XS4ALL-collega Maurice Verhoeven stelde zich ten doel om op 9 juni maar liefst 6 keer de Alpe d’Huez op te fietsen. Voor een goed doel: KWF Kankerbestrijding. Hoe is het hem en de andere ‘Legends on Wheels’ vergaan?

Donderdag 9 juni 2011, de Alpe d’Huzes.

Het is ontzettend vroeg, en koud. Het is 03:45 uur. Ik daal, in het pikkedonker, vrijwel zonder verlichting, op de racefiets van de top van de Alpe d’Huez af richting de start. Ik ontwijk putdeksels en stoepranden in het vage schijnsel van de maan. Eigenlijk gekkenwerk, maar het lukt.

Het is 04:45 uur, mijn start-vak is aan de beurt om te vertrekken. Met honderden tegelijk fietsen we de eerste keer naar boven. Amateurs, op een berg waar professionals het moeilijk hebben. Na de eerste finish, kort uitrusten, wat eten en drinken. Daarna snel afdalen, beneden rechtsomkeert maken en weer aan de beklimming beginnen. Eigenlijk gekkenwerk, maar het lukt.

Ik ben hierin niet alleen. Iedereen doet z’n best om op zijn manier maximaal te presteren en zo mee te werken aan het evenement. Op de fiets boven komen is al zwaar, maar je ziet ook deelnemers op een tandem. Of hardlopers. Zelfs ‘hand-bikers’ leveren een mega-prestatie en komen boven. Eigenlijk gekkenwerk, maar het lukt.

Het evenement waar maanden voorbereiding aan vooraf is gegaan. Wat zo uitgebreid in de media is geweest. Wat zo strak is georganiseerd dat er onnoemelijk veel uren ingestoken moeten zijn. Dit evenement wordt compleet op basis van vrijwilligerswerk georganiseerd. En dat wil men zo houden. Omdat het zo goed werkt. Eigenlijk gekkenwerk, maar het lukt.

Ieder jaar moet er meer geld bijeen worden gebracht t.b.v. het KWF. In het eerste jaar (2006) ruim 370.000 euro, het jaar daarna ruim 1 miljoen. Vorig jaar ruim 12 miljoen euro opgehaald en voor dit jaar een doelstelling van 20 miljoen. Eigenlijk gekkenwerk, maar het lukt.

Dan de doelstelling van de stichting. Kanker veranderen van een dodelijke naar een chronische ziekte. Kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders mee te maken krijgt. Eigenlijk gekkenwerk……?

Een persoonlijk verslag van de Alpe d’Huzes 2011
Stichting Alpe d’Huzes

Maurice Verhoeven

Maurice is hoofd productmanagement bij XS4ALL

Deel dit:

Reacties

  1. Tomas says:

    28 thumbs up!