Vonnis in zaak BREIN – XS4ALL & Ziggo over blokkeren torrentsite

Vanochtend heeft de Rechtbank Den Haag uitspraak gedaan in de zaak die BREIN vorig jaar aanspande tegen XS4ALL en Ziggo. BREIN, de Nederlandse lobbyclub van de internationale entertainmentindustrie, eiste dat de internetproviders de torrentwebsite The Pirate Bay onzichtbaar zouden maken voor hun klanten. De rechter stelde BREIN vandaag in het gelijk. XS4ALL gaat in Hoger Beroep.

Eis afgewezen

In het kort geding op 19 juli 2011 wees de rechter de eis van BREIN af, waarna de zaak in een bodemprocedure gedetailleerd behandeld werd. Tijdens de zitting op 11 november heeft XS4ALL gehamerd op het principiële karakter van de zaak: het blokkeren van volledige websites is in strijd met de grondbeginselen van onze rechtsstaat. De rechter heeft die bezwaren naast zich neergelegd: in het vonnis van vandaag geeft de rechter BREIN bovendien de bevoegdheid om een lijstje aan te leveren met andere Pirate Bay-adressen die zij graag geblokkeerd willen zien, zonder enige vorm van controle. Dat vormt een ontoelaatbare inbreuk op de vrijheid van informatie.

Knieval voor de entertainmentindustrie

Directeur Theo de Vries van XS4ALL: “We zijn verbijsterd door de uitspraak, dit is een zwarte dag voor het vrije internet. Ik zie dit als een knieval voor de entertainmentindustrie: de commerciële belangen van enkele grote bedrijven worden belangrijker geacht dan de grondrechten van Nederlandse burgers.”

De Vries ontkent niet dat torrentsites als The Pirate Bay een lastig probleem vormen: “Mensen downloaden via torrentsites muziek en films zonder dat de artiesten daarvoor betaald krijgen. Dat kan niet. Volstrekt begrijpelijk dat websites als The Pirate Bay BREIN enorm frustreren. Maar deze zaak gaat niet om The Pirate Bay. Het gaat om blokkeren van informatie. The Pirate Bay is wat mij betreft een stoorzender die de discussie afleidt van waar het eigenlijk om gaat: dit vonnis komt neer op censuur en dat is in beschaafde landen verboden.”

Blokkeren geen oplossing

Het blokkeren van websites lost het probleem bovendien niet op, zegt De Vries: “de oplossing moet gezocht worden in nieuwe businessmodellen die aansluiten bij de realiteit van de digitale wereld: informatie kan moeiteloos en razendsnel over de hele wereld verspreid worden. Je moet je aanpassen aan die werkelijkheid in plaats van je ertegen te verzetten door blokkades te eisen.”

Bovendien: blokkades werken niet. De Vries: “Als je hele websites blokkeert, zul je onvermijdelijk informatie blokkeren waar helemaal niets mis mee is. Wie die informatie probeert te bereiken zal onterecht op de blokkade stuiten. Een blokkade dupeert dus mensen die niets kwaads in de zin hebben. Tegelijkertijd is zo’n blokkade voor wie het echt wil, gemakkelijk te omzeilen. Een blokkade schiet dus aan twee kanten het doel voorbij.”

Hoger Beroep

XS4ALL zet zich sinds haar oprichting in 1993 al in voor een vrij en open internet voor iedereen. Dit vonnis gaat lijnrecht in tegen dat principe. XS4ALL tekent daarom beroep aan tegen de uitspraak.

Deel dit:

Reacties

 1. One Daemon schreef:

  I have a real benefit to your Audio. My take your article to share with me, thanks.

 2. isvicre chat schreef:

  Let maar op, dit is nog maar het begin.

 3. ankareinigung schreef:

  Je gaat een wapenfabrikant toch niet het effectiviteit van oorlog onderzoeken?

 4. chat schreef:

  Laat staan wat het daadwerkelijke censuur van Internet in bepaalde landen voor de bevolking inhoudt..

 5. gazeteler schreef:

  Als dit vonnis onherroepelijk door wordt geduwd door zowel brein als justitie dan gaat het vanaf dat moment erg snel bergafwaarts vrees ik.

 6. You really make it seem really easy together with your presentation but I find
  this matter to be really one thing which I feel I’d never understand. It sort of feels too complicated and extremely vast for me. I’m looking ahead in your subsequent submit, I’ll try to get the cling of it!

 7. proxy list 2012 schreef:

  I absolutely love your website.. Pleasant colors & theme. Did you develop this web site yourself? Please reply back as I

 8. H. schreef:

  Acces for all! Wat een schande dit.

 9. Criti Caster schreef:

  Ik heb eens de moeite genomen om het vonnis te lezen. Helemaal nog wel. Viel niet mee.

  Wat me opvalt is dat BREIN een aanname heeft gedaan waar heel wat op valt af te dingen.

  Er wordt vanuit gegaan dat iedereen die begint met downloaden, automatisch ook uploader wordt. In principe is dit natuurlijk juist.

  Waar echter geen rekening mee gehouden wordt is dat voor de meesten de downloadsnelheid aanmerkelijk hoger is dan de uploadsnelheid. Als gevolg hiervan heb je doorgaans een torrent binnen terwijl je deelverhouding soms nog niet eens de 0,1 voorbij is.

  En hier ligt het punt waar BREIN toch maar mooi aan voorbij gaat: DEELVERHOUDING.

  Als iedereen afhaakt zodra ze een torrent binnenhebben, en de deelverhouding daarbij lager ligt dan 1, dan is het einde van een torrent onvermijdelijk. Om een torrent in leven te houden (en de snelheid aanvaardbaar te houden) zullen voldoende mensen moeten seeden tot hun deelverhouding minimaal 1,0 is.

  In de praktijk haken de meesten (helaas) voor die tijd af, en hebben dus (veel) minder geupload dan gedownload. In elk geval hebben ze GEEN kompleet produkt geupload, en die suggestie wekt de bewijsvoering van BREIN dus wel.

  Mensen die geen deelverhouding van 1,0 halen, dragen NIET bij aan het in stand houden van een torrent. Als iedereen zou doen wat zij doen, dat is dat het einde van een torrent. Er wordt dan immers minder geupload dan dat er wordt gedownload, en dat gaat fout zodra de 100% seeders uiteindelijk afhaken.

  Misschien is dit een punt dat in een hoger beroep kan worden aangestipt.

  Niettemin probeer ik zelf zoveel mogelijk mijn sportieve plicht te doen en de 1,0 te halen, dat dan weer wel. :)

 10. jojo schreef:

  Ik vind dit zo’n onzin van die hele stichting BREIN, internet is toch juist bedoeld om alles razend snel over heel de wereld kunnen te delen? Maarja, er word toch wel weer een manier gevonden om op The Pirate Bay te komen.
  Dat hele BREIN gedoe kan echt opflikkeren met hun rare gedachten. Ik zal XS4ALL met alles steunen.

 11. eli schreef:

  Xs4all ik steun juli bij dit hoger beroep.
  Als julie intresse hebben heb ik een leuk pleidooi voor julie, gemaakt door de beheerders van the pirat bay zelf.
  A.u.b. Laat maar horen of jullie intresse hebben

 12. Dave Pixelshift schreef:

  Oke even voor de duidelijkheid, BREIN heeft zichzelf opdracht gegeven om copyright schending te onderzoeken.

  “Het onderzoek werd uitgevoerd op verzoek van de NVPI, de branchevereniging voor de entertainmentindustrie, en begeleid door een begeleidingscommissie die bestond uit Erwin Angad-Gaur van het Platform Makers, Jaap Bruijnen van Warner Home Entertainment Benelux, Arnoud Engelfriet van ICTRecht, Kees van der Hoeven van Universal Music Nederland, Geert Noorman van het NUV, Hein van der Ree van BUMA/Stemra, Paul Solleveld van de NVPI, Michel van Eeten van de TU Delft en Retaildeskundige Juan da Silva. Voorzitter van de begeleidingscommissie was Arda Gerkens, voormalig lid van de Tweede Kamer.”

  Dat is kromme logica. Je gaat een wapenfabrikant toch niet het effectiviteit van oorlog onderzoeken?

 13. Emile Miedema schreef:

  Midden jaren 90 hoorde ik bij de eersten die met XS4ALL op het internet gingen, zeker de eersten in Zeeland. Nu ruim 17 jaar later ben ik nog net zo trots als toen op mijn provider XS4ALL, die blijven strijden voor de vrijheid. Ik sta dan ook meer dan ooit achter jullie in deze strijd.

 14. emmy schreef:

  Ik vind dat jullie gelijk hebben om in hoger beroep te gaan. VRIJHEID is het hoogste goed. Waarschijnlijk is de rechter voor censuur.

