Trainer Jan-Paul Berger heeft in zijn leven minimaal 13.000 uur aan trainingen gegeven. Zijn uitdaging is om medewerkers het XS4ALL-DNA bij te brengen.

Een servicedeskmedewerker van XS4ALL deed alles goed. Zijn inlevingsvermogen in de klant was groot, hij was vriendelijk en geduldig, legde alles helder uit en als het nodig was nog een keer. Maar toch bleek dat de klanten die hij had geholpen niet helemaal tevreden waren. Wat ging er mis? Jan-Paul Berger geeft dit voorbeeld als hij uitlegt wat zijn visie op trainingen is. “We zagen dat deze medewerker heel goed was in zijn werk, maar één ding steeds vergat, namelijk om het gesprek af te ronden. Dus viel er een stilte, waarna de klant maar ophing en zich nog steeds niet echt geholpen voelde. De oplossing lag voor de hand: we hebben deze medewerker een interne training laten volgen om dit specifieke stukje gesprekstechniek onder de knie te krijgen.”

Trainen is een investering

Eind goed, al goed? “Bij veel bedrijven is dat zo ongeveer de filosofie,” glimlacht Jan-Paul, “maar bij XS4ALL kijken we er anders tegenaan. Een medewerker die een opleiding of training heeft gevolgd, gooien wij daarna niet meteen in het diepe. Het succes van de training zit vooral in de weken erna. Medewerkers worden na hun training nog een paar weken intensief gecoacht door seniors, andere vraagbaken binnen XS4ALL en teamleiders. Ja, het vraagt extra tijd om medewerkers na hun training nog een aantal weken in hun werk te begeleiden. Maar zo zien wij dat niet. Het opleiden en coachen van medewerkers is geen kostenpost, maar een investering, met als doel een optimaal tevreden klant.”

Intensieve basisopleiding

Die visie komt in alle trainingen terug, te beginnen met de basisopleiding voor nieuwe helpdesk- en servicemedewerkers. Die mogen meteen flink aan de bak. Ze zitten twee weken van 9 tot 5 in de schoolbanken. “Dat lijkt lang en intensief, en dat is het ook wel. Maar aan de andere kant zijn twee weken weer te kort om echt alles te leren wat je als helpdesk- of servicemedewerker moet weten. XS4ALL heeft veel producten en verschillende systemen die medewerkers van binnen en buiten moeten leren kennen. Na die twee weken begint de nieuwe medewerker in de praktijk. De eerste week zit er permanent een ervaren kracht naast je, die meteen bijspringt als het nodig is. Pas na drie weken komt de medewerker in zijn of haar eigen team. De opleiding is dan nog niet afgerond, dat kan nog drie tot twaalf maanden duren. Maar vanaf dat moment leren medewerkers vooral in de praktijk. Dit gebeurt door intensieve begeleiding van seniors in het team.”

Geen scripts

Het opdoen van kennis is niet eens het belangrijkste doel van de trainingen. “XS4ALL wil de provider met de beste service van Nederland zijn. Dat is ook het uitgangspunt bij onze trainingen. Veel callcenters werken met zogenaamde scripts. Op het scherm zien medewerkers de vragen die ze moeten stellen en de antwoorden van de klant bepalen wat de volgende vraag zal zijn. Op deze manier blijft de gesprekslengte beperkt en kunnen tachtig tot 85 procent van alle problemen worden opgelost. Dat is kosteneffectief. Maar zo wil XS4ALL niet werken. We willen namelijk honderd procent van de problemen van klanten kunnen oplossen. Daarom werken we niet met scripts. Het betekent dat medewerkers in trainingen vooral moeten leren hoe ze zelfstandig en samen met de klant een probleem kunnen oplossen. Daar heb je veel kennis voor nodig. En je moet je vooral kunnen verplaatsen in de klant. Daar trainen we op. En dat zie je ook terug in de waardering van onze klanten

