SysAdminDay - Niets werkt vanzelfsprekend

Vandaag is voor de 17e keer System Administrator Appreciation Day. De dag bij uitstek om iedereen die een steentje bijdraagt aan de werking van alle IT te bedanken. Vanzelfsprekend is het immers niet dat een computer na het opstarten net zo makkelijk verbinding maakt met het internet, een tekstverwerker opstart en een bestand opslaat op het netwerk.

Bedenken, bouwen en onderhouden
XS4ALL is opgericht door mensen die al vroeg de kansen van informatietechnologie, en internet in het bijzonder, voor zich zagen. De kern van onze organisatie bestaat uit liefhebbers die systemen bedenken, bouwen en onderhouden. Daardoor maken onze klanten ongestoord gebruik van internet, tv en bellen. En kunnen onze collega’s van onder andere de helpdesk en klantenservice hun werk goed doen.

Het werk van systeembeheerders is veelomvattend. Onze afdeling Techniek & Operatie kent een aantal onderdelen, onder andere:

 • Datacenterbeheer: de echte bouwers. Ze zorgen ervoor dat servers en kabels perfect op hun plaats staan. Dit team zorgt voor stroomvoorziening, temperatuurbeheersing, beveiliging van de locaties en verleent eerste hulp bij noodgevallen als iets niet meer werkt.
 • Netwerkbeheer legt de verbindingen tussen alle servers in het datacenter en de buitenwereld. Zij zorgen ervoor dat de juiste computers met elkaar verbonden zijn en vloeiend gegevens uitwisselen.
 • Unix beheer voorziet servers van functie door er software op te plaatsen. Hierdoor is bijvoorbeeld de ene server een opslagmedium voor data en de andere een mailserver.
 • Functioneel beheer zorgt ervoor dat alle applicaties die we gebruiken om onze klanten te voorzien van internet, interactieve TV en bellen zo optimaal mogelijk werken. Dat vergt continu aandacht.
 • Werkplekbeheer. Last but definitely not least… De mensen die ervoor zorgen dat alle teams van helpdesk tot aan HR voorzien zijn van een computer (inclusief software) en telefoon. Zo kan iedereen 365 dagen per jaar zijn werk doen.

Mensen maken het verschil
Technologie heeft ons leven in de afgelopen decennia leuker en simpeler gemaakt. Altijd goed om stil te staan dat techniek niets doet zonder mensen die daar met veel toewijding hun tijd en aandacht aan besteden. Het zijn zij die de verbinding maken tussen de mens en technologie.

SysAdmins at Work

 

Deel dit:

Reacties

 1. anoniem schreef:

  Toch ga ik als abonnee bij Xs4all er eigenlijk wel vanuit dat alles vanzelfsprekend werkt!
  En gelukkig is dat ook bijna altijd zo.. :-)

 2. matthijs schreef:

  Leuk allemaal hoor, maar lossen jullie eerst eens echte klant problemen op in plaats van deze onzin
  Ik kan al een hele poos niet up of downgraden door een erorr over een glasvezel genexis ntu in jullie systemen.
  ik bel me helemaal suf met xs4all hierover maar een oplossing is er niet schijnbaar
  zeggen ze dat je ze terug bellen wat niet niet gebeurd..
  nee hier wordt ik niet vrolijk van..

 3. W.krummfuss schreef:

  Supper netwerk ga zo door ik ben zeer tevreden.

 4. Marco schreef:

  Verloten die tshirts, happy sysadmin day

 5. Kick schreef:

  Volgens mij werken ze ’s morgens tussen 5 en 6 het hardst want dan stagneerd het soms even !

 6. Barman54 schreef:

  Het aantal problemen dat ik heb gehad sinds ik xs4all als provider koos is minimaal, thx technische boys. Een verademing na goedkoop inbellen en kabel.
  Ennehh … die t-shirts zijn idd erg stoer ;)

 7. Jacqueline Vos schreef:

  Een grote pluim voor deze harde werkers :)

 8. Coen schreef:

  Die shirts!
  Te koop?

 9. Gave T-shirts hebben deze beheerders…. Goed werk luitjes!!

 10. Bezz schreef:

  Dank voor de goeie zorgen. Biertje verdiend!