreef:

  Ik voel mee met het personeel, dat zich in tegenstelling tot het personeel bij KPN wel ergens druk over maakt.

  Jammer, al 20 jaar zeer bewust klant, juist vanwege de maatschappelijke betrokkenheid van het merk XS4ALL. En natuurlijk de kwaliteit, waarmee ik vrienden, familie en bekenden heb weten over te halen om XS4ALL te kiezen na vaak jarenlang geëmmer met andere (kabel) providers.

  Toegegeven, de laatste 10 of 15 jaar iets minder activistisch dan in het begin, maar nog steeds een warm voorstander van privacy wetten en overheden die zich iets te veel bemoeien.

  Als de stekker uit XS4ALL getrokken wordt, zal ik net als vele anderen op zoek moeten naar een nieuwe en betrouwbare ISP.

 187. Erwin schreef:

  Wat een dom plan. Als er niets gaat veranderen dan is er ook geen reden voor dit plan. Ik heb nooit gekeken naar Alles in 1 aanbiedingen, maar dat wordt nu anders. Als ik moet kiezen tussen Ziggo Alles in 1 waarvan ik in ieder geval weet dat het tv deel werkt en KPN Alles in 1 waarvan ik nu niets heb is de keus eenvoudig. Dan ben ik dus weg als klant bij (een dochter van) de KPN. Nog los van de hogere snelheid die de kabel mij kan bieden in mijn woonplaats bij gebrek aan glasvezel.

 188. F. Bosman schreef:

  Al jaren gebruiken wij xs4all. Wij willen absoluut niet dat dit verandert. Wij hebben niet voor niets deze beste provider gekozen. Wij protesteren dan ook uit alle macht tegen de eenzijdige beslissing van KPN!!!. Er wordt ons al meer dan ons lief is door de strot geduwd door overheid en bedrijven. Wij, gebruikers moeten gehoord worden en inspraak hebben in dit soort beslissingen. Wij hebben genoeg slechte ervaringen met KPN en niet voor niets ook onze vaste telefoonlijn overgeheveld. DUS WIJ PROTESTEREN EN EISEN BEHOUD VAN ONZE XS4ALL. Wij zijn misschien oud maar niet onmondig!! Beware of the grey panthers!

 189. Eric schreef:

  Wat een slechte zaak dit. Ben juist een paar jaar geleden overgestapt van KPN naar xs4all vanwege de waardeloze dienstverlening en service van KPN. Heb me toen voorgenomen: NOOIT MEER KPN!!
  En daar ga ik me aan houden.

 190. Jos A. schreef:

  “Er gaat niks veranderen”…
  Dat zeiden ze ook toen ze provider NXS opkochten (nxs.nl) en de naam twee keer veranderden. Alles is vervolgens veranderd, vooral de service. NXS was als XS4ALL: persoonlijk, oplossingsgericht, helpen tot het gaatje. Maar daarna ging het mis: inlogsysteem voor je domeinbeheer e.d. was jaren rot: half nxs.nl systeem / half is.nl systeem, nu internedservices.nl… Drama.
  En telefonische service is helemaal beroerd. Heb meerdere domeinen / hosting daar lopen, maar alleen ‘premium klanten’ met ‘service level agreement’ worden fatsoenlijk geholpen. Extra betalen als iets aan jullie kant niet goed werkt om het opgelost te krijgen? … Zucht.

  XS4ALL heeft me als kleine ondernemer ruim 20 jaar lang ALTIJD geholpen.
  Tot het weer werkt.
  En ook meteen.
  Dank daarvoor.
  En hopelijk nog jaren door.
  Zonder enig verlies aan service!

  Teken de petitie:
  https://petities.nl/petitions/xs4all-moet-blijven

 191. Robert schreef:

  Heel erg jammer! Maar goed dingen veranderen nou eenmaal ook in mijn buurt! Heb de petitie wel ondertekend als steun maar hopelijk eerste kwartaal is het bye bye Xs4all (VDSL Pair bonding) en hello Glasvezel 1Gbit verbinding.

 192. Peter van der Pouw Kraan schreef:

  In hele verklaring van KPN komt de term ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ niet voor. Het verbaast me niets.

  Ik heb in 1994 voor xs4all gekozen en ben er gebleven omdat het een provider was die niet louter commercieel was maar een maatschappelijke visie had op internet, privacyorganisaties steunde, niet alle overheidsplannen voor zoete koek slikte maar onderbouwd tegengas bood, et cetera. Een onderneming waarvoor ‘maatschappelijk ondernemen’ geen loze reclamekreet was maar een deel van de identiteit. In 1998 werd die zelfstandigheid binnen KPN gegarandeerd. Daarom ben ik er gebleven. Want dat was de meerwaarde van xs4all boven elke andere provider.

  Er zou voor de klanten niets veranderen? Ik moet het nog zien. Als die meerwaarde verdwijnt is voor mij als klant álles veranderd. Wanneer xs4all zijn eigenheid verliest en opgaat in een platvloers commercieel bedrijf, tja, waarom zou ik er dan nog blijven? Dan is het maatschappelijk betrokken Antenna.nl wellicht een optie. En anders gewoon de goedkoopste andere platvloerse commerciële provider die een redelijke service biedt. KPN wordt het sowieso niet.

 193. Jos schreef:

  Dit voornemen van KPN valt slecht bij mij. XS4ALL heeft zoveel extra kwaliteit boven vele andere providers, dat ik, mocht KPN dit doorzetten, serieus ga overwegen om over te stappen naar een van de weinige waar ik dan nog wel vertrouwen in zou kunnen hebben.
  Erg domme actie, als je het mij vraagt.

 194. Rob de Haan schreef:

  Ik vind het belangrijk dat XS4all en alles waar het voor staat, in deze vorm doorgaat. Vooruitlopend en ondertscheidend. menig bedrijf zou zich in de handen knijpen met zoveel USP’s als XS4all behalve KPN die denkt dat geen onderscheid beter is. Ik ben woedend!! KPN laat XS4All bestaan en doe er een beter voordeel mee. Wat dacht van XS4all in plaats van KPN en dan meteen uw huidige directeur de laan uit met zijn ideeen waar een beetje student niet eens aan zou denken. Beginnersfout.

 195. A. de Jager schreef:

  KPN heeft al meer invloed op XS4ALL dan ik eigenlijk prettig vindt.
  Ik ben al zo’n 25 jaar bij XS4ALL, maar als deze plannen worden doorgezet dan zoek ik een andere provider.

 196. Argo schreef:

  Belachelijk voornemen waar KPN snel op terug zal komen als ze alle reacties en de petitie lezen. Maar misschien bedoelden ze het voornemen de naam KPN te veranderen in Xs4all?
  Zou tenminste een mooi effect hebben op de beurswaarde van KPN en misschien ook wel op hun dienstverlening. Hopelijk worden de bestuurders door de minister en het parlement ter verantwoording geroepen over dit voornemen ……

  • anoniem schreef:

   Gezien de reacties die ik tot nu toe lees, kunnen we denk ik weinig verwachten van de overheid.. Eerder heb ik het gevoel dat men zaken van plan is met het internet, waarbij men het standpunt van Xs4all niet kan gebruiken..

 197. Anoniem schreef:

  Klanten van xs4all die tevens aandeelhouder zijn van het beursgenoteerde KPN en die ontevreden zijn met deze ontwikkeling, zouden hieraan uiting kunnen geven door hun aandelen KPN te verkopen.

 198. alice schreef:

  Als XS4ALL echt KPN wordt zijn ze mij ook kwijt als klant

  • Repke schreef:

   Precies! Mij ook – ook al ben ik er vanaf het eerste uur al bij. Onbegrijpelijk.

 199. Christiaan Vrieling schreef:

  Zonder overdrijven echt slecht. Al jaren klant van XS4ALL na jaren van onkunde en slechte adviezen van KPN medewerkers. Hopelijk is er ruimte voor een nieuwe high end aanbieder. De exective officer die dit bedacht heeft als upgrade voor KPN snapt het werkelijk niet. Jammer.

 200. Dani schreef:

  Heel slecht nieuws! Ik ben benieuwd wat er straks allemaal niet veranderd (en zal bij de eerste niet verandering sowieso wisselen, want KPN gaat het niet worden).

  Heeft dit te maken met de aankondiging van T-Mobile en Tele2 dat ze gaan fuseren en o.a. massief gaan investeren in glasvezel en 5G? Want dat gaat echte concurrentie worden voor KPN en Ziggo. Maar wat ontzettend dom van KPN om juist dan hun beste merk te laten verdwijnen!

  Ik heb de petitie getekend. https://petities.nl/petitions/xs4all-moet-blijven

 201. Maurice schreef:

  Damn.. Men kiest bewust voor XS4ALL en dat ga je weg willen doen?
  KPN als provider.. Nee.
  Grote vraag of ik dan nog bij KPN blijf..

 202. Freerk schreef:

  K..begin voor 2019. Ben al vele jaren bewust bij xs4. Sommigen zeggen dat ze weggaan als het 100% KPN wordt, maar waar vind je een provider enigszins vergelijkbaar met xs ? Niet dus

 203. Martijn schreef:

  Ik heb vroeger veel internetproviders gehad, zoals TIP, bArt, Cistron en daarna Demon. Toen Demon werd overgenomen door XS4ALL was ik eerst wantrouwig, want konden die wel dezelfde service leveren? En sinds die tijd ben ik altijd blij geweest met XS4ALL. Als consument had je veel keuze, en maakte het veel verschil bij welke provider je zat: lang leve de markt. Mede hierdoor is het aantal aansluitingen op internet in Nederland zo groot, en was Nederland toonaangevend toen breedband internet werd geïntroduceerd: iedere provider deed zijn best om zo snel mogelijk betere service te bieden.
  Straks heeft Nederland een duopolie: de keuze VodafoneZiggo of KPN. En die zullen er alles aan doen, voor zover ze dat niet al gedaan hebben, om je in te bedden in hun eco-systeem: wordt bij ons klant, dan moet je onze modem, onze tv-ontvanger, onze telefoontoestellen gebruiken die wij voorschrijven. Wilt u daar maandelijks een fors bedrag voor overmaken, ook al leveren wij ondermaatse rommel aan u? De consument wordt met deze actie van KPN gigantisch ingeperkt in keuzevrijheid. Innovaties bij deze twee providers zullen sterk afnemen, want er is geen noodzaak meer. De kleine nichepartijen kunnen ze onderling prima uit de markt vechten, daar hebben ze niets van te vrezen. De Nederlandse overheid gaat er graag prat op dat Nederland voorop moet lopen in de digitale wereld, en gelooft er heilig in dat de markt dit allemaal voor ze gaat doen, maar deze ontwikkelingen op de markt zullen uiteindelijk leiden tot een ontzettende terugval. Over een paar jaar is Nederland afgezakt tot onderaan de digitale middenmoot.