XS4ALL-DNA

Een bedrijf als XS4ALL met zoveel kennis van IT zal wel vooral online opleiden. Of niet? Jan-Paul: “In deze coronatijd doen we trainingen inderdaad via het internet. Maar we waren daar nooit enthousiast over en dat wordt nu nogmaals bevestigd. XS4ALL wil medewerkers opleiden in onze bedrijfscultuur. Daarin onderscheiden we ons van de anderen. Juist die bedrijfscultuur, het DNA van XS4ALL, is digitaal moeilijker over te brengen. Daarvoor is persoonlijk contact echt essentieel. We trainen hoe dan ook door, maar ik kijk er naar uit dat ik weer live voor de ‘klas’ mag staan.”

Deel dit:

Reacties

 1. Guus Mostart schreef:

  Mijn ervaringen met de helpdesk zijn nog steeds onverminderd positief. De medewerkers die ik sinds de overname door kpn aan de lijn heb gehad zijn professioneel, oplossingsgericht en hebben kennis van zaken. Ik ben dan ook niet van plan naar freedom te verkassen. Ik vind de hetze tegen xs4all en zijn medewerkers bovendien stuitend en dit forum onwaardig.

 2. Gert-Jan schreef:

  Aha, eerst de boel uitkleden. Mensen wegpesten, services downgraden, en vervolgens nieuwe KPN mensen op de deels opengevallen stoelen zetten. Deze nieuwe mensen worden met goede marketingscripts vervolgens gehersenspoeld om hersenloos KPN beleid/troep te kunnen verkopen. Het gewauwel is niet meer te lezen hier. Ik ben blij dat ik bijna van KPN af ben.
  Mensen, lees hier vooral geen XS$ALL meer. Dat was ooit een ideologisch bedrijf. Nu is het een schaamlap geworden om voor KPN diensten een hogere prijs te vragen. Ja hoor, trap er gerust in, maar niet ik.
  Vaarwel XS$ALL. Ga vooral door met poenscheppen ter meerdere eer en glorie van de KPN aandeelhouders. Bah! Het lef dat KPN heeft om te doen alsof er niets aan de hand is of verandert is. Het is een schoolvoorbeeld van graaikapitalisme. Het is walgelijk, werkelijk waar.

  • Bas Bouwer schreef:

   Beste Gert-Jan,

   VOLLEDIG met jou eens. Heb dezelfde visie en ervaringen in mijn 20+ – jarige lidmaatschap

 3. Bas Bouwer schreef:

  L.S.,

  Het is mij opgevallen dat sinds de overname van XS4ALL door KPN, de kwaliteit en kennis van de Helpdesk drastisch omlaag is gegaan.

  De afgelopen maanden heb ik een aantal maal contact gehad met de Helpdesk met een aantal vragen over het Internet. Uiteraard kreeg ik uiterst vriendelijke en behulpzame mensen aan de lijn. Dit wel na soms zeer lange wachttijden, dit was niet zo in de XS4ALL tijd, maar vooruit daar kon ik wel mee leven.

  Het is echter wel opvallend dat deze mensen aan de Helpdesk duidelijk via protocollen en vragenlijsten werken. Maar verder niet echt verstand hebben van Internet. Ik zelf als longtime abonnee van XS4ALL, meer dan 20 jaar, kan hen vaak nog meer vertellen. Elke keer moest men even iets navragen …..

  De goedwillende amateurs die nu bij de Helpdesk werken, kunnen heel duidelijk een op een ingewisseld worden voor elke willekeurige helpdeskmedewerker van een andere Internet-provider, dit is absoluut XS4ALL onwaardig. Wat zeg ik, de naam XS4ALL verdient dit niet eens meer.

  Er is wel een enkele positieve uitzondering. Helaas ben ik de naam van de desbetreffende XS4ALL-medewerker vergeten. Deze medewerker was in positieve zin een absolute Internet-nerd, mijn vragen en meer, vooruitlopend op mogelijke andere vragen en hindernissen, loste hij direct op en hoefde GEEN ENKELE KEER “even iets na te vragen bij de technische dienst”.

