100.000 euro hackCybersecurity is een lastig onderwerp. Er is heel veel aandacht voor in de media en op andere plaatsen. Iedereen weet dat je sterke wachtwoorden moet kiezen, dat je niet in phishing-berichten moet trappen. Dat je  zorgvuldig moet omgaan met je persoonlijke gegevens online. Maar toch worden veel mensen het slachtoffer van internetcriminaliteit. Kennelijk denken ze ten onrechte dat zoiets hen niet zal gebeuren.

Om te zien hóe het mensen overkomt, is het erg interessant om dit filmpje op LiveLeak te bekijken, waarin in vijf stappen wordt uitgelegd hoe iemand 100.000 euro verdient met cybercrime. Met eenvoudig gekochte pinpassen, vriendelijke telefoongesprekken naar nietsvermoedende bank-klanten en een vluchtje naar Oekraïne voor cybercrime op professioneel niveau.

Om internetveiligheid nog beter op ieders netvlies te krijgen, organiseert het Nationaal Cyber Security Center Alert Online, met een heleboel activiteiten, informatie en praktische tips voor online veiligheid. XS4ALL werkt daaraan mee: we zijn actief in de Abuse Information Exchange, een vereniging waarin een aantal Nederlandse internetproviders samenwerken voor een betere en snellere bestrijding van botnets. Digibewust maakte in het kader van Alert Online het filmpje over de 100.000 euro hack. Op hun site leggen ze uit waarom.

EDIT: het filmpje 100.000 euro hack is door YouTube offline gehaald vanwege ‘oplichtingspraktijken’. Sindsdien is het te zien op LiveLeak. Voor alle duidelijkheid: het filmpje was niet echt, het was alleen bedoeld om mensen bewust te maken van internetcriminaliteit. Ik denk dat het voor YouTube net iets tè realistisch was :-)

Deel dit:

Reacties

  1. Watch the match live, justin tv, lig tv izle, lig tv live streaming, live Stream, watch the match live justin tv, free lig tv watch, watch tv d smart, smart sports full movie, watch online match, Bookmakers estimates…Thanks admin blogger xs4all nl…

  2. Een Xs4all Klant says:

    Het filmpje is nog wel te zien op LiveLeak: http://www.liveleak.com/view?i=807_1383224319&comments=1