 15. Arnold schreef:

  Succes met jullie en onze strijd.

 16. Mike schreef:

  Whilst I don’t agree with piracy, it is the principle of restricting internet content that is the issue here – the first step in removing non politically correct content from the internet.

  Good luck with your appeal.

 17. Mark schreef:

  Is het feitelijk niet zo dat door het rommelen met DNS filters of blokkades het internet MINDER veilig gaat worden ?

 18. Brenda schreef:

  Het kan zo simpel zijn, als de Ziggo en XS4all
  abbonee’s nu eens massaal Brein gaan aanklagen wegens smaad
  en valse aantijgingen (per slot maakt men u voor dief uit…)
  blaast men dan nog zo hoog van de toren, hoe komt men anders
  aan deze info dan ?? dit kan alleen door onrechtmatig mensen/ISP’s
  te controleren op surfgedrag, en mag dit dan allemaal zomaar ???
  kun je dan ook zomaar mensen dief gaan noemen ????
  er zijn te veel vraagtekens en dit stinkt ook nog eens
  royaal naar klassejustitie…
  ik kan geen enkele symphatie opbrengen voor de uitspraak van deze rechter
  hoe (ge)blind(doekt) is deze man echt ???

  • S.L. Barth schreef:

   Inderdaad, laten we kijken hoe we kunnen terugvechten!
   Aanklagen wegens smaad.
   Eisen dat de lijst gefilterde sites publiek wordt, zodat ze gecontroleerd kan worden. En op het moment dat ze ook maar één site filteren die géén Pirate Bay is, naar de rechter om te laten zien dat ze hun macht misbruiken!

 19. Harry schreef:

  Wat mij hierin opvalt is dat wederom de grote film en muziek maatschapijen
  op hun wenken bediend worden, helaas is het geval dat de rechthebbende die
  normaliter via o.a Bumastemra en Sena hun royalties zouden moeten ontvangen hier niet mee
  geholpen zijn, voor hen verandert er nog steeds niets, immers als je bij Buma Stemra bvb
  geen Phonogram oid achter je naam hebt staan ben je niemand en doet men
  dientengevolge (helaas) ook geen moeite voor je, dit ondanks het feit dat je
  lidmaatschap betaald op jaarbasis (dit is in mijn geval keiharde praktijk),
  ik ben dan ook gestopt met het betalen vd contributie aan hen, waarom ??
  omdat Buma/stemra mij nog steeds de afrekening voor royalties over 100.000
  geluidsdragers schuldig is en dit al sinds 1998 maar omdat ik te lastig voor ze werd
  mocht ik geen contact meer met hen opnemen men zou mij berichten wanneer er een
  en ander duidelijk werd ?????? ( en let wel men heeft de papieren waarin ik heb aangetoond dat
  ik geen verhaal verzin, er zijn indertijd zelfs kopieen van de geluidsdragers en de gegevens van de
  platenmaatschappijen gemaakt door Buma waarmee ik mijn geval heb aangetoond)
  nu heden ten dage in 2012 heb ik nog steeds niets van Buma/stemra mogen vernemen
  en geloof me ik ben niet de enige in Nederland,
  Brein laat zich duidelijk voor het karretje van de multinationals spannen
  dat maakt het geheel zo schreinend, wederom een bedrijf dat pretendeerd
  op te komen voor de auteursrechten van muzikanten en andere rechthebbenden
  terwijl men danst naar de pijpen van het grote geld,
  juist door het internet is het mogelijk geworden dat artiesten hun eigen materiaal
  kunnen aanbieden zonder uitgemolken te worden door de grote jongens
  uiteraard word je dat als lid vd Buma/stemra verboden, je moet als lid namelijk
  geld gaan betalen om je eigen werk online te mogen zetten
  immers als iedereen dat gaat doen wat moeten we dan nog met deze grote maatschappijen
  dan valt er voor hen niets meer te graaien,
  de film/muziek en amusement industrie heeft niet begrepen hoe het werkt met internet,
  en is dus als gevolg overbodig geworden, als laatste stuiptrekking
  gaat men nu over op censuur, lees maar eens goed over de zogenaamde legale download site’s
  die de grote jongens aanbieden waar wederom de artiest word uitgemolken en inmiddels
  ook de nodige rechtzaken worden gevoerd, ik heb me er al bij neergelegd dat er tegenwoordig
  geen sprake meer is van privacie alles op internet is nu immers “public domain”
  tijden veranderen en we kunnen er beter in meegaan en dingen gewoon beter reguleren
  Brein is een dinosaurus maar schijnt dat zelf niet helemaal te begrijpen
  het is inmiddels al te laat voor dit soort knullige regeltjes
  het word tijd dat we de europese regeringen gaan duidelijk maken dat we ons
  niet meer laten koeieneren, we zijn per slot niet alleen maar belastingplichtig maar vooraleerst mensen,
  regels stellen we samen op en niet meer alleen eenzijdig vanuit de “regering”
  we worden bedonderd waar we bij staan en iedereen blaat maar dat het zo goed gaat,
  mede daardoor heb ik tegenwoordig respekt voor alle Wikileaks, piratebay’s en Anonymous aktiviteiten
  op het moment dat Brein kan bewijzen met keiharde feiten dat ze werkt voor de rechthebbenden
  wil ik misschien wel eens naar ze gaan luisteren, voorlopig komt ze alleen maar over
  als een soort bromsnor zonder veel kennis van zaken, een provider verleent mij toegang tot het internet,
  niet meer en niet minder, censuur valt daar niet onder, per slot als ik een brief verstuur kan Tnt
  toch ook niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud van deze ?? dat heet briefgeheim,
  maar nu gaan we de providers verplichten tot het spelen van agent, waarom ??
  het probleem zit namelijk dieper dan alleen het downloaden van films en muziek…
  o.a de angst van de regeringen dat men de controle over haar burgers verliest
  vroeger kon men dingen verzwijgen voor de burgers, nu is dat bijna onmogelijk
  info is binnen 2 minuten wereldwijd, en daar knelt onder andere de schoen,
  Brein = een no brainer, information wants to be free…

  XS4all en Ziggo jullie staan niet alleen…

 20. J schreef:

  Succes!

 21. Rik schreef:

  Vechten voor vrijheid op internet is de reden waarom XS4ALL al meer dan 10 jaar mijn ISP is.
  Succes!

 22. Angela S. schreef:

  Een volslagen krankzinnige beslissing van deze rechter. Daarmee heeft Breinloos voor elkaar wat ze via de politiek nog niet gelukt was.
  Deze rechter heeft ook heel duidelijk geen enkel idee wat het Internet is en hoe het in elkaar steekt.

  Hoewel het grootste aantal hier – net als alle criminelen – ongetwijfelt elke blocking wel zal weten te onzeilen, is dat niet het geval met het grote publiek. Voor hen wordt het Internet na verloop van tijd nog slechts de marketing tool die er overblijft voor Big Media.

  Dit is overigens een soortgelijk besluit als wat in de US als nieuwe wetgeving op de rol staat op 18 January met als afkortingen PIPA (Protect Intellectual Property Act) en SOPA (Stop Online Piracy Act).
  Zie de Internet op zwart actie in de planning voor de 18e.

 23. Snavelaar schreef:

  Dank voor jullie inzet voor een vrij internet, zoals het ook hoort natuurlijk. Ik ben en blijf klant en zal me met hand en tand verzetten tegen censuur en andere trieste uitspattingen van de grote graai-industrie!

 24. Eric schreef:

  Lijstjes met irritante websites mogen dus aangeleverd en zelfs geblokkeerd worden als je dat maar vanuit een Stichtingsvorm doet….hmmmm

 25. john schreef:

  Knokken mannen, er wordt al genoeg voor ons bepaald, al 10 jaar trouwe klant en waar voor mijn geld.

 26. P.van Dort schreef:

  Hallo iedereen die van de vrijhied houdt. Belachelijk dat we nu hier iets doen waar we altijd bang voor zijn en wel het beperken van onze vrijheden. Brein moet zijn bij de veroorzakek en niet bij de providers. Ik hoop dat er bij de rechtbank nog iemand is die dat begrijpt.

 27. Andre schreef:

  Ik las net het vonis nog eens door en zag dat supernova.com en http://www.supernova.com ook geblokeerd moeten worden maar daar staat helemaal geen enkele verwijzing naar thepiratebay of iligale bestanden, alleen legale music promotie geplaats door de artiesten zelf.

  • Andre schreef:

   sorry typo suprnova.com is ook in de lijst en daar staan alleen eigen productie video shows over bittorrent, geen verwijzing naar thepiratebay.

 28. S.L. Barth schreef:

  Ik heb de petitie getekend.
  Kan ik nog op andere manieren helpen?