  Kijk, dit zijn de XS4ALL mannen en vrouwen die ik gewend ben uit de XS4ALL-tijd.

  Heb overigens mijn contract toch maar weer verlengd voor een jaar en kon daardoor het nieuwe FRITZ!Box 7590 modem aanvragen. Door omstandigheden (duidelijk weer KPN toestanden) heb ik zelf maar de bekabeling vernieuwd, doorgetrokken (naar een betere plaats voor het modem), mesh netwerk aangelegd middels bij XS4ALL aangeschafte FRITZ!Repeaters en onze drie telefoonnnummers via een Quattrovox (!) opnieuw geconfigureerd …..

  Toch gewoon de KPN-monteur laten komen voor controle, alles in orde en werkend. Overigens een KPN-monteur van de “oude stempel” die gelukkig veel verstand had van het telefonie gedeelte.

  Uit welingelichte interne bronnen vernomen dat KPN van XS4ALL had moeten afblijven. KPN is telefonie en XS4ALL is Internet, de teloorgang is nu al te merken, absoluut ! Neem dat maar van mij aan als ervaren Internet-gebruiker en eigenlijk trouwe en idealistische XS4ALL-abonnee sinds meer dan 20 jaar.

  Schoenmaker was maar bij uw leest gebleven !

  groet,
  Bas

  p.s. HELEMAAL, HELEMAAL EENS met het commentaar van Wilkie op 8 Juli

 4. Arnold de Jong schreef:

  Ik kan geen oordeel vellen over de kwaliteit van de helpdesk van merknaam XS4ALL na de Overdracht van Onderneming op 1 maart j.l. Maar wat ik echt niet vind kunnen is dat hier in deze blog nog steeds gesproken wordt over het ‘bedrijf’ XS4ALL. Dat is pure misleiding. KPN blijft zich hier bij herhaling schuldig aan maken. Misschien toch echt maar eens werk maken van een klacht bij de Reclame Code Commissie, en/of Autoriteit Consument & Markt…

  • Piet schreef:

   Dat is uitgestelde rouwverwerking, misschien bewust in stand gehouden,

 5. Piet schreef:

  De afbraak van XS4ALL services is begonnen (nu tweestapsverificatie). Dat ondanks alle beloftes.
  Wat volgt …

  • XS4ALL schreef:

   Het gaat hier om een feature die nooit officieel is uitgegeven of ondersteund is door ons. Binnenkort gaan we over op een nieuw webmailplatform. Deze functionaliteit kan helaas niet meegenomen worden. Dat gezegd hebbende, maar 33 klanten maken er gebruik van. Desondanks vonden we het toch netjes om die mensen te informeren.

   • Piet schreef:

    Dat stond er eerst niet, er stond ‘klanten’ niet ‘die mensen”. En jullie vonden het blijkbaar niet nodig klanten te informeren die het zouden willen gaan gebruiken, bijvoorbeeld naar aanleiding van jullie eigen blog erover. Het is ook al een functie die er jaren in beschikbaar was.

   • Piet schreef:

    O ja zijn de klanten geinformeerd dan, ik niet. En kijk eens terug wat jullie in je eigen blogs schrijven hierover.
    En kijk eens wat er beloofd is.

   • XS4ALL schreef:

    Ha Piet, zoals ik al aangaf zijn alleen de klanten waarvan we weten dat ze deze functie gebruiken door ons op de hoogte gesteld.

 6. Henk Hamers schreef:

  Zojuist de helpdesk gebeld over tv probleem, en contact gehad met Giovanni van XS4ALL.
  Top service en zeer goede adviezen gekregen.
  Ga eerst de dingen uitproberen, en daarna uitsluitsel geven.
  Iemand die echt voor de oplossing gaat……TOPPER !!

