XS4ALL adviseert alle klanten de firmware van hun Fritzbox-modem te updaten naar de laatste versie.

Er is nieuws over de zwakke plek in de Fritzbox-modems, waar ook XS4ALL-klanten last van hadden. De kwetsbaarheid zorgde ervoor dat modems die remote access hadden aanstaan, toegankelijk waren voor onbevoegden die zo misbruik konden maken van telefonie-accounts.

Uit onderzoek naar het probleem is gebleken dat ook modems die geen gebruik maken van remote access kwetsbaar zijn, zij het alleen in zeer specifieke gevallen. Hoewel in de parktijk alleen modems zijn misbruikt die remote access aan hadden staan, zijn in theorie sommige modems die nog niet voorzien zijn van de laatste firmware, te misbruiken. Daarom raadt XS4ALL haar klanten dringend aan, de firmware van het modem te updaten.

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe dat moet. In het filmpje wordt een Fritzbox 7340 gebruikt, maar de instructies gelden ook voor de 7360 en 7390.

Deel dit:

Reacties

 1. sohbet says:

  Hoi, En, misschien minstens zo interrressant

 2. Richard says:

  Over de 7360 hoor en lees je (waaronder zie ook boven) sinds de update alleen maar slechte ervaringen/trage verbinding/WiFi problemen etc.
  Vraag: zijn er ook positieve ervaringen?
  Ik gebruik nu geen VDSL en dacht aan overstappen naar VDSL/Bellen maar begin nu toch sterk te twijfelen wat te doen. Heb ik last van koudwatervrees of ..?

  • Hanry Doorn says:

   Heb inmiddels de update naar 6.04 uitgevoerd op de 7360, nog geen problemen ondervonden. Ik heb internet, bellen en televisie, alles werkt normaal en goed.

   Alleen inloggen via Windows7 met FF, IE en Chrome duurt minutenlang, via Macbook met OS X 10.7.5 met safari gaat inloggen normaal. Vreemd, want het trage inloggen was voorheen op Windows geen probleem, maar sinds het bekend worden van de zwakke plek in de fritzbox had ik hier last van. Dus nog voor utvoeren van de update!

 3. Robert says:

  Sinds ik de upgrade van de firmware van mijn 7360 heb gedraaid, is mijn verbinding zo slecht dat het soms voelt alsof ik een verbinding in een of andere bananenrepubliek heb :( Ik kan soms niet eens op Youtube wat kijken of op nu.nl een filmpje (dit euvel trad voorheen niet op… gewoon direct na de upgrade was het verschil er :( ). Toch maar eens zoeken naar oudere firmware voor een downgrade (remote acces heb ik toch altijd uit).

 4. Andy Firth says:

  Zo , ik zie aleen maar problemen met instabiele verbindingen, wegvallende wifi.
  Had nieuw modem (7360 van xs4all na ander euvel, standaard firmware op 5.51, toch even geflashed naar 6.01vanwege nieuw features zoals vectoring in de toekomst, let wel dit was nog voor de telefoonfraude.
  toen begon het verbinding werdt snachts 15 keer gedropt, zag ik in de log. vdsl verbinding enorm traag.
  Weer gedowngrade naar 5.51 en nergens meer last van, blijft dus voorlopig lekker op 5.51.
  de fritzbox is kwetsbaar geworden en dat tast het vertrouwen van klanten aan in deze box. xs4all zal hier iets aan moeten doen.

 5. Richard says:

  Alleen maar problemen nadat ik mijn Fritzbox7360 geupdate heb van versie 5.04 naar 6.03. Nu inmiddels op 6.04 maar niet veel beter. Online games(call of duty) op de ps3 spelen is nauwelijks mogelijk of dramatisch traag geworden. De wifi is instabiel en valt soms geheel weg.
  Heb inmiddels op advies van AVM de priorization van van de ps3 op hoog gezet maar geeft nauwelijks verbetering. Iemand nog ideeën?

  • Marc says:

   Zelfde probleem bij mij: PS3 online werkt niet met 6.04.

