Als productmanager glas maak ik mooie en drukke tijden door de laatste maanden. Nadat we iTV hebben geïntroduceerd is nu alle focus op glas, YES! We zijn de fase gepasseerd waarin we op papier hebben gezet wat we precies willen leveren aan onze klanten en hoe. Nu is het moment aangebroken om te zorgen dat u zich straks kunt inschrijven voor glas en het vervolgens kunt bestellen. En we moeten ervoor zorgen dat glas onderdeel uitmaakt van onze website, onze orderprocessen, dat Klantenservice precies weet wat we gaan leveren, enz. Dit loopt voorspoedig waardoor ik goede hoop heb dat we onze planningen gaan realiseren. Daarnaast hebben we ook al een paar glasverbindingen geïnstalleerd om te testen of de verbindingen stabiel zijn en om te testen of de hardware (oa modem) doet wat wij willen dat het doet. Hierbij moet je denken aan: blijft de verbinding bestaan, werkt TV en bellen, enz. Tot nu toe loopt dit goed, alhoewel we nog wel een aantal hobbels te nemen hebben. Als de bouw en het testen blijft lopen zoals nu, moet het mogelijk zijn om voor 1 november dit jaar te gaan leveren aan onze bestaande klanten. Vervolgens zou het mogelijk moeten zijn om voor 1 december te leveren aan nieuwe klanten. Dit geldt natuurlijk alleen als de glasaansluiting (FTU = Fiber Termination unit) voor deze datum bij u is aangelegd. Glasvezel is nu beschikbaar voor meer dan 600.000 huishoudens. Wilt u checken of er bij u glas ligt? Kijk dan voor nu op www.eindelijkglasvezel.nl/ (voor Amsterdam, kijk op glashart.nl). Vanaf september kunt u dit ook bij ons doen.

Fiber Optic VortexVoor de mensen bij wie nog geen glas is aangesloten, werkt het verkrijgen van glas iets anders. Dit gaat via Vraagbundeling (ook wel voorinschrijving genaamd). Vraagbundeling is een methode waarbij Reggefiber (de partij die glasvezel in de grond legt) samen met verschillende internetproviders in woonplaatsen (of delen van woonplaatsen) de mogelijkheid biedt aan klanten om zich in te schrijven voor glasvezel. De bewoners van zo’n plaats bestellen dan glasvezel bij een internetprovider. 30% van de huishoudens in zo’n gebied moet zich hebben ingeschreven voordat er wordt gestart met de aanleg van glas. Vraagbundeling is in mijn ogen een slimme en noodzakelijke manier om glas uit te rollen in Nederland. Het is namelijk erg tijdrovend en te duur om overal ‘maar’ glas aan te leggen, zonder dat je weet of er klanten zijn die het willen kopen. Op deze manier worden de woonplaatsen waar de inwoners graag glas willen eerder aangesloten dan andere woonplaatsen (of wellicht wordt een woonplaats überhaupt niet aangesloten). Vanaf september gaat XS4ALL ook meedoen in dit vraagbundelingstraject. Dit betekent dat bestaande en nieuwe klanten zich bij ons kunnen inschrijven om glasvezel af te nemen zodra het er ligt. Vanaf het moment dat de grens van 30% wordt bereikt hebt u doorgaans binnen 6 maanden glasvezel. Aangezien vraagbundeling maar in een aantal plaatsen loopt, bestaat er de mogelijkheid van een Bewonersinitiatief. Dit betekent dat inwoners aan Reggefiber aangeven dat zij graag willen dat er in hun woonplaats vraagbundeling start. Hoe dit precies verloopt is te vinden op http://www.eindelijkglasvezel.nl/bewonersinitiatief.html

Binnenkort komen we met onze glasproposities voor de consumenten en zakelijke markt. Ik verwacht dat we dit begin augustus zullen communiceren. Onze bestaande klanten die al glas kunnen krijgen, zullen we een brief sturen met daarin alle mogelijkheden. Ik merk dat er veel vragen zijn over glas. Wij beantwoorden deze vragen o.a. via ons cocreatie-platform YellowSpaces. Bent u klant van XS4ALL en wilt u ook op dit platform vragen stellen en uw mening geven, meld u dan aan via http://www.xs4all.nl/klant/yellowspaces.php

Dit is alles wat we u op dit moment kunnen vertellen over glas. Zodra we meer informatie hebben, vindt u dat onder andere hier. Hou daarom onze weblog in de gaten!

Stephan Nanning

Stephan is product manager bij XS4ALL

Deel dit:

Reacties

 1. Paul says:

  Jammer maar bij ons in Nieuw Vennep is de 30% “niet gehaald”. De aanleg was al begonnen nota bene. Nu zit ik nog lang(er) aan een adsl pakket vast, sneller kan niet maar ik betaal bijna het zelfde als een glasvezel die 3-10x sneller is…
  Ik ga overwegen maar over te stappen naar Ziggo want die leveren wel snel kabel internet.
  Het liefste bleef ik toch bij xs4all, ergens vermoed ik dat afzien van glas een politieke beslissing is.

 2. jan says:

  Wanneer komt glas in leiderdorp?

  Vriendelijke groet

  jan

 3. Arie says:

  Klopt het dat XS4ALL alleen via Reggefiber over glas levert? Ik zit hier met glasvezel van CIF opgescheept en kan alleen kiezen voor Caiway.

 4. Dit zou worden opgelost en inderdaad, ik kan nu alleen nog maar inschrijven! Ik wacht het af tot half November maar ga dan toch echt een andere provider nemen.

 5. Ben says:

  Hoi Stephan,
  Ik krijg in Amersfoort op zeer korte termijn Glasvezel. Ik wil graag bij XS4all blijven. Mijn echtgenote kijkt echter heel vaak naar 24kitcshen, wat op dit moment niet in jullie TV aanbod zit.
  Kan ik erop vertrouwen dat dit binnenkort ook bij jullie aangeboden wordt? Anders zie ik mij genoodzaakt om tegen mijn wil een andere Glasvezelaanbieder te selecteren.

 6. Steven says:

  Nou denk dat ik maar een einde maak aan mijn aanvraag.

  10 Oktober aangemeld, 11 Oktober toezegging gekregen dat ik voor 1 november glasvezel zou hebben.
  Het is nu 10 Januari en nog steeds brand de glasvezel in mijn kast, zonder dat er een aansluiting is met XS4ALL.

  Wat zijn ze daar allemaal aan het doen. Na mijn laatste gesprek met XS4ALL op 21 december, zeiden ze dat alles gereed was en dat ze aan het testen waren.

  Ik hoor niks meer van ze met wat de resultaten zijn van deze testen. Ik dacht dat XS4ALL de beste klanten service hadden onder de ISP’s, begin er een beetje aan te twijfelen.

  • Steven says:

   Ik denk dat XS4ALL niet weten hoe ze een error in het system moeten oplossen.

   Vanaf het moment dat ik mijn aanvraag heb ingediend (10 Oktober 2011), heeft mijn bestel status een error melding gekregen.

   Nu heb ik voor de zoveelste keer geen status update gekregen, terwijl ik er wel na gevraagd had, dus ben maar weer eens gaan bellen ( wo 16:45).

   Antwoord voor de zoveelste keer, “De persoon die hier over gaat is niet aanwezig, zal hem morgen terug laten bellen”. Is er maar 1 persoon daar, die toevallig altijd weg is als ik bel, die mij hiermee kan helpen?????

   Dacht te lezen dat XS4ALL de beste klanten service had, ben benieuwd hoe de andere ISP’s ervan af brengen dan.

   Ik hoop dat ik morgen het goede nieuws mag ontvangen dat ik zeer binnenkort (deze maand) aangesloten ga worden, anders stap ik toch maar over. Had al in mei 2010 glasvezel kunnen hebben.

   • Steven says:

    Eindelijk, na wat bellen en mailen, werd ik vandaag door Gidion service gebeld voor een afspraak te maken. Nu maar hopen dat dat allemaal goed gaat.

   • Steven says:

    Helaas, tot nu toe nog steeds geen verbinding. De lijn wordt bezet gehouden door een andere provider. Deze provider zegt zelf dat dit niet het geval is. Na 5 maanden wachten ben ik bang toch maar op te stappen bij XS4ALL. Tot nu toe van het kastje naar de muur gestuurd en nog steeds geen oplossing. XSNOT4ALL via glasvezel dus.

 7. dutch hope says:

  in 2002 zouden ze in rotterdam versneld glasvezel aan gaan leggen .

  glasvezel tot aan de stoep.

  het is nu 2012 en in rotterdam ouden noorden ligt er nog geen millimeter glasvezel volgens de postcode check.

  wat is er in godsnaam met al die honderde miljoenen subsidie gebeurd die in 2002 beschikbaar werd gesteld door de gemeente rotterdam ?

  volgens mij is iemand er vandoor gegaan met al die honderde miljoenen aan subsidie.

 8. GJ says:

  Laatste update voor Hoofddorp van Reggefiber: Aangezien de heren niet meer exact weten waar de bekabeling ligt en het winter is, gaan ze pas bij ons in April weer eens verder met (voor de 3e maal) de straat openhalen op uiteindelijk de distributiepunten aan te sluiten. Valt me mee dat de monteurs van Reggefiber niet met paard en wagen langskomen want zulke slechte planning is toch echt niet van deze tijd…

 9. Watse says:

  Waarom nemen de providers niet alleen of gezamenlijk het initiatief om glasfiber direct overal aan te leggen .

  Het zou ons land sieren alles direct aan te leggen en zo ook buitenlandse bedrijven vanwege de goede infra structuur het nog aantrekkelijker te maken . Wanneer wij als Nederland vooraan willen blijven lopen en hiermee geld willen verdienen , moeten wij als burger niet op een burger initiatief wachten want we kennen onze buren niet eens .
  Profiders besturen is vooruitzien en de kosten gaan voor de baat !

  Lasten we elk afzonderlijk via een email van de provider laten weten wie er in de toekomst tegen normale prijzen glasfiber wil hebben en dan snel beginnen met de aanleg van een glasfiber net !!!

 10. Petra says:

  Ik ben dat xs4all helemaal zat! Heb al lange tijd adsl internet. in eerste instantie niks aan de hand. In de loop der tijd steeds trager en uitvallend internet. We kunnen alleen op internet met 1 computer. Als je met de tweede inlogd valt het internet gelijk uit. Aanbevolen werd glasvezel te nemen. Dit gedaan maar we zitten sinds 5 dagen zonder telefoon. Het lukt ze maar niet om de boel op gang te brengen. Kan ook niet bellen want de wachttijden daar zijn dusdanig dat het goud geld kost als je met je mobiele telefoon moet bellen. Ik word er wanhopig van. Die tv via xs4all was ook al bagger.

  • Piet says:

   Jeetje, wat vervelend!
   In principe zou je je oude adsl nog twee weken moeten kunnen gebruiken, dus zou je in die tijd met een vaste lijn naar de helpdesk kunnen bellen.

   Vreemd dat je klaagt over de glasvezelverbinding, want die wordt toch echt nagemeten bij de installatie.

   Wat vaak gebeurt; als je een draadloze verbinding gebruikt, zonder op de kanalen te letten, zit de hele buurt op hetzelfde kanaal en heb je last van elkaar. Bij zo’n Fritz!Box kun je je WLAN zo instellen dat automatisch gebruik gemaakt wordt van het gunstigste kanaal. Misschien was dat de oorzaak van je eerste klacht. Hetzelfde speelt misschien ook bij je nieuwe modem.
   Ik ben overigens blij dat ik de TV-ontvanger direct op het modem heb en niet via een – naar zeggen – storingsgevoelige Devolo draadloze verbinding.

   Sterkte, Piet

 11. Steven says:

  Ik was even bang dat XS4ALL mij in de steek ging laten en dat de helpdesk in kwaliteit er op achteruit gegaan was, maar na gisteren is mijn hoop en tevredenheid in XS4ALL weer helemaal terug.

  Gisteren een goed en professioneel gesprek gehad met XS4ALL. Na een duidelijke uitleg wat het probleem was en hoe dit opgelost moest worden, kan ik eindelijk deze maand gaan genieten van XS4ALL glasvezel.

  Ze zijn bijna klaar met de Migratie. Ze moeten nog een paar testen doen om er zeker van te zijn dat de klanten geen problemen gaan ondervinden.

  Als dit allemaal draait, is de stap om ook TV af te nemen van XS4ALL nog dichterbij gekomen, ben ik eindelijk af van Uitermate Professionele Centenpikkers.

 12. TacoBorg says:

  Mijn laatste bericht was van 8 november. Veel mails uitgewisseld met de helpdesk, iedere keer zowat met een andere medewerker. Dat schoot niet op. Mailen en surfen bleven traag. Met mailen kreeg ik veel time-outs bij het verzenden van bijlagen. Ik vroeg de helpdesk toen of hun smtp-server wel goed was afgesteld… Toen was op 19 november ineens alles supersnel inclusief de mail… Dat bleef zo tot afgelopen donderdagvond 24 nov toen de hele verbinding zowat per uur trager werd. Contact met de helpdesk lukte niet, er werd domweg niet opgenomen (ik belde per keer 6 minuten incl alle keuzemenu’s …). En vandaag is ineens alles weer supersnel… Ik kan er geen hoogte van krijgen. Glasvezel moet toch een constant hoge snelheid hebben, of het nu ‘druk’ is of niet?

 13. Hallo Stephan,

  Netbedrijf Cogas uit Almelo heeft aangekondigd om in Oldenzaal en omliggende plaatsen glasvezel aan te leggen.
  Ik hoop, dat ik dan wel via de glasvezel als klant van XS4all de diensten kan blijven afnemen.

  Met vriendelijke groeten,
  Henk Veldpape

 14. john says:

  Ik heb in oktober 2011 glasvezel genomen van xs4all. Service en levering was goed voor elkaar maar de tv ontvangst was ronduit slecht. Het beeld stond vaak stil of viel uit. Oorzaak de devolo kastjes die het signaal via het stroomnet sturen. In mijn nieuwbouwhuis in Houten werkte het niet. Alleen de kabel direkt aansluiten gaf geen problemen. Dus weer gewaarschuwd.

