Toen we vanuit XS4ALL Marketing onze TV-plannen openbaarden kwamen er intern geluiden van onbegrip. “Dat is toch niet meer van deze tijd? Via internet  kan ik precies kijken wat ik wil, de nieuwste films bekijken, Amerikaanse televisieseries volgen die hier nog lang niet worden uitgezonden… Wat moeten we met die ouderwetse vorm van entertainment?” Toch kijken ook onze klanten nog vooral ‘ouderwetse’ tv, dus als we willen dat onze internetklanten hun televisieabonnement bij UPC of Ziggo opzeggen (en dat willen we!), dan moeten we simpelweg die ouderwetse televisievorm aanbieden. Al lijkt dat voor een innovatieminnende internetprovider misschien een stap terug.

WebTV van XS4ALLNa die eerste stap zetten we nu snel de tweede, met WebTV. Een vorm van TV-kijken waar internet en televisie samenkomen en elkaar versterken. Een vorm van TV-kijken die de mogelijkheden van internet volledig benut. Dat maakt het veel actiever, veel persoonlijker, veel leuker. En dat past heel goed bij waar XS4ALL voor staat want met WebTV kijk je TV op je laptop, desktop, iPad en zelfs iPhone.

WebTV is een experiment, een platform waaraan we de komende tijd stevig gaan knutselen en functionaliteiten aan gaan toevoegen. We zoeken naar vernieuwende vormen van interactiviteit: koppelingen met social media (direct de uitzending bespreken en comments van vrienden lezen via Twitter), in één keer doorklikken naar Wikipedia en IMDB. Ik heb geen idee waar het precies naartoe gaat, maar ik weet zeker dat de mogelijkheden fantastisch zijn als internet en televisie samensmelten.

Die mogelijkheden ontwikkelen we samen met onze enthousiaste, betrokken klanten, bijvoorbeeld via ons co-creatieplatform Yellow Spaces. We hebben zelf een aantal goede ideeën maar ongetwijfeld worden dat er nog veel meer als er meer mensen meedenken.

Onze WebTV heeft al een eerste, grootschalige pilot achter de rug. Toen 26.000 KPN-klanten geen Digitenne konden ontvangen vanwege de brand in de zendmast in Hogersmilde, hebben we aan al die klanten WebTV van XS4ALL aangeboden, zodat mensen toch tv konden blijven kijken. We hebben daar heel veel positieve reacties op gekregen. Dat stimuleert ons verder te gaan om met WebTV het moderne televisiekijken vorm te geven. Als internet en televisie samenkomen, ontstaat er iets heel moois.

Pieter Plaisier

Pieter is Manager Marketing bij XS4ALL

Deel dit:

Reacties

 1. Chasalin says:

  Ik bedoel zelfs 2 jaar verder…

 2. Chasalin says:

  Ruim een jaar verder en nog geen oplossing voor linux… prutsers…

 3. tvscreen says:

  Waarom reageert er niemand van XS4AAL op vragen en opmerkingen in de reacties? Zet dan de commentaaroptie gewoon uit.

 4. turkchat says:

  Tijdens het opnemen zou ik dan kunnen overschakelen naar webtv dat scheelt weer een recorder

 5. gazeteler says:

  Tijdens het opnemen zou ik dan kunnen overschakelen naar webtv dat scheelt weer een recorder

 6. HBuit says:

  Webtv, het heeft 3 dagen gewerkt en daarna niet meer. Het antwoord van de helpdesk was nietszeggend.

  • Tiemen Koetsier says:

   Waarom doet mijn WEBTV het nog steeds niet?
   Krijg alleen maar de melding: Stream kan niet geladen worden. Netwerkfout, of formaat niet ondersteund.

 7. Jos Nouwen says:

  WebTV. Nooit van gehoord. Moet eens beter mijn nieuwsbrieven bijhouden. Op de website vind ik het niet. Nou ja, ik heb (ook hierdoor..) (nog) geen TV4ALL, dus ik kan het blijkbaar niet proberen. Ik zie echter dat ik het op mijn laptops en PC’s niet kan gebruiken, want mijn OS wordt niet gesupport. Voorstel: de Nederlandse publieke zenders (NLD1, 2 en 3 en de regionale zenders) worden vrij verspreid via digitenne en via Astra. Ook UPC en Ziggo verspreiden de publieke zenders via Internet. De enige eisen zijn vlgs mij dat er vanuit Nederland gekeken wordt (vandaar Astra via CanalDigital). Kan daarom XS4ALL die zenders niet ook via Internet aanbieden? Bij voorkeur via WebTV, en zonder DRM. Dat stellen de klanten (ik..) op prijs, en het is een goede demo voor WebTV, en een klantenbinder voor XS4ALL. En vermeldt het ook op de site..

 8. Jurrien says:

  Weet iemand misschien een goede browser voor een android smartphone, want in de meeste browsers doet hij het bij mij niet.

 9. Tom van Mierlo says:

  Zeer tevreden, 1 dag na aanmelding al toegang tot webtv. Ziggo opgezegd. Werkt perfect op iPad. Nu nog het volledige zenderaanbod,daar blijft xs4all nog achter…

 10. Marovinci says:

  En óók de app voor android natuurlijk! En graag alle zenders die de XS4ALL-klant in zijn specifieke TV-pakket heeft natuurlijk! Kwestie van inlognaam en pw of klantnummer. Succes ermee, xs4all…