Kou, wind en regen. Kort samengevat mijn eerste optreden voor de camera. Om 7 uur ’s avonds arriveer ik op de set waar zo’n 15 leden van de crew al druk bezig zijn. De beamer voor de lasergraffiti is geïnstalleerd en alle cameramannen brengen hun camera’s in stelling. De geluidsman doet zijn laatste checks.

Na nog even voor de laatste keer mijn teksten te hebben geoefend begint de eerste shoot. “Ennnnn, actie … “, precies op dat moment barst er een regenbui los. Dus alles en iedereen weer terug de tent en in wachten tot die overwaait. Tweede kans, “Actie! ….Computer, telefoons, televisie, iedereen heeft ze in huis…” ik heb het denk ik wel duizend keer gezegd terwijl achter me de tekeningen op het huis worden gemaakt. “..Zodat je online films kunt kijken, online kunt gamen …”. Van de creative director krijg ik aanwijzingen: “Leg de klemtoon iets meer op online, probeer ook te lachen, enz.”

Waar je in het filmpje ziet dat de lasergraffiti heel snel op het huis wordt “gespoten” duurt dit in werkelijkheid gemiddeld een kwartier per tekening. Eenvoudig is het niet voor de creative artists. Een klein foutje en alles moet opnieuw.

Rond half 2 (’s nachts!) staat het eerste filmpje erop. Mijn kaken zitten inmiddels vast maar de tweede shoot wacht. Deze verloopt gelukkig wat sneller; uiteindelijk kan ik de gehele crew gedag zeggen en met de nachttrein naar huis.

Wat een unieke ervaring om eens voor de camera te staan!
Het was een vermoeiende nacht maar meer dan de moeite waard. Bekijk de filmpjes.

Wienke Giezeman

Wienke is product manager bij XS4ALL

Deel dit:

Reacties

 1. Jeroen says:

  Ik sluit me aan bij Bart. Super om je zo in de clip te zien! Gaat je goed af. En veel leuker dan CR-etjes bakken. Ik zeg maak er je beroep van :)

 2. Bart says:

  Ha die Wienke. Ik dacht hé een bekend gezicht in dat reclame filmpje!

  Kei leuk man!

  Veel groeten en tot weerziens,
  Bart.