Klanten van XS4ALL met een Extra-abonnement kunnen vanaf 1 mei ook buitenshuis internetten. De provider voegt een gratis mobiele databundel toe aan zijn meest uitgebreide internetabonnement. Abonnees ontvangen maandelijks 200 MB mobiele data, voldoende voor licht mailverkeer en incidenteel browsen. Zij krijgen vanaf 1 mei de mogelijkheid een gratis mobiele simkaart aan te vragen, hiermee kunnen zij buitenshuis online met bijvoorbeeld een tablet. 

MiFi

MiFi draagbare hotspot

De gratis databundel heeft een maximale snelheid van 3,6 Mbit per seconde en een databundel van 200 MB. Klanten kunnen deze uitbreiden naar 500 MB voor 10 euro per maand, of naar 2 GB voor 20 euro per maand. De downloadsnelheid is dan 14,4 Mbps. Daarnaast kunnen zij een USB-modem aanschaffen, waarmee ze ook met hun laptop buitenshuis online kunnen.

MiFi
Nieuw is mobiele WiFi, of ‘MiFi’. Dit is een draagbare WiFi-hotspot waarmee tot tien verschillende apparaten tegelijkertijd verbinding kunnen maken met het mobiele datanetwerk van XS4ALL. Zo is MiFi bijvoorbeeld erg geschikt voor vergaderingen buiten de deur op een mooie lentedag. Hierbij kunnen meerdere personen tegelijk werken via laptop, telefoon of tablet.

Kijk op onze service pagina voor meer informatie over het gebruik van mobiel internet van XS4ALL.

Deel dit:

Reacties

 1. Patrick says:

  Upload 446 K Download 52 K
  Is wel iets minder dan belooft.

 2. Wil says:

  Het werkt, maar ze weten wel wat ze (gratis) weggeven.
  Traag als dikke str*nt (door een trechter)

  Als je voor meer snelheid het geld over hebt kan het enigsinds acceptabel zijn, maar 3 minuten laden voor de google.nl homepage lijkt me toch wel heel erg karig.

  Ook ben ik benieuwd hoe dit in het buitenland werkt ik woon op de grens dus dan leef je 45% in het buitenland. Als je hier een stukje gaat fietsen heb je aan deze kant van de grens beter bereik op buitenlandse masten… En met GSM is dat soms een dure grap. ik hoop dat xs4all hier een betere oplossing oor bied. De grenzen zijn al jaren open, maar de netwerken lopen nog altijd in de jaren stillekes… Of is G3 en G4 al wat meer van deze tijd?

 3. Wil says:

  Pffffffffffffff, en 10 sec later vind je het opeens.

  Iedereen met een zwerf android kan nu dus 72.50 besparen en de droid ombouwen/inrichten/inzetten als hyper-luxe-puike-wifi-mifi-modem. Of als vestzakbrievenbusje

 4. Wil says:

  Heb zo’n SIM aangevraagd en in een Android telefoon gefrot, maar krijg de prul nog niet aan de gang.

  Is er iemand die het op Android al heeft lopen?
  Kaart word gezien en er is bereik, maar het is niet helemaal duidelijk waar je de inloggegevens kwijt kan, en welke dingen je moet configureren (en hoe)

  Mijn plan was email op zak te hebben, en afscheid nemen van praat-GSM tijdverspilling, en zo niet meer om elke scheet te worden lastig gevallen.

  Is er een Android (of Linux) sectie op de helpdesk panina’s verstop? Ben het nog niet tegen gekomen…

 5. Maurice says:

  Alleen jammer dat er zo’n micro-simkaart met een adapter bij wordt geleverd en geen normale simkaart. De simkaart blijft niet goed zitten in de adapter bij het aanbrengen en verwijderen en zo heb ik bijna de contacten van mijn telefoon beschadigd. Blijkbaar kan xs4all geen gewone simkaart leveren, maar de suggestie was het aanschaffen van een extra mobiele router à € 72,50. Dat ben ik dus niet van plan. Het lijkt erop dat deze actie met “gratis” mobiel internet het verkopen van extra hardware als doel heeft.

 6. ad says:

  Hoe werkt dit in het buitenland? Er staat voor gebruik buitenshuis, waar ligt de grens?

 7. Tinus says:

  Wat als je de data limiet overschrijd van 200mb ???

  • Leo says:

   Als je de limiet van 200Mb overschrijdt dan zet XS4ALL er een filter op waardoor het heeeeel errug traag wordt. Tot de nieuwe maand begint.

 8. Eerde says:

  Zijn er mensen zoals ikkie die hem ook gekregen hebben en getest ?

