Ter ere van de IPv6-dag op 8 juni organiseerde XS4ALL een bijzondere prijsvraag: Hoeveel XS4ALL-klanten hebben een actieve IPv6-verbinding op 9 juni 2011 om 00:00 ‘s nachts? De prijs: een schitterende iPad 2 met sleeve. Alleen klanten die IPv6 op hun verbinding hadden ingesteld, konden de speciale website met de prijsvraag bereiken. Dat hebben we geweten: de hele dag stonden de telefoons op de helpdesk roodgloeiend. Honderden mensen vroegen hulp bij het instellen van IPv6 om mee te kunnen doen.

Van alle inzenders is Michiel van der Leeuw uiteindelijk de gelukkige winnaar geworden. Hij gokte op 4120 en zat daarmee het dichtst bij het werkelijke getal: 4085. Donderdag 30 juni nam hij zijn iPad in ontvangst op het kantoor van XS4ALL. Een beetje zenuwachtig, want hij staat op het punt vader te worden. Michiel is echt een klant van het eerste uur: 16 jaar geleden meldde hij zich al aan, in de tijd dat er nog geen ADSL was en je via een modem en de telefoonlijn verbinding moest maken met internet. Dat beviel goed, want hij is nooit meer bij XS4ALL weggegaan.

Michiel bestelde onlangs TV van XS4ALL en had daarom al een tijdje een nieuw FRITZ!Box modem in huis. Maar IPv6 had hij nog niet ingesteld. “Ik werk bij een games-bedrijf waar veel nerds rondlopen. Van hen hoorde ik over IPv6-dag, dat leek me goed moment om ook maar eens IPv6 te gaan gebruiken,” vertelt hij. “Dat ik daar ook nog eens een iPad mee kon winnen was natuurlijk helemaal leuk!” Wat gaat hij doen met z’n nieuwe iPad? “Ik heb zelf al een iPad, dus deze geef ik aan mijn schoonmoeder. Dan kan ze straks Skypen met haar nieuwe kleindochter!”

Deel dit:

Reacties