  Ik ben al jaren een tevreden klant bij Xs4all, en vind het krankzinnig dat een derde partij nu mijn internet mag filteren.

 29. Null schreef:

  We kunnen achter aansluiten bij China, Singapore en misschien binnenkort India.

 30. GK schreef:

  Dit is censuur van de vrijheid van mening uiting en het verkrijgen van informatie. Zowel het idee van dhr Teeven als het SOPA en deze uitspraak geven aan dat de wet (rechtbank) bepaalt wat wel en wat niet aan informatie uitgewisseld mag worden. Men wil dus alleen nog maar gecontroleerde informatie die goed gekeurd is.

  Dat in het Koninkrijk der Nederlanden dat kan toch niet…

  Zijn wij dan een met de censuur staten als China / Noord Korea – Iran en dergelijke?

  Dames en heren schande is het!

  Krijgen we dan ook de heerlijkheid die onze oosterburen nu al kennen o.a. met YouTube en dergelijke door hun ‘geliefde’ GEMA?

  Schande!!

 31. Hanno schreef:

  Het is schandalig dat xs4all in onze democratie in deze zaak voor onze belangen op moet komen. Wij als Nederlanders zijn in de 2e kamer, een onderdeel van de wetgevende macht, vertegenwoordigd. Daar moet onze (grond)wettelijke vrijheid worden bewaakt. Een wet maken of aanpassen maakt dit soort processen overbodig en legt het werk en de kosten daar waar ze thuis horen.
  Er zijn nu al bijna twee partijen die het woord Vrijheid in de naam (afkorting) voeren, en twee hele partijen die het woord democratie voeren. Samen vormen ze onze regering. De oplossing ligt dus voor de hand. Maar men houdt zich helaas meer bezig met hoofddoekjes dan met hoofdzaken.

 32. Robber schreef:

  super dat jullie in hoger beroep gaan!
  ik had eigenlijk ook niet anders verwacht, daarom zit ik bij xs4all! never give up! veel succes!

 33. Keesie schreef:

  Prima actie! Alles dat met machtsmiddelen burgelijke vrijheden probeert te onderdrukken is het waard om tegen te knokken. Het vrije internet principe is voor mij een grote reden om bij xs4all te zitten. Artiesten kunnen straks zelf regelen dat hun werk al dan niet tegen betaling via internet verkrijgbaar is. En die hele vette strijkstok die entertainmentindustrie heet gaat er op termijn toch tussen uit. De laatste stuiptrekkingen zeg maar…

 34. M van Os schreef:

  Als koper van originele CD’s en DVD’s (en Blu rays) heb je het recht om een kopie te hebben voor eigen gebruik, zodat het origineel lang behouden kan blijven en krasvrij blijft. Echter zitten er overal beveiligingen op die het kopiëren onmogelijk maken. Het verwijderen van die beveiliging is ook verboden. En dus downloaden via torrents ook omdat die automatisch ook uploaden. Wie kan bewijzen dat 100% van het gedownloade materiaal illegaal is?? niemand, of je moet bij iedereen thuis langs om in de DVD kast te kijken.

  Het lijkt me dat XS4ALL in hoger beroep wel een goede kans maakt, ik ben al 7 maanden geen klant meer bij XS4ALL maar dat heeft niets te maken met de service die ze me jaren hebben verleend.

  Veel succes

 35. Marc Vos schreef:

  Zet’m op! Ik wens jullie en Ziggo alle succes van de wereld toe! En ga er dan gelijk voor dat Brein opgeheven moet worden. Blokkade is zinloos.

  Overigens kan je tegenwoordig bij sites als Filmous voor 0.25ct online films kijken en voor 2 tot 3 dollar ook legaal kopen (dezelfde die je via torrents of fileshares ook download, overigens).

 36. Paardenkont schreef:

  Ik denk dat er via anonymous een cyberwar gaande is ,als ze BREIN neerhalen,moeten ze ook de justitie site en OM site lam gooien.
  Ik denk dat die rechter zo’n stoffige seniel is die nog geloofd in 78 toeren bakkeliet platen

 37. lolzz schreef:

  dit failt nogal ;-))
  ThePirateBay gaat heus niet weg van internet en gaat ook niet weg.
  ‘T is een redelijk veilige site en Brein failt nogal want hun verspreiden zelf informatie weg.

 38. Leander schreef:

  Trots op Xs4all! Blijft by far de beste provider van Nederland. Eigenwijs, onafhankelijk en deskundig.

 39. E schreef:

  Succes met het in beroep gaan…..we hebben toch een goede keus gemaakt om indertijd jullie als provider te nemen en steun jullie van ganser harte.
  Als BREIN zijn zin krijgt moeten we dan straks bang zijn dat onze IP adressen geblokkeerd gaan worden, omdat we op bepaalde sites komen?
  Lijkt me regelrecht ingaan op de vrijheid van het internet. Opgericht voor en door gebruikers!!

 40. Tommy schreef:

  Wat gebeurd er nu als de blokkade actief is en XS4All klanten (of 1 vrijwilliger) XS4All aanklagen, omdat netneutraliteit wordt geschonden? (selectief blokkeren van diensten). Dan moet de klant toch gelijk krijgen en XS4All een gerechtelijk bevel krijgen van de rechter om de blokkering ongedaan te maken?…….
  Dus kan een gebruiker die XS4All aanklaagt XS4all helpen? :)

 41. Bogdan schreef:

  Good luck XS4ALL, your fight for freedom everywhere is greatly appreciated

 42. LongTall203 schreef:

  Succes met het hoger beroep. Jullie standpunt is helder en duidelijk, dus dat zal/moet goed komen. Laat weten als we iets kunnen doen..

 43. Mathieu schreef:

  Wat kunnen wij doen? Is er een mogelijkheid tot donatie o.i.d.? Bij de vorige rechtszaak was ik aanwezig.

 44. ProtecTOR_Of_Liberty schreef:

  De uitspraak van deze rechter (lees: knechter) doet ons denken aan de opmerking van een rechter in Engeland die enige tijd geleden verzocht werd om een website te doen blokkeren. Die rechter vroeg toen – u kunt het geloven of niet maat het is wel de feitelijke, gedocumenteerde waarheid – “Een ‘website’, wat is dat ?”
  God nog aan toe, hoe is het mogelijk dan mensen (dat schijnen rechters ook te zijn…) zonder ook maar de geringste kennis van zaken dergelijke uitspraken durven doen, die bovendien ook nog eens volkomen in strijd zijn met de in zo ongeveer alle Nederlandse, Europese en andere wetgeving ten aanzien van “de vrijheid van nieuws- en informatie- vergaring, verschaffing en uitwisseling en de vrijheid van meningsuiting”.

  Dus als ik tijdens een wandeling met mijn hond in het park iemand de URL van een site vertel waarvan men “illegaal” (niet dus, volgens de Nederlandse wet), dan krijg ik dat vermaledijde breinloze gesticht achter mij aan ?? Lijkt mij niet zo’n goed idee van breinloos.

  Dit toont in ieder geval wel aan dat er, nu ook in Nederland, nog maar 1 ding echt telt: het graaien van zoveelmogelijk geld !!
  (Ja, ook door “rechters”. Al kunnen wij die data (nog) niet publiceren, wij beschikkken inmiddels over vrij sterke aanwijzingen dat vrij veel “rechters” – met nevenfuncties bij oa. (zorg)verzekeringen – (veel te) vaak een uitspraak doen die vooral in het belang is van die grote onderneming, hun eigen portemonnee dus…)

  In “recht”zaken waarbij het individuele burger versus grote onderneming is, heeft die onderneming al zowat bij voorbaat (en “bij voorraad”) gewonnen – zelfs wanneer die onderneming zich onweerlegbaar niet aan de contractueel overeengekomen leveringsvoorwaarden heeft gehouden.
  Net als het breinloze gesticht: wij moeten minstens drie maal betalen voor wat wij uiteindelijk niet krijgen !

  En dan: een _particuliere_ stichting die in staat gesteld wordt om _censuur_ op te gaan leggen aan heel de bevolking – dat is en kan nooit rechtstatelijk in orde zijn, het is dictatoriaal !!!

  Daarom: (zo) geweldloos (mogelijk, AUB) __REVOLUTIE__ want morgen kan het al te laat zijn. Wanneer (nee, niet indien want dit zal gaan gebeuren, als wij het niet NU tegenhouden) wij allemaal verpicht gechipt zijn (kies maar uit: als slaven of als slachtvee), bij voorbeeld en voorkeur door dat breinloze en door-en-door corrupte gesticht…

  Daarom, Alstublieft, XS4ALL, ga door met uw verzet tegen deze onontkenbare opmaat naar dictatuur !!!