 15. Toet54 says:

  Vandaag is de glasvezel geactiveerd. Er was nog even een misverstand – niet per se met de monteur – over de te verrichten werkzaamheden.
  De helpdeskmedewerker van XS4all, waar ik in eerste instantie de afspraak voor installatie mee maakte, vertelde mij dat er twee aparte kabels moesten zijn voor TV en voor internet/telefoon. Daarna nog eens het verhaal doorgesproken met Gideon om (opnieuw) een afspraak te maken voor installatie want die wisten van niets (“ik weet er niets van hoor, ik ben niet technisch”). Uiteindelijk kwam de monteur en die legde geen kabels. Waar blijft al die informatie zou je zeggen?
  Uiteindelijk bleek ik door de (eerste) helpdeskmedewerker op het verkeerde been gezet te zijn; alles gaat gewoon door hetzelfde kabeltje naar het modem en dat biedt plaats aan televisieontvanger, telefoon (ISDN) en computers.
  Geweldig intuïtief apparaat, die TV-ontvanger met een Apple-achtige afstandbediening van een degelijke kwaliteit.
  Bedankt XS4all, met zoveel moois ben ik het relatieve ongemak alweer vergeten. Dit is helemaal te gek!

 16. TacoBorg says:

  Sinds 3 november dus glasvezel in huis. Surfen gaat prima en sneller, maar mailen nog slechts met veel moeite en grote traagheid. Wacht nu al enkele dagen op bericht van de helpdesk. Vooralsnog ben ik niet erg enthousiast.

 17. M says:

  Vraag

  Iemand die alleen de modem besteld heeft zonder de monteur?

  Is de installatie net zo simpel als bij een adsl aansluiting?

  Gr

  • Anonymous says:

   Ik geloof dat het niet de bedoeling is maar ik heb het zelf gedaan. Op woensdag kwam de hele handel binnen en de monteur zou op maandag komen. Ik heb woensdag avond de NTU op zijn plaats geschoven en de glasvezel connector er ingedrukt en ja hoor, er was een carrier. Vervolgens de FB wizard op xs4all FTTH laten configureren en deze jongen was 3 uren nadat de PTT langs was geweest online. Heb op donderdag de monteur maar afgebeld.

   Alles werkt prima maar het modem is wel kritisch wat betreft instellingen. Even spelen met de DECT of WLAN instellingen en voor je het weet zijn je handmatig ingestelde IP-routes bv weer pleite (en is het modem onbereikbaar voor de rest van mijn netwerk).

   Heb hierna nog een keer probleem gehad met het modem. Internet was niet bereikbaar voor nieuwe connecties maar bleef wel intact voor bestaande IP verbindingen. Xs4all wou graag weer een monteur langs sturen omdat ze de NTU wantrouwden terwijl het volgens mij een modem (vermoedelijk NAT) probleem is. Heb vervolgens de firmware (en alle instellingen) er opnieuw ingezet met een reimage tool van AVM. Hierna was het probleem verholpen en heb de monteur maar weer afgebeld.

   Tot nu toe ben ik best wel tevreden over de verbinding en zeer tevreden over de xs4all service. Mijn hostnaam was, door eigen toedoen, niet lekker mee overgegaan (ik was wat te snel) en dit is keurig opgelost door xs4all. Top!!!

 18. TacoBorg says:

  Gisteren is glasvezel hier aangesloten. Netjes gebeurd, alles werkte binnen het halfuur. Monteur was kennelijk van buiten ingehuurd en maakte veel reclame voor bellen en tv. Wil geen tv, bellen misschien wel. Helaas loopt op dat gebied de website van XS4ALL een beetje achter, het nieuwste modem dat men daar kent is Fritzbox 7340, terwijl hier al het modem 7390 hangt, speciaal voor glasvezel. Als XS4ALL zijn website op orde heeft, kijk ik weer eens.

  • Steven says:

   Als ik bij de glasvezel beselling kijk staat gewoon de 7390 bij, ook voor telefoon. 7340 en 7390 zijn qua telefoon hetzelfde, dus moet geen probleem zijn. Heb zelf de 7340 al maanden met telefoon draaien zonder probleem. Erg handig is dat je op de site van XS4all nummers kunt blokkeren, ook nummers die onbekend zijn.

   • Robbert says:

    Dat is opmerkelijk wat je daar schrijft:

    …dat je op de site van XS4all nummers kunt blokkeren, ook nummers die ONBEKEND zijn.

    HOE doe je dat dan?
    Als jze onbekend zijn (hidden?), kunnen ze dus NIET herkend worden.

    Toch??

    Robbert

   • Steven says:

    @Robbert

    Telefoonnummers zijn altijd bekend tot aan jou telefoon provider (in mijn geval VOIP XS4ALL).
    Vanaf hier wordt het nummer hidden wanneer de beller hier voor kiest. Dit wil dus zeggen dat XS4ALL weet wie er belt en dus ook dit nummer voor jou kan blokkeren als jij dit wilt.

    Soort SPAM filter op je telefoonlijn.

 19. GJ says:

  In Hoofddorp gaat het helaas niet veel beter. De FTU zit nu al 2 weken aangesloten bij mij thuis en tot op heden nog geen glasverbinding. KPN en Lijbrandt zijn de standaard providers maar aangezien ik voorkeur geef aan Xs4all had ik een aanvraag in gang gezet. De website geeft keurig aan dat het beschikbaar is op mijn adres maar in eerste instantie kreeg ik een internal server error als ik probeerde te bestellen. Dit zou worden opgelost en inderdaad, ik kan nu alleen nog maar inschrijven! Ik wacht het af tot half November maar ga dan toch echt een andere provider nemen.

  • Rob says:

   @GJ, had jij je ingeschreven op 8 september? En heb je meerdere brieven van XS4ALL gehad? Bijvoorbeeld over de oplevering van het glasvezel? Heb je al het modem pakket gehad met een werkend glasvezel kastje er bij inbegrepen?

   • GJ says:

    @Rob en Steven.

    Ik heb mij op 1 Okotober ingeschreven maar verder nog geen apparatuur van Xs4all binnen gehad maar voorlopig is dat ook nog niet aan de orde. De monteur van Reggefiber is onlangs langs geweest om de boel door te meten maar wist vertellen dat de fibers dus wel in de straat liggen en ook bij mij thuis aangesloten zijn, maar dat de distributiepunten in de straat (tussen de hoofdkabel en huisaansluitingen) dus nog niet aangesloten zijn. Als ze nog even wachten dan vriest het en kan de straat niet meer open dus voorlopig zet ik op 2012 in…..

    Dus tot nu toe is ADSL nog steeds stukken sneller als fiber ;)

  • Steven says:

   @GJ
   Wat ik van XS4ALL begrijp is dat het aansluiten wel tot eind december kan duren. Ligt er een beetje aan hoe hard ze bij KPN werken aan de centrales

 20. Steven says:

  Het probleem dat ik nog geen glasvezel kan krijgen ligt niet bij XS4ALL, maar bij KPN.
  Kan het wel aanvragen omdat glasvezel al in huis ligt, maar kan niet afgerond worden omdat KPN zijn zaakjes “alweer!!!!” niet in orde heeft.

  Het schijnt dat KPN sommige wijkcentrales nog niet heeft geupgrade. Dit is nodig om meerder providers toegang te geven tot het glasvezel netwerk.

  XS4ALL doet er alles aan om de mensen die over wil stappen naar glasvezel, zo snel mogelijk te helpen, maar worden helaas tegen gehouden door de snelheid waarmee KPN zijn wijkcentrales upgrade.

  XS4ALL ik wacht geduldig op jullie telefoontje, met het nieuws dat ik aangesloten kan worden, want klant van XS4ALL, dat wil ik blijven.

 21. Floris says:

  Oei, wat een moeilijk opdracht voor XS4All. Aanvraag glasvezel voor nieuw op te leveren woning plus het verhuizen van een VDSL verbinding. Drie maal telefonisch contact gehad, drie maal verschillende antwoorden.

  De verhuispagina geeft internal server errors. Administratieve verhuizing wordt niet bevestigd per email. Aanvraag glasvezel wordt niet bevestigd per brief of email. Telefonisch is de VDSL verhuizing nu doorgegeven. Wederom bevestiging per mail, brief of via de site (Service Centre) ontbreekt.

  Ondertussen ga ik volgende week verhuizen en zit ik straks drie weken zonder Internet. In dat geval wordt het UPC en glasvezel via helden van nu.

  XS4All doe wat aan je organisatie!

 22. Rob says:

  Nou het draait. De upload is een stuk lager dan de download, maar ik mag niet klagen.
  Alleen jammer dat de nieuwsgroepen niet op maximale snelheid draaien. (gelimiteerd door xs4all lijkt het)

  Dat wordt dus mijn favoriete series met bittorrent downloaden, want die draait op bijna 11megabytes per seconde.

 23. Jochem says:

  Ow volgens mij moet ik nog leren linken. Zal dit volgende keer beter doen. XD

 24. Jochem says:

  Ik lees op meerdere websites zoals deze dat XS4ALL deze maand nog met de glasvezel verbinding komt. Zelfs onlangs op <a href="http://www.goedkoop-internet-bellen-tv.nl/component/content/article/9-xs4all-heeft-500mbit-internet-aangekondigd&quot; http://www.goedkoop-internet-bellen-tv.nl nog gelezen dat dit zo is. Het bericht op die website is zelfs nog op 20 oktober gepost. Ik blijf er toch wat vertrouwen in houden, maar vandaag gaat ze vast niet meer lukken.

  Weten jullie al meer?

 25. ton says:

  De beller is dus sneller

 26. Rob says:

  Bij mij ging alles prima. Ik moet wel toegeven toen ik de modem thuis kreeg zelf heb gebeld omdat ik wilde weten of ik wel voor een monteur had gekozen.
  Toen ik iemand aan de lijn kreeg werd er meteen een afspraak gepland voor volgende week :)
  Afgelopen vrijdag werd overigens mijn glasvezel opgeleverd. Dus de lijn os al actief en op tijd (voor 1 november)

  Bravo XS4ALL!!!

  • Steven says:

   Ik heb zelfs nog geen modem ontvangen of iets.
   Vraag me af of ze mij bestelling in de prullebak hebben gegooid, want mijn bestelstatus blijft ongewijzigd.

   Ben een beetje teleurgesteld in XS4ALL. Verhuizing en nieuwe modem na bliksem inslag kunnen ze wel in 3 dagen regelen.

   Ik vrees dat ik netjes moet wachten, want bellen heeft geen zin. Heb al een paar keer 10 minuten aan de lijn gehangen met om de 30 seconden te horen krijgen dat XS4ALL ook TV aanbied. Best wel storend.

   • Steven says:

    Ik weet niet wat XS4ALL heeft op dit moment, maar ze komen geen enkele afspraak na.

    Tot 24 oktober hadden ze de tijd om binnen 2 weken glasvezel aan te sluiten. Helaas!!!!

    Bellen gaf als resultaat dat er een technische storing is en dat het een week vertraagd zou zijn. Uurtje later een mailtje, dat glasvezel aanvraag wordt ingetrokken omdat het technisch niet mogelijk zou zijn. Deze informatie zou via een brief aan mij kenbaar zijn gemaakt. Helaas!!!, brief nog niet ontvangen.

    Ik moest XS4ALL bellen om eventueel toch glasvezel te krijgen.
    Ik bellen, maar de persoon die ik moest hebben was er niet en zou mij om 15 uur bellen vandaag. Helaas!!!!, het is nu al 18:21 en nog steeds niks gehoord.

    Dit ben ik echt niet gewend van XS4ALL. Ja het is een nieuwe dienst, en ja het heeft wat tijd nodig om alles goed in orde te krijgen, maar zo’n slechte communicatie heb ik nog nooit gehad.

    Ben bang dat ik XS4ALL moet verlaten om glasvezel te krijgen. Dit moet dan via een ISP die ik liever niet heb.

   • Rob says:

    @Steven, heb je nog steeds geen modem + glasvezel kastje binnen gekregen?

    Als die binnen zijn kun je met Guidion bellen en dan kun je al vrij snel een afspraak met een monteur maken (indien dit gewenst is).

    Volgens mij kun je via deze site checken of je glasvezel kan krijgen, maar zoals ik jou zo hoor zit je al in het glasvezel traject
    <a href="http://www.eindelijkglasvezel.nl/&quot;

   • Steven says:

    Na wat verder zoeken op internet, wordt het mij steeds duidelijker.
    Een Internet Service Provider huurt de verbinding van de beheerder (bv KPN). Vervolgens verhuurd de ISP de verbinding aan zijn klant.
    Waarschijnlijk sluit de ISP een jaar contract af bij de beheerder. Dit wil dus zeggen, wanneer een klant zijn abonement opzegd bij de ISP, dat het huur contract nog steeds doorloopt bij de beheerder.
    In mijn geval heeft OnsBrabantNet de Glasvezel verbinding nog tot eind december gehuurd, terwijl de klant in mei het abonement stop heeft gezet. Hierdoor kan XS4ALL geen huur contract met KPN aangaan op mijn glasvezel verbinding maar wel op mijn ADSL verbinding, omdat deze afgelopen 4 jaar niet is gebruikt.

    Dit verhaal kom je ook tegen bij mensen die verhuizen waarbij vorige bewoners een ADSL verbinding hadden bij een andere ISP.
    Dit zou voor XS4ALL een bekend verhaal moeten zijn, dit zullen ze vast wel een paar keer mee hebben gemaakt met ADSL abonementen.

    Waarom heeft XS4ALL dan zolang zitten zoeken naar het antwoord? Of is er toch nog iets anders aan de hand??

