Vanaf donderdag 9 december aanstaande biedt XS4ALL al haar klanten (bijna 70.000) de mogelijkheid om gratis vier maanden lang anoniem en veilig op internet te gaan. XS4ALL-klanten kunnen een speciale versie ophalen van ‘Freedom’, nieuwe software van Zero Knowledge Systems uit Canada. ‘Freedom’ vormt een belangrijk antwoord op het gebrek aan online privacy. Hoewel XS4ALL de privacy van haar klanten zelf in hoge mate beschermt, heeft zij geen invloed op de manier waarop derden omgaan met privacy-gevoelige informatie op internet. De combinatie van een anonieme en ontraceerbare identiteit op internet met de zeer degelijke versleuteling van de informatie, zorgt ervoor dat internetters zelf kunnen beslissen wanneer ze persoonlijke gegevens publiek willen maken. Het maakt daarbij niet uit of het om e-mail gaat, om het bezoek van websites, of om het babbelen in online chat-kanalen.

De klant kan met deze Canadese software zelf een anonieme identiteit aanmaken, bijvoorbeeld kerstman@freedom.net Er is geen enkele terugkoppeling mogelijk tussen de echte naam van de klant en de gekozen anonieme identiteit, niet door Zero Knowledge Systems, en niet door XS4ALL.

XS4ALL vindt het belangrijk dat haar klanten veilig op internet kunnen gaan en geeft hen daarom de mogelijkheid om van Freedom gebruik te maken. Alleen anonimiteit, in combinatie met encryptie, biedt volgens XS4ALL zekerheid over elektronische privacy.

Het recht op privacy lijkt heel vanzelfsprekend, maar wordt op internet steeds minder controleerbaar. Razendsnelle technologische vernieuwingen leiden ertoe dat het gedrag van mensen op internet niet alleen jarenlang kan worden bewaard maar ook kan worden gebruikt voor commerciële marketingactiviteiten.
Waar je in de gewone wereld anoniem met contant geld een aankoop kunt doen, kan een transactie op internet nauwkeurig worden vastgelegd en gekoppeld aan andere informatie over de bezoeker van de
website.

Website Zero Knowledge Systems: http://www.freedom.net/
Speciale persinformatie van Zero Knowledge Systems: http://www.zeroknowledge.com/
XS4ALL Freedom website: http://www.xs4all.nl/freedom/

Deel dit:

Reacties