  (Dit bericht werd via TOR naar de site van XS4ALL gestuurd, dit om onszelf te beschermen. Het is niet ondenkbaar dat het schrijven van dit bericht voldoende is om gearresteerd, geinterneerd en wie weet tenslotte zelfs geelimineerd te worden. Daar hebben wij geen zin in.
  Zie: https://www.torproject.org/ )

  ProtecTOR_Of_Liberty.

  • jonnnie schreef:

   Begin van het eind van het vrije internet? Ik vraag me ook af of deze rechter wel heeft begrepen hoe de vork in de steel zit, kan mij het niet voorstellen dat een rechter met zijn volle verstand (van ict/internet/downloaden) tot dit vonnis is gekomen. Anyway, ik heb de TOR Browser inmiddels geïnstalleerd en ga dus via deze browser (Aurora/Firefox) The Pirate Bay bezoeken en dit is nog maar 1 van de vele omzeil mogelijkheden. Brein doet zijn naam geen eer aan en denkt niet goed na. Jammer.

 45. sietse schreef:

  Deze uitspraak is van de gekken ,
  veel suc6 met de grondrechten van de nedelander terugkrijgen.

 46. Arnoud Grootendorst schreef:

  Leve het vrije internet in de vrije wereld. XS4ALL doe je naam eer aan en vecht voor de principes van onze rechtsstaat. Ik wens jullie alle succes!

 47. William schreef:

  Beste XS4ALL, de rechtzaak die jullie hier zullen gaan voeren zal beslissend zijn voor de toekomst van het internet zoals wij dat kennen! Zet alsjeblieft jullie rechtzaken tot het laatst door, dit mag nooit zo gebeuren! Open een rekeningnummer en vraag om geld voor de rechtzaak, jullie zullen vanzelf gaan zien hoeveel nederlanders het met jullie eens zijn.. ;)

 48. eMiel schreef:

  Goed idee dat van een steunfonds zoals hierboven geopperd, XS4ALL laat ons weten of we kunnen helpen…

 49. Arnold schreef:

  Ook ik ben twee jaar geleden, de meerprijs voor lief nemend, naar XS4ALL overgestapt vanwege de wijze waarop XS4ALL haar maatschappelijke verantwoordelijkheid gestalte geeft. (En omdat ik graag geholpen word door helpdeskmedewerkers die meer verstand van internet hebben dan ikzelf (en dat is echt niet veel), die zich inleven in de klant (mijn probleem tot het hunne maken) en met wie je normaal kunt praten en overleggen.)
  Hulde voor jullie principiële opstelling en jullie vasthoudendheid in deze zaak!
  Ik heb nog nooit illegaal gedownload of geupload, maar vindt principieel dat de internettoegang niet op deze wijze beperkt mag worden. Ik ervaar dit als een inbreuk op ook mijn grondrechten.
  Mijn vraag aan XS4ALL is: wat nu? Gaan jullie in op de eisen van de rechter, of houden jullie de internettoegang vrij en betalen jullie de dwangsom? Als ik het goed heb begrepen was die 10.000 euro per dag, met een maximum tot 250.000 euro. Is dat bedrag voor XS4ALL op te hoesten? Moet er zoiets als een steunfonds komen waar sympathisanten geld in kunnen storten? Of hoeft er hangende het hoger beroep aan de eis van de rechtbank nog niet voldaan te worden?
  Persoonlijk zie ik liever dat in het uiterste geval XS4ALL zichzelf opheft, omdat XS4ALL in Nederland geen provider meer kan zijn met inachtneming van de morele normen die XS4ALL zichzelf altijd gesteld heeft, dan dat XS4ALL overgaat tot internetcensuur.
  En wat kunnen internetgebruikers als ik ondertussen doen? Ik heb al gedacht, stel dat ik legale content wil delen met anderen via The Pirate Bay, kan ik XS4ALL dan dagvaarden en toegang eisen tot The Pirate Bay voor mijn legale aktiviteiten? Wiens belang weegt dan zwaarder, dat van mij of dat van Brein?

 50. eMiel schreef:

  Prima van XS4ALL, dat hoger beroep om onze vrijheid te behouden… Dat jullie voor dit principe blijven gaan, dat is waarom ik bij XS4ALL ben… Sterkte en Kracht!

 51. miw schreef:

  De rechtbank verwijst in het vonnis naar de uitspraak in het geschil tussen Brein en TPB, waarin is vastgesteld dat er geen inbreuk was op het auteursrecht (en wsl ook niet op de naburige rechten), maar veroordeelde TPB op basis van onrechtmatig handelen (6.162 Bw). Dan is het wel erg vreemd om in de uitspraak artikelen uit Aw en Wnr toe te passen. Bijzonder slordig dat xs4all niet gesteld heeft (uitspraak 4.11) dat er geen Aw/Wnr inbreuk heeft plaatsgevonden (volgens de rechtbank zelf in de zaak tussen TPB en Brein). Dan zou de rechter verhinderen om 26d Aw en 15e Wnr toe te passen (hoewel ook daar nog wel wat op af te dingen is).

 52. OM schreef:

  Volgens het vonnis heeft in hoger beroep gaan geen opschortende werking.

  Vrere wens ik xs4all (en Ziggo!) alle success bij de verdere procedure.

 53. Sander schreef:

  Ik ga klant worden bij jullie!
  Het recht zal zegevieren, de eerste aanname waar het vonnis mee begint is al onjuist.

  Een gebruiker die downloadt (een zogeheten leecher) wordt dus in beginsel automatisch een gebruiker die uploadt (een zogeheten seeder).

  Je plaatst niets op een server toch, je verschaft alleen iemand toegang tot jouw pc/ huis/ slaapkamer wat dan ook. Niet meer dan een cd lenen aan de buurman toch?

  Je wordt niet automatisch een uploader.. uploaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal is illegaal, downloaden niet.

 54. Dickie schreef:

  Ik neem toch aan dat Xs4all in afwachting van hoger beroep niet gaat blokkeren en ook geen dwangsom gaan betalen. Kan iemand dit bevestigen?

  • D schreef:

   Ik kan dat wel ontkrachten. XS4ALL hecht grote waarde aan het rechtssysteem en zal zich daarom houden aan de uitspraak. Bovendien zou het een hoger beroep kunnen schaden wanneer XS4ALL zich niet netjes aan het vonnis zou houden. Dit moet op een nette manier gespeeld worden, hoe de gemoederen ook zijn.

 55. Tineke Franssen schreef:

  Goede zaak dat jullie je tegen dit soort dingen blijven verzetten. Succes!!!

 56. Hans schreef:

  Gaan we straks ook fietsen verbieden omdat we daarmee door rood licht rijden?!!!

  XS4ALL – keep up!

 57. Ramon schreef:

  XS4ALL, ik had niet anders verwacht dan dat jullie in hoger beroep zouden gaan. Ik ben trots op jullie!

  Naast de uitstekende kwaliteit van de dienstverlening is het feit dat jullie altijd in de voorhoede strijden voor een vrij internet voor mij dé reden dat ik al jarenlang klant bij jullie ben en zal blijven.

  Heel veel succes gewenst, en dat het recht mag zegevieren!

 58. Springmoon schreef:

  Een kleine firefox/chrome plugin klooit wat met proxys zodat je de gewenste website gewoon kunt bereiken: thepiratebaydancing, te vinden onder de add-ons.Voorlopig werkt dit iig ;).

 59. leon schreef:

  en ondertussen zit ik nu lekker allemaal films te downloaden op piratebay.

  die rechter is zo corrupt als de pest, het staat in de grondwet dat films en muziek zowel gedownload en bekeken/beluisterd mogen worden.

 60. Henk schreef:

  Zeer krachtige reactie om gelijk hoger beroep aan te tekenen tegen dit belachelijke vonnis. Hoewel ik eigenlijk ook niet anders had verwacht van jullie. Niettemin hulde daarvoor! Naast de zeer goede service/ondersteuning is dit voor mij voldoende reden om in de toekomst klant te blijven. Overigens heb ik nog nooit gebruik gemaakt van torrents. Het is voor mij – net als voor vele anderen – dan ook enkel een principekwestie. Nu Piratebay afgesloten, volgend jaar toegang tot Usenet geblokkeerd en over twee jaar wordt het Internet geheel gefilterd door de regering, zodat onwelgevallige informatie/boodschappen simpelweg geblokkeerd kunnen worden. Daar hebben ze een woord voor: dictatuur. Over mijn lijk!

  Onbegrijpelijk dat een rechter zo’n vonnis kan wijzen. De betreffende rechter moet helemaal wereldvreemd zijn en niet begrijpen wat vrij Internet voor de mensheid betekend. Laat staan wat het daadwerkelijke censuur van Internet in bepaalde landen voor de bevolking inhoudt.

