Wie is u? Identiteit, privacy en politiek. Dat is de titel van deel 5 in de reeks The Next Ten Years, een samenwerkingsverband van XS4ALL en uitgeverij Nijgh & Van Ditmar. Wie is u? bevat bijdragen van Egbert Dommering, Bart Jacobs, Karin Spaink en Dirk van Weelden.

De nieuwe manieren van communiceren die we uitvinden, veranderen ook onszelf en onze relaties met anderen. De telefoon verhuisde van een koude gang naar de woon- en slaapkamer; met elke nieuwe kamer die hij veroverde, werden de gesprekken die we ermee voerden persoonlijker. Tegenwoordig nemen we die privésfeer in onze jaszak overal mee de buitenwereld in. Wat doet dat met ons gevoel voor privacy, met onze netwerken, met de publieke en politieke ruimte?

The Next Ten Years is een boekenreeks over de maatschappelijke veranderingen die internet teweeg brengt. Eerder verschenen in deze serie Medische geheimen (2005) over de risico’s van het elektronisch patiëntendossier, Een wereld te winnen (2006) over gaming als sport, cultuur en economie, Korte verhalen voor de nabije toekomst (2007) over leven in ons technologietijdperk en Beter internet (2008), waarin welgeleerde buitenstaanders zich uitspreken over Web 2.0.

Bestel het boekje (gratis voor XS4ALL-klanten) in onze webwinkel
The Next Ten Years

Deel dit:

Reacties