 204. Elianne schreef:

  Ongelofelijk! Ik dacht dat XS4all toch een onafhankelijke plek had bij KPN, maar niets blijkt minder waar. Ik dacht dat de afspraken over de onafhankelijkheid van XS4ALL vastgelegd waren in een verdrag/contract met KPN, maar nu blijkt dat ‘gebakken lucht’. Niet te vertrouwen zijn ze, die CEO’s van grote ondernemingen!

  ‘Voor de klanten verandert er niets’. Dat geloof je toch zelf niet?
  Ik heb meerdere fusies meegemaakt als werknemer bij een (inmiddels heel grote) verzekeraar en één ding heb ik daar geleerd: de uitspraak ‘voor de klanten verandert er niets’ is één grote leugen! Nee, de eerste maanden verandert er vaak niet veel, maar daarna wel! Want: 1 merk = 1 bedrijfsvoering. Alles (middelen, systemen en mensen) wordt op een hoop gegooid er er wordt mee geschoven en aan gesleuteld dat het een lieve lust is. De klanten verliezen daardoor de hun vertrouwde mensen en werkwijze, waar ze nu juist zo gehecht aan zijn. Dat is namelijk de reden dat ze klant zijn! Zo’n fusie is ordinair kosten besparen wat wordt verkocht met een leugen naar buiten toe. Uiteindelijk zal dus ook alles van XS4all (mensen en systemen) compleet samengaan met KPN. Hierdoor zal de expertise van XS4all opgaan in de grote KPN massa en daardoor wordt het een nietszeggende provider. Ongetwijfeld zullen er ook een hoop XS4all medewerkers hun biezen pakken omdat ze zich niet in de KPN aanpak kunnen vinden, anderen zullen gedwongen moeten vertrekken omdat klanten opzeggen. Sorry jongens, dat ik dan zal bijdragen aan jullie ontslag. Ik zal namelijk zeker mijn abonnement opzeggen als het echt gaat gebeuren. Mij maak je als ervaren fusiewerknemer totaal niets wijs met zo’n onzin garantie. Dan ga ik terug naar mijn vroegere provider die gelukkig nog wél onafhankelijk is!

  • anoniem schreef:

   Ik heb zelf de ervaring voor gek te worden verklaard wanneer je klantvriendelijk bent en niet alleen de centjes denkt..

 205. Peter schreef:

  Alles waarvoor je NIET bij KPN zit, NIET bij Ziggo, en alles wat je bewust hebt gekozen, wordt door een of andere hotemetoot-stoethaspel tijdens het koffie kransje zo in de media gegooid, vlak voor het weekend. Tata kijk eens wat ik heb bedacht?

  “Die onbegrijpelijke afkorting (xs4all) veranderen we vanaf vandaag gewoon in KPN. Dat snapt namelijk iedereen: KPN, Kan Niet Pijnlijker.”

  Prutsers! Boos!

 206. Mark Veneman schreef:

  Slechts nieuws, voor XS4All, de medewerkers van XS4All, iedereen die het beste uit Internet wil, en eigenlijk iedereen. Jaren geleden bewust voor XS4All gekozen, juist voor de kwalitatief goede dienstverlening, de goede hardware, de mogelijkheid van een eigen website zonder reclamebanners van derden, inclusieve antivirus en ik kan nog wel even doorgaan…. Ik ben benieuwd hoe e.e.a. zich gaat ontwikkelen. Die Experiabox van KPN (product van ZTE, chinees) wil ik er eigenlijk niet in hebben, mijn Fritz!Box bevalt veel beter! Petitie heb ik inmiddels ook getekend…

 207. M. de Jager schreef:

  Al jaren lid van XS4ALL. Niet voor niets, iets duurder maar wel de beste provider. Ik vrees dat we afglijden naar de KPN mentaliteit. Ik wil liever niets met KPN te maken hebben.. Toch maar een doorstart?

 208. Frank schreef:

  Ondanks dat je duurder en trager was dan de concurrentie ben ik altijd trouw abonnee gebleven.
  Sorry KPN, na ruim 20 jaar xs4all lidmaatschap ben je mij nu dus kwijt.

  • Digi schreef:

   Trager? 500mbit op glas, mwoah, best snel en goede helpdesk, die je nooit hoeft te bellen, maar goed, wel switchen tzt

 209. Wilma schreef:

  Na al die jaren weer iets goed ouds wat dreigt te verdwijnen! droef

 210. Coen van Klaveren schreef:

  Vandaag onaangenaam verast door dit nieuws ! Een service zoals bij xs4all zal je bij zo’n log bedrijf als KPN niet krijgen vrees ik !
  Ik snap KPN ook niet echt dat ze het beste paard uit de stal willen slachten ( Om maar een vergelijking te maken ).

 211. Daniël schreef:

  “We vinden het heel belangrijk om u te laten weten dat er niets voor u verandert. U kunt van ons de service blijven verwachten die u van ons gewend bent”.

  Natuurlijk, initieel wel, echter geeft xs4all hiermee haar eigen identiteit op. Dat betekend op termijn KPN service en de bijbehorende ellende (eXperia box anyone?).

  Prachtig statement, maar als je niets wil veranderen, blijf dan eerst zelf bij hetzelfde! Of leg uit wat het voordeel is voor de klant. Deze actie lijkt er eigenlijk alleen op dat KPN de extra overhead van andere merken weg wil halen en, vanuit kostenoverweging, naar één standaard wil. We snappen allemaal dat op de lange termijn dat geen voordeel op gaat leveren voor de klant.

  Kansloos dit.

 212. Anneke schreef:

  Al heel lang heel tevreden over XS4ALL, de service en adviezen zijn bijzonder goed, daar betaal ik graag ietsje meer voor. Geen idee wat KPN nu précies van plan is….internet van KPN heb ik niet heel veel goeds over gehoord…
  Hopelijk verandert er voor de medewerkers en klanten niks en het zou heel goed zijn om dat duidelijk te maken door de naam XS4ALL te laten bestaan!

 213. jos schreef:

  Heel jammer dit is net zo stom als coca-cola zijn naam zou veranderen in hatsefrats
  xs4all staat voor kwaliteit en deskundigheid.
  Als je mijn moeder van 85 aan de helpdesk kan helpen de tv weer te laten werken verdien je een pluim.
  toen mijn moeder zei ik laat mijn zoon wel terugbellen om het modem in te stellen en de helpdesk medewerker zei mevrouw dat gaan wij samen doen wat ook gelukt is verdien je een pluim.
  Ga zeker de petitie tekenen en hoop voor velen en ook zeker de mensen van xs4all dat de kpn tot bezinning komt.

 214. Hans schreef:

  Bijna 25 jaar bij xs4all en dat ga ik dan net niet halen? Want KPN gaat het echt niet worden, dan ben ik weg…
  Hans

 215. EcvM schreef:

  Dit is zo slecht van KPN… Ik vrees het ergste voor de klanten van het prachtige merk XS4ALL… KPN denk alstublieft nog een keer na en doe dit niet. Helaas zijn jullie te groot, te log en absoluut niet klantgericht. Ik ben zakelijk nu bezig een KPN glasvezel aansluiting 100 keter verplaatst te krijgen. Het eerste contact dateerd van juni 2018, nu in januari na zelf de kliic-gegevens te hebben geleverd erkent KPN dat de aansluiting en leiding inderaad van KPN is. En dat KPN de provider is.. Staat dit de klanten van XS4ALL ook te wachten…. Ik ben bang van wel…

 216. Remco schreef:

  Ok, ik ben weg.

 217. Wil schreef:

  Ik schrok er wel van, ik ben al meer als 20 jaar trouwe klant bij XS4ALL, me nooit laten verleiden door aanbiedingen die echt veel goedkoper waren dan wat ik kwijt was bij XS4ALL.
  Maar de service is top, problemen eigenlijk nooit gehad, zakelijk als privé gewoon een uitstekende provider.
  En nu onder de vlag van KPN?
  Ik voel de bui al hangen, serieus KPN, als jullie XS$ALL opdoeken ben ik pleitte, heb geen zin in een logge bureaucratische onderneming als KPN, daarom zit ik bij XSALL.
  Ga maar eens kijken voor een alternatief, jammer dat ik na meer als 20 jaar gedwongen word om een andere provider te zoeken.

 218. Hayo Kuilman schreef:

  Ik ben een klant van het eerste uur, dus al 25 jaar. Als ICT dienstverlener heb ik in de loop der jaren tientallen klanten geadviseerd om over te stappen naar xs4all. De kwaliteit van de dienstverlening van deze provider staat op eenzame hoogte. Even als de apparatuur.

  Ik raad iedereen aan die xs4all een warm hart toedraagt de petitie te ondertekenen op
  https://petities.nl/petitions/xs4all-moet-blijven/signatures/13090234?locale=nl

 219. piet schreef:

  Wat een roemloos einde van een ooit baanbrekende internetpionier!
  Zelf werd ik ergens in 1994, alweer bijna 25 jaar geleden, abonnee. Toen heette het nog hacktic (ik ben waarschijnlijk ook één van de weinigen met een nog werkend @hacktic.nl mailadres) en moest je met een modem inbellen.
  Zeker in de beginjaren was het pionieren, maar het was leuk! Ook na de overgang naar xs4all en later de overname door KPN en daarmee de geleidelijke uittocht van de originele crew (rop, cor, paul, waar zijn jullie? Felipe is helaas al niet meer onder ons) bleef er toch altijd een eigen identiteit, waarbij voorop lopen in techniek maar ook zeker privacy en netneutraliteit voorop bleven staan. Dat moet je niet als “merk” of “brand” in je toko integreren maar dat moet je koesteren als kostbaar erfgoed. Eeuwig zonde.
  KPN, het is nog niet te laat! Kom terug op jullie besluit en laat xs4all gewoon voortbestaan!

 220. PP schreef:

  Dat er voor de klant niets gaat veranderen is natuurlijk een wens maar gaat niet gebeuren. Jammer dat xs4all ophoud te bestaan! Duidelijk het gevolg van het aanstellen van een buitenlandse CEO (Ibarra) bij KPN die absoluut geen waarde hecht aan Nederlandse standaarden.

  • anoniem schreef:

   Misschien is het mogelijk zijn mailbox te hacken? Of is dat niet ethisch? :-)

 221. PeterM schreef:

  Wat ontzettend jammer! Dat is het begin van het einde. Meer bureaucratie, bezielende leiding en medewerkers zullen opstappen en alle XS4ALL klanten zullen wegzinken in het KPN moeras.
  Teken de petitie!

