Privacylabels in de Apple App Store. Dankzij deze informatie weet u precies waar apps toegang tot willen en welke gegevens ze verzamelen. We hebben een overzicht van de populairste e-mailapps gemaakt.

Vraag uzelf af: is het prettig dat een e-mailapp uw berichten scant voor reclamedoeleinden? En wat wordt er nog meer met de inhoud gedaan? U kunt een app beperkt toegang geven tot sommige gegevens. Weiger toegang tot alle foto’s of geef niet zomaar al uw contacten prijs. Blijf kritisch én vergelijk apps onderling.

Privacylabels

Privacylabels laten zien welke gegevens een app van u verzamelt. En of deze gegevens aan uw identiteit gekoppeld worden of juist niet. De verzamelde informatie wordt niet altijd gebruikt door de appontwikkelaar. Dat hangt bijvoorbeeld af van de functies die u gebruikt en uw leeftijd.

Bekijk onze infographic en u bent in één oogopslag op de hoogte. Tik of klik op de afbeelding om ’m te vergroten.

Bron: Apple App Store

Deel dit:

Reacties

 1. Jeroen schreef:

  Mja, en op Android geef ik applicaties geen toegang tot mijn lokatie (of tijdelijk). Maar daar hebben we het botweg niet over. Geestiger: Apple Maps location scan spikes WiFi latency every 60 seconds (artikel = mijn website)

 2. Arjan P schreef:

  Ik word ook een beetje moe van dit soort ‘nieuws’ berichten. Je reinste Apple-propaganda – hou anders maar helemaal op met die XS4All nieuwsbrief, ik kan hier heel goed zonder.

 3. Hans schreef:

  Net als vorige nieuwsbrief (dat ging toen over videobellen apps) totale kwats.

  Apps zijn niet te vergelijken qua functionaliteit, en daarom hebben ze ook verschillende rechten nodig. En buiten dat weet Apple al alles van je, en hebben ze niet ook nodig apple mail daarover nodig.

 4. Nas schreef:

  Apple zegt dat Apple mail de beste is…. en jullie nemen dat gewoon over. Niet zo slim he?

 5. Janv schreef:

  Dit is geen overzicht afkomstig van xs4all of kpn, maar reklame van Apple voor hun eigen app.
  In tegenstelling tot wat Apple ons wil laten geloven doet ook Apple volop mee in de Gigantische Datadiefstal.
  Dat hun app alleen je apparaat-ID steelt maakt voor de verborgen ads-industrie niet veel uit, alle internetverkeer dat niet versleuteld is wordt op alles dat voor geldverdienen bruikbaar is, gescand.

  Van xs4all verwacht ik een overzicht van apps, inclusief de niet-commerciële.

 6. Pina schreef:

  Hoe zit dat met Android?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *