Alle klanten van XS4ALL op een glasvezelverbinding hebben vanaf vandaag een actieve IPv6-verbinding. Dit maakt network engineer Timo Hilbrink van XS4ALL vandaag bekend op de Universiteit van Amsterdam. Daar vindt vandaag een symposium plaats in het kader van World IPv6 Launch Day, want 6 juni 2012 is bepaald als de dag dat organisaties over de hele wereld IPv6 officieel in gebruik nemen.

XS4ALL is al enkele jaren een voorloper in de uitrol van IPv6, klanten kunnen al sinds 2010 IPv6 activeren op hun internetverbinding. Vorige week kondigde XS4ALL aan dat alle nieuwe internetverbindingen nu standaard worden opgeleverd met IPv6, dus zonder dat klanten het protocol zelf hoeven aan te vragen. Dat kan omdat XS4ALL ervan overtuigd is dat IPv6 de experimentele fase definitief ontgroeid is: alles is inmiddels zo goed getest dat IPv6 als standaard onderdeel van de dienstverlening kan worden aangeboden. Vandaag wordt IPv6 daarom ook standaard geactiveerd bij alle glasvezelklanten van XS4ALL. Dat XS4ALL daarmee echt voorop loopt, blijkt wel uit het rapport dat KPMG deze week publiceerde over IPv6 in Nederland. Het bedrijf concludeert daarin dat Nederland slecht is voorbereid op IPv6, terwijl dat wel degelijk erg belangrijk is.

Door een grote groep klanten in een keer te voorzien van IPv6-adressen naast de al bestaande IPv4-adressen laat XS4ALL zien volledig gecommitteerd te zijn aan de uitrol van IPv6 in Nederland. De keuze om te starten bij glasvezel was logisch: glasvezel is bij uitstek de internetverbinding van de toekomst, klanten op dat bijzondere netwerk mogen natuurlijk verwachten volledig klaar te zijn voor  die toekomst!

Klanten op een ADSL of VDSL verbinding bij XS4ALL kunnen voorlopig nogzelf IPv6 aanvragen in het service centre. Afhankelijk van het modem waarover zij beschikken kunnen ze IPv6 ook zelf activeren.

Meer over XS4ALL en IPv6 op xs4all.nl/IPv6. Meer over de World IPv6 Launch Day op IPv6launch.nl

Deel dit:

Reacties

 1. RuuduX says:

  Waarom zet xs4all niet op alle dsl diensten ipv6 volledig aan? De gklant kan zelf dan ipv6 activeren in diens modem. Scheelt weer een extra stapje inloggen en rond klikken in het service centre

  • P. Hamming says:

   Niet iedereen wil IPv6, omdat het ook beveiligingsproblemen met zich meebrengt.
   Bij nieuwe klanten is dit minder een probleem, omdat ze deze bij de overeenkomst hebben afgesproken dat ze IPv6 krijgen, tien jaar geleden had nog vrijwel niemand ervan gehoord, waardoor je klanten van toen niet kunt ‘verplichten’ de nieuwe dienst af te nemen.
   Wel kun je ze pushen over te stappen, zoals XS4All nu doet.

 2. Benno says:

  Best mensen van Xs4al,

  Het glasvezel dat nu bij mij is aangesloten, vind ik geweldig. Het is zo snel, dat ik het haast niet bij kan benen, echt super. Ga zo door Xs4all, en wordt de grootste en de mooiste.

 3. g.vrijdag says:

  dringende contacten met de onderneming zijn op een bedenkelijk laag peil geraakt.

 4. John says:

  Beste XS4ALL ik heb me ook ingeschreven voor Internet over glasvezel (ziet er ook naar uit dat het ook doorgaat) en heb 2 vragen hierover:
  1. Hou ik het IPV6 Adres wat ik ooit heb aangevraagd ?
  2. Krijg ik over de glasverbinding ook nog een IPV4 adres (of hou ik mijn oude). Dit is vooral nog belangrijk omdat ik gebruik maak van een applicatie die op IPV4 is gebaseerd en nog niet is aangepast.
  M.vr.Groet
  John

  • XS4ALL says:

   Beste John,

   Naar aanleiding van de vragen, hierbij de antwoorden:

   1.Nee, je krijgt een nieuwe IPv6 range toegewezen op je glasvezel verbinding.

   2.Ja, maar dit is een nieuw IPv4 adres. Deze wordt ook schriftelijk doorgegeven en is via de helpdesk (na verificatie) op te vragen zodra de order loopt.

   Mocht je nog meer vragen hebben over IPv4 versus IPv6, kun je deze stellen aan de helpdesk via email (helpdesk@xs4all.nl), twitter (#XS4ALL) of telefoon (020-3987666).

 5. Bart says:

  Mooi werk. :-)

  En hoe staat het met het omwisselen van een oude Fritz!Box die geen IPv6 kan voor een die dat wel kan. Komt daar ook een actie voor?

 6. Frans says:

  @Paul
  Demon klanten kunnen nu net als hcc klanten de rfc verbinding om laten zetten naar een pppoa verbinding. een telefoontje naar de helpdesk is voldoende. Zie faqs op de ipv6 pagina van xs.
  nb op de fritzbox 7340 werk ipv6 zonder problemen.

 7. Paul says:

  Bestaat de mogelijkheid inmiddels om IPv6 ook te activeren voor oude Demon klanten, zonder dat mijn demon emailadres vervalt?

  • XS4ALL says:

   Beste Paul, dit is mogelijk -mits- je modem en verbinding aan een aantal voorwaarden voldoet. Ik raad je aan om contact op te nemen met onze helpdesk via 020-3987666 (Consumenten) of 020-3987656 (Zakelijk). Men kan je daar verder informeren over de mogelijkheden.

 8. Angela S. says:

  IPv6 is hier op de Fritz!Box 7270 al een flinke tijd geactiveerd..

 9. Sander says:

  Beschermt de firewall software die XS4all geeft ook tegen aanvallen via IPv6?

  • OM says:

   De Fritzboxen blokkerene standaard al het inkomen ipv6 verkeer. Geen idee wat F-Secure doet.

   • Dick says:

    Als je fritz.box in de browser klikt, en dan in het FritZ box menu naar de accountinstellingen gaat dan kan in mijn Fritz.box (7390) een vinkje bij optie IPv6 aan of uit gezet worden. Standaard staat hij idd. uit. Geconfigureerd vanaf xs4all niet.

   • OM says:

    Ja, maar zelfs als het ipv6 vinkje aan staat, wordt nog steeds al het inkomend ipv6 verkeer geblokkeerd als je verkeder niets configureert.

   • Anonymous says:

    Dat kan gelden voor fritz.box, maar de clients daarachter kunnen (voor zover mij bekend) niet op die manier worden beschermd en worden dat in geval van fritz.box ook niet. Die zul je zelf moeten beschermen middels een firewall.
    Of de firewall die XS4All levert dat ook doet weet ik niet.
    Wel weet ik dat XS4All nog geen officieele ondersteuning biedt voor IPv6, wat niet het vertrouwen verhoogt dat de firewall IPv6 ondersteund.

 10. JeroenW says:

  Mooi gebaar, een stap op een lange weg die we met z’n allen nog te gaan hebben.