Uw FRITZ!Box-modem kan misschien meer dan u denkt. Het is niet alleen een goed modem maar ook een telefooncentrale. En u kunt er lampen, de wasmachine en de thermostaat mee bedienen. Hoe? Dat leggen graag even uit.

Bij XS4ALL krijgt u een modem dat ook in de winkel te koop is. Is dat bijzonder? Eigenlijk wel. Veel andere providers geven een ‘eigen’ modem dat ontwikkeld is naar de wensen van de internetprovider. De FRITZ!Box is gemaakt door het bedrijf AVM, dat het modem via internetproviders levert, maar het ook in de winkel verkoopt. Om zich te onderscheiden van andere modems moeten klanten supertevreden zijn. Dat kan alleen als het modem makkelijk te bedienen is, veel extra mogelijkheden heeft en ook ‘standaard’ beter is dan andere modems. Dat is de reden dat XS4ALL voor de FRITZ!Box kiest. Volgens ons is dit gewoon het beste modem. De FRITZ!Box is ook een Europees product en dat geeft meer zekerheid dat de producent eerlijk en betrouwbaar is.

Stabiel en betrouwbaar

Een modem moet voor goed, snel en stabiel internet in uw hele huis zorgen. De FRITZ!Box verbindt laptops, tablets, smartphones en televisies met het internet. Daar zorgen de basisinstellingen van het modem voor. Zet ‘m aan en hij werkt. Maar woont u groot of heeft u meerdere verdiepingen? Dan kan het zijn dat wifi op de slaapkamer en op zolder minder snel is. Dat heeft niets met het modem te maken, maar met het feit dat wifi nu eenmaal moeilijk door beton gaat en ook leidingen kunnen het wifisignaal verstoren. Met een repeater kunt u het signaal van het modem uitbreiden. Stop een of meerdere FRITZ!Repeaters in het stopcontact op de plek waar u betere wifi wilt hebben en druk op de WPS-knop op de FRITZ!Box. De apparaten maken verbinding met elkaar en geven overal in huis snel en stabiel internet.

Handig

De FRITZ!Box heeft een aantal handige extraatjes. Wilt u alle gezinsfoto’s die op verschillende computers en telefoons staan graag op één schijf zou opslaan? Dat kan heel eenvoudig met de FRITZ!Box. Verbindt een extra harde schijf via een kabeltje met de USB-poort op het modem. Vanaf elke plek in huis en vanaf elke computer/telefoon kunt u nu foto’s en filmpjes naar deze schijf uploaden. Een andere goede methode om een externe harde schijf aan te sluiten kan via NAS (een harde schijf met een netwerkaansluiting). Hoe u dat doet, leest u hier. Tip: maak regelmatig een back-up van foto’s en video’s op een aparte externe harde schijf. Dan heeft u altijd een reservekopie.

Voorrang regelen

Nog zo’n handigheidje van de FRITZ!Box is dat u bepaalde computers, tablets of telefoons voorrang kunt geven op internet. Als u voor uw werk een videogesprek moet voeren en een andere familielid begint ineens te gamen of te streamen, dan kan de snelheid en kwaliteit van uw videoverbinding flink omlaag gaan. In de FRITZ!Box kunt u eenvoudig instellen dat in zulke gevallen uw eigen laptop of computer voorrang krijgt boven de gamende huisgenoten. Lees hier hoe u het instelt.

Apparaten op afstand bedienen

Erg handig is verder dat u met de FRITZ!Box uw hele huis kunt automatiseren. Heeft u apparaten die u op afstand kunt bedienen via internet, zoals lichtschakelaars, de thermostaat of de wasmachine? Via een template van de FRITZ!Box stelt u in wanneer u wilt dat deze apparaten in- of uitschakelen. Uiteraard kunt u ook een IP-camera op het modem aansluiten. Als u in de woonkamer zit, kunt u op de FRITZ!Fon bijvoorbeeld de voordeur in de gaten houden. Heeft u een ‘slimme’ deurbel? Dan ziet u op uw telefoon niet alleen wie er voor de deur staat, maar u kunt ook met een druk op de knop opendoen. Met de intelligente contactdoos FRITZ!DECT 200 kunt u elk apparaat dat u op deze contactdoos aansluit bedienen. Bijvoorbeeld de wasmachine. U krijgt een mailtje als het programma klaar is.