 222. Engeltje schreef:

  Ook ik ben diep geschokt door dit nieuws. Als ik klant van KPN had willen worden, had ik dat wel uit mezelf gedaan. Ik ben al meer dan vijftien jaar een zeer tevreden klant van XS4all,, na beroerde ervaringen elders, met name door de uitstekende, vriendelijke, en vakkundige klantenservice, maar ook de privacy, beveiliging en uitstekende apparatuur. Ben, of moet ik inmiddels zeggen was, trots op mijn xs4all email adres . Hoe lang nog?
  Heb de petitie uiteraard getekend en hoop dat de slimmerd die de beslissing heeft genomen hét topmerk uit de markt halen, zelf zal verdwijnen uit de organisatie.
  Heb veel mensen XS4all aangeraden. Wens iedereen bij Xs4all veel sterkte.
  Ik kijk het even aan, maar mocht Xs4all ook maar iets veranderen ten nadele, dan ben ik weg.

 223. Mari-Lena schreef:

  Geschokt en heel erg nijdig ben ik. Heb diverse providers gehad en veel problemen met de hardware. Frustrerend was het. Bij xs4all nooit een helpdesk nodig gehad. Niet voor niets is xs4all nr 1 bij peilingen van de Consumentenbond.
  Van een KPN verwacht ik niet de hardware en service die nu geboden wordt. Klanten zijn een nummer en je krijgt ongeïnteresseerde callcenter medewerkers die niets voor je kunnen doen. Het draait gewoon weer om geld, want de aandeelhouders moeten de zakken vullen. En wat valt er nu nog te kiezen? Alleen de grote spelers dus.

 224. Willems schreef:

  Dit is het slechtste nieuws tot dusver in 2019. KPN gooit zijn kroonjuweel in de vuilnisbak.

 225. Ton schreef:

  Jaren geleden heel bewust gekozen voor XS4all en niet ten onrechte. Ik ben een zeer tevreden gebruiker. Je betaalt iets meer, maar was gegarandeerd van super kwaliteit, zeer capabele medewerkers en ondersteuning. Ik hoop dat dit blijft, maar vrees het ergste.

 226. Ro schreef:

  Zeer jammer dit. Het begin van het einde van de excellente dienstverlening van XS4ALL.

  Onbegrijpelijk dat KPN zo een sterk merk verloren laat gaan.

  Laat ze het op zijn minst “KPN XS4ALL” laten heten en de cultuur van XS4ALL in stand houden.

  Bedankt XS4ALL voor premium internet al die jaren.

  • Gert-Jan schreef:

   als iedereen gewoon bij KPN gaat opzeggen, gaat het hele verhaal niet door en kan KPN haar eigen personeel op straat gooien.. Waarom nemen we de hele boel trouwens niet weer over van KPN. Een sterker merk op de internetmarkt bestaat er niet

   • Marten schreef:

    Mijn idee ook!
    XS4ALL staat qua kwaliteit en klantgerichtheid op eenzame hoogte. Daar kan de moloch KPN niet aan tippen.
    Dit besluit van KPN is een klap in het gezicht van de medewerkers en klanten van XS4ALL. Na bijna 25 jaar bewust klant te zijn bij XS4ALL wil ik helemaal geen klant worden van KPN. Dus: weer losweken uit KPN of wegwezen.

 227. Jeroen schreef:

  Wat een verdrietig nieuws. Veel sterkte gewenst aan de Xs4all medewerkers de komende tijd. Ik zal Xs4all ontzettend missen. KPN heb ik het liefst zo min mogelijk mee te maken, net als Ziggo. Ben ook benieuwd hoe lang mijn @xs4all.nl email nog blijft werken. Tegelijkertijd geeft dit nieuws voor mij ook aan hoe gemeengoed het internet is geworden. Blijkbaar geen plaats voor een privacybewuste, tegendraadse provider.

 228. René schreef:

  Triest… Dieptriest !

  Zijn ze bij KPN nou écht zo dom? Hiermee maken ze alleen een fantastisch product kapot. Gooi het maar op de grote hoop en al het goede verzuipt in één groot zwart gat.
  Dit riekt naar een typische, korte termijn management actie: snel scoren, waarschijnlijk een bonus opstrijken en klaar…… op naar de volgende.

  Ik hoop dat het tij nog gekeerd kan worden, ik heb de petitie al getekend :
  https://petities.nl/petitions/xs4all-moet-blijven/signatures?locale=nl

  En mochten de aandelen XS4ALL uitgekocht kunnen worden dan doe ik mee !

  Medewerkers van XS4ALL: sterke de komende tijd en bedankt voor jullie inzet al die tijd…

 229. Vincent schreef:

  Ik kan wel janken…. 19 jaar geleden zo bewust gekozen voor XS4ALL. Zoals zo veel klanten zo bewust gekozen hebben voor de vrijbuiter mentaliteit en de service en kwaliteit van XS4ALL. Gaat de KPN dezelfde service en kwaliteit bieden? Ik hoop het, maar ben bang van niet.

  En 12 jaar geleden mijn partner ontmoet, omdat ik, als trotse klant, een XS4ALL t-shirt aan had in een kroeg waar toevallig ook XS4ALL medewerkers zaten te drinken. Ik kan me niet voorstellen dat iemand een KPN t-shirt wil dragen.

  Uiteraard heb ik de petitie ondertekend!

 230. Iemand schreef:

  Ik ben binnenkort weg. Naar de goedkoopste. Xs4all was iets duurder, maar dat was het mij wel waard. Nu het gewoon KPN wordt (met in de database een vlaggetje: “was ooit xs4all klant”) is er geen meerwaarde meer. Op naar de ISP-prijsknaller.

  Het waren 20 leuke jaren. Maar op een dag draait marketing alles wat leuk was de nek om. Doei.

 231. Ewald Lohmann schreef:

  Heel veel sterkte voor het XS-team, net zoveel sterkte voor de XS-klanten. Aan alle goed onderbouwde reacties kan ik alleen maar beaming toevoeging. Dit konden we helaas verwachten. De meest misplaatste toezegging ‘er verandert niets’ zou ik graag gedetailleerd op papier ontvangen inclusief hardwarekwaliteit, servicebeleid, vrijheid van handelen, eigen technische keuzeopties en de belofte niet te worden uitgerookt.

  • Rob schreef:

   Amen. Als, wat mij betreft met name, de vrijheid dat een XS4ALL abonnement bied wegvalt, dan is het zinloos om te blijven.

   Er verandert NIETS? Graag op papier naar alle klanten en houdt je eraan, want we betalen niet voor niets een premium prijs..!

 232. anoniem schreef:

  Misschien was XS4all iets te eigenwijs in de ogen van de junta?

 233. hugo schreef:

  Lessons Learned KPN, waarom zitten wij allemaal bij Xs4all?

 234. Haije Weldaon schreef:

  Wat een naar bericht. Ik ben heel trots op de oplettendheid van XS4ALL. Ik voel me veilig onder de provider welk ik al vanaf het begin heb mogen gebruiken. Als ik naar kpn zou hebben gewild dan had ik dat toch al lang geleden gedaan? Kan kpn niet verder onder de naam XS4ALL, de provider die alle kastanjes uit het vuur heeft gehaald?

 235. Mjpvdwal schreef:

  Ik sluit mij aan bij de volgende petitie
  https://xs4allmoetblijven.petities.nl/

 236. G schreef:

  Slecht nieuws!
  Vraag: verlies je dan ook je email adres?

 237. Gerald schreef:

  Intriest!! Krijg er bijna slechte zin van…
  Zat ooit naar volle tevredenheid bij Concepts. Toen zij werden overgenomen door KPN en verder gingen onder de vlag van Telfort begon de ellende. Er zou niets veranderen, alles blijft hetzelfde en als klant houd je dezelfde service, was de belofte. De goede service van Concepts verdween echter als sneeuw voor de zon met Telfort. Na welwillende, hulpvaardige, competente helpdeskmedewerkers gewend te zijn, kreeg ik ineens te maken met stugge, betweterige telefonisten, die niets of weinig kunnen, mogen of willen.
  Daarom Telfort opgezegd en voor XS4all gekozen. Eén van de beste keuzes die ik in de afgelopen jaren gemaakt heb. Beter nog dan mijn ervaringen bij Concepts.
  Ben nu bang dat de geschiedenis zich gaat herhalen….
  En v.w.b. de prijs? Telfort klanten zijn goedkoper uit dan XS4ALL per maand. Zal dit het enige verschil blijven?

 238. DR schreef:

  Er gaat nu wel geschetst worden dat het enkel en alleen om het naampje gaat maar vergis je niet! XS4ALL heeft altijd een status aparte gehad binnen de KPN. Eigen backbone, eigen klantenservice, eigen VOIP platform, eigen directie en eigen serverpark. Het zal mij niks verbazen dat KPN al jaren probeert om een ‘trojaans paard’ binnen de organisatie te krijgen om flink wat dijken door te prikken. XS4ALL is al behoorlijk afhankelijk van KPN voor de levering van de IPTV dienst en dat verschil in kwaliteit merk je direct t.o.v. de ‘eigen’ producten.

  De KPN PR dienst probeert ons voor te houden dat KPN juist de goede dingen van XS4ALL wil adopteren in haar eigen organisatie. Wie KPN kent weet dat, dat een enorme judaskus is. De bedrijfsculturen zijn enorm verschillend en KPN heeft een broertje dood aan een non-corporate vrijere werkcultuur. Ik denk dat alle ex-KPN werknemers dat alleen maar kunnen beamen.

  Ik wil de mensen alleen maar meegeven dat je als simpel mens iets kritischer mag kijken naar het “och het is -maar- een naam” verhaal wat nu rondgaat. Aan een naam zit een bedrijfscultuur en een identiteit vast. Zodra je zoiets laat varen is de sprong opeens een stuk kleiner om de rest ook maar samen te plakken.

  It’s going to be a bumpy ride.

 239. Peter schreef:

  KPN zegt in hun bericht: “Met de focus op het KPN-merk gaan we de KPN-dienstverlening uitbreiden met de beste elementen van de afzonderlijke merken.”.

  Gaat KPN dan voor hun KPN klanten dan zo’n prima Fritz!Box leveren in plaats van zo’n Experia Box ding? No way!

  Bijvoorbeeld Fritz!Box met Fritz!Fon telefoons eraan gekoppeld, werkt perfect. En dit in combinatie met elke nacht automatisch synchronisatie van je Google Contacten (die ook weer eens automatisch naar smartphones gesynchroniseerd zijn). Heeft de Experia Box dat ook? Denk het van niet! En bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf een back-up van de Fritz!Box te maken zodat je instellingen niet verloren gaan als je onverhoopt je Fritz!Box moet vervangen.

