ING en internetprovider XS4ALL hebben de handen ineen geslagen om valse e-mails, die worden verstuurd uit naam van de ING, actief te blokkeren. Dit gebeurt door de inzet van zogenaamde DMARC technologie. ING is de eerste bank in Nederland die DMARC geadopteerd heeft en inzet om haar klanten tegen valse e-mails, ook wel phishing e-mails genoemd, te beschermen. De proef met XS4ALL loopt nu 6 weken en blijkt een succes. Het aantal valse e-mails dat misbruik maakt van het domein ING.nl is gedaald met 71%.

De DMARC technologie is begin dit jaar gelanceerd vanuit een samenwerking van toonaangevende marktpartijen zoals Google en Microsoft. ING en XS4ALL hebben zich hierbij aangesloten door als eerste grote partijen in Nederland DMARC te implementeren  Dit systeem zorgt ervoor dat klanten van XS4ALL geen valse e-mails meer ontvangen met de afzender @ING.nl. Sinds de DMARC techniek is geadopteerd door de ING is het aantal valse e-mails, verzonden vanuit deze domeinen, aanzienlijk gedaald.

Max Mouwen, Directeur Verkoop en Service Internet ING: “We zijn enthousiast over dit initiatief en de samenwerking met XS4ALL. Criminelen versturen, tot grote ergernis van zowel bedrijf als klant, veel valse e-mails uit naam van bijvoorbeeld een bank. Phishing is een hinderlijk fenomeen en het is fijn dat wij daar nu een flinke rem op kunnen zetten. Wij zullen onze ervaringen met anderen delen, omdat dat dit alleen met een structurele, gezamenlijke aanpak van alle banken en internetproviders effectief aangepakt kan worden. Wij nodigen andere partijen uit zich bij ons initiatief aan te sluiten. Samen staan we sterk tegen de internetcriminaliteit”.

Jan-Pieter Cornet, systeembeheerder bij XS4ALL, legt uit: “Bij het tegenhouden van valse e-mails loop je altijd het risico dat er per ongeluk legitieme berichten worden geblokkeerd Die zogenaamde ‘false positives’ moet je natuurlijk vermijden. Door gebruik te maken van DMARC kunnen we vaststellen of een bericht echt afkomstig is van de ING. False positives worden zo tot het minimum beperkt”.

Phishing is het ‘vissen’ naar persoonlijke gegevens. Dat kan via valse e-mails, telefoon of websites gebeuren. Criminelen doen dit bijvoorbeeld om geld van bankrekeningen te kunnen stelen. Betrouwbare partijen als XS4ALL en ING zullen nooit per e-mail of telefonisch persoonlijke gegevens als inlogcodes en pincodes van hun klanten vragen.

Deel dit:

Reacties

 1. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this excellent blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account.
  I look forward to fresh updates and will talk about this website with my Facebook group.
  Chat soon!

 2. willower says:

  This cаusеѕ the formatiοn οf blackheads anԁ
  whiteheaԁs in the ѕkin. As an added bonuѕ, Erythrοmуcin
  has anti inflаmmatory ρгoperties that Tetracycline laсκs.
  Ѕuch mystery ingгedients аre mеаtmeаl аnd meat by-proԁucts basicallу
  unspeсified mеat sоuгces. Google Chгome is really fаsteг than any оther browѕer and if уou ѕtart usіng the κеyboагd shortcuts thеn definitelу you ωill becomе the power useг.
  Now, lets eхplore hоω to get riԁ of
  acne with a few othеr home гemedіeѕ thаt
  сlaim to worκ.

 3. Informative article, totally what I was looking for.

 4. Anonymous says:

  Excellent items from you, man. I’ve remember your stuff prior to and you’re
  just too magnificent. I really like what you have obtained right here, really like what you are stating and the best way in which you say
  it. You are making it enjoyable and you still care for to keep it sensible.
  I can not wait to learn much more from you. This is actually a
  terrific web site.

 5. Pascal says:

  Krijg al sinds 30 aug, 2012 11 mailtjes eerst: WAARSCHUWING nu “Account Bijwerken” (is dezelfde trouwens)

  Xs4all Service-upgrade In onze voortdurende inspanning om uw ervaring van onze
  diensten te verbeteren, u geadviseerd om uw account (s) bij te werken. Meld u aan
  bij uw account bijwerken Bedankt voor uw hulp ons beter van dienst u. Customer
  Service Xs4all Online

  Kom op XS4all! Search and Destroy…

 6. Joop says:

  Mijn adres wel, maar dat zou toch niets moeten uitmaken, als XS4ALL ze kan afvangen voor de ING, dan kan dat toch ook voor henzelf zou je denken.
  Vandaag komen ze zelfs in paren binnen:
  12.39 en 12.41 uur
  We hebben problemen in onze database met betrekking tot uw account,
  meldt u zich aan bij uw account te verifiëren.
  KLIK HIER –> http://tinyurl.ms/xs4alladmn
  Customer Service
  technische ondersteuning
  XS4ALL online

  En XS4ALL blijft stil, doodstil
  Joop

 7. coen van den heuvel says:

  Ik krijg geen enkel spam-mailtje van XS4All “zelf”.
  Mijn e-mail adres bestaat niet uit “@xs4all.nl”, zou daar het probleem misschien zitten ??
  Hebben de mensen die wel last hebben van XS4All spam wél “@xs4all.nl” in hun e-mailadres ?

 8. Joop says:

  Ontvangen van:
  XS4ALL (abuse@xs4all.nl)
  Aan: undisclosed-recipients:

  Geachte gebruiker
  Je hebt een nieuw bericht alert
  klik hieronder om te lezen.

  Klik hier om door te gaan

  en nu XS4all zelf nog! Weg met die ”Alert” phishing e-mails van XS4ALL.NL: de techniek schijnt in huis te zijn!

  Helaas van de kant van XS4ALL nog geen enkel antwoord gezien of nog beter een oplossing ervaren; werkt die DMARC stempel enkel bij/voor de banken en niet voor XS4All zelf?

  Joop

 9. Han Haitjema says:

  Ik kreeg een bedrieglijk echt lijkend mailtje dat van xs4all leek te komen, zie onder. Het leek van een xs4all useraccount te zijn verstuurd. Het gaat dus niet alleen over banken.

  Secure Webmail
  WELKOM OP MIJN XS4ALL

  Upgrade uw account

  KLIK HIER OM DOOR TE GAAN

 10. Erick says:

  Sinds een maand of 2 ontvang ik regelmatig phishing mails die afkomstig (lijken te) zijn van XS4ALL mail adressen. Het lijkt er op dat XS4ALL regelmatig wordt gehacked. Is het nou echt zo moeilijk om hier maatregelen tegen te nemen?