Vandaag heeft de rechter uitspraak gedaan in de zaak van Stichting BREIN tegen Ziggo en XS4ALL. BREIN eiste dat de toegang tot torrentsite The Pirate Bay zou worden geblokkeerd, maar de rechter besliste anders: hij vond dat het niet was aangetoond dat alle klanten van Ziggo inbreuk zouden maken op auteursrechten, en dat afsluiten van de website voor alle klanten van Ziggo dus veel te ver zou gaan. Als BREIN aanwijzingen zou hebben dat bepaalde klanten van Ziggo inbreuk zouden maken op auteursrechten, dan moet BREIN die bepaalde klanten daar dan maar op aanspreken, zei de rechter.

BREIN had de zaak aangespannen tegen Ziggo, en omdat XS4ALL het afsluiten van een website een zeer principi¨le zaak vindt, heeft XS4ALL zich in de zaak gevoegd. Dat betekent dat XS4ALL tijdens de zitting op 28 juni haar visie op de zaak aan de rechter mocht voorleggen.

De uitspraak is een voorlopige voorziening: de zaak wordt later dit jaar nog een keer in detail behandeld in de bodemprocedure van BREIN tegen Ziggo en XS4ALL. Met deze overwinning op zak zien we met vertrouwen en plezier uit naar de bodemprocedure.

Het vonnis van de rechter kunt u hier lezen.

Deel dit:

Reacties