 240. Geertje schreef:

  Wat een zwarte dag….ik sluit mij aan bij alle vorige reacties….jaren bewust gekozen voor XS4all en hier ook voor willen betalen maar niet als het bij de grote moloch KPN komt…want ja het wordt nu voorgeschoteld alsof de service etc. niet veranderd….natuurlijk gaat dat veranderen ….het gaat om de winst, de aandeelhouders, om de moordende concurrentie…..
  Het erge is, ik weet geen alternatief…
  Medewerkers van XS4all: bedankt en sterkte voor de komende onzekere tijd !

 241. Peter schreef:

  Jammer jammer de service van xs4all gaat vast verloren bij kpn, erg jammer dit

 242. Dove schreef:

  Als xs4all de internet dienstverlening namens KPN gaat leveren dan wil ik wel blijven. Anders ga ik op zoek naar een andere provider. Als er dan geen kwaliteit meer is, dan maar een goedkopere, bv Vodafone.

 243. P schreef:

  Gaat Volkswagen straks ook het merk Porsche opheffen?

 244. Bob schreef:

  Na 23 jaar kan ik slechts zeggen “GVD”…..

 245. Guus schreef:

  Ben ik jaren geleden bij KPN vertrokken omdat ze het gewoon niet aan de praat kregen, zit ik dadelijk weer bij KPN!
  Welke opties hebben we dan nog?

 246. Geert Annema schreef:

  Beste mensen van Xs4All,

  Watvis dit verschrikkelijk slecht nieuws.
  Alsof een provider alleen maar wat data doorstuurt.

  Ik heb er geen enkel vertrouwen in, dat KPN dezelfde service kan blijven bieden. Ooit weg gegaan bij een grote provider omdat ze belabberde service verleenden, wat mij toen zeer veel tijd gekost heeft. Kafkajaanse toestanden. Nu al vele jaren zeer tevreden over XS4All.

  Jullie staan toch niet voor niets steeds weer bovenaan in de tevredenheidstesten.

  De combinatie van het netwerk van KPN, maar de service van Xs4all is juist top.

  Bovendien zit goed internet bij jullie in de genen en niet alleen in de techniek, maar vooral ook in visie en maatschappelijke betrokkenheid.

  Ik heb inmiddels de petitie ondertekend. Voor alle medewerkers. Veel sterkte.

 247. Johannes schreef:

  “We beëindigen het gesprek pas als het probleem is opgelost” is een van de leuzen van XS4ALL.
  En in de praktijk klopt dat ook!
  Kan KPN dat ook toezeggen?
  En bellen op een gewoon telefoonnummer i.p.v. een duur 09-nummer?
  Oftewel: houdt deze merknaam en werkwijze in ere en laat het zo.

 248. Wendy schreef:

  Zodra dat mogelijk was, heb ik bij een concurrent van KPN een abonnement afgesloten voor telefonie en mijn abonnement bij KPN opgezegd. Ik ben al sinds 1996 (of was het nou 1995?) klant van XS4ALL omdat ik hou van mijn privacy, van goed internet, van nette klantenservice, van fatsoenlijke prijzen, en van een bedrijf dat niet meteen ja en amen zegt als politie of openbaar ministerie vraagt om klanteninformatie. Ik ben dagen van streek geweest toen KPN de eigenaar werd van XS4ALL. Ik was blij toen XS4ALL een beetje zelfstandigheid bleek te behouden. Zodra de naam XS4ALL weg gaat, en het alleen maar KPN wordt, en we overgeleverd zijn aan de angsten van een overheidslievend bedrijf (ja hoor politie, hier is ons hele klantenbestand en alle berichten die onze klanten uitgewisseld hebben, natuurlijk, wij doen alles alleen maar voor het geld, en privacy heeft nog nooit iets voor ons betekend), dan ben ik weg. Dat wordt wel moeilijk, want er is verder geen fatsoenlijk internetbedrijf in Nederland meer over (dacht ik, maar ik laat me graag van het tegendeel overtuigen).

 249. Mathieu schreef:

  Buitengewoon spijtig en onbegrijpelijk besluit. Al meer dan 20 jaar klant bij xs4all. Geen enkel ander bedrijf die dat kan zeggen. Trots op het merk en waar het voor staat. Mijn enige emailadres waarbij ik blij ben met wat er achter de @ staat. Bijzonder dat de beslissers bij KPN niet beseffen dat het merk meer is dan de sticker op de doos, maar een belofte van dienstverlening die xs4all keer op keer waar maakt. Met een NPS die al jaren hoger is dan die van KPN zelf, betere service, betere hardware, betere helpdesk, dan mag KPN mij uitleggen hoe een xs4all klant hier ooit beter van gaat worden.

 250. Matthew schreef:

  KPN, waar ben je mee bezig? Dit is niet acceptabel. Zoals velen hebben gezegd, wij zijn bewust klanten van XS4All omdat dat is wat wij willen. Als dit doorgaat, ben ik ook weg. 20 jaar lang XS4All klant hier.

 251. Karin Spaink schreef:

  Zoals vertrekkende medewerkers bij XS4all alttijd zeiden: Exit4me. Zodra dit gebeurt, ben ik weg.

 252. Jero schreef:

  Wat een naar bericht en slecht nieuws. Klanten van XS4ALL zijn bewust klant. Voor mij de enige provider met een geweldige service. Zou ook zo aandeelhouder willen worden van een zelfstandig XS4ALL.
  Vooral ook voor alle medewerkers heel veel sterkte. Ervaring met dit soort acties bij andere bedrijven; komt meestal niet goed, hoe mooi de beloftes ook zijn…

 253. AH schreef:

  De toegevoegde waarde van de KPN is er niet. Die van XS4ALL wel. Ik mocht altijd met enige trots naar mijn provider verwijzen. En nu? Waarheen dan? Het lijkt verdorie wel een soort van rouwproces: alles wat waardevol is, lijkt waardeloos te worden.

 254. Douwe schreef:

  Kan XS4ALL zichzelf niet uitkopen, net als de redactie van GeenStijl heeft gedaan? Zij hebben 10.000en bezoekers zo ver gekregen om lid te worden, nota bene voor het lezen van content dat ze ook gratis kunnen lezen! Ik wil wel aandeelhouder van XS4ALL worden. Als ik zie hoeveel mensen in zo’n korte tijd teleurgesteld reageren op dit bericht moet hier draagvlak voor zijn.

 255. Paul schreef:

  Een oliedomme zet van wat niets anders kunnen zijn arrogante theoretici die hun ivoren toren nog nooit verlaten hebben, laat staan ooit met eenklant gepraat hebben.

  Ik hoop dat de reacties kunnen nijdrangen aan het afzien van een -ik kan niet anders zeggen- een oerstom besluit.

 256. michel schreef:

  Als ik een KPN abbo had willen hebben, dan had ik wel een abbo bij KPN afgesloten toch ?

  Voor mij zullen wijzigingen in services, domein namen (inclusief het opheffen van de oude demon en cistron domeinen) meteen betekenen dat het ook over is met KPN. Al bij de overname door KPN voorbereidingen getroffen voor het zelf hosten van mijn eigen zaken. Dat bleek tot nu toe niet nodig …. tot vandaag …. ? Even afwachten.

  Ondertussen blijf ook ik hopen dat er echt NIETS veranderd. Als ook XS4ALL verdwijnt blijven wat mij betreft alleen generic netwerken over. Als merk zegt KPN me niets. (of minder zelfs)

 257. ahhing schreef:

  “Uit alle reacties die we via allerlei kanalen hebben gekregen zien we dat vele klanten ons steun betuigen. ”

  Dat moet misschien duidelijker gesteld worden om misverstanden te voorkomen.

  Ja! Ik steun XS4ALL, ik heb niets tegen KPN – alleen daar heb ik niks mee. Al sinds de Jaren 90 ben ik klant van xs4all – en altijd klant gebleven: veel samen meegemaakt: inbelmodem nummer ken ik nog steeds uit m’n hoofd. ISDN-2, ADSL, ADSL2, ADSL2+, VDSL+… we hebben veel meegemaakt samen. XS4ALL is niet louter een ‘merknaam’, een commercieel labeltje, een geel gekleurd stickertje – die je voor het centraal geregeld marketing gemak kunt laten verdwijnen. Het is geen ‘Hi!’, geen ‘Primafoon’ of ‘Telfort’.

  In al die jaren is KPN er niet in geslaagd om de magie van een (relatief kleine) XS4ALL te begrijpen. De ambities van KPN om XS4ALL maar ‘uniform op te nemen in de grote KPN familie’ – vind ik onverstandig en onhandig. Niet in het belang van KPN, niet in het belang voor hun aandeelhouders – en zeker niet in ons belang: de klant.

  • Aline Dijkshoorn schreef:

   Dat heb je heel goed verwoord! Ik denk er ook zo over. Eeuwig zonde, deze zet.

 258. Jan schreef:

  Een misser van de eerste orde. Kwaliteit van xs4all, de beste provider, gaat de prullenbak in, want niemand gelooft dat KPN diezelfde kwaliteit kan waarmaken. Zie het even aan, maar dan vertrek ik.

 259. anoniem schreef:

  Is de (aangepaste) tekst hierboven geschreven door een Xs4all of een KPN medewerker?

 260. Martin schreef:

  Verschrikkelijk voor de klant en de trouwe medewerkers!
  Slechte zet!

 261. Manoël schreef:

  Slecht nieuws!
  Ben al 25 jaar met grote tevredenheid met het internet verbonden door xs4all. (Uit een tijd dat ik er nog weinig aan had, omdat niemand van mijn klanten en vrienden er op zat en mijn website en mailadres er nog een beetje werkeloos bij lagen…)
  De klantvriendelijkheid en kwaliteit zijn na de overname van KPN als vanouds gebleven. De berichten nu doen het ergste vermoeden.
  Afgelopen jaar heb ik het GSM-abonnement van mijn vriendin over laten zetten naar KPN omdat dat, gekoppeld aan mijn XS4ALL-abonnement voordelen op zou leveren. Dat ging stroef, en de telefonische service van KPN ging opvallend onverschillig en lomp.
  Ooit heb ik mijn lange GSM-abonnement van KPN ingeruild voor Telfort, nadat daar de bezem doorheen gehaald was, en dat was ook al een verademing.
  Als het personeel en leiding van KPN vervangen wordt door die van XS4ALL dan zitten we goed, “… but I fear tomorrow I’ll be crying…” (King Crimson)

 262. Chris Penning schreef:

  Afschuwelijk nieuws. !!!

 263. Frans schreef:

  Dit is echt heel triest

 264. Harold schreef:

  Slecht nieuws en slechte beslissing.
  Als KPN slim zou zijn, zou ze zich juist XS4ALL moeten gaan noemen, dan raken ze misschien van hun slechte kwaliteitsimago af.

 265. Floris schreef:

  Fuck….

