Het is het meest besproken onderwerp op onze helpdesk: WiFi. Overal in huis goede dekking krijgen, blijkt niet altijd makkelijk. En zelfs met overal bereik, is het in sommige gevallen niet snel genoeg of instabiel. In dit artikel leggen we u uit hoe u uw signaal zo goed mogelijk krijgt. Overal in en rond uw huis, stabiel en snel draadloos internet.

Location, location, location
Hoe dichter u bij uw modem bent, hoe sterker het signaal is. Is uw internetaansluiting in een verre hoek van uw woning of kantoor? Dan kan het helpen om de plaatsing van uw modem aan te passen. Let wel op dat u de overige specificaties voor het plaatsen van uw modem in acht houdt.

WiFi-signaal plattegrondWiFi dringt vaak niet goed door muren of bijvoorbeeld door glas. WiFi straling is niet heel sterk. Daardoor heeft het vaak al grote moeite om door bijvoorbeeld gewapend beton of aquariums te dringen. Het kan daarom helpen om hier bij de plaatsing rekening mee te houden.

Stem af op het beste kanaal
Net als een radiozender, zendt uw modem uit op een bepaalde frequentie. Als uw buren op dezelfde frequentie uitzenden als u, staan de modems door elkaar te ‘roepen’, dit zorgt voor instabiele of tragere verbinding. Dit is een van de meest voorkomende problemen met WiFi. Zorg voor een goede afstemming met uw omgeving voor het beste signaal.

Wifi-kanalenOmdat dit in de WiFi standaarden zo is afgesproken, heeft u de beste kans op het zuiverste signaal op kanaal 1, 6 of 11.

WiFi-versterker
U kunt uw WiFi-signaal versterken, zeker als u bereikproblemen heeft kan dit schelen. Als u een WiFi-versterker op de juiste manier plaatst, maakt het uw WiFi-verbinding meestal beter. U kunt uw versterker op verschillende manieren plaatsen. Als u klant wordt bij XS4ALL installeert de monteur uw apparatuur en checkt meteen of er overal goed bereik is. Als het nodig is wordt er direct een WiFi-versterker geplaatst.

De juiste basis
Het beste uit internet haalt u met de juiste apparatuur en de beste verbinding. U kunt hier direct zien welke snelheid u kunt behalen op uw adres. XS4ALL zorgt voor de rest. We installeren uw apparatuur zodat u overal in huis kunt genieten van goede ontvangst. Of dat nu om uw smartphone gaat of uw HD televisie, wij maken het in orde.

Toch nog vragen over WiFi? Kijk dan ook op onze service pagina’s over WiFi.

Deel dit:

Reacties

 1. Freek Jan schreef:

  Door elkaar schreeuwen? Zelfde kanaal is toch netjes op elkaar wachten? En die modems kunnen toch zelf wel kiezen welk kanaal het meest geschikt is?

  • Simon schreef:

   Ja, dat zou zo zijn als iedereen op een kanaal elkaar zou horen. Als niet alle deelnemers elkaar horen, kan het dus voorkomen dat twee stations tegelijk proberen het access point te bereiken. Beide berichten gaan (zeer waarschijnlijk) verloren en worden later (hopelijk niet weer tegelijk) opnieuw gezonden. Zo gaat veel bandbreedte (transportcapaciteit) verloren. Het is wiskundig aan te tonen dat op deze manier maar 20% kan worden behaald.
   Ook als een modem een rustig kanaal kiest, heb je dit probleem nog steeds als de laptop op zolder de tablet op de bank niet hoort.

 2. Jos schreef:

  De algemene Fritzbox 7490 krijgt een firmware die mesh-verbindingen mogelijk maakt, dat zou ook gelden voor de wifi-versterker.
  Krijgen de xs4all abonnees deze firmware-update ook?
  Dat zou de wifi-dekking in huis zonder veel kosten enorm verbeteren!

 3. Hendrik schreef:

  Wat echt heel erg zou helpen is als die nieuwe modems eens vervangen zouden worden. Het grootste deel van de wifi problemen is te wijten aan de buggy fritzbox 7581.