XS4ALL biedt al haar abonnees standaard een compleet veiligheidspakket. Dit veiligheidspakket bestaat uit online spam- en virusfilters en beveiligingssoftware waarmee u een firewall en een virusscanner op uw computer kunt installeren. In het Service Centre kunt u de online spam- en virusfilters aan- en uitzetten. Hier kunt u ook de beveiligingssoftware en de bijbehorende updates ophalen.

De overlast van spam en virussen neemt echter sterk toe. Deze vormen van internetmisbruik leggen een enorm beslag op de systemen van XS4ALL en veroorzaken veel overlast bij onze abonnees. XS4ALL neemt daarom de komende tijd de volgende maatregelen:

1 – Per 1 juli 2004 zet XS4ALL voor alle abonnees de online virusfilters aan. De virusfilters scannen automatisch alle inkomende e-mail van XS4ALL abonnees. De werking van de online virusfilters is gelijk gebleven. Voor abonnees die hun virusfilters al hebben aangezet verandert er daarom niets. Abonnees die niet willen dat hun inkomende e-mail wordt gecontroleerd op virussen kunnen deze functionaliteit vooraf uitzetten in het Service Centre.

2 – Vanaf 15 juli 2004 wordt ook alle uitgaande e-mail automatisch gescand op virussen. Abonnees die niet willen dat hun uitgaande e-mail op virussen wordt gescand kunnen gebruik maken van een aparte mailserver. Meer informatie hierover vindt u op http://www.xs4all.nl/helpdesk/beveiliging/virusscanning/

Voor vragen over virusfilters kunt u kijken op http://www.xs4all.nl/helpdesk/beveiliging/virusfilter_faq.ht
l

3. XS4ALL heeft de spamfilters in het Service Centre vereenvoudigd. U kunt kiezen uit drie verschillende mogelijkheden, hierover kunt u meer lezen in het Service Centre https://service.xs4all.nl . XS4ALL verzoekt alle abonnees die dat nog niet hebben gedaan om een van de drie soorten spamfilters te activeren in het Service Centre. Voor abonnees die al een spamfilter hebben geactiveerd verandert er niets aan hun huidige instellingen.

Voor vragen over spamfilters kunt u kijken op: http://www.xs4all.nl/helpdesk/mail/spam/spamfilter_faq.html

Door het activeren van de spam- en virusfilters en het installeren van beveiligingssoftware op uw computer beperkt u niet alleen de schade aan uw eigen computer of netwerk, maar draagt u ook bij aan een veiliger internet.

4. Wanneer klanten van XS4ALL door besmetting met een virus, worm of trojan grote overlast veroorzaken op het internet, kan XS4ALL besluiten de verbinding tijdelijk te filteren. Dat houdt in dat bepaalde poorten geblokkeerd worden zodat de besmetting zich niet verder kan verspreiden. Op deze manier wordt verdere overlast voorkomen. Zorg er daarom voor dat uw computer veilig is. Het is belangrijk dat Windows altijd up to date is. Hetzelfde geldt voor uw virusscanner.

Hebt u toch een probleem met een virus, worm of trojan, dan kunt u ons te hulp roepen via abusecentre@xs4all.nl.

Deel dit:

Reacties