   Eerder met de Kerst 2 weken niet online PS3 kunnen spelen,
   totdat ik erachter kwam dat ik de moden naar 6.03 had geupdated.
   Helaas 6.04 werkt ook voor geen meter.
   Dus toch maar weer terug naar 5.04.

   AVM nam mijn klacht serieus: dwz dat ze wilden dat ik daar nog eens 40 uur aan zou spenderen.
   Klojo’s… Ben blij dat je ook problemen hebt, hopelijk zijn er meer en kunnen wij XS4ALL en AVM op dit probleem zetten

 6. Wil says:

  Kan ik na de update 6.0.4 internet acces weer aanzetten?

 7. S. says:

  Voorlopig heb ik echt geen tijd om de helpdesk te bellen, misschien wel over een maand of drie als het mee zit. Het punt is dat de configuratiepagina van fritz.box niet te bereiken is bij Windows 8.1. Niet onder het nummer, niet onder ‘fritz.box’, niet als je cookies weggooit of het modem een tijdje uitzet, of een andere browser, etc. Bij een oude laptop kan ik de configuratiepagina wel bereiken, maar die gebruik ik liever niet voor dit doel, die laptop is van de zaak.

  Voor de firmware update van een week of 6 geleden (op 6.02 dus) kon dat nog wel, bij fritzbox 7340.

  Zou de lezer van dit bericht die bij xs4all werkt dit aan de fabrikant willen doorgeven, hartelijk dank.

 8. Albert says:

  Gebruik naast de fritzboxen ook fritz repeater. Volgens bericht op Duitse site (20/2) is daar ook nieuwe firmware voor:

  http://www.heise.de/newsticker/meldung/Fritzbox-Luecke-Jetzt-auch-bei-WLAN-Repeatern-2119244.html

  “Für drei Modelle (Repeater N/G, 300E und 310) steht schon verbesserte Firmware bereit,”

  Mijn repeater draait nog op 68.04.86. Als ik probeer te updaten komt de melding
  “No firmware was found that is newer than the installed version.”

  Ik vrees dat als AVM deze zaak iet snel onder controle heeft dat het einde oefening is.

 9. Peter says:

  Hallo xs4all.

  AVM heeft WEER een nieuwe update voor de Fritz!box uitgegeven. Firmwareversie 06.03 is vervangen door 06.04. en ook hier is er een security-issue.

  • Roeland Mighawry Roeland Mighawry says:

   Hoi,

   wat is volgens jou het security issue?

   • Li says:

    Als je mijn bericht goed hebt gelezen weet je dat ik mijzelf die vraag ook al gesteld heb Maar of dat security gerelateerd is dat blijft vaag.

    Ik had gehoopt op een antwoord van een van jullie op deze vraag….

   • Li says:

    Kom op Roeland!

    Je ziet er uit alsof je meer weet.

    Deel die wetenschap eens met ons.

  • Li says:

   En, misschien minstens zo interrressant… ook een update voor de fritbox andrioid apps. Maar of dat security gerelateerd is dat blijft vaag.

 10. Eugen says:

  Altijd heel tevreden geweest met de FritzBox en de service van XS4ALL. Practisch geen uitval en ook de WiFi verbinding prima. Echter… Na de update van 6.0 naar 6.0.3. is de WiFi zeer instabiel. Valt regelmatig uit (een veelgehoorde klacht van ‘vroeger’). Ik gebruik het kanaal van voor de update. Ook een scan van naburige WiFi AP’s geven geen verandering en heb dus geen cross-channel distortion! De verbinding valt gewoon weg en komt ook vanzelf op. Normaal een doorvoer van 72 of 68Mbit/s nu slechts 2Mbit. Krijg ook meldingen op mijn smartphone dat de WiFi instabiel is en wordt overgeschakeld naar 3G..

  Geprobeerd:

  Modem van de stroom, na een kwartiertje weer opgestart. Na training zelfde probleem. VDSL traagheid blijft overigens heel consistent gelijk.

  Modem opnieuw geflashed, terug naar fabrieksinstelling, alles opnieuw geconfigureerd inclusief VOIP telefonie. Probleem blijft bestaan.

  Inloggen en andere zaken werken gewoon prima, geen vertraging…