Na 14 jaar in Diemen keren we terug naar Amsterdam

XS4ALL verhuist naar een nieuw kantoor. Daar mogen klanten natuurlijk geen last van hebben, dus we blijven gewoon open. Hoe verhuis je een helpdesk die gewoon aan het werk is?

 

Nieuw kantoor15 Juli is het zover, dan verhuist XS4ALL na 14 jaar Diemen terug naar Amsterdam. Op vrijdagochtend begint de verhuizing, en op 17 juli is de hele operatie afgerond. Vanaf maandag 18 juli zullen we werkzaam zijn op onze nieuwe locatie, bij het Sloterdijkstation in Amsterdam. Iedere verhuizing is een ingewikkeld project, zeker als je een helpdesk moet verhuizen terwijl die gewoon doorwerkt. Want dat wij naar een nieuw kantoor trekken, daar mogen klanten natuurlijk geen last van hebben. Onze systeembeheerders zijn inmiddels druk bezig om te zorgen dat alles werkt in het nieuwe pand. En hier in het oude kantoor zijn we druk bezig met het inpakken van onze spullen zodat we straks niks vergeten en op de nieuwe locatie gewoon door kunnen werken.

Onze klantcontact afdelingen zullen tijdens de verhuizing gewoon telefonisch bereikbaar blijven. Dat kan doordat we in delen verhuizen: eerst verhuist de helft naar het nieuwe pand en wordt alles daar meteen weer aangesloten. De volgende dag werken de eerste XS4ALL’ers daar al, zodat de tweede helft kan worden verhuisd. En mocht er iets misgaan in het verhuisweekend, dan blijft er als noodoplossing nog een groep medewerkers achter in Diemen om als back-up te functioneren voor de klantcontact-afdelingen. Alles is tot in de puntjes gepland, zodat de verhuizing geruisloos kan verlopen.

XS4ALL is erg enthousiast, we verheugen ons erop in het nieuwe pand te trekken. Het nieuwe kantoor biedt betere arbeidsomstandigheden voor onze medewerkers, dus dat is zeer gunstig. Het klimaatbeheersingssysteem van het huidige kantoorpand heeft vaak storingen, al jaren is het dan weer te koud en dan weer te heet. Veel collega’s kunnen daarover meepraten: het is bij ons intern een geliefd onderwerp om over te klagen. Er is dan ook positief gereageerd op de verhuizing. Sloterdijk is voor veel van onze collega`s bovendien beter te bereiken.

Nieuw kantoorMaar ja, in al die jaren zijn we ook wel gehecht geraakt aan ons oude kantoor. Veel mensen hebben hun werkplek zelf aangekleed waardoor we altijd een bijzonder interieur hadden, met een eigen sfeer. Om in het nieuwe pand ook het XS4ALL gevoel te creëren zijn we maanden geleden al begonnen met een stylist die de afdelingen heeft ingericht met de ‘look and feel’ van XS4ALL. Iedereen mocht meepraten over de inrichting en dat deden dan ook veel mensen.

We komen straks in het nieuwe pand met z’n allen op twee verdiepingen te zitten. Dat is echt een verandering, want nu zitten we nog over zeven verdiepingen verspreid. Ik denk dat het de communicatie intern sterk zal verbeteren en een (nog) grotere band zal creëren tussen onze medewerkers. En dat kan natuurlijk alleen maar gunstig zijn voor onze dienstverlening. Dus hoewel we ons best doen om ervoor te zorgen dat u niks merkt van de verhuizing, zou het best eens kunnen dat er toch een merkbaar verschil is!

Ronald Bregten

Ronald is Hoofd Helpdesk

Deel dit:

Reacties

 1. M.J. Rokx says:

  Succes en ga verder door zoals van ouds.
  Groet Rinus Rokx

 2. Adri Bakker says:

  Welkom, nieuwe buren!

  al enige weken kunnen wij de verbouwingswerkzaamheden in het pand volgen vanaf de andere kant van het pand. Het ziet er mooi uit! Ruime desks met leuke designlampen. En een enorme constructie van TL-buizen!
  Mochten er nog vragen/ wensen zijn over de verhuizing of lokatie, kom dan gerust langs.
  Oh, btw: wanneer is de buurtborrel? :-)

  gr. Adri Bakker
  KPN, technische servicedesk

 3. Jelle van der Velde says:

  Sterkte en succes met de verhuizing, dit weekend. De dienstverlening blijft als vanouds, vanuit Diemen ook in het nieuwe onderkomen, in Amsterdam nieuwerwets gewoon erg goed!

 4. Kees de Leng says:

  “Alles sal reg kom “: zei oom Paul Krüger ooit.
  Dat zal nu ook het geval zijn bij deze verhuizing. Succes.

 5. Kees Vesseur says:

  De verhuizing zal vast goed verlopen net als de service van xs4all al altijd goep verloopt!

 6. bob winkel says:

  Heel veel sterkte met jullie verhuizing. Zo iets verhuizen is niet nix. Ik weet wat het is. Gegroet.