Foto door Another Hue

Foto door Another Hue

Komende zomer vindt de internationale hackerconferentie  / hackerfestival OHM plaats. OHM is de 7e editie van een festival dat elke vier jaar in Nederland wordt georganiseerd. De allereerste, de Galactic Hacker Party, werd in 1989 bedacht en uitgevoerd door mensen van Hack-Tic, de Amsterdamse hackersclub die later ook XS4ALL zou oprichten. Sterker nog: tijdens de eerste editie zijn de fundamenten gelegd voor wat later XS4ALL zou worden. XS4ALL en de hackerconferenties zijn dus sterk verweven: hier liggen de roots van XS4ALL.

Foto door Pachango

Foto door Pachango

De festivals houden een beetje het midden tussen een technische conferentie en Lowlands: de hele dag worden presentaties gegeven over allerlei thema’s, van hardcore technisch tot filosofisch en maatschappelijk. Daarnaast wordt OHM een grote camping die bestaat uit community villages met overal computers, kilometers kabel, knipperende lampjes, priemende lasers, kunst, veel bier, robots en andere leuke dingen. Op de laatste editie, HAR 2009 liet Julian Assange de wereld kennismaken met Wikileaks en vond het eerste debat plaats tussen Stichting BREIN en The Pirate Bay. Er waren 3d-printers om mee te experimenteren, Tesla coils en zelfgebouwde octocopters.

Foto door ebrkut

Foto door ebrkut

Als 3000 hackers bij elkaar komen om te discussiëren, te hacken en te experimenteren dan gebeuren mooie dingen: de hackerconferenties zijn plekken waar wordt nagedacht over de toekomst van het internet, waar mooie nieuwe ideeën ontstaan. Daarom zijn we er deze zomer zeker bij! We zullen verslag doen op deze blog, dus lees mee als je nieuwsgierig bent. Of beter nog: kom ook!

Deel dit:

Reacties

 1. Word ik oud? schreef:

  Sniff.. Vroegâh…. toen hacken (onder voorwaarden) nog toegestaan was in de algemene voorwaarden van XS4ALL.

 2. Anoniem schreef:

  Cool man!!!!….ik wist helemaal niet dat er zon groot feest was onder de hackers en dan ook onderling naar de toekomst kijken en informatie uitwisselen…lijkt me erg interessant en ook niet geheel onnodig gezien de ontwikkelingen die er nu zijn.
  Dus kortom heel nuttig en leerzaam en leuk…top!!!

 3. PsychiC schreef:

  Xenomatrix, je faalt.
  Ik heb al een redirect er neer gezet. YW =)
  OHM:2013 here we come !

 4. Zomaar een klant schreef:

  Bij deze wens ik alle Observers, Hackers & Makers een fantastisch festival! Ga gewoon lekker door met doen waar je mee bezig bent, ik lees het wel via de weblog… Groet van gewoon zomaar een XS4all klant!

 5. Xenomatrix schreef:

  Alvast in de stemming komen? Kijk dan op de WiKi,
  https://ohm2013.org/wiki/Observe._Hack._Make._2013.