XS4ALL lanceert app die dromen beïnvloedt

xsdreamsXS4ALL breidt haar diensten uit met een mobiele applicatie waarmee gebruikers hun droom kunnen sturen. ‘XSDreams’ streamt gedurende de nacht content, waarmee de kans om te dromen over bepaalde onderwerpen of personen aanzienlijk wordt vergroot. Vooraf kan ingesteld worden welke droombeleving gewenst is. XS4ALL start met een beta-versie met de categorieën Activiteit – Muziek – Beroemdheden – Bekenden. Doel is dit in de loop van 2014 geleidelijk aan uit te breiden.

Niels Huijbregts, woordvoerder van XS4ALL: “XS4ALL maakt zich er sinds haar oprichting hard voor dat iedereen overal en altijd toegang heeft tot alle informatie. Waarbij de gebruiker zelf bepaalt wat hij wil zien of horen. Het lijkt ons waanzinnig dit gegeven écht 24/7 waar te kunnen maken, of je nu wakker bent of slaapt. We zijn al sinds 2012 bezig met het project. Nu de initiële testfase succesvol is afgerond zijn we ontzettend trots dit als eerste provider wereldwijd te kunnen introduceren.”

Het idee voor de app werd geboren naar aanleiding van een artikel uit 2010 op de website van Scientific American. “Het is zo’n idee wat niemand serieus neemt in het begin, maar tijdens meetings bleef het terugkomen. Tot uiteindelijk iemand zei: we gaan dit maken.”, aldus Huijbregts. De keuze te starten met een beta-versie is bewust. Niels Huijbregts: “We willen ‘klein’ starten, leren van de eerste gebruikers, en van daaruit optimaliseren.” De app is vanaf volgende week dinsdag beschikbaar in de Apple Appstore en Google Play.

Kijk voor meer informatie over XSDreams op www.xs4all.nl/xsdreams

Deel dit:

Reacties

 1. stopelectrosmog says:

  Dromenapp is natuurlijk een 1 April grap, maar een dergelijke app beinvloed wel degelijk je dromen: mensen die een smartphone op hun nachtkastje hebben liggen of de hele nacht een wifi netwerk (router) aan laten staan slapen slechter en dromen nauwelijks tot niet. De ‘grap’ is echter dat uw welzijn (nachtrust en gezondheid) op de proef worden gesteld. Je kunt er vaak niets tegen doen (en heel vaak ook wel!). Dank aan de telecommaatschappijen met de vele zendmasten in en nabij woonwijken.

 2. Patrick says:

  “Aanvullende dreampacks zijn gratis te downloaden via Pirate Bay”. Maakt hem helemaal af!

 3. Leuke grap, al had ik hem wel onmiddelijk door. Overigens slaap ik vaak met een van de Comedy Central zenders aan en daarop worden de uitzendingen iedere zoveel uur herhaald en wanneer ik wakker ben geworden herken ik vaak dingen waarover ik gedroomd heb. Ik denk dat deze zenders vooral gunstig zijn omdat onderwerpen nooit lang duren, altijd nogal luchtig zijn en er vaak gelachen wordt. (Zet het audio-volume niet te hard!)

 4. Guido Fohr says:

  Daar zou XS4ALL een Nobelprijs mee kunnen winnen of de uitvinding was in “Nature” of “Science” gepubliceerd!!! Ik vrees echter dat dit een 1 april grap is …. leuk geprobeerd!

 5. Mike H. says:

  LOL Leuk bedacht! Als dat ‘s écht zou kunnen, nietwaar?! De grap was niet alleen vermakelijk, maar heeft me ook op het spoor van professor Deirdre L. Barrett gebracht, die naar mijn mening hoogst interessant onderzoek heeft verricht op het gebied van dromen. Beïnvloeding van de eigen dromen is volgens haar wel degelijk mogelijk door middel van verschillende technieken, maar uit een interview met haar in The MDM Wonderlance-uitgave van oktober 2010 (digitaal magazine) kan ik wel opmaken, dat de mate van beïnvloeding zoals die met de door XS4ALL bedachte app wordt gesuggereerd mogelijk te zijn, thans nog niet haalbaar is, helaas. Hoe dan ook, het is een fascinerend onderwerp en mijn dank gaat uit naar XS4ALL voor het publiceren van deze goed doordachte 1 aprilgrap.

 6. J.Jansen says:

  Ik zou toch liever zien dat alle diensten zoals bijvoorbeeld serie-opnemen perfect werken voordat U tijd verspild aan (slappe) grappenmakerij.

