U herkent het misschien wel. Halverwege een belangrijk videogesprek gaat de boel haperen of valt de verbinding opeens weg.

De boosdoener? Een familielid of huisgenoot die iets streamt of downloadt en daarmee alle bandbreedte (snelheid) wegkaapt. Geef uw eigen apparaat – zoals laptop of smartphone – prioriteit in het FRITZ!Box-modem.

Hoe krijgt u het voor elkaar?

Zorg ervoor dat uw apparaat verbonden is met het thuisnetwerk. Dat kan draadloos via wifi of bekabeld. Met een browser logt u in op het FRITZ!Box-modem. Het webadres daarvan is doorgaans ‘192.168.178.1’. Heeft u het FRITZ!Box-wachtwoord nog nooit veranderd? Dan vindt u deze op de achterkant van het modem.

Ga na het inloggen links in de navigatiekolom naar ‘Internet’

Kies daar voor ‘Filter’ en klik in het rechter gedeelte op de tab ‘Prioriteren’. Onder ‘Prioritaire toepassingen’ klikt u rechtsonder op ‘Nieuwe regel’.

Kies in het keuzemenu welk apparaat u prioriteit wilt geven. Bijvoorbeeld uw laptop. Laat ‘netwerktoepassingen’ eronder op ‘Alle’ staan.

Klik op ‘OK’ om de regel op te slaan.

Klik als laatste stap onderaan op ‘Toepassen’.

Nog meer apparaten voorrang geven? Herhaal dan de bovenstaande stappen. Uitgebreide informatie vindt u terug op de FRITZ!Box-productpagina van AVM.

Deel dit:

Reacties

 1. Esther Montis schreef:

  De laatste stap klopt niet. Er is onderin het tabblad Prioritization geen knop Toepassen (of Apply). Dus de laatste stap kun je niet uitvoeren.

 2. Ewout schreef:

  Thanks gevonden en aangepast

 3. ewoutv schreef:

  Wie weet hoe ik de taal kan aanpassen naar Nederlands

 4. Edwin schreef:

  Dank voor de heldere uitleg. Ik had het al eerder ingesteld maar op deze manier is het voor iedereen duidelijk en makkelijk aan te passen.