   • Steven says:

    Eindelijk nieuws vanuit XS4ALL.
    Het schijnt zo te zijn dat mijn glasvezel bezet wordt gehouden door een andere Provider. De lijn wordt waarschijnlijk pas eind december vrijgegeven.

    Helemaal snappen doe ik het niet want de vorige bewoners, die OnsBrabantNet hadden, zijn in mei verhuisd inclusief hun abonement.

    In dit geval kan XS4ALL er niks aan doen dat ik nog geen glasvezel heb voor de afgesproken datums. Maar blijf het slordig vinden dat ik pas 3 weken later te horen krijg wat het probleem is.

    Ik blijf denk ik toch maar wachten totdat ik het goede nieuws van XS4all krijg, dat ik als nog kan overstappen.

   • Steven says:

    Ja hoor, heb ik weer. Zit ik een week te wachten op een telefoontje van iemand die de hele week en waarschijnlijk deze week niet aanwezig is.

    Vertellen ze mij tot 2 keer toe vorige week dat hij ‘s middags naar huis is gegaan, is deze persoon gewoon de hele week niet geweest.

    Ik weet niet meer wat ik moet geloven, ze hebben tot morgen 12 uur de tijd om mij terug te bellen anders is het afgelopen en stap ik over naar een ISP die mij wel wil voorzien van glasvezel en aan zijn afspraken houdt.
    Voor 24 oktober zou alles moeten draaien en ze proberen voor 1 november alle klanten die over konden stappen te voorzien van glasvezel.
    In mijn geval 2x niet gelukt.

    Ik had zo’n goede ervaring met XS4ALL, maar op dit moment is het XSNOT4ME.

   • Rob says:

    Vervelend om te horen Steven.
    Ik hoop dat ze er snel uitkomen, want je hebt gelijk. Dit is niet erg klantvriendelijk.

   • Steven says:

    @Rob
    Ik zou inderdaad voor 24 oktober glasvezel moeten hebben, maar zonder iets te laten horen hebben ze deze aanvraag tijdelijk geannuleerd.

    Ze krijgen van KPN en de glasvezel beheerde een fout melding error 803.
    Nu zijn ze al een week bezig om uit te zoeken wat dit inhoud, omdat dit allemaal nieuw voor ze is. Ik zou zeggen, bel even met de helpdesk van KPN of glasvezel beheerder en vraag het.

    Er is 1 persoon binnen XS4ALL schijnbaar die het wel weet, en deze is iedere keer net weg als ik bel (bel iedere dag) of belt niet terug als ik er naar vraag.
    Dit is absoluut niet de services die ik als klant accepteren, hoop dan ook dat ze een goede reden hebben en dat het allemaal berust op een misverstand. In ieder geval kan de klantenservice mij niet vertellen waarom ik nog geen glasvezel kan krijgen van XS4ALL en wel van OnsBrabantNet :-(.

    Hoop morgen meer te weten wanneer die ene persoon mij belt, hoop ik. Zal zeker nog wat laten weten wat het probleem als ik iets meer weet.

   • Rob says:

    html tags werken volgens mij niet.
    http://www.eindelijkglasvezel.nl

 27. ton says:

  Brief de dag 14 september.

  binnen 4 weken nemen wij telefonisch contact met u op ?
  Volgens mij zijn deze 4 weken al voorbij?
  nu 23-10-2011.

  zal zelf wel weer bellen

 28. Steven says:

  Zijn er meer mensen die al 10 dagen geleden zijn gebeld om de voor inschrijving af te ronden en vervolgens niks meer van horen of zien.

  Mij vertelde ze dat ik binnen 2 weken internet via glasvezel zou hebben. Ben op 10 oktober gebeld dus dit betekend dat ik op 24 oktober internet via glasvezel zou moeten hebben.
  Gaan ze niet redden denk ik zo.
  Aan de kant van Guidion internet hulp en van XS4ALL blijft het maar stil.

  Hoop dat ze nog op mijn verjaardag glasvezel komen aansluiten, zou een mooi cadeautje zijn.

 29. Rob says:

  Dank voor de snelle reactie. Telefonisch kwam ik er niet doorheen gisteren. :(

 30. Rob says:

  Morgen wordt het opgeleverd en volgende week woensdag komt de monteur.
  Ik heb dus vanaf vrijdag t/m woensdag geen internet (via ADSL) lijkt het.
  Kortom, ik ga de installatie maar zelf doen en als ik succesvol ben dan ga ik de monteur afzeggen.

  • Wienke says:

   Hoi Rob,

   We zetten ADSL internet pas uit als je glas internet het doet. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je deze week zonder internet komt te zitten. We raden nu nog iedereen af om zelf de glas installatie te doen. Bij het testen van de opstelling merkte we dat er best nog wel iets mis kan gaan met het aansluiten als je niet 100% weet hoe het moet. Een vuiltje op de glasvezel of je maakt er per ongeluk een knik in, dat kan de verbinding al om zeep helpen. We adviseren je dus nog even te wachten tot de monteur er is.

   Groeten,
   Wienke

 31. truus says:

  Eindelijk is het dan zover 28 okt komt de monteur ons aansluiten op glasvezel .Hebben ermee gewacht tot xs4all ermee kwam .Al jaren klant van xs4all hoop dat alles goed verloop e4n we volgende week van deze nieuw vorm gebruik kunnen maken.Houten is gelukkig alweer aantal maanden voorzien van glasvezel

 32. Goede morgen,
  Bij ons willen ze ook Glasvezel aanleggen als 30% van de bevolking in Leudal hier mee instemt.
  Nu zijn er maar 4 aanbieders KPN Vodafone Lijbrandt en Onsbrantnet.
  Wil graag glasvezel maar geen andere proveider.
  Moet ik om ja te mogen zeggen een van die 4 kiezen, of kan ik dat ook via xs4all ?
  MvG Henk

 33. Emile says:

  Op dit moment heb ik al KPN Glasvezel (Brons) in Uden. Als ik kies voor glasvezel via XS4ALL, hoe lang zit ik dan zonder internet TV en bellen tijdens het wisselen van provider? Moet er per sé een monteur langs komen?

 34. Jos says:

  Iemand al een afspraak staan dat het daadwerkelijk aangesloten wordt?? 1 november wordt al erg krap voor xs4all.

  • Rob says:

   Beste Jos, ik ben net gebeld door XS4ALL om mijn keuzes door te nemen en binnen 2 weken wordt de afspraak gepland. Gek genoeg is dat net niet telefonisch gebeurd.

 35. Ward says:

  Ik wil heel graag XS4ALL via glas, maar ik wil mijn analoge TV’s kunnen blijven gebruiken… XSM levert via een tweede glasader gewoon ANALOGE TV, mijn COAX kabels in mijn huis liggen er netjes bij en ik heb nauwelijks storingen (was bij ZIGGO wel anders..)
  Maar ik wil mijn internet en bellen via XS4ALL houden, maar dan graag via glas met ANALOGE TV. Waarom wil XS4ALL dat niet leveren.. Komt dat doordat KPN dat niet doet en niet toestaat dat XS4ALL ook andere technieken dan zijzelf zou gebruiken…. Vroeger was XS4ALL juist de provider die zijn eigen dingen deed en zich niets liet verbieden…. Waar is die spirit…

 36. ton says:

  ik lieg:

  Geachte heer, mevrouw,

  Wij hebben goed nieuws voor u. Wij verlagen uw maandbedrag voor glasvezel. U leest het goed. Dit betekent dat u in de toekomst minder gaat betalen voor dezelfde hoge snelheid via glasvezel.

  U hebt zich ingeschreven voor Glasvezel van XS4ALL. U heeft gekozen voor het abonnement Glas Pro 100 met een up- en downloadsnelheid van 100/100 Mbps. Uw nieuwe snelheid en abonnement gaat worden: Glas Extra 100 met 100/100 Mbps.
  En uw abonnementsgeld wordt verlaagd van EUR 75,- naar EUR 55,- per maand*.

  Aan de prijzen van eventuele producten die u hebt besteld, verandert niets.
  Denk aan: TV, Bellen, ServicePlus, Pinnen, Zakelijke E-mail, Webhosting.

  Tegen de tijd dat Glasvezel van XS4ALL daadwerkelijk op uw adres geleverd kan worden, nemen wij telefonisch contact met u op.

  Als u vragen hebt, bel ons dan gerust. Wij staan u graag te woord via:
  020-3987666. Onze Klantenservice is door de weeks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur en zaterdags van 10:00 tot 17:00 uur. Of kijk voor meer info over glasvezel op: xs4all.nl/glas.

 37. ton says:

  ja klopt
  In de mail staat wat ik besteld had 3 inéén was eerst 85(voor site officieel online ging) toen 95 nu 75

 38. ton says:

  Deze week ook die brief ontvangen.
  Vandaag een mail dat duurste 100/100 goedkoper wordt..75 euro ipv 95.

 39. Mark says:

  Leuk dat glasvezel maar hier in Amsterdam duurt het nog 20 jaar voordat het gelegd is, en dat is geen grapje :-(

 40. Stephan says:

  GOED NIEUWS OVER GLASVEZEL ABONNEMENTEN

  We hebben onze abonnementen vandaag nog mooier gemaakt. zie http://www.xs4all.nl/glas

  Huidige abonnementen:
  Glas Basis 40/40;
  Glas Extra 80/80;
  Glas Pro 100/100.

  Dit is aangepast naar:
  Glas Basis 50/50;
  Glas Extra 100/100
  Glas Pro: Dit wordt voorlopig niet meer aangeboden. Zeer waarschijnlijk komt deze terug als we 500 mb gaan leveren.

  Wat betekent het voor huidige inschrijvingen:
  Glas Basis krijgt er 10 mb bij voor dezelfde prijs;
  Glas Extra krijgt er 20 mb bij voor dezelfde prijs;
  Glas Pro krijgt nog steeds 100 mb alleen voor de prijs van Extra. Dus een prijsverlaging van eur 20 pm.

  Niemand hoeft actie te ondernemen. Wanneer Glasvezel leverbaar is, bellen wij iedereen die zich heeft ingeschreven.

  Dit bericht sturen we ook per email naar de klanten die zich hebben ingeschreven voor Glasvezel van XS4ALL.

  gr. Stephan

  • Rob says:

   Dank voor de informatie Stephan!

   Ik heb mijzelf 8 september ingeschreven. Vandaag (28 september) de brief gehad met de bevesting van mijn bestelling (3 weken later dus)
   Er staat in de brief dat er binnen 4 weken contact met mij zal worden opgenomen om details rondom de bestelling af te ronden. Die 1 november wordt krap of niet haalbaar.
   Ik wacht rustig af :)

   • Stephan says:

    Hoi Rob,

    We bellen je inderdaad terug voor 1 november (als je klant van ons bent en als we glasvezel al bij je aan kunnen sluiten (FTU van Reggefiber al in de woning)) om de details rond de bestelling af te ronden. Dat zal voor sommige klanten betekenen dat ze voor 1 november ook worden aangesloten op het glasnetwerk, maar voor andere zal dit ook inhouden dat ze later dan 1 november worden aangesloten. Ik hoop niet dat je denkt dat iedereen voor 1 november aangesloten wordt. Dat is echt onmogelijk.
    gr. Stephan

   • Rob says:

    Dank voor jouw reactie Stephan,

    Ik denk dat het woord ‘aanbieden’ bij mij iets anders betekent. ;)

    Uit de brief:
    “Momenteel maakt u gebruik van internet via DSL. Vóór 1 november 2011 kan XS4ALL u als een van de eerste klanten glasvezel van XS4ALL aanbieden op het onderstaande adres”

    Ik lees hieruit dat ik dan al een werkende verbinding heb voor die datum.

    Ik wacht rustig af :)

 41. Willem Jan says:

  Is er bekend wat voor merk/type aansluitpunt (FTU/NTU) er wordt geplaatst?

 42. M says:

  Vraag, heeft iemand al wat vernomen van xs4all?
  behalve dat je een mailtje krijgt, met bedankt en hier een tshirtje…..

  Met aanvraag van iptv had je binnen een dag een bericht dat het in behandeling is,En kon je ook zien wat de status was van de aanvraag.

  Groet.

  • Steven says:

   Helaas

   Ook ik heb alleen een mailtje gehad met de meededeling dat mijn aanvraag ontvangen is en een gratis t-shirt mag bestellen.

   We zullen gewoon moeten wachten denk ik totdat ze alle aanvragen verwerkt hebben.
   Zolang alles maar voor 1 november geregeld is vind ik het goed.

 43. Emile says:

  Momenteel heb ik al KPN Glasvezel (Brons) in Uden. Als ik kies voor glasvezel via xs4all, hoe lang zit ik dan zonder internet TV en bellen tijdens het wisselen van provider? Moet er per sé een monteur langs komen?

 44. Rob (andere Rob) says:

  Volgens mij moet ik voor het eerst in m’n leven een monteur in huis halen. Ik kan bij dat reggefiber kastje helemaal geen aansluiting vinden en dat kastje zelf zit zo los als het maar kan, maar ik krijg het omhulsel er niet af.

  • Robin Harmsen says:

   Hangt er niet ‘gewoon’ een dummy?
   En moet Reggefiber die niet eerst vervangen door een werkend glasvezel modem/kastje!?

 45. Michel says:

  Hallo,

  Ik denk dat het nog een halve eeuw duurt als we zo doorgaan. Zolang die conservatieve bekrompen clini clowntjes bij Reggefiber niet willen en het alleen maar op de zogenaamde kosten gooien kan geen enkele ISP iets doen. Vanuit mijn perceptie zou de OPTA eens een keer actie moeten ondernemen en die verstofte grijze muisjes in Den Haag behoren dit te subsidiëren. Deze technologie bestaat, conform CCNA, al meer dan een kwarteeuw; dus het begint toch wel een beetje gênant te worden allemaal.