  Dank U vriendelijk.

  • Dirk says:

   @J. Jansen,

   Jammer dat sommige mensen altijd wat te zeuren hebben. Ook al zijn het de beste ideeën of leukste momenten. Reageer dan gewoon niet.

   • J.Jansen says:

    Wat nou leuk moment? Het was al verpest vanaf reactie 1.

    Als mijn werk een zootje is vind mijn werkgever het ook niet leuk als ik grappen en grollen uit loop te halen. Ook al zijn ze nog zo grappig.

    Maarja, de gemiddelde mensch (werknemer) van tegenwoordig vind zijn eifoon en facebook belangrijker dan de taken doen waar hij voor ingehuurd/betaald word.

 7. Xenomatrix says:

  Tsja,

  Voor mijn gevoel hadden er meer mensen ingetrapt, als jullie gepubliceerd zouden hebben, dat vanaf a.s. dinsdag de abuse helpdek telefonisch bereikbaar zou zijn. ( zou wel een goeie grap zijn, overigens…)

 8. ReemZ says:

  Beetje jammer van de mensen die gelijk moeten roepen dat ‘t ‘n grap is.
  Laat anderen nou toch ‘s ergens in trappen joh…

 9. Ruben says:

  Grinnik ….
  Super….
  31 maart – ….. – 2 april

 10. Bart says:

  Heeft de app ook een droom-logging feature? Ik vind het altijd erg onhandig dat ik ‘s morgens niet even kan teruglezen wat ik gedroomd heb.

 11. Dave says:

  Ja, deze is wel heel doorzichtig.. 1 April!

 12. Dirk says:

  Komt er nog een update van de placeboapp. De craniale instraling die dat ding afgaf hielp echt. Maar er zijn allerlei modieuze aandoeningen bij gekomen die nog niet in de lijst staan en ik denk namelijk dat de antenne van mijn nieuwe smartphone anders geconfigureerd moet worden. Hij lijkt op oneven dagen niet helemaal op kracht te komen.

 13. Andre Bor says:

  Geweldige voetnoot: Aanvullende dreampacks kunnen gedownload worden via de pirate bay :D

 14. Richard Loerakker says:

  Ik mag hopen dat dit een beter succes wordt dan die Senseo Speed van 10 jaar geleden, dat werkte voor geen meter en ik heb nooit een antwoord mogen ontvangen op mijn email aan XS4ALL. ;)

  • Niels Huijbregts Niels Huijbregts says:

   Dat had vooral te maken met de destijds beschikbare bandbreedte. Als je die senseo nu aansluit, werkt het vast fantastisch (vanaf volgende week dinsdag dan)

 15. A. van Herwaarden says:

  Ik HOOP het: 1 april.
  Anders ga ik twijfelen aan mijn provider.

 16. Egbert says:

  Nog meer dromen?? ik droom nu al hele nachten dus zou niet waar ik ze allemaal moet laten. Misschien krijgen we er een droomkastje bijgeleverd om ze te bewaren? Ik zou volgende week dinsdag maar thuis blijven, misschien komt post.nl het kastje wel afleveren. Of worden we a.s. dinsdag juist UIT de droom geholpen?

 17. Henk says:

  En natuurlijk ook geschikt voor Windows Phone, toch XS4ALL????

 18. Christine says:

  Ik hoorde via via dat ‘ie dinsdag uitkomt. Ik ga ‘m gelijk downloaden!

 19. Willem says:

  Tja, volgende week dinsdag. Happy dreams.

 20. Anton Sollie says:

  Goh, wordt volgende week dinsdag uitgebracht. -:)

 21. Davros says:

  1 april.

 22. Frank says:

  Geweldig idee, zeer futuristisch en inspirerend. In 2010 had XS4ALL ookal een sterk plan dat veel inspiratie en discussie opriep.

  • Frank says:

   Ik wilde niet meteen de grap verpesten, maar weten jullie nog van Layer in 2010. Dat was ook een goeie grap!

   • Niels Huijbregts Niels Huijbregts says:

    Ik weet het nog goed! :-)
    Het bericht is er nog, maar de bijbehorende video kan ik helaas niet meer vinden.

   • Frank says:

    Sterke marketing actie Niels! Complimenten. Overigens: super dat de snelheid (VDSL) weer verhoogd is. Bij mij werkt het al. Hopelijk blijft een prijsverhoging uit.