Vrijdag 5 februari worden voor de zesde keer de Big Brother Awards uitgereikt. Met deze Awards worden elk jaar personen, bedrijven, overheden en voorstellen te kijk gezet die een grote bedreiging voor de privacy vormen. De organisatie is in handen van Stichting Bits of Freedom. Voor het eerst kan het publiek via de website een stem uitbrengen voor de Big Brother Awards Publieksprijs.

Uit vele tientallen nominaties heeft de jury, onder voorzitterschap van publiciste Karin Spaink, drie nominaties gekozen in de categorieën Overheid, Bedrijven, Voorstellen en Personen. Tijdens het prijzengala van de Big Brother Awards zal de jury in iedere categorie een winnaar bekendmaken. Advocaat Christiaan Alberdingk Thijm van SOLV advocaten zal de uitreiking presenteren. Gastsprekers tijdens dit uitreikingsgala zijn professor Vincent Icke, slachtoffer van identiteitsfraude Renate Tromp en security expert Jeroen van Beek. U bent van harte welkom op het uitreikingsgala.

Bits of Freedom verdedigt privacy en communicatievrijheid in de digitale wereld. Belangrijke thema’s van BOF zijn de verzameldrift van de overheid en een open en voor iedereen toegankelijk internet. De Big Brother Awards ontlenen hun naam aan de totalitaire leider ‘Big Brother’ uit het boek ‘1984’ van George Orwell.

Datum: vrijdag 5 februari 2010
Tijd: 20.30 uur (zaal open: 20.00 uur)
Plaats: Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10 (nabij Leidseplein), Amsterdam
Entree: gratis, maar stuur een mailtje naar info@bigbrotherawards.nl met het oog op de zitplaatsen.

Meer info en stemmen voor de publieksprijs: www.bigbrotherawards.nl

Deel dit:

Reacties