Nieuwbouwwoningen direct met werkend internet opgeleverdBouwbedrijf Heijmans en XS4ALL zijn een samenwerking gestart om woningen met kant-en-klare internetverbinding op te leveren. Bewoners kunnen zo direct na oplevering het internet op, televisie kijken, bellen en apparatuur in hun huis op afstand besturen. Heijmans werkt met ons samen, omdat we net als zij het belang van de klant voorop stellen. De installatie van internet integreren we met de oplevering van de nieuwbouwwoning. We zullen de komende drie jaar samenwerken bij verschillende bouwprojecten.

Stabiliteit
Internet is tegenwoordig net zo vanzelfsprekend als elektriciteit en stromend water. Huishoudelijke apparatuur zoals thermostaten, verlichting, alarmsystemen en deurbellen zijn steeds vaker via het internet te bedienen. Het ‘Internet Of Things’ speelt zo een belangrijke rol in het energiezuiniger en veiliger maken van huizen. Een betrouwbare internetverbinding die altijd functioneert is dan ook van groot belang bij nieuwe woningen. Ook omdat uit metingen van de Consumentenbond blijkt dat XS4ALL al jarenlang het laagste storingspercentage van alle Nederlandse providers heeft, kiest Heijmans de samenwerking met de provider.

Samenwerking Heijmans en XS4ALL
Heijmans en XS4ALL gaan een samenwerking aan van drie jaar. Dit is onderdeel van het SlimWonen programma van de bouwer. Nieuwe bewoners mogen zelf kiezen of hun huis wel of niet met kant-en-klaar internet wordt opgeleverd. De eerste kopers hebben inmiddels positief gereageerd en onlangs zijn hun huizen met internetverbinding opgeleverd. XS4ALL zet haar expertise ook in om samen met Heijmans nieuwe huizen structureel geschikt te maken voor storingsvrij en veilig internet.

Deel dit:

Reacties

 1. Frans Alders schreef:

  Goed initiatief! Helaas voor mijn nieuwbouwwoning te laat: slechts adsl mogelijk met één tv-ontvanger. Ziggo had het beter bekeken: elke woning gelijk met kabel uitgerust en veel hogere snelheden. Mag hopen dat vdsl volgend jaar eindelijk beschikbaar komt, maar bij mijn in de wijk heeft xs4all/KPN echt kansen laten liggen.

  • André J schreef:

   Ziggo heeft niets beter bekeken. Zij saboteren de markt door vast te houden aan een monopolie en de boel te saboteren daar waar anderen die niet mogen. U bent gewoon in de fuik van een monopolist gezwommen.

  • Klaas Strooker schreef:

   Jammer genoeg zijn x4all en kpn nog alleen via de telefoonlijn beschikbaar en niet via de kabel. (Of licht in dit nw bouw project glasvezel) wanneer doorbreekt kpn deze hegonomie.

 2. Rens Huizenga schreef:

  In Friesland was een project in de maak om de buitengebieden, meestal nog verstoken van glasvezel en te ver van de knooppunten om snel internet mogelijk te maken, te voorzien van een snelle internetaansluiting. Volgens XS4ALL zou het betekenen dat ik mijn mailadressen etc. bij XS4ALL kwijt zou raken als ik me aansloot bij een andere leverancier. Als dat zo is en er ontstaan meer projecten, dan is het tijd om het leveren van de aansluiting en de andere internetdienstendiensten zoals mail, van elkaar los te koppelen. Zo gebeurt het ook bij de stroomleveranciers, de ene partij levert de infrastructuur, de andere partij de electriciteit. Het is bijzonder lastig van internetaanbieder/mailadres te wisselen, ik moet er niet aan denken dat dat tegelijk met een verhuizing plaats zou vinden.

  • André J schreef:

   Wanneer je je abonnement opzegt gaat je account verloren en daarmee ook je emailadres. Het is een naïef om te verwachten dat een bedrijf zonder betaling zulke voorzieningen zou handhaven zodat je die bij de concurrent kunt blijven gebruiken.

   • André J schreef:

    Overigens kun je tegen betaling wel een PACK service nemen waarmee je een shell-login en je emaildiensten kan blijven gebruiken.

  • Dat kun je voor een heel groot deel oplossen door zelf een domein + webhosting aan te vragen. (alternatief zou hotmail, gmail etc. zijn)
   Je hoeft geen website te maken, maar je mailboxen maken dan wel gebruik van die webruimte.
   (Goede ervaring met GetHost!)

 3. W.Blanken schreef:

  In 1964 betrok ik een nieuwbouw flat in Rotterdam daar was toen draadomroep, DRO, van toen nog
  PTT al geïnstalleerd.
  Radio stond aan als je de eerste keer binnen kwam.