De afgelopen dagen ontvangen we veel meldingen van klanten die phishing mails hebben ontvangen die afkomstig lijken van XS4ALL. Deze berichten zijn niet afkomstig van ons, maar van kwaadwillende personen die proberen om gegevens van u los te krijgen. Deze vorm van oplichting noemen we phishing.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van pshishing mails die onlangs zijn verstuurd. Waarschijnlijk zijn er meerdere mails in omloop. Blijf alert en ga nooit in op verzoeken waarbij u gevraagd wordt om uw gegevens te controleren, in te vullen of een website te bezoeken waar u in moet loggen.

Meer informatie over hoe u phishing herkent en wat u kunt doen: http://www.xs4all.nl/klant/veiligheid/phishing/

E-mail rekeninghouder,

Wij willen u informeren dat uw e-mailaccount is geпnfecteerd met een virus, waardoor de overdracht van uw belangrijke informatie in staat. Om dit virus te verwijderen van uw e-mailaccount, moet u de beveiligde pagina die is bijgevoegd in dit bericht downlaod en binnen te ondertekenen

Als u dit niet om dat te doen, zullen wij jouw account verwijderen, zodat het virus zich niet zal circuleren in onze beveiligde server, dus snel handelen.

Sorry voor het ongemak,

Technische Informatie.

© X4all 2012. Alle rechten voorbehouden.

Van: XS4ALL ADMIN
Datum: 29-9-2012 12:48:54
Aan: Recipients
Onderwerp: XS4ALL GEBRUIKER: Upgrade nu uw account

We hebben problemen in onze database met betrekking tot uw account,
meldt u zich aan bij uw account te verifiëren.

KLIK HIER –> http://tinyurl.ms/xs4all

Customer Service

technische ondersteuning

XS4ALL online

Deel dit:

Reacties

 1. LeendertB says:

  Beste XS4ALL, ik wil even onderschrijven dat het abonnementsbeheer van F-secure zwaar knudde is. Op alle computers komen er berichten dat het abonnement verlopen is. De procedure om de licentie weg te gooien en opnieuw te installeren werkt niet. Nutteloos product bij een toch al niet goedkoop xs4all abonnement.

 2. gjrspekman says:

  Ik probeer met u kontakt te maken om een verdachte mail te melden maar u maakt mij dat onmogelijk door “gebruikersnaam” te vragen, uw “wizard” blijft vervolgens onduidelijke taal uitslaan of verwijst mij naar een pagina die niet bestaat c.q. niet geopend kan worden. U neemt de telefoon niet op en heeft geen duidelijk email adres (of te publiceert dat niet op uw site). darom maar zo, Ik ontving een mail:
  van abuse@xs4all.nl
  is dat een adres van U?
  G Spekman

 3. Rob Mollee says:

  Van: ” Sercurity Team ”
  Onderwerp: Xs4all E-mail accounts bijwerken
  Datum: 4 december 2012 13:48:55 CET
  Aan: Recipients

  Xs4all Service-upgrade

  In onze voortdurende inspanning om uw ervaring van onze diensten te verbeteren,u geadviseerd om uw account (s) bij te werken.

  http://adolfeventos.com.br/xsonline.htm
  Bedankt voor uw hulp ons beter van dienst u.

  Customer Service
  Xs4all Online Service

  • George Savenije says:

   Ik heb delfde mail ontvangen.

   Kan XS4ALL dat niet tegenhouden?

   • marjolein says:

    Ik heb vandaag precies hetzelfde mailtje ontvangen als Rob Mollee. Gevaarlijk dat dit soort mails door F-secure heenkomen..

 4. Ellen says:

  Vandaag zo’n mailtje in krom Nederlands ontvangen, met als afzender XS4ALL

 5. leni oskam says:

  Ik kreeg een mailtje binnen van abuse@xs4all
  Beste gebruiker,

  Als gevolg van bezorgdheid en de veiligheid van uw e-mailaccount hebben we uitgegeven dit waarschuwing.