  De *kuch* snelheid is 0,45 MB/s dus na overhead ~,35 tot ,38 MB/s

  Daar kan je tegenwoordig geen pagina mee laden. Ook email (Gmail) is zo traag dat ik ~1,5 tot 3 minuten moet wachten om te laden.

  Wat heb ik er dan aan ? Gratis of niet ?

  Op een N900.
  Zal snelheidstestjes doen deze week en posten.

  Volgens XS4ALL ligt het aan de klant of z’n apparaat, ze beginnen steeds meer op KPN te lijken, maar waarom betaal ik dan al 10 jaar meer ??

 9. Ria Jans-Rat says:

  hoi, ik heb ook een gratis simkaartje voor mobile telefoon.
  weet niet hoe ik er mee op internet kan.
  moet je dan nog vanalles instellen?

 10. roadrats says:

  Weer een super actie van onze provider, vandaag de brief ontvangen en natuurlijk direct besteld. M’n volgende iPad wordt dus een exemplaar met mobiel internet, voorlopig gebruik ik een oude HTC telefoon als modem. Klasse !

 11. silvia says:

  Topaktie, net een vervelende toestand achter de rug met simyo.dagbundeltje pre paid gekocht, lekker €35 bijbetalen omdat de i phone aan het updaten is geslagen.xs4all is en blijft mijn provider.

 12. houddemoederin says:

  Echt Hollands vol met zeurpieten en nooit tevreden oh ja dit was een gratis.

 13. Ruben says:

  XS4all , al een bekende van mij sinds 1994 !
  Toen zat er ook een F6FBB bbs in de ether .

  Nu al vanaf 2003 klant ..

  Ja jammer maar ach , nu ik glas gewend ben ..

  XS4ALL RULES !

 14. me says:

  Vreemd ik heb nooit problemen :-(
  Ben via de HCC bij xs4all terecht gekomen.
  Ik zal wel iets fout doen :/

  De afbeelding bij “gratis” is een slechte zet!
  Dat doen ze in de handel, dus nu bij XS ook al?
  Of gewoon iets stoms van de reclame maker?
  Dus gauw effe veranderen XS!!!!!

  • roadrats says:

   Sim kaartje en de mogelijkheid om op die manier gratis gebruik te kunnen maken van mobiel internet is toch gratis, de een stopt het kaartje in de nieuwste iPad, de ander uin een goedkoop android tabletje, daar ben je natuurlijk vrij in. Maar een klasse actie en naar mijn idee dus echt een “gratis” aanvulling op je abonnement.

 15. Tom says:

  Ik ben zelf al klant bij xs4all sinds 1996 en ik ben altijd tevreden geweest. Echter de KPN levert op mijn adres een slechte adsl verbinding (kan het zien aan de linecard in de centrale). Ik ben dus overgelopen naar de kabel die me WEL een goede snelheid biedt. Denk wel dat ik mijn abbo houd voor mijn email adress dus ik doe weer een stapje terug. Jammer idd dat ik als trouwe klant hier ook naast grijp. Meh… zal wel weer aan mij liggen.:-)

 16. Wouter Ykema says:

  Krijgen klanten die een extra abonnement hebben ook nog informatie thuis gestuurd?
  En waar staat het precies bij jullie op de site?

 17. Geert Jan says:

  Wat zijn de plannen van XS4all, als experimenteer/tester, voor het 4G netwerk wat de komende tijd uitgerold gaat worden?

  Ik zou graag eens met een 4G dongel willen spelen om te zien wat er software-matig allemaal veranderen moet.

  – een XS4all UMTS-klant sinds 2008

 18. Piet says:

  Is gratis mobiel Internet er ook voor glasvezelklanten? Een glas-abonnement is duurder dan een xs4all extra!

  • ReemZ says:

   Goeie vraag, waarschijnlijk niet, anders had het er wel bijgestaan. Glasvezelklanten krijgen echter glow-in-the-dark internet, da’s ook leuk natuurlijk…

   • jan says:

    Wat bedoel je daarmee? Glow in the dark internet?

   • Clifford says:

    … lichtjes, lampjes, glas, blink blink.. snap ie?

   • Alex says:

    Dat zit ook bij ADSL. Probeer het eens. Zet je modem in de koelkast voor ong 10 minuten, sluit hem daarna aan en download een bestand van circa 200 mb. Als je heel stil bent, hoor je de internets gloien in het donker.

 19. Robert AMS says:

  Wat top van mijn isp XS4ALL, goed bezig, hiermee geef je dat extra.
  Tevens zeer tevreden met de VDSL verbinding, de snelheden haal ik over de hoe linie, ga zo door XS4ALL, beter een paar tientjes duurder dan voor 100 euro gezeik.

 20. Willem says:

  De titel van dit bericht is erg misleidend. Ik ben al jaren trouwe klant, maar kom niet in aanmerking. De titel suggereert dat alle klanten in aanmerking komen. Weer zo’n typische ‘kleine lettertjes’-actie. Schaamteloos..