 7. Henk Hamers schreef:

  Sinds het nieuwe tv menu aleen maar ellende.
  Kan vaak niet bij de opnames (servertimeout)
  Kan dan ook niet een programma terug kijken.
  Aantal keren over gebeld, maar wordt niet opgelost.
  Fritzbox opnieuw starten helpt niet.
  Ontvanger software opnieuw installeren via menu en gele knop helpt ook niet.
  Bovendien is alles ontzettend traag geworden.
  Dat hoort niet op glasvezel !!
  Geen verbetering……

  • Bas Bouwer schreef:

   Wat vreemd, ik heb precies dezelfde BEROERDE ervaringen, wat een ellende. Elke keer maar weer de TV-ontvanger opnieuw opstarten of de Devolo’s omwisselen

 8. Pieter Borsboom schreef:

  Niet veel contact gehad met de helpdesk. Is niet nodig als je een goede provider hebt. In die paar gevallen steeds goed geholpen. Vraag mij wel af of XS4ALL zich inmiddels in een sterfhuisconstructie bevindt. Ik hoop van ganser harte niet.

 9. Hans schreef:

  XS4ALL/KPN: Willen A.U.B. stoppen met zelf reacties te posten! Het is nu niet geloofwaardig meer!

  • Pearl schreef:

   Dag Hans,
   Ik werk niet voor XS4ALL. Kun jij aantonen wie van XS4ALL /KPN zijn? En waarom zou een mdw van de beste provider geen reactie mogen plaatsen? Elke reactie, wel of geen medewerker van beide providers, is marketing. Zowel negatief als positief. XS4ALL ‘luistert’ iig naar haar klanten. Fijne dag en een goed weekend.

   • Hans schreef:

    Ik bedoel hier alleen mee te zeggen dat het (te veel) opvalt dat er klanten zijn die XS4ALL de hemel in prijzen. Zelf ben ik een tevreden XS4ALL-klant en iedereen mag inderdaad posten wat hij/zij wil, maar vaak lees je als reactie op een blog zeer veel negatieve reacties (waar ik dan graag op reageer). Nu, vooral in het begin, alleen maar positieve reacties en dat valt op. Daardoor lijkt er een marketing-machine aan het werk om XS4ALL in een goed daglicht te (blijven) plaatsen en dat hoeft helemaal niet. Als XS4ALL gewoon blijft doen wat ze altijd al deden dan is dat nergens voor nodig.

 10. Maryam Nourzadeh schreef:

  Ik was en nog steeds ben trots op jullie.

 11. Pearl schreef:

  Het enige wat ik wil toevoegen: XS4ALL blijf alsjeblieft XS4ALL zoals ik jullie een kleine 30 jaar ‘ken’ en over de altijd fantastische service zeer tevreden ben. Hulpvaardig, sympathiek en met gedegen kennis en ook humor elk ‘probleem’ op te lossen. Als het aan mij ligt blijf ik die hard klant bij XS4ALL ;-)!

 12. Pieter Padmos schreef:

  Ik vind de helpdesk van XS4ALL de allerbeste!
  Minus dat het (door de Corona?) nu wel langer dan vroeger duurt eer dat ik een medewerker aan de lijn krijg.
  Maar die medewerker is bijna altijd top. Spreekt zeer verstaanbaar Nederlands: is snel van begrip en heeft ook meestal een goede oplossing voor mijn probleem!
  En zo niet dan volgt er meestal een e-mail met het correcte antwoord.
  Dus mijn complimenten voor Jan Paul.
  En, XS4ALL, ga alsjeblieft zo door, ondanks dat KPN nu jullie scepter schijnt te zwaaien!