  Noem het overtrokken, maar feitelijk probeert men nu mensenrechten te schenden. En zoals het er nu naar uitziet lijkt het ze ook nog te lukken. Ik hoop van harte dat jullie het tij kunnen keren. En dat wij als bevolking ook massaal in opstand zullen komen als we deze slag dreigen te verliezen. Wij kunnen als normale burgers niet toestaan hoe wij op deze wijze “dom” gehouden/gemaakt zullen worden.

 61. Mitchell schreef:

  Keep your head up!

  Ik wacht tot mijn KPN abbo is afgelopen en dan meteen naar XS4ALL, veel succes met de bestrijding van dit onrecht wat ons wordt aangedaan.
  Nog ff en we hebben alleen nog maar een soort intranet in nederland waarbij de regering kiest welke websites wij mogen bezoeken.

  Mocht dit het geval worden, ben ik bereid om naar een ander land te verhuizen. Gewoon te achterlijk voor woorden

  OPROEP AAN IEDEREEN: Laat je dit niet gebeuren, zowel gebruik hidemyass (.) com en je favoriete website zal beschikbaar zijn.

  Tip: www (.) de piraat baai (.) be

 62. Arnold schreef:

  Downloaden van muziek en film is in Nederland niet illegaal (alleen het aanbieden ervan).

  http://www.thepiratebay.org biedt veel links aan naar Open Source Software (bijv. Linux distributies) en andere content wat nu voor mij wordt geblokkeerd.

  Blokkeren van toegang tot (delen van) het internet is censuur en een schending van mijn rechten.

  Bovenstaande maakt mij, lid/abonnee van XS4ALL een belanghebbende in deze zaak. Hoe kan ik helpen mijn rechten te verdedigen?

 63. Hessel schreef:

  Goedzo XS4ALL, laat ze niet zomaar het internet censureren!

 64. Jan-Paul schreef:

  Grote klasse. Goede beslissing om in hoger beroep te gaan.
  Plaats maar een oproep als er sponsoring nodig is om de kosten te dekken. Ik doe mee.

 65. Michel schreef:

  Laten we de boel niet omdraaien: mediabestanden zijn de reclamefolders van nu. Het is bezopen dat de muziekindustrie ons wil laten betalen voor hun reclame uitingen!!!

  Het wordt tijd voor een moderne variant van de NEE-NEE sticker…

 66. KlantSindsJaren schreef:

  Is het wel toegestaan dat XS4ALL haar klanten uitlegt hoe je met proxysites als hidemyass.com gewoon je gang kunt gaan?

  Niet iedereen (zoals waarschijnlijk de rechterlijke macht) weet dat.

 67. M schreef:

  Dit soort berichten maken mij weer blij dat ik klant ben van Xs4all. Ik stem met mijn portomonee, dus ondanks dat xs4all wat pijziger is betaal ik graag voor de extras zoals het opkomen voor vrijheden op internet. Of die dictatuur nu Iran, Noord-Korea, China of ….. NEDERLAND is!

  (wel zielig dat NL nu in een adem met dit soort landen genoemd mag worden!)

 68. Yakkie schreef:

  Ik hoop wel dat wat op het journaal gemeld werd onjuist is

  Dat lijkt me echt een volstrekt verkeerd signaal, ik zou daar niet aan meewerken. Lijkt me ook behoorlijk tegen de geest van xs4all. Ik zou Ron Gonggrijp zijn mening eigenlijk wel willen horen. Het kan in geen geval zo zijn dat een Nederlandse rechter invloed heeft op IP of DNS verkeer van een provider. Dat is echt directe censuur op protocollair niveau en lijkt me ook in strijd met de RFC’s en hoogste rechts organen, dat zijn natuurlijk de w3c, internic en IEEE.

  Website verbieden, prima, de rechter mag minister Rosenthal vragen contact met Stockholm op te nemen.

  Je zou zelfs kunnen overwegen om als ludieke actie de A website records van brein en thepiratebay.org even om te draaien “in afwachting van het hoger beroep”. Ja meneer de rechter, er zijn zoveel records die raken wel eens door de war, nee meneer de rechter dit kan alleen op de 2e dinsdag van de maand gerepareerd worden. Ja dat is inderdaad de dag dat het internet altijd down is voor onderhoud, ja dan ruimt een klein leger van tuinkabouters de verloren pakketjes op.

  Los van de uitspraak wordt hoog tijd dat we dit soort dingen internationaal gaan regelen. Het lijkt me duidelijk een orgaan als een rechtbank
  niet de expertise kan hebben om te oordelen over dit soort zaken, dat geld ook voor patenten en andere grens overschrijdende complexe technische issues. Laten we beginnen om dit bij Europa neer te leggen.

 69. Michiel schreef:

  Verbijsterend is precies het woord wat omschrijft wat ik voelde toen ik de uitspraak las. Ik kan me niet voorstellen dat een weldenkend mens tot zo’n oordeel komt. Ga ajb door met het hoger beroep en ik zal duimen dat er een rechter komt die snapt waar het over gaat. Dit is een grove schending van alles waar ik normaal gesproken voor sta.

 70. Martijn van Dijk schreef:

  Ik steun en waardeer jullie mening en actie hierop volledig! BREIN weet op de een of andere manier op elke manier hun zin door te drammen en iedereen moet maar buigen, soort van dictatuur.

  Alle steun vanuit de gebruikers! Zelf ben ik een Ziggo abbonee maar alsnog bedankt voor deze acties!

 71. Bernard schreef:

  Klasse Xs4all!

 72. Anoniempje schreef:

  Het wordt hoog tijd dat onze 150 volksvertegenwoordigers eens tot de orde worden geroepen. Die doen alles, behalve het volk vertegenwoordigen. Ipv de oorzaak aan te pakken, laten ze gewoon toe dat de symptomen worden bestreden, dat levert meer op. Iets met geld, macht, corruptie en waxinelichthoudertjes… En dan roepen dat er regulering moet komen. Het is heel simpel: de grootste slaven zijn diegene die denken dat ze vrij zijn! Dus… Het wordt tijd om met z’n allen (16mio Nederlanders) eens de volksvertegenwoordiging tot de orde te roepen, daar betalen wij ze immers voor (via belastingen). ik zeg weigeren nog langer belasting te betalen, moet je eens opletten hoe snel je de aandacht hebt. De macht ligt bij het volk, maar het volk moet het zich wel realiseren. Iets met pavlov en het effect van conditionering.

  My two cents.

  Ik vrees dat de enige manier is om met 16 mio mensen op het binnenhof gaan staan. Met z’n alle weigeren belasting te betalen, noet je kijken hoe snel je de aandacht hebt. ;) Wat een corrupte maatschappij is dit aan het worden…

  My two cents.

 73. Michiel schreef:

  Ik steun jullie volledig.

 74. brakkebenny schreef:

  Zeer veel succes gewenst. Ik hoop met heel mijn hart dat jullie dit gaan winnen. Gelukkig een andere rechter die hopelijk meer verstand heeft van the interwebz.

 75. anonu iem schreef:

  Het gevolg boeit me niet zo.
  Het is de schending van onze rechten.

  Daarbij mist het de doelgroep

 76. Theo Ekelmans schreef:

  Geweldig, zo’n uitspraak!

  Het is werkelijk het mooiste voorbeeld van gebrek aan technische kennis die ons onvolprezen rechtssysteems had kunnen produceren.

  Ooit gehoord van de wapenrace?

  Door toe te geven aan het archaische buisinessmodel van de muziek industrie gaat iedereen simpelweg op zoek naar een ander kopieersysteem:
  * van vriendjes helpen vriedjes,
  * muziek opnemen van een analoge poort (jaja, dat zal altijd blijven kunnen, breintjes)
  * de blueray van de maand voor 10 euro met 1000 MP3’s
  * een of ander vorm van darknet
  * 4096 bit blowfish encryped VPN tunnels naar een minder problematisch land
  * gesloten usenet achtigen
  * enz.

  Gefeliciteerd brein,

  Je hebt het weer x uur 1 van de vele systemen offline gehaald die onstaan zijn uit:
  * het jarenlang verplichten LP’s te moeten kopen ipv alleen de nummers die ik wilde
  * frustratie over de bedragen die worden gevraagd voor muziek versus de kosten die er tegenover staan
  * de volkomen absurde bedragen die worden uitgekeerd aan topartiesten
  * vanwege de technische problemen die ik heb bij het overzetten van ergens gekochte muziek op elk apparaat wat ik bezit
  * enz…

  Waarom wil de politiek niet brein dwingen mee te denken (en te werken) aan gebruikers vriendelijke opties.

  Maak het aantrekkelijk in prijs (10 ct per nummer lijkt me redelijk), en gemakkelijk te gebruiken, lees: geen beperkingen.

  Dan stopt het grootste gedeelte van de kopieerders met kopieeren.