  Mvg,
  Michel

  • Rob says:

   Je weet toch hoop ik wel dat ze met ‘draadloze verbindingsset’ Powerline adapters bedoelen? Begin er nooit aan. Cat5 aanleggen kan lastig zijn, maar is 1000x beter dan Powerline. Ik heb het een tijd gebruikt voor een gewone PC-aansluiting maar het is waardeloos. Er hoefde maar iemand een stofzuiger in een stopcontact te steken en de verbinding viel weg. Ik had adapters vsn Linksys, toch niet bepaald een budgetmerk.

 46. Gerard says:

  Helaas, helaas, geen DVB-C, waarom toch die aparte kastjes voor TV? Nergens voor nodig. Voor mij een go-no-go issue, dus binnenkort glas bij een andere provider (na 8 jr xs4all)…

  • Steven says:

   Waarom zou je een DVB-C willen hebben en niet de oplossing van XS4ALL. Is namelijk ongeveer hetzelfde. Of bedoel je iets anders dan DVB-C.

   • CH says:

    Pardon?! Is DVB-C hetzelfde als wat Xs4all biedt? Dacht ‘t niet.
    DVB-C biedt mensen de gelegenheid om de coax kabels in je huis gewoon te blijven gebruiken en geen overbodige, energievretende kastjes te moeten plaatsen. Gewoon TV kanalen uitgaande van de F-connector aansluiting van Genexis, rechtstreeks naar je TV. Waarom moeilijk doen als het simpel kan?

    @Steven: zoek nog maar eens naar de verschillen en doe je huiswerk. :-)

   • Steven says:

    Je hebt gelijk ik had iets anders in gedachte maar doe mij dan maar toch xs4all tv. Weg met die vervelende coax kabel en welkom draadloze set (Is wel via stopcontact, maar toch) geen gezeur met storing van buiten af (waar UPC het altijd overheeft) of proberen een kabel te trekken door een leiding die niet meewerkt.

   • Gerard says:

    Ik vind die coax anders heel handig als transportmiddel in mijn huis, beter dan die draadloze kastjes, en mijn huisgenoten zitten niet te wachten op nog een doosje met weer een afstandbediening. Andere aanbieders in mijn woonplaats (Almere) bieden wel DVB-C aan, dus waarom XS4ALL niet?

    Mijn (Sony) TV is al op internet aangesloten, dus nu is het nog wachten op een definitieve integratie van alle diensten op één medium, zonder allerlei ‘vertaalelectronica’, maar dat zal nog wel even duren…

   • Rob says:

    Misschien omdat ze er niet genoeg aan verdienen? Ik heb nog een pdf-folder van KPN van november 2008 genaamd ‘handleiding KPN GLasvezel tot in je huis’. Toen bood KPN nog ‘coax-tv’ aan onder de naam BasisTV. Een tijd later werd er in Dordrecht glas aangelegd, en in de tussentijd was BasisTV al uit de folder verdwenen. Daarom heb ik nog steeds Digitenne, want ik wil om zowel technische als financiële redenen geen IP-TV.

 47. Rob says:

  Waarom krijg ik na het invullen van de postcodecheck op ipv6.xs4all.nl/glas een security-waarschwing over een untrusted certificate en op xs4all.nl/glas niet?

  • Froukje says:

   Bedankt voor de info, we gaan eraan werken!

   Gr Froukje
   XS4ALL Internet

   • Rob says:

    Het is verholpen, dank u. Wel toevallig. Eerst dat gezeur met dat DigiD en nou bij jullie ook al. Tot vorige week had ik nog nooit zo’n waarschuwing gezien.

 48. Rob says:

  Ook ingeschreven. Ben benieuwd.
  1 november is de deadline :)

 49. René says:

  Het formulier werkte niet… pakte mijn postcode niet.

  Wat bleek: ik moest mijn naam van ‘René’ wijzigen in ‘Rene’… nu vraag ik je…..

 50. Edwin says:

  Ingeschreven, en nu rustig verder wachten op wat er komen gaat.

 51. Willem Jan says:

  Hmmm… de check zegt niet beschikbaar. Ik heb een brief die zegt van wel.

 52. Astrid says:

  Hèhè, het is zover.
  het is zover
  HET IS ZOVER!!!

  inschrijven

 53. Stephan says:

  Ik zie veel berichten over onze inschrijftool. We gaan vanavond live via http://www.xs4all.nl/glas. Nog even geduld moeten jullie hebben :-)

  gr. Stephan

  • Greg says:

   Wanneer precies vanavond? 23:59:59 of mischien eerder?

   • Steven says:

    JAAAAAA heb om 19:20 een aanvraag ingediend en ik krijg er ook nog een leuk cadeautje erbij.
    Nu wachten totdat ze het komen aansluiten.

  • Renver says:

   Als je nu pack klant bent (vanwege lousy internetsnelheden over adsl) kun je dan ook gelijk glas aanvragen vandaag (ligt al in huis)?

 54. Astrid says:

  Oké folks, laat maar!!!

  Een zeer vriendelijke man bij de Technische Helpdesk is speciaal naar de afdeling gelopen om het na te vragen. Als of hun neus bloedde, hebben ze hem uitgelegd, dat ze pas in oktober klanten gaan benaderen (uiterlijk 30 oktober).

  Wie heeft die brief ook gehad, waarin dat stond? Ik niet!!!

  Was het echt een goed idee om maandenlang op xs4all te wachten?

  • RenéV says:

   Mmm, in de brief die ik twee weken terug kreeg stond dat ik me vanaf vandaag (8 september) aan zou kunnen melden.

   Bij deze dan? Graag het pakket van 40Mbs met TV en Voip-out… :-)

 55. Astrid says:

  Ik zit al 8 minuten in de wacht bij de Helpdesk… niemand weet iets… Het is net zo grappig als het erg is! Wil iedereen even een tweet aan @xs4all hieraan wijden!

 56. Erik says:

  Gebeld met klantenservice.
  Aanvraag voor glas komt wel online vandaag.

 57. Robert says:

  Als glasvezel bij XS4ALL afhankelijk is van één persoon, dan ga ik twijfelen over de kwaliteit van glasvezel bij XS4ALL.

  Maar het zou wel netjes zijn als ze in ieder geval iets op de site zouden vermelden over de status hoe het er mee staat.

 58. Astrid says:

  Beste Klantenservice, heeft diegene die dat vandaag in orde zou maken zich vanmorgen misschien ziek gemeld?

  (zou maar zo kunnen :-))

 59. Richard says:

  Jammer… we blijven maar wachten…

 60. Steven says:

  Er brand al de hele tijd een lichtje in mijn meterkast, die vraagt om aandacht van XS4ALL.

  • Steven says:

   Toch maar wat langer wachten.
   XS4ALL heeft tot 0:00 uur de tijd, zolang ze voor die tijd de site niet hebben aangepast is er reden tot klagen.

   Nog even geduld dus.

   • Astrid says:

    Volg @xs4all op twitter. Dan hoef je niet elk kwartier te kijken. Nouja, alleen op twitter dan haha.

  • Rob says:

   Plusje voor deze recatie.:-)

   Er kwam vorig jaar eens iemand aan de deur met een zgn. enquete over glasvezel. Het was zo’n 2 á 3 maanden daarvoor aangelegd en 1 van de vragen was waarom ik nog geen abonnement had genomen. Ik zei dat ik wachtte op XS4All. Dat antwoord stond niet in haar script.

   • Steven says:

    Misschien het volgende voor in het script van xs4all.

    Volg het “licht” door de “tunnel” naar het einde en daar zult U verwelkomt worden door een aantal trouwe klanten.

   • Astrid says:

    Nog niks… klantenservice heeft wel beloofd direct te bellen als het aanmeldformulier er is!

   • RenéV says:

    ETA nog steeds vandaag?

 61. Rene says:

  Het is toch een hele kleine moeite voor XS4ALL om even een textje op de site te zetten wat de status is ?

  Op deze manier hecht ik ook geen geloof aan de belofte van eind Oktober.

 62. Astrid says:

  jullie maken er een spannend dagje van! Ik renew de glasvezelpagina al om het half uur. Maar ik wacht graag wat langer op kwaliteit :-)

 63. Rob says:

  Bijna 13.00 uur en nog steeds niks op de site.
  Ach ik wacht al sinds februari. Die extra tijd kan er dan ook nog wel bij.

 64. Edwin says:

  Ik wil niet als eerste glas hebben maar het probleem is dat je in noord/west hilversum eerst een abbonnement moet nemen voordat er momenteel gratis glas aangelegd gaat worden. Neem je nu geen abonnement maar over b.v. een jaar dan moet je betalen voor die aanlegkosten. Aangezien er dan, in mijn geval gegraven moet worden, worden de extra kosten veroorzaakt door xs4all nogal hoog.
  Dat wordt dus waarschijnlijk binnenkort overstappen naar xms of kpn, die kunnen hier wel leveren. Dus XS4All op deze manier gaan jullie klanten verliezen i.p.v. ze over te zetten op glasvezel.
  Mijn voornaamste reden om te willen overstappen is dat ik dolgraag een ander soort internet aansluiting wil dan via een telefoonkabel uit 1960 die al lang geleden z’n maximale capaciteit bereikt heeft en er echt niet beter op wordt (een flinke regenbui zoals de afgelopen dagen is altijd goed voor een aantal ‘spontane’ disconnects waarvan KPN bij mooi weer nooit de oorzaak kan vinden.

  Kortom: zijn er misschien inmiddels teveel regeltjes en managers die regels verzinnen om te kunnen managen op hun manier bij xs4all…., en het verhaal dat een app niet klaar is om te kunnen bestellen… hoe moeilijk kan zoiets zijn. Desnoods knoop je er aan het eind wat handmatige handelingen aan vast die voor de klant verborgen blijven.

 65. RenéV says:

  Teleurgesteld door helpdesk? Dus nog niet vandaag glasvezel bestellen zoals beloofd?

  Wie weet het?

 66. Arnoud says:

  Na al die jaren inbel en adsl internet kan die paar dagen wachten op glas er ook nog wel bij.
  Ook ik ben lekker ongeduldig, maar liever wacht ik op een professionele provider die niet zeurt over oa. je eigen mail/web hosten, datalimieten en een helpdesk heeft met knowhow, dan zo snel mogelijk over te stappen naar een ander om als eerste glas te hebben =)

 67. Rene says:

  Ik heb al 3 jaar glas in de meterkast, zal nu wel aardig geoxideerd zijn.

  Wel jammer dat we nu nog langer moeten wachten, dan misschien toch maar overstappen naar de concurrent, die wil wel leveren.

  Zal wel een politiek spelletje van KPN zijn.

 68. Cees de Kuijer says:

  Wederom teleurgesteld door helpdesk….

  Waarom kan ik me gewoon niet aanmelden en dan verder afwachten?

  We hebben hier op Amsterdam IJburg glas, wordt gestalked door KPN maar wil gewoon XS4ALL. Eerst zeggt men per 1 sep kun je aanvragen, toen was app niet klaar (3 sep oid) en vandaag weer bericht wachten tot eind oktober?

  Glas zit in de meterkast, wil gewoon van UPC af en in geen geval KPN. Of is XS4ALL als KPN dochter gewoon in de wacht gezet?

  Jammer maar een ander kiezen is nu wel op de horizon….

 69. Hallo Stephan,

  In een groot deel van Nijmegen is xs4all te laat met haar aanbod op glas. Mensen hebben al een keuze moeten maken en xs4all zat daar helaas niet bij. Opvallend dat xs4all de enige provider was waarvan mensen zeiden dat ze er niet wegwilden. Loyaliteit is er nog steeds. Ze hebben het allemaal wel gedaan en zijn massaal overgestapt.

  Wat kan xs4all nog doen? Eigenlijk vind ik dat de getrouwe abonnees nog wel een aanbod mogen verwachten. Bij deze fluister ik het jullie in: voor niets mag je een jaar (de contractperiode bij de nieuwe provider) je huidige aansluiting (compleet!!) aanhouden. In de tussentijd zorgt dat xs4all ook diensten gaat aanbieden op het regge-glas en kunnen de abonnees overstappen naar het aanbod op glas van xs4all.

  Kost jullie dat geld? Een beetje. Wat modems in centrales en wat kosten bij storingen. Verder zijn het voor 95 procent sunk costs. Je hebt ook geen kosten gemaakt in de vraagbundelingsfase. Misschien is het de prijs die je betaalt als (te) laatkomer.

  Wel opschieten. Regge begint al met graven. Ik ben graag bereid om constructief mee te denken in deze.

 70. Robert says:

  Het is rustig bij XS4all. Ik zit ook te wachten op de aanmeldpagina.

  • André says:

   thread title>>
   Ja ja Glas bij XS4ALL komt eraan
   Door: Stephan | Gepubliceerd: 20 juli 2011

 71. Gert-Jan says:

  Beste XS4ALL: Waar is de aanmeldpagina?

 72. Rene says:

  Nog niets gezien, ik houd de site al vanaf 07:00 in de gaten.

 73. André says:

  Nou, de brief is ontvangen. En het is nu de aangekondigde 8 september. Is de aanmeldpagina al ergens te vinden?

 74. CH says:

  @Dirk:
  Bij KPN ligt de ene vezel dus WEL braak!
  Veel providers (uitgezonderd KPN) gebruiken de tweede vezel om het analoge TV signaal (ja, ik weet het digitaal getransporteerd) naar de glas_NTU (meestal de Genexis) te krijgen. Daar vind dan de omzetting plaats en zit er een F-connector op, zodat je je coax kabel er op aan kunt sluiten en gebruik kunt maken van DVB-C op je (analoge) TV.
  M.a.w. er is een groot verschil of dat glas-aderpaar in de lokale POP tbv van de diensten van de gekozen provider wel of niet in gebruik genomen wordt om bij jou thuis analoge TV-feed af te leveren.
  Maar in het kader van haar all-IP filosofie doet KPN dat dus niet…

 75. Jos Kikkert says:

  Eindelijk XS4ALL op glas.
  Alleen slecht TV pakket. Als je naar bv Concept ICT of Lijnbrand kijkt zijn die pakketten veel beter en je hebt ook de mogelijkheid om je analoge zenders te behouden. Ook het gemis van DVB-C is een enorme tekortkoming van XS4ALL..
  Blijf nu lekker bij Ziggo hiervoor.