 13. Edwin schreef:

  Let wel, ik ben zeer tevreden over XS4ALL en heb ook geen enkele reden om weg te gaan, maar er valt me iets op wat me een vreemd gevoel geeft. Er worden vaker blogs geplaatst en eigenlijk altijd stromen de reacties met reacties van anti-KPN-klanten hoe slecht XS4ALL geworden is en dat ze naar Freedom overstappen bla bla bla.
  Wat me nu heel erg opvalt is de (vrijwel) louter positieve reactie van klanten..en dat gaat er bij mij niet in. Ik voel hier een marketingafdeling aan het werk die reacties plaatst (of laat plaatsen). Het kan niet zomaar als een blad aan een boom omdraaien, terwijl men zegt dat er niets veranderd is. Zoals eerder gezegd ben ik zeer tevreden en ga ik ook niet weg maar dit riekt ergens naar…en daar voel ik me niet prettig bij. De klantenservice werkt op zich prima maar je merkt dat er andere mensen zitten. Mensen die het ‘echte XS4ALL-gevoel’ niet hebben en wat de ‘vroegere’ medewerkers wel hadden. Ik heb daar geen last van maar het verschil is er wel. Soms begrijp ik het schoppen tegen KPN wel (al ben ik het er niet altijd mee eens) maar hier klopt iets niet…en dat gevoel is niet fijn.

  • Piet schreef:

   Naast dat het “volk en vaderland” lijkt, is er ook iets anders aan de hand. Ik schop niet meer, heeft toch geen zin, ik heb mijn conclusie getrokken. Het is nog heel even wachten totdat Freedom alles levert wat KPN-XS4ALL nu (nog) levert en ik wil hebben. En dan vertrek ik; Ik zeg tegen die tijd dan gewoon op en laat het daar bij.

   • Bas Bouwer schreef:

    Ook jij hebt gelijk Piet. Is nu ook mij strategie. Ik stop met het uiten van mijn negatieve gevoelens en KWAADHEID na de overname en wacht af totdat het moment is gekomen …….

   • Edin schreef:

    Op die gedachte hink ik ook nog steeds. Freedom levert echter alleen Canal Digital en dat is (vooralsnog) minder dan het KPN-platform. En dan heb je nog het prijsverschil. In mijn geval scheelt het simpelweg veel te veel (> €30 p.m.). Maar goed..de tijd zal het leren. Freedom zit nog in de opstartfase.

 14. F. Hendriks schreef:

  In de praktijk(gedurende ons ruim 30-jarig lidmaatschap) zijn we steeds op een fantastische, klantvriendelijke en zeer deskundige manier geholpen. Omdat ik gehandicapt ben, moest mijn vrouw meestal de te verrichten technische handelingen doen. Na afloop zei ze steeds ‘geweldig hoe die vriendelijke en geduldige meneer op afstand mij weet te vertellen wat ik moet doen.’ Toen het bericht kwam over de inlijving bij KPN waren wij dan ook erg teleurgesteld.

 15. Hens schreef:

  Ik ben bijna 80 en niet erg technisch hoewel ik me heel goed kan redden met moderne media. TOch heb ik zo nu en dan een probleem waar ik niet uitkom en heb dan de helpdesk nodig. Vele malen in de vele jaren dat ik xs4all als provider heb. Kan alleen maar zeggen dat hun service geweldig is en ik zal er nooit weggaan.

 16. Tessa schreef:

  XS4all doet veel goed, maar niet alles. Al sinds ik tv heb van xs4all zijn er problemen met opnemen van programma’s, vooral serie opnamen. Tig keer gebeld, steeds weer gebeurt hetzelfde. Er wordt een berichtje gestuurd naar de afdeling die dat kennelijk moet oplossen, maar dat gebeurt niet en ik hoor er nooit meer wat van. Tot ik opnieuw bel, dan gaat er een nieuw berichtje naar die afdeling en dat gaat zo bij elk telefoontje. Ik heb wel eens gevraagd om mij door te verbinden, maar dat mag niet en ik vraag me soms af of die afdeling wel bestaat. Nu, na zoveel jaren bel ik niet eens meer, het kost alleen maar tijd en energie en lost toch niets op.

  • Tessa schreef:

   Zou leuk zijn een antwoord van xs4all te krijgen.