 77. Sander schreef:

  ik vind de uitspraak echt belachelijk… ik download zelf iedere dag via torrents van the piratebay, maar heb ik bittorrent via een omweg de uploads uitgezet. ik hoop dat het bewijs ongeldig wordt verklaard aangezien BREIN geen bewijs heeft voor de cyfers die hun hadden opegegeven, en dat de uitspraak hierdoor nietig wordt verklaard. Tenzij BREIN de rechter om heeft gekocht…

 78. JeroenW schreef:

  Ik heb die uitspraak gelezen… yahoo answers aanvoeren als bewijsmateriaal is wel heel treurig…

  Mijn complimenten dat jullie beroep aantekenen, sterkte ermee!

 79. Daan schreef:

  Hopelijk gaat het resultaat hebben. Nederland was wel het laatste land waarvan je dit zou verwachten en dan gebeurt het toch.
  Een totaal onnozele uitspraak.

 80. Ferry schreef:

  Hulde voor jullie besluit om in hoger beroep te gaan!

  Niet dat ik toegang tot een site als de pirate bay zo belangrijk vind. Ik ben echter van mening dat we censuur in Nederland NOOIT mogen accepteren. Bij dat jullie dat standpunt delen.

 81. Edwin schreef:

  Volgens mij heeft het brein van de rechter gefaald. Correctie is nodig.

 82. Gerardus schreef:

  Heel veel succes in het beroep tegen deze uitspraak. Straks kan Nederland zich voegen in de top drie van landen met een internetsecuur. Iran China Nederland. We moeten ons kapot schamen.

 83. Bart schreef:

  Onbegrijpelijk, deze uitspraak. Welk beeld hebben deze ‘wijze’ dames en heren rechters van internet? Ik moet onwillekeurig weer even aan Wim Kok denken…
  Goed dat jullie in beroep gaan. Succes!

 84. Hederik Beuks schreef:

  Respect voor jullie!
  Ook al zit ik bij ziggo, ik wens jullie veel succes!!!

 85. Michel schreef:

  Hulde XS4All ik lees net dat jullie in beroep verder gaan met de strijd tegen censuur op het internet.

  Ik wens jullie heel veel sterkte in de strijd

 86. Economic dictator schreef:

  Veel succes met de rechtzaak tegen brein
  Hoop dat jullie deze winnen.

 87. vincent schreef:

  Succes met het hoger beroep!

  Schandalig hoe rechters zonder kennis van zaken dit soort beslissingen mogen nemen. Bij elke overwinning van Brein gaat er een beetje vrijheid verloren. En allemaal puur omdat de entertainment industrie claimt veel geld te verliezen, waarom las ik dan vanochtend dat er nog nooit zoveel mensen naar de bioscoop zijn gegaan als in crisis jaar 2011? Mensen zijn dus wel bereid om te betalen als de kosten opwegen ten opzichte van het plezier van het product dan wel de ervaring. Dit is dus bij een DVD van 20 e klaarblijkelijk niet het geval.
  In de muziekindustrie heb je Spotify en andere vergelijkbare diensten die veel gebruikers aantrekken. Natuurlijk zullen er altijd mensen blijven die helemaal niets willen betalen maar dit is bij lange na niet een percentage van, pak hem beet, 30%! Met andere woorden zorg dat je een goed verdien model hebt en eerlijk geprijsde producten en je verdient geld!
  Bah Brein!

 88. Vanquish schreef:

  Gelukkig is er nog newszilla. Goed, maar ook logisch om te lezen dat Xs4all dit enorme onrecht tegen gaat.

  Mocht het niet lukken wegens corruptie in Den Haag dan blijf ik uiteraard bij de beste provider van NL :P

 89. Kevin schreef:

  Brein had al geen vrienden meer in Nederland en nu zullen ze het alleen maar erger maken zo.

  Helemaal terecht dat XS4all in hoger beroep gaat. Downloaden is niet voor iedereen weggelegd. Dus eigenlijk straf je een heel groot aantal die helemaal geen torrents downloaden. Dat noem ik vrijheidsberoving op het internet want je hebt de vrijheid niet meer om de website te bezoeken.

  Brein is een criminele instantie aan het worden!

  XS4all, ik wens jullie ontzettend veel sterkte in het hoger beroep!

 90. JHK schreef:

  Hulde aan Xs4all door te vechten tegen onrecht.
  Dit was een heel domme uitspraak van de rechter en zal zeker gevolgen hebben voor de entertainment industrie in het nadeel. Vele mensen zullen nu bij het kopen van films, DVD’s en bezoeken van bioscopen denken aan deze uitspraak en er naar gaan handelen. Dit zullen we nooit meer vergeten, tenzij de uitspraak wordt teruggedraaid zal ik en vele anderen geen enkele uitgave meer doen aan het kopen van films, DVD’s e.d. Mensen boycot ze maar en help Xs4all in hun streven.
  Bah wat een slechte dag was het weer.

  Een zogenaamde Hollandse lente kom hierdoor in zicht.

 91. Bart schreef:

  Onbegrijpelijk dat er nu toch een uitspraak gekomen is, die van vrijheid op het internet een farce maakt. Succes aan XS4All om een nieuwe, positieve draai aan deze zaak te geven.

 92. Rutger schreef:

  Tja, dank aan alle sukkels voor het stelen van IP en niet willen betalen aan rechthebbenden. Dat komt er nu van. Nu heeft de staat via Brein een stok gevonden om ons allemaal mee te slaan. Let maar op, dit is nog maar het begin…

 93. jordy schreef:

  heel veel succes jongens:)
  en ik hoop echt dat er hackers zijn die hun helpen… want samen staan we sterk:)

 94. Sol schreef:

  -_- Goh ik ben benieuwd wanneer ze youtube willen blokkeren, maar dat zal wel niet, die hebben immers wel genoeg geld voor lobbyisten en steekpenningen.

  Ook ik wens XS4all veel succes

 95. Roel schreef:

  Hulde XS4ALL!

  Geweldig dat dit aangevochten wordt! Het vrije internet gaat zeker winnen!

 96. E.M. Hage schreef:

  Waar gaat dat met dit land naartoe.

  Blokkades werken inderdaad niet. Het antwoord: Proxies. Dat moeten zij daar toch ook wel weten?!

  Dit soort regelrechte censuur moet zo znel mogelijk een halt worden toegeroepen.

  Hopelijk dat in het hoger beroep, de zittende rechter(s) de rechten van de Nederlandse burgers zullen respecteren.
  Dit is een regelrechte aanval op de vrijheid.

 97. bert schreef:

  Ga alsjeblieft in hoger beroep jongens….MIJN steun hebben jullie!

 98. Thomas schreef:

  Hulde aan jullie XS4ALL en heel veel succes met het hoger beroep!!

 99. MrBim schreef:

  Heel triest. Een schrijnend gebrek aan (technisch) inzicht van de rechterlijke macht. Een dwaling van dictatoriaal formaat.
  En dat ook nog eens van zo’n afschuwelijk, wan-bestuurde organisatie als BREIN. Er MOET ingegrepen worden bij gedrocht van een stichting.

  Wat was de rechter denkende? Zie eens hoe goed blokkades te omzeilen zijn, met als grootste voorbeeld de Arabische Lente?!

  Succes met het hoger beroep! Als wij wat kunnen doe; tips zijn van harte welkom om ons als volk te mobiliseren.

 100. Anke schreef:

  Gefeliciteerd met jullie besluit in hoger beroep te gaan! Deze onwettige onzin mag geen doorgang vinden. Zoek dat filmpje met die vrolijke man, die uitlegt dat de sopa in de usa opgesteld is door de machten die juist het delen van wat er maar te delen is bizonder gestimuleerd hebben, om nu – nadat hun sopa wet zou worden- iedereen op te kunnen pakken en het internet te gaan beheersen.
  Ineressante info.
  Overigens blijkt ui goed geinformeerde vrije nieuwssites (niets van doorsnee media dus) dat de Oude Macht praktisch afgeserveerd is. Dus ze zullen vast nog wel wat ongein uithalen, want loslaten en transformeren staan niet in hun woordenboek, maar lang zal de Vrijheid niet meer op zich laten wachten!
  En inderdaad zijn ook wij hierom lid van xs4all geworden.

 101. Nico schreef:

  Zoeken jullie een leuke actie?
  Doe aangifte van de inhoud van een website. Eis bij de rechter dat, en pak er een of twee, providers deze sites blokkeren.
  Leg een eis of 10.000 bij de rechter. Eens kijken.

  Tip voor voorbeelden zijn er denk ik niet nodig…..
  Brein.nl, cda.nl, pvv.nl en meer van dat soort.

