Gaat u verhuizen? Of denkt u na over internet zo optimaal mogelijk aanleggen in uw huis? Met deze checklist zorgt u voor mooi weggewerkte bedrading en een goede verbinding overal in uw nieuwe woning.

1. Optimaal internet: kies voor bedraad

Bedraad internet is het veiligst, snelst en het meest stabiel. Het is minder gevoelig voor verstoringen dan een draadloos WiFi-signaal. Ook heeft het minder last van obstakels in de kamers. Bedenk daarom vooraf waar u internet nodig kunt hebben in uw nieuwe huis. Dan heeft u straks mooi weggewerkte bedrading en overal goede verbinding.

2. Plan voor de toekomst

Bedenk dan vooraf welke aansluitingen in welke ruimtes u nodig heeft. Niet alleen nu, maar ook voor later. De babykamer wordt straks tienerkamer bijvoorbeeld. Wellicht wilt u ooit een thuiswerkplek maken op zolder of in uw tuinhuisje. Door nu de juiste aansluitingen te plaatsen, heeft u straks mooi weggewerkte bedrading en overal goede verbinding.

3. Werk de kabels weg in de wand en meterkast

Ook in de meterkast kunt u de bekabeling mooi wegwerken. Monteer hiervoor de datakabels in de meterkast overzichtelijk af op een switch. Let bij aanschaf van de switch op het aantal kabels dat erop aangesloten kan worden. Bent u een XS4ALL klant? Dan kan onze klantenservice u helpen de juiste switch te kiezen.

4. Plaats meerdere WiFi-punten

Natuurlijk wilt u ook overal een sterk WiFi signaal in uw woning. Zorg daarom voor extra WiFi-punten op strategische plekken zoals de hal en de trapopgang in uw nieuwe huis. Door op meerdere plekken data-outlets aan te brengen, kunt u bekabeld een WiFi-punt of een WiFi-versterker aansluiten. Zo is het signaal straks overal in uw nieuwe woning optimaal.

5. Plaats de WiFi-punten hoog

Laag bij de grond is het WiFi-signaal minder krachtig dan hoger in een ruimte. Plaats daarom de WiFipunten hoog in uw woning en zorg voor stopcontacten in de buurt. Dan kunt u straks eenvoudig een WiFi-versterker aansluiten en heeft u overal goede verbinding.

Uw checklist altijd bij de hand

Om de mogelijkheden voor uw nieuwe woning te bekijken, is het handig om de checklist te downloaden naar uw smartphone of uit te printen. Klik hier om de checklist te downloaden.

Gratis internet tijdens het verhuizen?

Bent u XS4ALL klant en gaat u verhuizen? Dan krijgt u tijdens de verhuizing 1 maand dubbel internet van ons. Als Internet op uw nieuwe adres start, loopt het op uw oude adres nog 1 maand gratis door. Wij zetten de verbinding over op de door u aangegeven verhuisdatum. Geef uw verhuizing dus door en kies voor de Internet Overlapservice in Mijn XS4ALL.

Deel dit:

Reacties

  1. Pbe schreef:

    Het zou XS4ALL sieren als men reclame zou maken voor wifi op alleen 5GHz. De 2,4GHz band indeling is met maar 4 bruikbare kanalen (binnen 50 meter) gewoon vol. Meer repeaters of basisstations plaatsen voor 2,4GHz zorgt alleen maar voor meer verstoring en traagheid.

    Nog beter, internetaanbieders die wifi modems aanbieden/beheren, zouden per woonadres een speciek kanaalnummer moeten toewijzen (1, 5, 9 of 13 in enkel-kanaalsmode) ipv een fabrieksinstelling. Alleen al bij rijtjeshuizen scheelt dat een hoop ellende. Zeker als ook de 802.11b norm ondersteuning standaard afgeschakeld wordt.