  Voor mij dus alleen internet + telefoon.

  vanaf morgen aan te vragen nou ik ben de eerste.

 76. CH says:

  VoIP. Hoe zit het eigenlijk met VoIP? Gaat Xs4all (net zoals bij DSL) ook de mogelijkheid bieden om je telefonie via VoIP af te handelen? Vrijwel geen enkele glasprovider biedt die mogelijkheid. Wederom een kans om zich te onderscheiden…

  • Aleks says:

   Ik heb die vraag ook gesteld en er wordt een FritzBox meegeleverd waar deze mogelijkheid in zou moeten zitten (net zoals bij DSL)!

   • CH says:

    In mijn huidige situatie (Siemens IP-DECT) heb ik daar geen faciliteiten in de Fritzbox voor nodig! In de Siemens is de VoIP definitief voor de rechtstreekse connectie naar de SIP server van Xs4all gelegd, NIET in de Fritzbox…

   • CH says:

    ik bedoel ‘definitie’ ipv ‘definitief’

 77. CH says:

  Wat ik niet zo goed snap is dat Xs4all een Fritzbox 7390 bij haar glasvezel dienst levert???

  Die is toch bedoeld om Annex A of B te worden aangesloten richting de provider? M.a.w. hoe of wat levert Xs4all tussen de glas-NTU en het consumentennetwerk???

  • Ik gok dat er UTP gebruikt gaat worden.

   Je kunt de Fritz!Boxen namelijk zo instellen dat een van de poorten als WAN functioneert.

   Mooier zou het zijn als AVM (in opdracht/samenwerking van/met XS4ALL) een nieuwe box zou hebben waarin het DSL gedeelte helemaal niet zit!

   • CH says:

    Het is zo jammer dat vrijwel geen enkele provider nou eens een eind maakt aan dat ‘kastjes-gedoe’. Mensen willen geen settopbox, geen extra router, niet weer een extra AB, weer allemaal lastige kastjes, met lastige kabels en die weer allemaal (sluip)stroomverbruik hebben! Wees nou eens ECHT innovatief en doe daar wat aan!

   • Robin Harmsen says:

    Met een beetje geluk worden in de toekomst de universele NTUs gebruikt (ook door XS4ALL). Zodat alles straks in één geïntegreerd zit.
    Volgens mij is er nog geen één glasvezel provider welke maar één kastje heeft, waar geen router meer achter hoeft.

    Het zou overigens erg mooi zijn als XS4ALL, net als een berg andere providers, analoog en onversleuteld DVB-C zou doorgeven over glas. Geeft toch de mogelijkheid om geen kastjes enz te hoeven gebruiken.

   • Bert says:

    De door Reggefiber geplaatste FTU (Fiber Termination Unit) splitst het signaal uit in analoge TV/radio over coax, IP-TV over utp, internet over utp, en 2 telefoonaansluiting op standaard symmetrische kabel. Dus de universele NTU bestaat al lang, en wordt standaard ge-installeerd. Alleen KPN en dochters maken geen gebruik van de ingebouwde functionaliteit, en plaatsen hun eigen kastje er achter.

   • Dirk says:

    En hoe zou analoge TV over glas geleverd moeten worden? Digitaal? Overigens is het ene glasvezeltje de inkomende data en het andere de uitgaande data. Er ligt er niet één braak of dergelijk.

   • CH says:

    Weinig kans dat KPN dochter Xs4all, de tweede (glas)vezel gaat gebruiken om een analoog TV signaal op te zetten. Dat ‘mag’ niet van papa/mama KPN. Idd wel erg jammer. Dan zou hun propositie veel beter in de markt liggen. Want het is gewoon v.d. waanzinnige dat je voor die extra TV op b.v. de slaapkamer WEER een kastje er tussen moeten hebben, waanzin.
    En de SD kwaliteit over DVB-C is gewoon prima, jammer dat dat niet gebruikt wordt.

 78. Marcel says:

  Beste Stephan
  in mijn gemeente Meerssen loopt een 30%uitvraag van Reggefiber met de verplichting om bij een van de providers KPN, Lijbrandt of OnsbrabantNet een contract af te sluiten.
  Ik kijk momenteel via XS4ALL TV Int Tel met ADSL2 ca 14,5 Mb. Alles functioneert na wat aanloopproblemen naar behoren.
  Gaat XS4ALL ook glasfiber aanbieden in mijn gemeente? Dan hoef ik niet van Provider te wisselen

 79. Pieterh says:

  Komt er ook een zakelijke internetabonnement via Glasvezel?
  En op welke termijn?

  • Dirk says:

   Misschien maar even de aanbiedingenpagina bekijken in plaats van vragen te stellen? Het staat al gewoon in de aanbieding.

 80. Bert says:

  Ik zie dat het goedkoopste abonnement van Xs4all met internet, bellen en TV E65 kost. Nogal duur. En er wordt ook geen analoge TV/radio en DVB-C bijgeleverd die backwards compatible zijn met de bestaande TVs en radios. Aantrekkelijk is alleen bij Xs4all dat het telefoonnummer niet locatiegebonden is, je kunt ook vanaf de laptop bellen.
  XMS levert een aantrekkelijk abonnement voor E45. Met IP-TV met 14 HD-TV zenders maar ook de backwards compatible analoge TV/radio erbij.
  Waarom kan Xs4all niet zo’n abonnement leveren? Doordat Xs4all tegenwoordig een dochter van KPN is?

  • Frits says:

   volgens xmsnet.nl kost dat pakket 52,95+4,95 (voor digitale TV). Met bellen erbij zit je op 54,95 + 4,95. Dan heb je inderdaad wel analoge TV, maar je kan met de settopbox van xms niet opnemen.

   • Bert says:

    Een 3 in 1 pakket met 50 Mbit/s internet kost bij XMS inderdaad 54,95+4,95.
    Maar ik heb nu bij Xs4all via ADSL 10 Mb/s down en 1 Mb/s up. Een 3 in 1 pakket over glasvezel met 10 Mb/s down en 10 Mb/s up kost bij XMS 39,95+4,95. Dus 20 Euro minder dan bij Xs4all, terwijl je ook bv. de radio gewoon op de FM band via coax kan aansluiten. En HD-TV van Glashart media, die de HD-TV ongecomprimeerd doorgeeft. Zou 10 Mb/s te weinig zijn, dan is Concepts ICT een optie met 25 Mb/s internet voor totaal 50,90. Glashart Media HD-TV over IP, en de analoge en DVB-C TV/radio over coax. Dus flexibel.

 81. Nielsch says:

  Eindelijk, goedzo XS4ALL, televisie en glasvezel en al die andere glasvezel providers hier zijn voltooid verleden tijd.

  Ik heb alle vertrouwen in XS4ALL veel meer in die andere clubs …

 82. Maarten says:

  Hallo,
  Ik heb al een glasaansluiting in huis, en zal mij, zodra dat mogelijk is, aanmelden voor Internet en telefonie over glas bij XS4all. Ik twijfel nog over TV omdat ik nog geen gevoel heb bij de door XS4ALL geboden beeldkwaliteit.
  Ik wil daarom Ziggo en XS4ALL-TV een maandje naast elkaar bekijken en dan kiezen of ik op TV via glas overstap of niet…
  Is dat mogelijk, of moet ik gelijk een overeenkomst voor een jaar of langer aangaan?
  Groet Maarten

 83. Peter says:

  Beste,

  Ik zie op de site dat ook xs4all mee gaat doen in de glas wereld.
  Tevens lees ik dat er vanaf sept ingeschreven kan worden.
  Nu loopt er een initiatief voor nieuw-lekkerland om die 30 % te halen. De eind inschrijvingsdatum is 26 sept om te bepalen of die 30 % gerealiseerd is.
  Echter ik ga zelf vanaf 9 sept op vakantie en zou toch graag en mee willen met xs4all en mijn bijdrage willen leveren om die 30 % te halen.

  Is er een kans dat ik toch nog voor 9 sept kan gaan inschrijven?

 84. Piet says:

  Stefan,

  ik ben blij dat XS4all met glas komt zodat ik een overstap kan maken zonder van provider te veranderen.
  De informatie is wel summier. Zo ben ik blij met de Fritzbox, mede omdat deze het gebruik van isdn apparatuur ondersteunt, iets wat zelfs KPN niet biedt.
  Waar ik me op dit moment zorgen over maak is of televisie via een experiabox gaat lopen of als DVB-C over coax. De meeste van ons hebben alle aansluitingen in de meterkast en hoeven in dat geval (DVB-C) alleen de kabels te verwisselen. Veel flatscreens hebben tegenwoordig een common acces module, waar een kaarthouder ingestoken kan worden. Zo is het niet nodig (nog) een kastje te plaatsen.

 85. Wim says:

  Welke SD zenders worden geleverd? Nergens iets over te vinden, het zijn er ongeveer 50… Maar als er daarvan 25 behoren tot de italiaanse/duitse/franse/turkse (zonder ondertiteling) talen dan blijft er bar weinig over…

 86. K Koopman says:

  Ik heb een zelfde vraag als Albert hier drie boven.

  Ik woon in Leiden (Merenwijk), waar blijkbaar al glasvezel ligt, maar dat wordt alleen door XMS bediend.

  Ben ik nu gedwongen om over te stappen naar XMS als ik een goede upload snelheid wil, of is het mogelijk om bij XS4All te blijven?

 87. Wim C. Timmer says:

  Vanmorgen zie ik op de site van Reggefiber dat XS4all ook op glas gaat. Vraag, gaat dat dus ook in Lichtenvoorde of is dat te ver uit de buurt? En kan xs4all ook analoge TV leveren? Digitaal mag dan wel mooi zijn, maar het beperkt wel in de mogelijkheden die we nu hebben. Bestaande HD/dvd recorder. Nog een kastje bij de TV is eigenlijk belachelijk als de TV een gleuf heeft waar iets voor digitale kabel TV en digitale HF-TV ingestoken kan worden. Analoge radio, hoe gaat dat daar mee?
  Ik ben erg benieuwd. Eind van deze week wordt onze glasvezel naar binnen gebracht en de eerste aansluiting gemaakt. Wij zijn erg benieuwd en wachten af.

 88. D.J. says:

  Dat internet met glasvezel veel sneller zal gaan, geloof ik wel. Wat mij vooral interessert is tripple-play, dus met HD TV en Telefoon.

  Het lijkt er alleen op dat XS4ALL hetzelfde pakket als KPN gaat aanbieden. Dus met de motorola settop box die door velen wordt vervloekt vanwege z’n ongelofelijke traagheid.

  Daarnaast heeft KPN geen beste reputatie als het gaat om de TV kwaliteit omdat de streams met een veel te lage bitrate worden aangeboden. Vooral HD TV is nauwelijks beter dan SD TV. Ik kan dit uit eigen kijkervaring bevestigen.

  Ik zou dus eerst wel eens meer details willen zien voordat ik besluit om over te stappen. Alleen als XS4ALL de kwalitatieve technicolor streams gaat aanbieden (net zoals de kabelaars doen) heb ik wel belangstelling.

  • Dirk says:

   Technicolor is iets uit de bioscoop en ik geloof niet dat de kabelbedrijven zo’n handelsmerk zomaar kunnen gebruiken. Maar ja, ze noemen metaalcoax met gebundelde kanalen ook Fibre-speed. Dus daar kan alles.

 89. Albert says:

  Beste Stephan,

  Bij mij in de wijk wordt op dit moment ook glasvezel aangelegd, alleen niet door Reggefiber of Glashart, maar door CIF (http://www.cif-glasvezel.nl/). Alleen in mijn wijk (Den Haag/Wateringse Veld) gaat het al om 7.500 aansluitingen.
  Zijn er ook plannen van XS4ALL/KPN om met CIF in zee te gaan, of wordt ik gedwongen om over te stappen naar de kabelexploitant Caiway als ik gebruik wil maken van glas?
  Op zich ben ik namelijk heel tevreden over XS4ALL, maar ik kan geen snelheid hoger dan 9 mbit halen en het HD pakket van iTV kan ik dus niet krijgen.

  Groeten,
  Albert

 90. Tom says:

  “Tijdelijk biedt XS4ALL de modernste Settopbox in bruikleen.” Betekend dit dat je na zoveel maanden voor het apparaat moet gaan betalen? Persoonlijk denk ik dat XS4ALL zich met deze prijzen uit de markt gaat prijzen, denk dat ze er goed aan zouden doen een goedkoper abonnement van 25 mbit in de markt te zetten.

  • Arco says:

   Dat houdt in dat er een tijdelijke actie is waarbij je het apparaat krijgt. Gedurende de hele tijd kun je het gebruiken, na afloop behoor je die terug te geven.
   Normaal gesproken krijg je ook een settop in bruikleen, maar dat is niet zo’n uitgebreide.
   Het verschil tussen een eenvoudige en een uitgebreide is dan bijv. e100,00 wat je tijdelijk niet behoeft te betalen.

 91. Tom says:

  Als ik voor glasvezel zal kiezen moet er wel gebruik gemaakt kunnen worden voor DVB-C bovendien hoef ik niet persé 40 mbit, ik vind 25 al goed genoeg voor minder geld uiteraard. Als ik nu voor Internet, bellen en TV kies ben ik 65 eurootjes kwijt. Verder zie ik nog niets over extra zender pakketten. Reken daar nog 10 Euro voor een pluspakket bij en je zit op 75 Euro. Bij Lijbrandt zit je hierbij op 59,95. Ik vind dit wel een erg groot prijsverschil.

  • Dirk says:

   Xs4all is niet waar het Zeeman/Aldi publiek zijn Internet zoekt.

  • Rob says:

   Ik zit ook een beetje in twijfel. Wat voor abbo voor b.v. telefonie zit bij het glaspakket of moet je boven op de prijs nogeens 15,- extra betalen? Dan nogeens het Extra pakket (100+ zenders) en je zit ruim boven het aanbod van andere ‘providers’.

