Privacylabels in de Apple App Store en binnenkort ook Google Play. Dankzij deze informatie weet u precies waar apps toegang tot willen en welke gegevens ze verzamelen. We hebben een overzicht van de populairste videobell-apps gemaakt.

Welke app wil de meeste data verzamelen? Als u hier toestemming voor geeft tenminste. Maar vraag uzelf af: hoezo wil een videobel-app toegang krijgen tot uw media? Waarom wordt hier überhaupt om gevraagd? U kunt een app beperkt toegang geven tot deze gegevens. Weiger toegang tot alle foto’s of geef maar beperkt inzage in uw locatie bijvoorbeeld. Blijf kritisch én vergelijk apps onderling.

Bekijk onze infographic en u bent in één oogopslag op de hoogte. Tik of klik op de afbeelding om ’m te vergroten.

Bron: Apple App Store

Deel dit:

Reacties

 1. Jan de Man schreef:

  Wat zou je denken van apps die uitgerold worden door je zorgverlener en die door een commercieel bedrijf in elkaar gesleuteld zijn. Waarbij zowel de zorgverlener als de distributeur van de app niets weet te vertellen over hoe het met de beveiliging van de persoonsgegevens is geregeld, anders dan dat het veiliger is dan een bank app. Een dergelijke app is bijvoorbeeld BeterDichtbij.
  Werkt met Cloud Firebase voor zover ik het heb kunnen achterhalen tot nu toe.
  Zo zijn er wel meer die uitgerold worden. Apps om te communiceren met het energie bedrijf, etc etc….

 2. Pietje precies schreef:

  Beste XS4ALL,

  Waarom reageren jullie nu niet op de reacties van PopieJopie, penguinpusher en Hans ?
  Want dit is echt een kort door de bocht artikel.
  En ja, ik had meer van XS4ALL verwacht maar ja het is KPN en geen XS4ALL.
  XS4ALL was tot 1 maart 2020 een zelfstandige dochter van Koninklijke KPN maar nu niet meer.
  Freedom Internet is de opvolger van XS4ALL sinds 2020 een onafhankelijke internetprovider, die is ontstaan als gevolg van de opheffing en integratie van provider XS4ALL.
  Bij Freedom Internet zitten nu de mensen van het voormalige XS4ALL.

 3. PopieJopie schreef:

  Helemaal mee eens Hans en penguinpusher. Niet Xs4all waardig.

 4. ltm schreef:

  en en jjitsi meet? https://meet.jit.si/

 5. Hans schreef:

  Ik vind het nogal kort door de bocht artikel. Een videobel applicatie met meer mogelijkheden moet meer permissies hebben. Als je bijvoorbeeld bestanden ermee kan uitwisselen of achtergrond plaatjes kan instellen, tja, dan moet je toegang hebben tot media/bestanden.

  En apple facetime staat er leuk bij met zo weinig permissies, maar dat komt natuurlijk omdat je alles al aan apple laat weten als je facetime gebruikt en je er ook echt alleen maar mee kan videobellen. Niet te vergelijken met zoom/teams.

 6. penguinpusher schreef:

  Tja, ik had meer van XS4ALL verwacht dan verwijzen naar stukje van Apple waarin Apple het minste data nodig heeft. Het is wel beetje appels met peren vergelijken, dat een app toegang tot bestanden nodig heeft om bijvoorbeeld een presentatie te delen is niet vreemd.

 7. Else schreef:

  Ik mis Signal in dit overzicht.