 21. Rama says:

  Inderdaad weer een actie waarbij de basisklanten naast de pot piesen. Ik kom hier ook niet veel hoger dan 8 mb . XS4all kan mij niet de snelheid bieden die mij zou doen beslissen om over te stappen naar het extra abo. Om die reden kan ik dus ook geen gebruik maken van dat gratis mobiel internet, zou ik dat willen. Dus XS doe eens gul en geef iedereen de mogelijkheid voor mobiel internet. Dat heeft totaal niks te maken met de snelheid van de vaste lijn. Of is de marge op het basis abo zo klein? Ik kan me dat niet voorstellen!

 22. Ingmar says:

  Ben al eeuwig klant (de eerste bitjes liepen hier nog via een 2400 baud modem binnen) maar vanwege slecht koper hier ben ik jaren terug al terug gestapt omdat boven de 10Mbit de verbinding “klappert” en dus geen normale verbinding mogelijk is. Ik voel me sindsdien steeds meer een paria gezien alle leuke extra’s die me worden onthouden.

  Glas is hier ook niet mogelijk dus ik denk dat deze trouwe XS4All klant binnenkort maar gaat kabelen, heb het inmiddels wel gehad met deze KPN kloon,…

  • ReemZ says:

   Want dat het koper van slechte kwaliteit is en dat er geen glasvezel gelegd “kan” worden is de schuld van je ISP?

   • Ingmar says:

    Waar lees jij dat? Ik schrijf alleen dat sneller bij mij niet mogelijk is en ik dus niets heb aan een snellere link, dat werkt alleen maar tegendraads aangezien die er constant uit ligt.
    Het gaat er hier om dat in de titel iets in zijn algemeen genoemd staat wat, als je verder leest, ineens voor een beperkte groep geldt.

    Dit is tegenwoordig de manier waarop XS naar hun klanten communiceert en mij steeds meer begint tegen te staan: Tegenwoordig zijn ze drukker bezig met je meer en duurdere diensten aan te smeren dan dat er geïnnoveerd wordt. Probeer vanaf de homepage maar eens een serveradres te vinden. Daarentegen is een nieuw abonnement zo geregeld,…

   • Geert Jan says:

    Ik moet zeggen dat ik me wel in Imgmar’s (en anderen) opmerking kan vinden. XS4all is van alles maar niet de goedkoopste en bij de meeste klanten gaat het dan ook niet om de prijs.

    ADSL heeft zijn uitdagingen voor wat betreft afstand tot de centrale, maximaal te halen snelheid enzovoort. Een heleboel klanten, zo blijkt ook uit de reacties, hebben een lager abonnement omdat ze ze het sneller abonnement niet _kunnen_ krijgen vanwege de ADSL-problematiek. En niks is zo vervelend als een klapperende verbinding, weet ook ik uit eigen ervaring.

    Om dan andere toevoegingen (spotify, mobiel, …) alleen aan een duurder abonnement te koppelen maakt de ADSL-beperkingen alleen maar pijnlijker. En de klanten kunnen hier niks aan doen: de afstand (en de te behalen snelheid) is een gegeven waar ze geen invloed op hebben.

    Wellicht dat XS4all bij toekomstige wijzigingen hier eens over na kan denken?

 23. Jeffry says:

  Deze extra service (gratis databundel van 200 Mb)ook aanbieden voor de trouwe “Basic” customers! En de 500 mb aanbieden aan de klanten met een “Extra” abonnement.

 24. jan says:

  Extra abbonnement is bijv glasvezel 100mbit zonder extra telefoon of tv van xs4all?

 25. Robby says:

  Fijn hoor. Net mijn abonnement naar basis terug laten zetten omdat hier toch niet hoger dan 8 Mb werd gehaald, komen ze hiermee….

 26. gushi says:

  mooi! ik ben benieuwd zal zeker wat verveling wegnemen in treinen zonder wifi :D

 27. Rob says:

  Je kunt er niet mee bellen, alleen internetten. Of je gaat Skype gebruiken, dan kun je ook bellen.

  • Sylvester says:

   Via VOIP kun je wel bellen maar er moet dan wel een “goede” data verbinding zijn.

   • Bart says:

    @Silveser en XS4ALL crew.

    Inderdaad ik kan altijd meer gaan betalen en krijg dan meer. Maar dat is niet mijn punt. Als XS4ALL een leuke actie doet, basis klanten vrijwel altijd uitgesloten zijn. Dat is voor mij, als basis klant een slechte klant beleving. That’s the point!

