Internet Scriptieprijs 2011Elk jaar organiseert XS4ALL samen met advocatenkantoor Brinkhof de Internet Scriptieprijs, een prijs voor de beste juridische mastersscriptie over internet. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt tijdens het Symposium Internet en Recht, dat op 13 oktober plaatsvindt in Felix Meritis in Amsterdam.

Het thema van het symposium is ‘Nieuws op Internet, information wants to be free‘. Drie sprekers zullen elk vanuit hun eigen specialisme hun visie geven het onderwerp: Nico van Eijk van het Instituut voor Informatierecht van de UvA, Quinten Kroes, advocaat bij Brinkhof, en Jens van den Brink, advocaat bij Kennedy Van der Laan.

Voor de Internet Scriptieprijs werden dit jaar 17 scripties ingezonden. De drie beste inzenders zullen op het symposium een korte presentatie houden over hun scriptie. De winnaar krijgt naast eeuwige roem ook 1500 euro en een mobiel internetabonnement van XS4ALL wint. Het symposium wordt afgesloten met een borrel.

Iedereen is van harte welkom; het symposium is gratis te bezoeken. Inschrijven kan via de website van de Internet Scriptieprijs.

Deel dit:

Reacties

  1. Resources such as the one you mentioned here will be very useful to myself! I will post a hyperlink to this page on my blog. I am sure my visitors will discover that very useful.

  2. Geert Lovink says:

    Beste Niels,

    ik vind dit initiatief erg goed maar de naam klopt niet. De masters studenten die net bij ons zijn afgestudeerd (nieuwe media, Mediastudies) hebben hele interessante en hoogwaardige onderzoeken verricht (ook UvA). Heel veel ging over internet. Hun werk valt te volgen via de Masters of Media blog: http://mastersofmedia.hum.uva.nl/ Toch kunnen zij niet meedoen aan deze prijs omdat zij geen rechten studeren dcq. niet die invalshoek kozen. Ik zou daarom voorstellen de naam van de prijs te veranderen in internet & recht scriptieprijs. De huidige naam is misleidend. Ik vind trouwens ook dat XS$ALL zich hierdoor onnodig beperkt. Het kritisch internetonderzoek is (gelukkig) zeer veelzijdig.