  Slecht nieuws voor de klant en zeker voor de medewerkers!

 266. Meindert schreef:

  Zoals al eerder door iemand geschreven… een zwarte dag voor het internet in Nederland.

  Inderdaad… als Xs4all, Xs4all niet meer is dan heeft het ook geen zin meer extra te betalen voor de meerwaarde die er was en er een abonnement op te hebben.

  ben al meer dan 20 jaar vaste klant, uit de tijd van het 2400 bps inbelmodem en de digitale stad…

  Vrees dat het tijd wordt elders hosting te gaan zoeken.

  @ aan de XS4ALL medewerkers: sterkte komende tijd in komende onzekere tijden. Aan jullie heeft het niet gelegen gezien de uiterst professionele en competente dienstverlening met aardige medewerkers op de helpdesk

 267. Gerard schreef:

  Wat belachelijk dat KPN XS4all nu kapot gaat maken! Nu blijven alleen de grote commerciële bedrijven over die niks geven om privacy, netneutraliteit enz. Het enige dat voor hen telt is winst. Service is voor hen alleen een kostenpost en dus moet dat zo goedkoop mogelijk.
  Bah, een verschrikkelijk idee dat XS4all de nek wordt omgedraaid. Fijn dat KPN zegt dat er voor ons niks gaat veranderen; misschien geloven ze dat zelf wel maar ieder normaal-denkend mens weet wel beter.
  Helaas ook dat er geen alternatief is. De rest van de providers is allemaal één pot nat.

 268. Wilko Lunenburg schreef:

  Binnenkort stopt Ahold ook met de merknaam Albert Heijn, Unilever doekt de naam Magnum op en Jaguar gaat verder onder de naam Ford. Toch?

 269. CvG schreef:

  Ik heb zakelijk te maken met KPN; zelden zo’n beroerde dienstverlening meegemaakt.
  Tegen collega’s zeg ik regelmatig: “als dit privé mijn provider was, was ik al tien keer overgestapt.”
  Dat is dus precies wat er zal gebeuren zodra XS4ALL verdampt binnen de KPN-moloch… .

 270. Gerard schreef:

  “KPN wil de dienstverlening uitbreiden met de beste elementen van de afzonderlijke merken, zoals de hoogst gewaardeerde service van XS4ALL. ”

  Dat kan nooit goed gaan. Hier heb ik geen enkel vertrouwen in.
  Wat een zwarte dag.

  Sterkte voor alle medewerkers. Jullie zijn mijn internetvrienden.

 271. anoniem schreef:

  De dag die je wist dat ging komen… :-(

 272. GJ schreef:

  Ik ben er beroerd van.
  Als ik mijn e-mailadres moest opgeven, was ik stiekem altijd een beetje trots op …@xs4all.nl!
  En als ik van collega’s hoorde dat ze problemen hadden met Internet, dan zei ik altijd: “Dan moet je XS4ALL nemen, want ik heb nooit problemen, ja een keer een defect modem, maar de volgende dag alweer een nieuwe”.
  Maar wat is het alternatief?

 273. Jeroen schreef:

  Snap ik wel. Wat heb je aan een merk dat al jaren awards krijgt omdat het de beste provider is.

 274. Dool schreef:

  Wat een slecht nieuws is dit. Ik geloof helemaal niets van de pr-praat uit het KPN-persbericht. Ik heb nog nooit een groot concern meegemaakt dat een kleinere speler op kwaliteit kon aftroeven.
  Ik ben al heel lang rete-tevreden over XS4ALL en heb echt nooit overwogen om over te stappen. Goede hardware, stabiele verbinding, geweldige helpdesk. Elk jaar een nieuw, modern modem, dat doet niemand anders!
  Toevallig is hier (buitengebied) net een glasvezelactie geweest van Glasdraad, waarbij XS4ALL geen optie was. Daar heb ik voor bedankt, omdat XS4ALL bij alle andere pluspunten mij ook fantastisch heeft geholpen met pair bonding (hun initiatief) met als resultaat een stabiele 100 Mbps-verbinding over koper. Mijn buren met brak internet zijn klant bij KPN en van pair bonding hadden ze nog nooit gehoord. Die hebben nu voor 1800 euro ingetekend voor glasvezel.
  Na dit persbericht hoop ik maar dat ik niet toch de verkeerde keus heb gemaakt…

 275. Tomas schreef:

  Door de afwezigheid van verder commentaar en de zwarte banner bovenin doet deze blogpost aan als rouwadvertentie.

  En zo voelt het ook.

  Nu maar opzoek naar een provider welke dezelfde insteek heeft als Xs4all…

  :-(

 276. Peter schreef:

  Zéér slecht nieuws van KPN!
  Ik kom van Freeler dat werd overgezet naar XS4ALL. Bewust bij XS4ALL gebleven voor hun kwaliteit en medewerkers! Als je van andere mensen hoort welke problemen zij ondervinden met KPN ben ik altijd blij dat ik bij XS4ALL klant ben!

  TIP: TEKEN DE PETITIE: http://xs4allmoetblijven.nl/.

  Sterkte voor alle XS4ALL medewerkers. Wij leven met jullie mee!

 277. H B schreef:

  Slecht nieuws! Het is een slag in het gezicht van alle XS4ALL-klanten die een zorgvuldige afweging hebben gemaakt alvorens te kiezen voor XS4ALL. Onbeschaamd dat ook hier de onzalige KPN weer een vinger in de pap wil en gaat krijgen. Daar heb ik behoorlijke moeite voor gedaan: om uit het vaarwater van KPN te blijven. Sinds vorig jaar – tot volle tevredenheid – bij XS4ALL maar nee hoor, dat wordt nu al weer anders en dus slechter WANT KPN.
  Ik wil gewoon niks met KPN te maken hebben. KPN is voor mij een groot ongeïnteresseerd en slecht bedrijf. Ik hoop dat XS4ALL zich staande weet te houden als het gaat om de eigen deskundigheid, grondigheid en het eigen karakter en de daar bij behorende dienstverlening. Zo niet, dan zal ik zeker (weer) op zoek gaan naar een ànder bedrijf dan dat oervervelende KPN met z’n vrome smoesjes en slechte diensten. BAH.

 278. RobertAMS schreef:

  WTF, bijna 25 jaar klant bij XS4ALL, 20 jaar geleden was ik in shock toen KPN XS4All overnam maar gebleven als klant, nu houdt het A merk XS4ALL op te bestaan. Ik heb altijd gezegd als dat gebeurd ga ik weg, er blijft bar weinig over om uit te kiezen, T-Mobiel? Duitsers maken tenminste geen grappen. Ik weet het niet. Aan al de mensen van XS4ALL keep up the good work en bedankt voor de goed service

 279. Marco schreef:

  Ongelooflijk, net het 25-jarig jubileum gevierd (zolang ben ik al een zeer tevreden klant) en nu dit.
  Ik hoop dat achter de schermen het xs4all team actief blijft en dat ook mag doen op hun manier. Anders zie ik mij genoodzaakt om mij klandizie elders onder te brengen.

 280. alfred schreef:

  XS4All
  gewoon meeliftende ratten …
  nix meer !

 281. Camiel schreef:

  Bewust al die jaren klant van XS4ALL.
  Afgelopen jaar geprobeerd om het voordeel van XS4ALL in combinatie met een KPN mobiel abonnement aan te schaffen. Dit heb ik na een week opgegeven, door de bar slechte ervaring met de servicedesk van KPN.
  Als de XS4ALL service ten koste gaat van “goedkope” aanbiedingen en combinaties ben ik weg.
  Ik hoop dat XS4ALL zichzelf kan blijven met de kwaliteit en service, maar ben bang voor wat de toekomst brengt.

 282. Klant schreef:

  Een zwarte dag in de geschiedenis van het internet.

  Als Xs4all, Xs4all niet meer is dan heeft het ook geen zin meer extra te betalen voor de meerwaarde die er was en er een abonnement op te hebben. Jammer na decennia klant te zijn geweest zullen de meeste trouwe klanten denken.

 283. Paula schreef:

  Ik sluit me aan bij de tientallen eerdere reacties. XS4ALL… doe dit niet!
  Ben klant sinds de jaren ’90 (voor zover dit mogelijk was) en altijd zeer tevreden. De redenen zijn hier allemaal en meermaals genoemd.

  Wat is ervoor nodig dat XS4ALL zelfstandig kan blijven? Ik draag graag bij, zover ik dat kan.

 284. Dat klinkt niet goed. De service van XS4All is top. Ik hoop niet dat KPN dat kapot maakt….
  Maar als geld de drijfveer is ben ik er bang voor..

 285. Frank schreef:

  Na Telfort (ook een dochter van KPN) was het een enorme verademing toen ik een aantal jaren geleden klant van xs4all werd! Alles werkt en zeer merkbaar stabiel. Ik moet nog zien hoe dat bij KPN met heel andere mentaliteit (op veel vlakken) zal gaan… Het unieke xs4all-concept gaat verdwijnen. Ik hou mijn hart vast!

  Succes, gewaardeerde xs4all-medewerkers!

 286. Aart van der Schalk schreef:

  meeste stomme zet! Ben al vanaf het begin klant van xs4all omwille van de prima service en betrouwbaarheid. Kpn is in mijn ogen niet in staat als moloch dit te continueren. Ze verliezen hiermee ook mij als klant

 287. Michel schreef:

  Ik ben juist overgestapt van KPN naar XS4all juist omdat ik ontevreden was over de service van KPN. De service van XS4all heb ik altijd als top ervaren. De mensen die daar werken hebben echt hart voor hun zaak. Ik hoop dat het management van KPN zich nog eens goed achter de oren krabt. Waarom een top product als XS4all op laten gaan in KPN? Ik begrijp er niets van.

 288. mr42 schreef:

  de vraag is of de werkwijze en het team XS4ALL wordt opgeheven.

  zo niet, niks aan de hand.

  maar zo klinkt het niet.

  • Gert-Jan schreef:

   Nee, ze gooien goede mensen gewoon op straat. Het is een schande. Ze doen goed werk en zo worden ze door KPN ‘beloond’!

 289. RJ schreef:

  Zou het heel erg jammer vinden als dit doorgaat. Ik denk dan, dat ik niet meer blijf bij XS4all. KPN heeft veel meer problemen! Zou heel teleurgesteld zijn

 290. W. Klaver schreef:

  XS4ALL WEG??????
  Dat zou toch echt heel jammer zijn. Ben al sinds jaren bij deze uitstekende provider, en niet voor niets!
  Als kpn dit doorzet zijn ze een klant kwijt, laat dat duidelijk zijn..
  Kpn heeft doorgaans een lagere score bij diverse testen, misschien hopen ze iets van XS4ALL te leren.
  Jammer, jammer, jammer.
  Personeel van Xs4all, bedankt en sterkte gewenst.