    Doe als XS4ALL ook eens iets leuks (en zinnigs) voor basis klanten. En oh ja, stop met het rondsturen van lege DVD doosjes. dat is onzinnige en achterhaalde marketing, dat mij als klant een: “Blij maken met een dood vogeltje”, gevoel geeft.

    En dan die grote Bill boards met XS4ALL reclame langs de weg. Ik rijd daar altijd met plaats vervangende schaamte langs, zo slecht is de XS4ALL campagne. Ik ben dan beslist niet trots of bij dat ik XS4ALL klant ben.

   • Ruben says:

    Je praat echt poep. nooit gehoord van marketing? XS4ALL is een ondernemer geen liefdadigheid instelling. bovendien krijg je als basis klant vaak meer snelle dan wat je hebt besteld dus wat zeur je dan? je bent toch vrij man om te zitten en te staan waar jezelf wilt? ga dan naar een andere provider.

    of upgrade en geniet van de extras

 28. Ernst says:

  Leuke actie, alleen heb ik geen tablet :-(
  Ik vraag mij of het mogelijk is op deze simkaart ook mijn huidige mobiele nummer naar over te zetten. Dat zou voor mij een reden zijn te upgraden naar extra…

  • Llis says:

   Je kunt ook de USB-modem nemen.
   Die kun je aan ieder apparaat prikken.
   Ook een gewone laptop of netbook.
   Heb je voor 30 euro op ieder apparaat dat je wilt mobiel internet.

   Overigens was de databundel van 200Mb hier met 1 dag al op.
   :-))

  • Robert says:

   Als je een duo SIM telefoon hebt dan kan je hem daar ook in gebruiken.
   Dan doe je data over xs4ALL met hun SIM en telefonie via een andere provider met de tweede SIM.

   Let wel op dat DUO sim telefoons in de regel 1 UMTS/GSM SIM ondersteunen en de andere SIM zal GSM only zijn.

   Dan gaat spraak dus over GSM.

   • Egidius says:

    Robert, jij lijkt er verstand van te hebben. Als ik nu een eenvoudige dual-sim telefoon koop (Ik dacht aan de Allview Mobile, te koop bij dual-sim.nl), kan ik daar dan het XS4all kaartje instoppen èn m’n oude prepaid kaartje, en dat ik dan via het eerste kaartje mobiel internet en via het tweede bel?

 29. Bart says:

  Alleen jammer dat het alleen voor “Extra” klanten is. “Basis” klanten vissen weer eens achter het net…

  • Clifford says:

   Dat komt misschien omdat je ook minder betaald… Degeen die het meeste betalen verdienen ook de meeste goodies, lijkt mij logisch.

  • Sylvester says:

   Basis klanten kunnen altijd naar Extra upgraden. Ze krijgen dan gratis Spotify en Mobiel Internet. Enkel gaat niet altijd de snelheid omhoog als er niet meer beschikbaar is.

   • Peter says:

    Spotify alleen bij alles in één.
    Bij gewoon extra zit geen spotify heb ik begrepen.

   • Robert says:

    Mijn Vader heeft Extra met Bellen en daar zit gewoon Spotify bij.
    Dus je hoeft blijkbaar niet alles in 1 te hebben.

   • JeroenW says:

    Xs4all kan ook de basis klanten niet overslaan. Of wat voor trouwe klanten doen trouwens.

 30. Stefan says:

  Hallo.

  Der staat GRATIS!!!
  Als men dus son kastje moeten aanschaffen dan is het dus niet gratis!!
  gratis is pas als je ook dat kastje gratis kunt krijgen.

  • Eric says:

   Beste Stefan,
   Zonde van die dure scholen.
   Jammer dat er niets is blijven hangen.

  • Firebird says:

   Als je een telefoon koopt dan zit daar geen simkaart bij, die moet je kopen voor meer dan 10 euro als je pech hebt en dan moet je ook nog aansluitkosten betalen.
   Laat staan de kosten voor het gebruik (beltegoed).
   Dit krijg je allemaal gratis!
   Dus als je geen laptop hebt waar al een chip inzit, is het misschien eens tijd voor een nieuwe laptop?

  • ReemZ says:

   Ik zou de tijd die je in het typen van je bericht hebt gestoken ook berekenen als ik jou was…

  • Jaap says:

   Gewoon de simcard in mń tablet en gaan, goedkoper dan ik het nu heb. Goede actie!

  • Cun says:

   Dan moet er zeker ook een gratis laptop of tablet bij?
   Anders kan je er nog niks mee.

   Wees eens blij met iets dat je krijgt!

  • Tomas says:

   Nee Stefan, er staat gratis mobiel internet. Je krijgt een gratis simkaart waarmee je gratis mobiel kunt internetten.

   Er staat niet dat je een gratis WiFi-hotspot krijgt, die kun je er optioneel bij kopen.