Met MuseumTV ontdekt u op verrassend eenvoudige wijze musea in heel Nederland dankzij korte videoclips over tentoonstellingen, collecties en erfgoed. Voor klanten met Televisie van XS4ALL zijn speciale mini-documentaires beschikbaar.

Wat is MuseumTV?

MuseumTV is hét videoplatform dat kunst en cultuur beschikbaar maakt voor iedereen. Twijfelt u of een museum zal voldoen aan uw verwachtingen? Of vindt u het lastig om een keuze te maken uit alle verschillende musea? Dan is het prettig om vooraf een beeld te hebben. Laat u inspireren door onze mini-documentaires en ontdek grote en kleine musea door heel Nederland. Zo kiest u thuis al welk museum u graag wilt zien. Heeft u een tentoonstelling gemist, maar had u deze toch graag willen zien? Ook na afloop van de tentoonstelling blijven de video’s beschikbaar. Dat geeft u de mogelijkheid om die bijzondere tentoonstelling of collectie nog eens terug te kijken.

Wat is er te zien op MuseumTV?

Bekijk de beste tentoonstellingen en museumcollecties waar en wanneer u maar wilt. Voor alle klanten met Televisie van XS4ALL zijn speciale mini-documentaires beschikbaar, waarin experts passievol het verhaal vertellen. Alle content van MuseumTV zal On Demand beschikbaar zijn. Ga hiervoor via uw afstandsbediening naar:

Menu > On Demand > Museum TV

In deze mini-documentaires nemen conservatoren u mee de diepte in tijdens rijke achtergrondverhalen over de nieuwste tentoonstellingen en collectiepresentaties in grote en kleine musea. Zo vertelt conservator Jannet de Goede u alles over de tentoonstelling Arp: The Poetry of Forms die in het Kröller-Müller Museum te zien is. Directeur Patty Wageman neemt u mee door de tentoonstelling Michael Reynolds: An Englishman Abroad in Museum de Buitenplaats in Eelde en vertelt u over de bijzondere relatie van deze eigenwijze kunstenaar met Groningen.

De ontdekking

Op MuseumTV leert u ook de kleinere musea kennen. Ontdek bijvoorbeeld Museum Buurtspoorweg en kom meer te weten over het vroegere lokaalspoorwegbedrijf of ga terug naar de 18e eeuw in De Menkemaborg in Uithuizen, waar conservator Ida Stamhuis u het verhaal vertelt van het leven op deze Groninger borg.

Deel dit:

Reacties

 1. Rik Lina schreef:

  Het begint alweer goed: Interactieve TV – Museum TV – TV-nieuws = alle drie hetzelfde…
  laten we maar weer even wachten.

 2. Anna schreef:

  Is inderdaad een mooie toevoeging. Het zou nog mooier zijn wanneer erbij werd vermeld wanneer de tentoonstellingen te zien zijn.

 3. Hilde Boot schreef:

  Is dit gratis? Er staat nergens dat dit iets kost????

 4. C.D. schreef:

  Prachtig! (Of heb ik me nu per ongeluk aangemeld voor tv van xs4all? Ik wil alleen internet want 40 euro is al heel veel.)

 5. Mathe' van der Velden schreef:

  Waar staat Menu -> On Demand -> MuseumTV ??? Waar is dat te vinden? Welk menu ? Niet op deze url-pagina…

 6. A. Colaço Osorio schreef:

  Ook ik word er gek van me voor alles elke x weer te moeten aanmelden. Net wilde ik na vijf jaar weer eens mijn webmail in en ik kan niet eens een wachtwoord reset doen omdat mijn facturen door een bedrijf wat ik daarvoor heb ingehuurd worden voldaan en dus mijn klantnummer niet kan geven op zondag.

 7. Jan schreef:

  Leuk, maar waarom moet ik me ook hier weer voor aanmelden?