Op 11 januari deed de Rechtbank Den Haag uitspraak in de zaak die BREIN had aangespannen tegen XS4ALL en Ziggo. Wat betekent deze uitspraak voor onze klanten? En voor de klanten van andere providers? We hebben de feiten rondom de rechtszaak en de gevolgen van de uitspraak voor u op een rijtje gezet.

Het vonnis

De rechter heeft geoordeeld dat we de website van de Pirate Bay binnen tien werkdagen ontoegankelijk moeten maken voor onze klanten. In het vonnis staat een aantal IP-adressen en domeinen en subdomeinen die we moeten blokkeren. Bovendien heeft de Stichting BREIN van de rechter de macht gekregen om die lijst uit te breiden door ons een fax met extra adressen te sturen, zonder dat ze daarvoor opnieuw langs de rechter moeten. XS4ALL is het daar fundamenteel mee oneens, dus gaan we in Hoger Beroep.

Wat betekent dit voor onze klanten?

We zijn het oneens met het vonnis, maar we zullen ons er wel aan houden. Dat betekent dat onze klanten de betreffende websites en IP-adressen binnenkort niet meer kunnen bereiken. De blokkade geldt alleen voor de website van de Pirate Bay, niet voor andere websites. En ook niet voor ander internetverkeer. Er wordt geen internetverkeer gecontroleerd, niet door ons en ook niet door BREIN.

Hoger beroep

XS4ALL gaat in Hoger Beroep. Niet omdat we vinden dat iedereen het recht heeft om gratis films en muziek te downloaden, maar omdat we het fundamenteel onjuist vinden dat BREIN zonder enige controle kan bepalen dat onze klanten bepaalde domeinen en IP-adressen niet meer kunnen bereiken. We zijn principieel tegen censuur. We zullen alles uit de kast halen om de rechter ervan te overtuigen dat dit vonnis een grote vergissing is, dat het een onacceptabele inbreuk vormt op de vrijheid van informatie, en bovendien dat het blokkeren van websites geen oplossing is voor de problemen van de entertainment industrie.

Veel steunbetuigingen

We hebben heel veel reacties van klanten gehad. Veel steunbetuigingen, maar ook mededelingen dat klanten nu liever overstappen naar een andere provider, omdat ze geen gecensureerde internetverbinding willen. Dat laatste heeft weinig zin: BREIN heeft al aangekondigd nu ook van andere providers te gaan eisen dat ze de Pirate Bay blokkeren. Bovendien: we kunnen uw steun in deze strijd goed gebruiken. De enige manier om iets aan deze situatie te doen, is ons verzetten tegen de uitspraak van de rechter. En dat doet XS4ALL door in Hoger Beroep te gaan.

We zullen iedereen via  blog.xs4all.nl op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Eerdere berichtgeving over deze zaak:
11 januari 2012: Rechter beveelt website te blokkeren
13 oktober 2010: Eerste stap in Bodemprocedure Brein tegen XS4ALL
19 juli 2010: Rechter beslist in voordeel van Ziggo en XS4ALL
24 juni 2010: Samen tegen internetcensuur

Bekijk hier de pleidooien van respectievelijk: BREIN, XS4ALL en ZIGGO

update 18 januari: het vonnis is nu ook betekend: Vonnis (Betekend).

Deel dit:

Reacties

 1. gregory schreef:

  sorry hoor maar alleen jullie laten deze site verwijderen door een kleine uitspraak dus vodavone heeft niets verwijderd watvoor onzin is dit als je tog via proxy er op kan komen ik vind dit echt van de domme wat heeft brein eigelijk met jullie zaten te maken ik vind at jullie je wel heel snel verslaan door een kleinne debielen die nog niet eens een paar jaar bestaan en dan een groot bedrijf als jullie kunnen omgooien.

  echt jammer dit ik ga overstappen na vodafone

 2. anoniem schreef:

  het feit dat ze piratebay neerhalen lost niks op want er zijn nog zat andere sites waarop je ook alles kan downloaden en er zijn ook genoeg mensen die liever een film of spel kopen inplaats van downloaden vanwege bijv. kwaliteit of omdat ze het handiger vinden om een cd ervan te hebben. en het is voor xs4all ook niet handig want die raken nu heel veel klanten kwijt en als ze dat bij andere providers ook zo word kan je er van uit gaan dat mensen er iets tegen gaan proberen.

 3. Ronald schreef:

  Beste XS4ALL,
  Ik zou best wel weer klant willen worden bij XS4ALL maar u geeft niet alles meer door (pirate bay) wat jammer, nu moet ik een providor zoeken die dat nog wel doet. Waarom vechten jullie dat niet goed aan. Ik denk XS4aLL, dat als je bij de rechter zegt dat KPN toch ook niet verantwoordelijk wordt gehouden als er een bankoverval wordt gepland via hun telefoonlijn dat een rechter daar best wel eens in mee zou kunnen gaan. Tenslotte is KPN ook maar een providor net als jullie.

 4. Mooncrow schreef:

  Tja, dus, van xs4all.nl naar not2all.nl

 5. gazeteler schreef:

  En dit is pas het begin kondig u nog leuk.

 6. Troep schreef:

  Allemaal ideologische films, veel oorlog en geweld…

  Achja…. laat ze maar vangen die paar “centen”

  Kunnen ze meer vernietigen hehehehehe :P

 7. Troep schreef:

  Allemaal troep joh wat ze verspreiden over P2P. :)

  Lamakomme :)

 8. bob schreef:

  Anders kan deze ook altijd nog: http://bobrgnrs.blogspot.com
  Greetz…

 9. Daxter008 schreef:

  http://www.fastproxy.nl/
  Hierdoor kun je gewoon piratebay bezoeken gewoon de site intikken

  VRIJ ONGECONTROLEERD INTERNETTEN

  VRIJ INTERNETTEN

 10. Harry schreef:

  Vanmorgen in het nieuws:
  Eerste kamer heeft besloten dat internetproviders
  geen websites meer mogen blokkeren.
  Dus,………………?????

 11. Molurus schreef:

  Ook ik sta volledig achter xs4all. Dit vonnis is alles behalve effectief en behoorlijk selectief. Want waarom zou deze uitspraak niet gelden voor andere providers?

  Niet dat TPB daarmee ooit onbereikbaar wordt, laat staan dat het volume aan ‘illegale’ downloads daar ook maar een beetje minder van wordt.

  Tim Kuik handelt vooral uit zijn eigen belang. Je maakt mij niet wijs dat hij ook daadwerkelijk iets heeft bereikt met BREIN.

 12. gazeteler schreef:

  Ik sta volledig achter Xs4all. Succes met het vervolg.

 13. Richard schreef:

  Zo kan het ook.

  http://www.fucktimkuik.org/

  gr Richard

 14. PON schreef:

  This planet is for all, and it will remain so.
  If you want to rule it, it will take an prize.

 15. PON schreef:

  Let thos ppl that progress believe in something destroy themselves. i just wait for them to be and get so stupid, that they don’t remember themselves.
  My Question is : Did you learn real history, or did you got the biased info that has been feeded to you ? :)

 16. PON schreef:

  No body can force me to be not to…

  I’m Nature. Who are the ones that think they can take it away?

 17. Anoniem schreef:

  Soon :) <- Already Paranoid?

  http://www.youtube.com/watch?v=L7YYfgx_cHo

 18. CultLal schreef:

  Ik denk dat we het internet helemaal moeten afschaffen.
  want het is multicultureel.

  Multiculturalism

 19. Johny schreef:

  20 April 2012

  A damaging blow has been dealt to the giants of the film industry in the High Court today after it decided to dismiss their copyright infringement appeal case against internet service provider (ISP) iiNet in a landmark ruling.

  The High Court’s five judges unanimously dismissed the appeal. In a summary the court observed that iiNet “had no direct technical power” to prevent its customers from illegally downloading pirated content using BitTorrent, a popular protocol used to share files online.

 20. Jan schreef:

  Ik zit officieel bij Demon graag de blokkering opheffen. Ik heb nooit gevraagd of xs4all demon wilde overnemen. Dus graag juridisch splitsen.

 21. Johan Wijnker schreef:

  Brein vs heffing op media.
  Brein wil het uitwisselen van digitale informatie/media verbieden of onmogelijk maken en daartegenover staat de content heffing op opslagmedia.
  Kan de rechter niet eens uitspraak doen welk van de twee nu moet worden gehanteerd.
  Als uitwisseldiensten illegaal zijn dat dient daartegen te worden opgetreden en is de heffing op opslagmedia onwettig omdat voor illegale content geen heffing mag worden geheven.
  Als de heffing op opslagmedia legaal is dan is het optreden tegen uitwisseldiensten onwettig aangezien er reeds via de heffing betaald is voor de content.

 22. D. Bosma schreef:

  ’t zal wel allemaal, maar proxy’s blijven :)

 23. turkchat schreef:

  Maar net zoals in de offline samenleving geldt ook op internet bepaalde regels, zoals dat je gewoon moet betalen voor wat je afneemt. Juist dat houdt de vrijheid in stand.

 24. F Vermeer schreef:

  Ik moet verschrikkelijk lachen om het feit dat het kleine beetje energie dat de opa’s van BREIN nog in zich hebben totaal verkeerd besteedt wordt. Welkom in de 21 ste eeuw VUT ‘ers. Als je de toepassingen van de moderne computer niet snapt kun je je hele door de jaren heen opgebouwde kapitaal besteden aan rechtzaken.
  Wat je misschien beter snapt is dat je de prijs van muziek zo laag moet maken dat niemand nog de behoefte heeft om te downloaden. Steek daar je energie in. Hebben jullie wel eens berekend wat je aan extra inkomsten had gehad als je voor ieder gedownload liedje 5 eurocent had gekregen?? Verdien dan ook nog eens aan de extra reclame van je BREIN downloadsite en iedereen is gelukkig en je doet je naam eer aan. Het leuke is ook nog dat je deze strijd nooit wint.
  Het trieste is dat je met je krokodillentranen de rechters zo ver hebt gekregen dat zij een fundamenteel recht op vrijheid van informatie hebben aangetast. Ik ken landen waar censuur op dezelfde manier werkt. Het is nu wachten op aanvallen van het leger…….

 25. Marcel schreef:

  Ik heb een tip in de rechtsprocedure van brein. Het geval is dat de ip buiten nederland ligt. daarvoor leg je een locale blokade op een ip adres dat buiten nederland ligt. Hierdoor overtreed brein de rechtregels van internationaal verkeer op goederen. Brein kan alleen feitelijk blokkeren in het geval als het om een nl gaat met een nederlands ip adres. Als de rechter hierin gelijk geeft, dan betekend het dat brein voor rechter speelt in een ander land. Dat is eigenlijk ook de uitkomst uit een andere rechtzaak dat donwloaden mag. Brien, mag het downloaden niet blokeren en ook niet bepalen om de upload in een ander land te blokeren. Hierdoor is er geen censuur, maar open communicatie met de gever in het buitenland. Daarbij valt de website ook niet onder het europese stelsel. Blokkade van de IP adres impliceerd eigen rechter spelen in het buiten land. Dat mag ook niet onder europees recht als het gaat om vrij verkeer van goederen. Brein is alleen gemachtigd door de aard van de organisatie om Nederlandse overtreders aan te pakken. Het gaat niet om de aanpak, maar de definitie van aanpak. Het ip adres moet herdefinieerd worden. Dat wil zeggen. Ik mag ook geen slot op de deur van mijn buurman zetten. Het is zijn verantwoordelijkheid in zijn huis. Succes.

  • HenkyPenky schreef:

   Marcel, jij leeft in een hele andere wereld.
   De wereld van “spullen”
   Ik daag je uit om met mij in een rechtzaal te zitten en dat jij verklaart wat je hier vertoont.
   Ik denk dat jij gewoon een kwakzalver bent.

 26. Mertens schreef:

  Daar ik me niet kan verenigen met instanties die meewerken aan enigerlei censuur ga ik na 15 jaar een abonnement gehad te hebben bij XS4all dit opzeggen.Dit is een schending van een van de mensenrechten!Het gaat hier op China lijken of een of ander islamitisch land!En dit is pas het begin kondig u nog leuk.
  Kunnen ze beter internet afschaffen want dan krijg je alleen maar voorgeschoteld wat anderen bepalen. Hadden ze ook de kopieermachines en alle soorten recorders,branders moeten verbieden!

  • TK schreef:

   @Mertens dit heeft niks met XS4all te maken. De reden dat zij dit nu als eerste moeten blokkeren is dat zij de hardste vechters zijn voor vrijheid en openheid, daarom zijn zij als voorbeeld voor de rechter gesleept. Andere providers zullen spoedig moeten volgen (of niet als XS4all het gevecht wint).

 27. laurens schreef:

  er kan altijd gedownload worden van ThePirateBay, Er kan een proxy gebruikt worden of VPN. Tenzij toegang word geblokkeerd tot miljarden gebruikers. Torrent kan nooit echt gestopt worden omdat er altijd wel iemand aanwezig is in een ander land.

  plus ik heb een dedicated server, Downloaden is altijd wel makkelijk ;)

 28. Halil schreef:

  Be-vriend een network engineer of iemand die gwn handig is met computers zou ik zeggen als je ISP XS4all is :P

  (ADSL) enne xs4all is toch overrated want ze zijn te duur, maken gebruik van het KPN infra en blokkeren ook nog eens sites :P
  (Fiber no comments, geen ervaring mee)

  En hun top Netwerk Architect is ook weg bij hun, dus geen snel contact bij re-routen van traffic mochten er problemen zijn,
  want tjah met hem is zijn professionele/sociale netwerk dus ook weg.

  Wat heb je dan over, eigenlijk alleen native IPv6 (dual stack, v4 en v6 )

  En om daarvoor extra te betalen pfffffffffff

  P.S

  Ze mogen alles blokkeren maar tegenwoordig met fibers een 100Gbps!!! verbindingen op Internet exchanges,
  is er altijd wel een andere weg naar Rome.

  +P.S

  XS Sucks..!!!!!!!

 29. J. Klare schreef:

  Ik zoek wel eens iets op http://www.isohunt.com. Die doet het prima hoor!

  Over isohunt staat niets in het vonnis. Zou het niet interessant kunnen zijn om te onderzoeken in hoeverre een dergelijke vermelding in strijd met het vonnis is? Alleen vermelden, niet linken. Dat is nog een andere vraag.
  Andere trackers in de kennisgeving opnemen zal hoogstwaarschijnlijk voor Brein provocerend zijn, maar het is de vraag hoe zich dat verhoudt tot de strekking van de uitspraak…

  Wie weet is het een leuke aanleiding voor Brein om de lijst wederom eenzijdig aan te passen. Het punt dat Brein zonder tussenkomst van de rechter het vonnis mocht aanpassen wordt daarmee opnieuw onder de aandacht gebracht.

 30. marcel Driessen schreef:

  Om dat er een recht zaak op komst is tusen een vroegere vernood van MKBiT B.V. genaamd MKiT v.o.f en een van de gedaagde is FMC INTERNATIONAL TEGEN EN DE VERANTWOORDELIJKE ing. M Kolk is de toen mailge vernood van de v.o.f en dese door fraude is doen uit geschreven van de KAMER maar ook nog door mij te doen bewijsen dat dit sonder dat ik daarvan op de hoogte was tijdens mijn overspane toestand en toen niet in de geleghijd was dit te doen heb ik die nu 12 maart 2012 wel door gebruik te maken van een door u self in het leven geroepen mogelijkheid om dit op dese wijse te kunnen en ik dat dus op dese wijse nu als kopie van dese doe toekomen begrijpt u dat ik niet meer niet ma wel inmiddels ben begonnen om de nodige leveransiers op de hoogte stelen dat ik het niet verder kan dullden dat mijn naam van mijn B.V. genaamd MKBiT EN DUS NIET MEER IN DE MARKT SIJNDE mkbIT V:O:F DAN BEGRIJPT U DAT IK NIET ANDERS KAN DAN U MEDE TE DELEN DAT DE GEDAAGDE PARIJ OOK FMC INTERNATIONAL TEGEN SAL SIJN DUS DAN BEGRIJPT U DAT U NIET EEN ONDERDEEL WILT DOEN UIT HOEVEN MAKEN VAN DESE DOOR DUURENDE FRAUDE OM DAT TEN TIJDE VAN HET TOETREDE VAN DE VERNOOT AAN MIJN MKBiT B.V. toen onder de naam van mij all aktief en de ter onrechte uitgeschreven v.o.f ten ijnde er voor mij geen andere manier oveblijft om u te moeten mede delen dat u dus geen faktuuren meer mag doen laten luiden gelijk aan de naam MKBIT of MKBiT MKB it gesien ik automaties de verantwoording heb met de nog steeds om mijn namam staande MKB it B.V. dus dan wilt u sich toch ook liever aan de fijlige kand doen houden want ik gebebruik dese wel bij de rech zaak en dan wilt u daar fast niet in ver wikeld sijn dus als u dan nu ophoud om dit te doen dan hoef ik u ook niet verder mede te delen dat u dus dan van af heden sauw froudeeren en dat wilt u toch ook niet dus dan houd u sich aan de WET en dan bent u dus tot vandaag 12 maart gefrijwaard van verdere betroken hijd want het gaat om het kontrakt van FERBENKS NV en dat is wel van de ABN AMRO dus dan begrijpt u dat het niet om niets gaat en ik dus u nu op dese wijse op de hoogte heb doen stelen nog mijn excus voor mijn taalfouten ma ik ben lees blind en dat wis u nog niet ma nu el marcel t.a.v de Eigenaar van MKBiT B.V. per prive adres berijkbaar op SwelerBrink 74 7812 JM EMMEN

 31. Inter-Net schreef:

  Internet is een idee die tot stand is gekomen door mensen die willen communiceren, dan wel over groote afstanden van hun bestaan.

  Als zoals dit verhaal verteld word weg genomen van de bron waar het om gaat, dan zullen er andere vormen zich verbinden en genereren.

  U hoeft alleen te denken :)

 32. great issues altogether, you simply won a new reader. What may you recommend in regards to your post that you made a few days
  ago? Any sure?

 33. Hans Mulder schreef:

  Dus geen boeken, fims & muziek meer via the Pirate Bay.
  Dan moeten we maar weer als vanouds naar de openbare bibliotheek.
  Kortom ga voor al je boeken, films & muziek naar de Bib.
  Maak er gebruik van zolang het nog kan.
  Voordat BREIN de deuren dicht spijkert.

 34. Rick van Rein schreef:

  De consequent gebruikte term “rechthebbenden” in de uitspraak van de rechter verbloemt nogal wat… ik weet van muziek dat maar zo’n 10% van de opbrengsten bij de artiest terechtkomt, en dat de rest in klauwen en aan strijkstokken belandt waar het in deze tijd niet meer thuishoort: producers, pluggers, distributeurs en BREIN. Ik vraag me af of BREIN zichzelf niet voetstoots tot de “rechthebbenden” rekent.

  Een heldere omrekening van de totale schade naar de schade voor de oorspronkelijke artiesten lijkt me zinvol — 90% illegaal materiaal maal 10% artiestenopbrengst is een schamele 9% van de downloads van The Pirate Bay die de “echte” rechthebbenden benadeelt. De belangen van distributeurs, BREIN en andere gehate clubs zou veel hoger zijn — 90% maal 90% is 81%. Vreemd dat hier nooit over gesproken wordt.

  De artiest is degene met copyright — de rest van de media-industrie wordt volgens mij uitgedaagd door een alternatief distributiekanaal. Als we de scheiding maken tussen copyrighthouders/artiesten enerzijds en distributeurs anderzijds dan zou het plaatje dat BREIN schetst meer gaan lijken op een poging om de vrije marktwerking op het gebied van mediadistributie in een ijzeren greep te houden. Dit geeft ook aan waarom BREIN wordt beschouwd als vijand van het vrije Internet, juist door de 95% van XS4ALL gebruikers die volgens de cijfers van dit proces gewoon voor de geconsumeerde media willen betalen.

  Het doet me in elk geval plezier dat er ook zaken gedaan kunnen worden onder Creative Commons, en dat er sites zijn als Jamendo, die niet alleen deze onzin voorkomen, maar bovendien bijdragen aan de diversiteit in het aanbod. Waarom zouden we allemaal naar de Beatles willen luisteren als er ook Negrin’s Whispering (vervang vooral door je eigen favoriete niche-find) is om naar te luisteren?

 35. jelle schreef:

  ja en brein doet niks tenen googles youtube over inbreuk van auteurs recht gesproken complete shows van tineke schouten youp en andere artiesten zijn hier compleet te downloaden en maar lekker virusjes scoren op de piratebay man er is alang een anderelink

 36. Kiwik schreef:

  By F. William Engdahl, 7 December 2010

  Excuse to police the Internet?

  What is emerging from all the sound and Wikileaks fury in Washington is that the entire scandal is serving to advance a long-standing Obama and Bush agenda of policing the until-now free Internet. Already the US Government has shut the Wikileaks server in the United States though no identifiable US law has been broken.

  The process of policing the Web was well underway before the current leaks scandal. In 2009 Democratic Senator Jay Rockefeller and Republican Olympia Snowe introduced the Cybersecurity Act of 2009 (S.773). It would give the President unlimited power to disconnect private-sector computers from the internet. The bill “would allow the president to ‘declare a cyber-security emergency’ relating to ‘non-governmental’ computer networks and do what’s necessary to respond to the threat.” We can expect that now this controversial piece of legislation will get top priority when a new Republican House and the Senate convene in January.

  The US Department of Homeland Security, an agency created in the political hysteria following 9/11 2001 that has been compared to the Gestapo, has already begun policing the Internet. They are quietly seizing and shutting down internet websites (web domains ) without due process or a proper trial. DHS simply seizes web domains that it wants to and posts an ominous “Department of Justice” logo on the web site. See an example at . Over 75 websites were seized and shut in a recent week. Right now, their focus is websites that they claim “violate copyrights,” yet the torrent-finder.com website that was seized by DHS contained no copyrighted content whatsoever. It was merely a search engine website that linked to destinations where people could access copyrighted content. Step by careful step freedom of speech can be taken away. Then what?

  Read full text

 37. iris schreef:

  zijn jullie dom in je kop, watnou piratebay weghalen, gek joh. helemaal gestoord.
  losers met de hoofdletter L.

 38. alfres schreef:

  hoi wat een drukte over die The Pirate Bay.
  wat maakt brein zich zo druk ze kunnen het downloade toch niet terug dringen.
  dit is alleen mogenlijk door het internet geheel voor iedereen af tesluiten.
  The Pirate Bay heb je al helemaal niet nodig gaat via spotnet en er zijn genoeg Usenet providers om
  alles te downloade wat je wil.

 39. tele2 klant schreef:

  wat een onzin, zit je bij tele2 en krijg je alsnog de melding dat xs4all de piratebay geblokkeerd heeft…

  • Ikweethetnietmeer schreef:

   Deze weblog is al aardig lang geworden maar ik mis de reacties van XS4All, of is misschien ergens anders een log/forum/site waarop XS4ALL bijhoud en met hun klanten deelt wat ze aan het doen zijn / van plan zijn te gaan doen, om dit ongedaan te maken

 40. R de Vries schreef:

  Ik heb maar 1 simpel verzoek.

  Graag mijn toegang en voor wie maar wil naar het domein anti-piracy.nl blokeren.

  Ook elk ander domein welke die club bezit zou ik graag niet meer via mijn xs4all account of verbinding kunnen benaderen.

  Ook wens ik geen email van welk domein dan ook gerelateerd aan die club willen ontvangen.

  Als mij mijn rechten op een vrij open internet ontzegt, dan ga ik er van uit dat ik ook bepaal wat er op “mijn” internet toegankelijk is.

  Ik wens brein de internet dood toe.

 41. annoniem schreef:

  @Herman

  Misschien is het niet zo handig van je om hier links te posten naar mirrorsites van TPB. Dit omdat thepiratebay2 het sinds vandaag het niet meer doet bij mij. Ik wil iedereen op het hart drukken, houd jullie linken voor jezelf. Al komen de mensen van XS4ALL er toch wel achter als men het voor zich zelf houd duurt dat hopelijk iets langer. XS4ALL staat volledig achter BREIN en niet achter zijn/haar klanten, dat is voor mij nu inmiddels duidelijk geworden. Ze doen niets tegen deze rechtzaak en ze blokkeren mirrorsites die niet door de rechter in de rechtzaak zijn opgelegt aan XS4ALL om ook te blokkeren. XS4ALL doet een beetje zielig in mijn ogen om klanten te laten geloven dat ze nog wel terug gaan komen op deze zaak, maar ik denk dat het XS4ALL helemaal niets kan schelen. Ze waren in eerste instantie nar de zaak bang om klanten te gaan verliezen door de blokkade van TPB, maar nu ze zelf door hebben dat vele trouwe klanten het internet van XS4ALL niet graag opgeven (vanwege de betrouwbaarheid oid, etc) hoor je niets meer van hun. Anders hadden ze ons klanten alleen maar voor blijven liegen dat ze er nog wat aan gaan doen naar mijn idee. Als de KPN, UPC, Caiway en alle andere ISP’s over 6 maanden nog niet geblokkeerd zijn door BREIN, dan was dit mijn laatste contract jaar bij XS4ALL. Als ik bij b.v. KPN nog wel vrij kan internetten en TPB op kan dan heb ik het vreselijke internet van KPN er voor over, al is het voor een jaar om daarna weer bij XS4ALL terug te komen.

 42. Anja Dellebarre schreef:

  We hadden nog geen naam voor big brother maar
  nu hebben we hem gevonden.

  BREIN

 43. Pitmaster schreef:

  Lieve mensen, we weten natuurlijk met zekerheid dat dit foutje wordt rechtgetrokken in hoger beroep.
  Dat wil dus zeggen dat een hogere rechter vind dat je mensenrechten niet kunt inruilen tegen finaciele rechten van een bedrijf.

  Wat gebeurt er dan vervolgens met die rechter die denkt dat dit wel mag?

 44. Schietmijmaarlek schreef:

  Schiet mij maar lek, of je nu voor of tegen (illegaal) downloaden bent, thepiratebay is 100% legaal….

  Een torrent op zichzelf is zonder de juiste software en zogeheten seeders waardeloos.

  Je kunt zeggen dat een torrent gebruiken om een bestand te downloaden immoreel is,
  maar binnen de Nederlandse wetgeving niet strafbaar en dus toegestaan.

  De torrent gebruiken om een bestand te uploaden is wel strafbaar,
  maar de torrent hiervoor gebruiken, dat is een individuele keuze.

  Kortom, een torrent is een volledig legaal document,
  waarbij het individue bepaalt hoe hij/zij deze gebruikt.

  Tervergelijking;
  We mogen de Gamma(hamers/schroevendraaiers) en Blokker(messen) niet meer bezoeken,
  omdat met de te verkrijgen voorwerpen mogenlijkerwijs een misdrijf wordt gepleegd.

  Ongeacht je standpunt, in ons vrije Nederland zou eenieder verbijsterd moeten zijn over de uitspraak…

 45. boos persoon schreef:

  WAT IS DIT NOU WEER VOOR ONZIN??! WAAROM KAN IK GODVERARK NIET OP INTERNET SITES DIE IK WIL BEZOEKEN? WAT VOOR KOLEREN ZOOI IS DIT?? IK EIS DAT XS4ALL DEZE KAK BLOKKADES NU VERWIJDERD, OF ANDERS!! IK WIL GEWOON VRIJ INTERNET KUNNEN GEBRUIKEN, DAAR BETAAL IK GODVERKAKZOOI VOOR!! BEGREPEN XS4kolerenzooiALL?? JEZUS GRISTUS, DOE ER WAT AAN!! IK BETAAL NIET VOOR NIKS JA?!

 46. Muziekie schreef:

  Ter afsluiting, hier een laatste clip :)

  Disco

 47. Herman schreef:

  1 censuur is in een “vrij” land een hele slechte zaak. Waarom alleen XS4all en ziggo moeten blokkeren is voor mij strikt onduidelijk. Laten we het eens bij de wortel bekijken: Welke malloot heeft ooit bedacht om stichting BREIN op te richten?? Wil die malloot zich vooral niet publiekelijk bekend maken, anders afijn dat kunt u zelf wel invullen.

  Er zijn overigens tal van oplossingen:
  Ga inderdaad naar een random proxy site em vul daar de URL in, download allerlei plugins, OF

  Simpel, lees tweakers.net:
  http://thepiratebay2.nl/

  Problem solved, nieuwe versie, werkt hetzelfde, klaar.

  Zo brein, nu maar weer een rechtzaak beginnen om ook die link te blokkeren veel succes mafketels!

  • Herman schreef:

   excuus voor de kleine spam, maar om even aan te vullen op de reacties in de richting van muzikanten die geld willen hebben voor hun plaatjes: PRIMA maar hun wonen in een villa van 3-10 miljoen en weten van gekte niet wat ze moeten doen met hun geld, en ik woon in een appartementje van net meer dan 1 ton.

   waarom moet een DVD/CD/Blu Ray zo duur zijn?
   Als ik een PC spel erg leuk vind, en ik wil hem online spelen, dan wacht ik tot de prijs gezakt is (en ik de single player structuur heb uitgespeeld) en koop ik hem alsnog in de winkel voor 1/10e van de orginele prijs.

   • Rick van Rein schreef:

    Herman,

    Artiesten werken gewoon voor hun geld. Als ze meer succes hebben dan hebben ze een navenant groter huis. Daar vind ik niets geks aan, hoewel het wel raar is dat de kosten voor de reproductie in geen verhouding staan tot de verkoopprijs. Maar dat heeft ook te maken met de neiging van zogenaamd hippe mensen om allemaal naar hetzelfde te kijken of te luisteren — en lang niet altijd vanwege de kwaliteit, maar gewoon omdat iets flink geplugd of gepusht wordt.

    Dat zo’n 90% van het geld blijft hangen bij producenten en distributeurs die feitelijk achterhaald zijn in een internettijdperk is denk ik wel zorgwekkend.

    De prijs van elk product (en dus ook van een DVD) wordt op een vrije markt bepaald door “wat de gek er voor geeft” en niet door productiekosten ofzo. Uit het succes van een Pirate Bay blijkt duidelijk dat “de gek” er de huidige marktprijs niet voor over heeft. Het interessante wat BREIN doet is feitelijk opleggen dat we toch die prijs moeten blijven betalen; ze verminken daarmee de marktwerking. Blijkbaar zijn er archaische wetten die dit acceptabel maken.

