Op 11 januari deed de rechter uitspraak in de zaak BREIN – XS4ALL & Ziggo over blokkade van de website van de Pirate Bay. Het vonnis werd afgelopen woensdag door de deurwaarder bij het kantoor van XS4ALL bezorgd. Het vonnis bleek door BREIN te zijn aangepast: van de 24 adressen die van de rechter geblokkeerd moeten worden, waren er vier door BREIN geschrapt omdat ze niet meer naar de Pirate Bay verwijzen. Niels Huijbregts van XS4ALL: “Hoewel het correct is dat BREIN die domeinen niet meer wil laten blokkeren, is het natuurlijk hoogst merkwaardig dat BREIN op eigen houtje een vonnis aanpast. BREIN is een partijdige, private club, geen onafhankelijke rechter. Dat blijkt ook: de aanpassing van het vonnis is volstrekt willekeurig.”

‘yeah’ reden voor blokkade

De lijst te blokkeren adressen uit het vonnis bleek al direct na de uitspraak niet te kloppen. Op een van de domeinen in de lijst worden educatieve filmpjes voor jongeren getoond, die site werd door BREIN uit het vonnis verwijderd. Behalve de domeinen lijken ook twee van de drie IP-adressen in het vonnis niets met de illegale activiteiten van de Pirate Bay te maken te hebben. Op het ene adres staan foto’s van computers, op het andere slechts het woord ‘yeah’. Maar volgens BREIN moeten deze adressen toch geblokkeerd worden; het verzoek van XS4ALL om dan ook die adressen uit de lijst te verwijderen, werd door BREIN geweigerd. Niels Huijbregts: “Als BREIN het woord ‘yeah’ al een reden vindt om een heel IP-adres te blokkeren, houd ik mijn hart vast voor de gevolgen van dit vonnis. De rechter heeft BREIN immers de macht gegeven om zonder enige controle extra adressen aan de lijst toe te voegen.”

Hoger Beroep

Vrijwel direct na de uitspraak van de rechter maakte XS4ALL bekend in Hoger Beroep te gaan. De twee IP-adressen zullen daarbij uitgebreid aan bod komen. Huijbregts: “Het is nu al duidelijk hoe bizar dit vonnis is: er is geen enkele geldige reden om toegang tot het woord ‘yeah’ te verbieden.” Eén woordje lijkt misschien onbenullig, maar dit is een zeer principiële zaak: het verbieden van onschuldige woorden is geen praktijk die je in een democratische rechtsstaat mag verwachten.” BREIN kreeg bovendien de macht om de zwarte lijst naar believen uit te breiden. Huijbregts: “BREIN kan extra adressen laten blokkeren, zonder dat ze langs de rechter hoeven. Er is geen enkele controle, dat is regelrechte censuur!”

Wie controleert of de lijst klopt?

Een ander belangrijk punt dat in het Hoger Beroep aan de orde zal komen: in het vonnis heeft de rechter het over ‘blokkeren en geblokkeerd houden’ van een lijst adressen. Het zegt niets over het verwijderen van adressen van de lijst, als ze niet langer naar de Pirate Bay verwijzen. Dat een adres op een bepaald moment naar bepaalde informatie linkt, wil niet zeggen dat dat altijd zo blijft, zoals nu al duidelijk blijkt. Huijbregts: “BREIN wil zo nodig blokkeren, dan mag je verwachten dat BREIN ook de verantwoordelijkheid moet dragen, dat de zwarte lijst klopt. Maar de rechter heeft dat punt kennelijk over het hoofd gezien” BREIN heeft via haar advocaat inmiddels duidelijk laten weten die verantwoordelijkheid te weigeren. Huijbregts: “en daarmee hebben we een lastig probleem. Want wie moet het dan doen? Wij kunnen het niet doen, want onze verbindingen zijn straks geblokkeerd!”

XS4ALL moet de betreffende adressen uiterlijk op 1 februari blokkeren.