   • Rob says:

    Lezen is toch zoooo moeilijk: Glasvezel Internet 40 MB 45 euro, Met Bellen 50 euro, met TV 60 euro en met Bellen en TV 65 euro. Ingewikkeld hè?
    Bellen 5 euro is voor een geografisch nummer en betalen per gesprek. Flatfee Small is 10 euro extra.

 92. Rob says:

  Ik zie nergens het zenderaanbod staan (behalve dan voor de HD kanalen). Niet geheel onbelangrijk of zie ik iets over het hoofd?

 93. Jeroen Vree says:

  Productmanager, wat een bericht! Glas ligt er al tijden, er zijn al 4 aanbieders actief waaronder jullie mama, en nu: eindelijk, krijgt XS4ALL het voor elkaar. Niet concurrend, at all, maar vooruit! Er is geen overstapservice voor internet en ik heb geen zin in overstapheisa.
  Schrijf me maar in als klant 1.

 94. Rob says:

  In de aankondiging staat dat klanten van XS4all die in een gebied wonen waar al glas ligt een brief HEBBEN GEHAD dat ze vóór 1 november kunnen worden aangesloten. Bij mij ligt al bijna een jaar glas in huis (aangelegd door Lijbrand/Glashart), maar ik heb geen brief ontvangen.

  • Dirk says:

   De brief lag verleden week donderdag 18-8 in de brievenbus. Er staat niet veel concreets in en is alleen een papieren weergave van het algemene nieuws hier. Waarschijnlijk om de mensen zonder nieuwsbrief te bereiken en te zorgen dat di eniet weglopen.
   Vol spanning wachten we nu op de website die 8 september beschikbaar komt.

   • Rob says:

    Ik heb de brief ontvangen en er staat dat je vanaf 8 september kunt inschrijven, en dan wordt je voor 1 november aangesloten. Ik wacht nog wel even tot de kinderziektes er uit zijn. En TV neem ik al helemaal niet, want als er een keer internetstoring is heb je helemaal niets meer. Een dagje zonder internet of telefoon kan ik wel, maar niet zonder TV en radio. Ik hou het voorlopig nog bij Digitenne. Lekker goedkoop en nooit storingen. Ik weet dat dit niet bij iedereen zo is, maar bij mij wel. Storingen in de dienst zijn er nooit en van electrische storingen door verkeer heb ik geen last.

 95. William says:

  Ik heb thuis internet en bellen via adsl van xs4all. Ik heb een bedraad netwerk door het huis liggen. Mijn laptop, ipad en nog zo wat van die dingen maken draadloos contact met het netwerk. Als ik overstap op glasvezel, kan ik in dat geval de tv ontvangers op het bedraadde netwerk aansluiten? Of heb ik de devolo’s nodig?

  Is de tweede ontvanger een gelijkwaardig apparaat als de eerste en naar ik hoop geen digitenne?

 96. Gerard says:

  Ik ben bestaande zakelijke klant uit Leeuwarden met sinds 4 weken een glasvezel aansluiting. Ik heb nog geen brief mogen ontvangen, wanneer kan ik deze verwachten?

  Is het mogelijke om de bestaande adsl configuratie enkele maanden te behouden naast glas ivm voip zodat de betrouwbaarheid van glas eerst getest kan worden?

  • William says:

   Dat zou ik ook willen weten. Ik zou bijvoorbeeld twee netwerken naast elkaar willen laten werken. Mijn huidige bestaande adsl netwerk en het nieuwe glasnetwerk waar ik alles mee kan testen. En pas als ik er zeker van ben dat alles werkt, het adsl contract stop zetten.

   Ik ben erg benieuwd. Ik woon in het oostelijk havengebied in amsterdam. Daar zijn verschillende acties geweest van kpn en andere aanbieders. Ik ben blij dat xs4all bijna zover is.

   • Gerard says:

    Ik heb zo juist contact gehad met de (zakelijke) helpdesk. Ik had beter kunnen vragen wat ze van de hedendaagse feminisme vindt dan over het product glasvezel. Wat een frustrerende bezigheid. Waar is de tijd dat je geholpen werd door personeel welke enigszins technisch onderlegd zijn en die snappen waarom je zo’n vraag wordt gesteld ipv een standaard protocol afdraaien wat 10 minuten woorden gesteggel oplevert.

    Maar goed, op de vraag of je beide configuraties een tijdje naast elkaar mocht draaien (na 5 minuten de standaard zin dat beide niks met elkaar te maken hebben iets dat we zelf natuurlijk ook wel wisten) werd geantwoord dat je dan twee abonnementen moet hebben. Met (lopende) contractduur e.d. is dat natuurlijk geen oplossing. En als dit wel een oplossing zou zijn waarom zou ik dan die tweede bij xs4all afnemen?

    Ik denk dat het verstandig is om eerst af te wachten en de dienst over een jaar of zo af te nemen wanneer alle kinderziektes er uit zijn. Of gebruik te maken van een provider die zich reeds heeft bewezen op glas.

   • William says:

    Mmmh, dat helpt je niet verder. Als je je abbo per maand kunt opzeggen, kan het je een paar maanden dubbele kosten opleveren, maar ben je er zeker van dat alles blijft draaien.

    Voor mij is de reden dat ik glas via xs4all wil, dat mijn voip nummers en emailadressen hetzelfde blijven. Ik ben echter ook huiverig voor de kinderziektes.

 97. Marcus says:

  Alphen aan de Rijn is al volop bezig met het AFRONDEN van de glas aansluitingen in de meterkasten in de wijk Kerk en Zanen. Ik wacht met Smart op de Interacties met XS4all. KPN en Lijbrandt doen er hier alles aan om mensen binnen te halen dus te lang wachten is een gemiste kans. In de lijst met Providers moet mijn inziens XS4all er ook nu al bij komen te staan. Ik vrees dat anders vele klanten zich vastleggen bij andere providers. Is er niet iets van een voorinschrijflijst?

  • Rijk says:

   Hetzelfde in Wijk bij Duurstede (+ Cothen en Langbroek). De 30% is gehaald, je kunt nog inschrijven maar ze beginnen binnenkort met aanleggen. Ik wil natuurlijk niet achteraf voor de aanleg betalen (of overstappen naar KPN…)

 98. Hugo says:

  In Bunnik Werkhoven en Odijk hebben we nog ruim 10 dagen om een glasvezel provider te kiezen (voor 4 september).
  Als XS4ALL abonnee hoor ik graag of ik me voor die tijd ook kan aanmelden voor XS4ALL glasvezel.

  • Jenne (xs4all-klant) says:

   Ik heb dit gevraagd aan Reggefiber. Na contact hierover met xs4all te hebben gehad meldt Reggefiber dat je je vanaf 8 september kunt aanmelden op de xs4all website. Je aanmelding telt dan mee bij het behalen van de 30%-limiet.

 99. Freddy says:

  Ja ja Glas bij XS4ALL komt eraan!! Terwijl in “normaal” bewoonde dorpen alleen maar ADSL geleverd wordt met wel een snelheid van wel maximaal 8 Mbit/s. Zorg eerst maar dat iedereen over ADSL2+ kan beschikken alvorens verder te gaan met glas. Of juist te beginnen met deze groep van glas te voorzien. Want op dit moment wordt Ziggo steeds aantrekkelijker ondank de beperkingen ten opzichte van Xs4all abonnement.

  • Dirk says:

   Waarom zou het beschikbaar maken van glasvezel voor XS4all afhankelijk moeten zijn van ADSL2 elders? ALs de netwerk-eigenaar de boel niet moderniseert is dat een besluit van die eigenaar (de gemeenschap). Waarschijnlijk zal de huidige apparatuur voldoende benut moeten zijn. Afgeschreven als het ware. Overigens zijn er genoeg dorpen met eigen netwerken. Als iedereen mee doet kan er van alles. Vroeger hadden afgelegen dorpen ook al eigen centrale antenne inrichtingen.

 100. M. Smits says:

  Ben,
  In Bunnik is de bundelingsfase bijna afgerond (4 september, als er tenminste geen verlenging volgt.) Toen ik me aanmeldde was XS4ALL nog niet van de partij en ik heb dus (noodgedwongen) voor een andere ISP moeten kiezen. Gaan jullie, in geval van verlenging, alsnog meedoen in Bunnik? Er zal dan neem ik aan niets anders op zitten dan mijn nieuw aangegane abbonement af te nemen en evt. na afloop hiervan over te stappen?

 101. Dave says:

  Momenteel heb ik al KPN Glasvezel (Goud) in Uden. Als ik kies voor glasvezel via xs4all, hoe lang zit ik dan zonder internet en TV tijdens het wisselen van provider? Moet er perse een monteur langs komen? Want bij mij werkt alles al zo’n 2 jaar.

  Kan de zender volgorde op de settop boxen van xs4all worden veranderd. Op de bestaande Motorola STB van KPN kun je alleen profielen aanmaken, maar niet de zender volgorde aanpassen. Het is namelijk super irritant van Nederland 1 HD op kanaal 701 en Ned1 SD op nummer 1. Als je even niet oplet zit je zo heel de avond naar de SD kanalen te kijken.

  In Rotterdam had ik een STB via UPC (voorheen Mr. zap) en daarop kan de zender volgorde wel aangepast worden.

 102. Harry says:

  Klopt het dat ook in Wijchen waar al wel de galsvezel is uitgerolt, binnekort XS4all als aanbieder mogelijk is? Hier heb ik op gewacht. Ik ga er van uit dat de service en kwaliteit van het oude nivo zal zijn.

 103. Robert Hillen says:

  Dat is pas goed terugkomen van vakantie. Ik heb al langer van mijn glasvezel aansluiting gebruik willen maken (ligt er dus nu loos bij in de meterkast), maar dat kon niet omdat ik niet van XS4ALL af wou. Ik ben nu in het bezit van XS4All Only en bellen.

  Mijn eerste vraag is eigenlijk al beantwoord, namelijk dat ik een vast IP heb en deze graag wilt houden. Dit is dus mogelijk.

  Mijn tweede vraag is: Nu heb ik een verbinding via ADSL over ISDN met een fritzbox 7170 annex b. Hier ben ik niet tevreden over. Houd dit in dat ik dan tegelijk van die ellendige ISDN en dus ook mijn NT1 kastje e.d. af ben en dat ik voor de overgang verder niets hoeft te regelen.
  Want als ik nu van ISDN af wil is dit niet te doen. Dan moet ik eerst mijn abonnement opzeggen en daarna een nieuwe aanvragen.

  • Piet says:

   Robert,

   als je XS4all Only hebt, bel je via VOIP. De NT1 kan je er gewoon afslopen en de Fritz!Box direct op het ISRA-punt aansluiten.
   Je kunt wel je ISDN apparatuur blijven gebruiken door het op de S0 bus aan te sluiten van de Fritz!Box.

 104. Rik says:

  In de gemeente Weert loopt momenteel de voorinschrijving, deze loopt als ik me niet vergis tot 11 september. Kan ik nu vanaf 8 september dus ook voor XS4all kiezen en dus als tevreden klant blijven?

  Rik

 105. Jan says:

  Ik las over glas van xs4all en dan dit blog.
  De info is nog summier maar wat ik lees is wel dat ik er niet voor ga kiezen als oud klant, ik zit al een tijdje op glas en dat gaat lekker zo voor een nette prijs. En juist de prijs is een van de 2 dingen die me niet aanstaan bij dit nieuwe fenomeen bij xs4all.
  1) de prijs is duur, ik heb nu inet en telefoon voor 40 euro met een snelheid van 50/50
  2)dan krijgen we een fritzbox modem.? hoezo ik plug mijn eigen router gelijk in op de aansluiting, niks modem ertussen, en de telefoon gaat ook gelijk in de aansluitbox. Dat kan namelijk gewoon. Waarom moeten sommige providers altijd spullen ertussen zetten die helemaal niet nodig zijn.?

  Gewoon eigen router in de aansluiting en gaan is dat nu zo moeilijk, en kan die fitzbox wel de snelheid aan.? tegelijk up en down dan,, menig routertje trekt dat niet tegelijk, ook al staat op die website van smallbuilders dat het wel moet kunnen gaat het vaak om de down, de up en veiligheid vergeet men laat staan tegelijk. Dat lukt me nu met eigen spullen wel. 900/900 over de wan, tegelijk zal zeker wel iets lager uitvallen maar ruim om lang van te genieten. (goed oke kost wat maar heb je ook wat)

  XS4ALL wil zich neerzetten als kwaliteits provider, geef dan juist dit soort dingen goed weer wat ik nu nog allemaal erg mis.

  • Dirk says:

   Dat je niet zelf een bedrijf begint. Als je het zo goed weet.

   Natuurlijk leveren ze een eigen modem. Met willeurige troep van particulieren kun je geen kwaliteit leveren en geen efficient beheer plegen.

   Fritz boxen zijn de top van accessapparatuur en iedereen telt zijn zegeningen met zo’n apparaat.

   • Jan says:

    Helaas begrijp je het niet goed.
    o.a. KPN en hier lezend ook XS leveren een modem waar je dan je pc op aansluit, echter mijn aansluiting is de hoofdaansluiting van de glasvezel en daar kan ik direct mijn pc inpluggen (bij 1 pc bijvoorbeeld) en dat kan dus niet bij deze providers, nee die moeten dan alsnog een kastje er tussen om telefoon en inet te scheiden. Waarom als het ook direct op die aansluiting kan.
    Bij andere providers is dit niet nodig, echt iets voor o.a. KPN, Solcon, en dan XS. waarom kunnen concepts en xms het wel zonder.?

    P.s troep wil ik mijn router niet noemen, voor deze standaard versie lijkt me 400 euro niet echt klein geld, en die eigen zaak heb ik trouwens jaren geleden al gestart maar door ziekte moeten stoppen. (detail.)