 48. Jose van Genderen schreef:

  Waardeloos dit!
  Zorgen jullie er eerst maar voor dat die series niet tegen zo’n ontiegelijk hoge prijs worden verkocht, voordat jullie mijn kijkplezier bederven!

 49. Muziekie schreef:

  Dit is voor iedereen die op deze blog heeft gereageerd :

  A – HA – take on me

 50. Bert schreef:

  Goh, XS4all gaat hier wel heeeeel makkelijk mee in het verbod op TPB. waar zijn al die juristen gebleven die van mijn overprijsde abonnementsgeld worden betaald.

  XS4all staat op de exit list wat mij betreft. Wat is hier het voordeel tov van de standaard kabelaar geworden?

 51. Muziekie schreef:

  The Sky Is Rising!

  For years now, the legacy entertainment industry has been predicting its own demise, claiming that the rise of technology, by enabling easy duplication and sharing — and thus copyright infringement — is destroying their bottom line. If left unchecked, they say, it is not only they that will suffer, but also the content creators, who will be deprived of a means to make a living. And, with artists lacking an incentive to create, no more art will be produced, starving our culture. While it seems obvious to many that this could not possibly be true, since creators and performers of artistic content existed long before the gatekeepers ever did, we’ve looked into the numbers to get an honest picture of the state of things. What we found is that not only is the sky not falling, as some would have us believe, but it appears that we’re living through an incredible period of abundance and opportunity, with more people producing more content and more money being made than ever before. As it turns out… The Sky Is Rising!

  The Sky Is Rising! – Techdirt

 52. annoniem schreef:

  Helaas heb ik nog niet kunnen uitvogelen hoe de add-on van Anonymox werkt maar ik heb voorlopig weer 12 linken naar TPB die werken (gevonden) dus kan met XS4ALL weer op TPB zonder TOR. Nu nog even uitzoeken waarom ik met TOR met Firefox niet meer kan downloaden. Ik ga me iPhone ook weer jailbreaken voor voorlopig zodat ik via Tethering de torrent bestandjes kan downloaden bij me telefoon provider (hoef ik ook niet onterecht een dongol te kopen voor TPB) mocht XS4ALL de mirrors naar TPB weer blokkeren.

 53. annoniem schreef:

  @Rene

  Bedankt, van die add-on had ik nog niet gehoord (wel een andere maar ben de naam even vergeten en die wekte bij niet goed met TPB)

  Helaas werkt TOR bij mij op de een of andere manier niet meer met TPB sinds anderhalve week. Ik kom na een minuut wachten nog wel op TPB maar ik kan geen torrent bestanden meer downloaden. De spelletjes van BREIN beginnen nu echt heel verveled te worden en ik denk daarom ook dat het niet lang meer zal gaan duren dat een harde aanpak gaat komen tegen de directie en medewerkers van BREIN of dat er een gek is die Kuik en zijn opvolgers uit de weg ruimt of wat dan ook, want vrijheid is het belangrijkste en als we dit toelaten dan (maar dat geld ook voor vele andere dingen) dan krijgen we heel snel een wereld waar de overheid, politie, etc de macht hebben in alles om te mogen doen met de mensen wat ze willen (zelfs in je eigen huis).

  Maar ik weet niet zeker of ik nog bij XS4ALL ga blijven nu TPB door hun geblokkeerd wordt, ik vind dat XS4ALL het allemaal wel te makkelijk heb laten gebeuren en aangezien ze niets meer van zich laten horen tegen BREIN of iets hier tegen doen geloof ik het niet meer zo dat XS4ALL tegen deze uitspraak was. Immers als ze werkelijk veel klanten gaan verliezen gaan ze zeker weten hier iets tegen doen, alles draaid immers om klandizie. Ik wacht het nog even af, maar aangezien me abbo bij na afloopt…. Jammer ik ben al 3 jaar bij XS4ALL na heel veel slechte ISP’s te hebben gehad. Ik wil deze goede ISP niet graag opgeven maar ik ben wel aan het twijfelen, mijn vrijheid is het belangrijkste. Waarom heeft BREIN nog steeds geen zaken aangespand tegen KPN, UPC?, noem maar op. Of niet alleen BREIN zit hier achter en is dit alles een truc om mensen bij XS4ALL en Ziggo weg te lokken naar b.v. UPC, KPN of het komt omdat deze bedrijven zoveel meer klanten bij hun ISP’s hebben dat BREIN het (nog) niet aan durft een zaak tegen KPN en UPC aan te spannen. Verder rest nog Caiway (5 jaar abbonee bij geweest wat een kl*te ISP was/is dat zeg) maar dit is ook een behhorlijk groot bedrijf geworden en hebben ook heel veel abbonees (dacht inmiddels al meer dan bij UPC) en waarom werkt TPB bij mijn ouders nog wel (die hebben Caiway) tja eerlijk is eerlijk, of ze moeten TPB in heel Nederland blokkeren bij alle ISP’s of XS4ALL en Ziggo moeten nu echt stappen onder nemen tegen BREIN! Maar ik vind deze blokkade hoe dan ook niet kunnen, het gaat alleen maar erom dat er nog meer winst gemaakt kan worden en niet omdat er illegaal gedownload word, want men verdiend meer dan genoeg en als het voor de inkomsten zo bedreigend zou zijn?, dan zouden er wel wereldwijde stappen ondernomen worden zoals b.v. dat er geen media als software, films, audio e.d. meer buiten bepaalde landen zoals de V.S. geëxporteerd worden, maar dat gaat nog gewoon door (ja ze moeten inkomsten hebben, maar ze kunnen deze export stopzetten totdat alle landen buiten de V.S. het illegale downloaden hebben aangepakt, aangezien de grrotste software,video en audio industrie in de V.S. zit). Maar goed, ik koop wel een prepaid dongeltje van een ISP die nog niet is aangekklaagt door BREIN om me torrents van TPB te kunnen downloaden. Verder neem ik XS4ALL niet alles kwalijk, feit blijft dat BREIN dingen heeft gedaan die niet mogen om deze zaak te winnen en dat BREIN moet ophouden met deze praktijken. Waarschijnlijk betalen uitgevers als EMI, Sony, Twenty C fox een hoop geld aan BREIN.

 54. René schreef:

  Gebruik je Firefox?
  even de volgend Add-on installeren: AnonymoX
  en zie daar,……………
  uitspraak of niet hahaha, het is wel héél erg simpel om er toch te komen,…

 55. Anoniem schreef:

  Brein bluft zich een eind in de rondte. Ze kunnen sites zoals de Piratebay niet aanpakken, Zolang de site in het buitenland staat geregistreerd staat Brein met de bek vol tanden. Ik snap heel degelijk waarom XS deze stap heeft genomen. Het enge aan het hele verhaal vind ik dat Brein gewoon door middel van een doodsimpel faxje of e-mail iedere site kan laten blokkeren zonder dat ze daar zeggenschap over moeten afleggen.
  Dit is een zeer gevaarlijke zaak. Het is zeker niet aan Brein om te bepalen wie wat op welke site zet. Dit soort grappemakerij kun je enkel ontmoedigen door Brein elke site aan te laten vragen, vervolgens een uitgebreid onderzoek te laten doen door een onafhankelijk bedrijf, vervolgens de rechter laten beslissen of dit wel of niet mag. Vervolgens presenteer je de rekening aan Brein, en ze zullen echt wel ophouden met deze onzin.

  feitelijk kun je Ziggo en XS gewoon een slachtoffer kunnen noemen van de slachtingsdrang van Brein. Jammer

 56. wes schreef:

  de enige die het recht heeft om een website te blokkeren is anonymous :P

 57. Anonymous schreef:

  Je hebt het recht om een backup te maken en te bezitten van materiaal dat jij legaal gekocht hebt. Als ik een backup bestand download van een film, cd, of game die ik al bezit… wat is daar dan illegaal aan? Geen enkel bestand kan daardoor zomaar als ‘illegaal’ bestempeld worden.

 58. annoniem schreef:

  Ik lees steeds meer op internet dat XS4ALL degene is die het bij deze zaak erbij neer heeft gelegt en niet meer in hoger beroep wil gaan. Als dit zo is, dan vind ik dit heel vreemd, want XS4ALL hoort op te komen voor hun klanten en die moeten krijgen waarvoor ze betalen en dat is internet (en evt tel en tv als men dat erbij heeft) en bij internet hoort ook de Piratebay. Dan kan je zeggen dat bepaalde sites verboden horen te zijn en dat deze sites dan officieel geen deel van het internet mogen zijn maar TPB is echter niet van het internet verdwenen. Verder kunnen ze zich veel beter druk maken om kinder porno aan te pakken ipv een site als TPB. Mij gaat het niet om gratis films te kunnen downloaden want ik koop (als een film echt de moeite waard is) echter een dvdtje in de winkel (als die film al zolang uit is dat hij minder dan 8 euro kost) maar software, tja de meeste mensen downloaden software op TPB om uit te testen of omdat ze geen gezeur willen met al die onzin als Steam wat bij heel veel mensen voor geen meter werkt of zelfs voor de heb. Zolang men er geen geld voor gaat vragen lopen die bedrijven echt niet veel winst mis dan anders, in tegendeel ze krijgen nog meer naams bekendheid en veel mensen kopen vaak na het downloaden toch alsnog de software als ze tevreden zijn. En daarnaast, als je kijkt hoeveel je heel vaak moet betalen voor software dat heel slecht is geprogrammeerd,functioneert, etc dan begrijp ik wel waarom veel mensen niet willen betalen. Vaak zijn er ook goede open source alternatieve die zelfs beter werken, lichter draaien etc maar als dat niet het geval is wil je wel iets waar voor je geld. Verder kan ik ook wel een heel klein beetje dat er mensen zullen zijn die over stappen naar een andere ISP want ik voel mij ook door XS4ALL een beetje in de kou gezet (ze zouden tegen BREIN in hoger beroep gaan, maar heb het idee dat ze dat uitsetllen en uitstellen en uiteindelijk het niet meer gaan doen, dit om nu te voorkomen dat klanten andere overstappen.) Het is dat XS4ALL een hele goede ISP is en ik nooit in bijna 3 jaar problemen heb gehad en dat ik weet dat BREIN ook TPB bij andere ISP’s dan XS4ALL en Ziggo dwingend gaat laten blokkeren, anders was ik wel overgestapt, maar wat ik al zeg XS4ALL is een hele goede provider en er zijn gelukkig nog andere mogelijkheden om via XS4ALL op TPB te komen, en als dat stopt dan komt er weer wat nieuws. Het is een soort kat en muis spel en dat zal het altijd blijven want de zakkenvullers willen de boel blijven oplichten en de klant zal dat nooit gaan pikken (uitzonderen daar gelaten en zelfs die downloaden wel eens illegaal)

 59. Jaap schreef:

  Ga door met de strijd tegen deze censuur . Nu is het Piratebay, morgen een dagblad , overmorgen worden onze mails ge-checked voor verzending . Stop deze beknotting van onze vrijheid !!

 60. Jaap schreef:

  @KTV: Maar de prijs is niet redelijk. Kunstenaars zijn gewoon te lui voor een echte baan.

 61. ktv schreef:

  Ik ben het eens met willem. Ik vind dat er veel te weinig aandacht is voor de kwallijke kant van pirate bay en soortgelijke websites. Natuurlijk zijn er muzikanten ed. die hun muziek gratis aanbieden. Maar wees reeel: deze pirate bay industrie draait op het kosteloos verkrijgen van zaken waar je gewoon een redelijke prijs voor moet betalen. Je kunt natuurlijk een discussie voeren over wat een redelijke prijs is. Je kunt ook discussiëren over de vraag wat de beste aanpak van dit probleem is (wel of niet blokkeren). Maar ik vermoed dat er veel mensen zijn die op hun achterste poten staan omdat de gratis download van de vele films wordt bedreigd, en dat beargumenteren met vrij internet etc. Maar net zoals in de offline samenleving geldt ook op internet bepaalde regels, zoals dat je gewoon moet betalen voor wat je afneemt. Juist dat houdt de vrijheid in stand.

 62. Jaap schreef:

  Waarom moet men met “kunst” zijn brood kunnen verdiennen? Kunstenaars moeten blij zijn met ALLE aandacht die ze krijgen. Een kasteel met 20 kamers, 2 zwembaden en 6 autos voor de deur is helemaal nergens voor nodig toch?

  Mensen dit is echt de kern van het hele verhaal.

 63. Henk schreef:

  ik vind het niet kunnen

 64. Sanjay schreef:

  @Melvin, Ik ben blij dat je naar een goede internet leverancier gaat, maar toch wil ik je erop wijzen, dat je met de zwatre schaap wel kan uploaden met Torrents. Je moet je bedenken dat een Tele2 standaard zijn firewall in de modem aan heeft staan, deze kan en mag je zelf uitzetten. Verder zou je bij hun ook met poortforwarding moeten werken wil je vlekkeloos uploaden. XS4ALL zijn modem staat de firewall ook standaard aan, deze dient ook uitgezet te woorden. Qua poortforwarding, doet de Fritzbox modem dat automatisch open zetten.
  Dit wou ik even kwijt tegen je Melvin.

 65. Melvin schreef:

  hihi ben blij dat ik binnenkort weer terug ben bij xs4all, ik zit nu bij tele2 en die blokken torrents sowieso… (uploaden gaat niet…) komt geen rechter aan te pas (is waarschijnlijk eigenbelang, want minder verkeer en dus minder kosten). Ben blij dat ik binnenkort van dat stomme schaap af ben :)
  btw.. ik koop nog steeds gewoon muziek (meestal op vinyl) en download dezelfde tracks met torrent, is volgens mij niets illegaals aan :)

 66. Sanjay schreef:

  Stichting Brein kan site’s aanklagen, ISP dwingen site te blokken, noem maar op…

  Ik kan je een ding zeggen, ik ben een downloader, en dit deed ik al voor dat torrents populair werden, en voordat Newsgroepen commerciel zo populair werden. Ik ben slim en hou de methodes voor me zelf, ik zie hier veel mensen mogelijkheden om te downloaden roepen, maar bedenkwel dat Brein ook mee leest, en als ze nieuwe info hebben gaan ze daar ook mee aan de slag. Feit : Illigaal downloaden is niet te stoppen, downloader zijn creatief, en zodra dat de perken in word gedrukt, zullen er zich altijd nieuwe alternatieven melden.. Wat Stichting Brein doet is dweilen met de kraan open. Zonde van de tijd,en geld die hier in worden gestopt.
  Een veroudert Business model aanhouden, is gewoon je hoofd in het zand steken. Als de Media Industrie zou veranderen zou het veel beter zijn. Ik bedoel waarom moet ik in Nederland 3 maanden langer wachten op een album of serie ? Release je nieuwe dingen tegerlijke tijd op alle media’s uiteraard tegen betaling. Ik zal niet ontkennen dat er dan nog steeds niet gedownload zal worden. Maar ik denk dat 60% wel zal betalen, en dat is al 60% meer inkomsten voor die media industrie. Maar ja dan kom je eigenlijk bij de echte vraag : Hoe vrij is Nederland eigenlijk nog? (Rookverbod, Vrijheid van Meningsuiting, Geloof, alcohol verbod, ooit was het paradijs hier…..)

 67. fjdewildejr schreef:

  XS4ALL heeft het slecht aangepakt en de zaak zelf uitgelokt. Nu zijn ZIJ de pain in the ass. Hef XS4ALL op, dan is er een partij minder die dit slecht heeft aangepakt. De rest gaat het beter doen. Nu zijn zij de rechtvaardiging voor verdere afsluiting.

 68. annoniem schreef:

  Ik gebruik TOR, ja dan moet het zo, en als ze dat blokkeren komt er weer wat nieuws enz enz enz. Ik neem BREIN al de nodige jaren niet meer serieus, ik vind ze behoorlijk overdrijven met al hun mega eritante voorstukjes op dvd’s die je niet door mag spoelen en door alles maar te verbieden wat illegaal is. BREIN wil dat de hele werled in de toekomst geboycot word en alleen nog betaald aan media kan komen zodat men (de zakkenvullers) alles kunnen vragen (doen ze al vele jaren en vandaar dat veel mensen ”illegaal” downloaden) Ik koop zelf nog vaak genoeg originele legale films, muziek en games die ik echt goed vind maar download ook een hoop, ze verdienen goed geld aan muziek, films, software e.d. , als een CD die 20,- kost 2,- zou kosten, een film max 5,- en een populaire game als b.v. Call of Duty, Granth theft Auto etc max 15,- zou kosten dan maken ze nog zoveel winst dat het eigenlijk nog (teveel) is voor woorden, het zijn allemaal zakkenvullers en geld is verslavend en ze willen allemaal meer meer en meer, het kapitalisme word steeds erger en daarom vind ik dat wat men illegale media noemt gewoon moet kunnen, want de zakkenvullers die al die media verkopen zijn ook niet legaal bezig, voorlopig wonen ze nog allen in villa’s, rijden in mega mooie auto’s etc.

 69. Anoniem schreef:

  Op dit moment handelt XS4all in strijd met het Europese grondrecht.

  Artikel II-11: De vrijheid van meningsuiting en van informatie

  1.
  Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.

  • Hester schreef:

   Goede actie van XS4all, om zo alert te zijn op dit soort vaaggedefinieerde censuur en ook om in hoger beroep te gaan. Bedankt en succes!

 70. Pim schreef:

  Hier nog een mirror van TPB

  http://tpb.piratenpartij.nl/

 71. Krizzaaa schreef:

  http://anonymouse.org/anonwww.html

  via deze site kan je alles doen wat een normaal democratisch ongecensureerd niet fascistisch land ook kan doen

 72. Ga door met de strijd !!!!!
  Kan ik ergens een petitie tekenen?

  Groet, Danielle

 73. Alex schreef:

  domme vraag misschien maar welk bedrijf is eingelijk de internet leverancier van stichting brein?

 74. eddie schreef:

  hide ip
  getest en geslaagd
  prima programma
  ongesensureerd

 75. Jelmer schreef:

  Als het geld nu bij de artiesten terecht zou komen.. Misschien okay. Maar Brein is gewoon een corrupte zakkenvullende organisatie.

  Vrijheid staat op het spel.

 76. Ishmaël. schreef:

  Goede internetcensuur, JODEN!

 77. Omar schreef:

  Goed bezig xs! Jullie doen jullie naam volledig eer toe. Heel erg veel succes en dank jullie wel voor jullie begrip! keep up the work!

 78. Pim schreef:

  Heel erg jammer dat dit moet gebeuren, ik ben tegen piraterij maar ook tegen het blokkeren van websites. Het internet is een vrij medium voor iedereen en dat moet zo blijven. Het zijn alleen maar belangen voor de niet innovatieve platenmaatschappijen.
  Gaat XS4All nu ook de website van Brein blokkeren? gewoon omdat het kan! Succes met de strijd, dat de vrijheid mag winnen!

 79. Animatix schreef:

  Op twitter las ik de suggestie om de website van Brein te blokkeren.
  Lijkt mij een erg goed idee. Kijken welke argumenten aangevoerd worden om die blokkade op te heffen. Protecting the creative? Destroying creativity zul je bedoelen. Lees Free Culture van prof. Lawrence Lessig over de republikeinse terreur die achter deze hele beweging zit. Iedereen die wel eens wat schrijft, tekent, neuriet of programmeert moet goed nadenken of hij wel veilig naar de VS kan reizen. Voordat je het weet zit je voor jaren vast, omdat iemand hetzelfde idee had en TimeWarner dit “recht” heeft gekocht voor een paar cent.

 80. Elaine schreef:

  Ik geef toe,download zelf ook, maar ik koop daar ook aardig wat spullen voor terug. Het probleem is dat je nu niks meer kunt proberen. Downloads zijn voor mij dé manier om films e.d. te proberen voor ik ze aankoop(vaak op bluray zelfs). En op deze manier word je een beetje belemmerd in de keuze. Ik koop echt alleen series/films e.d. die ik heb gezien of mond-op-mond reclame van heb gehad, koop zelden blindelinks iets. Daarnaast, of het piraterij is of niet, in Nederland blijft downloaden legaal, uploaden en delen illegaal. Ik vind dat hier juist vrijheid van informatie word geschonden. Daarnaast, hoeveel mensen denk je dat er mond-op-mond relame doen over muziek,films,series e.d. die ze gedownload hebben? Als ik zeg: die film is goed, is echt film voor jou. Gaat de volgende(aan wie je het hebt verteld) interessant de film opzoeken, downloaden en bekijken. In meeste gevallen zelfs kopen. Die reclame is erg belangrijk voor de entertainment business en dit word door blokkeren van Pirate Bay deels ontnomen. Maar jammere van BREIN, Pirate Bay is niet de enige website/aanbieder.

  Probleem lag niet eens bij het downloaden(zoals meeste mensen zeggen) maar bij het uploaden. Dit is(zoals ik eerder zij) illegaal en word gezien als aanbieden van diensten/producten die niet van jou zijn. Ook bootleg verkopen is illegaal. Dus waar mensen hier nou over zeuren van: downloaden is illegaal, moeten de wet eens gaan lezen. Mensen die niet weten hoe ze in godsnaam uploaden .. zet je torrents uit/verwijder ze na downloaden en sleep de bestanden in een andere bestandslocatie. Problem solved.

 81. Daniel Erasmus schreef:

  This is a shame, and I commend XS4ALL to keep up the fight.

 82. Richard schreef:

  Is deze blokkade een aanpassing van de abonnementsvoorwaarden? Zo ja, kunnen mensen dan onder hun jaarcontract uit? Ik snap dat uiteindelijk alle providers gedaagd gaan worden totdat het hoger beroep het vonnis zal herzien, maar was benieuwd.

 83. Bass schreef:

  http://www.deblokkeer.nl/browse.php?u=Oi8vdGhlcGlyYXRlYmF5LnNlLw%3D%3D&b=0

  link openen en dan op de piratebay site klikken in het oranje,zo niet anders ff website van PB intikken kom je er ook haha.
  SUCCES ermee

 84. Jeroen schreef:

  XS4All zou zich diep en diep moeten gaan schamen vanwege haar opstelling betreffende het wettelijk moeten blokkeren van een puur illegale site als The Pirate Bay.

  Graag daag ik iedereen uit om met een sluitende reden te komen waarom het creatieve werk van anderen straffeloos gestolen mag worden.

  Wie consumeert die dient daarvoor te betalen.

  Alle reacties met (sorry) stupide vergelijkingen raken echt kant noch wal.

  • Galaxydj schreef:

   Jeroen,

   Heb jij überhaupt gelezen wat er allemaal werd gezegd?

   1. Downloaden is legaal in Nederland, uploaden niet.

   2. Dit gaat om meer dan allen het “stelen” van “creatief” werk van anderen. Het is om het principe van het censureren op het internet.

   3. The Pirate Bay is op zich niet illegaal. Zij geven alleen internet protocols door die door anderen zijn gemaakt via het internet zodat mensen kunnen downloaden van zijn/haar pc. De servers van de Pirate Bay bevatten zelf niet de films, muziek, programma’s e.d. Zij zijn dus niet zelf in overtreding.

   De entertainment industrie heeft geen rechten op het internet, wat met deze uitspraak van de rechter het wel doet geloven.

   Als de rechter(s) voor deze zaak überhaupt verstand had van het internet had deze uitspraak nooit plaats gevonden.
   Je kan een website nooit helemaal blokkeren en torrents krijg je nooit meer van het internet af. Enige optie voor de entertainment industrie is om zich zelf aan te passen, geen troep te verkopen en al helemaal niet voor prijzen waar veel mensen 3 à 4 dagen van kunnen eten tegenwoordig.

 85. mike schreef:

  Rick jij bent zo een fout bezig door dat te oordelen als jullie niet zulke belachelijk prijzen 5 tot 50,- voor iets vragen wat productie waarde heb van 0,50 eurocent kijk daar een keer naar pennenlikker en de kabel mag je opgraven zo een mof ben je toch al kuilen graver juist doordat je dit zegdt ga ik meer downloaden wat mag volgens de nederlands wet

 86. Fedor schreef:

  Ik vraag me af of het pontje naar Noord binnenkort ook uit de vaart zal worden genomen als er op de DSM weer een tweede hands markt is, er kunnen namelijk gestolen spullen aanwezig zijn. Als daartoe een verzoek zal worden ingediend zetten we er direct ook een paar ongure tramhaltes bij, voor het geval dat, je weet immers maar nooit.

 87. padrik schreef:

  Okeeej, dus een autoverhuurder kan worden verantwoordelijk gesteld voor de overval die gedaan is met de huurauto.

  balen.

 88. Powned schreef:

  Hit back!

 89. Martijn schreef:

  Dit besluit zal nooit in hoger beroep stand kunnen houden dus ik snap er niks van dat xs4all `akkoord` gaat met deze beslissing en de PB site dan ook blokkeert. Dan zou je pas een statement als pleitbezorger van vrij internet maken nu is het een hoop geblaat maar weinig wol.

  • Arie schreef:

   Daar heb je wel een punt.

   Amerika en de Europese commissie ( mevr. Kroes) zijn ook tegen het blokkeren en op de zwarte lijst zetten. Maar je moet dus wel eerst in hoger beroep gaan om het vonnis weer nietig te laten zijn. Raar wereldje toch.

   • Galaxydj schreef:

    Martijn,

    Als ze het niet blokkeren voorlopig lopen ze fikse boetes op elke dag. Het hoger beroep kan behoorlijk wat tijd kosten. Dus het is verstandig wat XS4ALL doet.

    Arie,

    Amerika is niet tegen het blokkeren, de bevolking wel maar de regering heeft een voorstel gedaan genaamd “S.O.P.A” en “P.I.P.A” dat er voor moet zorgen dat de entertainment industrie grenzeloos websites mag plat leggen omdat er misschien een verwijzing word gemaakt naar een torrent of teaser dat niet is geautoriseerd door de branche. (zelfs een baby video met copyrighted muziek op de achtergrond is dan niet veilig)

   • Martijn schreef:

    Tja, ik ben het eens met xs4all dat het een principieel punt is, dat betekend mijn inziens dan ook dat het dan maar geld moet kosten… Het is toch al te bizar voor woorden als ik bijvoorbeeld UPC (of iig geen Ziggo) als provider zou hebben gewoon nog de piratebay zou mogen bezoeken… (en ja ik kan het nu ook maar dat is het punt niet) Raar verhaal dat uit de vijver van providers zomaar twee providers worden gedwongen om een site te blokkeren en de rest mag gewoon doorgaan met deze uiterst criminele activiteit. Rechtsongelijkheid, concurrentie vervalsing etc. lijkt wel een slechte film was het niet dat het waarheid is, diep triest zo’n uitspraak

 90. Rick schreef:

  en ik heb een eigen bedrijf in de muziekbranche en heb bijna 50% minder omzet door illegaal downloaden. Dus prima dat de boel geblokkeerd wordt. Ik jat toch ook geen gratis internetverbinding van XS4ALL door een kabel op te graven???

  • Powned schreef:

   Misschien moet je eens overwegen om met iets meer kreativiteit je werk te verkopen.

  • Erik schreef:

   Hoe ben je tot de conclusie gekomen dat downloaden de oorzaak is van die 50% omzet daling? Eind vorig jaar vermeld dat het nog nooit zo goed is gegaan met de verkoop van films (op diverse dragers) en dat ook de Bioscopen het prima hebben gedaan. Wellicht dat je de oorzaak van de omzetdaling ergens anders moet zoeken. Jij als ondernemer zou juist gebruik moeten maken van de kansen die het internet jou biedt. Het censureren van DNS entries en IPadressen zal jou in ieder geval niet helpen je omzet weer te verbeteren.

  • Galaxydj schreef:

   Rick,

   Misschien is het tijd om innovatief bezig te gaan dan. Kijk maar naar iTunes, Beatport e.d.

   Of is de muziek de gemaakt word dan toch niet goed genoeg om mensen te laten denken “dit is mijn geld waard”. Steeds meer mensen denken dat ze kunnen zingen of muziek maken terwijl het nergens op lijkt. En alleen “gekocht” en “illegaal” gedownload word omdat ze het op de radio horen of op tv zien.

   De schuld leggen bij “illegaal” downloaden haalt niks uit. (downloaden legaal is in Nederland, uploaden niet!)

  • Muziekie schreef:

   Rick, heb je een Bedrijf in de muziekbranche op Internet?

 91. Erik schreef:

  De rechter die deze uitspraak heeft gedaan is kennelijk een voorstander van de stelling “Het doel heiligt de middelen”. En dat moet dan rechtspreken. pfff. Wanneer Brein vind dat The Pirate bay illegaal bezig is dan zullen ze hen moeten proberen aan te pakken. Dat dat nagenoeg onmogelijk blijkt geeft ze naar mijn mening niet het recht om dan maar de grondrechten van de Nederlanders maar een “beetje” te moeten inperken. Dit is een hellend vlak waarop geen enkele vrij land zich zou moeten (willen) begeven. Het feit dat een Nederlandse rechter dit toch doet vind ik heel verontrustend.

 92. Hans schreef:

  Gatverdamme, ik wordt nou zo onderhand echt niet goed, wat een stelletje lamlullen bij elkaar hier. Hoezo nou censuur? Brein verdedigt een eigendom en dat is een goed recht. Dat ze dat doen in het belang van corporaties en niet in het belang van artiesten en creatieven, is een andere zaak.
  Mensen blijf met je poten van andermans spullen, ik weet zeker als jullie een brood konden downloaden, jullie dat net zo goed zouden doen zonder te betalen. Ik noem dat diefstal!

  • Galaxydj schreef:

   Hans,

   Wat hier word gedaan is het blokkeren van internet codering. Dat valt als het goed is niet onder copyright.
   Daarbij komt ook nog dat The Pirate Bay niet de films/muziek/programma’s e.d op hun eigen server(s) hebben staan. Dat staat allemaal op de computers van de mensen die het uploaden. Pirate Bay bied alleen een makkelijkere manier aan om die bestanden te vinden. Dus ook al haal je TPB weg, het doet niks behalve het boos maken van mensen en het censureren van het internet.

  • H Smit schreef:

   Of je verdiept je godverdomme eens in het onderwerp, ontzettende schlemiel dat je bent!

 93. Brentjuh schreef:

  Goed bezig xs4al. Laat jullie niet op de kop zitten. Ga er maar flink tegen in. Sterkte ermee!

