XS4ALL organiseert al een aantal jaar samen met advocatenkantoor Brinkhof de Internet Scriptieprijs, voor juridische scripties over internet. We hebben dit jaar 23 scripties ontvangen, over zeer uiteenlopende onderwerpen: van privacy in de cloud tot een Nederlands downloadverbod, van de cookiewet tot gebruikersovereenkomsten van virutele werelden.

De Internet Scriptieprijs wordt uitgereikt tijdens het Symposium Internet en Recht, dat op 22 november plaatsvindt in Felix Meritis in Amsterdam. Over het thema van het symposium hoefden we dit jaar niet lang na te denken: We zitten midden in de rechtszaak met BREIN over het blokkeren van de Pirate Bay en inmiddels zijn alle grote internetproviders van Nederland bij de zaak betrokken. Het Symposium zal daarom gaan over  Auteursrechthandhaving op Internet.

We hebben zeer interessante sprekers bereid gevonden hierover iets te vertellen: Ot van Daalen, directeur van Bits of Freedom, Okke Delfos Visser, deputy general counsel bij The Motion Picture Association of America (MPA), Marietje Schaake, europarlementariër voor D66 en Joost Poort, onderzoeker bij het Instituut voor Informatierecht van de UvA.

Uit de 23 ingezonden scripties zal de jury er drie selecteren voor de shortlist. De drie shortlistkandidaten zullen kort hun scriptie aan de zaal presenteren, waarna de jury de winnaar van de Internet Scriptieprijs 2012 bekend zal maken. Het symposium sluit af met een borrel.

Het symposium is voor iedereen toegankelijk, op inschrijving. Jullie zijn van harte welkom!

Deel dit:

Reacties

 1. Henk schreef:

  De informatievoorziening had wel wat beter mogen zijn, het pand is niet te vinden als je niet bekend bent met Amsterdam. Het had ook handig geweest als de PDF in de bevestiging gewoon op de site stond, met een iets groter plaatje voor de route (aangezien de straat zelf er nu niet op staat).

 2. Jerdeter schreef:

  Ben zeer geinteresseerd om alle 23 scripties te bekijken. Staan ze ergens on line? Publiceert XS4All eenlijst met links naar de pdf’s?

 3. Benno schreef:

  Ik wil graag een korte samenvatting willen hebben over het symposium.
  Ik kan niet van huis weg, vandaar

  /groet Benno