 291. Richard Jansen schreef:

  Ik had ooit begrepen dat bij de overname van Xs4all door KPN in 2005 dat er juridisch harde afspraken waren gemaakt over het voortbestaan van de identiteit van XS4all en haar gedachtengoed op het gebied van netneutraliteit, digitale burgerrechten en strijdvaardigheid bij het aanpakken van digitale misstanden. Kennelijk is de houdbaarheidsdatum van deze afspraken nu verstreken. Van KPN is het stuitend naïef dat ze bij het opheffen van merknaam XS4all dezelfde voordelen denken te halen als destijds bij het opheffen van merknaam Hi. Ik ben heel benieuwd of een andere ISP het XS4all gedachtengoed kan en wil overnemen.

 292. Hans Hendriks schreef:

  Ik ben bijna sinds het begin klant van XS4ALL en zeer tevreden, zeg mijn abonnement onmiddellijk op als KPN het helemaal opslokt. Dan ga ik maar eens profiteren van een overstapcadeautje.

 293. Marco Westerink schreef:

  Er wordt glasvezel bij ons in de wijk gelegd door een andere glasvezelboer dan Reggefiber en dus geen KPN-providers. Ik was mij al aan het bezinnen hoe ik mijn XS4ALL-abonnement kon houden en overwoog voor de tweede keer in mijn leven Pack te nemen. Daar is nu dus geen aanleiding meer voor. En op het moment dat ik geen KPN internet meer heb, vervalt mijn KPN Compleet voordeel. Dan kan ik dus de vaste telefoon de deur uit doen. En mijn mobiele abonnement. En die van mijn vrouw en die van mijn twee kinderen. XS4ALL vormde voor mij de enige reden om met KPN in zee te gaan.
  Even een eenvoudig voorbeeld uit de praktijk waarom ik dit een zeer domme beslissing van KPN vind.

 294. Wilfred schreef:

  Oliedom om een ijzersterk EN kwalitatief hoogwaardig bedrijf op te doeken en onder te brengen bij KPN.
  Een typisch geval van ´penny wise, pound foolish´.
  Komend van HCC overgegaan naar XS4ALL in de jaren negentig en daarna nooit meer weggegaan.
  Het kost wat meer dan andere (all in one) providers, maar storingen zijn er bijna nooit en de serive van de helpdesk (een paar keer nodig gehad) is geweldig goed. Men weet waar ze over praten, technisch goed onderlegd en ik werd altijd in een keer geholpen.
  De petitie is al ondertekend.

  Ik hoop dat KPN zich nog bedenkt, maar zoniet dan hoop ik voor de medewerkers dat ze goed terecht komen en dat KPN beter met hen omgaat dan ze met klanten doen. Sterkte daar!

 295. Tijl schreef:

  Als KPN denkt dat ik dezelfde prijs ga betalen voor KPN service.. Ik ben niet gek natuurlijk.

  Dus verwacht op z’n minst een fixe prijsverlaging. Dan mogen ze hun best doen, maar bij het eerste “KPN gedrag” als er een probleem is, ben ik weg.

 296. CJW schreef:

  Ik ben al klant van XS4ALL sinds de inbelmodem-tijd. Als er een groep van het personeel zelfstandig met internet zou doorgaan – wat mij overigens geen erg realistische veronderstelling lijkt – zou ik onmiddellijk met hen doorgaan.
  Op grond van practische ervaringen vliegt de gedachte om onder te gaan in de KPN-machinerie mij naar de keel.

 297. Woodbeez schreef:

  Ben al vele jaren overtuigd XS4ALL-klant. Mocht dit waarheid worden en het merk XS4ALL en haar gedachtengoed verdwijnen, dan ben ik weg! Weer een mooi product weg dat slachtoffer is geworden van de besparingsdrift en kortzichtigheid van bestuurders die alleen geldelijke belangen hebben….

 298. Wie denk je schreef:

  teken de petitie op http://xs4allmoetblijven.nl

 299. E.G. schreef:

  Dit is een hele slechte keus van KPN om XS4all om zeep te helpen. Ik ben al sinds 1996 klant en uiterst tevreden en bewust voor de XS4all club gekozen. Als dit echt doorgaat dan ben ik genoodzaakt om een andere provider zoeken.

 300. Fred schreef:

  Wat een vreselijk bericht. Ik sluit me aan bij alle reacties van gelijke strekking. Juist dat eigenzinnige en ideologische maakt XS4ALL zo goed. Ben ook al sinds de jaren ‘90 abonnee. Ik hoop dat het besluit wordt teruggedraaid. Kan de OR niet nog iets doen?

  Ooit belde ik met de helpdesk van XS4ALL. Dit hoeft bijna nooit, want meestal werkt het perfect. Ik had toen geloof ik enkele instellingen in het modem zelf veranderd. Halverwege het gesprek viel de telefoonverbinding weg. Bij andere helpdesks moet je dan opnieuw bellen en krijg je een andere medewerker aan de lijn. Ik werd binnen een minuut teruggebeld door dezelfde medewerker van XS4ALL en we konden gewoon snel verder gaan met ons gesprek. Geweldig!

  Ik ben altijd heel tevreden geweest met XS4ALL. Nooit problemen gehad. Ik word niet blij van dit besluit. Sterkte aan alle medewerkers bij XS4ALL!!

 301. Evert schreef:

  Dat was schrikken… Niet de allerbeste provider opslokken!.. Ben al sinds het begin bij XS4ALL en altijd tot mijn grote tevredenheid. Prima service, superaardige medewerkers, prima producten… Is er al een petitie??? Dit kan toch niet???

 302. P schreef:

  Als er werkelijk niks verandert, zoals het bericht claimt, dan zou er geen nieuwsbericht zijn. Het bericht put zich uit in wollige nietszeggende taal “onder de vlag van”, “aanvullen met sterkste eigenschappen”, “nog betere gebruikerservaring”. Het zegt mij allemaal helemaal niks en zeggen dat er niks verandert is in mijn ervaring de grootste rode vlag die je kunt geven.

  XS4All was voor mij het kleine bedrijf met gedreven en gepassioneerde mensen die het vooral te doen was om de klant. KPN is voor mij de grote gezichtsloze commerciële organisatie waar je als nietige consument maar te dansen hebt naar de nukken van het bedrijf of anders overstapt naar iets anders. Misschien houden ze deze keer wel woord en verandert er hoegenaamd niets, maar ik hou mijn hart vast.

  Vooralsnog word ik in ieder geval niet blij van dit nieuws.

 303. Menno Amsterdam schreef:

  Eh, gaat KPN dan ook de ideologische doelstellingen van xs4all overnemen? Qua netneutraliteit, qua privacy en qua maatschappelijke footprint? Want pas dán zouden ze álle sterke punten van hun dochters overnemen!

 304. E.B. schreef:

  Op de nos.nl site staat dat klantenservice zal worden samengevoegd en banen zullen verdwijnen, dus het heeft hoe dan ook gevolgen, zowel voor de medewerkers van xs4all en als gevolg daarvan ook voor klanten. Ik wens de medewerkers van xs4all veel sterkte! Wat wordt de volgende stap? Mensen gaan vervangen door robots zoals je nu al bij verzekeringen en banken ziet gebeuren?

 305. Willem schreef:

  Hier wordt ik zeker niet blij van!
  Bewust voor kwaliteit en betrouwbaarheid XS4ALL gekozen, mogelijk met deze move vanuit KPN dat iets goed naar de klote geholpen wordt. Voor de zekerheid mijn XS4ALL email adressen maar vast beginnen te verhuizen, dit zodat ik straks flexible ben om te verhuizen.

 306. Adriaan Meilink schreef:

  Ik heb gekozen voor XS4ALL vanwege de betrouwbaarheid van de internetverbinding en de service die XS4ALL biedt. De medewerkers van XS4ALL zijn kundige medewerkers die anticiperen op de antwoorden van klanten en geen vooropgesteld lijstje van stomme vragen op je afvuren. Voor de betrouwbaarheid en de goede service wilde ik wel iets meer betalen.

 307. J.R. Coops schreef:

  Wat een ontzettende schok. Dit voelt echt als een klap in mijn gezicht. Ik zit al bijna 20 jaar bij XS4ALL en niet zonder reden. Alle die redenen zijn hierboven al genoemd, die ga ik niet nog een keer herhalen. Met enige regelmaat krijg ik aanbiedingen van andere grote aanbieders, die ik zonder na te denken af sla. Want ik zit dik tevreden bij XS4ALL. Goede stabiele en snelle verbinding. Goed hardware en goede service.
  Dat KPN zegt dat er helemaal niets gaat veranderen, daar geloof ik helemaal niets van. Al mijn eerdere ervaringen op dit gebied pakten slecht uit. In mijn woonplaats Amsterdam ook alleen maar slechte ervaringen met verschillende kabelaars gehad.
  In feite houdt de enige goede internetaanbieder van NL er mee op en ben ik ongevraagd overgeleverd aan de middelmatige dienstverlening van KPN. Droevig!

 308. Ron schreef:

  Was 10 jaar geleden blij van KPN af te zijn. Had kromme tenen toen XS4ALL bij KPN werd ingelijfd, wel is waar als zelfstandige entiteit. Deze voorgenomen stap nu baart mij zorgen. En dan…. bezuiniging… minder kwaliteit en service.
  Tijd voor crowdfunding om XS4ALL weer zelfstandig te maken? Of over naar DDS?

 309. Peter Koghee schreef:

  Nee he? We laten xs4all toch niet in de kou staan! We laten toch niet toe dat de beste en meest klantvriendelijk provider van ons land naar de klote gaat! Dus kom op en laten we als een blok achter de xs4all meiden en jongens gaan staan! KPN staat dat nier Klote Provider Nederland?

 310. Peter schreef:

  Onvoorstelbaar slechte beslissing !!!
  Ik sluit me aan bij de reacties van gelijke strekking.
  Diit is echt het slechtste wat er met mijn abonnement kan gebeuren.

  Helaas bij het laatste contact met de helpdesk, waar ik tot nu heel erg tevreden over was, het effect al kunnen merken: Een storing die met zeer grote waarschijnlijkheid niet bij mijn installatie ligt dient volgens de medewerker opgelost te worden door allerlei factory resets van mijn kant met uren werk tot gevolg. Echt de standaard reactie van een niet deskundige helpdesk. Nu nog wachten tot KPN de helpdesk verplaatst naar India …
  Later bleek het probleem vanzelf opgelost aan XS4ALL/KPN zijde.

