Open Source webmail-software Roundcube krijgt een make-over. Onze bijdrage aan de crowdfunding-campagne gaf het laatste zetje om het doel te bereiken!

XS4ALL maakt graag gebruik van Open Source software: software met openbare broncode. Iedereen die dat wil, kan kijken hoe de software werkt en kan meebouwen aan nieuwe versies. Zo’n softwarepakket is daardoor aan te passen aan eigen behoeftes, en omdat er een heleboel mensen naar kijken zijn eventuele zwakke plekken in de software meestal snel gevonden en opgelost. Dus ook voor security is Open Source een goed idee.

Een goed voorbeeld is Roundcube, onze webmail software. Volgens ons de beste webmail software ter wereld. XS4ALL programmeert al jaren mee aan uitbreidingen en verbeteringen. Voor een grote nieuwe update van Roundcube vindt nu een crowdfundingproject plaats.  Roundcube is voor iedereen gratis te gebruiken, maar voor een volledig nieuwe versie is geld nodig. Dat halen de ontwikkelaars nu op met een campagne op Indiegogo. Gisteren werd het doel van $80.000 bereikt, mede door onze bijdrage. Daar zijn we trots op!

De komende tijd gaat hard geprogrammeerd worden aan nieuwe features zodat Roundcube nog beter wordt. We weten zeker dat onze klanten daar blij van gaan worden: Roundcube krijgt calendar-ondersteuning, cloud-integratie, video-conferencing en nog veel meer!

Deel dit:

Reacties

 1. Niels Huijbregts Niels Huijbregts says:

  Dank voor alle reacties en kritiek. We hebben in afwachting van de nieuwe – responsive – versie van Roundcube een tussenoplossing bedacht voor de problemen die velen ondervinden met de nieuwe webmail. Zie mijn blogartikel hierover.

 2. anoniem says:

  Net ontdekt: https://webmailclassic.xs4all.nl/ Mooie oplossing!

 3. anoniem says:

  Ja, nu is het op dit account oké met 1024×768! Dank! Mag dat ook op mijn andere mailboxen? :-)
  En al die kritiek op roundcube voor de webmail vind ik voor op een pc niet helemaal terecht.
  Volgens mij is het een prima toepassing!
  Maar ik heb geen ervaring met mail op mijn mobieltje… Ik ben nog van een generatie die niet 24 uur per dag per mail bereikbaar is … :-D

 4. Bas says:

  Xs4all luister naar de klanten en klachten! Behoudt de oude webmail voor mobiele apparaten! De nieuwe webmail is een achteruitgang van de service! Imap is voor mij en vele anderen optie op de mobiel!

 5. Jeannette says:

  Beste xs4all’ers,
  In navolging van velen boven mij ben ook ik niet erg gelukkig met de nieuwe webmail. Ik begrijp best dat jullie een open source initiatief als roundcube willen ondersteunen en dit dan vervolgens willen gebruiken in jullie eigen webomgeving, maar mijn mening is dat jullie webmail hierdoor eerder slechter dan beter is geworden. Niet allen op mobiele devices, maar ook in een pc-omgeving.

  Ik vraag jullie dan ook om zo spoedig mogelijk de mogelijkheid tot het gebruik van de oude versie van webmail in ere te herstellen en ga er vanuit dat dit dan ook binnen de kortst mogelijke tijd zal gebeuren.

  xs4all staat ten slotte voor een goede service naar haar klanten, …………. toch???

 6. Mieke says:

  Webmail kan ik niets mee. Ik heb (jaja, ik weet het) een Windows Phone van mijn werk waar ik graag via webmail mijn XS4all mail op wil inzien. Ik zie de helft van de afzenderregel en niets van de tekst. Kan ook niets instellen, veranderen of scrollen. Heb er niets aan! Weg ermee! Of maak een mobiele versie.

 7. karin says:

  Met die roundcube is het een drama op een klein scherm (mobiel). Geef mij maar de oude webmail terug dat was veel overzichtelijker.

 8. Stefan says:

  Nou, leuk dat Roundcube: “Volgens ons de beste webmail software ter wereld” dan ben je wel de enige beste XS4All. Dat OS-pakketje kost mij emails (en dan hebben jullie nog mazzel dat ik het niet meer zakelijk gebruik…). In vrijwel alle email-clients die ik heb gebruikt, kun je instellen dat als je een email delete of als spam rapporteert dat je dan terug gaat naar de Inbox – in plaats van het volgende mailtje te openen!!!!
  Een dergelijke instelling is nergens terug te vinden in die ronde kubus van jullie (De naam alleen al had een aanwijzing moeten zijn dat het bagger is ….), en nou is het me dus al meermalen gebeurd dat ik, uit macht der gewoonte, op “rapporteer als spam” klik, en daarna op delete (want zo ging dat bij Squirrelmail). Als je dat in die vierkant bal van jullie doet, ben je dus ook het volgende mailtje kwijt uit je inbox. Lekker gedaan jongens.
  En even voor de record: ik gebruik die ronde kubus op desk- c.q. laptops, heeft dus allemaal niks met schermruimte te maken. Webmail is verdomd handig als je bij klanten zit waar je niet of slechts met veel moeite het net op kan, maar dan moet die webmail wel een beetje behoorlijk werken of behoorlijk in te stellen zijn.

  • Henri says:

   Tot 1 augustus: https://oude-webmail.xs4all.nl

   • Yvo says:

    en daarna?

   • Henri says:

    Stefan schreef: “Webmail is verdomd handig als je bij klanten zit …, maar dan moet die webmail wel een beetje behoorlijk werken of behoorlijk in te stellen zijn.” Kortom, ik gaf aan, dat in geval van “nood” de oude webmail nog beschikbaar is … En ja, voor 1 augustus moet men zich de nieuwe webmail “eigen” gemaakt hebben (voor Stefan houdt dat studie in de avonduren in).

 9. Nimble says:

  OK XS,

  Even een nieuwtje: de mensen hier klagen niet omdat ze een zonnesteek hebben, er een scheet dwars zit of dat ze jullie je techproject willen afpakken.

  Wees mild.
  Wees nederig.
  Vergeet het ego even en bied ook de ouwe webmail weer aan.

 10. Albert says:

  Ik word gek van roundcube en kan NIETS meer vinden. Op tablet of mobiel is het helemaal een ramp maar zelfs op een PC is het niks. Misschien als je Outlook gewend bent, maar ik vind het een ramp. Zo is de zoekfunctie verschrikkelijk. En meerdere mails openen in verschilende tabbladen van Explorer is mij nog niet gelukt.
  Activeer alsjeblieft Squirrelmail weer.