 102. daan schreef:

  Ik hoop dat jullie het gaan winnen ipv brein. De website ligt nu plat. Ik kan ook een DoS uitvoeren, maar dan ligt heel mijn verbinding eruit voor anderen in het huis+ upload is niet snel genoeg, op school wel. down is 120mbit en upload zo’n 60mbit. Alleen Sluit de server de tool elke keer.

 103. Chris schreef:

  Succes xs4all!
  Ik ben blij dat ik voor zo’n provider heb gekozen.

 104. stefan schreef:

  omdat xs4all het vrije internet gedachte heeft, heft mij toendertijd over de streep getrokken om klant te worden. laat brein maar eens iets inmekaar zetten waar we goed en goedkoop films muziek ectra kunnen koopen in plaats van die blokades.

 105. Nico schreef:

  Even voor de duidelijkheid: er is in Nederland een rechter die censuur geen probleem vindt?
  En deze man mag zich morgen nog gewoon rechter in Nederland noemen?
  Dat zaken lopen zoals ze lopen kan maar dat wij rechters in Nederland blijken te hebben die een gereedschap van een dictatuur, nl. censuur, ook van toepassing vindt op het Nederlands recht……. En dat deze man door niemand uit zijn funktie ontheven wordt….

 106. Rob schreef:

  Het is precies de inzet van XS4ALL voor een open en vrij Internet dat mij al vele jaren geleden tot vaste klant heeft gemaakt. Ik waardeer jullie inzet enorm, en hoop dat jullie een groot succes boeken bij het aanvechten van hetgeen vandaag is gebeurd.

 107. Jet schreef:

  Als enthousiast XS4ALL gebruiker vind ik het vanzelfsprekend dat jullie hier tegenin gaan. Wat mij betreft: ik ben bereid om aan kosten bij te dragen, dat is het me beslist waard. Start een actiefonds! En vecht het uit tot de hoogste rechter, en het Europese Hof. Jullie kunnen een vuist maken, wij als gebruikers zullen dat steunen. XS4ALL staat nog steeds voor haar principes, complimenten daarvoor en succes!

 108. S schreef:

  Goed dat jullie in beroep gaan.
  Ik heb met verbijstering het vonnis zitten lezen.

  Hopelijk is het vonnis terug te draaien, al ben ik er bang voor.

  Een trieste dag voor internet vandaag :'(

 109. Simon Westerlaak schreef:

  Ik walg van de uitspraak van de rechter. Ze hebben geen idee van hoe of wat. Daarmee schieten we hier niks mee op gezien er legio andere manieren zijn om te downloaden. Ik ben UPC klant maar steun jullie hierin van harte omdat ook andere providers hier last mee krijgen. Wellicht stap ik binnenkort naar jullie over. Succes met het hoger beroep!

 110. JAK schreef:

  Mijn gisteren al boos gemaakt over onze rechtsspraak in Nederland na aanleiding van de uitspraak in de zaak Albayrak. Nu deze uitspraak weer over The Pirate Bay, ik ga steeds meer twijfelen over onze rechtsstaat, of deze nog wel echt bestaat, en of de rechters nog wel rechters zijn die oordelen zoals het hoort. Er is weer een stukje vrije meningsuiting overleden, bedankt Heren rechters dat jullie daar aan mee werken.

 111. Jeroen schreef:

  Veel succes gewenst met het hoge beroep. Respect voor XS4ALL dat voor de vrijheid van het Internet opkomt.

 112. Richie Hawtin schreef:

  XS4ALL is een voorbeeld. Ik ben er over na aan het denken om over te stappen op XS4ALL omdat ze opkomen waar ik en velen met mij voor staan. Hulde!

 113. john schreef:

  Ik wens jullie alle succes toe ! De rechter is echt met een verkeerde been uit bed gestapt.

 114. Ap de Smits schreef:

  Als IT-journalist heb ik me de afgelopen jaren meerdere malen verbaasd over en geërgerd aan bizarre vonnissen in auteursrecht-zaken zowel in Nederland als daarbuiten.
  Het argument van XS4ALL dat de vrijheid van internetters niet mag worden opgeofferd aan de commerciële belangen van een paar bedrijven deel ik volkomen maar minstens zo belangrijk vind ik het onrecht dat met dit vonnis de lasten worden afgewenteld op providers die in deze helemaal geen partij zijn (en daarmee ook op hun klanten). Kunnen we ons voorstellen dat een antenne-fabrikant wordt gedwongen zijn product (op eigen kosten) zodanig aan te passen dat er geen piratenzenders meer mee kunnen worden ontvangen? Is die fabrikant dan verantwoordelijk voor het bestaan van die zenders? Gestraft worden voor iets waar je part noch deel aan hebt is fundamenteel onrechtvaardig.
  De carte blanche die BREIN krijgt bij het blokkeren van ‘andere sites en IP-adressen’ van The Pirate Bay is ronduit griezelig. Het is alsof de Nederlandse rechter de Amerikaanse SOPA-wet (die er nog niet eens is) in ons land alvast van toepassing verklaart.
  Ik ben dan ook blij dat XS4All in beroep gaat tegen dit wanstaltige vonnis. Go get ‘em!

 115. Alex schreef:

  Een absurde uitspraak.

  Veel succes met het hoger beroep.

 116. Floris Voorsteegh schreef:

  Eens temeer blijkt weer dat de Nederlandse rechters geen idee hebben waar ze het over hebben.
  Jammer, maar de verloedering slaat inmiddels ook toe in de hogere regionen. De graaicultuur gaat hand in hand met de kennisdevaluatie, jottum!

 117. Petra schreef:

  Onbegrijpelijk! Ik dacht dat ik in een vrij land woonde, maar het begint steeds meer op een dictatuur te lijken.

  Eerst werd mijn recht op de privacy al geschonden (ik ben gastouder en daardoor ‘veroordeeld’ om mijn adresgegevens open en bloot voor iedere kwaadwillende op internet te hebben staan) en nu zou ik ook niet meer vrij zijn om de websites te bezoeken die ik wil. (Ik ben geen bezoeker van die site, maar het gaat om het principe).

  Heel veel succes in het hoger beroep!

 118. Kleppie schreef:

  Gaan naar Amerikaanse toestanden; nog effe en porno, slotmachines e.d. worden ook afgesloten

  Veels succes bij het Hof en desnoods de Hoge Raad!!

 119. Supporter schreef:

  Wat een hypocriete idioten werken er toch bij Brein. Wie betaalt die malloten en met welke harses komen ze ’s avonds thuis om vervolgens met een bord met vlees, groenten en aardappelen aan hun vrouw te vertellen wat ze nu weer voor moois hebben gedaan, terwijl zoon- of dochterlief boven keihard muziek aan het downloaden is voor prive gebruik?

  Kudos voor xs4all! Ik ben er van overtuigd dat jullie (wellicht samen met Ziggo) voor onze vrijheid zullen strijden en zegevieren en deze brute domheid de kop in zullen drukken.

 120. Erik schreef:

  Hey XS4ALL
  succes met jullie hoger beroep
  er is ook al een petitie gaande!! plus de website van brein was aangevallen en niet meer te bereiken

  http://petities.nl/petitie/stop-de-acties-van-brein-tegen-vrij-internet

 121. Johannes schreef:

  Ik ben blij dat jullie het er niet bij laten zitten! Mijn steun hebben julle!

 122. Laurens schreef:

  Ik wens jullie afgezien van succes ook erg veel doorzettingsvermogen.

  De afgelopen paar jaren hebben we gezien hoe censuur en privacyschending steeds groter in beeld kwamen. Het censureren van een website zie ik als de eerste volgende stap naar de inperking van de vrijheid van de burger.

  Er hangt erg veel vanaf naar mijn mening. Als dit vonnis onherroepelijk door wordt geduwd door zowel BREIN als justitie dan gaat het vanaf dat moment erg snel bergafwaarts vrees ik. Mocht het hoger beroep geen effect hebben dan pleit ik zelf voor een (grootschalig, mits mogelijk) protest.

 123. Sjoerd schreef:

  Afmaken dat Brein.

 124. Anoniem schreef:

  Ik wens jullie héél veel succes.
  Zet ‘m op!

 125. Kevin schreef:

  Heel veel succes met het vloeren van deze belachelijke uitspraak jongens.

 126. Paulus schreef:

  Ben benieuwd of de betrokken rechters de reikwijdte van hun beslissing geheel overzien. Succes met het hoger beroep. Goede reden om bij XS4ALL te blijven of te komen.

 127. Cees schreef:

  Hoe kan het zijn, dat en telefoonboek, dat is namelijk thepiratebay.org, en het doorgeefluik ervan, namelijk de provider xs4all, ziggo wordt veroordeeld.
  Volgens mij zijn er best gaten in dat vonnis te schieten.
  Ik hoop echt dat de hogere rechter dit vonnis vernietigdm zo niet doorgaan tot het europeesche hof.