  • C. Koopman schreef:

   Ik had ook eens een probleem met televisie (nog niet eens zo lang geleden). De helpmedewerkers van XS4ALL konden uiteindelijk niets anders doen dan mij een nieuwe decoder beloven en toezenden. Ik heb echter twee decoders en dus vroeg ik of die andere dan ook niet meteen vervangen kon worden. Dat werd ook toegezegd. Daarna kreeg ik in een andere stijl dan ik gewend was, bericht dat de 2e decoder niet vervangen zou worden. Daarna kreeg ik weer bericht dat de 2e decoder wèl vervangen zou worden. Ik heb de helpdesk gebeld om te vragen wat nu de bedoeling was. De medewerkster zei mij het niet te weten. Zij was van XS4ALL en de televisie (hoewel geleverd onder die naam) was altijd van KPN geweest. Zij was daar niet zo in thuis.
   Enkele weken later werd het hele televisiemenu op de schop genomen. Wat mijn inleidende probleem was, is nooit duidelijk geworden, maar ik denk dat het gesleutel aan dat nieuwe menu er wel eens debet aan geweest kan zijn.
   O ja, ook de 2e decoder werd vervangen. Geen problemen meer gehad.

   • Bas Bouwer schreef:

    Edwin heeft groot gelijk. Rudimentaire basiskennis, training of geen training. XS4ALL onwaardig, maar wel typerend KPN. Zie ik mijn eigen post …..
    Het is wachten totdat Freedom volledig is “uitgerold” met alle mogelijkheden en kwaliteiten die het oude XS4ALL in al die jaren had opgebouwd

   • Edwin schreef:

    Maar hoe kun je dan met droge ogen dit stuk over goede training schrijven als medewerkers op het gebied van basiskennis al te kort schieten?? Het is gewoon marketing-bullshit!! Een verkooppraatje om iets wat krom is recht te willen praten! Niets veranderd?…laat me niet lachen. Ik heb in een eerdere post aangegeven niet weg te willen maar als ik daar goed over nadenk…waarom zou ik eigenlijk meer betalen bij XS4ALL als het niveau gezakt is naar dat van KPN? Kan ik net zo goed die kant op gaan. Hetzelfde voor minder…en dan hebben we ook Freedom nog.

   • Tessa schreef:

    Een van de medewerkers die ik hierover gesproken heb heeft mij ook gezegd dat tv via KPN gaat. Maar toen ik KPN belde wilden ze me niet helpen omdat ik geen klant ben van KPN.

 17. Rene schreef:

  Ook ik heb alleen maar goede ervaringen met XS4ALL. Was in het begin wel geïnteresseerd in Freedom maar als de service net zo amateuristisch is als hun website dat ben ik blij dat ik gebleven ben. Binnenkort gaat KPN glasvezel aanleggen en ga ik gewoon over en blijf bij XS4ALL.

  • JozefNL schreef:

   Het probleem lijkt mij steeds vaker voor te komen. Er heerst een virus, niet corona maar KPN

 18. Irene schreef:

  Niet veel, maar wel heel goede ervaringen met de helpdesk. Ik hoor te weinig om te kunnen telefoneren, maar dat was geen probleem voor jullie medewerkers. Via e-mail goede hulp gekregen. Echt fijn dat jullie zo flexibel zijn.

 19. Hibbe schreef:

  Ik heb 3 keer met de helpdesk gebeld in de afgelopen ongeveer 25 jaar.
  1 keer om te vragen of en wanneer televisie door XS4ALL geleverd zou worden, 1 keer om te vragen of en wanneer mobiele telefonie door XS4ALL aangeboden zou worden en 1 maal vanwege een storing (enkele jaren geleden). Hoewel het een zeer vreemde storing was (elke ochtend geen televisie, ontvanger uit/aan, de hele dag geen probleem, de volgende ochtend weer geen televisie en dat zo elke dag) kreeg ik na enkele minuten de juiste tip van de medewerker en sindsdien nooit weer problemen gehad. Dat is dan ook mijn reden om zo mogelijk bij XS4ALL te blijven: het werkt vrijwel altijd. Dus van mij weinig ervaring met de helpdesk maar die enkele keren was het uitstekend. Houden zo.