 311. RK schreef:

  Ik heb gekozen voor Xs4all omdat ze kwaliteit, kennis van zaken en de juiste mentaliteit bieden. (Boden?) Bewust niet gekozen voor het ‘één maatje voor allen’ van KPN met hun flutproducten. Het ziet ernaar uit dat dit het einde van een mooie relatie wordt. En van mijn emailadres.

 312. Milko schreef:

  Na dat jaren geleden alle HCCnet klanten zijn overgezet naar XS4all was de kwaliteit gelukkig goed tot zeer goed. Na nu het bericht uit de media te moeten vernemen dat Xs4all volledig op zal gaan in de KPN vrees ik als trouwe klant van XS4all het ergste voor de toekomst. Al die jaren een prima service, goede apparatuur en eigenlijk zelden tot nooit problemen. Hoop dat het hele team van XS4all een aparte afdeling binnen de KPN gaat krijgen met de bekende service van XS4all en dat de bestaande klanten niet genoodzaakt worden om een andere provider te kiezen! Vooralsnog voelt dit absoluut niet goed.

 313. Max B schreef:

  Sluit me volledig aan bij alle andere reacties.
  Ervaringen met KPN waren dramatisch. XS4all leverde wat ze beloofden. Altijd goed geholpen. Welke provider blijft er dan over die kwaliteit en persoonlijke service verleent?

 314. Will schreef:

  Sterkte aan alle medewerkers bij XS4ALL.
  Al was wellicht al veel gedeeld aan het netwerk, de details zoals de fritzbox, de helpdesk maakten toch echt 25 jaar het verschil.

  Als iemand een petitie gaat opzetten om dit merk te behouden ga ik tekenen.

 315. Adriaan Brillie schreef:

  Geniaal: je sterkste merk opheffen en er een slecht voor terug zetten. We kennen KPN alleen als steeds weer naam veranderen, voor steeds slechtere service.

 316. Lodewijk de Zwart schreef:

  Ik ben heel bang dat langzaamaan stukje bij beetje de kwaliteit die XS4ALL nu levert gaat verdwijnen en overgaat in het confectieproduct dat KPN heet.
  Ik ben al sinds de jaren 90 klant bij XS4ALL, altijd tot volle tevredenheid. Dit merk laten verdwijnen en opgaan in de kolos KPN is het slechts voorstelbare besluit dat KPN kon nemen.

 317. Anna Bee schreef:

  Neeeee! Niet XS4ALL, die aan de wieg stond van internet in Nederland, die keer op keer de beste provider blijkt, die net een stapje verder gaat, niet alleen voor de klanten maar ook voor het Internet. Is er geen manier om het terug te kopen van KPN?

  • Jeroen schreef:

   Goed idee, laten we een crowdfunding organiseren om XS4all vrij te kopen van KPN.

 318. Renate schreef:

  Ik ben ook heel tevreden met XS4ALL. Nooit echt problemen gehad en de problemen die ik had werden altijd snel opgelost.
  Ik meen dat ik ooit met Compuserve ben begonnen, nog met een inbel-modem. Vervolgens overgestapt op de kabel (Casema naar ik meen), vervolgens Tiscali, dat weer over werd genomen. Dat werd geen succes, want na een verhuizing had ik ineens geen internet meer en na een aantal maanden kwam met tot de conclusie dat m’n modem kapot was. Vervolgens overgestapt naar XS4ALL met als welkomsgeschenk een Asus netbook, die het nog steeds doet, al gebruik ik ‘m niet meer voor internet. En nu?
  Ik wacht de ontwikkelingen maar af. Beter zal het niet worden, maar op een overstap naar een andere aanbieder zit ik ook niet te wachten.

 319. Erik D schreef:

  Wat een drama! Ook ik ben al vele tientallen jaren tevreden klant bij XS4ALL en mijn ervaringen met KPN (doelgroep: de a-technische massa die via een bel-script geholpen kan worden) doen het ergste vermoeden voor de toekomst. Ik hoop dat een andere provider in het gat springt dat XS4ALL vrijwel zeker gaat achterlaten.

 320. Andre schreef:

  Vorige week nog een discussie gehad met m’n vriendin waarom we bij zo’n dure ISP zaten. Ik vond overstappen niet bespreekbaar vanwege xs4all en waar jullie voor staan. Als het straks opgaat in de grote KPN massa is dat argument niets meer waard en gaan we gewoon op zoek naar de beste prijs/kwaliteit. Jammer. Sterkte aan alle XS4Allers die straks waarschijnlijk ook opgaan in de groene massa.

 321. LvE schreef:

  Wat een ontzettend slecht besluit is dit❗️

  Ik ben al tientallen jaren abonnee bij XS4ALL en dat is niet om opgeslokt te gaan worden door het KPN-conglomeraat.

  ‘Er verandert niets.’ Kan KPN mij garanderen dat ik dezelfde kwaliteit en service behoudt?

 322. Dick de Mildt schreef:

  “Een ijzersterke provider en legendarisch internetmerk van Hollandse bodem.” (Uit: Wie zijn wij?). Zo is het en dat wordt alom zeer gewaardeerd door de vaste aanhang. Zeldzaam betreurenswaardige beslissing van KPN. Maar er gloort nog hoop voor de trouwe xs4aller: “We zullen het nooit voor minder doen.” (zelfde bron).

 323. pom schreef:

  Geniaal: je sterkste merk opheffen.

 324. Hans schreef:

  Ik ben al sinds de 90’s bij XS4All met volle tevredenheid.
  Ik kan me niet voorstellen dat, als XS4All opgaat in de KPN kolos, dezelfde vorm van benadering, kwaliteit en service geleverd zal worden. Een andere provider zal dat dan wellicht een ptie worden

 325. Freek Dijkstra schreef:

  Na decennia bij (nog) kleine(re) technische providers gezeten te hebben, wordt volgende week mijn Xs4all aansluiting opgeleverd. Reden om te kiezen is dat ik weet dat ik gewoon mijn eigen netwerk kan behouden (eigen router, eigen wifi). Als ik voor KPN had gekozen had ik vrij zeker geweten dat de Experiabox dit allemaal niet ondersteunt. Als het net zo gaat als XMS (waar ik voorheen bij zat, drie jaar geleden overgenomen door Telfort, nu verdwijnen de laatste XMS-specifieke diensten) moet ik blijkbaar over drie jaar weer op zoek naar een nieuwe provider. Balen!

 326. K Stravers schreef:

  Dit is een zeer slecht idee. XS4all is een ijzersterk merk wat een product levert dat al vele jaren best uit de test is. Ik ben vanwege de hoge kwaliteit van de verbinding, de zeer goede apparatuur die je krijgt, en de superieure helpdesk al heel lang bij XS4all, en uit principe weg gebleven bij KPN want die is toch altijd een tandje minder. Ik krijg nu hetzelfde nare gevoel als toen ING de Postbank assimileerde en dat ijzersterke merk weggooide. Dat is ook nooit meer goed gekomen.

 327. VJ schreef:

  Wat ontzettend jammer! Net als alle andere reageerders, hebben ook wij bewust voor Xs4all gekozen. Na slechte ervaringen met Tiscali en KPN (!) een verademing. Ik ga niet alles herhalen wat hierboven al geschreven staat, maar ben wel zeer sceptisch over de verwachting die KPN wekt dat er voor de bestaande klant niets gaat veranderen. Eerst zien dan geloven.

 328. Peppo Booi schreef:

  Als XS4ALL als merk opgaat in KPN, zal ik mijn deelname gaan heroverwegen. Ik ben sinds 1994 aangesloten bij XS4ALL wegens hun mentaliteit. Als KNP denkt op deze wijze hun omzet denkt te kunnen verbeteren, dan komen ze vast van een koude kermis thuis.

 329. Tsima schreef:

  Wat een akelig bericht: xs4all wordt opgeslorpt door KPN en ze zijn er kennelijk mee akkoord gegaan. Zal me gaan oriënteren op alternatieve aanbieder. Met spijt in het hart…

 330. Kasper schreef:

  Een erg trieste ontwikkeling, de eigenwijze, denkende groep wordt opgeslokt door de massa van meelopers. Sterkte vrienden bij XS4ALL het gaat jullie goed. De dag dat ik merk dat jullie waarden worden weggewuifd door de kpn zal ik met pijn in mijn hart afscheid moeten nemen.

 331. A. de Haan schreef:

  KPN blundert keer op keer en ook nu slaat het de plank totaal mis. Leren van ? Sinds wanneer ? XS4all, mensen die keer op keer bewijzen dat ze de beste kwaliteit leveren. Helpen totdat het echt opgelost is. Klantvriendelijk en pioniers met goede oplossingen.

  KPN en met name Jean-Pascal Van Overbeke waar heb jij jouw opleiding genoten? Ergens is het fout gegaan. Wil je kwailiteit dan volgt KPN XSall en ga je daarin op. Niets wijst er op dat er ook maar iets net zo goed is bij KPN als bij XS4all. Als XS4all weg is ben ik ook weg. Geen KPN in mijn huis,.

 332. Harf schreef:

  Als er niks verandert (wat ik betwijfel) is er weinig tot niks aan de hand, maar zodra dit wel het geval is, zeg ik mijn abo meteen op. Ben al lid sinds 1998…

  Teleurstellend!

 333. Marieke Mulder schreef:

  Ik vind dit verschrikkelijk, Al klant/lid sinds de 90er jaren. Onlangs weer familie en vrienden aangebracht. Kunnen wij als klanten/leden niet iets ondernemen om de kwaliteit in stand te houden door eisen te stellen en dat het personeel en de XS4all mores behouden blijft?

 334. Joentje B schreef:

  Sinds ’95 trouw en tevreden XS4ALL klant (met een B4All T-shirt in de la!) en hier helemaal kapot van …
  ik heb verder niet eens woorden, niet wat nog niet gezegd is.

 335. EW schreef:

  In het verleden zeer slechte ervaringen met KPN, en daarom juist zo blij met XS4ALL! Heel benieuwd wat de toekomst gaat brengen, maar ik vrees het ergste. Sterkte iedereen, bij XS4ALL!

 336. Jan schreef:

  Een heel slecht idee. Zoals zovelen heb ik bewust voor xs4all gekozen. Mee naar KPN wil ik niet, maar wat dan? Een achteruitgang wordt het zowiezo, welke provider ik ook kies.

 337. MM schreef:

  Ik heb bewust gekozen voor XS4ALL en niet voor KPN. Met KPN heb ik verder geen binding. Oftewel vanaf het moment dat het KPN wordt kan mijn opzegging in gang gezet worden.

  XS4ALL bedankt voor de goede diensten tot nu toe, top !

 338. Chris schreef:

  Dit is slecht nieuws. Is het denkbaar dat XS4ALL weer als zelfstandig merk verdergaat? Desnoods zonder tv en telefonie, maar gewoon het beste op internet?