Vonnis (origineel)
Vonnis (aangepast)

Deel dit:

Reacties

  • c says:

   Wat betreft deurwaarders die konden sinds 1991 als zwijnen tekeer gaan toen mafialid hirsch ballin de Bevolking buiten de wet en vogelvrij stelde. Gelijk gingen ze zaken kostenverhogend “betekenen” en “laatste waarschuwingen als eerste waarschuwingen met gelijk bijkomende rekeningen en kosten versturen. Tegelijk had hirsch ballin de wetgevers ook zo ver gekregen ook aan een landelijke stiekeme boycot tegen geheel de bevolking mee te doen alhoewel die van eerste moment 14de eeuw gelijk al waren om Volken te plunderen verkrachten en onder de scheinheilste duim te houden en monddood. En ze waren al full criminal actief in grootscheepse roven van Gelden Tegoeden Eigendommen Industrie bedrijfsleven Land en Grond en de Mensen er bij Monddood houden. Van daar dat divers joods Grondspeculant nu multimiljardair is en er de afgelopen decennia weer grootscheepse eigendomsverschuivingen hebben plaats gevonden. Bij de banksterscams uiteraadr wren ze vol op van de partij voor hun broodje en commisariaat dat ze allen vét hadden bij die banken en bedrijven. Let wél alle commisariaten bedrijfscommisariaten werden vervuld door deze rechters ovjs en mafiapolitici als een job cohen pechtold rutte eerdmans etc. Vandaar dat men de decennia ook geen enkel alarm sloeg dat de handelsbalans vals als een Kat met spijker in de Kont moest zijn daar alle Gelden naar voornamelijk turkeye en China gevloeid zijn naast alle werkgelegenheid en Toekomst en het hier niet meer is dus de balans is vals gehouden. Mischien dat ruud lubbers “hoogleraar “globalisatie” domme neefje van de hoofddaderclan chinese li loeb lubbers (berlusconi dirupo)weet hoe dat nou kan met die honderden miljarden Pensioengelden in zijn kontzak met vrindje nijpels(die ook al zo goed verjaringstermijn Kinder misbruik uit zijn hoofd kende) geoogst?

   Sinds 1991 zijn meeste bedrijfsleven instanties overheden rechtbanken als varkens tekeer gegaan en veroorzaakten mede 35.000 doden door zelfmoord in de Economisch zwakste Leeftijden 40-65 extra als ook een koos spee daar dader aan was door de bevolking chronisch en volkontinu te belasten belagen en stalken met zijn boete en quotumbeleid(ambtenaren ombouwen tot mafialeden als ook de vergoedingen bonussen en handshaginvoeringen wellink job cohen en pluimage verzekerde van voortgaande medewerkzaamheden aan de staatsterreur while plunderende). In 2006 had mafialid koos spee al veroorzaakt dat in 2006 4,6 miljoen boetes waren uitgedeeld en zelfs de politie zelf zei dat hooguit 35.000 máár Terecht waren zouden zijn geweest. Nu heeft die vetflikker de boetese daar na ondanks Professioneel Bezwaar en Kritiek nog eens opgevoerd gekregen naar meer dan 14 miljoen boetes per jaar. Doel is en wás dan ook verkrachtinge Geestelijke verkrachting afleiding en belaging van de bevolking daar mee ze geen Adem kregen om “om zich heen te kijken naar wat er gebeurde zo nam die terrorist de Bevolking wat aandacht frustratie en irritatie betreft er mee in beslag. Terrorist plunderaar elitelid en massa moordenaar.
   Tegelijk werkten ze 2006 – 2009 ook nog aan de opzetting van een internationale reccesie om dat in begin 2009 aan te kondigen waar bij het tegelijk opgezette rtl7 werd misbruikt om aan te kondigen en tegelijk de “onschuld en wijsheid voor de joodse eliteploeg te kweken. De reccesie bestaat internationaal uit enkel geschuif met de boekhoudingen 2006-2009 en zal vermeent wel exact kunnen uitleggen hoe dat gedaan werd die slimmerd. De recessieleugen wordt naast onder meer Ons Monddood houden onder de mafiaduim en verdrgaande te plunderen en belagen ook misbruikt om de triljardendiefstallen en roven in heel de Westerse Wereld te verbloemen en begraven.
   Heel westenberg is nog maar een mietje en doekje voor het dood bloeden daar bij.
   Geheel wetgever is FULL BLOWN mafiametier van begin al en altijd geweest naast hoofddaders erger dan dutroux en robert m en drent in de creches en schooltjes alsmede dé klauwen bij voortduring in Onze Kassen.
   Wat nu die kranten doen is simpel de volgende plunderronde en ook onderdrukking en belaging er mee “met wet” in samenspan met wetgever justitie diensten regering en staat van haat!