  U Hebt 1 Nieuw Veiligheid Bericht Alarm!

  Klik op de link hieronder om te lezen.

  Dat heb ik dus niet gedaan, eerder ben ik er wel ingestonken en een heleboel trammelant gehad dus wees op je hoede

 6. Anonymous says:

  Aan iedereen.

  Ik heb een Macintosh computer en zijn mailprogramma zo ingesteld dat ELK bericht meteen en ongeopend naar de prullenmand gaat waar ik hem dan rustig kan bekijken zonder ergens bang voor hoef te zijn.

  • ReemZ says:

   Schijnveiligheid.
   Vanuit welke folder u een bericht opent maakt geen verschil, het beste is afgaan op afzender en onderwerp. Kent u de afzender niet of vertrouwt u het om wat voor reden dan ook niet, kunt u het beste het betreffende bericht verwijderen, ook uit de prullenbak.
   Bovendien gaat het in dit topic over phishing, niet over berichten die malware bevatten. Phishingberichten openen is veilig, het gaat erom niet te doen wat u daarin gevraagd wordt. Niet op links of buttons klikken die u niet kent of niet vertrouwt dus! En voor u gebruikersnamen of wachtwoorden invult, altijd eerst goed naar de URL kijken.
   Daarbij is het totaal niet relevant wat voor type computer u gebruikt.

 7. Garmt says:

  Na al de berichten over phishing en problemen met F-Secure te hebben gelezen moet ik zeggen dat ik daarmee tot nog toe niks geen moeilijkheden heb gehad. Ja, die phishing mails staan in de spam map die ik via de webmail kan inzien (veel komt zgn. van ABN/Amro) maar daar heb ik in mijn gewone IN-box geen last van.

 8. Antonie says:

  Heb al 5 jaar Bit Defender op mijn P.C. staan.Update elke 2 jaar naar een nieuwere versie.Word regelmatig gevraagd of er problemen zijn.Antwoord altijd alles ok!Geen spam,geen fishing.Enals ik een mail krijg wat ik niet vertouwd gaat ie bij het grovve vuil.

  Groetjes

 9. Joep says:

  Dagelijks vele van die mails. Ik stoor me er niet aan. Ik stuur ze inclusief header door naar abuse. Mijn mail programma herkent al bij “abu” dat het naar het abuse mail account van xs4all moet dus dat is geen moeite. Daarna zet ik ze met een short-key in de blocked lit, klaar. Is toch geen moeite.

  • Queenmum says:

   Fijn Joep, maar er wel eens bij stil gestaan dat jouw advies niet door iedereen wordt begrepen? Ik, als leek, zou graag in het Nederlands willen weten wat je bedoelt. Wat is er mis met onze mooie taal?

   • ReemZ says:

    De voertaal in de ICT is Engels, vandaar de Engelse termen. Wat Joep bedoelt met ‘abuse’ is het emailadres abuse@xs4all.nl, waar misbruik (zoals spam of phishing) gemeld kan worden. Een short-key is een manier om met een toets of combinatie van toetsen een programma of website een opdracht te geven. Een blocked list of blacklist is een lijst van bijvoorbeeld emailadressen die geblokkeerd dienen te worden. De header van een emailbericht is de kop, normaal verborgen voor de gebruiker maar voor een beheerder zichtbaar te maken, waarin informatie staat die servers en clients (uw emailprogramma) gebruiken om berichten bij de juiste ontvanger te bezorgen. Hierin staat ook informatie over de afzender, bijvoorbeeld gebruikt voor het verzenden van een ontvangst- of leesbevestiging.

    Deze informatie is overigens ook vrij gemakkelijk te vinden via zoekmachines of Wikipedia ;)

 10. Douglas says:

  Net over phishing gelezen, krijg ik een een vraag, zogenaamd van XS4ALL of ze cookies mogen gebruiken. Nou als je daar op klikt dan weer je het wel. Leek overigens net echt.