– Gaat u allen zitten.  Even kijken, wat hebben we hier….  Ah, de zaak Nierb tegen de partijen Oggiz en LLA4SX.  Even kijken.  U bent …?
– Nierb, edelachtbare.  Directeur van een groot warenhuis.
– En u daagt Oggiz en LLA4SX, zie ik.  Waarom?
– Nou, edelachtbare, dat is simpel.  Mijn warenhuis verkoopt een groot aantal verschillende produkten.  Wij kampen al jaren met diefstal van onze eigendommen.  Het valt ons op dat veel van onze produkten bij een woning in een bepaalde straat worden aangeboden.
– Oh?  Verklaart u nader?
– Ja, dat is een adres aan de Eenoogstraat.  Ene familie Taarip staat daar ingeschreven.  Wij zien daar erg veel handel in spullen waarvan wij weten dat die uit ons warenhuis afkomstig zijn.
– Kunt u dat bewijzen, Nierb?
– Zeker, edelachtbare.  Kijkt u maar in de stukken.
– Ah, juist ja.  Maar dan moet u toch bij de bewoners zijn?
– Nou edelachtbare, die doen niet open.
– Heeft u het wel echt geprobeerd?
– Meermalen, edelachtbare!
– Tja.  En nu daagt u Oggiz c.s.  Waarom?
– Nou simpel, edelachtbare.  Oggiz, LLA4SX, en nog een heleboel andere busbedrijven hebben lijnen die door de Eenoogstraat rijden en daar bij een halte voor de deur van Taarip stoppen.
– Ja, dat lijkt me toch logisch, Nierb?  Daar zijn het busbedrijven voor, haha!
– Nou ja, wij hebben vastgesteld dat van de mensen die daar gestolen spullen komen brengen, er erg veel uit de bussen van Oggiz en LLA4SX stappen. Tientallen procenten!
– Tsja, die mensen moeten toch vervoerd worden.  Wat stelt u voor?
– Simpel, edelachtbare.  Ik wil dat u Oggiz en LLA4SX verbiedt om nog op die halte te stoppen.
– Dus u bedoelt dat die bussen daar zouden moeten doorrijden?
– Ja, dat is het idee, edelachtbare.  En ik denk dat de Taaripjes daar in de Eenoogstraat wel zullen gaan verhuizen.  Die zullen ons zeker te slim af willen zijn.  Om dat voor te zijn, edelachtbare, wil ik van u ook toestemming om alle toekomstige adressen van de familie Taarip te kunnen overhandigen aan Oggiz en LLA4SX, en dat u bij deze bepaalt dat die twee bedrijven dan ook hun bussen niet meer in die straten mogen laten stoppen.  Bovendien willen we dat chauffeurs van Oggiz en LLA4SX, als passagiers naar de familie Taarip vragen, ook geen antwoord meer mogen geven.
– Dus niet zeggen op welk adres de familie Taarip woont, bedoelt u, Nierb?
– Inderdaad, edelachtbare!  Ja, want anders gaat het ons natuurlijk nooit lukken om de passagiers van Oggiz en LLA4SX bij die criminele familie Taarip weg te houden!
– Ja, Nierb, dat lijkt me heel redelijk.
– Dank u, edelachtbare.

<hamerslag>

– Bode, wat staat er nu op de rol?

Deel dit:

Reacties

 1. Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and
  gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed.

  There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is
  totally off topic but I had to tell someone!

 2. Verder hoop ik dat zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk blijven rukken en vingeren.

 3. Ronald says:

  Brein beweerd dit op hun eigen site:
  > Het zonder enig commercieel oogmerk voor eigen privé gebruik downloaden van illegaal aanbod van muziek, film en boeken is in Nederland door de wetgever toegestaan.

  Beetje raar om zo de burger er indirect van te beschuldigen dat men druk kopieert en verhandeld.

  Zijn de recepten(eten) ook illegaal om te vertellen? Blok dan smulweb ook maar, anders komen de restaurants in het geding. Routes van bussen of taxi’s die je zelf kan afleggen met je auto zijn dan net zo illegaal, niet dus. Wanneer gaan we zuurstof commercieel op eisen?

 4. Wim says:

  pak je toch gewoon de taxi. Bedankt voor het alternatief!

 5. Steven says:

  Nog een erg vergezochte, maar wel de moeite om over na te denken. Overheden hebben mi de behoefte het net te beheersen. Zolang het internet in Egypte, Libie of China helpt om het regime onder druk te zetten vinden NL, USA en de rest het prachtig, maar ze willen dat in eigen huis wel voorkomen. Een moreel duidelijk issue als kinderporno wordt dus steeds ingezet als breekijzer om het publiek murw te maken en zonodig in te kunnen grijpen.

 6. Willii says:

  Lees eens; “Wij zijn ons brein” van dr. Dick Swaab. O ja, je wordt er niet vrolijk van, wel wijzer. Is ook goed te lezen door eenvoudige lieden als ik :-)

 7. aky says:

  Is er geen rechter in Nederland die over alles ,hierboven geschreven , rechtspraak kan doen ?

 8. Joep says:

  Waarschuwing

  Je bent strafbaar als je een legaal gekochte of gehuurde video thuis afspeelt, en de gordijnen niet goed sluit. Het niet sluiten van de gordijnen aan de straatzijde is “vertoning in het openbaar”.

 9. Ser-G says:

  Welkom in China!

  Geweldig stukje! Maar als er zoveel bussen stoppen bij de sociale voorziening die Taarip levert, en zo weinig bij Nierb waar ligt dan het probleem??

  Philip S zeurt toch ook niet dat de Ammag en Cs. Eigenmerk lampies maakt…?

  Dus…

 10. Plerry says:

  Prima blog, maar in feite is het nog absurder!

  Er wordt Oggiz en Lla4sx namelijk niet verboden te stoppen bij Taarip in de straat, maar in de straat waar de Kamer Van Koophandel (of een bibliotheek) is gevestigd. Daar zou men namelijk wel eens het adres van Taarip kunnen opvragen of opzoeken …