Ouderlijk toezicht

Een wereld zonder internet is niet meer denkbaar. Dit vinden uw kinderen ook. Tegelijk willen we ze beschermen tegen al te heftige beelden, illegaal downloaden en andere zaken die schadelijk kunnen zijn. U kunt de FRITZ!Box instellen als onpartijdige scheidsrechter die de toegang tot het internet regelt. Maak een Access Profile (ofwel toegangsprofiel) aan, bijvoorbeeld met de naam van uw kind. Daaraan kunt u instellingen koppelen zoals op welke dagen en tijdstippen er internettoegang mogelijk is, naar welke pagina’s er wel kan worden gekeken (whitelist) of welke pagina’s niet mogen worden bekeken (blacklist) en welke applicaties niet mogen worden gebruikt (bv. BitTorrent). Geen moeilijk gedoe met het configureren van complexe firewalls. Een FRITZ!Box maakt van ouderlijk toezicht kinderspel. 

Deel dit:

Reacties

 1. Marten schreef:

  Wij krijgen binnenkort een glasvezel aansluiting (kabel ligt nu bij de voordeur). Volgens uw website is onze FritzBox 7583 niet geschikt hiervoor. Klopt dat en zo ja , krijgen we dan een ander modem?

 2. Egon schreef:

  Smarthome met de fritz box?, ik zou eerst eens zorgen dat ze de wifi volgens schedule aan en uit kunnen zetten, dat werkt ook niet echt geweldig…

 3. Anton schreef:

  Familie, bezoekers, vrienden en vriendinnen van de kinderen zijn allemaal bij ons thuis welkom, maar niet op mijn netwerk. Met het guest netwerk hebben mijn gasten een prima internet/WiFi verbinding dat veilig gescheiden is van mijn LAN.
  Dit is niet uniek voor de Fritz.box modems / routers, maar wel een functie ik enorm waardeer.

 4. Marc K. schreef:

  Wij krijgen over een paar maanden glasvezel aansluiting. Krijg ik dan een andere modem? Of blijf ik bij de 7360?

  • XS4ALL schreef:

   Ha Marc, de FRITZ!Box 7360 is niet geschikt voor glasvezel. Met de omzetting naar die techniek krijg je dus een nieuw modem.

 5. Peter schreef:

  Niet genoemd is de mogelijkheid om dect telefoons direct op de FRitzbox aan te sluiten en de Fritzbox als huistelefoon centrale icm je mobiele telefoons en tablets, te kunnen gebruiken.
  Met 3 antwoordapparaten die je kunt instellen voor gesprekken die binnen komen van bijvoorbeeld
  1- anonieme bellers die je met een tekst kunt vragen, wanneer zij niet met nummerherkenning aan kunnen / mogen bellen je op een andere manier (sms) te bereiken.
  2 – voor privé
  3 – voor andere bellers
  De Fritzbox Fon App geeft een mooi overzicht op je mobiel van de bellers, je telefoonboek, de ingesproken berichten op je antwoord apparaten.

 6. Raymond schreef:

  Ik ben benieuwd naar het antwoord op de meeste vragen hierboven. Krijgen wij die ook te zien?

 7. Peter schreef:

  Leuk alle die mails van xs4all wat de fritzbox allemaal kan. Ik wil dan wel graag van jullie de fritzbox ontvangen die dat kan i.p.v. 7360 die ik nu heb. Dus geen lokkertjes maar boter bij de vis.
  Maak waar wat jullie beloven. Anders zijn jullie net zo’n data boer als alle andere providers

 8. Jeroen Westera schreef:

  En wanneer mag ik dan de nieuwe FRITZ!Box 7590 begroeten? Dan kan ik helemaal optimaal gebruik maken van alle functies en dan ook nog eens in het Nederlands. Ik wacht met smart op jullie bericht :)

  • Harry schreef:

   Zie net dat ik mijn 7360 in februari 2012 gekregen heb, helaas gaat het spul nooit stuk :)
   USB 2.0 en deels 100Mbit poorten is niet meer van deze tijd.

   Een kennis van mij wiens modem stukken jonger is heeft wel al meerdere malen een aanbieding gekregen om hem om te ruilen voor een nieuwere.

  • Filip schreef:

   Ik heb dezelfde vraag. Wanneer kan je een nieuw modem krijgen? Mijn huidige is uit 2014, antiek heet dat in IT

   • XS4ALL schreef:

    Ha Filip (en de rest), via de onderstaande pagina kan een nieuw modem aangevraagd worden.

    https://www.xs4all.nl/service/probleem-oplossen/internet/xs4all-verlengen-gratis-modem/

    Aanpassing 13 april 2021: het is tijdelijk niet mogelijk om een nieuw modem in combinatie met contractverlenging aan te vragen. Dit komt door voorraadtekorten bij onze leverancier. Sorry voor het ongemak.

