XS4ALL publiceert nieuwe, korte privacyverklaring
In een privacyverklaring leggen bedrijven uit hoe ze omgaan met persoonsgegevens van hun klanten. Dat is belangrijk: mensen moeten kunnen begrijpen wat er met hun gegevens gebeurt. Die zijn immers van hen, niet van de bedrijven. Dat klinkt mooi, maar in de praktijk komt er weinig van terecht. Veel privacyverklaringen zijn zo lang en zo juridisch geschreven, dat mensen ze gewoon niet lezen.

Dat moet anders. Als je privacy en je klanten serieus neemt, dan moet je zorgen voor een leesbare, begrijpelijke privacyverklaring, vindt XS4ALL. Daarom hebben we onze privacyverklaring helemaal omgegooid.

De nieuwe privacyverklaring bestaat uit twee delen. Een korte versie om snel een globaal overzicht te krijgen van hoe wij met persoonsgegevens omgaan. En een lange versie waar alles uitgebreid in staat beschreven. We raden iedereen aan de lange versie te lezen maar we begrijpen heel goed dat niet iedereen dat doet (TL;DR). De korte versie geeft dan toch een goed beeld.

In de nieuwe privacyverklaring staat per dienst beschreven welke gegevens we verwerken, waarom we dat doen, en hoe lang we gegevens bewaren. In de vorige versie miste een deel van die informatie, die vergissing hebben we nu goedgemaakt.

De nieuwe privacyverklaring betekent niet dat we nu anders omgaan met persoonsgegevens. XS4ALL blijft kritisch en we blijven actief meedoen aan het maatschappelijke debat over privacy. En we gaan nog altijd uiterst zorgvuldig om met gegevens van klanten. Maar we leggen het nu een stuk duidelijker uit.

Lees hier de nieuwe privacyverklaring

Deel dit:

Reacties

 1. Jan de Jong schreef:

  Van de week een item op tv gezien over het fenomeen “Smart city”. Ik vraag mij echt af, hoeveel privacy de burger nu nog heeft? Ik krijg steeds meer het idee, dat het strijden voor mijn privacy een achterhoede gevecht is en dat over niet al te lange tijd (max 5 jaar schat ik) de overheid en m.n. het bedrijfsleven echt alles over je weet, incl. waar je bent en wat je doet (24/7) en wellicht ook wat je wilt en wat je belangrijkste gedachten zijn. Plus de conditie van je lijf en daarmee jouw levensverwachting. Over nog wat langere tijd kan ‘men’ zelfs voorspellen welke beslissingen ik ga nemen…..dus de toekomst kan dan worden voorspeld. Dus voor mij is een dergelijke “Privacy verklaring” niet echt relevant meer.
  sarcasm off

 2. Angela schreef:

  Eh….. En dus is nu te zien of een klant een voorkeur heeft voor pornografische films, want alleen dan is de titel uitgeblokt…….
  Kortom, maak gewoon ALLE titels van films op bestelling uitgeblokt om echt daar een volledige privacy te geven….

  • Niels Huijbregts schreef:

   Goede suggesties, dank je wel Angela! Geslacht vragen we alleen om ‘beste mevrouw’ te kunnen zeggen omdat ‘heer/mevrouw’ zo onpersoonlijk staat. Maar het lijkt me niet zo essentieel dat dat verplicht moet zijn. En die filmtitels: ga ik onderzoeken.

 3. Angela schreef:

  Dan nu ook nog even het beslacht als niet verplicht want het is denk ik nog veel minder belangrijk voor een specifieke aanduideing van een persoon dan de geboortedatum.
  Zou net zo min onderdeel moeten zijn van een persoonsregistratie als ras en huisdkleur!