 106. Ben vd W says:

  Het wachten wordt beloond :-) Ik heb wel een paar vraagjes:

  * Kom je als bestaande klant bij overstap naar glasvezel tijdelijk zonder internet te zitten? Of gaat ADSL pas uit als glasvezel werkt??
  * Is de volle snelheid ook op de newsserver van toepassing of is die gelimiteerd??

  Ben

 107. Joep says:

  Joepie!! Fijn dat XS4ALL ook via glasvezel zal komen. Ik woon in Soesterberg en heb ongeveer 2 maanden geleden een contract getekend dat ik glasvezel wil. Ik heb daarvoor een contract getekend met XMS. We krijgen tussen september en december 2011 glasvezel. Glasvezel zelf zal door Reggefiber worden aangelegd, dezelfde partij als waar jullie naar verwijzen vanaf je website.
  Omdat we graag bij XS4ALL wilden blijven, hebben we besloten wél TV via glasvezel (XMS) af te nemen, maar ons internet via de oude telefoonlijn te houden.

  * Vraag 1: Ik heb een contract met XMS, maar mijn vraag is nu of ik minimaal een jaar aan XMS zit, of kan ik nú al kiezen om alles via XS4ALL te laten lopen?

  * Vraag 2: Is het mogelijk om tegelijkertijd TV bij XMS te hebben en internet bij XS4ALL te hebben? (Zodat ik over een jaar ook TV via XS4ALL laat lopen?)

  * Vraag 3: Glasvezel wordt aangesloten door Reggefiber. Moet ons bewonersinnitiatief een apart contract met Xs4ALL tekenen o.i.d., of is het zo dat echt iedereen die glasvezel heeft, zich bij XS4ALL aangesloten kan worden?

  • Joep says:

   P.S. Ik ben dus wel XS4All klant, maar heb geen brief gehad. Waarschijnlijk omdat het glasvezel er per december ligt, en nu nog niet.

 108. Edwin says:

  Weer zo’n waardeloze belofte van XS4ALL/KPN. Zit nog steeds te klooien met een 4 MB lijntje. (Kan nie sneller bij U). Dan ons lekker maken met VDSL2, wat nog steeds amper beschikbaar is. (effe wachten tot 2016). Nu tot minimaal 2025 wachten op glasvezel. En maar die 30 Euri per maand betalen. Ga toch maar bij een kabelboer kijken voor wat meer Mb/s. Dag XS4ALL

  Edwin

  • Dirk says:

   en wat is nut van dit berichtje? In het dorp zijn de afstanden te groot en is de maximum snelheid nu éénmaal beperkt. En kabel zou dit beter zijn tegen dezelfde kosten? Let op koude douche in aantocht.

   • Steven says:

    Dit geldt niet alleen voor een dorp, ook voor Amsterdam. Ik betaal voor 20Mb/s, maar haal in praktijk nooit meer dan 11. Ik heb er nu een UPC verbinding naast genomen, en ja, dat is vele malen sneller. Ik zie ook dat in mijn postcode gebied geen glas ligt, er geen plannen zijn, en ik heb ook geen tijd om 2500 buurtgenoten aan te schrijven. Zoals Florin hierboven schrijft: kan XS4ALL niet zo’n bewonersinitiatief starten?

 109. Marco says:

  Ik heb jullie glasvezelpagina aan mijn vrouw laten zien en ze vond het meteen goed om weer terug te keren naar XS4all, als er een goed overstapplan is om vanaf KPN glasvezel brons (via Glashart).

  Onze infrastructuur thuis is er toch al op ingericht om tv, telefoon en internet via glasvezel binnen te krijgen en de KPN Experiabox zal tot onze grote vreugde retour afzender gaan.

  Nieuwe glasvezel klanten wil ik waarschuwen voor de bedroevende prestaties voor tv van de Devolo homeplug die XS ook wil gaan leveren. Op diverse fora worden ze afgekraakt en KPN heeft vorig jaar september onder druk van Tros Radar een open brief op haar site staan waarin wordt vermeld dat haar klanten die voor die pluggen hebben gekozen en daar spijt van hebben kosteloos alsnog een bedrade verbinding via KPN aangelegd krijgen. Ik ben ook in die pluggen getrapt en heb de avond van de opleveringsdag zelf een kabeltje getrokken naar mijn slaapkamer.

 110. Brinkie says:

  Beste Stephan,

  Ik heb glas in huis (Glashart, waar KPN ook op kan leveren), nog geen aanbieder gekozen, maar ook geen brief gehad van XS4ALL. Betekent dit dat ik in mijn woonplaats geen XS4ALL kan krijgen op glasvezel, of is dit een foutje?

  /Robert

 111. Andre says:

  Dit is nog eens goed nieuws. Ik stond juist op het punt maar via een andere provider glas-connectie te vragen. Nog maar twee maanden geleden antwoordde de helpdesk dat xs4all glasvezel er voorlopig niet in zat.

  Is deze brief al verstuurd? Ik heb nog niets gezien.

  >>Glasvezel voor bestaande XS4ALL Klanten
  Indien er al glasvezel ligt

  Bent u momenteel internetklant van XS4ALL en woont u in een glasvezel gebied? Dan heeft XS4ALL goed nieuws voor u! Woont u in een gebied waar nu al een glasvezelnetwerk is uitgerold, dan heeft u van ons een brief ontvangen. Daarin staat dan het goede nieuws dat u voor 1 november 2011 aangesloten kunt worden.

 112. Harry W says:

  Beste Stepan

  Nagekomen vraag:

  Hoeveel radiozenders (ideaal voor klassieke muziek , bijv. Radio4 en BBC3) gaat XS4ALL aanbieden als onderdeel van het TV pakket?

  Graag jouw antwoorden.

  Met vriendelijke groet,

  Harry W.

 113. Harry W says:

  Beste Stepan,

  Fijn dat XS4ALL met glasvezel komt.

  In de wijk waar ik woon in Hilversum, is zojuist door Reggefiber meegedeeld, dat glasvezel aangelegd gaat worden, mits je tezelfdertijd een abonnement afsluit bij een serviceprovider. XS4ALL is hier (nog?) geen serviceprovider; ik kan dus (nog?) niet voor XS4ALL kiezen.
  Vraag: gaat XS4ALL hier ook als serviceprovider optreden? (Ik hoop van wel). Zo ja, wanneer gaat dit dan van start (met andere woorden: komt het aanbod van XS4ALL nog op tijd voor mij?)

  Graag jouw antwoorden.

  Met vriendelijke groet,

  Harry W.

  • Peter v E says:

   Ik sluit me hier van harte bij aan: Noord-West Hilversum, jaren XS4ALL… zorg ervoor dat je ook snel provider wordt.

   Ze gaan in september beginnen met graven!

   Peter

 114. Florin says:

  Ik zou graag glasvezel willen hebben, maar helaas Reggefiber zit nog niet in Etten-Leur.

  Dan kan je dus als individu een bewonersinitiatief beginnen: even 2500 mensen gaan vragen waar zo’n 30 to 50 procent van mee moet gaan doen.

  Sorry XS4ALL, zoveel vrije tijd heb ik ook weer niet.

  Ik zou graag willen zien dat XS4ALL het initiatief neemt, ze hebben het klantenbestand, ze weten waar Reggefiber al zit, dus die klanten kunnen ze uit de lijst verwijderen, en dan naar de rest even een webformuliertje sturen waarin je vraagt of ze interresse hebben. Van een partij als XS4ALL mogen we toch wel een actievere rol verwachten?

 115. eric says:

  Ik ben altijd heel tevreden over xs4all. Jullie zijn echter net te laat. Heb net een contract getekent voor één jaar bij KPN, ik kan natuurlijk na een jaar weer terug naar xs4all. Ik kan ook een pack nemen, maar of ik daar 15,- per maand voor over heb?

 116. ruurd says:

  Ik voel mij wat bekocht. Ik belde een maand of twee geleden met XS4ALL omdat mijn internetverbinding telkens wegviel. Toen werd mij door de helpdesk geadviseerd over te stappen op het glasvezel. Dat zou bij mij al in de buurt liggen. Geen meerkosten! Nu lees ik dat het nog helemaal niet in mijn buurt ligt!
  Hoe kan dat?

 117. H.P. Vijn says:

  Jammer, XS4ALL. Hier in Castricum is net (17 juli) een vraagbundeling met positief resultaat afgesloten; er komt een glasvezenet. Toen ik ca 3 maanden geleden bij XS4ALL informeerde of er plannen waren om hier in Castricum ook als provider mee te doen kreeg ik te horen dat ik daar niet op hoefde te rekenen. Ik heb mij toen met spijt bij een andere provider ingeschreven want ik had graag bij XS4ALL gebleven. Maar ik vond een glasvezelaansluiting belangrijker. Meer interne communicatie bij jullie was wellicht verstandig geweest…

 118. Rob Veldkamp says:

  Schandelig dat na 10 jaar lid te zijn bij jullie er op mijn adres NB in KPN city ik nogsteeds niet meer dan 4096 kan krijgen ! schande
  Altijd dat gezeik over afstand tot de centrale
  nooit van versterkers gehoord !

  • Dirk says:

   Alsof de natuurwetten per provider verschillen. En alsof ze dan iets aan kunnen doen.
   De essentie is juist dat na de wijkcentrale geen versterkers meer nodig zijn.

   • M.W.Boom says:

    Ik woon op postcodr 2691lm en op 3,5 km van de centrale in ‘s Gravenzande.
    Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat er vhier geen wijkcentrales en/of er geen versterkers komen?
    Wij zitten al jaren met de belachelijke maximale snelheid van 6 mb.
    Hoe lang moeten wij nog wachten op een hogere snelheid?
    Hebben op de kabel alleen maar caiway wat ook een hopeloze provyders is, ze beloven een hoop maar doen alleen veel te hoge facturen sturen.

  • Florin says:

   Ik ben het helemaal met je eens.

   XS4ALL medewerker: Oh, u woont 3KM van de centrale, sorry dat is te ver, u kunt niet sneller dan 6 down en 1 up.

   Dat is mooi balen, Kabel is van Ziggo, dus ook niet echt een geweldig alternatief, dus vandaag de dag, met alle technologische wonders als versterkers, zit ik nog steeds op een prehistorische snelheid.

 119. ton says:

  Hey de prijzen zijn ineens 10 euro verhoogd voor het duurste abo !!! was 85 nu 95

 120. Lucien van Lint says:

  Wordt er nog gekeken naar methoden DVB-C over glasvezel aan te bieden?

  Gr, Lucien

  • jkikkert says:

   In meppel waar we al glasvezel hebben werkt DVB-c al. Met de provider van glashard (lijbrandt). Ik hoop eigenlijk ook dat xs4all dit gaat leveren.

 121. martin says:

  Beste Stephan,

  Een goede zaak dat XS4ALL met glas komt. Als ik het totale plaatje voor mij zelf kijk ben ik met glas goedkoper uit. Als ik alle informatie lees zal ik zeer waarschijnlijk geen glas krijgen (rand Rotterdam centrum).

  Buitenring is ook niet aan de orde.
  Op dit moment komt er op neer dat ik duurder uit ben en dat ik op een dood spoor zit (dat gevoel heb ik). Komen er nog nieuwe ontwikkelingen die voor mij interessant zijn?
  Ik heb een 40/3 abonnement.

  Groeten,
  Martin

  • martin says:

   Beste Stephan,

   Zover ik kan zien zal ik nooit glasvezel krijgen. In mijn buurt wil bijna niemand glas hebben. Dus ik maar wachten dat Reggefiber de zin en geld heeft om bij mij glasvezel neer te leggen. Wanneer zij Rotterdam beginnen kan ik nergens vinden. Helaas kan ik UPC (TV) er niet eruit gooien. Ik ga ook niet over naar de kabel van UPC omdat ik zeer slechte ervaring met hun gehad. TV van XS4ALL kost teveel van mijn brandbreedte omdat ik regelmatig zeer zware downloads heb.

   Groeten,
   Martin

   • Stephan says:

    Hoi Martin,

    Jammer dat er geen glas komt (althans nu). Kleine troost is misschien dat veel mensen jaloers zijn op je 40/3. Jammer dat je geen tv bij ons neemt, maar je uitleg begrijp ik.

    gr. Stephan

 122. Ward says:

  Hoi Stephan,

  Hier in Leusden is er dit jaar glas in de grond gelegd,met daarbij de opmerking dat er in de eerste 2 jaar alleen door KPN en XMS een aanbod op zou mogen. Als tevreden klant van XS4ALL had ik echter geen behoefte om naar 1 van beide over te stappen vwb internet. Maar omdat mijn analoge TV signaal van ZIGGO mij inmiddels de strot uitkwam heb ik nu analoge TV van XMS over mijn GLAS lopen, met een contract voor een jaar. Kunnen jullie dan op de andere fiber (er liggen er immers 2…. ) mij van internet en telefonie voorzien.. Ik heb de brief binnen waarin staat dat jullie mij kunnen leveren. Vraag mij alleen af of dat ook in combi met Analoge TV van XMS kan……

  Ik hoor graag van je
  Groetjes Ward

  • Ward says:

   Al een tijdje geen reacties meer van Stephan… Vakantie???

   • Stephan says:

    Hoi Ward,

    Dat is idd een goede vraag. Ik weet het antwoord op dit moment nog niet. Het hangt er namelijk vanaf hoe tv via xms is aangesloten. Is er nog plaats voor een aansluiting? Kan je een foto opsturen. Onze technische mannen zijn wel nieuwsgierig.
    Je kan mailen naar xsopglas@xs4all.nl
    gr. Stephan

   • Ward says:

    Stephan,

    Weten de technische mannen al meer?

    Ik vind het jammer dat XS4ALL geen analoge TV levert. Dat het wel mogelijk is bewijst XMS.
    Ik wil namelijk geen IP-TV. Al die extra kastjes, daarbij komt heb ik meer TV’s dan dat er op IP-TV kunnen en ik hoef geen HD omdat de toestellen dat niet ondersteunen.