 20. Wilkie schreef:

  Helaas heb ik recent een heel andere ervaring, met de helpdesk van XS4ALL. Ik ben al meer dan 20 jaar klant en heb dus al wel vaker met de helpdesk van XS4ALL contact gehad. Je kon altijd het nummer van de klantenservice makkelijk vinden en kreeg gedurende vele uren van de dag bijna direct een capabele, technisch onderlegde medewerker aan de lijn. Die je hielp, ook al was het probleem niet 100% een XS4ALL probleem. Dat is waar ik wat extra geld voor over had, een stabiel netwerk en een goede helpdesk als je ze nodig hebt.

  Nu duurde het zeker 10 minuten voor ik een keuzemenu kreeg en na heel wat nummertjes ingetoetst te hebben kreeg ik een vriendelijke maar niet inhoudelijk onderlegde dame aan de lijn. Op de achtergrond een “kippenhok” van collega’s. Zij ging vervolgens zo’n script aflopen, met “reset de modem”, sluit de apparatuur bekabeld aan”, etc. Op mijn aangeven dat ik dat allemaal al gedaan had en echt wel kennis van zaken heb ging zij uiteindelijk een teamleider consulteren. De enige oplossing die uiteindelijk werd geboden is een monteur langs sturen met een nieuw modem. Terwijl het dat niet kon zijn, want de TV deed het altijd prima, dus ook een stabiele modem. Maar…. je moet toch “langs dat station” van het script. Dus thuis blijven voor de monteur en heb ik nu een nieuw modem en een nieuw Wi-Fi AP. Nu is de Wi-Fi inderdaad wel beter, maar…… de TV hapert nu. Dus zal ik deze week maar weer de moed opvatten om het hele riedeltje weer langs te gaan, bij de helpdesk. Ik moet dan weer thuis zijn en er de tijd voor nemen. Ik zie er nu al tegenop.

  Zo jammer, hoe alweer een mooi bedrijf wordt gewrongen in het keurslijf van KPN. Ik ben nog niet overgestapt want (hoewel duurder) was het altijd zo goed, maar waar betaal ik nu die “premium” nog voor…..

  • XS4ALL schreef:

   Ha Wilkie, jammer van de technische problemen en dat je het laatste gesprek zo ervaren hebt. Ik ga toch even iets rechtzetten: onze Klantenservice- en Technische Helpdesk-medewerkers bellen niet op script. De samenvoeging met KPN moet nog plaatsvinden, we hebben dus eigen afdelingen en werkwijzen. Bij een troubleshoot horen nou eenmaal bepaalde stappen die doorlopen moeten worden. Medewerkers doen dit om veel voorkomende problemen uit te sluiten, wat onderdeel is van een zo goed mogelijke technische analyse. We realiseren ons dat het als een script kan overkomen, maar dat is het niet. De WiFi is in elk geval verbeterd, hopelijk vinden we ook snel een oplossing voor de tv-ontvangst.

  • Lily schreef:

   Ik voel een overstap naar Freedom aankomen…

 21. Frank schreef:

  Is this 2020? Of ben ik per ongeluk via de wayback machine in 2010 aangeland?

 22. Loes schreef:

  Er is inderdaad geen betere Helpdesk te vinden dan die van XS4ALL. Ik was even bang dat de inmenging van KPN ten koste zou gaan van de kwaliteit die ik van XS4ALL gewend ben. Maar ik heb er, ook dank zij deze nieuwe Training weer alle vertrouwen in dat ik als trouwe klant van XS4ALL op een kwalitatief hoogwaardige manier geholpen zal blijven worden. Mijn dank voor jullie inspanning!

 23. Jan Wind schreef:

  Helemaal eens met de vorige respondent. Xs4all is een uitstekende provider. Altijd een op maat gemaakte oplossing gekregen.

 24. Coos schreef:

  Die investering in mensen
  betaald zich i.i.g. merkbaar uit in jullie service, kwaliteit en perfecte dienstverlening. Ik ben nog geen betere helpdesk en service biedende medewerkers tegengekomen dan bij XS4ALL. Pluim voor jullie.