We zijn er best een beetje trots op. XS4ALL is al jaren de beste Alles-in-1 provider met het laagste storingspercentage volgens de Consumentenbond. Dit betekent dat uw internet-, televisie- en telefoonverbinding nergens stabieler zijn. En dat gaat niet vanzelf: 25 beheerders van de afdeling Techniek & Operatie zijn dag en nacht in de weer om u online te houden. Dit zijn volgens ons de 5 belangrijkste ‘secret ingredients’ van ons superstabiele netwerk.

1. Doe zo veel mogelijk zelf
XS4ALL is sowieso al een bedrijf van nerds. Maar op de afdeling Techniek & Operatie is de ‘nerddichtheid’ het grootst: 100%. Deze mannen (en één vrouw) sleutelen maar wat graag aan computers. Ze stellen de XS4ALL-servers samen, begeleiden de bouw ervan en sluiten zélf alle kabels aan, maar doen ook al het onderhoud. In feite zijn ze architect, bouwkundige, bouwvakker en klusjesman in één. Ze voelen zich hierdoor verantwoordelijk voor de algehele kwaliteit en kennen de systemen door en door.

2. Beknibbel niet op de hardware
Hier kunnen we kort over zijn: we hebben de beste modems van alle internetproviders. En ook de hardware in onze datacenters is top of the line. Bovendien hebben we relatief veel servers die gezamenlijk minder hard hoeven te werken. Daardoor is de kans op overbelasting kleiner. En als er dan toch eens een server stuk gaat, dan zijn er voldoende andere servers die het werk kunnen overnemen.

3. Laat afdelingen met elkaar samenwerken
De Klantenservice is een belangrijke bron van informatie. De helpdeskmedewerkers zijn namelijk vaak het eerst op de hoogte van storingen. Aan de hand van de gegevens die zij verzamelen, kunnen de beheerders vervolgens het probleem vinden: wat is er precies aan de hand? Waar vindt de storing plaats? En wat is de oorzaak?

4. Wees consciëntieus
De data van onze klanten en onze eigen data zijn heel belangrijk. Daarom staan die data verspreid over verschillende XS4ALL datacenters en maken we constant back-ups van onze servers. Van deze back-ups maken we vervolgens ook weer back-ups. En die back-ups slaan we op in een ander datacenter. Al onze servers, routers en andere apparaten monitoren we nauwlettend. We kijken naar alle details om de kans op storingen en de impact daarvan zo klein mogelijk te houden.

5. Mensen zijn belangrijker dan machines!
Dit is de allerbelangrijkste. Onze machines (servers, routers, etc) functioneren zo goed omdat ze door de juiste mensen worden bediend. Op de afdeling Techniek & Operatie werken medewerkers met hartstocht aan onze diensten: internet, tv en bellen. Ze stoppen pas als het goed is. Het prettige is dat XS4ALL hen daarom durft los te laten, en in deze vrijheid komen zij dan weer het best tot hun recht. XS4ALL’ers zijn toegewijd en sommigen werken er al sinds het begin. We hebben gelukkige medewerkers en dat vinden we geweldig!

Deel dit:

Reacties

 1. Kees schreef:

  Binnenkort over van KPN naar XS4ALL, wat een verademing als je diverse mensen van KPN aan de lijn hebt gehad die totáál niet weten waarover ze het hebben en dan iemand van XS4ALL aan de lijn krijgt. Jawel, het kan dus nog. Nu hopen dat alles in 1 x gaat werken maar heb er alle vertrouwen in.

 2. Roy schreef:

  Gefeliciteerd met jullie jubileum! Keep up the good work! Hopelijk komen jullie snel met 1000mbit in Emmeloord :-)

 3. Turbo Joe schreef:

  Van harte gefeliciteerd met jullie 25e verjaardag

  Gewoonlijk zo als het in bedrijven gaat; STAAT het NOG niet boven aan ??

  5. Mensen zijn belangrijker dan machines!
  Dit is de allerbelangrijkste !!!!???

  Maar er hoop, zonder mensen GEEN internet, en ZONDER internet gaan we gewoon weer verder als vanouds.
  En dan allen naar of bij XS4all. OKiDoKie.

 4. Barend schreef:

  Keep it up! Net als Tell Sell houd je dan altijd een vast publiek. Grapjuh. En probeer KPN te laten investeren in stralingloos glasvezel enzo -voor jullie eigen welzijn en welvaart.

 5. Aad Scheffers schreef:

  Van harte gefeliciteerd met jullie 25e verjaardag. Ga zo voort zoals hierboven beschreven.
  Vanzelfsprekend nog vele goede jaren toegewenst met/onder het motto wij willen de beste zijn.

  m.vr.gr.
  Aad Scheffers.