 94. Mechwarrior94 schreef:

  Ik vind dat de Amerikanen nu toch echt te ver gaan, zo lokken ze wel op den duur een oorlog uit. Een van de slachtoffers vs. Amerika en iedereen die dit soort acties support. Reken er maar op dat zodra mensen luisteren naar deze eikels er daad werkelijk acties volgen van hun slachtoffers. Voornamelijk hackers die met z’n allen Brein gaan hacken, maar ook hun partners in deze domme acties.

  De vrijheid word de laatste jaren steeds verder ingeperkt, denken ze nou werkelijk dat ze hier mee weg komen? Het downloaden van muziek en video is LEGAAL in Nederland, zolang je het maar niet verspreid. Ook word je op websites zoals Facebook, Myspace, Hyves en dergelijke steeds verder ingeperkt. Met wat je zegt, welke gegevens prive blijven en zelfs word je geacht om een ID te tonen bij Myspace en andere websites. Wat is het volgende? Een chip in je huid zodat die iedereen precies weet waar je bent via het internet???? Of misschien dat alles wat je doet 100% openbaar word? Alles wie en wat je bent geen prive data meer is? Kom op zeg, als we dit al toe laten is er geen einde meer aan! Ik weiger om Amerika en hun slaafjes mij te vertellen wat ik wel en niet mag doen!

 95. Jesus schreef:

  Gebruik de DNS van google EN JE KUNT ER HEERLIJK OP!

  Of gebruik opendns.

 96. Chris schreef:

  Censuur is een walgelijk iets. Je vertelt feitelijk iemand dat jij wel beter weet wat er goed of slecht is voor die persoon.
  Mensen hebben vrije wil en moeten dit kunnen toepassen. Het is ons meest fundamentele recht, vrijheid.

  Ga zo door XS4ALL, ik blijf bij jullie zolang jullie vechten tegen dit soort oeroude en achterhaalde ideeen.

 97. freexs4ever schreef:

  Wat mij betreft knallen we internet er een keer een avondje uit hier in Nederland als zijnde staking zodat we de breingenoten eens kunnen laten voelen wat er uiteindelijk zal gaan gebeuren met ons aller internet als internetcensuur wordt toegestaan en er wordt bepaald door de grote multimediabazen wat jij mag zien. Tevens een dagje geen bioskoopbezoekjes en cd/dvd/mp3 kopen en downloaden bij de itunes webstore zal ze ook wel leren.

 98. Brenda schreef:

  Schaamteloos is het, zo’n vrij democratisch land als Nederland, het land waarin zoveel kan en mag in vergelijking met andere landen, dat daar een rechter in rondloopt die ons een internet sencuur oplegt, diep triest is het…
  XS4ALL ga vooral door!

 99. Nadine schreef:

  Bij Avaaz dus ook meteen maar even tekenen tegen ACTA waarin de Europese Unie zo’nbeetje hetzelfde in de wetgeving vast gaat leggen.

  https://secure.avaaz.org/en/eu_save_the_internet_spread/?slideshow

 100. Martijn B schreef:

  Beste xs4all ik wens jullie veel succes en wijsheid in jullie strijd tegen deze beperking van onze vrijheid. Ik ben trots klant van jullie te zijn.

 101. Martijn schreef:

  Is het geen optie om een redirect in te stellen vanaf onbekende en geblokeerde sites richting Brein (natuurlijk via een goed doorstuurpagina om de gebruikers te beschermen tegen HTTP-referrer identificatie)
  Dit is een beter idee dan eigen site op zwart te zetten. Tevens als Brein vind dat sites geblokkeerd mogen/moeten worden is hun eigen site ook een goede kandidaat aangezien er al eerder via hun site auteursrechtelijk matriaal beschikbaar gesteld is.

 102. David schreef:

  Re ‘de problemen van de entertainment industrie’: die zijn er dus niet. Integendeel, daar gaat het beter mee dan ooit. Leesvoer, The Sky Is Rising, onderzoek door Techdirt:

  http://www.techdirt.com/skyisrising/

  Zie ook op Ars Technica: Piracy problems? US copyright industries show terrific health

 103. Sijbrandus schreef:

  Zouden we alle Nederlandse wegen moeten afsluiten, omdat er wel eens gasten rechts inhalen, onnodig claxonneren of te hard rijden?

  Is wat nu gebeurt is met the Piratebay niet net zo belachelijk als je deurbel maar verwijderen, omdat er wel eens iemand aan de deur staat die je niet te woord wilt staan?

  Ik hoop dat een en ander spoedig zal worden teruggedraaid.

 104. Lars schreef:

  Ik ben het volledig eens met de beslissing om door te gaan.

  Ik hoop dat jullie veel faxen mogen ontvangen en dat eenieder die de mogelijkheid heeft om proxy, dns, uplink, redirs, masks etc. kan aanmaken dit gaat doen.

  Uiteindelijk zal blijken dat censuur niet gaat werken. Ik kan begrijpen dat organisaties zoals BREIN, BUMA STEMRA e.a. proberen om illegale verspreiding van copyright content te voorkomen. Echter is dit niet de oplossing naar mijn mening. Inkomsten zullen uit andere bronnen gehaald moeten worden.
  Ook zij leven in de 21e eeuw!

  Het cassettebandje is het begin van…. En internet niet het einde!

  Docent Informatica

 105. Bas schreef:

  Ik zou bijna overstappen naar XS om steun te betuigen. Gelukkig hebben de andere providers zich ook achter Ziggo en XS geschaard.

  Platenmaatschappijen weten niet hoe ze met internet moeten omgaan en roepen de hulp in van Brein, wat ook weer door hun gefinancierd word. Leuke zaak zo. Veel artiesten en creatievelingen zijn blij met internet en de mogelijkheden om heel de wereld te bereiken. Blokkeren van een search engine als tpb is dus grote onzin en verplicht jouw om iets als google te gebruiken, wat weer al mijn gegevens bewaard en gebruikt!?

  Succes en steun!

 106. Bass schreef:

  Ik weet alleen niet of het verstandog is om de link hierop te delen met jullie wat ik overigens heel graag wil…vrijheid blijheid toch…

  Graag ff reactie dan zal ik de link plaatsen

 107. Roger schreef:

  Als ik xs4all was, zou ik de website van brein ook blokkeren

 108. S schreef:

  Mooie actie XS4all, wat een vechtlust voor onze internetvrijheid. Petje af!

 109. Bass schreef:

  Hahahaha

  Nu al weer een manier gevonden om toch te kunnen downloaden via piratebay hahahaha

  Alles voor niks geweest Brein…ben nu alweer lekker aan het downloaden….

 110. GRiM schreef:

  Mensen die gaat niet om de pirate bay of wat voor site dan ook. Dit gaat erom dat een privaat bedrijfje het recht heeft gekregen om het internet te censureren. Of je nou goedkeurt wat de pirate bay doet of niet doet niet ter zake. Het feit blijft dat het internet in nederland nu gecensureerd wordt. Als een website een overtreding maakt dan moeten ze dat via de website regelen, niet via providers. Het zou hetzelfde zijn als ik op een snelweg te hard rij en vervolgens het ministerie van verkeer en waterstaat de opdracht krijgen mij van de weg af te halen anders krijgen hun een boete….

  • J.G. schreef:

   idd daar gaat het nou precies om.

  • Sander schreef:

   Heheh, eindelijk iemand met een verstandige opmerking. Al dat gelul over of het nou diestal is of niet doet er niet toe.

   Het feit dat er in de openbare ruimte misdaden worden begaan is geen geldige reden om de openbare ruimte voor iedereen te sluiten.

   We zijn onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. Dus mensen waar een gegronde verdenking tegen bestaat zoek je uit en pak je eventueel aan; de onschuldigen laat je met rust.

 111. Jos schreef:

  In plaats van TBP blokkeren kan Brein beter het in conclaaf gaan met de entertainment industrie. Hoe kunnen we mensen entertainment bieden voor een fair-price?

  Ik denk dat 95% best €5,- per maand wil betalen voor laten we zeggen 1 terrabyte aan downloads per maand. Dat geld kan dan mooi verdeeld worden onder elkaar.

  Maarja, dat betekent dat Rinus ook geld moet krijgen voor zijn prutswerk “Met Romana op de scooter”.

  Dan kom je weer tot een andere conclusie. Namelijk, wanneer moet je gaan betalen voor content? Waarom mag ik het niet eerst luisteren of bekijken, voordat ik besluit iets te kopen? Er wordt enorm veel troep gemaakt.

  Het gaat dan ook “slecht” met de “slechtere” entertainment-aanbieders. “Goede” entertainment wordt verkocht als nooit tevoren. Neem een Lady Gaga die vorig jaar 80 miljoen verdiende, neem een film als Avatar, dat nog steeds het record heeft van meest bezochte film aller tijden.

  Als iets écht goed is, dan willen mensen daarvoor betalen, bezoeken ze concerten en moeten ze de echte CD’s, DVD’s en Blu-Rays in hun kast hebben staan.

  Dat moet het uitgangspunt dan ook zijn. Voor “slechtere” entertainment komt Internet dan ook als geroepen en kan het gebruikt worden voor promotiedoeleinden. Wellicht zijn er mensen die de film gezien hebben en hem toch tippen aan anderen.

  Een ding is iig zeker. Met stelen heeft het NIETS, maar dan ook NIETS te maken.

  • willem schreef:

   Jullie maken jezelf wat wijs om diestal/ heling goed te praten. Als je vindt dat een slager smerig vlees verkoopt dan mag je daar nog steeds niet de winkel leegroven, maar ga je naar een andere slager waar je wel betaalt. BovendienL als het zo slecht waarom download je het dan? Allemaal flauwekul redeneringen: het is gewoon 100% diefstal.

   • J.G. schreef:

    Het hier helemaal niet om diefstal of wat the piratebay doet. Ik leg toch de politie ook niet op mijn buurman te bekeuren omdat ik constateer dat hij te hard rijdt. Eind vorig jaar stemt men in de kamer nog in met een vrij internet…

 112. LLVW schreef:

  Ondanks dat ik geen verbinding heb via XS4All of Ziggo betuig ik graag steun aan deze providers in hun beroepsprocedure; immers zal een negatieve uitspraak in het beroep ook jurisprudentie opleveren waarmee andere providers onder druk worden gezet.

  Voor XS4All en Ziggo gebruikers zou ik willen adviseren om de browser Opera te downloaden en de turbo functie in te schakelen. U bent dan automatisch verbonden via een proxy van Opera en zult dus geen last van deze censuur hebben.

  Een grondrecht zou wegens commerciele belangen nooit ingeperkt mogen worden. Zeker niet als men weet dat de bedrijven die hierachter zitten innovatie alleen maar in de weg willen staan.

  Zaken als het niet wereldwijd gelijktijdig uitbrengen van producten, regio codering op DVD en Blu-Ray en het afschermen van online content (bijv. Netflix, Hulu en bepaalde Youtube content) zijn niet meer van deze tijd. Voorgenoemde voorbeelden geven aan hoe de entertainment industrie op een nieuwe en innovatieve manier winst kunnen maken en door het gemakkelijk beschikbaar hebben van content zal piraterij vanzelf verminderen.

  De entertainment industrie moet gaan beseffen dat we niet meer zitten te wachten op het aloude “wij bepalen wat en wanneer”. On demand content, kijken wat je wil wanneer je wil is wat men wilt, o.a. bovengenoemde partijen bieden dit in de VS aan en het werkt.

  Piraterij zal nooit 100% verdwijnen, maar het kan wel beheersbaar en beperkt worden door middel van innovatie.

  Dit soort censuur zal piraterij alleen maar bevorderen – totdat het trieste uitgangspunt van de industrie wordt berijkt en we omgedraaide censuur krijgen: “internettoegang op basis van een white list, alleen vooraf goedgekeurde sites zijn te bekijken”; de natte droom van de entertainment industrie.

 113. willem schreef:

  Vinden we het normaal om met een boek onder de jas zonder te betalen de boekhandel uit te lopen?de game-winkel?? Nee dus. Heling van gestolen goed is ook strafbaar. Dus jongens roof alle winkels maar leeg Het mag van de politiek, van xs4all etc. Werkelijk onbegrijpelijk!!PS: ik verkoop niets in die branche maar probeer gewoon mijn fatsoen te houden en betaal. Kennelijk ben ik gekke Henkie.

  • Muziekie schreef:

   Jij hebt het over Fysiek:

   Iets wat ergens aanwezig is, in tegenstelling tot virtueel.

   We hebben het hier over data.

 114. Henk schreef:

  Vreemd dat beginnende muzikanten hun muziek gratis op internet zetten. Dit om naamsbekendheid te krijgen. Dan mag je wel hun muziek downloaden. Alleen als ze bekend zijn, mag het niet meer. Hoe noem je dit dan? Wie is nu een zakkenvuller?
  Ik, als muziekliefhebber, download ook wel eens wat van The Piratebay en als ik het mooi vind zal het wat langer op mijn schijf staan, als ik het niks vind gaat het meteen er weer af.
  Ik vind het dan ook een zeer slechte zaak dat een stel mensen voor mij kan beslissen op welke site ik mag komen en welke niet. Het downloaden is nog steeds legaal, zolang ik maar niet upload. laat dit ook zo blijven!!! HELDEN van XS4All heel veel succes bij het hoger beroep, dat de VRIJHEID mag winnen.

 115. Sjoerd schreef:

  Als XS4ALL klant sta ik volledig achter jullie protest en steun jullie strijd voor een vrij en open internet. Het wordt tijd dat sommige groeperingen eens beseffen dat de wereld aan het veranderen is en eens na gaan denken over hun business model. Stichting BREIN is bezig met een achterhoede gevecht…

 116. Clive schreef:

  Als Ziggo gebruiker sta ik 100% achter beide ISP’s Free Internet willen wij allemaal. Gooi een block op de Brein websites en IP’s.

 117. Muziekie schreef:

  Als Audioengineer, Sound Designer, Song Writer, Lyrics Writer en Zanger wil ik dit even zeggen tegen allen die geloven dat filesharing roof is :

  Ik als artiest ben al meerdere malen beroofd door platenlabels. Wat ik daardoor heb geleerd is dat ik ales in eigen beheer nu doe. Ik ben nu ook bezig om film scripts te gaan schrijven en misschien ooit nog een film te maken.

  Wat ik dan doe, is dat ik het allemaal GRATIS online zet. Dat heet Zelfstandige Marketing, en het werkt erg goed. Als iemand mijn producten niet goed vind, dan hoeft hij/zij het niet te kopen. Vind iemand het wel goed, dan koopt hij/zij het voor een lagere prijs.

  Ik zal dit dan ook in de toekomst blijven doen, omdat ik (en vele anderen met mij) dit als een nieuw en Zelfstandig Marketings Tool vind, en niet meer afhankelijk ben van derden.

  Aan XS4ALL, waar ik al tig jaren lid van ben o.a. omdat ze top kwaliteit leveren en voor internet vrijheid vechten, wens ik veel success toe in de toekomst om dit soort zotte besluiten aan te vechten.

  • Marcus van Engelen schreef:

   “Als allround genie, geweldige gozer en topmuzikant gebruik ik een schuilnaam om te beweren dat ik al meerdere malen ben bestolen door platenlabels.” Het zal wel. Mensen kunnen je content gratis downloaden omdat je het gratis aanbiedt. Als mensen de producten van platenmaatschappijen niet willen moeten ze ze niet kopen. Downloaden zonder te betalen blijft diefstal. Als je echt muzikant bent zou je dat moeten waarderen. Een platenmaatschappij is een bedrijf als alle andere, niemand is verplicht hun producten af te nemen maar niemand heeft het recht om hun content te gebruiken zonder vergoeding.

 118. Davey schreef:

  Xs4all jullie moeten zeggen tegen brein als jullie internet leveren aan brein kappen met die rechtzaken anders sluiten we je af van internet en zoek je maar een andere internet provider op.

 119. E. schreef:

  Kunnen jullie als ludieke actie de site van BREIN ook niet blokken?

 120. 1 schreef:

  wat een bullsh*t!

 121. Etienne schreef:

  Waarom niet de site van brein.nl op zwart i.p.v. die van XS4ALL? Neem aan dat het andersom dan ook mag, vrijwillig websites blokkeren omdat de content je niet aan staat.

 122. Martin schreef:

  Legaal product geen probleem mee, maar illegaal content aanbieden is toch fout. En de meeste mensen die nu tegen een download verbod zijn, zijn dat in de meeste gevallen nu ook niet de mensen die illegaal content downloaden.
  Hypocriet eigenlijk.

 123. Christine schreef:

  Kunnen wij als klanten meeprocederen in het hoger beroep?

 124. patrick schreef:

  Goed bezig xs4all!

  Tof dat jullie de klanten op de hoogte houden en de strijd aan gaan met die wereldverbeteraars van BREIN! Censuur van de bovenste plank lijkt mij.. Sterkte en bijzonder veel succes bij jullie (voorgenomen) acties.
  Ik hoop stiekem dat dat hele BREIN op de schop gaat en de boel daar op zwart gaat;-)
  Ik zal iig mijn abonnement niet opzeggen, sterker nog.. denk dat ik bij jullie ga uitbreiden:-)

  groetjes,

  Patrick

 125. Danny schreef:

  Hoi,

  Als er een partij in Nederland goed is en te vetrouwen, dan lijkt mij dat wel XS4ALL daar een van is.
  Brein schiet zijn doel voorbij en in plaats van de pirate bay aan te vallen, wat een slimme partij is die zich telkens weet te vermommen en te ontkomen, vallen ze nu de internet providers aan.
  Makkelijk. Vast plek, bekend aantal klanten etc…
  Maar eigenlijk is dit niet het kwaad bestrijden, maar een uistel van executie.
  Brein zal altijd achter de feiten aanlopen.

  Internet is een van de weinige globale media die wereldwijd als open worden ervaren. Hoewel in sommige landen…
  Maar goed, de rol van een internet provider, let op het woord provider, is het leveren van een dienst. Daarbij is het nooit de bedoeling geweest om daarbij inbreuk te maken op de privacy van haar klanten.

  Stel nu dat XS4ALL kosten wat het kost toch deze rol als ‘internet politie’ op zich krijgt, dan konmt XS4ALL flink aan het investeren.
  Die kosten zullen toch via klanten worden verhaald dus ga je ook heel veel klanten met kosten opzadelen die gewoon nooit met een pirate thema van doen hebben gehad.
  Dus slecht voor alle internet providers. Volgens mij is het technisch ook niet haalbaar. Ik zou niet weten hoeveel sniffers of slimme filters ze nodig hebben om bijvoorbeeld 10% van het verkeer te monitoren.
  En dan, dan vind je iets.
  Goed.

  Brein moet zich eens inzetten in het populair maken van goede dingen. Ze zetten zichzelf continue als boeman in de wereld en wie zit daar eigenlijk op te wachten?

  Trouwens Zou Lady Gaga van miljonair dan miljardair worden als Brein alles kan laten blokken?
  Mijn mening is ook dat veel artiesten groot worden door nou net iedereen naar de muziek te laten luisteren ook al is die illegaal te downloaden.
  Ze verdienen toch wel hun geld.

  Brein is een stichting. Wie sponsort hun?

  Goed ik ga slapen want ik kan hier nog wel een groot pleidooi opzetten.
  Oh ja en zelf ben ik nog niet of nauwelijks op de pirate bay geweest.

  Ik wens alle internetproviders in Nederland en erbuiten veel succes in het
  buiten spel zetten van de soms toch wel arrogante opstelling van Brein.

  Groeten Danny……

 126. Johan schreef:

  Zetten ze die op de lijst,dan wordt het onzepiratebay.nl of julliepiratebay.nl of desnoods rotjeknorpiratebay.nl ,tot in het oneindige muterend hahaha

 127. Johan schreef:

  oplossing : http://www.depiratebay.nl hahaha Hoe simpel wil je het hebben hahahahaha

 128. roeland schreef:

  @hans dat lijkt mij wel het minste dat xs4all moet doen als reactie op de handelwijze van brein… al het internetverkeer met deze club ook blokkeren zolang de blokkade van TPB voortduurt.

  Ik heb mij in ieder geval voorgenomen om, hoewel ik tot voor kort zelden iets downloadde en vooral mijn dvd’s en cd’s nog braaf in de winkel kocht (ja, ik was die klant) dat niet langer te doen zolang BREIN (voor wie treden zij werkelijk op?) zich bezig houdt met het aan anderen opleggen van censuur.

 129. hans schreef:

  kunnen ze brein ook niet blokkeren , dus hun site ook op zwart gooien , als ze zo voor censuur zijn dan vinden ze dit vast ook niet erg

 130. Jan Willem schreef:

  Kunnen de gezamenlijke internetproviders niet gewoon BREIN blokkeren?

  Laat maar eens zien waar de macht ligt.

 131. Ricardo schreef:

  Ik ben geen klant van XS4All, ik woon ook niet meer in Nederland. Maar ik wilde jullie wel heel veel succes wensen in deze strijd. Het is toch moeilijker om op individueel niveau te vechten tegen een stichting als Brein. Ik ben blij dat jullie deze strijd voor ons voeren. Ik hoor het graag als jullie ideeën hebben over wat wij kunnen doen.

 132. Alfi schreef:

  Deze uitspraak heeft een precedent geschapen wat, als het niet wordt teruggedraaid, enorme consequenties zal hebben voor internet vrijheid. Het is te gek voor woorden dat een commerciële instelling als BREIN het voor elkaar weet te krijgen een carte blanche kan krijgen om een ISP op te dragen welke websites ze moeten blokkeren. Nederland heeft zich met deze uitspraak geschaard bij een illuster aantal landen waar internet censuur allang een feit is. Als je deze list van landen bekijkt is dat niet iets om trots op te zijn. Het wordt tijd dat niet alleen Xs4all en Ziggo ten strijde trekken tegen deze tendens, maar ook de gewone burger. Tenslotte zijn het ONZE vrijheden die met voeten getreden worden. Wat mij betreft is het tijd om op te staan voor onze vrijheid.

 133. John schreef:

  Toch jammer. de XS4all van vroeger is er ook niet meer. Die xs4all had schijt aan de rechtspraak en vecht terug, hier mee hebben ze alleen zichzelf en de abbo’s. Denk je nou echt dat brein wakker zal liggen van het feit, dat een provider zijn homepage op zwart zet. wordt eens wakker

 134. w bennik schreef:

  Ik ben het eens dat XS4All een site niet wilt blokkeren. Een vrije toegang tot welke site dan ook hoort m.i. tot het vormen van een mening, visie of wat dan ook.
  Echter, ik kan mij ook wel een beetje vinden in het argument dat er volop content wordt gedowload waarvoor eigenlijk rechten zouden moeten worden betaald. De artiest / kunstenaar doet het ook niet voor de lucht.
  Dat men hier paal en perk aan wilt stellen kan op mijn support rekenen. Afsluiten van site’s is echter ook voor mij een stap te ver.

 135. Wim de Ruiter schreef:

  Misschien moeten jullie uit protest ook maar de sites van Brein en niet te vergeten Buma/stemra blokkeren.

  Als zij kunnen censureren, kunnen jullie dat ook.

 136. rob.k schreef:

  Helaas, na China en Iran is Nederland nu ook aan de beurt. Geinitieerd door BREIN en mogelijk gemaakt door de nederlandsche rechtspraak. Als XS4ALL dan toch sites moet blokkeren, kunnen jullie dan ook niet ‘per ongelukt’ de site van BREIN ( http://www.anti-piracy.nl/ ) en wat sites van de nederlandsche overheid blokkeren…?

 137. H Smit schreef:

  Goed bezig xs4all! Mijn steun heb je!

  Hoewel ik absoluut niet sympathiseer met ‘mega upload’, gaat het me om het principe dat deze sites offline gehaald worden. En dat wij klanten, door een stichting notabene!, gedwongen worden tot zgn. ‘pedo’ netwerken als Tor.

  Als we nog iets kunnen doen hiertegen: ‘Shut up and take my money!’

 138. cooky schreef:

  Jammer om te moeten constateren dat Xs4all niet meer de Xs4all mentaliteit heeft van lang geleden, dat is toch wel verloren gegaan met de overname van KPN. Laat je toch niet de les lezen door een 2e rang- rechter, maar procedeer tot het Europese hof!

 139. Ron schreef:

  Censuur is altijd slecht. Het wordt tijd dat BREIN zelf uit de lucht wordt gehaald.

  Ik ben blij dat XS4ALL zich zo opstelt en mijn steun hebben ze. Zit al meer dan 10 jaar bij ze en betreur dit geen moment!

  Waarom grijpt de overheid niet in bij de rokerslobby, drankfabrikanten, etc? Oh ja, daar verdienen ze zelf geld aan.

  BREIN doet haar naam geen eer aan. Ik stel voor dat iedereen een maand lang geen CD’s, DVD’s, etc meer koopt…

 140. Marco schreef:

  Ik ben geen abonnee bij XS4All, en zit al jaren bij dezelfde provider. Maar ik speel de laatste tijd steeds vaker met het idee om de overstap naar XS4All te maken. XS4All is m.i. de provider waar mijn privacy en toegang tot het web in de beste handen zijn.

  In deze tijden waarin geld en macht regeert boven solidariteit, gemeenschapszin, en ethisch besef, is het prettig om te zien dat er nog ondernemers zijn, die ergens principiele grenzen durven trekken en daarvoor ook echt te staan.

  De rechterlijke uitspraak jegens Ziggo en XS4All is schandelijk in een zogenaamd vrije democratie. Een vereniging, die vanzelfsprekend banden heeft met een bepaalde industrie, zou nooit moeten mogen bepalen welke informatie beschikbaar is voor burgers.

  Ik raak er steeds meer van overtuigd dat onze moderne, op kapitalistische principes gestoelde maatschappij, via het grote geld, uitwassen kent, die zich kunnen meten aan die van het vroegere kapitalisme.

  Back to topic. Zodra ik wat kapitaalkrachtiger ben, maak ik de overstap naar XS4All. Voor nu wens ik XS4All alles terkte toe.

 141. Kees schreef:

  Ik ben echt zeer teleurgesteld dat dit mogelijk is dit land, is er nou echt geen minister ben ballen die hier een stokje voor steekt, dat brein houd alleen zichzelf in stand en meer is het niet. Het is een stichting van dictatuur en propaganda.
  Waar is onze democratie en onze vrijheid, internet betekend vrijheid welke rechter durft hier goedkeuring aan verlenen.
  Ik ben Nederlander Europeaan, maar ik ben werkelijk nog nooit zo teleurgesteld. Wij moeten vechten voor onze vrijheid anders gaat het helemaal de verkeerde kant op. Het censuur van de bovenste plank.
  Niet in je luie stoel achter je monitor blijven zitten en aan je zak krabben, nee gewoon in actie komen voor je eigen vrijheid.
  Zeer goede actie van XS4ALL diep respect… moet UPC en Ziggo en vele andere ook doen. Gewoon een laten zien dat je hiermee niet akkoord gaat.
  Wat is de volgende stap, dat we geen buitenlandse politieke website meer mogen lezen of andere website waar ons nieuws willen vergaren.
  Kom op zeg. Dit gaat echt te ver. Ze zijn compleet aan het doorslaan.

 142. Summetje schreef:

  Ik heb TOR al een tijdje klaar staan :)
  https://www.torproject.org/

  en anders 1 van de andere links hierboven.

 143. Maarten schreef:

  Gebruik gewoon http://www.depiratebay.nl of google translate of en vpn of tpb.piratenpartij.nl enz…

 144. anonymous schreef:

  Ik snap sowieso niet hoe het mogelijk is dat Theo dit alsnog heeft laten doorvoeren.

  Belachelijk het kleine beetje respect dat XS4ALL nog had nu is het onderscheid tussen KPN Telfort en de rest echt verdwenen, KPN4ALL fails yet again.

  • michael schreef:

   Dus jij vindt dat ze dan maar tienduizend euro per dag moeten betalen? Want dat is de dwangsom die door de rechter is opgelegd als xs4all de site niet blokkeert vóór 1 februari. Nee, beter is het om voorlopig te doen wat de rechter zegt en dat groot in het nieuws brengen. En ondertussen in hoger beroep gaan, desnoods tot op Europees niveau.

 145. TH schreef:

  Of gebruik een simpele doch effectieve proxy, zoals http://www.censuur.nu :/

 146. Marcus van Engelen schreef:

  Wat een gezeik allemaal zeg. Het bestaan van the Pirate Bay is het jatten van andermans werk. Waarom kiest iedereen steeds principes die ze goed uitkomen? Betaal gewoon voor films, muziek en andere content. Hou op met het wijzen naar duivelse platenmaatschappijen etc, het zijn gewoon bedrijven. Bevalt het product of de prijs je niet, koop dan wat anders. Ik vind dat XS4All ook op moet komen voor de rechten van eigenaren van creatieve producten. Van mij mogen the pirate bay, mega upload etc in de stront zakken!

 147. mark schreef:

  dikke censuur laat iedereen gewoon genieten van de site thepiratebay. onzin om m te blokkeren

 148. Rob schreef:

  @DenBolle

  Downloaden is in Nederland nog steeds GEEN diefstal.
  Diefstal is illegaal, downloaden niet. Brein heeft natuurlijk de afgelopen jaren aardig hun best gedaan om je dit wijs te maken en dat lukt aardig, maar de rechter heeft besloten dat downloaden en een eigen copie maken MAG.
  Het argument voor de blokkade is hierom alleen al niet valide. Bovendien is op TPB ook geheel andere info te vinden, geheel vrij van rechten.
  Daar worden we nu ook van afgesloten. DAT is censuur.
  Het aanbieden van copieen mag NIET, dat is strafbaar, maar Brein krijgt daar geen vinger achter, dus probeert men het op deze verkeerde manier.

 149. Chris Peters schreef:

  Het doet me goed om te horen dat XS4ALL deze strijd voort zet. Heel veel succes met het hoger beroep!

 150. Fred schreef:

  Ik begrijp de angst voor censuur niet zo, censuur is reeds op internet. Als ik kinderporno publiceer op mijn site wordt ik ook op zwart gezet. Illegale activiteiten worden dus reeds geblokkeerd. Pirate bay is enige tijd geleden al voor de nederlandse rechtbank veroordeelt en dus een illegale site. Dan is het toch ook logisch dat de providers de site blokkeren, dat doen ze immers ook met andere illegale content.
  Zolang het maar om illegale sites gaat.