    Ook snap ik niet dat ik weer een Fritz!BOX tussen de glasaansluiting en mijn thuisnetwerk moet hebben….. Waarom kan mijn privenetwerk niet gelijk op de GENEXIS aansluitingen….
    Al die extra kastjes verbruiken allemaal stroom en extra afstandsbedieningen…
    Waarom moet het allemaal verplicht zo moeilijk….. geef klanten een echte keus.

    Maar wat ik uit de stilte begrijp is dat ik voorlopig nog vast zit aan mijn ADSL….

    p.s. wel blij dat ik ZIGGO kwijt ben….

   • Ward says:

    Stephan,

    Ik heb foto’s van de aansluiting/apparatuur en meterkast met begeleidende tekst gemaild.

    Ik hoor graag van jou of de technische mannen

    Groet Ward

   • Ward,

    Bij mij weten is het op de Reggefiber aansluitingen, zoals deze ook in Leusden liggen, niet mogelijk om twee aanbieders tegelijk te hebben. Ook al is het een alleen de analoge TV en het ander de rest.

    Uiteraard zal XS4ALL hier uiteindelijk zekerheid over moeten geven, daar ik alleen uit onbetrouwbare bronnen put in deze.

 123. Wirian says:

  Door contractverlenging loopt mijn lite ADSL-abonnement door tot eind december 2011.
  Kan ik nu wel vanaf 8 september a.s. inschrijven voor glas, of moet ik wachten tot 1 januari 2012. Er zit al geruime tijd een glasvezelkabel in de meterkast met kastje (dummy??).
  Groet Wirian

  • Stephan says:

   Hoi Wirian,
   Ja je kan je inschrijven vanaf 8 september. We bellen je dan voor 1 november om je order te gaan verwerken. Het kan natuurlijk dat we pas je order na november gaan uitvoeren. Als je overstapt op glas dan ga je een nieuw jaarcontract aan, dit kan dus voor jan 2012.

   gr. Stephan

 124. Onno says:

  In Houten ligt er ook “glas”. Ik wacht op XS4ALL omdat ik momenteel al jaren probleemloos XS4ALL internet heb via ADSL van KPN.
  Dan kan ik in één keer mijn privé KPN telefoon, ADSL telefoon/Internet en ZIGGO kabel TV vervangen door “glas”.

  Groet,
  Onno

 125. ton says:

  Eindelijk hier zat ik op te wachten. Mijn koperen kpn telefoon lijn gaat niet hoger dan 8 mbit.
  De glasvezelaansluiting zit al 3 maanden in mijn huis ..kan ik upc opzeggen

  • Stephan says:

   Hoi Ton,

   Vanaf 8 september kan je je inschrijven voor glas. We gaan dan voor 1 november de orders verwerken voor bestaande klanten en voor 1 december van nieuwe klanten.

   gr. Stephan

 126. ton says:

  xs4all.nl/glas

 127. Ben says:

  Hallo Stefan,
  Goed nieuws; XS4ALL op glas! ik had het al een jaartje binnenliggen, maar er niets mee gedaan.
  Vraag: ik gebruik nu DSL Start, (8Mb/1Mb) kost me €30,-/mnd. Als ik de goedkoopste glas bij XS4ALL neem, betaal ik €45,- volgens de laatste prognose. (40Mb/40Mb)
  Kan XS4ALL enigzins garanderen dat ik die uploadsnelheid ook haal? (ik denk o.a. aan verzenden van mail en gebruik van RWW). Ik zal thuis toch een beetje moeten kunnen verantwoorden, dat het z’n geld waard is. ;)

  • Stephan says:

   Hoi Ben,

   We zijn nu nog druk bezig met het testen van oa de snelheden. Als we voor 1 november voor bestaande klanten gaan lanceren, moeten we zeker de snelheid van je abonnement kunnen realiseren.

   gr. Stephan

 128. Taco says:

  Het valt mij op dat Stephan op geen enkele negatieve reactie ingaat. Moet ‘glas’ zo sterk gepushed worden dat er enkel plaats is voor juichverhalen? Ik wil best overgaan op ‘glas’ – maar dan zonder tv – maar kijk voorlopig liever de kat uit de boom.

  • Stephan says:

   Hoi Taco,

   Ik heb alleen antwoord gegeven op de glas vragen/opmerkingen in dit blog (dat is namelijk de insteek van dit artikel geweest). De (negatieve) zaken over TV heb ik uiteraard gelezen en doorgestuurd naar mijn collega’s die TV doen.

   gr. Stephan

 129. Chris says:

  Heb al een poos internet via glas.
  Ik zit met een van de eerste glas modems in mijn meterkast.
  Nu neem ik ook via XMS internet af en zij vertelden mij dat ik alleen een semi-permanent vast IP adres kon krijgen (en nu ook heb)
  Hoe zit dat als ik via XS4ALL ga afnemen, kan ik dan wel een vast IP adres krijgen?

 130. Rob says:

  Ik ben erg blij dat XS4ALL nu ook via glas haar internet services gaat aanbieden. Deventer is reeds van glasvezel voorzien (mijn woning in ieder geval wel), maar tijdens het uitproberen van een niet nader te noemen ISP was dat redelijk aan de brakke kant. Laten we het zo stellen dat stabiliteit en privacy niet het uitgangspunt was van deze provider. Gelukkig had ik mijn XS4ALL ADSL nog niet opgezegd…

  Ik ga ervan uit de kwaliteit die ik via ADSL heb mogen genieten doorgezet zal worden naar de glasvariant. Als XS4ALL dat weet te bereiken dan ga ik de stap naar glas zeker uitvoeren.

 131. Silvia says:

  Eindelijk, maar komt het ook in Almere beschikbaar?

 132. Mark says:

  Jammer dat glasvezel in een plaats van Amsterdam nog 10-15 jaar gaat duren, kleine delen van a’dam hebben al glasvezel maar de hele stad van glasvezel te voorzien duurt te lang, dus helaas, dan maar naar een andere provider toe.

 133. Arco says:

  Net als John M en vele andere klanten ben ik benieuwd hoe ‘goed’ dit nieuwe product gaat worden, want het iTV-product is echt bagger!

  Sinds enkele weken na opleveren van iTV heb ik het niet meer gebruikt; het ligt al een paar maanden in de kast en XS4ALL weigert mij te helpen…

  Ik vrees dat met de ‘wij zijn groot en onze klant is toch maar klein’-mentaliteit van tegenwoordig ook het gebruik van glasvezel van XS4ALL een groot probleem zal zijn!
  jammer…

 134. John M says:

  Wat ik mij wel afvraagt is of alles goed getest word of gebeurt dit net zoals bij iTv, daar heb ik nu sinds mijn itv aansluiting in april nog steeds ellende van.

 135. Astrid says:

  Kom maar op met het aanbod! Het kastje hangt al een poos aan de muur :-) Mijn engelengeduld is nu dus bijna beloond… Natuurlijk reken ik erop dat jullie het niveau hoog als altijd kunnen houden.

 136. John M says:

  Jammer dat ik in een kleine en arme gemeente woon waar het waarschijnlijk nog 20jaar duurt eer er glas komt te liggen. Zal binnenkort toch maar de overstap naar ziggo gaan maken want sinds ik tv heb van xs4all en op de ikanos exchange aangesloten ben is het een compleet drama geworden wat internet betreft.
  Of beter gezegd interNIET

 137. Anonymous says:

  Beste Stephan,

  Hartelijk dank voor de bevestiging dat XS4All druk bezig is met de uitrol van glasvezel.

  Sinds ik in 2003 naar een nieuwbouwwoning in Hoogvliet ben verhuisd, heb ik glasvezel dat mijn huis in komt. Op het uiteinde van die glasvezelkabel zit een klein kastje van KPN waar ik de RJ-11 stekker van mijn DSL modem in heb gestoken.

  Daar er een signaal over de glasvezel naar binnen komt (middels het kastje van de KPN gaat al mijn verkeer er immers overheen), zou ik verwachten dat het kinderlijk eenvoudig moet zijn om FttH actief te krijgen in mijn huis.

  Navraag bij een aantal FttH aanbieders leert mij echter dat er op mijn adres geen FttH te leveren is.

  Nu is mijn vraag, wat moet er nog gebeuren eer het voor mij het mogelijk wordt om FttH af te nemen? Daar de infrastructuur er al lijkt te liggen (er hoeft dus niet gegraven te worden), lijkt vraagbundeling me niet noodzakelijk.

  Ik mis ongetwijfeld een stukje in het grotere plaatje.

 138. Stephan says:

  Hoi Bjorn,

  We hebben geen plannen om met OBR samen te gaan werken (op dit moment). Ik heb naar de postcode gekeken die je naar onze helpdesk hebt gestuurd. Hier gaan we helaas niet leveren (hoe jammer ik dat ook vind). Je kan via Reggefiber (of Glashart voor sommige gemeenten) zien waar we gaan leveren.

  gr. Stephan

  • Anonymous says:

   Stephan,

   Dat is heel erg jammer, want de bestaande glas ISPs hebben allemaal hun nadelen. Zouden jullie dit wel op jullie agenda willen zetten? Want er zitten een aardig aantal huishoudens die ook een van de bekendste ISP willen hebben via glas. De keuze bij Reggefiber is nog wel erg beperkt.

   Groet,
   Bjorn

 139. Bjorn says:

  Stephan,

  Gaan jullie ook glasvezel aanbieden in Rotterdam Nesselande. Over twee maanden ga ik daarheen verhuizen en wil graag bij XS4ALL blijven. Hier heeft het Ontwikkelingsbedrijf (OBR) van Gemeente Rotterdam al een heel glasvezel netwerk liggen waarop meerdere providers internet aanbieden. Hebben jullie al plannen om met het OBR samen te gaan werken? Eindgebruikers betalen daar een stukje vastrecht voor de glasvezel lijn en daarnaast de kosten voor internet aan de ISP.
  Als jullie dit niet gaan doen dan zal ik vrijwel zeker over gaan stappen (na ruim 10 jaar XS4ALL), want ADSL is daar (ondanks de nieuwbouw) niet echt snel..

  Met vriendelijke groet,
  Bjorn

 140. Hanno says:

  Geweldige ontwikkeling! Op dit moment loopt er een vraagbundelingstraject in de omgeving van Emmen. Is er een mogelijkheid voor (bestaande) XS4All abbonnees om zich aan te melden zonder over te moeten stappen naar een van de nu bekende aanbieders?

  • Stephan says:

   Hoi Hanno,

   Ja dat kan. Zodra wij beginnen met vraagbundeling, vanaf september, kan je je bij ons inschrijven. Je kan dit zelf doen vanaf september (via onze site). We gaan ook onze bestaande klanten een brief sturen die in vraagbundelinggebied zitten.

   gr. Stephan

 141. Rogier Wessel says:

  Spijtig om te horen. Ik heb een hele tijd zitten wachten op glas via xs4all, maar het licht scheen al een tijdje door de aansluiting in mijn kelder, en de migratie is ingezet… #telaat

  • martijn oudeman says:

   Hallo Rogier,
   Is er al nieuws over Rotterdam-Nesselande?
   De helpdesk van xs4all is er vaag over. Ik ben al klant bij xs4all maar wil erg graag de glasvezelkabel gaan benutten. Kan dat binnen enige tijd via xs4all?
   Groeten Martijn

   (zie ook vraag van Bjorn op 24/7 boven)

  • Stephan says:

   Hoi Robier,

   Jammer dat je de overstap hebt gemaakt. Ik snap ook dat als je al lang glas hebt liggen, dat je een keer overstapt. Hopelijk dat we je kunnen overtuigen om terug te komen (als je contract is afgelopen) als je onze proposities ziet.

   gr. Stephan

   • Alfred Folmer says:

    Ook in mijn woonplaats, West Maas en Waal is glasvezel aanbesteedt. Deelname en aanleg was alleen mogelijk als ik een abonnement zou afsluiten bij KPN of slechts één andere onbekende provider. Aansluiten via andere providers bleek niet mogelijk! Op 8 juli 2011 ben ik benaderd door KPN om mij daarvoor in te schijven. Alvorens ik daartoe ben overgegaan, heb ik XS4all gevraagd of zij mij dat ook kunnen leveren. Er was daar toen nog helemaal geen sprake van. Het verbaast mij dat het slechts enkele weken later wel mogelijk werd. Nu zit ik aan een jaarcontract van KPN vast terwijl ik waarschijnlijk liever bij xs4all was gebleven. De hele drammerige procedure rond de aanleg van glasvezel om de 30% van de huishoudens over te halen is een Regge-fiber / KPN-actie waar anderen het nakijken hebben. Straks als alles er eenmaal ligt, is KPN weer net als bij de telefoon- en ADSL-lijnen destijds, monopolist.
    Jammer dat het zo gegaan is. Misschien dat xs4all zijn cliënten daar waar het hele circus nog moet starten, een duidelijk beeld over de mogelijke keuzes kan voorhouden.
    Alfred Folmer, Wamel.

 142. Stephan says:

  Beste Martain,

  Ten eerste gefeliciteerd met de behaalde 30% voorinschrijving via Reggefiber. Als de aanleg start in augustus dan zou XS4ALL automatisch mee moet gaan lopen (vanaf moment dat we gaan leveren). Laten we even afstemmen. Je kan me bereiken op XSopGlas@xs4all.nl. Gr. Stephan

 143. Beste Stephan,

  Dit is goed nieuws1
  We zijn als burgerinitiatief klaar met de vraagbundeling in Vught. Reggefiber start medio augustus met de aanleg van het glasvezelnetwerk voor alle huizen in Vught.

  Kun je me informeren over hoe we in contact kunnen komen om Xs4All als aanbieder op dit netwerk te krijgen?

  MvG,
  Martain Spierings
  Initiatiefnemer VughtopGlasvezel

  Twitter: VughtopGlas

 144. Jona says:

  Eindelijk! Aansluiting zit er al even, het wachten was nog op XS4ALL! :)