Op Webwereld en Nu.nl is een artikel geplaatst over McAfee, de antivirussoftware die XS4ALL kosteloos aan klanten verstrekt. Door deze media-aandacht zijn verschillende vragen gesteld aan XS4ALL. Daarom willen wij graag extra informatie geven over de situatie.

Al voordat de Consumentenbond zijn test van virusscanners publiceerde, was XS4ALL zich aan het ori¨nteren op andere aanbieders van beveiligingssoftware. Wij zijn momenteel in gesprek met leveranciers, over antivirussoftware voor onze klanten.

De artikelen in het nieuws suggereren nu dat XS4ALL de software van McAfee direct ‘dumpt’. Dat klopt niet. Onze klanten kunnen de virusscanner van McAfee gewoon blijven gebruiken. Wanneer we een besluit hebben genomen over nieuwe software zullen we onze klanten daarover ruim van tevoren informeren. Zodat zij op tijd en effectief kunnen overgaan op de nieuwe software.

Daarnaast zijn we aan het onderzoeken hoe lang we McAfee willen blijven aanbieden aan klanten die hier tevreden over zijn. Zo zorgen we dat alle klanten hun computer op een eenvoudige manier zo veilig mogelijk kunnen houden.

Deel dit:

Reacties