 151. Pim schreef:

  Of kijk gewoon op ikwilthepiratebay.nl voor uitleg hoe je ook tijdens de blokkade The Pirate Bay kan bereiken.

 152. DenBolle schreef:

  Of downloaden via de piratebay nu wel of geen ‘crimineel’ gedrag is laat ik even in het midden. Het grootste probleem wat zich gaat voordoen is dat nu onder het mom van een valide argument (downloaden = diefstal) er een vorm van censuur komt. Niet eentje die meteen grof er op inhakt want alleen een groep downloaders ondervindt hier hinder van.

  Een groter risico is als dit uiteindelijk na alle juridische geharrewar z’n beslag krijgt er meer en ingrijpender vormen van censuur komen. En dat is iets waar wij ons allen tegen moeten verzetten. Wie gaat straks bepalen of een site of bepaalde ‘content’ verboden is?

  Alleen daarom al is deze principiële houding van XS super. Nadeel met het nederlandse recht is dat alles wat langer duurt en hoop ik dus dat Xs4All z’n strijd op de langere duur kan blijven volhouden.

  Overigens is er nu voor sites die WordPress gebruiken een mogelijke plugin (RePress) waarmee ook voor geblokkeerde sites uit nederland deze via proxy te benaderen zijn. Jammer dat een tooltje wat eigenlijk voor landen als Iran en China bedoeld zou moeten zijn voor de nederlandse internetters ook gebruikt moet worden.

 153. hans schreef:

  zojuist een een 10 pak dvd’s gekocht wat blijkt
  daar moet ik dus ook heffing overbetalen
  nu wil brein mijn downloadbron dus weg nemen
  hoef ik nu ook die heffing niet meer te betalen ?

 154. Ik denk dat brein gewoon geld wilt verdienen. Er zit geheid een groot bedrag op het spel wat ze kunnen krijgen of al krijgen.

 155. Edward schreef:

  Succes XS4ALL!

  In ieder geval als klant blijf ik jullie steunen in deze strijd.
  Ik download zelden maar daar gaat het hier niet om, het is censuur – en dat ook nog eens ongecontroleerd. Kunnen we de gangen van Brein niet eens nagaan? ’t Is eigenlijk ook gewoon vreemd dat ze zoveel effort doen op op een negatieve manier dit fenomeen aan te pakken. De betaalde oplossingen beginnen nu volwassen en succesvol te worden. Dus hopelijk kan dat hele Breinover een poosje opgedoekt worden…

  ;-)

 156. VrijheidopInternet schreef:

  Waarom wordt de website van BREIN niet gewoon geblokkeerd door de providers? Brein wilt dat providers websites vrijwillig blokkeren, dan moeten providers ook gewoon vrijwillig de website van BREIN blokkeren.

 157. Rick schreef:

  Mensen, mensen, ik zie weer een gouden toekomst voor het ISDN modems en andere modems. Ook zie ik weer een goeden toekomst voor BBS Software zoals Maximus, PBBoard, Spitfire en het aloude Fontdoor, ga vast 1.000.000 modems laten maken :-))))

 158. AppieStyle schreef:

  Nadat de zieke Stichting Brein alle profiders heeft opgedrongen The Pirate bay te blokeren,
  wordt het tijd dat alle profiders http://www.Anti-Piracy.nl Blokeren

 159. Thomas Sigger schreef:

  Succes XS4ALL,

  Zorg dat Brein geen gelijk krijgt en probeer ze zelfs nog een schadevergoeding te krijgen van die gasten.

  Hopelijk helpt Anonymous er nog een handje bij :)

 160. Typhoon schreef:

  raar, ik kan nog steeds op TPB komen, en heb een XS4ALL account
  goed werk XS4ALL, ik kan er nog steeds op, niet dat ik het gebruik maar ik kan erop :D

 161. hans schreef:

  zojuist alle pleidooien nog eens door gelezen en met name het stukje van brein die iets vindt via TPB wil niets zeggen dat de andere seeders deze torrent ook via TPB hebben geselecteerd.
  de torrent wordt over het algemeen op meerdere site’s gezet om een betere verspreiding te krijgen.
  dus zet filter maar aan wij zoeken wel een andere TPB en maken die net zo groot als de huidige YPB…

  sleep well brein.

 162. Bob schreef:

  Succes XS4ALL, doe jullie naam eer aan!!

 163. gerard schreef:

  Het is toch wel erg vreemd dat een stichting met bijbehorende website als Martijn niet te stoppen is, terwijl in dergelijke zaken het echte gevaar voor de maatschappij schuilt en dat in dienst van het commercieel belang kennelijk wel alles uit de kast getrokken mag worden.

  Wat nog het meest zorgwekkende is, hoe wil men dit tegen gaan? Alle publieke proxy servers die er zijn en gaan komen op de blacklist zetten? of het verkeer afluisteren op de term pirate bay ( en straks nog een hele lijst met sites want die gaan in het gat van de Pirate bay springen, daar kun je op wachten).

  Dit is vechten tegen de bierkaai wat het nodige gaat kosten, niks uithaalt en waarvoor de consument de rekening krijgt.

  Hoe groot kan die plaat voor je hoofd zijn?

  ps Ben zelf geen gebruiker van Pirate bay maar ben tegen de oplossing hoe het wordt aangepakt.

 164. Weedcloud schreef:

  Nou sluit alle ip’s dan maar af. Doen we het wel weer met de post.

 165. rvbaar@xs4all.nl schreef:

  als ik alle reacties lees kan ik niet anders conluderen dat die door mensen zijn geschreven die garen spinnen bij het illegaal downloaden van bestanden waar ze anders een boel geld voor moeten betalen. Voor die ene geitenwollen sok die zijn eigen muziek aanbiedt zou ik zeggen: als het enigszins de moeite waard is, zorg dan dat je wordt betaald voor wat je maakt!

  • Galaxydj schreef:

   Voor dat je überhaupt geld kan verdienen aan je werk moet je het promoten. Torrents geeft een simpel systeem daar voor.

   wat BREIN nu doet is “kill thousands to save one” .. niet goed bezig.

 166. rvbaar@xs4all.nl schreef:

  Aan al die downloaders: jullie kronkelen als palingen aan een vishaak. Schelden over politiestaat etc.etc.
  Punt is dat wat jullie doen in de volksmond gewoon stelen heet. DUS!

  • Galaxydj schreef:

   Dat is niet het punt.
   Torrents worden vaak verward met het alleen bevatten van illegale Kopietjes van CD’s, Films en programma’s. Dat is niet alleen zo.

   Torrents geven andere mensen ook een makkelijke tussen weg om hun eigen werk te promoten via internet en om informatie te delen op een snelle manier.

   Het blokkeren van deze site is dus censuur op meningen en zelf promotie, ook piraterij, maar dat is niet het enige wat ze hier mee lastig vallen.

   Hiermee vallen ze dus ook onschuldige mensen lastig.

   Chek your facts voor je ergens over begint te praten.

 167. GK schreef:

  XS4ALL doet meer dan prima werk.

  V.w.b. Brein… blijven vechten want het is niet acceptabel wat zij willen. Wij willen geen situaties en uitspattingen zoals Noord-Korea – Iran – China en dergelijke.

 168. eddie schreef:

  als je dan toch een internet provider wil
  dan ben je hier op het juiste adres
  xs4all vecht voor zijn klanten
  of ze het nu winnen of niet
  ze verdienen het

 169. Bonkers schreef:

  [quote]We hebben heel veel reacties van klanten gehad. Veel steunbetuigingen, maar ook mededelingen dat klanten nu liever overstappen naar een andere provider, omdat ze geen gecensureerde internetverbinding willen.[/quote]

  Ik zou nu juist klant willen worden van XS4all, helaas nog geen glasvezel beschikbaar maar ik hou het in de gaten.. Keep it up!

 170. Wilko schreef:

  Dit staat al sinds jaar en dag op de Piratebay, een reactie van de artiest zelf. Notabene een Amerikaanse artieste. Het is (nog) te controleren door even te zoeken naar “Zoe Keating”

  Oh, en ik heb ook een album van haar gekocht, dat geld is direct bij haar terecht gekomen. Niet in de zakken van de vette varkens van de Buma, Riaa en consorten.

  zoecello at 2008-11-09 23:14 CET:
  hey everyone,
  thanks for listening to my music.
  please help me make more of it by buying a copy of my record or donating on my site.
  there is no middleman or record label here…its all produced by me, my cello, one microphone and a computer, in a tiny redwood shack in the woods.
  celloly yours,
  zoe
  http://www.zoekeating.com/merch.html

  Fausty at 2008-11-10 12:42 CET:
  Hooray for Zoe! Let’s make a path from TPB to her website, and show that us “pirates” also know how to support exceptional artistic talent in our spare time ;-)

  StarlitVoyager at 2009-02-25 03:21 CET:
  Awww, an artist came to TPB to *comment* on a torrent of her music. Not riding in with DMCA-guns blazing. What a nice and heartening change of pace!

  jazzxdaffy at 2009-08-22 01:07 CET:
  Thanks for the torrent… i just bought the album off her website (i’ve seen her play live and i’m certain this will be well worth the $16.50), but i’ll be downloading this in the meantime since i can’t wait to listen to it. Thanks again!

  inoneear at 2010-05-13 23:55 CET:
  I first heard Keating’s music on NPR and immediately downloaded everything I could find on TPB.

  I went on to buy this album from the link above and preordered the upcoming Into The Trees. Part of the reason was actually her laidback attitude towards filesharing and her talking about how she’s trying to make this work on her own financially.

  If you can afford it (I think I payed like $20 incl. shipping to Europe for this album) I say try and support her. She’s running her own outfit, there’s no big bad record label looking for max profits, everything goes to the artist (i.e. how we want it to work).

 171. Jeroen schreef:

  Het gaat om de IP adressen:

  194.71.107.15
  194.71.107.18
  194.71.107.19

  En de domeinen/(sub)domeinen:
  thepirayebay.org
  http://www.thepiratebay.org
  thepiratebay.com
  thepiratebay.net
  thepiratebay.se
  thepiratebay.org
  thepiratebay.net
  piratebay.se
  http://www.thepiratebay.com
  http://www.thepiratebay.net
  http://www.thepiratebay.se
  http://www.piratebay.org
  http://www.piratebay.net
  http://www.piratebay.se
  depiraatbaai.be
  piratebay.am
  themusicbay.net
  themusicbay.org
  http://www.themusicbay.net
  http://www.themusicbay.org

  Wat direct opvalt is het enige subdomein dat genoemd wordt: www. Verder geen enkele, en ik zie enkele domeinen een www variant van subdomein missen.

  Als ik het mij goed herinner las ik op Tweakers.net dat binnen 10 dagen na het vonnis de boel geblokkeerd moest worden.

  Ik verwacht dat XS4ALL zo’n blokkade uiterst zorgvuldig instelt. Het is de vraag in hoeverre XS4ALL de klant kan of mag inlichten over hoe deze blokkade technisch werkt. Immers mag men niet meewerken aan de omzeiling van zo’n blokkade. Ik test iedere dag -overigens zonder gebruik te maken van BitTorrent zelf- of http://www.thepiratebay.org nog in mijn browser werkt. Tot nu toe nog wel.

  Ik verwacht dat het omzetten van een A, CNAME, AAAA record van een van bovenstaande domeinen en PTR van de IP adressen onmogelijk wordt gemaakt voor gebruikers van de XS4ALL DNS servers. In zo’n geval is de boel kinderlijk eenvoudig te omzeilen dmv bijvoorbeeld gebruik te maken van Google DNS server (o.a. 8.8.4.4) of uiteraard een root server.

  Maar aangezien men specifiek ook de IP adressen noemt neem ik aan dat men ook verkeer van en naar die IP adressen gaat blokkeren. Iedere andere website en subdomein die op die IP adressen draait wordt dan ook geblokkeerd. Inclusief het blog op http://www.thepiratebay.org/blog. Dit is ook eenvoudig te omzeilen bijvoorbeeld mbh TOR browser of VPN (The Pirate Bay biedt zelf een VPN aan genaamd IPREDator). DHT en magneet werkt volledig decentraal en is dus niet te blokkeren. Valt ook niet onder de uitspraak.

  Bottomline is dat het BREIN niet te doen is om de blokkade. BREIN weet best dat zo’n blokkade niet waterdicht is. BREIN wil het simpelweg moeilijker en lastiger maken voor geïnteresseerden om te kunnen downloaden van een illegale bron, en aan de andere kant wil men een organisatie als The Pirate Bay financieel raken. Dat is ook het doel van Megaupload. Dat Kopimi, een heleboel legale content niet bereikbaar is zal BREIN worst wezen.

 172. Jaap schreef:

  Ik zou deze hele discussie willen platgooien met het volgende.

  Als je zonodig vies, vuil, stinkend rijk wil worden met je intellectuele eigendommen, oftewel kunst, ben je gewoon een luie hond. Ik maak zelf ook muziek op mn zolderkamertje en dat geef ik ook aan iedereen die het hebben wil. Ik ben al blij dat er überhaupt iemand naar wil luisteren.

  Weg met die gasten van BREIN die mijn eerlijk en duur gekochte DVD’tjes verzieken met hun gejammer.

 173. Hans van der Neut schreef:

  Is er iemand die de namen en adressen van leden van Brein weet te achterhalen, deze moeten worden gepubliceerd, zodat wij in staat zijn hen uit hun huizen te trekken en te onthoofden. Brein verdedigd uitsluitend de belangen van kapitalisten en dat zijn altijd al de slechterikken. Er wordt door Brein met geen woord gerept over de fooi die de creatieven wordt toegeworpen door de corporaties. Laat ze de rechten van artistiekelingen maar eens gaan verdedigen.

  Verder raad ik iedereen aan om de inhoud, zoals die is te vinden bij sites als Piratebay, niet te bekijken, want deze is op grove wijze doordesemd met diezelfde kapitalistische Hollywood- rotzooi.

  Makers van echt goede, gedegen onderzoeksjounalistiek en documentair materiaal, alsmede de arthouse movies, hanteren vaak helemaal geen resticties als het gaat om verspreiding van hun werk, door de aanhang van het idee dat het belangrijker is om mensen te bereiken dan om daar veel geld aan te verdienen.

  ALs laatste moeten we niet vergeten dat XS4ALL al lang is geincorporeerd door KPN, en geen echt eigen koers meer kan varen, onafhankelijk van wat XS4ALL daar ons over wil doen geloven.

 174. Mischa schreef:

  Juist om deze reden, ben ik altijd en blijf ik ook altijd bij XS4ALL, we mogen niet accepteren dat 1 of andere stichting zomaar ons internet gaat cencureren. Leuk idee, een anti-brein site maken, en kijken of ze die gaan blokkeren. In de tussentijd is het hoognodig dat er zo veel mogelijk mensen lid worden/blijven van xs4all, en als internet vrijheid je aan het hart gaat, wordt dan ook net als ik donateur van de stichting “bits of freedom” die zich ook druk maakt om dit soort zaken!

  XS4ALL ga door met het hoger beroep, er zijn vast leden met mij die jullie zullen blijven steunen, als het moet met een financiele bijdrage!

  Grt. Mischa

 175. Robert J. Mokken schreef:

  Doorgaan (eventueel om de Hoge Raad heen, als juridusch mogelijk) naar het Europese Hof Rechten van de Mens, c.q. Hof van Justitie van de Europese Unie.

 176. Erik schreef:

  Dat deze breinloze club nu kan beslissen welke ip adressen ik kan bekijken is te zot.
  Brein heeft nu de status van internet rechter.

  Het blokkeren van de pirate bay is zinloos, omdat er heel veel alternatieven zijn.
  Aan de ene kant snoepen ze mee van alle lege cd’s en dvd’s die verkocht worden.

  XS4ALL succes met het hoger beroep.

 177. Mark schreef:

  Ik lees in het vonnis dat Brein nu per fax en aangetekende brief andere websites die linken naarbTPB mag uitbreiden en dat XS4ALL daar dan binnen 10 dagen aan moet voldoen.
  Het gaat dus om het specifieke subdomein. XS4ALL kan dan toch door elke 10 dagen een nieuw subdomein, pf elke week, obv weeknummer, de regel op een legale manier omzeilen?
  Week 1 : brainfuck1.xs4all.nl
  Week 2 : brainfuck2.xs4all.nl

  Op desbetreffende homepage plaatst men vervolgens alle geblokkeerde links.

 178. Paul schreef:

  Dank XS4ALL; dit is de reden dat ik bij jullie mijn internet abonnement heb! Zet deze strijd voort.

 179. The Free Voice schreef:

  Hell no dat ik overstap! Als er 1 provider is die juist hier fel op reageert, dan is het XS4ALL, al is het alleen al om de naam. Toegang voor iedereen. BREIN zal ook geen kans hebben in het hoger beroep. Dus met een paar weekjes is het allemaal weer te bereiken.

  SOPA/Pipa zijn ook afgeschoten, ik denk dat Stichting Brein, (Ja het is een stichting) zich ernstige zorgen moet gaan maken, over bewijsvervalsing, en machtsmisbruik. Misschien moet er maar eens een rechtzaak aangespannen worden over de legitimiteit van brein. downloaden is natuurlijk inherent aan het internet. Net als radio opnemen, inherent was aan de casseterecorder. Maar door juist beter alternatieven aan te bieden is de CD een succes geworden.

 180. gompie schreef:

  Te laat brein heeft zijn zin de amerikanen of wie dan ook die de up-load sites (MegaUpload) aan pakt heeft nu ook andere upload sited eruit gegooit: “Megaupload: Dead
  Hotfile: Dead
  Fileserve: Dead
  Filesonic: Dead
  Filejungle: Dead
  Uploadstation: Dead
  Filepost: As good as dead
  Mixturecloud: Dead
  VideoZer: Dead
  VideoBB: Dead”

  Volgens een site die ik regelmatig bezoek.

  Internet voor iedereen???? nee dus
  Who is ruling the world is the next question.

 181. André schreef:

  Kwee nie hoor, ik denk dat BREIN de verkeerde partijen voor de rechter daagt. Ze kunnen als ze dan zo graag censuur willen in NL toch beter De Amsterdam Internet Exchange voor de rechter zetten. Dan zijn alle achterliggende partijen in één klap uitgepraat en is het Internet definitief om zeep geholpen. Tim K. doe je huiswerk eens!

 182. Maarten schreef:

  goed bezig jongens! geef die stichting maar flink op zn fiat! beetje proberen internet te cencureren omdat ze zichzelf moraarridders vinden… ipv dat ze het probleem zoeken bij de uitgevers van de media (platen/filmbazen ed) dan cencuren. nog f en het gaat lijken op china en noord korea… sites als de pirate bay zijn ontstaan uit een behoefde die de industrie niet (goed) invult. en downloaden is en blijft legaal in NL.

 183. Willy Croezen schreef:

  Volkomen nutteloze actie, deze van brein. Heeft men van de napster zaak niets geleerd? Deze geest van via internet media delen krijg je niet meer in de fles! Het geld wat nu verspild wordt aan het proberen dit wel te doen, kan beter worden uitgegeven aan constructies en samenwerkingsvormen om geld te VERDIENEN aan dit fenomeen… Itunes is een goed voorbeeld! De mediaproducenten zouden er veel beter aan doen om bijvoorbeeld in samenwerking met sites als de Piratebay hoge kwaliteit media aan te bieden in combinatie met bijvoorbeeld abonnementsvormen.

 184. iz schreef:

  Waarschijnlijk al bekend, maar zeer aanbevolen in dit verband (brein/sopa/piratebay/megaupload):
  Mike Mozart/JeepersMedia’s
  http://www.youtube.com/watch?v=WJIuYgIvKsc
  http://www.youtube.com/watch?v=NzS5rSvZXe8
  http://www.youtube.com/watch?v=-tD1yaE0GfQ
  http://onecandleinthedark.blogspot.com
  http://www.cbsyousuck.com

 185. eddie schreef:

  instaleer hide ip
  en je komt ook weer op de site
  je word langzamerhand gek van stichting brein
  we leven in een vrij land

 186. Wesley schreef:

  Ik snap eerlijk gezegd niet dat BREIN niet gewoon geblokkeerd wordt van hun internet verbinding, Op een zwarte lijst wordt gegooid en nooit meer op het internet kan komen. Aangezien ook telefonie tegenwoordig van internet providers afkomstig is kan zelfs de telefoon worden afgesloten, Tevens ook de fax waardoor ze nooit nog meer sites door kunnen faxen om ook te blokkeren. En geen sites meer kunnen zoeken omdat ze geen internet meer hebben.

  • Galaxydj schreef:

   Dat zou niet verstandig zijn om nu te doen. Ik denk dat XS4ALL (en andere internet providers) het beste dit hoger beroep kan afwachten.

   Mocht het alsnog negatief uitkomen (denk haast van niet) dan zou een actie zoals dit misschien toepasselijk zijn voor de providers, maar ook andere acties van de mensen zelf. Wij zijn uiteindelijk hun bron van inkomsten, piraterij of niet.

   Jammer genoeg zijn de meeste (zo niet, alle) rechters en advocaten in Nederland niet op de hoogte van de werking van het internet (weten hoe je een website intypt en iets opent in een nieuw tabblad is niet alles wat er is).
   Dit soort problemen zullen de komende jaren erg veel voorkomen in de wereld, omdat wat Pc’s, Programmering en internet betreft, haast iedere rechter en advocaat analfabeten zijn.

   En hierdoor heeft BREIN zijn kansen genomen en met dom geluk de rechtszaak gewonnen.

 187. Emiel J. schreef:

  Ik begrijp het probleem niet. brein staat in dienst van de industrie. Al jaren heb ik een koopstaking ingesteld voor muziek en films. Ik luister en kijk allen nog wat mij aangeboden wordt via TV en radio.Vervolgens zet ik dit op CD of DVD. Is dus ook gratis. Ik denk als er een half jaartje niemand meer iets koopt dat de prijzen dan omlaag vliegen en “illegaal” downloaden niet meer nodig is.

 188. Jaap zegt schreef:

  Ik wil een paar dingen zeggen dit is al eens eerder voor gekomen, denk maar eens aan napster.

  Evengoed moeten we nog blij zijn dat nederland alleen de uploaders als zondebok ziet en dat de downloader gewoon een clean bill krijgt.

  Mits hij of zij geen distrubutie opzet, dit is in andere landen gewoon al erger geweest sinds van de start af aan al.

  Maar goed wat betreft kan ik zeggen dat de geest van deze zaken nooit zal afnemen.
  De uploaders kunnen ook met een authenticatie systeem komen, zodat ze die (porkers) big medewerkers te slim afzijn.

  Of wat die woordvoerder van (big) Pork al zei het is te omzeilen door een andere provider te gebruiken of in iedergeval een ander web provider ip adres.

  Nou zijn er ook de legale aanbieder zo als spotify misschien een goed alternatief voor de arme mensen om te gebruiken.

  Ik zelf betwijfel dit echter als je een vrouw of man heeft die er alleen voor staat met of zonder kinderen.

  En deze persoon zou bij toeval maar een armoedig salaris verdienen, dat omdat deze misschien een te kort aan uren kan werken omdat er niet meer is of om dat elk bedrijf je uitspuugt bij elke sollicitatie poging die je onderneemt.

  Maar goed misschien moeten die mensen een kijken of ze van iets negatiefs eens iets positiefs kunnen maken.

  En ik bedoel zet deze manier om in iets van spotify en laat de films er bij invoegen of ze van nu zijn of van oudsher zijn maak die gratis zet dit als in een soort van mega entertainment aanbieder.

  We hebben verdorie overal in de wereld bijna glasvezel dat als heel wat aan kan wat betreft films streamen.

  En voor de mensen achter big heb ik dit te zeggen hoewel het broodroof is, wil ik zeggen dat sommige van jullie je ogen uit je hoofd moeten schamen, jullie doen vaak goede dingen voor goede doelen.

  Echter voor sommige mensen vind ik illigaal dowloaden terecht met name voor de mijn eerde genoemde doelgroep.

  Maar goed ik verveel me ik stop met deze media ellende ga even bellen de groeten.

 189. marjolein schreef:

  ik geloof dat ik tegen de overheersende mening inga, en/maar/toch: ik begreep dat deze site het illegaal kopiëren van met auteursrechten belaste producten faciliteerde.
  Mensen hebben er werk in gestoken om die producten te maken; ze hebben recht op inkomsten daaruit van degenen die daar interesse in hebben.
  In andere woorden: illegaal kopiëren is diefstal.
  Ik ben tegenstander van het faciliteren van diefstal.
  Dus: hoogdravend beroep op vrijheid van meningsuiting, vrij internet verkeer, enz, STINKT als het om diefstal gaat.

  • Dave Pixelshift schreef:

   Hoi Marjolein,

   De site had niks te maken met illegaal kopiëren van bestanden, het had te maken met VERWIJZINGEN naar bestanden. Als je bedenkt dat ik via de HTTP protocol elke bestand op een website kan opvragen, kan dit ook VERWIJZEN naar kopieën van bestanden die auteurs rechtelijk beschermd zijn.

   Het is toegestaan volgens copyright wetten een kopie van een bestand te maken voor EIGEN GEBRUIK, een zogenaamde backup, je heb immers de rechten gekocht van het CD. Dus je hebt ook een CD-r en een brander. We verbannen toch geen CD spelers/recorders omdat je er ook mee kan kopiëren?

   Elk computer KAN illegaal kopiëren. Maar zijn COMPUTERS illegaal? Is het HTTP protocol ook illegaal? Het is technisch onrealistisch om een website te verbannen, want ik kan alles wat ik download via mijn browser (let op; ik bedoel alles wat ik zie in mijn browser via http://jeweetwel.com) kopiëren. De rechter was HEEL SLECHT geinformeerd, wan het is eigenlijk een client-server verhaal.

   We verbannen toch niet de tijdschrift waar je favoriete TV-programma instaat, met de tijd+datum erbij? Maar die faciliteert wel dat je weet hoelaat het is en dat je je videorecorder kan aanzetten om het op te nemen. PirateBay.org was een soort van Google.com, De bittorrent:// een soort van http:// protocol. Zullen we google maar erafhalen of blokkeren? Of de Gutenberg pers maar verbannen? Ik ruik een luchtje.

   • Dave Pixelshift schreef:

    Ik citeer oftwel verwijs. http://nl.wikipedia.org/wiki/Auteursrecht

    Niet in alle gevallen is het maken van kopieën het alleenrecht van de eigenaar van het auteursrecht of van licentiehouders. Hier volgen enkele voorbeelden.

    Citaatrecht: Volgens het Nederlandse (art. 15a Auteurswet 1912) mogen auteursrechtelijk beschermde werken geciteerd worden in een aankondiging, beoordeling, polemiek of wetenschappelijke verhandeling, onder de voorwaarde dat het werk waaruit geciteerd wordt rechtmatig openbaar is gemaakt en het geciteerde materiaal een subfunctie vervult in het hoofdwerk. Het citaatrecht is beperkter en meer afgebakend dan het begrip fair use.

    Thuiskopie: Volgens het Nederlands auteursrecht is het maken van enige exemplaren voor eigen oefening, studie of gebruik geen inbreuk op het auteursrecht (art. 16c Auteurswet 1912). Een thuiskopie mag niet aan derden worden afgegeven: daarmee overschrijdt men dat wettelijk vrijgelaten beperkt eigen gebruik. De Belgische wetgeving bevat een gelijkwaardig artikel (art. 22, § 1, 5° Auteurswet).

 190. Arie Taal schreef:

  Brein moet de Pirate Bay aanpakken en niet de providers PUNT. Als de politie de hardrijders op de A4 niet kan pakken, dan vragen ze toch ook niet aan rijkswaterstaat via de rechter om maar de hele weg af te sluiten.

  • Dave Pixelshift schreef:

   Je kan ook landkaarten illegaal maken… dan weet niemand waar de A4 is. ;)

   En als ik toch bezig ben, waarom kunnen auto’s in Nederland harder dan 130 km/h? Dat heeft toch niks te maken met de jurisdictie van een rechter?

 191. Alex R. schreef:

  Go XS!

 192. Jan schreef:

  Het is leuk dat ze het moeten blokkeren op ip-adres maar hoe zit het als er meerdere sites worden gehost op het zelfde ip-adres, worden dan de andere websites de dupe door deze actie van Brein?
  En dan verhuizen ze de website, wanneer worden de adressen weer vrijgegeven, komt brein dan ook met een lijst met adressen die weer moeten worden vrijgegeven? of gaan ze door tot heel internet plat ligt?

 193. Arjan schreef:

  Volgens mij moet Xs4all zich eerst eens goed verdiepen in de precieze betekenis van het woord censuur alvorens ook namens mij, als klant, onzin uit te kramen en rechtzaken te beginnen.

  “Censuur is het gebruiken van de macht van de staat, een bepaalde groepering, of van bepaalde individuen, om informatie achter te houden of de expressie aan banden te leggen.” bron: WikiPedia

  Er wordt geen informatie achtergehouden noch expressie onderdrukt, en daarbij is het een vonnis van de rechterlijke macht, een legale instantie. Mijn advies: houd vooral uw diensten op orde en speel niet voor anarchistische digipolitie.

  • RH schreef:

   Hoezo wordt er geen informatie achtergehouden? Staat er geen informatie op TPB? Censuur dus, volgens je eigen voorkeursdefinitie.

   • Arjan schreef:

    Kennelijk is die informatie illegaal, of betwijfel jij de rechterlijke macht?

   • Rob schreef:

    @Arjan

    Twijfel JIJ niet aan de rechterlijke macht dan?

    Voor jou kan “Hoger Beroep” Afgeschaft worden?

    Er zijn genoeg zaken die in hoger beroep anders uitpakken.

    Ik ben niet erg onder de indruk van je feitenkennis moet ik zeggen.

   • Arjan schreef:

    We zitten niet heel ver van elkaar af, lijkt het, zij het dat ik nog steeds blijf vinden vind dat ook/zelfs vrije provider ToegangVoorOnsAllemaal zich op een bepaald moment gewoon te buigen heeft naar de uitspraak van een rechter. Internet is geen speeltuin (meer) maar een realiteit die net zo hard als de gewone wereld aan beschaving onderhevig behoort te zijn. Overtreden van het auteursrecht, opgenomen in het Nederlandse wetboek, is net als door het rood rijden strafbaar. Als de rechter daarover vonnist en na x hogere beroepen bij die mening blijft is het simpelweg over en uit met TPB en als daarbij hoort het blokken van een ip-adres, jammer dan. Heeft niks met beknotting van www te maken. Koop je je info maar langs legale weg. Gewone piraten gaan ook de lik in als ze gepakt worden.

