Lees deze maand mooi nieuws over Cyber Pi. Hoe het internet Afghaanse vrouwen de vrijheid geeft om toch te werken. En wat u kunt doen tegen KRACK, het WiFi-lek.

Cyber Pi - Gratis lesprogramma leert basisschooljeugd programmeren

Cyber Pi lesboek online! Programmeren voor iedereen

Het is zover. De gratis lessen programmeren staan online klaar voor Basisschoolleerlingen uit heel Nederland. En voor iedereen die wil leren programmeren. Het is laagdrempelig én fun!

Wij hielpen Cybersoek samen met de Universiteit van Amsterdam bij de ontwikkeling van de lesstof. Er is nog nauwelijks goed lesmateriaal voor Nederlandse scholen. Cyber Pi verandert dat. Goede zaak!

Kwetsbaarheid in WiFi beveiligingsmechanisme

KRACK. Alles wat u moet weten over het WiFi-lek

De internetwereld schrok half oktober op van een gigantisch lek in het WiFi-beveiligingsprotocol WPA2. Belgische beveiligingsonderzoekers lieten zien hoe de kwetsbaarheid kon worden misbruikt. Zij noemden het Key Reinstallation AttaCKs, kortweg KRACK. Bijna alle apparaten konden zo aangevallen worden. Gelukkig dichten de laatste software updates van Windows 7, 10, iOS en MacOS het lek. Alleen het Android besturingsysteem is nog niet bijgewerkt. Zorg dus dat uw computers, tablets en telefoons zijn voorzien van de laatste updates!

De AVM WiFi-versterker heeft ook een update nodig. Heeft u die? Volg dan de instructies AVM WiFi-versterker te vinden in onze blog over KRACK [laatste update 03-11].

Internet geeft Afghaanse vrouwen de vrijheid om toch te werken

Toch werk voor Afghaanse vrouwen. Via internet

Voor Afghaanse vrouwen is het vrijwel onmogelijk om buitenshuis te werken. Ze mogen vaak niet alleen over straat. ‘Code to Inspire’ van Fereshteh Fourough leert vrouwen programmeren. Zo kunnen zij vanuit huis werken.

Fereshteh grijpt de kansen die internet biedt. Zij geeft vrouwen in haar land kans op een inkomen om zo een beter leven op te bouwen. Vrouwen kunnen dus de Afghaanse economie én samenleving vooruit helpen. Met internet.

Vijf tips voor optimaal internet in uw nieuwe woning

Nieuw huis? Checklist voor optimaal internet

Mooi weggewerkte bedrading en een goede internetverbinding overal in uw woning. Zo hoort het! Wij hebben een checklist voor u klaar staan als u uw internet thuis wilt optimaliseren. Of als u het in een nieuw huis meteen goed wilt aanleggen.

Trouwens, gaat u verhuizen? Dan krijgt u tijdens de verhuizing 1 maand dubbel internet van ons. Als Internet op uw nieuwe adres start, loopt het op uw oude adres nog 1 maand gratis door. Geef uw verhuizing dus door en kies voor de Internet Overlapservice in Mijn XS4ALL. Dan heeft u ook in tijden van verhuizing lekker non-stop Internet.

Pluspakketfilms: Youth, The 33, Insurgent en meer

Pluspakketfilms: Youth, The 33, Insurgent en meer

Elke maand zijn er nieuwe gratis films in het Pluspakket. In november bijvoorbeeld ‘The 33’ over de spectaculaire reddingsacties van 33 Chileense mijnwerkers. En Paolo Sorrentino’s ‘Youth’ over twee vrienden op leeftijd in een Zwitsers hotel. Prachtige beelden. Of ‘Insurgent’: spannende science fiction. Lekker afwisselend. Heeft u het Pluspakket? Dan staan de films klaar in uw tv-menu.

Tip: als u XS4ALL Compleet heeft, kies dan het Pluspakket als gratis extra pakket. Dan kost het u niets.

RTL Crime zender van de maand. Kanaal 23

Spanning en gevaar op tv in de novembermaand bij RTL Crime. Met bijvoorbeeld CSI Miami én New York, de Duitse krimi Cobra 11, of het Belgische Flikken Gent. Dat is trouwens de eerste van de Flikken-series. Boudewijn de Groot komt er nog in langs als rechercheur Robert Nieuwman. Meer spanning en nostalgie? Kijk Vledder en De Cock in Baantjer. Zaterdagavond.

Elk novemberweekend 3 films met 50% korting

Wintertijd is ingegaan. Vroeg donker, lekker films kijken! Elk weekend in november kijkt u 3 nieuwe films voor de helft van de prijs. Zoals King Arthur: Legend of the Sword (17-19 nov.), Wonder Woman (24-26 nov.) en komend weekend The LEGO Batman Movie (10-12 nov.). Deze en andere Weekendfilms vindt u in het tv-menu bij On Demand onder Films met korting.

Deel dit:

Reacties