   Ook hebben alle bestaande media geen enkel bestaansrecht of recht van Vrijheid daar zij al die tijd vol op in bedrijf waren voor de realisatie en instandhoudingen en uitvoeringen van boven genoemde Misdrijven en alsmede het verzwijgen wat er zich afspeelde op de jaarlijkse schoolreisjes van miljoenen Kinderen en dat internationaal. En HEDEN NÒG!
   http://bijdragenelders.blogspot.com/2012/05/de-kunstmatige-reccesies.html

 1. gazeteler says:

  Ik vind dit anders een redelijke consequentie van censuur opleggen

 2. ronald graswoud says:

  VIEZE KANKERLIJERS ZET DIE SITE WEER ONLINE!

 3. plurk says:

  Komputereigenaren moeten ook kijk en luistergelden betalen volgens duitse rechter.

  NU IS Zó Dàt Wij Kijk en Luistergelden betálen VIA Belasting Al Reeds. Dús brein en buma hun artiesten Zijn al jaarlijks betááld.

  http://www.medianed.com/2010/10/29/duitser-met-pc-moet-kijk-en-luistergeld-betalen/

  Hét IS `DUS Náást brein en buma Dé staat ZÈLF dié dé Kijk en Luistergelden niét Aan de artiesten of rechtenhebbenden door betaald.

  Wij hebben Reeds Betaald

 4. Head3 says:

  Nu weet ik ineens wie die vervelende, kinderachtige chesterkaas zijn op bf3. Waarschijnlijk ook diegene die pb gehakt hebben!
  Het is BREIN!

 5. Pret says:

  Èèn Probleem Met Het copyright geboefteis Òok Dát ze Alles Dát Los en vast Zit stelen en roven.

  Òok Wetenschap Wáár WÈ MILJÀRDÈN VÒÒR Betálen stelen en roven ze Dé Eigendomsrechten hondsbrutaal van wég en mogen Wé ér onderdánig nóg ééns vóór betalen.Idem dé mileutax etc.
  http://www.visionair.nl/wetenschap/open-science-open-access-in-de-wetenschap/

 6. Herr Fascist says:

  Bedoél Maar wié Besteelt Wié – The 5 most famous musicians who are thieving Bastards: Every artist “steals” a little, whether t… http://bit.ly/y6T9tC @Bonusje Gratis ér Bóven Òp!

 7. Hans says:

  Welkom vrienden, in de wereld van de arrogante macht!
  Al die argumenten hier, die overigens wel kloppen, maar denk je echt dat Big Brother daar naar luistert?
  Rechters worden benoemd voor het leven, uiterst vatbaar voor corruptie, vandaar al die over het hoofd geziene zaken!
  Vrijdenkers zullen zich moeten organiseren om effect te halen, wellicht naar voorbeeld van Big Brother, als maffia dus.

  Verder doe ik een beroep op ieders fatsoen, om geen materiaal te verspreiden waarop een copyright rust. Daarmee worden namelijk ook de artiesten en creatieven geschaadt!