    Goed weekend!

   • Rob schreef:

    Precies! Arjan

    Nu staan we dus toch op 1 lijn. Het gaat er ook niet om of de website van TPB in de lucht blijft.

    Maar om de blokkade op je internettoegang naar bepaalde sites. Om de vrije internettoegang.

    Een blokkade is in strijd met het beginsel van je provider, het bieden van vrije internettoegang. Zonder Censuur.

    Dus het tuintje van XS$ALL. (Oprichter van het vrije internet in Nederland).

    Goed weekend!

   • Arjan schreef:

    Het gaat mij er ook niet om dat jij onder de indruk van mij zou moeten zijn. Het gaat erom dat Xs4all als internetprovider simpelweg geen partij in deze is. Haar taak is internet toegankelijk te houden, niet websites open te houden. Simple as that.

  • Rob schreef:

   Nope geen vuiltje aan de lucht.

   Als het vonnis maar is opgelegd door een legale overheids instantie…..

   Vertel dat maar eens aan de internetters in China, Iran, Saudi Arabie, etc. etc.

   • Arjan schreef:

    Andere discussie. Xs4all hoeft niet als artsen zonder de grenzen de wereld over als verbeteraar. Ze verleent een dienst en valt als instelling onder de Nederlandse wet. Als die op legale gronden bepaalt dat rechten worden overtregen, prima in hoger beroep te gaan (hoewel: wie betaalt de proceskosten?), maar het gaat niet aan onzinnige kreten als censuur te introduceren. Dat soort onderbuikgedoe hoef ik niet te lezen van mijn internetprovider.

   • Rob schreef:

    Dan begrijp je de strekking van mijn betoog niet.
    In china, Noord Korea en dat soort laden, heeft de provider zich ook te houden aan de wetten van dat land. Dit heeft er o.a. voor gezorgd dat Google informatie moet blokkeren voor informatie die de regering van deze landen niet welgevallig is. Dit noemen we…………..Juist ja, Censuur.
    In het vonnis van de rechter staat ook dat de providers XS4ALL en Ziggo ook geen informatie meer mogen geven over TPB, mocht die onder een andere naam doorgaan. Ook mag men geen informatie geven over links die verwijzen naar de site.

    Pure censuur dus.

    Je kan praten als brugman, maar hier kom je niet omheen.

    Over de blokkade zelf:
    Op de site van TPB staat ook legale info die nu wordt geblokkeerd.
    Tientallen procenten van Ziggo gebruikers uploaden illegaal. (Downloaden is nog steeds legaal). 4,5 procent van de gebruikers van XS4ALL upload illegaal. Maar 100% van de abbonnees worden afgesloten van TPB.

    Censuur dus.

    Je maakt je zorgen over de proceskosten. Die betaal je nu ook als je legaal een CD koopt hoor. Brein wordt ook betaald door iemand…

    Ik ben heeeel blij met XS$ALL als provider en dat zou jij ook moeten zijn..

    Of laten we het zo ver komen als de omstreden wet SOPA. Volgens die wet kan b.v. Justin Bieber vijf jaar celstraf krijgen voor het zingen (in zijn begintijd van R&B nummers op Youtube) Vijf jaar celstrraf krijgen. Dit is 1 jaar meer dan de dokter die verantwoordelijk is voor de dood van Michael Jackson.

   • Galaxydj schreef:

    @ Arjan

    Je hebt gelijk, het is aan de bevolking niet direct aan de internet providers om hier tegen in te gaan.
    Het enige wat XS4ALL doet is de mening uiten van een grote groep internet gebruikers. Waaronder, waarschijnlijk, ook een grote groep medewerkers van hunzelf.

    XS4ALL helpt ons om dit tegen te gaan, en ik dank hun daar ook zeer voor.

    Keep up the good works XS4ALL!!

   • Arjan schreef:

    Het is aan de bevolking van al die landen hun regering op de knieën te krijgen, niet aan internetproviders. In Europa hebben we dat proces sinds de Verlichting al een tijd achter der rug en inderdaad, daar stroomde ook heel wat bloed; wat dat betreft kletsen we hier lekker salonfähig. Als ik maatschappelijk betrokken wil zijn word ik wel lid van Amnesty of zo. Xs4all akkert simpelweg tever buiten zijn tuintje.

 194. Marjolein Katsma schreef:

  De zwarte ironie: het vonnis betekend op dezelfde dag dat veel websites ‘op zwart’ gingen uit protest tegen SOPA en PIPA.

  En hier mag een commercieel bedrijf zomaar censureren zonder rechtsgang of controle? Zijn ze hier GEK geworden?

  Dit toont precies aan waarom de protesten tegen SOPA en PIPA ons allen aangaan, en niet alleen Amerikaanse staatsburgers en inwoners.

  Volhouden Xs4ALL! Ik stap niet zomaar op hoor!

  Marjolein

 195. Lilian schreef:

  Foutje in zinsvorming:
  De overheden moeten de echte misdadigers aanpakken!

 196. Lilian schreef:

  Doorgaan tot het gaatje, XS4ALL! Jullie zijn al jaren mijn provider, mede vanwege jullie strijd (en de kwaliteit van de verbinding + service natuurlijk) voor een vrij en open internet.
  De misdadigers zelf moeten de overheden aanpakken!
  Hartelijke groet, Lilian

 197. Bert schreef:

  Brein wordt gefinancierd door grote mediabedrijven en kent dus een bijna limietloze resources voor hun acties.

  Ik ben zeer bereid om bij te dragen aan de doelstelling van XS4all om dit vonnis teniet te doen.

  Laten we eens crowdfunden en de beste advocaten aan het werk zetten. Mogelijk kunnen we daarmee de einduitkomst ten goede keren.

 198. diederik schreef:

  xs4all: ga zo door, tot aan het hof indien nodig: julle hebben doorgifteplicht, net zoals de kpn alle telefoontjes moet doorverbinden en de postbesteller alle pakjes moet afleveren.

  Als daar illegale dingen tussen zitten dan is het aan de bevoegde opsporingsambtenaar om dit vast te stellen -NIET Brein- en is het aan justitie om dit te strafbaar te stellen -NIET Brein-.

  Een misdaad plannen via detelefoon? Zelfs politiemensen mogen niet zomaar op hun eigen houtje inbreken: voor elke tap is een bevel nodig. Het versturen van een illegaal nagemaakt Lacoste shirt? Alleen de douane mag het pakket openmaken of onderscheppen, niet Lacoste zelf.

  We hebben in nederland een scheiding van de wetgevende, opsporing en straffende functies.met De rechterlijke uitspraak mag BREIN dit allemaal zelf doen: bepalen wat en wie ze willen toestaan en verhinderen, die personen/organisaties opsporen en vervolgens digitaal gevangen zetten.
  De geschiedenis leert on steeds weer wat er gebeurt als je alle macht bij 1 persoon of instantie legt: dan krijg je dictators en die kunnen zich heeeeel slecht beheersen.

  Zorg ervoor dat BREIN geen DICTATOR wordt!

 199. Hans Naus schreef:

  BREIN zijn een stelletje idioten gesponsord door de platenindustrie die als taak heeft mensen bang te maken, zodat ze stoppen met (legaal, daar hebben ze zelf voor getekend) downloaden.
  Alle zaken hebben ze tot nu toe verloren (eventueel in hoger beroep), dus waarom nu niet ?

  XS4all, ik sta achter u !

 200. Chris Koelemij schreef:

  Misschien moeten jullie ervoor zorgen dat BREIN een paar dagen op zwart gaat, zoals andere sites zichzelf op zwart zetten. Dus Proactief BREIN op zwart.
  Wat nu met al die andere torrent sites.
  Sterkte
  Mvg
  Chris

 201. RH schreef:

  Ach ja, in veel landen heb je af en toe een proxy nodig, maar dan meestal voor politiek of seks. Het is maar net wat je “verwerpelijk” vindt. Welkom in de achterhoede Nederland.

 202. Luuk schreef:

  Kan xs4all ook ergens (bijv. http://www.xs4all.nl/blokkade) een lijstje publiceren met de geblokkeerde domeinnamen en/of ip-adressen?

 203. Wesley schreef:

  Ik zie wel wat overeenkomsten met deze Euorpese zaak ( een Belgische provider die een filter systeem moet maken, dat filtert op illegaal materiaal.

  In zaak C‑70/10,

  Scarlet Extended NV

  tegen

  Belgische Vereniging van Auteurs, Componisten en Uitgevers CVBA (SABAM),

  in tegenwoordigheid van:

  Belgian Entertainment Association Video VZW (BEA Video),

  Belgian Entertainment Association Music VZW (BEA Music),

  Internet Service Provider Association VZW (ISPA),

  42 Het in het hoofdgeding aan de orde zijnde rechterlijk bevel strekt ertoe de auteursrechten, die een onderdeel vormen van het intellectuele-eigendomsrecht, te beschermen. Op die rechten kan inbreuk worden gemaakt door de aard en de inhoud van bepaalde elektronische communicatie die via het netwerk van de internetprovider wordt verricht.

  43 Het intellectuele-eigendomsrecht wordt weliswaar door artikel 17, lid 2, van het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie (hierna: „Handvest”) beschermd, maar noch uit deze bepaling, noch uit de rechtspraak van het Hof vloeit voort dat dit recht onaantastbaar is en daarom absolute bescherming moet genieten.

  44 Zoals immers uit de punten 62 tot en met 68 van het arrest van 29 januari 2008, Promusicae (C‑275/06, Jurispr. blz. I‑271), blijkt, moet de bescherming van het fundamentele eigendomsrecht, waarvan de intellectuele-eigendomsrechten deel uitmaken, worden afgewogen tegen de bescherming van andere grondrechten.

  45 Meer in het bijzonder volgt uit punt 68 van dat arrest dat de nationale autoriteiten en rechterlijke instanties in het kader van de ter bescherming van de houders van auteursrechten vastgestelde maatregelen een juist evenwicht moeten verzekeren tussen de bescherming van deze rechten en de bescherming van de grondrechten van personen die door zulke maatregelen worden geraakt.

  46 In omstandigheden zoals die van het hoofdgeding moeten de nationale autoriteiten en rechterlijke instanties bijgevolg met name een juist evenwicht verzekeren tussen de bescherming van het intellectuele-eigendomsrecht, die houders van auteursrechten ten goede komt, en de bescherming van de vrijheid van ondernemerschap, die operatoren zoals internetproviders krachtens artikel 16 van het Handvest genieten.

  47 In casu veronderstelt het rechterlijk bevel tot invoering van het litigieuze filtersysteem dat in het belang van de houders van auteursrechten toezicht wordt gehouden op alle elektronische communicatie die op het netwerk van de internetprovider wordt verricht. Bovendien is dit toezicht onbeperkt in de tijd, op iedere toekomstige inbreuk gericht en veronderstelt het dat niet alleen bestaande werken worden beschermd, maar ook toekomstige werken die nog niet zijn gecreëerd op het tijdstip waarop dit systeem wordt ingevoerd.

  48 Een dergelijk rechterlijk bevel leidt dus tot een ernstige beperking van de vrijheid van ondernemerschap van de betrokken internetprovider, aangezien het hem verplicht om een permanent, duur en ingewikkeld informaticasysteem in te voeren dat alleen door hem wordt bekostigd, wat overigens strijdig is met de voorwaarden uit artikel 3, lid 1, van richtlijn 2004/48, dat bepaalt dat de maatregelen ter bescherming van de intellectuele-eigendomsrechten niet onnodig ingewikkeld of kostbaar mogen zijn.

  49 Het rechterlijk bevel tot invoering van het litigieuze filtersysteem is dan ook strijdig met het vereiste dat een juist evenwicht wordt verzekerd tussen de bescherming van het intellectuele-eigendomsrecht, dat houders van auteursrechten ten goede komt, en de vrijheid van ondernemerschap, die operatoren zoals internetproviders genieten.

  50 Bovendien beperken de effecten van dat rechterlijk bevel zich niet tot de betrokken internetprovider, aangezien het litigieuze filtersysteem ook een aantasting kan vormen van de grondrechten van de klanten van deze internetprovider, namelijk van hun recht op bescherming van persoonsgegevens en van hun vrijheid om informatie te ontvangen of te verstrekken, welke rechten worden beschermd door de artikelen 8 en 11 van het Handvest.

  51 Het staat namelijk vast dat het rechterlijk bevel tot invoering van het litigieuze filtersysteem een systematische analyse van alle inhoud veronderstelt en de verzameling en identificatie van de IP-adressen van de gebruikers die illegale inhoud via het netwerk versturen. Aangezien die IP-adressen de precieze identificatie van die gebruikers mogelijk maken, vormen zij beschermde persoonsgegevens.

  52 Bovendien kan dat rechterlijk bevel ook de vrijheid van informatie beperken, aangezien het filtersysteem mogelijk onvoldoende onderscheid maakt tussen legale en illegale inhoud, zodat de toepassing ervan zou kunnen leiden tot de blokkering van communicatie met legale inhoud. Er wordt immers niet betwist dat de beantwoording van de vraag of een verzending legaal is, ook afhangt van de toepassing van wettelijke uitzonderingen op het auteursrecht, die verschillen van lidstaat tot lidstaat. Bovendien kunnen sommige werken in bepaalde lidstaten tot het publieke domein behoren of kunnen ze door de betrokken auteurs gratis op het internet zijn geplaatst.

  53 Bijgevolg eerbiedigt de betrokken nationale rechterlijke instantie bij uitvaardiging van een rechterlijk bevel waarbij de internetprovider wordt verplicht het litigieuze filtersysteem in te voeren, niet het vereiste dat een juist evenwicht wordt verzekerd tussen enerzijds het intellectuele-eigendomsrecht en anderzijds de vrijheid van ondernemerschap, het recht op bescherming van persoonsgegevens en de vrijheid om informatie te ontvangen of te verstrekken.

  54 Op de gestelde vragen moet dan ook worden geantwoord dat de richtlijnen 2000/31, 2001/29, 2004/48, 95/46 en 2002/58, samen gelezen en uitgelegd tegen de achtergrond van de vereisten die voortvloeien uit de bescherming van de toepasselijke grondrechten, aldus moeten worden uitgelegd dat zij eraan in de weg staan dat een internetprovider door de rechter wordt gelast het litigieuze filtersysteem in te voeren.

  Bron:http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?text=&docid=115202&pageIndex=0&doclang=NL&mode=req&dir=&occ=first&part=1&cid=1184642

 204. heuff schreef:

  De meeste posters gebruike allerlei argumenten en draaien om de brei heen.

  Het gaat hier niet om verworven vrijheden maar om het verbieden van heling en diefstal. Brein kan niet anders dan het op deze wijze te laten verbieden maar het uitgangspunt is van oorsprong geweest: Betalen voor Muziek en Film

  De wetgeving is niet sluitend en daar moet wat aan worden gedaan door de overheden.

  Deze uitspraak zal overigens gevolgen hebben voor geheel Europa. Belgie is de eerst volgende.

  • RazorBlade schreef:

   Beste Heuff,

   Jij bekijkt het probleem op een veel te eenzijdige manier. Het gaat namelijk over een afweging tussen conflicterende belangen. De media industrie heeft een probleem. Dat probleem bestaat uit het feit dat het erg lastig is om individuele uploaders op te sporen en te berechten. Vervolgens proberen ze iedereen die ook maar zijdelings bij dit probleem betrokken is te dwingen om hun rechten af te staan. In wat voor manier is XS4ALL verantwoordelijk voor de gedragingen van hun klanten? De Blokker is toch ook niet verantwoordelijk voor klanten die vleesmessen kopen en daar niet goed mee omgaan? XS4ALL is hierin gewoon geen partij. BREIN moet bij de uploaders aankloppen en niet bij XS4ALL. Als XS4ALL namelijk wel een partij zou zijn dan snap ik niet waarom BREIN niet van XS4ALL eist dat ze het complete Internet afsluit. Dat is namelijk de enige effectieve methode om misbruik te voorkomen.

   Als XS4ALL lef zou hebben dan zouden ze in hun nieuwsbrief netjes uit de doeken doen hoe je na de blokkade toch via een (web)proxy op alle websites kan komen waarop je wilt zijn. Het lijkt mij namelijk niet strafbaar voor een ISP om technische uitleg te geven over hoe het Internet werkt.

  • Rob schreef:

   @heuff

   Het gaat hier om een blokkade, niet om illegale content, je mist de discussie. Check je feiten.

   Degenen die moeten worden aangepakt zijn de uploaders..

   Bovendien ben je net zo strafbaar in jouw optie als je een tweedehands cd of dvd koopt….Dan betaal je ook geen rechten aan de artiest. Maar ik hoor je niet over sites als Marktplaats of Bol.com…

   Best wel hypocriet te noemen

   Je argumenten zijn dus drijfzand..

 205. Ruud schreef:

  Het is te gek voor woorden dat een private stichting zelf de uit te blokkeren site mag aanvullen (mocht de rechter iets hebben gemist…..). Ik zou zeggen blokkeer Brein en alle websites van de entertainment industrie.

 206. Frank schreef:

  Kunt u niet beter de tarieven verlagen in plaats van dure advocaten te betalen?

 207. michel schreef:

  XS4ALL is mijn ISP, maar geen zorgen.
  om te beginnen maak ik geen gebruik van TBP
  maar verder heb ik in het buitenland enige ervaring opgedaan met geblokkeerde sites.
  Dit was o.a. in Turkije en China.
  Dus mocht ik ooit naar TPB willen gaan is dat geen probleem

 208. anoniempje bergen schreef:

  jullie krijgen veel steun kijk maar naar wikipedia of the piratenbay

  • Rob schreef:

   The piratebay lacht zich suf..

   Wat een hoop gratis reclame wereldwijd. Die jongens krijgen het druk in 2012…

 209. RazorBlade schreef:

  Deze uitspraak gaat tegen ieder rechtsgevoel in. De boefjes zijn de mensen die de wet aan hun laars lappen. In dit geval zijn dat de uploaders. De boefjes worden echter niet aangepakt maar in eerste instantie wordt geprobeerd om de website aan te pakken die gebruikt wordt door de boefjes om informatie uit te wisselen. Als dat lastig blijkt wordt de provider aangepakt die toegang biedt tot de website.

  Dit gaat gewoon helemaal nergens meer over. De vraag is, wie volgt? Gaan we straks Cisco aanklagen voor het faciliteren van XS4ALL, gaan we vervolgens de toeleveranciers van Cisco aanklagen? XS4ALL heeft hier helemaal niets mee te maken. Als ik een dreigbrief naar de premier stuur dan wordt toch ook niet de postmaatschapij veroordeeld?

  Met een beetje goede wil kan BREIN ook wel aanvoeren dat er, ondanks het afsluiten van TPB er nog genoeg illigaal geupload wordt door klanten van XS4ALL (en Ziggo) en dat daarom maar gelijk het hele Internet geblokkeert moet worden. Ik zie namelijk niet in waarom TPB wel geblokeert moet worden en duizenden andere websites niet die op dezelfde manier werken als TPB.

  Verder is deze blokade niet eens de definitie van blokade waard. Het is hooguit een gordijntje dat de gebruiker zelf naar eigen inzcht kan wegschuiven. Als je vanuit Nederland een totale blokade richting Belgie wilt afdwingen dan is het ook niet goed genoeg om de grens te sluiten op de A-16 richting Antwerpen. Het is dan immers een kleine moeite om een stukje om te rijden. Google maar eens op “ssl webproxy” en je zal merken hoe stevig die blokade is.

 210. Johan schreef:

  Het zou Xs4all sieren als ze het vonnis uitvoert maar tevens als geblokkeerde pagina een pagina toont met uitleg hoe je om dit vonnis heen kunt werken (Proxy, Tor, VPN). Dan voldoen ze strict genomen wel aan het vonnis maar proberen ze het effect toch zoveel mogelijk ongedaan te maken.

  • Acroniem schreef:

   Kijk maar uit!
   Straks wordt alles waarmee je blokkades kunt omzeilen ook nog strafbaar.
   De demonstratie van dominantie is al vaker door Dhr. Kuik verwezenlijkt.

 211. Richard schreef:

  Ik ben niet zo’n bezoeker van de Piratebay, noch anarchistisch.
  Ik wens jullie succes toe met het hoger beroep, want het mag niet zo zijn dat de content industrie zo’n impact mag hebben op de vrijheid van de samenleving.

 212. Anoniem schreef:

  Als je ”illegale” zaken via de post doet, krijgt dan de postbode ontslag? Met de gedachte dat het dan niet meer bij jou wordt afgeleverd. Men moet eens gaan nadenken waar het in basis over gaat. Nederland is geen eiland. We willen zo graag Europese tour gaan. Nou dit lijkt mij een zaak voor Europa. Wel in het achterhoofd gaan houden of wij met een blokkade in het lijstje van de dictatoriale landen komen te staan. Goh, als men DAT wil is het alleen maar de ”MACHT VAN HET GELD” welke regeert.

 213. s. schreef:

  Heel erg jammer dan een achterlijke stichting als Brein gelijk krijgt van een rechter…

 214. Angelwitch schreef:

  Een van de redenen waarom ik al meer dan 10 jaar bij xs4all zit. Of te wel mijn onvoorwaardelijke steun bij de bestrijding van [internet-]censuur.

 215. Jeroen schreef:

  Misschien mis ik de nuance, maar zoals ik dit lees kan ik niet anders dan concluderen dat deze rechter op zijn minst niet helemaal 100% begrijpt a) hoe zaken mbt internet etc. in elkaar zitten en b) wat de consequenties zijn van het op die basis een dergelijke uitspraak doen. Ik denk nog niet dat we WOII terug hebben, toch heb ik na deze uitspraak steeds het gevoel stank van verbrande lijken in mijn neusgaten te ontwaren. Misschien is ’t verbeelding, maar toch.

  Hoe dan ook, als steun in de rug, het feit dat xs4all zich hier voor inspant is exact de reden waarom ik sinds 1986 mijn internet via deze club betrek en dat ook zal blijven doen.

 216. Thomas Roes schreef:

  Ga door. =of= internet zoals we dat kennen houdt op te bestaan, =of= we (zo voel ik XS4All) winnen. Ik ga voor uitbreiding van mijn T-Shirt verzameling. Het Final Victory tegen Scientology heb ik al. Ik vrees dat deze strijd lastiger zal worden.

  Succes.

 217. Rob schreef:

  Op dit forum wordt veel gepraat over diefstal. Raar want downloaden van muziek is legaal. Evenals kopieren voor eigen gebruik. Hier worden consequent door lieden zaken door elkaar gehaald. Brein hoort de uploaders van illegale content aan te pakken. Hierbij moet ook worden gezegd dat veel content die via dit soort sites wordt doorgegeven gewoon legaal en rechtenvrij is. Wat Brein en de rechter nu doen is een kanon afschieten op de verkeerde mug!

  Door de blokkade is het uploaden van illegale content niet meer mogelijk, maar ook het uploaden van LEGALE content.

  Door de blokkade worden niet alleen de illegale downloaders van bv games aangepakt, maar ook de LEGALE downloaders van muziek. Want laten we eerlijk zijn en niet meteen gaan roepen dat Justin Bieber of Lady Gaga amper het hooft bovenwater kunnen houden, Muziek downloaden is nog steeds LEGAAL.

  Hou de discussie dus puur en probeer je mening tegeven over de blokkade en niet over stelen etc. Want dit snijdt geen hout.

  Zie het als een coffeeshop. Je mag in Nederland wel wiet kopen, maar je mag het niet verbouwen om te verkopen…Hoe komen de coffeeshops dan aan wiet? Als je dus de illegale wiet verkoop aan coffeshop wil aanpakken, moet je zijn bij de telers van het spul. Niet bij de busmaatschappij die een halte voor de coffeshop heeft.

  Is dit nou zo moeilijk?

  • RH schreef:

   Waarom maakt het zoveel uit of het “legaal” is? Is de interessante vraag niet vooral wat “legaal” zou moeten zijn?
   In de handen van grote media- en geneesmiddelenbedrijven is auteursrecht allang zijn relatie met creativiteit of innovatie kwijtgeraakt. Downloaden (of uploaden) vergelijken met diefstal is juridisch ook onzinnig, het is puur een retorisch middel om het publiek te intimideren. Maar dat lukt niet erg goed, en of dat ooit nog anders wordt?
   Net als de paus met zijn condooms vecht Brein met zijn rug tegen de muur. Het kan nog lang duren, maar een verloren zaak is het.

 218. Sjoerd schreef:

  Volhouden XS4ALL. en zoals eerder al genoemd, ga desnoods tot aan het Europese Hof, want deze vorm van censuur druist in tegen onze principes en grondwettelijke rechten. Het is typerend dat ook hierbij de verkeerde weg gezocht wordt voor het oplossen van een probleem.

 219. henk lutgerink schreef:

  Ik ondersteun volledig de beslissing van xs4all.
  BREIN toont hiermee aan hoe kleinburgelijk ze denken en weerpiegelt de mentaliteit van een organisatie, die op internationaal niveau, weinig in the brengen heeft.
  Gebruikers vandaag de dag zijn veel meer bijdehand dan 10 jaar geleden.
  Applaus voor xs4all!!!

 220. rien schreef:

  erg dom van xs4all >> zie 2.21 en 2.22
  Als ze zich niet hadden gemoeid in de strijd van Brein tegen Ziggo was er voor xs4all niets aan de hand geweest.
  Natuurlijk wel goed om een standpunt te maken

 221. RJ schreef:

  De discussie gaat de verkeerde kant op. De zaak gaat er niet om of muziek en films te duur zijn en je daarmee het recht zou krijgen om te downloaden.
  Het principiele van de zaak is dat een Stichting die een particulier belang vertegenwoordigt, van de rechter gelijk krijgt in het afsluiten van de toegang tot een website. Hij moet niet de toegang sluiten. Hij moet de website sluiten als hij dat vindt.
  Dit kan en mag dus niet. Dat tast het recht op vrijheid van meningsuiting aan. Brein moet niet bij Ziggo, XS4ALL of welke provider dan ook zijn. Brein moet bij The Pirate Bay zijn.

  Met dit precedent kan de RK kerk websites laten afsluiten die publiceren over misbruik (want dat kan ze schade berokkenen). Marktplaats? Afsluiten die handel. Daar staat ook wel eens iets op dat niet zuiver op de graat is. Jaap? Afgesloten door Funda. Waar blijven we dan? Skype? Afgesloten door KPN en Vodafone samen.

  XS4ALL hou vol!

 222. René Bergmans schreef:

  Downloaden van films,muziek etc., moet mogelijk blijven,wél tegen een redelijke prijs, en kwaliteit, met een goede verdeelsleutel voor de makers van het produkt. XS wanneer dient het beroep?
  Succes!

 223. I-Know schreef:

  Let wel ik ben tegen illegaal downloaden, maar heb nog grotere hekel dat als je legaal en dvd/blue-ray koop je verplicht al de trailers en onzin op je netvlies te zien krijgt..
  Ik wil als ik een film heb gekocht, een film zien een niet 15 minuten allerlei onzin wat ik niet wil zien.
  Dat brein zit alleen zichzelf te bedruipen het is niet meer dan zorgen voor je boterham.
  En voor al die moraalridders die hier zo zitten te schreeuwen dat het verboden is en illegaal, allemaal uiterlijk vertoon deze zijn belazeren de maatschappij het meest van ons allemaal.
  Dus laten we vooral integer blijven, en niet naar een ander wijzen.
  Muziekindustrie heeft dit allemaal op zichzelf afgeroepen.
  Ze zijn altijd alleen maar bezig geweest met geld. 40 a 50 euro voor een cd waar gaat het over. Mijn grote voorbeeld in iTunes lekker zoeken naar muziek en als iets heb gevonden koop je het bewuste nummer of album
  Bovendien is het betaalbaar voor 7 a 10 euro heb je een compleet album dat geef ik er graag vooruit.

 224. Adri schreef:

  ook marktplaats, waar veel gestolen waar wordt aangeboden mag niet meer worden doorgezet
  In de teokomst zal elke provider wetsovertredingen moeten signaleren en deze sites op slot zetten.
  Een terugtredende overheid met oog voor het grootkapitaal.
  Toch maar weer nadenken voor te gaan stemmen.

 225. simone schreef:

  Tijd voor een nieuwe provider? Jammer hoor

 226. fatman schreef:

  loop alsjeblieft niet zo te huilen!
  Hoezo moet altijd alles via internet gratis zijn en hoezo komen jullie op voor de rechten van een stelletje semi-criminelen. Feitelijk doen zij niks anders iets van een ander stelen en vervolgens gratis verspreiden over de wereld.
  het wordt eindelijk eens tijd dat daar tegen op wordt getreden!
  en als het dan op deze manier moet, het zij zo. gebeurt er tenminste eindelijk eens wat.

 227. Gerard schreef:

  Jaren geleden onderweg naar m’n werk hoorde ik een nummer van Chris de Burgh op de radio. Geweldig! CD gekocht om o.a. lekker te kunnen luisteren tijdens het computeren. Helaas, beveiligd en niet af te spelen. Toch vanuit het hoge noorden de reis naar Tilburg ondernomen om daar een concert van hem bij te wonen en via een uploader de cd gedownload zodat ik ook op de pc naar de muziek kan luisteren. Wie is er nu gek!! Ik koop muziek en mag vervolgens niet zelf bepalen waar ik deze luister!

 228. Cyd schreef:

  Het is simpelweg te gek voor woorden dat een Nederlandse rechter zich voor het karretje van de industrie laat spannen. Maar ja, veel mensen zijn te koop in deze egocentrische wereld.

  Na de handpop genaamd Brein moet vooral de industrie zélf worden aangepakt. Kijk niet alleen naar de hand (Brein) maar vooral naar wie de hand stuurt. Als Brein wordt verslagen zijn er nog steeds kwesties als o.a. SOPA, ACTA en PIPA die het open web bedreigen. Als we niet ervoor zorgen dat het blijft, komt het nooit meer terug. Net zoals het kwartje van Kok.