   • René schreef:

    Je kunt altijd contact opnemen met XS4ALL en vragen.
    Er waren in het verleden altijd acties als je je abonnement verlengde en nieuwer modem in bruikleen kreeg.
    Ja de FRITZ! gaar niet kapot hij wordt alleen ouder.

 9. Harry schreef:

  Waar vindt je in de door XSALL verstrekte Fritzbox 7360 de Smart Home functionaliteit?

 10. Henrico schreef:

  Zou zo graag al deze mogelijkheden gebruiken…..
  Als jonge bejaarde …..Geen idee hoe dat te doen….
  XS4ALL….hebben jullie ook IT studenten die komen helpen ??

  • Frans schreef:

   Hoi Henrico,
   Ik zag je oproep staan dat je graag de mogelijkheden van je Fritz!Box wil ontdekken.
   Zelf ben ik al jaren lid van computerclub HCC, eigenlijk ben ik via HCC bij XS4ALL gekomen.
   Bij HCC weten ze je alles over de Fritz!Box te vertellen. Je kan online vragen stellen, online seminars bezoeken, en als alles straks weer (een beetje) normaal is ook de vele bijeenkomsten in het land bezoeken. Er zal er vast één bij jou in de buurt zijn.
   Kijk dus eens op http://www.hcc.nl

 11. wevedeka schreef:

  de telefonie instellingen zijn erg handig. Via VOIP (12connect) kun je jouw vaste telefoonlijn/nummer in de Fbox zetten en dan zijn je belkosten minimaal (kan ook prepaid zijn) De antwoordapparaat functie stuurt je een e mail met een geluidsbestand (ook handig, ontvang je op je mobiel).De repeater via UTP aansluiten geeft de beste resultaten. De DECT Fritz Fon is erg goed. Een USB stick kun je ook in de FBox pluggen en als server/mediaopslag gebruiken. En die Fbox is een enorme klantenbinder met XS4All.

 12. Dick Bos schreef:

  Fritz!Dect 200
  = Bijvoorbeeld de wasmachine. U krijgt een mailtje als het programma klaar is =
  Echt niet. Deze stekker registreert alleen verbruikte vermogen of de schakeltoestand van een apparaat apparaten.
  Wat hij wel/ook doet is de omgevingstemperatuur meten.

 13. Robert schreef:

  Helaas nog altijd geen mogelijkheid om een interne DNS zone te definiëren en daar zelf de records in op te voeren.. danwel een forward naar een interne DNS server in te stellen.

  • Gerrit-jan schreef:

   Hallo Robert,
   Wil je naar een andere DNS zone? Doe het volgende:
   Maak een gratis e-mail aan bij PROTONMAIL.COM in Zwitserland, de veiligste (en in het Ned.) e-mail van Europa of mogelijk van de hele wereld. Je krijgt dan ook een gratis open VPN verbinding. Je systeem is daardoor ook beter beveiligd!!!
   Groet,
   Gerrit-Jan

 14. Sander schreef:

  Allemaal “leuke” nice-to-haves, maar de noodzakelijkste feature “bridge-mode” is eruit gesloopt in de nieuwere modellen. Wanneer komt dat terug?

 15. Jan Willem schreef:

  Ik had nog wel wat toelichting verwacht ten aanzien van het mesh-netwerk… Een supersnel en superbetrouwbaar netwerk. Voor ons de oplossing voor een goed WiFi-netwerk in huis.

 16. Xs4all klant van het eerste uur schreef:

  De Fritzbox gebruiken voor een HD of NAS lijkt mij wel wat. Welke eenvoudige NAS oplossing kunnen jullie aanraden? Ik zie door de bomen het bos niet meer.

  • Pieter T. schreef:

   Eenvoudig te installeren (zelfs ik kan het) is een Synology NAS. Meerdere RAID mogelijkheden, eigen schijven er in doen (schaalbaar, afhankelijk van de sxhijven die je er in doet), hartstikke makkelijk.

 17. Barman schreef:

  Ik ben blij met de ingebouwde VPN. Ik kan niet meer zonder want het is een veilige verbinding van ‘buiten’ naar verlichting, instellingen en checks pkantenkasje, brouwkast etc.

 18. Albert van der Pol schreef:

  Het leukste -voor mij- vind ik de S0-bus, de ouderwetsche ISDN-aansluiting. Jammer dat daar nog nauwelijks randapparatuur voor te vinden is.

  • John schreef:

   Ik heb nog een (nieuw) isdn toestel voor u als daar interesse voor is.