ADSL-klanten van XS4ALL kunnen gebruik maken van poortbeveiliging, een extra bescherming tegen computerinbraak. Met poortbeveiliging sluit u een aantal netwerkpoorten van uw ADSL-verbinding die u doorgaans toch niet gebruikt. Op deze manier beschermt u uw computer beter tegen inbraak én helpt u mee het internet voor anderen veiliger te maken.

U kunt kiezen uit vier beveiligingsniveaus en dat is uniek. Waar andere providers het netwerk voor hun klanten verder afsluiten, biedt XS4ALL u de mogelijkheid om zelf een beveiligingsniveau in te stellen. Het aanbevolen niveau voor vrijwel al onze klanten is niveau 3. Poortbeveiliging is alleen beschikbaar voor klanten met ADSL via het XS4ALL Only-netwerk.

Computerprogramma’s gebruiken verschillende netwerkpoorten waardoor internetverkeer naar binnen en naar buiten gaat. Cybercriminelen zoeken bewust naar open poorten (portscannen) en gebruiken deze om informatie van een computer af te halen of schadelijke software te installeren. Met poortbeveiliging kunt u dit risico aanzienlijk verkleinen. U zet het aan in het Service Centre.

Meer lezen: http://www.xs4all.nl/klant/veiligheid/poortbeveiliging/
Aanzetten in het Service Centre: https://service.xs4all.nl/ (kies internettoegang)
Helpdeskpagina’s: http://www.xs4all.nl/klant/helpdesk/beveiliging/poortbeveiliging/

Deel dit:

Reacties