  Wie zijn de echte hufters die willen dat wij onder net zo’n censuur terecht komen als het grote westerse voorbeeld met de naam China?
  Het gaat uiteindelijk niet om filmpjes en mp3’s maar om het internet als medium waarmee we nu al jaren alle informatie vrij konden delen. Google censureert immers al een hoop en met Facebook en andere “handige tools” wordt iedereen die dat toelaat geprofileerd en gevolgd om de lastposten in kaart te brengen. De Stasi en de SS hadden hiervan alleen kunnen dromen.
  Luister eens naar http://www.noagendashow.com van Adam Curry & John Dvorak en wordt ook wakker.

  Ik ben lid van XS4ALL omdat het een van de weinige partijen is die het gevecht aangaat en wij moeten met z’n allen ervoor zorgen dat deze waanzin stopt voordat je strafbaar bent voor het omzeilen van een middel van censuur.

  Wat een schande voor het ooit zo vrije Nederland. Wordt het nu toch echt Vernederland?

 229. JLB schreef:

  Deze zaak met Brein verdient gezien de even-
  tuele konsekwenties een uitspraak op het hoog- ste niveau. Maar zeker ook vanwege het vrij-
  heidsaspect!

  Bravo voor aanpak. En voor mezelf de conclusie dat ik destijds voor de juiste provider heb gekozen.

 230. Anoniem schreef:

  nu is piratebay volgende keer wat anders denk wel als als men gaat blokeren ect het eind zoek is en dat men over gaat stappen naar goedkoop internet en wie komt er dan weer dat zijn de providers het is nooit goed .Internet is vrijheid

 231. Pieter schreef:

  Blokkeren maar dat Pirate Bay. De naam zegt het toch al zo duidelijk dat het niet okee is. Ik snap niet dat XS4ALL zo moeilijk over blokkeren doet. Op het flauwe af zelfs. Alle providers zouden Pirate Bay moten blokkeren.

  • TIm schreef:

   De nadruk van de discussie wordt veelal op de foute plek gelegd vind ik. Veelal gaat het alleen om de vraag:
   – Piratebay linkt alleen en biedt geen content aan, dit is niet illegaal.
   – Downloaden mag, oordeel is onterecht.
   – etc.

   Veel belangrijker vind ik:

   Ten eerste moet de doorgever (xs4all) informatie blokkeren. Dit maakt inbreuk op het recht op informatie en verspreiding. Beperkingen kunnen bij de rechter af worden gedwongen. Dit vonnis gaat nog verder, de private partij Brein mag lijstjes gaan geven waarop staat wat wel en niet geblokkeerd mag worden. Persoonlijk vind ik dit een inbreuk op mijn grondrechten.

   Ik vind de discussie teveel draaien om de Piratebay, de Piratebay is helemaal niet belangrijk, ook staat voor mij het illegaal downloaden niet centraal. Veel belangrijker is de wijze (erg makkelijk) en door wie (private partij) mijn grondrecht wordt ingeperkt.

   Opmerkelijk is ook dat de maatregel die nu is genomen niet als geschikt werd ervaren bij kinderporno, maar bij iets puur materialistisch als auteursrechten dit wel kan!

   Als Xs4all echt voor deze zaak staat, zou ik het waarderen als er meer inhoudelijk op de zaak wordt ingegaan. Niet alleen komen met kreten als “dit is censuur” of “wij zijn het hier principieel mee oneens”. Kom met argumenten, dat maakt een blog veel interessanter. Laat bijvoorbeeld de juristen die betrokken zijn bij deze zaak het een en ander schrijven.

   Tim

   • Cyd schreef:

    Met Brein probeert met net zo’n leuke zet te doen als met Wilders:
    Niet in de regering, wel voor het zeggen.

    Verder kan ik me alleen maar bij bovenstaande stelling aansluiten. Hier spelen geheel andere kwesties en dáár moet de aandacht op gevestigd worden.

   • Galaxydj schreef:

    Je kunt dit niet vergelijken met de PVV.
    De PVV heeft zijn huidige positie gekregen door de mening van een grote groep mensen. BREIN heeft nu deze positie door feiten en rechten te draaien naar hun kant in de rechtszaak.

 232. Nico schreef:

  Strijdbaar voor een vrij internet is een groot goed. Het gaat volkomen de verkeerde kant op met deze uitspraak.

 233. Berend schreef:

  Ik stel voor dat jullie zolang je de pirate bay blokt, ook de volgende piratensite blokken: http://www.anti-piracy.nl/

 234. eXiT schreef:

  Diefstal, heling etc.. het gaat dus om geld. Een kunstenaar die echt goed is verdient zijn brood toch wel, misschien hebben we teveel wannabe’s rondlopen die denken dat al hun inspanningen betaald moeten worden. Mensen die zwoegen op hun “masterpiece” en het maar niks vinden dat ze er niet voor beloond worden. tja iedereen is beroemd tegenwoordig maar er zijn maar weinig ster. Het geld is toch voor de tussenpersoon en die schreeuwt het hardst. We zijn allemaal bereid om een waar kunstenaar te belonen, de meeste van ons zijn helemaal zo slecht nog niet en zeker niet oneerlijk, maar we herkennen oneerlijkheid wel en daardoor rechtvaardigen wij ons gedrag van downloaden en copieren. Als het eerlijker is zal bijna niemand problemen hebben om er iets voor te betalen.

 235. Eric schreef:

  Succes met de strijd laat zij maar poepje laten ruiken dit Brein

  groeten,

  Eric

 236. S Heijmann schreef:

  Zoals al eerder gezegd: Het hek is al van de dam.
  Na dit vonnis zal censuur hier in NL steeds meer opgelegd worden.

  Scenario:
  Denk dat ze (Brein, EU en de rest van die lamzakken) eerst via de weg van copyright content gaan blokkeren zoals nu bij pirate bay. Daarna komt de kinderporno reden om nog meer te blokkeren en de massa mee te krijgen.
  Als dit bereikt is word de content geblokkeerd waar onze zogenaamde regering het niet mee eens is/ of die de regering in diskrediet kan brengen. Denk hierbij aan de talloze alternatieve nieuwssites en whistleblow sites die de wantoestanden van deze dictatuur aan het licht brengen.

  Nee internet is te gevaarlijk aan het worden voor de machthebbers omdat er steeds meer mensen wakker worden en zien wat er eigenlijk achter de schermen gebeurd.

 237. p-air schreef:

  Een ernstige zaak. Wie zit achter Brein en hoe komen ze aan het geld om zo’n gok te wagen internet providers te censureren. Het is nogal gewaagd. En blijkbaar krijgen ze ook nog voeten aan de grond. Schandalig. Ik sta volledig achter Xs4all. Succes met het vervolg.

 238. Marcel Noorlander schreef:

  Ga zeker door met het bestrijden van het vonnis. Jullie hebben mijn steun. Stichting BREIN doet dit allemaal uit eigen belang. Ik durf te wedden dat bijna alle medewerkers van de stichting BREIN zelf ook veel downloaden via dit soort sites.
  Keep up the god work XS4ALL.

 239. Jan Janssen schreef:

  Ik heb jaren geleden bewust voor xs4all gekozen als provider. Daar heb ik nog steeds geen spijt van. Ik steun jullie in deze zaak. Ga door tot de hoogste rechterlijke macht in deze kwestie.

 240. john van der laak schreef:

  Eerst werd iedereen die gegevensdragers, zoals lege cd’s, kocht door brein bestempeld tot krimineel en moest er betaald worden omdat er door het auteursrecht beschermde gegevens op kan worden opgeslagen. Nu zijn diegenen die internet gebruiken kennelijk ook krimineel. Een wet handhaven door andere meer algemeen geldende wetten en vrijheden te beperken BREIN kan dit alleen door een falend justieel systeem.
  Houd dit stand dan zal de Nederlander het recht hebben uitspraken van de rechterlijke macht te negeren.

 241. W.Hulst schreef:

  even heel simpel gesteld ik download muziek uit de jaren 60 70 en 80 en films veel oude.
  maar als ik ze niet download zie ik de films niet en kan ik niet naar de muziek luisteren omdat ik gewoon het geld niet heb om het te kopen.
  en brein maar roepen dat ze geld mislopen.
  ik heb het geld niet dus kan ik het ook niet uitgeven aan muziek en films.
  ik denk dat er veel mensen zijn die er zo voorstaan.

  dus xs4all ga door ik sta zonder meer achter jullie.
  maak er een breinbreker van.

  go for it

  • heuff schreef:

   Geen geld hebben is geen recht hebben om te kopen.

  • bill schreef:

   veel mensen downloaden eerst. zeker geld dit voor muziek en als je het niets vind koop je het niet. maar ja der wordt zoveel shit uitgebracht dat je het weinige geld wat je hebt beter aan iets anders kan uitgeven.

   ga zo door

  • Jan schreef:

   Ik kan het niet betalen dus jat ik het maar… inderdaad “even heel simpel gesteld”.

   • Rob schreef:

    Jan downloaden is LEGAAL, aanbieden niet!

    Bovendien is er ook al veel muziek waarvan de rechten zijn verlopen.

    Dit wordt nu geblokkeerd. Dit is censuur. Brein moet de illegale uploaders aanpakken..

 242. Willem schreef:

  Ik loop een museum binnen en ga met mijn verf spulletjes een exacte kopie van b.v. de Mona Lisa maken. Als ik klaar ben ga ik naar huis en hang mijn zelfgemaakte schilderij aan de muur om er zelf, en misschien af en toe een vriend, van te genieten….Mag dat ???

  • Hans schreef:

   Natuurlijk mag dat Willem, dus ik zou zeggen… pak je gitaar, drumstel, microfoon, recorder en start met het recorden van die mooie popsongs…. en nog heel veel plezier toegewenst met het terugluisteren.

 243. Wouter Smaal schreef:

  Wikipedia (UK) op zwart uit protest tegen antipiraterijwet (SOPA/PIPA).
  Zie http://tinyurl.com/764b9c3

 244. Wim Maaskant schreef:

  Beste allen, Dezs uitspraak kan enorme gevolgen hebben! In beroep ertegen! Het internet moet vrij blijven. De macht van de entertainment industrie moet ingeperkt worden! Wim

  • Anoniem schreef:

   Ik wed dat jij je kast vol hebt staan met gekopieerde CD’s.

   • Emiel Kollof schreef:

    Ik wed dat jij je portemonnee vol heb zitten met door platenmaatschappijen afgetroggeld geld van muzikanten die eigenlijk beter zouden moeten weten…

 245. Fam Brand schreef:

  dat het blokkeren van websites geen oplossing is voor de problemen van de entertainment industrie.
  Helemaal eens met XS4All in de strijd tegen BREIN! Internet zonder censuur.

  Het feit dat sites als PirateBay bestaan is een reactie op de entertainment industrie, laat ze de consument overtuigen gebruik te maken van haar diensten.

  Voorbeeld: een boek bij BOL is 7,50, digitale versie 12,50. Vreemd! M’n Videobanden met films kunnen niet omgeruild worden voor DVD’s, zelfs niet voor bijbetaling van 1 euro voor de DVD, terwijl de auteursrechten immers al zijn betaald. In de USA kan je niet meer dan 50 films legaal downloaden van de film top 100 van afgelopen jaar (Amazon, iTunes, Netflix, Vudu).

  Ga zo door XS4All!
  Vote with your wallet.

  • Thedutchwiseguy2 schreef:

   Quote In de USA kan je niet meer dan 50 films legaal downloaden van de film top 100 van afgelopen jaar (Amazon, iTunes, Netflix, Vudu).

   En aan wie hebben we dat te danken? Je mag één keer raden.

 246. heuff schreef:

  Het downloaden van films en muziek zonder hiervoor te betalen is heling. Degene wie dit materiaal aanbied en upload houdt zich bezig met diefstal.

  Geleidelijk aan zien we dat de piraterij de slag gaat verliezen en terecht!!

  Het grootste probleem is dat de wetgeving hieromtrent niet duidelijk en tweeledig is.

  Film en muziekproducenten zijn zelfstandige ondernemers welke een product ontwikkelen en maken in samenwerking met derden.
  Hiervoor moet worden geïnvesteerd en financiële risico’s gelopen maar mag ook geld mee worden verdiend………toch? Dit is toch ook de reden dat u (xs4all en kpn) bestaansrechten heeft??!!

  Het is te gek voor woorden dat een door een zelfstandig bedrijf een product ontwikkeld wat direct en zonder strafoplegging kan worden gekopieerd en worden toebedeeld aan niet betalende consument.

  Brein hier een juridische tip: denk eens aan het merkenrecht zoals ook in de kledingbranche wordt toegepast en de boel is sluitend!!

  Verder ben ik vader van 2 kinderen, welke zich moeten houden aan regels en worden opgevoed met normen en waarden en respect vol om te gaan met eigendommen van derden. Dit met alleen maar betaalde beeld en geluidsdragers van goede kwaliteit in prachtige omhulsels in de schappen.
  En nee ik verdien iet de kost in de muziek of filmindustrie.

  XS4all: als directe dochteronderneming van KPN lees uw eigen leveringsvoorwaarden en probeert u zich niet commercieel te manifesteren over de ruggen van andere hard werkende mensen.

  Brein hier een juridische tip: denk eens aan het merkenrecht zoals ook in de kledingbranche wordt toegepast en de boel is sluitend!!

  • Emiel Kollof schreef:

   Moreel? Censuur is niet moreel.

   Ik ben muzikant, en wat brein doet kost me mijn distributiekanaal. Inderdaad, ik zet mijn muziek gewoon gratis en voor noppes op het internet, voor jan en alleman te downloaden.

   Verdien ik dan nog wat? Jazeker, omdat mensen dus makkelijk aan mijn muziek kunnen komen, komen ze ook naar mijn optredens. En raad eens waar ik het meeste aan verdien?

   Wat brein doet is onze *rechten* verkwanselen voor commercieel belang. Waar houd het op? Ik weet niet of je als vader daar je kinderen in wil laten opgroeien…

 247. Pandit schreef:

  De heer Kuik is een dom mens. Hij voelt zich nu de winnaar. Maar zal zich niet realiseren dat deze uitspraak een precedent werking kan geven. Andere partijen die bepaalde sites niet gelegen zijn kunnen ook naar de rechter stappen. De PVV laat alle buitenlandse Islamitische websites blokkeren. Een vereniging van Detaillisten laat de Chinese webshops, als dealextreme.com blokkeren, omdat ze veel goedkoper zijn dan zij. enzv enzv. Als Tim over een paar jaar iets op wil zoeken op het internet en steeds op blokkades stuit. zal hij zich realiseren wat hij heeft aangericht en de geschiedenis in gaan als de man die het vrije internet heeft vermoord. Ik deel dus de mening van de meesten hier dat Xs4all, al dan niet gezamenlijk met Ziggo en alle andere provider in beroep moeten gaan, desnoods tot de Europese rechtbank. Het gaat hier niet over het goedpraten van illegaal downloaden (zoals een aantal reactanten denken, maar over iets veel groters!

  • Thedutchwiseguy2 schreef:

   trouwens ben ik wel een voorstander van het blokkeren van Islam sites. Verderfelijke troep.

   • Rob schreef:

    Je doet je naam geen eer aan DutchWISEguy2……

    Je wil toch zo graag legaal?
    Blokkeren van Islamsites is een vorm van discriminatie.

    OOK illegaal in Nederland.

  • Thedutchwiseguy2 schreef:

   Beste Pandit, je draaft door en slaat op hol. Gaat niet gebeuren joh. No worries. Je ziet beren waar ze niet zijn.

   • Frank schreef:

    Beste Thedutchwiseguy2, jij kan niet weten dat dit niet gaat gebeuren. Het lijkt mij juist waarschijnlijk dat soortelijke blokades er gaan komen, dat dit juist wel gaat gebeuren.

 248. Thedutchwiseguy schreef:

  Goed zo die blokkade, laat al die lapzwansen maar werken voor hun muziek, films, software en andere illegale stufff

  • Davey schreef:

   Ik download het liever hoef ik niet naar de winkel in die kou en in de download shop is het altijd op vooraad.

  • willii schreef:

   Het gaat om censuur! Niet om illegale downloads. Brein wil anderen voor hun karretje spannen! Als dit zo door gaat verdwijnen ook andere sites bijv. sites met recepten, waarschuwingen, forums waar fabrikanten een hekel aan hebben!

  • Thedutchwiseguy2 schreef:

   Zo is het maar net.

 249. Folkert schreef:

  Ik wens XS4ALL en Ziggo veel succes in het hoger beroep.

 250. Johan Jager schreef:

  Op naar de europese rechter, zou ik zeggen.
  verder blijft het voor mij een schimmig verhaal.
  stel: ik heb ooit een LP gekocht.
  die is beschadigd, of ik vind mp3tjes wel handig
  als ík die nummers download maak ik (volgens mij) geen fout, ik heb immers de (klein beetje) auteursrechten en de “kosten” van de muziekindustrie al lang en breed betaald.
  iemand die die LP nooit gekocht heeft en tijdens het downloaden ook uploadt zou wel fout zitten.
  waarom moet ik daar last van hebben?
  kan iemand me dat uitleggen?

 251. Peter V schreef:

  Goede actie XS4ALL! Persoonlijk vind ik dat censuur niet op internet thuishoort. Ik heb daarom maar een VPN verbinding op touw gezet. Meer lezen?

  https://secure.security.nl/artikel/39922/1/Voor_een_vrij_en_ongecensureerd_internet%21.html

  • aadje Ko schreef:

   Inderdaad.
   Dikke buiken Brein, zakenlunches op de hoek.
   Elke dag geld verbrassen. Je zin niet krijgen en dan gaan janken bij de rechter.
   Over het paard getild verwend jochie daar aan het hoofd.

 252. Eppo schreef:

  Vandaar xs4all!

  Zoals altijd geen spijt van mijn lidmaatschap, volgende stap glasvezel, toch? ;-)

 253. Koelhoofd schreef:

  Als ik bij machte zou zijn zou ik xs4all.en Ziggo helpen ondersteunen wand zo’n sensuur is echt niet normaal, het lijkt wel een dictatuur te worden hier in nederland.Het recht op vrije menings uiting bestaat hier in dit land allang niet meer, alleen maar onderdrukking.
  Stichting Brein, ik durf het haast niet uit te spreken, zouden we eens met spam moeten bombaderen.zelf ben ik ook tegen een spam bombardemend maar sommigen vragen er gewoon om.
  Het is toch geen internet politie? of wel soms!
  Ik sta in ieder geval 100% achter xs4all en wens ze alle steun!

 254. jaap schreef:

  Ik stop vandaag nog met downloaden van auteursrechtelijk beschermt materiaal zodra:
  1. de duur van de auteursrechten tot een redelijke periode zijn terug gebracht.
  2. Iedere film, tv serie of muziekstuk direct na uitkomen op een redelijk eenvoudige manier betaald te downloaden is.

  Tot dan blijf ik downloaden.

  XS4ALL veel succes

 255. Leo Verhoeff schreef:

  De rechter dient op te treden tegen de makers van bronmateriaal als de aard en vorm daarvan in strijd zijn met de wet.
  In een vrij land mag een rechter m.i. NOOIT optreden tegen een medium dat bronmateriaal van welke aard dan ook doorgeeft. Of dit medium een telefoon-, een traditionele post- of een internetverbinding gaat is volstrekt irrelevant.
  Doorvechten dus.

  • Kevin schreef:

   Een medium wiens bestaansrecht bestaat om illegaal materiaal de ether in te schieten kan en mag best wat tegen gedaan worden. Gevoelige analogie maar je kan criminele organisaties ook niet laten voor wat ze zijn.
   Wat hier echter gebeurd is dat er censuur wordt toegepast. Dan kan je lullen als Brugman maar dat ga je natuurlijk gewoon nooit goedpraten.
   Probleem van de entertainment industrie is gewoon dat ze niet bij TPB zelf kunnen en op basis van dat gegeven moeten de burgers, kennelijk, censuur accepteren. Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op.

   Media kan ook gewoon kijken naar haar businessmodel. CD’s en DVD’s die 20 euro kosten zijn gewoon niet van deze tijd. Voor veel mensen zijn CD’s dat uberhaupt niet meer.
   Spotify is een alternatief waar de toekomst in gezocht moet worden, helaas kampt dat bedrijf met rare beleidsvoering en gaan platenboeren weg omdat ze de inkomsten te laag vinden, maar toch.

 256. rcma schreef:

  Elke form van CENSUUR is verwerpelijk ook al is dit volgens BREIN terecht om auteursrechten te beschermen. Brein keert de wereld om gaat het niet linksom dan maar rechtsom en vegen iedereen op een hoop.
  Het is maar een stichting krijg langzaam het gevoel dat zij deel uitmaken van onze rechtsorde (met geld kom je blijkbaar erg ver)

  XS4ALL zeker in hoger beroep gaan.

 257. Kevin schreef:

  Het verlaten van XS4ALL hierom lijkt me niet ten sprake. Ikzelf zit juist bij XS4ALL omdat het een provider is er niet voor schroomt te bijten als het aankomt op je vrijheid op internet.

  Dit natuurlijk volledig naast het feit dat er nu wat je noemt jurisprudentie is waarmee BREIN gaat werpen naar andere ISP’s teneinde bij elke NL ISP deze “blokkade” er doorheen te krijgen.

 258. Maria schreef:

  Reactie op KopimiKerk en Roemer. Ik ben het met de laatste eens, dat er een groot verschil is tussen nepblogs die iemand anders naam dus misbruiken of vrije informatie op het internet en het anoniem geven van je mening

 259. Theo schreef:

  Oer Hollands!
  omdat er in Nederland criminelen zijn moet de rest van Nedeland zich gedwongen kunnen legitimeren.
  Omdat er in Nederland criminelen websites bezoeken (om er niet legaal te downloaden bv.) wordt de rest van Nederland de toegang ontzegt!
  Wat wil Holland toch graag het braafste jongetje van de klas zijn maar…. ZOLANG ER MAAR FINANCIEEL VOORDEEL IS…… bevoorrechten we onze netwerken. Is er geen financieel belang laat men alles maar lopen. MAar ten voordele van een enkeling worden er zelfs (burger)rechten op het spel gezet.

 260. janvd schreef:

  XS4ALL verlaten?
  En wat dan?

  Never !!

 261. Rob schreef:

  Als PB slim is nemen ze gewoon een shared IP
  adres van een grote en veel bezochte webadres
  (uiteraard in overleg) als ze PB dan blokkeren
  blokkeren ze ook ….. en dat mag niet…

 262. Frank schreef:

  Dan maar via een proxy naar thepiratebay.

 263. Karel schreef:

  Om welke “Rechthebbenden” gaat het hier? Om te voorkomen dat ik per ongeluk een van hun producten uit de twee-euro-bak pak…

  • Kevin schreef:

   Dat is moeilijk te zeggen. Brein wordt gefinancierd door een aantal grote mediaboeren en daaronder vallen veel, heel erg veel, artiesten. Zo veel dat BREIN volgens mij niet eens kijkt of er materiaal tussen zit waar ze helemaal niet over waken omdat het bijvoorbeeld onafhankelijk is.

 264. A schreef:

  This verdict is really cumbersome and stricktly even illegal by Dutch law, I wonder if we’re heading into the same direction the way as internet is controlled in some less liberal countries. Wishing XS4ALL all the support and strength in the battle against the ignorance and incompentence of an organisation that clearly lacks brains! A.

 265. Marco schreef:

  Ik als trouwe klant ga natuurlijk niet bij de beste provider weg, ook niet als een website geblokkeerd zou worden. De enige die geblokkeerd moet worden is stichting Brein zelf. Wannneer zien onze rechters eens in dat deze hele stichting niet deugd en zeker geen positieve resultaten (lees geld opleverd) voor artiesten en film maatschappijen. Ik vind het goed dat XS4ALL voor een vrij internet blijft vechten. Er zijn tenslotte honderden websites met ergere zaken dan The Pirate Bay, zoals kinderporno en andere gruwelijke zaken. Maar hier maken ze zich niet druk om. Terwijl dit blijkbaar ook veel geld opleverd bij dit soort websites. (Daarbij is de url van thepiratebay makkelijk te omzeilen)
  Ik hoop dat Brein in hoger beroep het onderspit delft en dat ze voor eens en altijd moeten stoppen van de rechter om dit soort onzinnige akties aan de kaak te stellen.
  Namens mij dus VEEL SUCCES !!!

  • Weedcloud schreef:

   ja marco.
   Het beste is zo’n bedrijf een koekje van eigen deeg te geven.

   Dit kan als alle providers brein ook lekker afsluit naar pirate en aanverwanten,

   Is niet erg hoor. ze kunnen dan zelf niet meer checken en zijn wij ze kwijt. EINDE Discussie.

   FTP rulez

 266. Danny schreef:

  Tja in een controlestaat als de onze waarbij mensen zonder verdenking afgeluisterd worden verbaasd dit me niets.
  Ik verwacht echter toch dat de rede uiteindelijk zal zege vieren, veel succes XS4ALL!!!!

 267. M Poels schreef:

  Waarom xs4all en ziggo wel, en andere providsrs niet….??

 268. ina schreef:

  Ik ben vóór het beschermen van copyrights. Ik vind het te gek voor woorden dat op internet het stelen van andermans materiaal gewoon is geworden. Ook dat is vrijheid; de vrijheid van artiesten om betaald te worden voor hun werk.Ik ben benieuwd hoe half nederland er op zou reageren wanneer van iedereen gevraagd zou worden om te gaan werken of spullen af te geven zonder geldelijke beloning.

  • Frank schreef:

   Dus u zou er ook voor zijn als gemeenten werden gedwongen om winkelcentra te sluiten aangezien daar winkeldieven rondlopen? De issue is niet of je voor of tegen copyrightbescherming bent. De issue is of je die bescherming uitvoert bij de bron of niet.

  • Marco schreef:

   De artiesten worden niet slechter van downloadbare content op internet. Zie het als een stukje reclame. Je hoort iedere dag nog dat een artiest een Platina plaat krijgt, dus zo slecht gaat het niet met de verkopen. Ook de bioscopen hebben het drukker dan ooit, dus waar hebben we het over.

   • Emiel Kollof schreef:

    Sterker nog, als ik wat nieuws vind via torrents, en als ik het gaaf vind, dan koop ik het.

  • Kevin schreef:

   Er hoeft ook geen zelfbenoemd recht tot downloaden ten gondslag te liggen aan de mening dat je dit een belachelijke uitspraak vind.

   Het is namelijk gewoon een vorm van censuur al hebben verschillende mensen daar een andere mening over.
   Censuur die tevens makkelijk omzeilt kan worden, netto zitten we dus met censuur die toegepast kan worden ter behoeve van helemaal niets.

   Het vrije internet moet niet gekannibaliseerd worden ter behoeve van de financiële belangen van de entertainmentindustrie. En of er überhaupt op wat voor noemenswaardige manier dan ook sprake is van inkomstenderving door downloaden dient überhaupt nog bewezen worden.

  • Rob schreef:

   Ina,

   Dat doen we al…..Het heet inkomstenbelasting.

   • ina schreef:

    Artiesten, schrijvers e.d. zijn vrije ondernemers en moeten zelf in hun inkomen voorzien door middel van hun creatieve producten. De meesten worden niet gesubsidieerd. Wanneer je hun producten wil hebben moeten ze – net als iedereen – beloond worden voor hun werk. Het kan niet zo zijn dat het internet hun werk stuk maakt, omdat er roof-sites zijn die hun gang kunnen gaan, en mensen die het normaal vinden om te stelen op hun wenken te bedienen. Ik vind het uitstekend dat de wetgever hier tegen optreedt

   • Emiel Kollof schreef:

    Je snapt het niet. Laat ik nou een muzikant zijn. Krijg ik subsidie? Nee. Heb ik dat nodig? Nee. Weet je wel wat we van CD opbrengsten zien? Bijna NIKS. Verwaarloosbaar. De meeste cash beland bij de platenmaatschappijen en boevenbendes als BREIN.

    Als artiest krijg je je geld van optredens en merchandise. De beste manier is je muziek te verspreiden over het internet, en als dat voor niks moet, dan maar voor niks. Mensen moeten de muziek horen en naar de optredens toe komen of merchandise kopen. Zo steun je een artiest.

    Ik ben zelf blij dat Internet er is. En private bedrijven als Brein mogen van mij hartstikke doodvallen.

   • Rob schreef:

    Hoi Ina,

    De makers van website The Piratebay e.d. zijn vrije ondernemers en moeten zelf in hun inkomen voorzien door middel van hun creatieve product. Zij worden niet gesubsidieerd. Wanneer je hun product wilt gebruiken moeten ze – net als iedereen- beloond worden voor hun werk. Dit doen ze d.m.v. inkomsten door apps. Het kan niet zo zijn dat Brein hun werk ontoegankelijk maakt, omdat er illegale uploaders zijn. Hierbij worden de legale gebruikers niet meer op hun wenken bediend. Ik vindt het belachelijk dat de wetgever hier tegen optreedt.

  • Joe schreef:

   Tot zover de moraal, nu ook eens de feitelijke zaak onder ogen zien.

 269. Dick J Heuff schreef:

  Toen wij in 2008 en 2009 in Iran op vakantie waren konden wij ook niet onze xs4all webmail op een normale manier in een internetcafe ophalen. Met behulp van de eigenaar en wat xtra software was dat wel mogelijk. Bij een bezoek aan de XS4ALL website verscheen een scherm met de mededeling dat deze site geblokkeerd werd door een “Imam 4” filter. Misschien moeten xs4all en ziggo maar een pagina laten verschijnen waarop staat dat deze gecensureerd is door die fijne stichting Brein. Ik ben geen downloader maar censuur doen we niet in Nederland! Punt Uit!

 270. Jaap schreef:

  Wat voor zin heeft het om deze website af te sluiten? er zijn altijd verschillende wegen die naar “verboden vruchten” leiden, daar zijn heel veel toneelstukken en boeken over gemaakt. De strijd tussen goed en kwaad, die soms de goeden onder de kwaden laat bloeden, en de discussie flink bezighoudt. Maar het is ook een eindeloze strijd waarin nooit winnaars en verliezers overblijven. Laat het een troost zijn voor hen die vrijheid waarderen, dat het straks weer andersom zal zijn. De parallellen met de Amerikaanse PIPA/SOPA zijn te trekken, daar is het laatste ook nog niet gezegd.

 271. Ton schreef:

  H.M. van Randwijk schreef ooit eens:

  Een volk dat voor tirannen zwicht
  zal meer dan lijf en goed verliezen
  dan dooft het licht…….