  Is het vonnis meteen uitvoerbaar, zoniet dan blijft de piratebay hangende de rechtzaak gewoon bereikbaar.

  suc7

 128. benst schreef:

  Het is te zot voor woorden dat ISP’s moeten gaan filteren op IP-adres en/of domeinnaam. Het tast het principe van netneutraliteit aan (en is daarbij hoogstwaarschijnlijk makkelijk te omzeilen).

  Ik wens jullie heel veel succes met het hoger beroep. Daarom ben ik klant bij xs4all.

 129. Peter schreef:

  Hulde XS4ALL!

 130. Bonne schreef:

  Big brother is watching.
  Recht is nu iets kroms dat gebogen wordt.
  Is de rechterlijke macht nu nog wel onafhankelijk?

 131. Dennis schreef:

  Ik ben een tijdje geleden klant geworden bij XS4ALL juist omdat jullie het zo belangrijk vinden dat het internet vrij blijft voor iedereen. Ik wens jullie ook veel sterkte in de strijd en ik hoop dat er nog wel een geschikte rechter in Nederland te vinden is die onze grondrechten wel durft te beschermen!

  Veel succes!

 132. Franklin schreef:

  Een zwarte dag voor het internet,

  Aan de ene kant begrijp ik het wel dat er een bepaalde vorm van regulatie komt je kunt bijvoorbeeld werken met een fair use policy voor mensen die hun pc of pc’s dagen laten draaien, de kleine gebruiker die slechts af en toe een filmpje of iets anders download laat ze die lekker met rust laten.

  Inderdaad zijn er voldoende alternatieven voor legaal downloaden hoewel ik deze kosten nog best wel behoorlijk vind. En wat houd de artiest e.d. er aan over? nee de grote maatschappijen moeten maar eens gaan nadenken
  om wat meer van het geld naar de auteurs/artiesten te geven.

  Laat Brein liever iets doen aan die illegale porno e.d. daar ziet in iedergeval ik niet op te wachten, maar ja dat is iets persoonlijks.

  Denk dat het moeijlijk zal zijn dit praktisch uit te voeren, internet wordt tegenwooordig als 1e levensbehoefte gezien en als ze dan toch blokkeren via de provider dan zijn er altijd verschillende manieren om dit weer te omzeilen eventuele blokkades. En er zijn altijd mensen die weer wat anders bedenken.

  B

 133. Maikel schreef:

  Ik neem aan dat met deze uitspraak ook PostNL en TNT de inhoud van hun post/pakketten moet gaan controleren en zo nodig “ongewenste” pakketten weigeren?

  Deze uitspraak zet een streep door netneutraliteit, iets dat op geen enkele manier te rechtvaardigen is en zelfs in strijd is met huidige nationale en Europese wetgeving. Hoger beroep is in deze dus een goede zaak. De gevolgen van deze uitspraak voor (internet)vrijheid zijn niet te bevatten.

  Veel succes gewenst!

 134. Harrie schreef:

  Wanneer u toch bezig bent met blokkeren; blokkeer de site van Stichting Brein dan ook!

 135. Keeees schreef:

  Nog meer onbegrijpelijk: De rechter lijkt de “logica” te hebben toegepast dat omdat 30% van de PB klanten van Ziggo komen, dat 30% van de Ziggo klanten bezoeker van TPB is.

  Zie punt 4.2 en 4.10 van
  http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BV0549&u_ljn=BV0549

  Nog afgezien van de gaten die in die 30% te schieten is, zo onpartijdig is Brein niet (hah!) en in hoeverre is bittorrent zo slim dat je vanuit nederland vooral veel nederlandse connecties krijgt…

  • Simon le Bon schreef:

   Ik lees bij 4.2 ook: Brein heeft ten tweede aangevoerd dat abonnees van Ziggo en XS4ALL illegaal materiaal downloaden van The Pirate Bay.

   Sinds wanneer zijn films illegaal materiaal om te DOWNloaden?

   • Roelof schreef:

    Het downloaden van films en muziek is niet illegaal, ookal betaal je er geen cent voor. Het uploaden is daarintegen wel illegaal.

    BitTorrent, uTorrent en dergelijke programma’s zijn altijd gedurende het downloaden ook aan het uploaden, zo werkt het torrent netwerk, je kan dit ook niet uitschakelen (hoogstens aan banden leggen) want dan verdwijnen bestanden van het net.

    Als je echt 100% safe wilt spelen is het beste advies om “nieuwsgroepen” te gaan gebruiken. Dat kan nog steeds ondanks dat FTD offline gehaald is.

 136. Het Gevaar schreef:

  Jullie zijn helden! Ik download geen torrents, maar ik vind het een principe kwestie. Succes! Ik wordt asap klant bij XS4ALL.

 137. Eecom schreef:

  Heel veel succes! Deze belachelijke rechters moeten tot de orde geroepen worden, desnoods tot aan het Europese Hof, die onlangs nog een uitspraak hebben gedaan inzake filtering door ISP’s. Enfin, ik hoef jullie niets te vertellen, het verbod op filtering door het Europese Hof hebben jullie tenslotte ook ter verdediging aangevoerd.

  Overigens, een van de rechters, P.H. Blok, heeft de schijn van belangenverstrengeling ernstig tegen, aangezien hij als nevenfunctie redacteurswerk verricht voor de uitgevers Kluwer en Sdu. Het lijkt me dat hij voor wat betreft auteursrechten een behoorlijk belang heeft.

 138. imeelklant schreef:

  Veel respect en succes met het in beroep gaan!!

 139. Hans schreef:

  Onbegrijpelijk dat de rechter Brein in het gelijk heeft gesteld. En al helemaal onbegrijpelijk dat Brein nu gewoon zelf lijstjes mag aanleveren van IP-adressen die geblokkeerd moeten worden, dat komt erg Noord-Koreaans over.

  Ik wens jullie (en Ziggo en alle andere betrokkenen) heel veel succes in het hoger beroep. Er hangt ontzettend veel vanaf.

  • Simon le Bon schreef:

   Ook heel onbegrijpelijk dat niet ALLE ISP’s zich achter XS4ALL scharen.

   Brein is nu niet echt het toonbeeld van correctheid.
   Rondsnuffelen in onterecht in beslag genomen servers, zelf posten op usenet en aankondigen in FTD, het aantrekken van mr Visser als advocaat (belangenverstrengeling).

 140. Zer0K3wL schreef:

  Mocht zo ver komen leuke sugestie landelijke protest actie dat alle internet providers 1 dag op zwart gaat uit protest.

  google yahoo etc overwegen ook vergelijkbaar iets door hun sites 1 dag offline te gooien wegens sopa

  • Frank schreef:

   Het zou natuurlijk niet zo moeilijk zijn om alle BREIN-websites (liefst inclusief de sites van de leden) ook op zwart te zetten.

 141. pandit schreef:

  Ik wens jullie zeer veel succes. Dit zou het begin van het einde van het internet zijn zoals ik die al 17 jaar ken.

  • sjors schreef:

   En dit is dus het begin van censuur in dit land.
   Gelukkig gat XS4all in beroep, ben alleen bang dat het vechten is tegen het grote geld.
   Straks wordt er dus voor ons bepaald wat we wel of niet mogen zien op internet.

  • . schreef:

   BEDANKT Xs4all, hoe jullie je al jaren inzetten voor vrijheid op het internet. Fijn dat er nog een paar technoanarchisten in dat KPN-gebouw rondlopen !
   Het is dat mijn inkomen alleen een budgetprovider toelaat, anders was ik gelijk klant geworden :)

   • Thomas schreef:

    Zeg.. Ziggo gaat ook gewoon in hoger beroep hoor.

   • Jansen schreef:

    Ik ben en blijf bij xs4all omdat deze provider zich principieel verzet tegen censuur. Door onmiddellijk in hoger beroep te gaan heeft xs4all zich weer bewezen. Zo’n provider mag wat mij betreft best wat meer kosten.

   • Ramon schreef:

    Als de extra kosten die ik betaal voor mijn abonnement als gevolg heeft dat mijn provider voor onze rechten op komt vind ik dat een goede zaak. Succes xs4all namens al een jaren lange tevreden klant

   • Barend Garvelink schreef:

    Die principiële houding is voor mij ook de reden om XS4ALL-klant te zijn.

  • M schreef:

   Raar wij Nederlanders klagen over de vrijheidsberoving in andere landen de afgeschermde internet alleen bekijken wat mag zoals China, Iran, maar we gaan hier het zelfde doen internet is een vrij netwerk ieder is zelf verantwoordelijk om het te gebruiken en hoe big Brother is watching you laat brein is kijken naar hun eigen handel en wandel zelf zijn ze ook niet heilig
   Ik wens jullie veel succes tegen de onderdrukker