Klanten van XS4ALL met een Extra-abonnement kunnen vanaf 1 mei ook buitenshuis internetten. De provider voegt een gratis mobiele databundel toe aan zijn meest uitgebreide internetabonnement. Abonnees ontvangen maandelijks 200 MB mobiele data, voldoende voor licht mailverkeer en incidenteel browsen. Zij krijgen vanaf 1 mei de mogelijkheid een gratis mobiele simkaart aan te vragen, hiermee kunnen zij buitenshuis online met bijvoorbeeld een tablet. 

MiFi

MiFi draagbare hotspot

De gratis databundel heeft een maximale snelheid van 3,6 Mbit per seconde en een databundel van 200 MB. Klanten kunnen deze uitbreiden naar 500 MB voor 10 euro per maand, of naar 2 GB voor 20 euro per maand. De downloadsnelheid is dan 14,4 Mbps. Daarnaast kunnen zij een USB-modem aanschaffen, waarmee ze ook met hun laptop buitenshuis online kunnen.

MiFi
Nieuw is mobiele WiFi, of ‘MiFi’. Dit is een draagbare WiFi-hotspot waarmee tot tien verschillende apparaten tegelijkertijd verbinding kunnen maken met het mobiele datanetwerk van XS4ALL. Zo is MiFi bijvoorbeeld erg geschikt voor vergaderingen buiten de deur op een mooie lentedag. Hierbij kunnen meerdere personen tegelijk werken via laptop, telefoon of tablet.

Kijk op onze service pagina voor meer informatie over het gebruik van mobiel internet van XS4ALL.

Deel dit:

Reacties

 1. Patrick says:

  Upload 446 K Download 52 K
  Is wel iets minder dan belooft.

 2. Wil says:

  Het werkt, maar ze weten wel wat ze (gratis) weggeven.
  Traag als dikke str*nt (door een trechter)

  Als je voor meer snelheid het geld over hebt kan het enigsinds acceptabel zijn, maar 3 minuten laden voor de google.nl homepage lijkt me toch wel heel erg karig.

  Ook ben ik benieuwd hoe dit in het buitenland werkt ik woon op de grens dus dan leef je 45% in het buitenland. Als je hier een stukje gaat fietsen heb je aan deze kant van de grens beter bereik op buitenlandse masten… En met GSM is dat soms een dure grap. ik hoop dat xs4all hier een betere oplossing oor bied. De grenzen zijn al jaren open, maar de netwerken lopen nog altijd in de jaren stillekes… Of is G3 en G4 al wat meer van deze tijd?

 3. Wil says:

  Pffffffffffffff, en 10 sec later vind je het opeens.

  Iedereen met een zwerf android kan nu dus 72.50 besparen en de droid ombouwen/inrichten/inzetten als hyper-luxe-puike-wifi-mifi-modem. Of als vestzakbrievenbusje

 4. Wil says:

  Heb zo’n SIM aangevraagd en in een Android telefoon gefrot, maar krijg de prul nog niet aan de gang.

  Is er iemand die het op Android al heeft lopen?
  Kaart word gezien en er is bereik, maar het is niet helemaal duidelijk waar je de inloggegevens kwijt kan, en welke dingen je moet configureren (en hoe)

  Mijn plan was email op zak te hebben, en afscheid nemen van praat-GSM tijdverspilling, en zo niet meer om elke scheet te worden lastig gevallen.

  Is er een Android (of Linux) sectie op de helpdesk panina’s verstop? Ben het nog niet tegen gekomen…

 5. Maurice says:

  Alleen jammer dat er zo’n micro-simkaart met een adapter bij wordt geleverd en geen normale simkaart. De simkaart blijft niet goed zitten in de adapter bij het aanbrengen en verwijderen en zo heb ik bijna de contacten van mijn telefoon beschadigd. Blijkbaar kan xs4all geen gewone simkaart leveren, maar de suggestie was het aanschaffen van een extra mobiele router à € 72,50. Dat ben ik dus niet van plan. Het lijkt erop dat deze actie met “gratis” mobiel internet het verkopen van extra hardware als doel heeft.

 6. ad says:

  Hoe werkt dit in het buitenland? Er staat voor gebruik buitenshuis, waar ligt de grens?

 7. Tinus says:

  Wat als je de data limiet overschrijd van 200mb ???

  • Leo says:

   Als je de limiet van 200Mb overschrijdt dan zet XS4ALL er een filter op waardoor het heeeeel errug traag wordt. Tot de nieuwe maand begint.

 8. Eerde says:

  Zijn er mensen zoals ikkie die hem ook gekregen hebben en getest ?

  De *kuch* snelheid is 0,45 MB/s dus na overhead ~,35 tot ,38 MB/s

  Daar kan je tegenwoordig geen pagina mee laden. Ook email (Gmail) is zo traag dat ik ~1,5 tot 3 minuten moet wachten om te laden.

  Wat heb ik er dan aan ? Gratis of niet ?

  Op een N900.
  Zal snelheidstestjes doen deze week en posten.

  Volgens XS4ALL ligt het aan de klant of z’n apparaat, ze beginnen steeds meer op KPN te lijken, maar waarom betaal ik dan al 10 jaar meer ??

 9. Ria Jans-Rat says:

  hoi, ik heb ook een gratis simkaartje voor mobile telefoon.
  weet niet hoe ik er mee op internet kan.
  moet je dan nog vanalles instellen?

 10. roadrats says:

  Weer een super actie van onze provider, vandaag de brief ontvangen en natuurlijk direct besteld. M’n volgende iPad wordt dus een exemplaar met mobiel internet, voorlopig gebruik ik een oude HTC telefoon als modem. Klasse !