  Zorg dat die van ons blijft branden……..ook op het internet. Het gaat om onze vrijheid!

 272. Willii schreef:

  Slechte zaak, wat is de volgende stap? Ik begrijp wel dat er betaald moet worden. Maar dit is echte censuur. Kinder pornosites worden blijkbaar niet geblokkeerd :/ Maar ja dat levert niks op.

  Vraagje; Hoe zit dat met andere providers,ik lees alleen maar over XS4all en Ziggo, zijn dat allemaal makke schapen die alles slikken, of……???

  • S.L. Barth schreef:

   Dit zijn de providers waar Stichting Brein een proces tegen had aangespannen.
   De Stichting Brein heeft al aangegeven nu ook achter andere providers aan te gaan.

 273. Frank schreef:

  (niet gelijk schieten)
  In hoeverre staan de voorwaarden van XS4ALL toe dat op deze manier de dienstverlening aan haar klanten wordt beperkt zonder dat daar compensatie tegenover staat? Allemaal leuk dat die hobbyclub van Tim K. dit via de rechter vordert, maar dan kunnen de klanten van XS4ALL dat ook. Daarvoor is het m.i. niet nodig dat die klant aanvoert nu niet meer bij TPB te kunnen, het is voldoende om aan te geven dat het product (“vrije toegang tot internet”) niet meer geleverd wordt.
  Kortom: wordt het geen tijd voor een kort geding tegen XS4ALL met als inzet de blokkade per direct op te heffen?

  • S.L. Barth schreef:

   Omdat de blokkade het gevolg is van een gerechtelijke uitspraak, denk ik dat we dan automatisch in het ongelijk gesteld zouden worden.

   Het lijkt me beter om een rechtzaak tegen Stichting Brein aan te spannen, omdat zij als 3e partij ervoor zorgen dat XS4ALL de dienst niet meer màg leveren.

   Juristen hier, wat zouden onze kansen zijn?

 274. Willem van den link schreef:

  Dag,

  Ik ben niet voor niets gebruiker van xs4all vanaf het begin (na fidonet). De motivatie van destijds is wat bijgeschaafd, maar spreekt me nog steeds zeer aan.
  Xs4all laat ook nu weer zijn tanden zien en onderscheid zich daarmee van die grijze massa, waarvoor hulde. Op mijn steun kunnen jullie ook blijven rekenen, net zoals ik al die jaren op jullie heb kunnen rekeken.

  Wilem.

 275. Rob schreef:

  The piratebay bevat, buiten illegale info ook legale informatie. De gebruikers downloaden over het algemeen GEEN illegale informatie.

  Met dit vonnis moeten we buigen voor de minderheid.

  Wat is Nederland een raar land aan het worden.

  Nog een ander puntje van aandacht.

  Stel, ik koop een cd en bewaar een copie op mijn USB stick. Volgens mij mag dat(nu nog). Vervolgens geef ik mijn CD weg. De volgende eigenaar heeft dus geen rechten betaald, maar mog ook weer een copie op zijn USB stick bewaren…

  Ik vrees dat ook de verkjoop van tweedehands cd’d in de toekomst crimineel wordt verklaard.

 276. jlkok schreef:

  blokkeer de website van Brein dan ook maar

 277. Joe schreef:

  Net zo erg als de uitspraak zelf, is het knock-out digibetisme van de rechter dat eraan ten grondslag heeft gelegen. Ik moest meteen denken aan Judge Roy Bean, die zo mooi vertolkt werd in een stripverhaal van Lucky Luke.

 278. Joris schreef:

  XS4all veel sterkte en steun gewenst met de strijd! Ik sta volledig achter jullie! Het KAN niet zo zijn dat brein hier even gaat bepalen wat wij wel of niet mogen zien. Zie ook het aardige artikel van http://www.speld.nl:

  quote:

  De Nederlandse Fastfoodvereniging, de initiatiefnemer achter de rechtszaak, wil dat receptenwebsites als Smulweb en Recepten.nl uit de lucht worden gehaald. De rechtbank gaat hierin mee: “De door dit soort websites veroorzaakte toename in keukenvaardigheden veroorzaakt een significante derving van inkomsten bij onder andere McDonald’s, Burger King en Febo N.V., en moet derhalve aan banden worden gelegd”, aldus het vonnis.

 279. S.L. Barth schreef:

  @Eerde:

  Dat XS4ALL kiest om de uitspraak van de rechter te gehoorzamen, is verstandig.
  Als ze de uitspraak van de rechter zou negeren, zou dat vast heel schadelijk zijn voor haar hoger beroep.

  • Eerde schreef:

   Ben ik het niet mee eens…
   Lees mijn oproep tot desnoods ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’. Dat schaadt echt niemand, niemand gaat dood en ook de claims ($$$) van de muziek industrie zijn al vele malen onderuit gehaald.

   Dus niet aan voldoen lijkt mij de optie, waarbij je best kan melden respect* te hebben voor de uitspraak van de rechter… enkel je dient een hoger doel !

   *oops: en natuurlijk de rechter zelf als ‘ie geen KP download, of kinderen heeft die de PB gebruiken en als ‘ie maar een groene auto rijdt en groene stroom koopt en broccoli eet… dat soort dingen..

   • S.L. Barth schreef:

    (Hierbij de postings tussen de heer/mevrouw Eerde en mijzelf).

    Tja… ik denk dat we het oneens zijn. Wat overigens prima is, dat moet kunnen in een discussie.

    Maar, een uitspraak van de rechter negeren met de mededeling dat je er wel respect voor hebt… ik denk dat de advocaat van je tegenstander daar gehakt van maakt!

    Ik denk dat het op dit moment verstandig is voor XS4ALL om de rechterlijke macht niet tegen zich in het harnas te jagen.

    Intussen sta ik open voor alle legale middelen om terug te vechten tegen de Stichting Brein.

   • Eerde schreef:

    “ik denk dat de advocaat van je tegenstander daar gehakt van maakt!”

    Tsja, dat is mosterd na de maaltijd.
    Verder gaat het om een mening over de uitspraak, nogmaals: ik respecteer de wet…. tot op zekere hoogte. Vandaar dat (nogmaals) burgerlijke ongehoorzaamheid, naast juridische middelen en sociale druk opties zijn.

    Laat ik er maar eens een Godwin in gooien… moet kunnen als het relevant is ;)

    Zou de hele mensheid niet willen (achteraf) dat men in 1938/9 stop had geroepen ondanks het ‘legitieme’ karakter van de toenmalige Duitse regering ?
    Had Honecker gelijk om het bevel te geven vluchtende mensen dood te schieten ?

    Wat ik bedoel is dat je ooit je poot eens neer moet zetten. Voor de een is dat de Occupy beweging, voor de ander is dat weigeren een basale vrijheid op te geven (ondanks een rechterlijke uitspraak).

   • S.L. Barth schreef:

    Ik wil mezelf graag op één punt verduidelijken.
    Toen ik het had over “de advocaat van de tegenstander”, doelde ik op het hoger beroep.
    Ik ben geen jurist, maar ik denk dat als Xs4all het huidige vonnis zou negeren, dat dat tegen haar gehouden zal worden in het hoger beroep.

 280. J. Modderman schreef:

  Ook ik ben het principieel met dit vonnis oneens. De maatschappij verloedert zo wel heel erg. Als de controlefreaks zich nu eens druk zouden maken over echte problemen was het nog tot daar aan toe, maar die mogen kennelijk blijven bestaan. Wat een wereld is dit, ik wil weg.

 281. Marko schreef:

  Ik download nooit muziek en baal alleen al dat ik extra ‘accijns’ moet betalen voor CD’s/DVD’s welke ik alleen voor (eigen) data gebruik. Dat ik de Bay niet kan bereiken is voor mij geen gemis, echter nu is het de Pirate Bay, morgen een site als bijvoorbeeld Geen Stijl en overmorgen moet ik eerst goedkeuring verkrijgen alvorens ik mijn eigen site de lucht in krijg. Om deze reden ben ik dan ook tegen internetcensuur en volgens mij valt deze blokkade linea recta onder het verbod op vrije meningsuiting. Ik hoop dat XS4ALL deze rechtszaak wint en ik denk dat Brein naar andere middelen moet gaan zoeken dan deze.

  Jaren terug heeft men in Duitsland eens XS4ALL geblokkeerd omdat één van de abbonnees verboden teksten op zijn homepage had gepubliceerd. De blokkade is toen opgeheven omdat overal mirrors opdoken. Ik vermoed dat er nu ook iets dergelijks gaat gebeuren en anders kun je via een omweg nog altijd bij de Pirate Bay. Ook met je XS4ALL abonnement ;-).

 282. Wytze Bijleveld schreef:

  Ga door, tot de dood ons scheidt. We wonen toch in Nederland, niet in Irak of China of een of andere Afrikaanse bananenrepubliek.
  Omwille van jullie houding blijf ik juist lid. xs4all heeft altijd voor de vrijheid van internet opgekomen, dus die is ook de eerste die wordt “gepakt”. Maar de rest volgt wel hoor… Tenzij wij het alsnog winnen.

 283. Eerde schreef:

  Lastig…

  Aan de ene kant vind ik dat een uitspraak van de rechter gerespecteerd moet worden.
  Aan de andere kant vind ik dat men dit pas hoeft te doen als je tot aan het gaatje bent gegaan, oftewel tot aan het Europees Hof voor de rechten van de mens ;)

  Alle providers in NL zouden moeten afspreken niet te zwichten tot dat moment.

  Censuur is iets dat er in-sluipt, een glijdende schaal.

  Zelf vind ik het jammer dat xs4all mij doet overwegen om na 11 jaar om over te stappen naar een meer principiële provider. Burgerlijke ongehoorzaamheid is wel het ultieme ‘statement’ en soms nodig en vaak terecht !

  • Corna Dirks schreef:

   Na 17 jaren overweeg ook ik om over te stappen. Xs4all is niet meer wat het ooit geweest is. Burgerlijke ongehoorzaamheid was iets voor de oorspronkelijke hackers niet voor “de nette burger” die xs4all inmiddels is geworden. Jammer, daar hebben ze blijkbaar de guts niet meer voor.

   • jacco schreef:

    ziggo was gedagvaard, xs4all is er uit vrije wil naast gaan staan. de rest van de lafbekkerige isp’s staat er bij en kijkt er naar en zullen, mocht brein dit in allerhoogste uitspraak winnen, als makke schapen volgen. en naar zo’n isp wil je overstappen?

   • S.L. Barth schreef:

    @Corna Dirks
    Xs4all heeft tenminste opgestaan tegen Stichting Brein. Dat zie ik de meeste andere providers niet doen!

  • S.L. Barth schreef:

   Dat XS4ALL kiest om de uitspraak van de rechter te gehoorzamen, is verstandig.
   Als ze de uitspraak van de rechter zou negeren, zou dat vast heel schadelijk zijn voor haar hoger beroep.

   (Disclaimer: had dit verderop in de discussie gezegd, bedacht pas later dat ik de “reageer” knop had moeten gebruiken).

   • Eerde schreef:

    Laat ik mijzelf even quoten: “Aan de ene kant vind ik dat een uitspraak van de rechter gerespecteerd moet worden.’

    Maar dat is niet het einde van het verhaal ! Er spelen zeer veel dingen mee, van tactiek tot ethisch en via wenselijk tot lef !

 284. Ton schreef:

  XS4ALL, Go for it!

 285. leen schreef:

  Daarom is ben ik bij XS4all die van oudsher vecht voor het open internet en privacy. Ik sta pal achter de beslissing van XS4all die er alles aan zal doen om deze uitspraak ongedaan te krijgen.

 286. Olaf schreef:

  Ook al jaren trouwe klant, voor mij is er geen betere, een provider die staat voor hun principes en zich niet snel om laten praten door politiek.

  Het gekke is thepiratebay doet alleen niets anders als informatie doorgeven door gebruikers van gebruikers, ze hebben zelf geen illegale data staan alleen verwijzingen, deze informatie staat op de harde schijven van andere gebruikers die dit met anderen delen. Brein is net als Donner met de gratis ID kaarten (eerst mag het, vervolgens komt Donner en is het ineens niet meer gratis, want het kost de staat teveel geld, terwijl je je verplicht bent te legitimeren voor overheidsgerelateerde dingetjes.) wil zich ook boven de wet stellen als loophond van buma stemrecht etc. gek genoeg profiteren steeds meer artiesten van de verkoop online, ipv dure cds in een winkel. of mensen die muziek downloaden, het goed vinden en dan uiteindelijk kopen.

 287. jjm82 schreef:

  Ik kan als IT’er en als klant van XS4ALL niet wachten om op een rijtje te zetten op hoe veel manieren deze blokkade te omzeilen is.

  Zijn jullie ook van plan om haar klanten hierover voor te lichten en dit als argument aan te voeren in het hoger beroep?

  • NachtVorst schreef:

   Goed idee, ik had hetzelfde idee toen het bekend werd dat XS4ALL de Pirate Bay moet gaan blokeren.

   Ik heb toen in 10 minuten de volgende 10 manieren bedacht, er zijn er uiteraard nog veel meer.

   Copy and seed!

   NachtVorst

  • Anoniem schreef:

   Weer z’n illegale hacker, waar ik alleen maar last van heb met de zogenaamde “vrije meningsuiting” in de vorm van virussen. Je wordt bedankt IT-er.

   • jjm82 schreef:

    Beste Anoniem, ik heb nog nooit een virus geschreven en nog nooit iemand anders zijn computer (moedwillig :-p) overhoop gegooid. Integendeel, ik heb voor vrienden, kennissen en familie tientallen Windows-computers ontdaan van virussen, spyware en andere malware. Ik begrijp niet waar u op baseert dat ik u tot last zou zijn!!

    Daarbij, wat is een ‘illegale hacker’? Bedoelt u iemand die wel eens computervredebreuk pleegt? Want daar doe ik niet aan!

    Ik wou alleen maar dit zeggen: zodra XS4ALL thepiratebay.org geblokkeerd heeft, ga ik uitzoeken hoe ik toch op die website kan komen, alleen maar om te bewijzen dat dit verbod geen zin heeft.

   • KeesP schreef:

    Euh? Als jij last hebt van virussen ben je zelf illegaal bezig, want op legitieme delen van het internet vind je die troep niet.

    Aan de andere kant heeft jjm82 als IT’er weer mooi werk aan prutsers zoals jij. PC’tje virusvrij maken kost wel een paar uurtjes werk.

    Als laatste: ik ben Linux hacker en werk mee aan de ontwikkeling van dit systeem. ‘Hacken’ op zich heeft niets, maar dan ook niets met die domme virussen van jou te maken.

    Kees – tegen censuur, tegen BREIN, tegen Tim Kuik

   • Weedcloud schreef:

    een hacker die zegt dat ie een hacker is…, rot toch op lamer

 288. Arman Kayhan schreef:

  Is er iemand die weet waarom Brein XS4ALL en Ziggo
  eerst aanpakt en niet alle providers tegelijk?

  • Macspertise schreef:

   @ Aman Kayhan: Als er één provider onherroepelijk is veroordeeld zullen de anderen zich daarbij neerleggen. Het is dus goedkoper en net zo efficiënt voor Brein om 1 provider aan te pakken. In eerste instantie had Brein dan ook alleen Ziggo gedaagd en heeft xs4all zich er vrijwillig bij aangesloten als ik het me goed herinner…

 289. Chantal schreef:

  Ik ben erg blij met de acties van XS4ALL voor een vrij internet. Ik download niet, dus ik kom eigenlijk nooit op die site (nou ja laatst wel een paar keer vanwege de publiciteit en ik was nieuwsgierig). Als BREIN zich nou eens positief in zou zetten zodat we een beter online aanbod zouden hebben… Ze downloaden daar zelf ook illegaal (ik herinner mij een artikel van een tijdje geleden), dus waar ze het lef vandaan halen om andere mensen daarvoor te veroordelen?!

 290. Zenon schreef:

  1. Use tor to bypass the censorship.

  2. xs4all, can we join the lawsuit as affected users? That would be a good way to make a statement of support.

  2. How about a campaign to boycot CD and DVD sales? hersendood.nl / breindood.nl come to mind…

 291. PeterHS schreef:

  Je kunt niet een beetje zwanger zijn,
  Je kunt niet een beetje martelen,
  en je kunt niet een beetje censureren.

  Hoewel een groot voorstander van de strijd tegen illegaal downloaden, censuur is niet het middel. XS4ALL ga door, blijf strijden.

 292. Henrik Korswagen schreef:

  Ik steun XS4ALL van harte met het voortzetten van de strijd voor vrij internet, zoals dat in de hele wereld zou moeten zijn.

 293. S.L. Barth schreef:

  Ik sluit mij aan bij bovenstaande post van dhr Hollander.

  Verder – hoe kunnen wij, als gebruikers, XS4ALL helpen met de strijd? Ik heb de petitie al getekend en geshare’d.

  Wat kunnen we nog meer doen?
  * Misschien een boycot van de muziekwinkels organiseren?
  * Stichting Brein aanklagen wegens smaad, zoals hier wordt voorgesteld?

  Ik schiet maar wat… kom op mensen, laten we bedenken hoe we Stichting Brein eens ECHT hard kunnen terugpakken – het gaat om onze uitingsvrijheid!

 294. Bart schreef:

  XS4ALL doe uw naam eer aan en go for it!

 295. Mfrank66 schreef:

  En precies hierom ben ik nog steeds al die jaren een klant van jullie. Ik sta helemaal achter jullie.

 296. Dick Frans Duys schreef:

  Big Brother is watching you moeten we niet hebben!
  vrijheid van meningsuiting is een recht en dat
  moeten we houden!ga zo door met protesteren!

  • Anoniem schreef:

   Een domme overreactie. Gewoon een dief in de kraag vatten heet dat.

   • Harold schreef:

    Nee,.. iemand die muziek download is geen dief,.. tenminste, in nederland is er geen download verbod, dus downloaden mag. Of het netjes is is een tweede.

    Als er nou gewoon een verbod komt, dan kunnen vervolgens de overtreders aangepakt worden (consumenten die downloaden dus), en niet de ISP, die moet gewoon een transparante verbinding doorgeven en moet niet politieagentje gaan spelen.

 297. Nico Hollander schreef:

  Ik maak helemaal geen gebruik van The Pirate Bay, maar de idee dat er wordt gecensureerd vind ik schandalig. Het is een beetje als een snelweg afsluiten om een enkele snelheidsovertreder te weren. Ik wil op principiële gronden de site van the Pirate Bay kunnen bezoeken. Ik download niks maar ik hoef en wil niet door een censor geblokt te worden. Als xs4allgebruiker van het allereerste uur was ik betrokken bij het ontstaan van internet in Nederland. De idee was vrijheid en toegang voor iedereen.
  Wat in de “lucht” zit wil ik kunnen ontvangen!!!

  • Anoniem schreef:

   je analogie met de snelweg slaat als een tang op een varken. Even doorgaan op het snelweg vergelijk: we halen gewoon een bezopen bestuurder van de snelweg. Dat is er aan de hand.

   • jacco schreef:

    anoniem, niet de dronken rijder wordt van de weg gehaald, en ook niet alle bestuurders, maar alle wegen naar de drankenhal worden gesloten op bevel van de drankwinkel… da ’s toch ff wat anders.

   • Tja schreef:

    Eueueh je eigen ‘vergelijk’ klopt voor geen meter. Om jou vergelijking dan maar even door te trekken… Dan zou je dus the Pirate Bay (de bezopen berijder) moeten aanpakken niet die de ISP. Em het is de politie (nee niet Brein want die geen ordehandover) die dat doet en niet de wegbeheerder (ISP).

   • Frank schreef:

    Er wordt niet alleen een bezopen bestuurder van de weg gehaald, maar we geven Brein het recht alle bestuurders van de weg te halen als ze dat willen! Er zijn al genoeg gevallen bekend waar een bedrijf de site van zijn concurrent offline haalde door te klagen over illegale content. Nadat in zo’n geval bleek dat er niets illegaals aan de hand was kon de site weer online. De eigenaar leed echter wel schade doordat zijn site enkele dagen offline was gehaald. Dit soort praktijken gaan we in Nederland nu toestaan! Ik ben van mening dat er altijd een onderzoek door een rechter moet zijn voordat een site offline gehaald wordt. De NL overheid is helaas niet zo slim. Wikipedia gaat al een dag op “zwart” uit protest, dat zouden er meer moeten doen.

 298. Mark schreef:

  Keep up the fight. I joined xs4all primarily because they are so against censorship of the internet. I wish I (we) could do more to help you in the fight.
  Mark

 299. Tromp schreef:

  Dit is het begin van nog veel meer! Als er één schaap over de dam is gaat de bekende salamitactiek vervolgens vanzelf verder. Telkens kleine schijfjes waardoor geen ophef meer ontstaat.Na dit volgen door de overheid of een semi-publieke instantie/autoriteit ongewenst geachte websites en links.

 300. Chris schreef:

  Het moeten blokkeren van The Pirate Bay is de eerste stap naar een gecontroleerde politiestaat. Blijkbaar vertrouwen de overheid, de rechter en BREIN niemand.

 301. paul rikmans schreef:

  Dit zijn zeer gevaarlijke ontwikkleingen. De rechtspraak is ook de weg kwijt: dacht altijd dat vrijheid van meningsuiting een fundamenteel recht is. Wordt niu overal aangevochten. Ben blij dat XS4ALL jullie een principiële zaak van maakt.

  Als er een stap op dit hellend vlak gezet wordt, dan zijn wij straks al onze vrijheden kwijt. St. Brein heeft verborgen doelstellingen. Merkwaardige(!) overeenkomst met SOPA

  • Anoniem schreef:

   Heeft niets met vrije meningsuiting te maken man. Ze willen gewoon geld verdienen aan illegale handel.

 302. George schreef:

  Blokkeren die Pirate Bay!

  Gratis muziek downloaden is pure diefstal.
  We nemen de boodschappen toch ook niet zonder betalen mee van Albert Heijn?
  Dit wel toelaten omdat niemand het ziet, wat een lafheid.

  Boodschappen wel betalen?
  Dan ook je muziek betalen!

  Kom op XS het gaat hier om criminaliteit.

  • Mister-W schreef:

   ik download ook muziek en xbox 360 spellen zonder te betalen……. dus……….BOEIEND KUT

  • Barry schreef:

   Muziek is een geluid, dat kan je niet pikken–alleen maar horen: ik moet ook elke dag zwoegen voor me centen zoals een muzikant voor zn poen op moet treden, en films zijn puur publiekelijk vermaak in de bioscoop… Denk toch nie dak al me videobanden en dvd’s nu op bluray ga aanschaffen? Verrekte onzin allemaal in de wereld. Plus XS4ALL klopt bij deze nie meer. Change yr name 2 LMTDXS or something, HOAXS4ALL. Maar sterkte niettemin, jammer da jullie zo makkelijk zwichten wel. GELD verpest ALLES, wanneer hebben ze genoeg?

  • Kaijuu schreef:

   U snapt het niet. Net zo min als BREIN het snapt.
   Het gaat XS4ALL en Ziggo helemaal niet specifiek om TPB; dat is slechts het vehikel in deze kwestie.

   Het probleem is censuur. Net zo min dat XS4ALL destijds rustig afwachtte tot het kinderpornofilter (compleet met zwarte lijst die zonder rechter aangepast mocht worden) ze door de strot gedrukt werd, is men bij XS4ALL ook hier niet gediend van censuur.

   Dat is namelijk het hele punt hier; censuur. Erger nog: censuur, toegepast door een particuliere instantie die allesbehalve onafhankelijk is en een set oogkleppen op heeft waar de honden geen brood van lusten.
   Seksueel misbruik van kinderen is verwerpelijk; daar zijn we het met z’n allen wel over eens.
   Broodroof van artiesten (ik heb minder moeite met de verschillende strijkstokken overigens) vinden we over het algemeen ook niet kies.

   Dit land kent een hoop fouten, maar toch ben ik blij dat ik in Nederland woon en geboren ben: de vrijheden die we hier hebben zijn ongekend in vergelijking met veel andere landen.
   Ons grootste goed is de vrijheid van meningsuiting en nieuwsgaring, en ondanks dat je ook hier in Nederland bij een enkel ding nog op je woorden moet passen, mag ik hardop vinden dat ik bepaalde politici absolute eikels en proleten vind. Heerlijk is dat, om dat hardop te mogen zeggen, zonder dat je bang hoeft te zijn om opgepakt en afgevoerd te worden naar een of ander werkkamp of gevangenis zonder recht of kans op pleidooi of eerherstel.

   Dit vonnis is in feite censuur, en als dat nou nog door de overheid werd gedaan… maar nee, BREIN is een particuliere, afhankelijke organisatie die een verloren strijd voert tegen een bierkaai die zijn weerga niet kent.

   Dit is 2012: wake up and smell the future.

  • kvh schreef:

   Wat is dit voor een enge fantsoensrakker
   Wereldwijd moet er een aanval komen om kuik met zijn clubje die zich zelf niet aan de wet houden plat te leggen

  • Davey schreef:

   Heey jongens ik heb zojuist een broertje van tim kuik ontdekt hierzo

  • Roy J. schreef:

   Het gaat XS niet over het feit dat het om Auteursrechtelijke materiaal gaat.

   btw staan ook legale dingen op TPB, niet gelijk aan nemen dat alles op TPB auteursrechtelijk ik.

   Het gaat om het principe, censuur in Nederland is not done. Als BREIN nou eerder de source aan pakken in plaats van een ISP dan komen ze ergens. Als dit de normale gang van zaken wordt dan hebben in plaats van internet, gewoon een intranet en kunnen we bekijken wat de grote Commerciële maatschappijen willen dat we zien in Nederland.

   Doe je ogen open, kijk verder dan wat in je oor wordt gefluisterd door BREIN en Co.

   Denk je nou echt dat het geld wat BREIN of Stichting Thuis Kopie int terug gegeven worden aan de Artiest ? Nee dit verdwijnt in eigen zak want beide Stichtingen kunnen en hebben nog nooit aangegeven wat daadwerkelijk naar de artist gaat.

   Dit staat nog steeds los van het feit dat een stichting mag bepalen wat XS wel en niet door mag laten.

   Censuur mag gewoon niet plaats vinden in de Nederland.

  • Anoniem schreef:

   Jij nie begrijp wat aan hand.

  • Angela S. schreef:

   Tsja, George,
   Omdat er mensen zijn die vaak te hard rijden vind jij dus dat iedereen de toegang tot de snelweg ontzegd moet worden?
   Omdat er mensen zijn die criminele plannen bespreken via de telefoon moet dus het telefoonnetwerk geblokkeerd?

   Criminaliteit moet gewoon via de justitionele weg aangepakt worden.

   • Vincent schreef:

    @WL: ik ben sinds jaar en dag ‘creatief’, ik deel mijn content graag met anderen, dit doe ik onder Creative Commons, een afspraak die je aangaat met de gebruiker dat naamsvermelding verplicht is. Ik geef hier anderen de kans mee goede foto’s te gebruiken op hun blogs, websites en dergelijke. Het is niet alleen goed voor hun, ook voor mij: mijn werk wordt gepromoot en daardoor krijg ik aanvragen voor opdrachten binnen. Ik vraag redelijke prijzen voor die opdrachten. Mijn inkomen is niet hoog, maar ik heb voldoende. Mijn opdrachtgevers zijn goede relaties geworden en ik maak soms boeiende reizen om te fotograferen op locatie. Daarnaast ben ik docent en draag mijn kennis over aan anderen, ik ben er echt niet bang voor dat ze mij daarna het brood uit de mond jatten, ik ben er juist trots op als iemand wat met de opgedane kennis gaat doen, vol van enthousiasme.
    Als u dat graag wil koop ik volgende week een Mercedes en ga ik woekerprijzen vragen voor mijn producten, maar dan wil ik u wel vragen om uw mening niet meer te verkondigen, want ik heb dan graag dat u zich conformeert aan de staat. Dat is namelijk waar het echt om draait hier: vrijheid van meningsuiting, niet of Pietje zijn pegels wel krijgt.

  • B schreef:

   “We nemen de boodschappen toch ook niet zonder betalen mee van Albert Heijn?”

   Dus moet de rechter maar besluiten dat de deuren van albertheijn dicht moeten blijven … zodat niemand er weer bij kan.

   ze moeten het bij de site aanpaken wat er van af moet worden gehaald.
   een torrent is niet per defenietie illigaal
   kan ook legale content hebben.

   je gaat toch ook niet alle snelwegen sluiten omdat er door een paar weggebruikers illigale snelheden worden gereden.

   pak misdaad aan bij daaders en sluit plaats delikt niet af voor onschuldige.

  • Anoniem schreef:

   Helemaal mee eens. Niet je kop in het zand steken en de zogenaamde vrijgevochte jongen spelen. Als je zelf auteur bent, baal je als een stekker als je spullen gejat worden, terwijl jezelf moeilijk het hoofd boven water kunt houden. Het is de verwende generatie die jatten normaal vindt. Zo is het remixen ook een vorm van jatten. Lekker makkelijk. Ik ben het 100% eens met de blokkade. Weg met die bagger sites. Heeft niets maar dan ook niets met vrije pers te maken.

   • Emiel Kollof schreef:

    Internet is gratis distributie en gratis reclame. Voor mij (en mijn beginnende band) erg nuttig om onze muziek out there te krijgen. En ja, daar gebruiken we ook sites als TPB voor.

    Oh wacht, als bands/artiesten alles zelf kunnen doen (verspreiding, etc) dan verdienen jullie niks meer he? Nee, want dan gaat alles naar de artiest zelf, en vooral geld van gigs en merchandise. Oh gossie, wat erg!

    Ga toch weg.

   • Anonymoose schreef:

    “Als je zelf auteur bent, baal je als een stekker als je spullen gejat worden, terwijl jezelf moeilijk het hoofd boven water kunt houden.”

    Misschien moet je dan wat betere muziek schrijven en ook echt gaan optreden.
    Ik schrijf zelf ook muziek met een paar maten van me, we treden op en verkopen merchandise waar we uiteindelijk ook het meeste geld mee ophalen. We bieden de muziek dan ook gratis aan, sinds we een echte baan hebben naast deze carrière.

   • Dave Pixelshift schreef:

    @Anoniem, Er simplistisch, het gaat om intellectueel eigendom en dat is niet tastbaar.