 339. Henk Lentink schreef:

  Zeker een nieuwe bestuurder bij KPN, die zijn salaris moet waar maken. Een vreselijk slecht besluit.
  Van begin af aan XS4ALLer. Nooit problemen. Geweldige provider.
  Henk Lentink.

 340. Sicco schreef:

  Het is mij niet duidelijk wat er allemaal precies gaat veranderen, behalve dat de naam XS4ALL iig gaat verdwijnen en dat is al heel erg jammer. Hopelijk blijft veel van de infrastructuur en service van XS4ALL intact en gaat het verder als apart pakket binnen KPN. Maar ik lees dat de klantenservice samengaat met die van KPN, doodzonde!

  Ik ga de identiteit van XS4ALL iig enorm missen. De focus op kwaliteit en de originele waarden van het internet vindt je nergens anders dan bij XS4ALL. Ik begrijp ook niet waarom KPN een merk de das om doet dat al jaren als beste uit allerlei testen komt. Het lijkt mij een slechte zet.

 341. Arnold schreef:

  Het voelt niet goed dat ik dit nieuws uit de media heb moeten vernemen. Ik had minstens tegelijkertijd een mail van XS4ALL/KPN in mijn mailbox verwacht. Als dit de manier is waarop KPN met XS4ALL-klanten omgaat, voorspelt dat niet veel goeds voor de toekomst…

 342. JB schreef:

  Bewust gekozen voor XS4ALL wegens het eigen netwerk (na WBA), fatsoenlijke modems i.p.v. die Experiabox ellende die niet gebridged kan worden, extra IP’s indien nodig en juiste attitude voor een beter internet. Ja, xDSL en TV loopt via KPN, maar in de kern is het feitelijk nogsteeds een losse ISP. En een goede ook. Als dit idiote plan wordt doorgezet is dat ontzettend zonde.

 343. Johan schreef:

  Dit bericht slaat bij mij in als een bom. Ik snap er niets van! Ik ben al jaren een heel tevreden XS4ALL klant en wil helemaal geen KPN klant worden, wat internet en TV betreft. Jullie scoren al jaren veel beter als provider dan de KPN.
  Ik hoop toch echt, dat KPN hier van af gaat zien!

 344. Anna schreef:

  Wat een verschrikkelijk slecht nieuws! Ook ik koos héél bewust voor jullie en niet voor een ander. Heb jullie veelvuldig aanbevolen. Wat nu? Laat er iemand aub opstaan die XS4ALL weer terug kan kopen van KPN!

 345. JosM schreef:

  Zeer slecht nieuws…
  Bewust bij XS4ALL gegaan… ga ze ontzettend missen! :-(
  Dat word op zoek naar de op één na beste…

 346. Rob de Haan schreef:

  Bewust gekozen voor XS4all en niet voor KPN. Om me heen minder goede ervaring met KPN en altijd goed met XS4all. Niet voor niets al jaren de beste provider. Het schoolvoorbeeld van een verkeerde strategie zoals al jaren bij KPN. bedrijven die echt voor kwaliteit kiezen en dat jaar op jaar bewijzen blijven bestaan.

  XS4all lost elk probleem op. KPN stopt als de kennis niet toerijkt wat regelmatig het geval is.

 347. Jan schreef:

  Nou, dat was het dan. Resistance is futile. Your individuality will be added to the collective, you will be assimilated! Al sinds 1995 weet ik zeker dat ik bij de beste provider van Nederland zit. Daar komt nu dus een eind aan. Ik ga jullie missen jongens en meisjes! Waar moet ik nu in ‘s-hemelsnaam betrouwbaar internet halen?

 348. Brigit schreef:

  ik ben in shock van het laatste nieuws:

  ooit, in de jaren 90, heb ik bewust voor xs4all gekozen en ik heb daar werkelijk tot de dag van vandaag nooit spijt van gehad.

  alleen maar geweldige mensen bij helpdesk. mensen waarvan je voelt dat ze met trots bij xs4all werken. altijd dat stapje meer.
  veel mensen om me heen met klachten over andere providers, zijn op mijn aanraden overgestapt naar xs4all.
  het leven gaat namelijk niet alleen om goedkoper goedkoopst, maar ook om service en kwaliteit en om plezier en herkenbaarheid en om privacy en netneutraliteit. xs4all is de enige provider bij wie ik me veilig voel.

  ik snap het niet : al jaren nummer 1 op alle lijstjes en dan weg moeten?

  KPN, denk je echt dat je ons zo allemaal als klant gaat behouden?

  aan alle XS4ALL-ers : sterkte!

 349. Maarten schreef:

  Een onbegrijpelijk besluit. Zoals zovelen, hebben we zeer bewust voor XS4ALL gekozen : goed, betrouwbaar en stabiel met een uitstekende service. KPN begrijpt blijkbaar de klanten van XS4ALL niet. XS4ALL moet door, op dezelfde manier en met dezelfde kwaliteit, eventueel als doorstart en zelfstandig. Er zullen mijns inziens voldoende geinteresseerden zijn om XS4ALL die kans te geven.

 350. CJW schreef:

  Kort gezegd: dit is allerberoerdst nieuws!!

 351. Gerrit Fieret schreef:

  Ben klant (“lid” voelt beter) van xs4all en was een van de 300 eerste (B4all). Nog in het pre-Netscape tijdperk, met gopher, telnet, etc. xs4all was nooit de goedkoopste, wel de beste. De enkele keer dat je ze nodig had (en dat was niet vaak, want hun opzet was goed), was de helpdeskbijstand excellent, vakkundig en geduldig. Nieuwe services werden vaak als eerste geimplementeerd. Spullen, zoals modems, van goede kwaliteit. Ik heb het er altijd voor over gehad om ietsje meer te betalen.
  Maar nu zie ik xs4all langzaamaan ‘verdunnen’ en onzichtbaar en onmerkbaar worden in een geüniformeerde kpn-organisatie. Hou daarin de zo nodige en werkzame xs4all-cultuur maar eens overeind! Ik kijk het nog even aan, maar anders ben ik weg. Dan is die meerprijs niet meer te rechtvaardigen.

 352. Tom schreef:

  Dit is slecht nieuws. Iedereen die een beetje verstand van internet heeft, weet dat de naam XS4ALL één-op-één verbonden is met kwalitatief goed en stabiel internet met een uitstekende service. Mensen kiezen daar bewust voor en zijn ook bereid daar extra voor te betalen.
  Als XS4ALL opgaat in KPN kan het niet anders dan dat er concessies gedaan gaan worden. Op welk gebied at is zal de tijd moeten leren.

 353. Emiel schreef:

  Sinds 1995 ben ik klant van XS4ALL. Principezaak, en vrijwel uitsluitend positieve ervaringen. Ik kan me niet voorstellen dat de dienstverlening geborgd blijft als de organisatie volledig opgaat in KPN. Om over de principes waar XS4ALL staat nog maar te zwijgen.
  Zoals reageerder John al suggereert: richt een nieuwe aanbieder op met de waarden van XS4ALL. Het bedrijf is meer dan een provider, en samen met een flink deel van de klanten hebben wij gemaakt wat het is: een betrouwbaar, deskundig bedrijf dat niet zwicht voor censuur, privacy geen hype vindt, of zijn oren laat hangen naar overheden. Ik ben ervan overtuigd dat een doorstart buiten KPN een kans heeft.

  • Douwe schreef:

   Toen Polaroid werd opgeheven hebben de medewerkers zelf het bedrijf overgenomen en inmiddels draait het weer! Zoiets moet voor XS4ALL toch ook kunnen? Is er geen klantenraad waarin we kunnen meedenken over de toekomst van het bedrijf?

 354. John schreef:

  Ik ben er zeker van dat KPN van plan is om de zaak af te platten waarbij de dienstverlening op papier blijft, maar waarbij in de praktijk men liever heeft dat er minder vragen zijn en dat er dus een drive is naar vereenvoudiging. Uiteindelijk is dit niet wat de bewust XS4ALL gebruiker wil. Het lijkt mij het moment voor een nieuwe provider om de klanten van XS4ALL over te nemen met het XS4ALL Concept. Ik ga zeker niet over naar de middelmaat van KPN.

 355. Rob schreef:

  Precies wat Pbe al zei: er is een reden dat we voor XS4ALL hebben gekozen. Een logo van KPN (op de website en briefpapier) is prima, maar meer dan dat veranderen is wat mij betreft niet wenselijk.

 356. Marga schreef:

  Help!
  Ik ben niet voor niets al jaren klant bij XS4all.nl. Prima geholpen als dat nodig was. Het zou ontzettend jammer zijn als heel XS4all opgaat in KPN. Daar heb ik bewust niet voor gekozen en wil dit eigenlijk ook niet. Strategisch snap ik deze stap ook helemaal niet. Zo’n goede organisatie om zeep helpen. Jaloers?

 357. Pbe schreef:

  Zolang er echt NIETS wijzigt, prima. Alle mogelijkheden en services die XS4ALL bied moeten blijven, zoals de firewall in het netwerk zelf, spam- en malware filters, keuze in eigen hardware enz. En dus niet de verplichte rommel zoals een Experia box wat nu al bij Telfort wordt opgedrongen.

  • Michel Sijmons schreef:

   Ehm alleen als er ook niets wijzicht aan de statuten, cultuur en maatschappelijke inzet (en management).

   Maar ik vrees dat dat ook allemaal verleden tijd zal zijn.

   Het is de PTT na 25 jaar eindelijk gelukt om die hippies de das om te doen. Heel erg jammer dit.

  • RvG schreef:

   Als ze het ‘KPN Premium’ gaan noemen en dezelfde eigenschappen in stand houden die jij noemt (eigen keuze hardware, filters, helpdesk) zou het geen probleem zijn . Ik denk echter niet dat dat veel voordeel oplevert voor het moederbedrijf, en dat de druk om op alle niveaus te integreren te groot zal zijn.

   • Maarten schreef:

    Hangt er een beetje vanaf hoe ze het aanpakken. Als je een Premium of Pro abonnement aan biedt dan kan je veel dingen gelijk houden. Het gaat er dan verder om hoeveel er aan de organisatie veranderd. Dat er mensen wegvallen is duidelijk. Er zullen ook wel mensen uit zichzelf weggaan, IT banen zat en werknemer van XS4ALL is een goede referentie wat mij betreft.

    Een hint wil ik ze wel geven bij de organisatie: 1. organiseer je, ga bij de FNV of maak een ander collectief waar je elkaar steund 2. ga niet weg zonder een afkoopsom. XS4ALL en KPN draaien winst en dit is een verandering die KPN er doorheen pushed. En geloof me, daar hebben ze een zakje geld voor klaarliggen. Zelf nog steeds spijt gehad dat ik het niet aangenomen heb bij mijn oude werkgever.