    En waarom verwijs je niet naar echte feiten? Of durf je geen ideeën te overnemen /jatten.

    Als ik van 1 stuk data 2 stukken data maak, benadeel ik daar iemand mee? Er is namelijk geen slachtoffer, geen letsel, ik ‘ren nergens mee weg’… Vergelijk het niet met jatten.

   • Jos schreef:

    Juist ja meneer van Brein, daarom plaats je ook reacties als ‘Anoniem’, omdat je zo achter je mening staat. Er zijn overigens als je zelf je kop uit het zand/je beurs trekt honderden voorbeelden van auteurs en musici die sites zoals Pirate Bay promoten.

    En voor de rest die dit leest, ga eens een beetje Googlen wat voor dievenbende Brein is, daar krijgt zou de ergste autohandelaar zich nog voor schamen.

    Oh, en om iets te jatten moet persoon a nog altijd iets onteigenen van persoon b. Een digitale kopie had geen originele eigenaar dus kan geen diefstal zijn. Remixen is ook jatten volgens jou? Ah kijk, daar gaan we al. Nauwelijks is de eerste binnen of we gaan door naar het volgende, nu gaan we dadelijk remixen illegaal maken.

    En het verhaaltje dat elke ‘illegale’ download een gemiste verkoop is is al zeker 10 jaar achterhaald.

  • Thedutchwiseguy schreef:

   Helemaal mee eens!

  • Rob schreef:

   Wat een idiote vergelijking. Als ik iets steel van de ander, is hij het kwijt. Als ik iets kopieer, staat nog steeds de muziek op de plaats waar die stond. Dit is niet te vergelijken…

   Als ik een cd koop, mag ik volgens de wet een kopie op mijn bandje, usb stick, computer etc. houden. Vervolgens is het mijn cd en mag ik hem dus weggeven. Ook degene die hem krijgt, mag een kopie bewaren, terwijl deze geen rechten heeft betaald. In jouw visie is dit dus ook diefstal… Eigenaardig he als je er nog eens goed over nadenkt….

   • JW schreef:

    Als je de wet correct leest cq interpreteert, zal je helaas constateren dat je geen gelijk hebt.

    In makkelijk leesbare terminologie komt het erop neer dat je een kopie mag maken voor EIGEN GEBRUIK. Op het moment dat je die CD aan een andere persoon geeft of de inhoud van de CD op welke manier dan ook aan iemand beschikbaar stelt, ben je onrechtmatig bezig. Je mag die CD daarom ook niet in kantines e.d. afspelen.

    Het gaat hier dus om illegaal gebruik van intellectueel eigendom. Dat hoort te worden bestreden. Je moet met je vingers van andermans spullen af te blijven en als iemand iets tegen betaling aanbiedt, dan betaal je dat of niet.

    Overigens, met censuur ben ik het nooit eens. Wat dat betreft heeft xs4all een punt. Maar de essentie hier is dat sites als Pirate Bay diefstal schijnbaar legaal maken door gebruik cq misbruik te maken van de ondeskundigheid op juridisch gebied van het publiek.
    Op dat gebied hebben providers een opvoedende taak. XS4ALL beschouwt zich blijkbaar alleen als “doorgeefluik”. Zij verbindt servers met eindgebruikers. Maar zo makkelijk komen zij er niet vanaf. XS4ALL zou er goed aan doen om samen met de creatieve industrieën, andere providers, hosting bedrijven en overheid een goede oplossing hiervoor te verzinnen in plaats van haar rol in deze te bagateliseren.

   • Rob schreef:

    Met andere woorden JW.

    Alle tweedehands cd’s die worden aangeboden op marktplaats, de vrijmarkt etc. Worden volgens jouw visie illegaal aangeboden……

    KLETSKOEK

    Illegaal gebruik van intellectueel eigendom…. Hmmm Ik koop een kookboek van Jamie Oliver. Maar mag vervolgens mijn kinderen niet leren die overheerlijke pannenkoek uit dat boek te maken. Want dan moeten zij zelf dat boek maar gaan kopen…. toch?

    Om de volgende statements van je betoog nog even te ontkrachten; het is vooralsnog legaal om te downloaden voor eigen gebruik, als het nou films zijn, muziek is of een game is, het is legaal. Zie het als een coffeeshop, je mag wiet wel kopen, maar het aanleveren is illegaal.
    Dus je kan GVB (de buslijn van Amsterdam), niet verplichten door te rijden bij halte Leidseplein, ook omdat daar mensen uitstappen die boodschappen gaan doen.

    ThePirateBay maakt zich niet schuldig aan het legaal maken van diefstal zij geven de links door naar de servers waar je het kan downloaden, zij zijn de boodschapper, niet de aanbieder. De uploader is de aanbieder, maar omdat Brein geen 30.000.000 ip’s kan blokken gaan ze de provider aanpakken wat dus PURE censuur is.

    Maar om nog even terug te komen op de eerste paar zinnen; lijkt het mij veel makkelijker voor Brein om de CD afdeling van Marktplaats, Speurders, Bol.com etc. plat te leggen.

  • JW schreef:

   Ben jij één van de klagers? Word dan eens creatief door een mooi stuk muziek te componeren, een boek te schrijven of een film te maken. Je zal dan merken dat het honderden uren noeste arbeid vergt. Die tijd is duizenden euro’s waard.

   Vervolgens breng je het uit op CD of DVD. Dan zal je vervolgens zien dat iemand het op internet zet. Dankzij sites als Pirate Bay zal je niets terugzien voor al je werk. Volgende keer pieker je er niet over om nog eens creatief te worden.

   Dit heeft niets met censureren te maken. Het is te gek voor woorden dat internet providers aan deze diefstal meewerken. De rol van BREIN zou niet eens nodig moeten zijn. Bij datacentra horen criminelen die deze servers in de lucht brengen al terstond verwijderd te worden.

   Probeer het maar eens. Gelukkig zijn er ook diverse kanalen waar je je werk tegen een redelijke prijs kunt verkopen. Je zal echter merken dat je kansloos bent. Zolang mensen iets gratis kunnen pakken, zullen zij dat doen.

   Kortom, afbreken alle sites waar mensen op een onrechtmatige manier aan de spullen van anderen kunnen komen.

   • Emiel Kollof schreef:

    Ik ben muzikant. En ik verspreid met mijn beginnende band ook mijn muziek via internet. Voor niks, en misschien later een “pay what you want”-model dat zeer successvol is geweest voor grote bands als R.E.M. en Nine Inch Nails.

    Ik zet mijn muziek op internet, zodat mensen erbij kunnen en ernaar kunnen luisteren, zodat ze naar de optredens van mijn band gaan (waar we dus *wel* wat aan verdienen, in plaats van dat alle centjes door BREIN, BUMA/STEMRA en de platenmaatschappijen worden opgeslokt). Raak ik wat kwijt? Nee, als iemand wat download, dan staat het nog steeds op de website van mijn band. Het is wel grats reclame en distributie, en *dat* is nou juist wat de industrie tegenstaat. Ze leunen op een verouderd buisnessmodel. In plaats van consumentje pesten, laat ze innoveren! Als iets meerwaarde heeft, of makkelijker is, dan koop ik het wel. Het is nu zo dat de “piraten” een beter produkt hebben dan de industrie.

   • Weedcloud schreef:

    Moet creative dan altijd geld opbrengen?????

    Je bent net zo erg als brein

   • arne schreef:

    Ik ben zo iemand die muziek maakt en publiceert. En ik publiceer bewust ook naar internet (gratis) want daar gaat men op zoek. Gelukkig hoef ik er niet van te leven en is kostendekkend voldoende (studiokosten). Kennissen die er wel van moeten leven vedienen hun geld niet meer hoofdzakelijk met fysieke geluidsdragers (en als ze dat al doen is het vinyl) maar met optreden en verkoop van merchandise. Waar het m.i. hier om gaat is het feit dat men koste wat kost oude businessmodellen in stand probeert te houden terwijl de energie veel beter in innovatie en nieuwe verdienmodellen gestoken zou kunnen worden. Ik zie acties als die van BREIN, SOPA e.a. als de laatste stuiptrekkingen van een industrie die moeite heeft zich aan te passen aan nieuwe technologiën en daarmee aan een nieuwe realiteit.

    Het is daarom des te treuriger dat dit soort maatregelen worden afgedwongen, vooral omdat ze zo eenvoudig te omzeilen zijn en dus feitelijk helemaal geen resultaat sorteren. Uiteindelijk schiet niemand hier iets mee op: de artietsen niet, de distributeurs niet, de providers niet en de consument niet.

  • Astrid schreef:

   Tja, als die muziek- en filmmakers nou redelijke prijzen voor hun waar vroegen, dan zou ik gaarne betalen. Maar waarom een cd’tje, dvd’tje of nintendo spelletje voor de massa onbetaalbaar moet zijn weet ik eerlijk niet. Het is ordinaire zakkenvullerij en als daar geen wetgeving tegen bestaat moet het tot die tijd maar op een andere manier.

   • Frank Lekens schreef:

    Dat is natuurlijk onzin. Dan kun je ook een sterrenrestaurant binnenlopen, lekker eten, en vervolgens zonder te betalen weghollen terwijl je roept dat ze “idiote marges” vragen.

    En ik vind plasma-tv’s ook belachelijk duur. Daarom mag ik toch nog geen steen door een ruit hijsen en zo’n ding meenemen zonder te betalen?

    Of het blokkeren van Piratebay zinvol is, kun je betwijfelen. Maar dit soort domme redeneringen, dat stelen wel geoorloofd is omdat de producten te duur zijn, die werken diefstal en roofbouw op die sector in de hand. “Zakkenvullerij” me dunkt. De mensen achter Piratebay, die schijnen anders ook aardig hun zakken te vullen, hoor. En dat gaat óók over de rug van artiesten. Misschien doen mediatycoons dat ook, maar die dragen tenminste nog een beetje royalty’s aan artiesten af. Dat heb ik van de organisatoren van Pirateby nog nooit gehoord. Rare hypocrisie.

   • Jeroen schreef:

    Ten eerste het is geen diefstal. Je steelt simpel weg niks. Het is niet legaal, ben het met je eens, maar je kunt het simpel weg geen diefstal of stelen noemen.

    Als ik een TV weghaal omdat ik deze te duur vindt dan lijd iemand schade. Als ik muziek download kost het niemand iets extra, natuurlijk van uitgaand dat ik anders het muziek niet zou downloaden.

    Maar ja de blokade van PirateBay is in mij mening ook niet echt het probleem, maar wel dat een organisatie als BREIN de macht krijgt om te beslissen welke website wel en niet mogen. Ja tuurlijk nu alleen adressen van PirateBay, maar waar eindigt dit? Mogen ze ook andere services van hun afsluiten zoals BayImg en PasteBay.

    Je hebt wel gelukt dat het manier van denken van Astrid niet helemaal klopt. Het is geen goede excuses om illegaal te downloaden, maar ze heeft wel een punt.

    Kijkt naar de game industrie. Ze besteden bakken met geld aan middelen om piraterij tegen te gaan, maar uiteindelijk zijn alleen de echte betalende gebruikers hier de dupe van, zij moeten door hoepels heen springen of kunnen zelfs het spel niet spelen hierdoor terwijl het gekraakte spel speelbaar is.

    Het zelfde met de muziek industrie. Kijk eens hoeveel geld er wordt besteed aan dit soort dingen zoals deze rechtszaken waarvan ik echt niet geloof dat zij zich terug betalen. Ik denk dat mijn kleine neefje zelf wel een manier kan vinden om alsnog op de website te komen, en wat heeft dan jaren van juridisch vechten gedaan?

    De kosten voor de muziek industrie de lucht in gejaagd en ook de kosten voor de ISP die zichzelf moeten verdedigen en wie betaalt die uiteindelijk? De personen die nu wel voor de liedjes betalen, niet de persoon die het liedje illegaal download en gewoon naar een andere website gaan of andere manier vinden om toegang te krijgen.

   • michael schreef:

    Misschien ben je niet volledig op de hoogte van de wet in Nederland, maar het downloaden van muziek en video (films, series) is in Nederland nog altijd legaal, ook al probeert Brein het tegengestelde te suggereren. Dus zolang je niet upload is er niks aan de hand (software valt trouwens buiten die regeling). Dus nog een extra reden waarom de blokkade nergens op slaat behalve het nog meer vullen van de zakken van de entertainment maffia.

 303. Jeroen schreef:

  Ik vraag me af hoe ver BREIN mag gaan als het gaat om de piratebay en de overige ‘bay’ sites (zoals PasteBay, BayImg, etc).

  Dit zijn over het algemeen vrij legale websites, mag BREIN deze ook laten blokeren? Wat zijn de voorwaarde aan de blokades?

  Waar ik bang voor word is dat BREIN de internet politie gaat worden en zulk macht zou niet in de handen mogen zijn van een privé organisatie waar wij als gewone burgers of de politiek geen macht over hebben. Waarom zou dit eindigen bij alleen de piratebay?

 304. Joris schreef:

  Fijn dat jullie deze principiële zaak voor ons uitvechten.

  Toch heb ik nog een vraag. Waar zit nu precies jullie bezwaar? Alleen tegen het feit dat BREIN zonder verdere tussenkomst ook van de rechter nieuwe adressen kan aandragen voor blokkering, of ook tegen de door de rechter bevolen blokkade van The Pirate Bay?

  Als een website namelijk hoofdzakelijk illegale content aanbiedt, vind ik het niet zo’n punt dat een rechter die – als ultieme maatregel – laat blokkeren. Hadden jullie ook zo’n bezwaar gemaakt als het bij een blokkade van sec de Pirate Bay was gebleven?

  • Anoniem schreef:

   Brein verbiedt providers informatie door te geven.
   Providers bieden een dienst: infrastructuur voor doorgifte van informatie.

   bijvoorbeeld:
   Op ons snelwegennet is het niet Rijkswaterstaat die handhaving van regels en wetten verzorgt, maar politie en justitie. Handhavers worden gecontroleerd door een overheid. Rijkwaterstaat heeft niet de bevoegdheid joyriders van haar snelweg te verwijderen, of toegang te ontzeggen. Zelfs particuliere (denk aan tolwegen/tunnels ed) aanbieders van infrastructuur mogen dat niet.

   Je voelt het al:
   In deze analogie is xs4all rijkswaterstaat, maar BREIN is niet politie of justitie. Want dat is er al. Brein is onafhankelijk, een stichting, gefinancierd door de entertainment industrie. Internetproviders zijn marktpartijen. Entertainment industrie ook. Beiden zouden zij gecontroleerd moeten worden door een overheid, niet andersom. Marktpartijen hebben als belangrijkste stakeholders, betalende klanten. Dat zijn hun broodheren. De overheid wordt door het parlement gecontroleerd en aangestuurd. Noch de providers, noch BREIN hebben een wettelijke bevoegdheid om informatieverkeer te kunnen controleren of blokkeren. Dat kan alleen justitie. En daarmee ligt de bal bij de tweede en eerste kamer. En dus bij het electoraat…

   Tenslotte zou het principieel niet mogelijk moeten zijn dat informatieleveranciers (zoekmachines) categorisch worden geweerd of ontoegankelijk gemaakt worden. Dat kan alleen met de inhoud van de informatie.

   De industrie heeft de overheid dus voor haar karretje gespannen, en het vrije woord heeft het loodje gelegd. De volgende analogie is echt niet heel ver gezocht: Iran wil graag haar internet van de buitenwereld afschermen. De (entertainment) industrie kijkt toe en kopieert!
   Laten wij ons nu eens niet zo druk maken over moslim fundamentalisme, maar over de vrijheid van informatie en woord.

   xs4all: succes!

   groet,

   Joris R.

   • jacco schreef:

    nog iets anders: tpb biedt geen illegale content aan, tpb zet bordjes hoe je ergens kan (kan, he, niet moet) komen. in de snelweg-analogie is xs4all cs RWS en tpb een van de ANWB’s (of wie dan ook de bewegwijzering mag regelen)

 305. Erwin schreef:

  Al jaren gelukkige klant van XS4all. Dat blijft. Wanneer gaat blokkade in? Dan weten we wanneer de proxy aan moet ;-)

  Veel succes!

 306. Pepijn Bakker schreef:

  Al jaren ben ik aangesloten op het internet via XS4ALL. Niet alleen omdat het een uitstekende provider qua product en dienst is gebleken de afgelopen 25 jaar. Nee. Ik ben klant bij XS4ALL omdat het een provider is die staat voor vrijheid van informatie. Ik ben klant omdat ik er op vertrouw dat, onder het huidige management, mijn gegevens nooit zomaar afgestaan zullen worden, mijn data nooit zomaar gemonitord zal worden. Tenzij XS4ALL daartoe gedwongen wordt. De vrijheid en relatieve anarchie op internet is een ontzettend groot goed. Internet is het enige medium waar IEDEREEN zijn informatie kan delen. Propaganda én antipropaganda bij elkaar komen. Informatie en desinformatie worden gedeeld. Realiteit en Hoax naast elkaar bestaan. Internet is het enige medium waar JIJ op basis van alle beschikbare informatie je eigen balans kunt opmaken, je conclusies kunt trekken en je mening (desgewenst anomiem) kunt ventileren. Door die vrijheid te beperken, censuur toe te passen of onze wandel te laten controleren door autoriteiten wordt deze vrijheid ingeperkt. En daarmee onze mogelijkheid om voor ons zelf te beslissen wat goed en fout is in deze wereld. Wij hebben recht op vrije meningsuiting. Recht op toegang tot informatie. De rol van de ISP is ongefilterde, ongelimiteerde toegang te verstrekken tot de informatiesnelweg en onze privacy te beschermen. Niet meer of minder. Ik ben ervan overtuigd dat XS4ALL tot het gaatje zal gaan om zich voor die taak en overtuiging in te spannen en te vechten. Omdat zij als geen ander begrijpt waarom dat zo belangrijk is. Daarom ben en blijf ik klant bij XS4AALL. Veel succes en bedankt!

 307. Sjaak schreef:

  Dus ik mag ook de blog van de piratebay niet meer lezen. En discussieren op het forum van de piratebay ook niet meer?

 308. Tim schreef:

  Het feit dat XS4ALL strijdt voor een open en vrij internet is precies de reden dat ik vorig jaar ben overgestapt van Online naar jullie.

  • Anoniem schreef:

   Zoals Tim zegt:
   daarom ben ik al jaren lid van XS4all.
   Laat de strijd tot de hoogste instantie gestreden worden!

   xs4all: GO!

   • av schreef:

    Ook daarom ben ik al jaren lid van XS4all.

    Geen censuur door BREIN of wie dan ook!
    Succes met het hoger beroep!!!!!

   • Mark schreef:

    Idem dito! Ook al jaren klant van xs4all, mede vanwege het principiele standpunt mbt een open en vrij internet. Succes met het hoger beroep.

   • Jeff schreef:

    Eens. Wat heb je aan 120MBit kabelinternet als je provider een mak lammetje is die huppelt naar de slachtbank des internetcensuur?

    Uiteraard blij dat Ziggo mee doet.. maar in het verleden waren bepaalde kabelbedrijven erg makkelijk in het geven van prive gegevens.

    Heel veel sterkte jongens!

 309. Kopimi Kerk NL schreef:

  Het feit alleen dat ongelovigen via een stichting rechters in Nederland weten te misleiden om een doodzonde te begaan betreuren wij ten zeerste.

  Het geeft weer een duidelijk voorbeeld hoe deze maatschappij voorkeur geeft aan hebzucht versus burgerlijke vrijheden. Maar dit ligt niet alleen aan BREIN. Dit is ook onze keuze geweest als burgers van een vrij land om onze rechten te verkopen aan de overheid, stichtingen en bedrijven.

  Het is eigenlijk heel bijzonder dat twee bedrijven Ziggo en XS4ALL opkomt voor burger rechten terwijl dit niet hun taak is! Het is de taak van burgers om op te komen voor hun rechten en niet van een bedrijf.

  Het zegt weer veel over de algemene houding van velen dat het nogal makkelijk is om stichtingen en bedrijven het werk voor je te laten doen terwijl je op je gemak rustig nog een kopje koffie neemt. Want alles is toch OK in Nederland? Zo niet daar zijn er toch instanties voor.

  Velen beseffen zich niet wat het betekend op moment dat 1 stichting het voor het zeggen heeft wat jij mag bekijken en wat niet.

  Bij het verdwijnen van de Pirate Bay zoekmachine verdwijnt dus ook de enige zoekmachine wat geen zoekresultaten afschermt of verwijdert. Google past namelijk wel censuur toe in zijn zoekresultaten.

  Wij Kopimisten zijn niet voor het verrichten van onwettige daden, maar wij zijn er mee eens dat de huidige regels omtrent copyright en patenten de samenleving niet dienen. Zo is het oké om je kosten terug te verdienen en te mogen genieten van een inkomen vanuit je inspanningen en creaties.

  Monopolisering en hebzucht keuren we echter af en zeker in gevallen waarbij velen juist baat bij kunnen hebben uit je creaties. Het creëren van zaken ten goede van de maatschappij mag je namelijk niet doen met oogpunt om jezelf te verrijken.

  Wij beseffen ook dat we voor meesten een lachertje mogen zijn in Nederland, wij worden al bestempeld als de Piraten Religie, Piraten levensbeschouwing, Piraten filosofie hoe je het ook maar wenst te noemen dat deert allemaal niet het is immers “informatie”.

  Wij zijn waarschijnlijk ook de eerste moderne levensbeschouwing wat DNA (de zichzelf kopiërende informatiedragers in de celkern) als heilig gaan verklaren. Of H2O als oudste informatie transport medium, Walvissen als oudste zoogdieren die duizenden jaren al heilige kopieer acties verrichten of het concept “Anonymous” wat betrekking heeft tot privacy en het recht om je anoniem te kunnen bewegen op het Internet om zo je mening te kunnen uiten. Aldus onze hogepriesteres puntjes.

  Het laatste recht, je Anoniem kunnen bewegen op het Internet staat zo ie zo nu al onder vuur.
  Vorige week hebben de partijen PVV, SP en D66 kamer vragen gesteld of ze nep-profielen op sociale media sites zoals Facebook, Hyves, Twitter e.a. strafbaar mogen stellen en dus censuur op te leggen op iedereen die anoniem informatie wilt uitdragen op sociale media sites.

  Zoals we al wisten vormen partijen zoals de VVD, CDA, PVV, SP, D66 een gevaar voor de vrije informatie samenleving als ze zich niet snel bekeren tot het nieuwe denken. Wij bidden dagelijks zodat ook zij de heilige informatie stroom mogen zien.

  Het enige wat wij als Kopimisten wensen is dat, mensen zich realiseren hoe belangrijk de vrijheid van de heilige informatie stroom is voor de huidige informatie maatschappij.

  Indien wij dit doel hebben bereikt dan kunnen wij ons wegschrijven naar /dev/null om ons voor altijd te kunnen samenvoegen in de heilige stroom van informatie.

  #CopyMe *Lucifer (Kopimisme Nederland)

  • wannashareit schreef:

   Ik houd niet zo van kerken, vind jullie uitleg ook enigszins (lees: enigszins) eenzijdig; maar de kern klopt. Klopt helemaal, in mijn optiek.
   Als antwoord op al de andere opmerkingen; ik vind er bijna geen waar ik het tenminste niet grotendeels mee eens ben.
   Vraag: wij heten hier een democratie te zijn; waarom kiezen we dan niet anders?
   Wannashareit

  • Roemer schreef:

   Reactie op KopiMi kerk:
   “Vorige week hebben de partijen PVV, SP en D66 kamer vragen gesteld of ze nep-profielen op sociale media sites zoals Facebook, Hyves, Twitter e.a. strafbaar mogen stellen en dus censuur op te leggen op iedereen die anoniem informatie wilt uitdragen op sociale media sites. ”

   Wat een ABSURDE conclusie. Je valselijk als iemand anders voordoen en zo schade berokkenen – waar het om ging – is iets totaal anders dan een anoniem account. Een nepprofiel is totaal iets anders dan een anoniem profiel. Wacht maar tot iemand op jouw persoonlijke naam kinderporno gaat verspreiden. Dan snap je het verschil in één keer héél goed. Maar je hebt weer leuk op de heersende onderbuikgevoelens tegen de politiek ingespeeld. Fijn.

   • Kopimi Kerk NL schreef:

    Absurd in uw ogen, in de onze niet maar dat is weer het mooie van vrijheid van meningsuiting.

    Iedere nieuwe wetgeving die gemaakt zal worden om online inhoud makkelijker te verwijderen kan namelijk ook misbruikt worden door de makers van de wet. De ACTA is bijvoorbeeld ook zo’n wet.

    Dit is een risico wat velen kan benadelen. Het weegt niet af met de risico wat een enkel individu loopt om ooit eens slachtoffer te worden van een nep profiel of van een copyright schending.

    Voor gevallen van misbruik van een naam in uw kinderporno voorbeeld zijn er reeds al voldoende rechtsmiddelen tot uw beschikking om er werk van te maken. Er is geen nieuwe zware wetgeving voor nodig.

 310. Arnold schreef:

  Succes met de strijd, en ik hoop dat onze volksvertegenwoordiging er gauw werk van maakt om onze grondrechten in deze beter te beschermen, zodat dit soort rechtspraak in de toekomst niet meer mogelijk is.
  Ik ben benieuwd wat de overwegingen zijn van XS4ALL om aan het vonnis gehoor te geven, en niet te kiezen voor het betalen van de dwangsom, al dan niet met behulp van een steunfonds van sympathisanten, om zo het Nederlandse internet ongecensureerd te houden. Waarom niet samen met alle providers in Nederland de rug recht gehouden en tot het uiterste gegaan om een ongecensureerd internet te behouden? Al was het maar om aan ondemocratische, censurerende overheden een ondubbelzinnig en sterk signaal af te kunnen geven dat een open, vrije en humane samenleving niet samengaat met censuur van welke aard dan ook, om welke reden dan ook.
  Nogmaals, ik kan me voorstellen dat er voor XS4ALL goede redenen zijn om deze weg te bewandelen, maar ik ben wel benieuwd welke precies, gezien het belang van de waarden die hier op het spel staan.

  • Toontje schreef:

   Wanneer XS4ALL het vonnis negeert en de dwangsom betaalt geeft het aan dat de economische belangen groter zijn dan de dwangsom.
   Brein en de rechter zullen reageren met een nieuw vonnis met een hogere dwangsom. Dit gaat door totdat de dwangsom zo hoog is dat deze niet meer te betalen is.
   Uiteindelijk win je er dus niets mee, je bent een boel geld kwijt en je bent niets opgeschoten. Beter is dus dit geld te steken in een juridische procedure zoals hoger beroep.

   Peter R de Vries heeft eens een gerechtelijk bevel genegeerd door een ‘verboden’ uitzending toch uit te zenden. Een week later zou deel 2 van het onderwerp worden uitgezonden, maar de rechter heeft voor die uitzending zo’n hoge dwangsom opgelegd dat die uiteindelijk nooit is uitgezonden.

   Er is een tweede verschil. Bij de uitzending van Peter R de Vries ging het om beelden van een verborgen camera actie. Nu die toch uitgezonden zijn zijn die beelden openbaar gemaakt. What has been seen cannot be unseen.
   In dit geval is het resultaat van het negeren van een gerechtelijk bevel dat klanten van XS4ALL langer de Piratebay kunnen bereiken. Iets wat ze nu kunnen en iets wat ze straks -met iets meer moeite- nog steeds kunnen.

   Ik snap de stap van XS4ALL om de uitspraak te ‘respecteren’ en de strijd juridisch te voeren.

   • Arnold schreef:

    Dat is een heldere uitleg. Dank je wel.
    Principieel niet censureren leidt door steeds hogere dwangsommen dus uiteindelijk tot het failliet van de provider. Da’s voor nu wel wat buitenproportioneel.
    Ik snap nu ook deze stap van XS4ALL. Als provider op zwart gaan omdat de netneutraliteit te zeer wordt aangetast kan altijd nog…

 311. Zer0K3wL schreef:

  Gaat xs4all nou ook blokkeren want ziggo weigert dit te doen.

 312. Andre schreef:

  Ga vooral door met de strijd, een tip, in het vonis staat dat alleen juiste gegevens van thepiratebay.com geblokeerd moeten worden, weiger dus om suprnova.com en http://www.suprnova.com te blokeren.

  • Jajaja schreef:

   kijk allemaal even hier… onze vrienden van de vrije wereld van The PirateBay komen wellicht met een oplossing voor jullie binnenkort. Ze hebben een speciale re-direct app voor firefox gemaakt: http://www.mafiaafire.com
   Voor geblokkeerde sites die op deze lijst gezet zijn vervangt Mafiaafire het adres met die van een door (bijvoorbeeld PirateBay) opgegeven Mirror-site (of eigenlijk de directe IP van the originele server) die niet is geblokkeerd nog voordat de opdracht je computer verlaat en bij XS4ALL aankomt!!!
   Als de Mirror draait, eenvoudig even je app updaten en je bent om de blokkade heen… 1 dezer dagen zal PirateBay.org hopelijk worden toegevoegd.

  • Bram schreef:

   Was de blokkade niet specifiek bedoelt voor http://thepiratebay.org/ zo ja, dan kun je die site toch nog steeds bereiken door http://www.thepiratebay.org in te te typen? Ontneming van de internetvrijheid, dat is het.

   • gea schreef:

    Beste mensen,

    Er is al een nieuwe oplossing gevonden via hyves.
    Zoekt allen maar eens piratebay op via hyves en je ziet een directe link naar een ander domein van piratebay.
    Ze wisselen gewoon regelmatig van domein en zetten de oude op redirect. Sorry Brein, niks aan te doen. Of jullie moeten het hele internet afschaffen.

   • gea schreef:

    Ohw en trouwens ip’s blokkeren?
    Kijk eens naar het programma HIDE IP.
    Gewoon lekker door blijven gaan met een andere IP die telkens veranderd.

   • Tim Visee schreef:

    Dat gaat niet zo makkelijk, dan betekent het dat je het IP van iemand anders gebruikt via zijn computer. Je IP adres word namelijk geleverd door de internet provider (b.v. XS4ALL.nl) en kan je niet zelf veranderen.

  • Ruud Uphoff schreef:

   Ga desnoods door tot de hoge raad en kijk wat in Europa nog mogelijk is. Dit vonnis is het begin van een nieuwe vorm van terreur. Dit is keiharde censuur.